abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_96647731
quote:
6s.gif Op woensdag 11 mei 2011 13:57 schreef 100% Tukker het volgende:

[..]

Alleen als ik in je MSN lijst mag... 8-)

Vooruit: www.earthlings.com
Ik heb geen MSN 8-) maar dit is tof van je ^O^

Thanks ! :*

pi_96649387
Moeilijk moeilijk moeilijk, als mensen andere mensen al niet als medemens behandelen. Des te moeilijker om dieren met meer respect te behandelen. Zeker als het eten op bord betreft.

Persoonlijk vind ik dit niet het belangrijkste probleem op dit moment in de wereld, maar ik zal serieus nadenken om mijn eetpatroon aan te passen. Ik zal nog steeds wel (biologisch) vlees eten. Wij zijn immers gerechtigd door God om vlees te eten.
life goes by...
pi_96649728
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 14:38 schreef Wing het volgende:
Moeilijk moeilijk moeilijk, als mensen andere mensen al niet als medemens behandelen. Des te moeilijker om dieren met meer respect te behandelen. Zeker als het eten op bord betreft.

Persoonlijk vind ik dit niet het belangrijkste probleem op dit moment in de wereld, maar ik zal serieus nadenken om mijn eetpatroon aan te passen. Ik zal nog steeds wel (biologisch) vlees eten. Wij zijn immers gerechtigd door God om vlees te eten.
Je weet echt niet hoe blij dit soort reacties mij maken !
Als dit topic ook maar enigszins helpt om de mensen bewuster te maken van het dierenleed
en daar in ieder geval Biologisch vlees door gaan eten zou echt geweldig zijn.

Jij bent hier dus al een goed voorbeeld van ! Dank voor je reactie O+ misschien dat
het andere mensen ook over de streep helpt !

Oke ik spam het nog 1x, gewoon omdat het zo verschrikkelijk belangrijk is !
Of je nu punt 1, 2 of 3 doet, alles is beter dan niets !

Wat kun jij doen?

Financieel steunen
http://www.wakkerdier.nl/doneren.php

Diervriendelijk eten
http://www.wakkerdier.nl/diervriendelijk_eten.php

Kom in Actie
http://www.wakkerdier.nl/schud-wakker.php

  woensdag 11 mei 2011 @ 15:22:11 #104
37769 erodome
Zweefteef
pi_96651096
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 14:38 schreef Wing het volgende:
Moeilijk moeilijk moeilijk, als mensen andere mensen al niet als medemens behandelen. Des te moeilijker om dieren met meer respect te behandelen. Zeker als het eten op bord betreft.

Persoonlijk vind ik dit niet het belangrijkste probleem op dit moment in de wereld, maar ik zal serieus nadenken om mijn eetpatroon aan te passen. Ik zal nog steeds wel (biologisch) vlees eten. Wij zijn immers gerechtigd door God om vlees te eten.
Het gaat niet alleen over dieren, om vlees zo goedkoop te kunnen produceren is misbruik van land, dier en mens noodzakelijk.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_96668538
Ik eet trouwens wel bio- en ecologische vrije uitloop linksdraaiende meergranen scharrelkipeieren...

pi_96668581
EDIT: nu weten we het wel.

[ Bericht 90% gewijzigd door Greys op 11-05-2011 21:33:23 ]
pi_96670825
http://zembla.vara.nl/Afl(...)974&cHash=7a674658a3

ANTIBIOTICA ALARM - ZEMBLA

De superbacterie
De volksgezondheid in Nederland staat de laatste jaren onder druk door problemen die
veroorzaakt worden door de intensieve veeteelt.

De MRSA, de BSE, de Q-koorts en nu de ESBL.
Een superbacterie uit de kippenstal die mensen en dieren ongevoelig maakt voor antibiotica.
De ESBL ontstaat doordat de pluimveehouderij buitensporig veel antibiotica gebruikt om de dicht
op elkaar levende kippen gezond te houden. De kippen hebben daardoor een resistente bacterie
ontwikkeld, die het bestrijden van infecties bij dier en mens moeilijk maakt en soms zelfs
onmogelijk.

Artsen vertellen in ZEMBLA dat ze zich ernstig zorgen maken over de ESBL, omdat ze het aantal
patiënten die besmet raken met zo’n bacterie zien groeien.

Bij mevrouw Broeders wordt tijdens de operatie aan haar benen duidelijk dat ze besmet is met een
ESBL-bacterie. Besmette patiënten moeten in quarantaine worden behandeld. Inmiddels ligt
Broeders al een maand helemaal alleen op een isolatiekamer. Broeders: ‘Ik snap wel dat ik hier
moet zitten, want ik moet geen andere patiënten besmetten. Maar, ik zou zo dolgraag af en toe er
even uitwillen, ik voel me zo opgesloten.’

Microbioloog prof. J. Kluytmans wil weten waar die ESBL vandaan komt en laat op zijn
laboratorium kippenvlees onderzoeken. Kluytmans vertelt in ZEMBLA dat 88% van het kippenvlees
uit Nederlandse supermarkten vol zit met ESBL-bacteriën
.

Kluytmans: ‘Het zit ook in andere voedingsmiddelen.
Onderzoekers hebben het ook in groenten en fruit gevonden.

Minister G. Verburg van Landbouw wil inmiddels dat het antibioticagebruik in de dierhouderij in
2011 met 20% wordt teruggedrongen. Bovendien trekt ze 850.000 euro uit voor een proef met
antibioticavrije kippenstallen. ZEMBLA spreekt met een dierenarts in Denemarken waar ze al jaren
werken met antibioticavrije stallen. Daar staat in de politieke discussie de voedselveiligheid en de
bescherming van de consument voorop.

Dierenartsen controleren de boer en de overheid controleert de dierenartsen.
Bij overtredingen wordt de politie ingezet en speciale officieren van justitie zorgen voor vervolging
van dierenartsen en/of boeren.

Directeur van het RIVM R. Coutinho maakt zich al jaren zorgen over de toenemende resistentie
tegen antibiotica, hij vindt dat de bron aangepakt moet worden. Coutinho: ‘Wat je moet doen is
antibioticagebruik in de dierhouderij terugbrengen. En niet alleen in Nederland, ook in andere
landen.’

Research: Manon Blaas.
Samenstelling en regie: Jos van Dongen.
Eindredactie: Kees Driehuis.

Transcript van de uitzending: http://zembla.vara.nl/Antibiotica-alarm.6784.0.html#c24433
pi_96675300
Ik koop alleen nog maar biologische of vrije uitloopeieren en verder eten wij ik denk 3 keer per week vegetarisch en verder biologisch of op zn minst scharrelvlees..
Voelt goed :) Alleen jammer dat er geen biologisch vlees voor op brood te vinden is bij de supermarkt?
pi_96676168
Zelf probeer ik zo min mogenlijk vlees te eten, maar dat is allemaal lekker hypocriet, ik werk bij een keurslager, als mensen daar om biologisch vlees vragen wijzen we die ook de deur.
De slager kan geen biologisch vlees verkopen omdat hij tussen 2 supermarkten zit, en als vlees te duur wordt gaan mensen naar de supers toe ;)
Twiddel
pi_96676198
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:37 schreef heaven7 het volgende:
Ik koop alleen nog maar biologische of vrije uitloopeieren en verder eten wij ik denk 3 keer per week vegetarisch en verder biologisch of op zn minst scharrelvlees..
Voelt goed :) Alleen jammer dat er geen biologisch vlees voor op brood te vinden is bij de supermarkt?
Als je eens wat anders op je brood wil dan kaas, eieren, jam, aardbeien of pindakaas dan zijn er nog een heleboel andere keuze's :Y

http://www.vegatopia.com/(...)getarisch-broodbeleg

Bij de natuurwinkels maar ook gewoon bij de supermarkt,

Vegetarische 'vleeswaar'
Is het een contradictie: vegetarische-vleeswaar?
Niet volgens slimme producenten die een gat in de markt zagen en vegetarische-vleeswaren in de
schappen legden.

Zo verkoopt Albert Heijn vegetarisch gebraden ‘gehakt’, shii-take filet en gerookte ‘ham’.
Ook zijn er verschillende patés: filet americain, paté tuinkruiden en saksische ‘leverworst’.
Volgens sommigen eng-realistisch, maar praktisch en lekker volgens anderen.

Vivera, een merk dat onder andere bij C1000 te krijgen is, heeft boterhamworst Naturel, boterhamworst Mexicaans en vegetarische paté.

Zelf maken we graag een ommetje naar de biologische winkel waar het Duitse merk Viana voor handen is. Viana maakt diverse smaken vegetarische carpaccio. Het vegetarische broodbeleg van Redwood is ook in de biologische winkel te koop: wij zagen Vegetarian Rashers en Cheatin’ Ham in de schappen liggen.

Voor AH heb ik zelfs Actiecode's voor je
http://www.actiecode.nl/a(...)oop-vegetarisch-eten

Zelf ben ik nogal verzot op de Vegetarische Champignon Paté van Zonnatura :P
Die verkopen ze in ieder geval bij AH en Dirk v.d. Broek en natuurlijk in de Natuurwinkels.



[ Bericht 0% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 11-05-2011 23:06:21 ]
pi_96676612
quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:52 schreef summer2bird het volgende:
Zelf probeer ik zo min mogenlijk vlees te eten, maar dat is allemaal lekker hypocriet, ik werk bij een keurslager, als mensen daar om biologisch vlees vragen wijzen we die ook de deur.
De slager kan geen biologisch vlees verkopen omdat hij tussen 2 supermarkten zit, en als vlees te duur wordt gaan mensen naar de supers toe ;)
Maar er is dus wel vraag naar?
Er komen dus wel mensen bij de slager waar je werkt die vragen om Biologisch vlees?
Dan zou die slager er toch eens over moeten gaan nadenken om het WEL te verkopen,
de vraag wordt steeds groter namelijk.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 11 mei 2011 @ 23:03:17 #112
163650 Greys
pi_96676891
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Maar er is dus wel vraag naar?
Er komen dus wel mensen bij de slager waar je werkt die vragen om Biologisch vlees?
Dan zou die slager er toch eens over moeten gaan nadenken om het WEL te verkopen,
de vraag wordt steeds groter namelijk.
En ik denk dat mensen die er speciaal om vragen ook best bereid zijn er iets meer voor te betalen, anders kwamen ze bij voorbaat al niet bij de keurslager vragen maar waren ze al meteen naar de supermarkt er naast gegaan :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_96676973
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 23:03 schreef Greys het volgende:

[..]

En ik denk dat mensen die er speciaal om vragen ook best bereid zijn er iets meer voor te betalen, anders kwamen ze bij voorbaat al niet bij de keurslager vragen :)
Precies ! :+
pi_96678042
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Maar er is dus wel vraag naar?
Er komen dus wel mensen bij de slager waar je werkt die vragen om Biologisch vlees?
Dan zou die slager er toch eens over moeten gaan nadenken om het WEL te verkopen,
de vraag wordt steeds groter namelijk.
de vraag erna is bij ons zo klein, zeg maar dat 1 persoon per 2 weken om een biologische kip vraagt.
Dat is te weinig op het moment, en echt, ik had het ook graag anders gezien :P
Twiddel
pi_96678867
quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2011 23:22 schreef summer2bird het volgende:

[..]

de vraag erna is bij ons zo klein, zeg maar dat 1 persoon per 2 weken om een biologische kip vraagt.
Dat is te weinig op het moment, en echt, ik had het ook graag anders gezien :P
Hoe eerder de hele Bio-industrie wordt afgeschaft hoe beter, dan is het vlees gewoon
overal een beetje duurder, dus dan maakt het niet meer uit waar je naar toe gaat,

7 dagen per week vlees eten is gewoon helemaal niet nodig, 2 á 3x per week is meer dan genoeg,
ben je even duur uit, scheelt een HELEBOEL dierenleed en is nog beter voor jezelf en het milieu ook.

opgelost slotje zou ik bijna zeggen :D 8-)

maar zover zijn we nog niet (8>

Nog even doorzetten en die wetten erdoorheen knallen met zijn allen...
pi_96680124
http://ec.europa.eu/agriculture/organic/animal-welfare_nl

Dierenwelzijn

De moderne consument stelt hoge eisen aan dierenwelzijn.
Men wil dat dieren die gebruikt worden voor voedselproductie net zo goed verzorgd worden, als wij
mensen onszelf verzorgen.

Goed voedsel, goede levensomstandigheden en goede gezondheidszorg zijn hiervoor vereisten.
De productiemethodes van de biologische veehouderij gericht op dierenwelzijn, zijn net zo uniek en
zorgvuldig ontworpen als de andere maatregelen.

Gericht op een optimale en zo natuurlijk mogelijke omgang met de dieren.


Bezoek de rubriek veevoer om te ontdekken wat dieren in de biologische landbouw gevoerd
krijgen. Lees verder hoe dit de productie van biologisch vlees en andere dierlijke producten ten
goede komt. http://ec.europa.eu/agriculture/organic/animal-welfare/feed_nl


De rubriek veeteelt gedeelte legt uit hoe biologische boeren eraan werken om de
leefomstandigheden van hun biologische dieren te verbeteren. Ze zorgen bijvoorbeeld voor
aangepaste stallen met de juiste onderlaag op de vloer en beperken het gebruik van bepaalde
praktijken, zoals het permanent vastbinden van de dieren aan palen.
http://ec.europa.eu/agric(...)welfare/husbandry_nl

De biologische veeteelt hecht er veel waarde aan dat dieren worden gehouden in een omgeving
die zo natuurlijk mogelijk is en eigen is aan de soort. Om dit bereiken zijn er een aantal richtlijnen
waaronder:

Zorgen voor permanente toegang tot de open lucht
Zorgen voor goede weides waar de dieren voldoende goede voeding kunnen vinden en ruimte
hebben om hun natuurlijke gedrag te uiten.
Verbod op het vastbinden aan palen en het isoleren van dieren
Zorgen voor lig- en stalstro
Weinig dieren per oppervlak houden
De transporttijden proberen te beperken
Eén van de grondbeginselen van biologische veeteelt verbiedt ook het gebruik van vloeren met
latten, bedoeld als rustplaats.


Geen verminkingen
Biologische landbouw beperkt het verwijderen of verkleinen van:

Staarten - van schapen, varkens, enz.
Snavels - van kippen, kalkoenen enz.
Hoorns - van runderen, schapen enz.

Individuele behoeften

Elke diersoort vraagt om een eigen specifieke behandeling. Zo hebben kippen bijvoorbeeld
behoefte aan een periode van rust tussen de verschillende periodes dat ze juist veel eieren leggen.
Soms wordt pluimvee in kleine groepjes gehouden zodat een sociale hiërarchie ontstaat zoals dat
ook in de vrije natuur gebeurt.


Vaardigheden

De nieuwe EU-Verordening inzake biologische landbouw stelt op verschillende punten rechtstreeks
eisen aan de veeteelt. Bijvoorbeeld: personeelsleden die dieren houden moeten de noodzakelijke
basiskennis en -vaardigheden bezitten met betrekking tot de gezondheids- en welzijnsbehoeften
van de dieren.


Pijnloos

Biologische landbouw benadrukt dat pijn en lijden tot een minimum beperkt moeten blijven tijdens
het hele dierenleven. Daarom worden transporttijden streng gecontroleerd en moeten
slachtmethodes zo snel en pijnloos mogelijk zijn.


De rubriek gezondheid maakt duidelijk wat biologische boeren doen om de gezondheid en het
welzijn van hundieren te bevorderen zonder een beroep te doen op synthetische middelen zoals
antibiotica. http://ec.europa.eu/agriculture/organic/animal-welfare/health_nl
pi_96687869
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 23:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Hoe eerder de hele Bio-industrie wordt afgeschaft hoe beter, dan is het vlees gewoon
overal een beetje duurder, dus dan maakt het niet meer uit waar je naar toe gaat,

7 dagen per week vlees eten is gewoon helemaal niet nodig, 2 á 3x per week is meer dan genoeg,
ben je even duur uit, scheelt een HELEBOEL dierenleed en is nog beter voor jezelf en het milieu ook.

opgelost slotje zou ik bijna zeggen :D 8-)

maar zover zijn we nog niet (8>

Nog even doorzetten en die wetten erdoorheen knallen met zijn allen...
De BV Nederland verdient dan wel weer veel geld aan die sector, oa omdat we op deze manier erg veel extra vlees/voedsel kunnen produceren, wat we niet zelf op eten, en lekker doorverkopen. Het is fysiek onmogelijk om diezelfde hoeveelheid te produceren met puur biologische methoden, daar hebben we niet genoeg Nederland voor. Nog afgezien van het feit dat de prijzen van onze producten dan niet meer concurrerend zijn op de wereldmarkten.

Dit zou dus ook een aantal negatieve effecten hebben, denk aan lagere (belasting)inkomsten voor de overheid, etc etc.

En de weereldmarkt voor dierlijke eiwitten groeit nog steeds, met als gevolg dat men genetisch gemanipuleerde zalmen aan het fokken is die sneller groeien in kweekvijvers, en dat men bij VION onderzoek doet naar diverse soorten varkensvoer, om zo beesten speciaal te fokken voor goede hammen, betere karbonades, etc etc

Ik denk niet dat we zover zullen komen dat de overgrote meerderheid van onze vleesproductie volledig biologisch zal zijn, maar dat betekend natuurlijk niet dat we het niet moeten proberen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96690824
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 10:26 schreef fruityloop het volgende:

[..]

De BV Nederland verdient dan wel weer veel geld aan die sector, oa omdat we op deze manier erg veel extra vlees/voedsel kunnen produceren, wat we niet zelf op eten, en lekker doorverkopen. Het is fysiek onmogelijk om diezelfde hoeveelheid te produceren met puur biologische methoden, daar hebben we niet genoeg Nederland voor. Nog afgezien van het feit dat de prijzen van onze producten dan niet meer concurrerend zijn op de wereldmarkten.

Dit zou dus ook een aantal negatieve effecten hebben, denk aan lagere (belasting)inkomsten voor de overheid, etc etc.

En de weereldmarkt voor dierlijke eiwitten groeit nog steeds, met als gevolg dat men genetisch gemanipuleerde zalmen aan het fokken is die sneller groeien in kweekvijvers, en dat men bij VION onderzoek doet naar diverse soorten varkensvoer, om zo beesten speciaal te fokken voor goede hammen, betere karbonades, etc etc

Ik denk niet dat we zover zullen komen dat de overgrote meerderheid van onze vleesproductie volledig biologisch zal zijn, maar dat betekend natuurlijk niet dat we het niet moeten proberen.
Ik was net hier even aan het lezen http://www.dialoogmegastallen.nl/mens/reactie/490#comment-490 dat gaat over de internetdialoog, waarbij Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) burgers, organisaties, bedrijfsleven en wetenschap wil betrekken.

Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) snapt namelijk niet waar de weerstand vandaan komt.
“Dit kan vele gronden hebben. Vrees voor dierziekten of de volksgezondheid, of misschien
milieuschade.” (koekoek.... 8)7 ) De Bio-industrie

Dit vind ik eigenlijk wel een mooie reactie van Henriette Prast (Hoogleraar economie aan de
Universiteit van Tilburg en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

http://www.dialoogmegastallen.nl/mens/reactie/490#comment-490

Een weloverwogen oordeel over megastallen vereist een vergelijking van de voor- en nadelen.

Voordelen:

Dankzij de megastallen kan er op grote schaal goedkoop vlees worden geproduceerd en
verhandeld. .Een voordeel voor producenten en handelaren..

Dankzij de megastallen kunnen consumenten op grote schaal goedkoop vlees kopen en
consumeren. Een voordeel voor vleesetende consumenten.

Nadelen:

De productie van vlees leidt tot een grotere CO2 uitstoot dan al het verkeer bij elkaar
opgeteld.

Een nadeel voor alle mensen, zowel huidige als toekomstige generaties.

De productie van vlees leidt tot voedselschaarste.
De landbouwgrond die wordt gebruikt voor de productie van veevoer.zou veel meer voedsel
opleveren als diezelfde grond zou worden gebruikt voor mensenvoedsel

Een nadeel voor mensen die honger leiden, maar ook voor ons omdat de voedselschaarste tot
ernstige economische en vooral politieke instabiliteit zal leiden.

De productie van vlees legt een zeer groot beslag ook op andere natuurlijke hulpbronnen dan
landbouwgrond. Om een biefstuk van 300 gram te produceren is 744 liter water nodig.

Een nadeel voor alle mensen wereldwijd, en vooral voor de jongere generaties.

De intensieve productie van vlees vormt een zeer ernstige bedreiging voor de volksgezondheid.
Er zijn waarschuwingen geweest (gekke koeien, q-koorts, etc) en het is wachten totdat er een
epidemie optreedt (mede door de resistentie tegen antibiotica) die vele dodelijke menselijke
slachtoffers zal maken. Een nadeel voor alle mensen wereldwijd.

De intensieve productie van vlees brengt dieren onvoorstelbaar leed toe.
Een nadeel voor de dieren.

Eindconclusie: de voordelen vallen in het niet bij de nadelen.
Weg met megastallen.

vandaag om 10:50

Tja, beter had ik het niet kunnen verwoorden, dus ik ben het helemaal met je eens dat we
zeker moeten proberen te zorgen dat het overgrote meerderheid van onze vleesproductie volledig
biologisch zal zijn. :Y

Er zitten vele reactie's tussen die zeker de moeite waard zijn om te lezen.
pi_96691079
Ik zoek geen vegetarisch broodbeleg.. dat is wel te vinden ja. Ik had het over biologisch vlees voor op brood.
pi_96691642
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 11:43 schreef heaven7 het volgende:
Ik zoek geen vegetarisch broodbeleg.. dat is wel te vinden ja.
Ik had het over biologisch vlees voor op brood.
Ah, had ik je zeker verkeerd begrepen..
Brood met een biologische Biefstukje op brood met Biologische ham?

http://webwinkel.ah.nl/pr(...)iologische+achterham

AH puur&eerlijk biologische achterham

AH puur&eerlijk is een nieuw eigen merk van Albert Heijn.
De producten die onder AH puur&eerlijk vallen zijn met extra zorg voor mens, dier, natuur of milieu
geproduceerd, geteeld of ingekocht.

Zo wordt de keuze voor een verantwoord alternatief bij het boodschappen doen u makkelijk gemaakt!

Bij de teelt van biologische producten wordt er zowel rekening gehouden met de natuurlijke
behoefte van het dier als met het milieu.

Het EKO-keurmerk geeft de garantie dat de producten biologisch geproduceerd zijn.
Voor meer informatie: www.ah.nl/puureneerlijk





edit:

http://www.degroeneweg.nl/

De biologische slagers van De Groene Weg maken zich al sinds 1981 iedere dag sterk voor
lekker, natuurlijk vlees. Vlees gezond van oorsprong noemen we dat. De Groene Weg is opgericht
door vakmensen met verstand van het slagersvak en oog voor kwaliteit en duurzaamheid.

De slagers stellen hoge eisen aan het vlees en kunnen daardoor een veilig en vooral lekker
biologisch kwaliteitsproduct garanderen. U vindt De Groene Weg slagerijen in heel Nederland.

De Groene Weg slagers zijn nog een beetje van de ambachtelijke stempel.
Niet voor niets kiezen zij er bewust voor om alleen maar te werken met vlees dat geproduceerd is
volgens biologische tradities.

Omdat het vlees tot stand gekomen is in een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier.
Maar vooral omdat biologisch vlees nog echt authentiek lekker smaakt.

Veel van de vleeswaren maken de slagers daarom zelf.
Uiteraard zonder chemische toevoegingen. Tegelijkertijd zijn de slagers en hun medewerkers als
geen ander in staat om ouderwets lekker vlees te presenteren in een modern jasje.

Want ook voor een mooie fondueschotel of een complete biologische barbecue bent u bij De
Groene Weg aan het juiste adres.

[ Bericht 10% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 12-05-2011 12:04:17 ]
pi_96692593
En de groene weg is niet/nauwelijks duurder dan de AH met zijn puur&eerlijk, waarvan overigens een deel van de producten niét (gecertificeerd) biologisch is. Dus dan zou ik indien mogelijk er voor kiezen om naast de dieren, ook de lokale middenstand te ondersteunen.

Overigens maakt mijn niet biologische neef/slager ook al zijn vleeswaren zelf, en zijn vader en onze opa ervoor ook al, dat ambachtelijke doet sowieso al wonderen voor de smaak, zelfs als het gebruikte niet van biologische oorsprong is.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96704179
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 12:23 schreef fruityloop het volgende:
En de groene weg is niet/nauwelijks duurder dan de AH met zijn puur&eerlijk, waarvan overigens een deel van de producten niét (gecertificeerd) biologisch is. Dus dan zou ik indien mogelijk er voor kiezen om naast de dieren, ook de lokale middenstand te ondersteunen.

Overigens maakt mijn niet biologische neef/slager ook al zijn vleeswaren zelf, en zijn vader en onze opa ervoor ook al, dat ambachtelijke doet sowieso al wonderen voor de smaak, zelfs als het gebruikte niet van biologische oorsprong is.
Op deze pagina een overzicht van alle biologische slagerijen in Nederland.

Het worden er steeds meer ^O^

http://www.bewustbiologisch.nl/index.php?p=1&c=4

Biologische slagerijen in Noord-Holland

Het overgrote deel van de biologische veeteeltboeren verkoopt niet aan huis, maar aan grote
afnemers. Het vlees van deze boeren tref je dan ook meestal in de supermarkten aan.
Ook wordt dit vlees bij biologische slagerijen verkocht. Dit gebeurt veelal op ambachtelijke wijze.

De biologische veeteelt wordt gekenmerkt door de toepassing van biologisch voer, meer
scharrelruimte voor varkens, koeien en kippen, daglicht in de stallen en vrije uitloop naar buiten.
Het afbranden van snavels bij kippen en het afknippen van de staart bij varkens is niet toegestaan.
Doordat de dieren zich niet vervelen bijten en pikken ze elkaar niet. Daarnaast mogen antibiotica
niet preventief, maar enkel wanneer een dier ziek is, worden toegediend. Biologisch vlees is
hiermee eerlijker geproduceerd en voller van smaak.

Op deze pagina tref je een overzicht van de biologische slagerijen in Noord-Holland.

De Groene Slager Alkmaar
Biologische Slagerij Reijn en Uljee Amsterdam
Natuurslagerij Rob Rijks Amsterdam
Ecologische slagerij Siem van de Gragt Amsterdam
De Groene Weg Slagerij Meindert en Vincent Klooster Bussum
Biologisch Ambachtelijke Slagerij Bussum
Uw groene slager Hans van Borre Castricum
Biologische Slagerij Stan Alkemade Haarlem
Gildeslager Jacques en Sandra Haarlem
De Biologische Slagerij Hilversum
De Groene Weg Slagerij Wim Meeusen Schoorl

Is uw biologisch bedrijf niet vermeldt? Meldt u zich hier dan aan.

Overige Overzichten:



Biologische slagerijen in Drenthe
Biologische slagerijen in Flevoland
Biologische slagerijen in Friesland
Biologische slagerijen in Gelderland
Biologische slagerijen in Groningen
Biologische slagerijen in Limburg
Biologische slagerijen in Noord-Brabant
Biologische slagerijen in Noord-Holland
Biologische slagerijen in Overijssel
Biologische slagerijen in Utrecht
Biologische slagerijen in Zeeland
Biologische slagerijen in Zuid-Holland

http://www.bewustbiologisch.nl/index.php?p=9&c=4
pi_96716213
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)ootwijkerbroek.dhtml

Bijna 9000 legkippen worden geruimd wegens vogelgriep
Van onze redactie internet − 12/05/11, 17:56



De 8.800 legkippen van een bedrijf in het Gelderse Kootwijkerbroek worden per direct geruimd.
Er is in het bedrijf vogelgriep van de H7-variant geconstateerd, zo meldde het ministerie van
Economische Zaken, Landbouw en Innovatie donderdag.

De vogelgriep kwam aan het licht na onderzoek door het Centraal Veterinair Instituut (CVI).
Verder onderzoek moet uitwijzen hoe gevaarlijk de variant precies is voor mens en dier, aldus een
woordvoerder van het ministerie.

In een zone van drie kilometer rond het biologische pluimveebedrijf is een vervoersverbod
ingesteld. Ook moeten de zestig bedrijven in de omgeving zich aan een ophokplicht houden.
Medewerkers van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaan bij die bedrijven langs om
dieren te controleren om verschijnselen van de vogelgriep.

De laatste keer dat in Nederland vogelgriep werd vastgesteld, was afgelopen maart bij een bedrijf
in Zeeland. Ook toen ging het om het H7-virus.

Na onderzoek bleek het daar te gaan om een milde variant.
Vrijdag moet duidelijk zijn of het virus in Kootwijkerbroek wellicht van dezelfde, milde variant is.

Vogelgriep komt in Nederland niet vaak voor. Vorig jaar werd bij een bedrijf in het Brabantse
Deurne een vergelijkbare variant geconstateerd.

In 2006 was er in het Gelderse Voorthuizen ook een uitbraak.
Echt zwaar werd Nederland in 2003 getroffen. Op 1349 pluimveehouderijen werden toen 30
miljoen dieren gedood.

Negentien mensen die bij de ruimingen waren betrokken, werden ziek.
Een dierenarts uit Rosmalen overleed daardoor.
pi_96737662
http://nos.nl/artikel/240(...)op-60-bedrijven.html

Controle vogelgriep op 60 bedrijven
vrijdag 13 mei 2011, 07:48


Op zo'n zestig pluimveebedrijven bij Kootwijkerbroek wordt gecontroleerd op vogelgriep.
Gisteren werd op één bedrijf in die plaats het virus gevonden.

De bijna 9000 kippen op de boerderij zijn afgemaakt.

Binnen een straal van drie kilometer geldt een vervoersverbod voor pluimvee, eieren en
kippenmest.

De laatste keer dat de vogelgriep in Nederland werd vastgesteld was in maart in Zeeland.

Een boerderij daar werd door de zogenoemde H7-variant getroffen.
Die bleek niet erg gevaarlijk te zijn.

Ook in Kootwijkerbroek is er sprake van de H7-variant, maar het moet nog blijken of die net
zo mild is als in Zeeland.



[ Bericht 8% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 13-05-2011 08:43:27 ]
pi_96750857
Meepraten over #megastallen en veehouderij in Nederland?
Dat kan op http://www.dialoogmegastallen.nl
pi_96794745


Provincie maakt lijst ontheffingen megastallen bekend
Geplaatst op 13 april 2011

EN BOSCH – De provincie Brabant heeft de lijst met ontheffingen voor verplaatsingen en
uitbreidingen van megastallen bekend gemaakt.

Er liggen op dit moment 15 ontheffingen voor verplaatsing van veehouderijen ter inzage
Voordat Gedeputeerde Staten een definitief besluit nemen over een verzoek voor ontheffing,
kunnen belanghebbenden hiertegen bezwaar indienen vóór 17 mei (“een zienswijze” in ambtelijke
taal).

Wie dat zijn, kunt u lezen op de website van de provincie.

Neem onderstaande lijst door en protesteer!

Volg ook altijd de updates op de website van de provincie!

Zie hiervoor de linkjes in dit artikel.

http://www.megastallen-nee.nl/?p=2489
pi_96795008
http://www.stopmegastallengeesteren.nl/

LOG Geesteren Plus is het landbouwontwikkelingsgebied Geesteren in de gemeente Tubbergen.Ten westen van Geesteren ligt een gebied waar intensieve veehouderij, met name
varkenshouders, zich kan vestigen.

Op dit moment zijn er plannen voor 9 megastallen met minimaal 80.000 varkens allemaal in een
straal van circa 1 kilometer.

In dit gebied van Vriezenveenseweg, Witteveensweg, Delmaweg, Geesterseveldweg tot aan de
Veeneggeweg zijn circa 90 burgerwoningen gesitueerd naast de bestaande veehouderijen.

Gezien de meest voorkomende zuidwestenwind in Nederland zal ook het dorp Geesteren de
hinder hiervan ondervinden.

Bewoners van dit gebied zowel burgers als boeren die bedrijven hebben in dit gebied verbazen
zich over deze ontwikkelingen. De gezondheid van de mensen in dit gebied komt in gevaar en de
leefbaarheid op het platteland neemt door deze concentratie van megastallen sterk af.

Uit landelijke onderzoeken door RIVM, LU Wageningen maar ook uit lokale zoals door de GGD
Twente blijkt dat ziektes zoals MRSA, longaandoeningen door fijnstof en de varkensgriep ook wel
Mexicaanse griep genoemd juist door deze opeenhoping van megastallen komen.

Deze ziektes kunnen zich eenvoudig verspreiden, naar bewoners in de directe omgeving en ook
naar de dieren van gevestigde boeren in het gebied.

Kortom dit willen wij niet in onze achtertuin.

De bewoners van het gebied maken zich sterk voor een gezond en leefbaar platteland !

Interesse stuur een mail aan: loggeesteren@kpnmail.nl
pi_96795167
- TROS Radar MRSA bacterie?
Kijk op http://www.trosradar.nl/uitzending/item/1511/mrsa-bacterie/

MRSA-bacterie
Uitzending 22-03-2010

Vanuit de intensieve veehouderij verspreidt een gevaarlijke bacterie zich onder de Nederlandse
bevolking. Het gaat om MRSA, een bacterie die resistent is tegen antibiotica

Deze bacterie ontstaat in de intensieve veehouderij doordat daar erg veel antibiotica wordt
gebruikt. Vee krijgt in Nederland meer antibiotica dan waar dan ook in Europa.

Uit onderzoek blijkt dat 5% van de dierenartsen verantwoordelijk is voor het voorschrijven van
80% van alle antibiotica.

Deze 5% ontving in 2008 uit de verkoop van antibiotica zo'n 285.000 euro per dierenartsenpraktijk.
Een logische oplossing zou zijn om het verkopen en het voorschrijven van medicijnen te
ontkoppelen.
pi_96796132
De foto’s op de voorpagina dialoogmegastallen zijn aangepast, maar de huidige beelden geven
nog steeds geen reëel beeld van de situatie in megastallen.

http://www.dialoogmegastallen.nl/

We zien nu: close-up van legkippen met (vermoedelijk) vrije uitloop, koe in groen weiland, close-up
van varkens (huisvesting onbekend) en melkgeiten (stal met houten hekwerk).

Als staatssecretaris Bleker een oprechte en open discussie wil over de achtergronden van
megastallen en de intensieve veehouderij, laat de burgers dan ook zien waar het werkelijk over
gaat.

Toon de interieurs en omstandigheden van deze veefabrieken en laat mensen daar een oordeel
over vormen.

Met de huidige beelden krijgen mensen nog steeds geen idee hoe de leef- en
huisvestingsomstandigheden zijn in megastallen.

pi_96797113
Megastallen nee! TV-beelden
Zondag 28 Februari 2010 22:41

Donderdagavond 25 februari vond in de Eendracht in Gemert het lijsttrekkersdebat plaats in de
aanloop naar de verkiezingen van aanstaande woensdag 3 maart. Een onderwerp dat de
gemoederen bezig houdt is de situatie omtrent de intensieve veehouderij in Gemert-Bakel en de
mogelijke effecten hiervan op de volksgezondheid. Lokale Realisten heeft hierin een duidelijk
standpunt: Megastallen? Nee!

Het CDA heeft een andere mening.
Klik hier om het debat te zien tussen CDA lijsttrekker Harrie Verkampen en de lijsttrekker van
Lokale Realisten, Roël Hoppezak, dat zij voerden op basis van de stelling: "Megastallen ja!"



http://www.binnenlandsbes(...)gemert.1120030.lynkx

Willekeur, intimidatie en cliëntelisme in Gemert-Bakel
12.05.11

Toenmalig wethouder, en huidig fractievoorzitter Harrie Verkampen (CDA) van Gemert-Bakel heeft
zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Dat blijkt uit onderzoek van BING, Bureau
Integriteit Nederlandse Gemeenten.

In november zei Verkampen nog dat hij opstapt als zou blijken ‘dat ik niet integer heb gehandeld’.



Champignonkwekerij
In november 2009 schreef Verkampen in een brief dat de gemeente een bouwvergunning had
verleend aan een champignonkwekerij, terwijl die vergunning helemaal niet was verleend.
De brief was opgesteld om het bedrijf te helpen subsidie te verwerven.

Deze kwestie is overigens maar een van de vijf dossiers die BING heeft onderzocht.
Volgens BING is daarbij ‘meermaals in strijd of op gespannen voet met de Algemene Beginselen
van Behoorlijk Bestuur, de Awb, de Gemeentewet en de gedragscodes (voor bestuurders en
ambtenaren; BB) gehandeld.

Geloofwaardigheid
BING velt niet alleen een hard oordeel over Verkampen, die bijna 25 jaar wethouder Ruimtelijke
Ordening was. In de hele bestuurscultuur en bestuurlijke handelwijze was soms sprake van
‘willekeur, vooringenomenheid en (de schijn van) cliëntelisme. Dit tast de integriteit, de
geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het openbaar bestuur aan.’

Ondernemende gemeente
Ook toenmalig burgemeester Jan van Maasakkers wordt niet gespaard. Samen met Verkampen
waren ze volgens BING de drijvende krachten achter ‘een ondernemende gemeente’ die
regelmatig bewust de grenzen van de wet opzocht of overtrad.

De bestuurders deden dat vanuit de gedachte dat anders geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk
waren. BING noemt dit ‘niet alleen misleidend, maar aantoonbaar onjuist’.

De voormalig burgemeester wordt verweten dat hij in verschillende situaties het inzicht en overzicht
over de feiten in dossiers had of kunnen hebben, ‘maar heeft nagelaten deze verantwoordelijkheid
te nemen’.

Omkoping
In Gemert-Bakel heeft de ‘onvoldoende adequate dossiervorming’ een ‘negatieve invloed’ op de
transparantie en controleerbaarheid van besluitvormingsprocessen. Dit geldt ook voor het
gronduitgiftebeleid voor bedrijfskavels, inclusief uitgiftecriteria. Wethouders gingen gesprekken
aan met externen zonder dat daarvan verslagen werden gemaakt. De bestuurders maakten zich
volgens BING daardoor kwetsbaar voor integriteitsrisico’s, variërend van omkoping tot onterechte
beschuldiging van bepaald gedrag.

Papieren bestaan
Gedragscodes voor bestuurders en ambtenaren leiden in Gemert-Bakel een papieren bestaan en
zitten in de dagelijkse praktijk ‘onvoldoende “tussen de oren”’. De gemeente definieert integriteit
op een enge manier als ‘het jezelf niet verrijken’.

Volgens BING komt deze visie voor uit de ambtelijke en bestuurlijke cultuur van de ‘afgelopen
decennia’ bij de gemeente.

Intimiderend
Uit interviews die BING heeft gehouden blijkt dat Verkampen vaak een doelredenering hanteerde,
waaraan de argumenten ondergeschikt werden gemaakt. ‘Door meerdere geïnterviewden is
verklaard dat de toenmalig portefeuillehouder geen redenen wilde horen waarom iets niet kon,
maar vooral wilde horen waarom iets wél kon (…)’. Daarbij bezondigde hij zich ook aan
intimiderend gedrag: handhavingsambtenaren durfden in 2008 niet meer in gesprek met hem.

Verkampen wil pas vanavond in de gemeenteraad reageren.

Welterusten lieve mensen :z

Wat kun jij doen?

Financieel steunen
http://www.wakkerdier.nl/doneren.php

Diervriendelijk eten
http://www.wakkerdier.nl/diervriendelijk_eten.php

Kom in Actie
http://www.wakkerdier.nl/schud-wakker.php

pi_96837744
http://www.sp.nl/milieu/n(...)k_bio_industrie.html

DIALOOG MEGASTALLEN GEEN EXCUUS TEGEN AANPAK BIO-INDUSTRIE
11-05-2011

SP-Kamerlid Henk van Gerven reageert sceptisch op de door het kabinet gestarte maatschappelijke discussie over megastallen.

Beter laat dan nooit, maar dit is wel heel erg laat.

Tien jaar geleden had een discussie de industrialisatie van het platteland kunnen voorkomen.
Nu staat ons land vol met megastallen en gaat de overheid nog eens het gesprek aan.
Ik zal ervoor waken dat staatssecretaris Bleker deze dialoog niet als monoloog gebruikt om het
draagvlak voor megastallen te vergroten.



Al in 2001 kwam een commissie onder leiding van Herman Wijffels met een rapport waarin werd
gepleit voor een meer duurzame veehouderij, waarin productiegroei niet het enige doel is.
Het waardevolle rapport verdween in de kast en de schaalvergroting in de landbouwsector ging in
volle vaart door.

Van Gerven vraagt zich af wat staatssecretaris Bleker nu met een discussie hoopt te bereiken.
Bij de aftrap sprak Bleker mooie woorden. Hij wil meer openheid over wat in varkens- en
kippenstallen gebeurt en zegt te willen luisteren naar argumenten van voor- en tegenstanders.
Ik hoop dat hij deze woorden waar maakt en de industrialisering van de landbouw wil gaan
bestrijden, wanneer de samenleving daar om vraagt.

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie bleek reeds dat een meerderheid van de bevolking
schaalvergroting om zo goedkoop mogelijk te kunnen produceren afwijst. Grote waarde wordt
gehecht aan een veehouderij waarbij goed gekeken wordt naar het dierenwelzijn, de
volksgezondheid en de gevolgen voor het milieu.

Van Gerven: 'Als Bleker een zogenaamde maatschappelijke dialoog nodig heeft om ook tot deze
inzichten te komen, dan moet dat maar. Wij zullen ervoor waken dat de dialoog niet gebruikt wordt
om de verduurzaming van de landbouw te vertragen.

http://www.dialoogmegastallen.nl/
pi_96840355
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)megastallen-af.dhtml

11/05/11, 15:04



Bijna de helft (49 procent) van de Nederlanders wijst het fenomeen megastallen af of neigt daartoe.
Het aantal voorstanders ligt op 42 procent, 9 procent heeft geen mening.

De cijfers zijn afkomstig uit een publieksonderzoek dat vandaag is gepresenteerd. Het onderzoek
vormt het startschot voor een maatschappelijke discussie over megastallen en veehouderij.
Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, riep eerder dit jaar
op tot het voeren van een discussie over de stallen.

Onderzoek

Van de ondervraagden zegt 66 procent nog van mening te kunnen veranderen.
Dat blijken relatief vaak mensen te zijn die voorstander zijn van de stallen of daartoe neigen.
Dat duidt er volgens de onderzoekers op dat het aantal tegenstanders van megastallen tijdens de
discussie eerder toe dan af zal nemen.


In de studie, die gebaseerd is op een enquête onder bijna 1100 mensen en op gesprekken met
veehouders en burgers, werd deelnemers gevraagd naar de ideale toekomst van de veehouderij.
55 procent kiest voor de ' toekomstbestendige veehouderij', waarbij het accent ligt op duurzame
ontwikkeling. 33 procent heeft een voorkeur voor 'de concurrerende veehouderij' (waarbij het accent ligt op de economische betekenis van de sector), 27 procent kiest voor ' de zorgzame veehouderij' (met het accent op het welzijn van mens en dier).

Critici
Volgens critici van megastallen zijn die dieronvriendelijker, milieubelastender en beeldvervuilender
dan de gewone stallen. Ook is er de vrees dat de schaalvergroting negatieve gevolgen heeft voor
de volksgezondheid, bijvoorbeeld doordat infectieziekten overgebracht worden van dier op mens.
Maar deze punten worden bestreden door veel boeren.

Voorstanders en tegenstanders

Voorstanders van megastallen zijn vaker man, eten vaker vlees en hebben vaker banden met de
sector.


Tegenstanders zijn dus vaker vrouw, eten minder vaak vlees en zijn vaker lid van een natuur-
of dierenbeschermingsorganisatie. Vooral hoogopgeleide vrouwen van middelbare leeftijd zijn
vaak tegen megastallen.

De discussie over megastallen zal gevoerd worden onder leiding van oud-minister Hans Alders.
Bleker wil op basis van zijn bevindingen beslissen over de toekomst van deze grootschalige
veeteelt.

Politiek
In de provincie Utrecht is al een hevige discussie gaande over de stallen. Politieke partijen buitelen
over elkaar heen. Zo zijn de SP en de Partij voor de Dieren woedend op GroenLinks. Deze partij
streed eerst vanuit de oppositie nog mee tegen de komst van megastallen, nu gaat zij vanuit de
coalitie akkoord met de komst van megastallen. Dit is bij de andere partijen in het verkeerde
keelgat geschoten.

Dierenwelzijn
Het debat in Den Haag gaat steeds meer en vaker over dierenwelzijn.
Op dit moment voeren megastallen en ritueel slachten de boventoon.
Volgens PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken is het een schreeuw van de samenleving om aandacht
voor het onderwerp. 'Het debat daarover mag nog veel steviger en frequenter worden gevoerd.
Dat gebeurt nog lang niet geprofileerd genoeg. Velen in de maatschappij weten nog niet dat
dierenwelzijn hier in Den Haag echt speelt, dus we zijn er nog lang niet.

Over de megastal zegt Dekken: 'Mensen ergeren zich er steeds meer aan dat dieren niet meer
buiten lopen, dat ze niet weten wat er precies binnen de muren van een megastal gebeurt.

Ze zien vooral dat er steeds meer vlees wordt geproduceerd en via documentaires op televisie is
hun duidelijk geworden dat de dieren lijden en dat pikken ze niet meer.

________________________________________________________________________

Als je nog wilt protesteren tegen de Megastallen doe het dan NU, want er is nog
maar heel weinig tijd.

Als je ECHT tegen de Megastallen (en Bio-industrie) bent doe iets !
Ik weet dat het Songfestival en voetbal en weet ik veel wat allemaal OOK leuk is
maar straks is het te laat.

Erg veel reacties heb ik hier niet gezien, dus of de belangstelling nu groot is of niet
ik heb geen idee...

Ik heb in ieder geval mijn best gedaan, ik geloof niet dat ik aan dit topic nog veel
kan toevoegen, misschien hooguit komen melden of de Megastallen nu straks wel
of niet doorgaan, maar dat kunnen jullie ook in de krant lezen.


Mensen, beste wensen !

en ik hoop in ieder geval dat er een paar mensen wakker zijn geworden, alles beter dan niks...

Enne.. 3 euro per maand naar Wakker Dier en verder Biologisch vlees eten helpt ook al
een heleboel.
  zondag 15 mei 2011 @ 15:33:37 #134
37769 erodome
Zweefteef
pi_96840856
Ik vind het fantastisch dat je zo gedreven bent, maar die linkdump maakt het wel erg zware kost.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_96847379
Ik weet er niet veel vanaf, dus misschien komt het door onwetendheid, maar ik zie niet echt in waarom een megastal nu zoveel erger is dan meerdere kleine stallen.
pi_96851433
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 15:33 schreef erodome het volgende:
Ik vind het fantastisch dat je zo gedreven bent, maar die linkdump maakt het wel erg zware kost.
De links zijn nodig omdat Fok erom bekend staat dat er altijd wel iemand roept om een
Bronvermelding.

mensen roepen namelijk de domste dingen en andere mensen nemen dit dan gewoon
klakkeloos over, zie een goed voorbeeld hier...

Proefdieren

quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 17:26 schreef MrBadGuy het volgende:
Ik weet er niet veel vanaf, dus misschien komt het door onwetendheid, maar ik zie niet echt in waarom een megastal nu zoveel erger is dan meerdere kleine stallen.
Ja, het is dan ook niet zo dat er veel info in dit topic te vinden is ofzo... :')
  maandag 16 mei 2011 @ 16:30:37 #137
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_96890963
Ik heb mijn scriptie geschreven over de relatie tussen de schaalvergroting in de landbouw en het landschap dus ben redelijk op de hoogte van deze discussie. Allereerst heb ik een aantal vragen voor jouw, hoop dat je de tijd hebt om deze kort te beantoorden.

Wat is de maat voor een megastal, wanneer noem je een stal een megastal?

Is het verplaatsen van bedrijven uit gebieden met kwetsbare natuur en bewoning een slechte ontwikkeling?

Ik vraag dit omdat er geen standaard is voor megastallen, er is geen grens gesteld en het is daarmee niet meetbaar. De term megastal heeft een zware lading gekregen in de media maar welke schaal is dan wel goed? Wij hebben een stal voor maximaal 120 melkkoeien, is dat uit den boze? De gemengde bedrijven van vroeger zijn ook geen optie om meerdere redenen.

De tweede vraag is meer een vraag of je de achtergrond van het reconstructieplan kent. De Gelderse vallei en Noord Brabant hebben een hoge dichtheid, bedrijven worden daar gestimuleerd om zich elders te vestigen om de afstanden tussen bedrijven te vergroten om zo uitbraken van ziektes in te dammen
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
pi_96895056
quote:
5s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:30 schreef ReNero het volgende:
Ik heb mijn scriptie geschreven over de relatie tussen de schaalvergroting in de landbouw en het landschap dus ben redelijk op de hoogte van deze discussie. Allereerst heb ik een aantal vragen voor jouw, hoop dat je de tijd hebt om deze kort te beantoorden.

Wat is de maat voor een megastal, wanneer noem je een stal een megastal?

Is het verplaatsen van bedrijven uit gebieden met kwetsbare natuur en bewoning een slechte ontwikkeling?

Ik vraag dit omdat er geen standaard is voor megastallen, er is geen grens gesteld en het is daarmee niet meetbaar. De term megastal heeft een zware lading gekregen in de media maar welke schaal is dan wel goed? Wij hebben een stal voor maximaal 120 melkkoeien, is dat uit den boze? De gemengde bedrijven van vroeger zijn ook geen optie om meerdere redenen.

De tweede vraag is meer een vraag of je de achtergrond van het reconstructieplan kent. De Gelderse vallei en Noord Brabant hebben een hoge dichtheid, bedrijven worden daar gestimuleerd om zich elders te vestigen om de afstanden tussen bedrijven te vergroten om zo uitbraken van ziektes in te dammen
Voor al u vragen !

http://www.dialoogmegastallen.nl/
  maandag 16 mei 2011 @ 18:45:21 #139
37769 erodome
Zweefteef
pi_96897206
quote:
5s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:30 schreef ReNero het volgende: De gemengde bedrijven van vroeger zijn ook geen optie om meerdere redenen.

Welke bezwaren zijn daar dan voor?
Want het rare is dat er bij biologische opstellingen juist veel gekozen wordt voor mengbedrijven en bedrijven naast elkaar die elkaar aanvullen.

Zo is het bv hartstikke handig om een mestverwerkingsbedrijf te hebben tussen de mestproduceerders in, of een voermais bedrijf naast bedrijven die voermais gebruiken, of een slachterij tussen de vee bedrijven in.

Dat zou ook prima gaan met een milde vorm van bio-industrie, of beter gezegd gewoon boeren zonder biologisch keurmerk maar ook geen zware bio-industrie.

Eigenlijk denk ik dat er een oplossing ligt in vlees binnen landen houden zoveel mogelijk en combi bedrijven, we produceren hier zo ongelovelijk veel voor het buitenland, wat dan ook nog eens voor een fiks deel kunstmatig in stand wordt gehouden.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 11:01:02 #140
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_96931402
quote:
14s.gif Op maandag 16 mei 2011 17:56 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Voor al u vragen !

http://www.dialoogmegastallen.nl/
Ik ken de antwoorden wel, de vragen waren aan jouw gericht.
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 18:45 schreef erodome het volgende:

[..]

Welke bezwaren zijn daar dan voor?
Want het rare is dat er bij biologische opstellingen juist veel gekozen wordt voor mengbedrijven en bedrijven naast elkaar die elkaar aanvullen.

Zo is het bv hartstikke handig om een mestverwerkingsbedrijf te hebben tussen de mestproduceerders in, of een voermais bedrijf naast bedrijven die voermais gebruiken, of een slachterij tussen de vee bedrijven in.

Dat zou ook prima gaan met een milde vorm van bio-industrie, of beter gezegd gewoon boeren zonder biologisch keurmerk maar ook geen zware bio-industrie.

Eigenlijk denk ik dat er een oplossing ligt in vlees binnen landen houden zoveel mogelijk en combi bedrijven, we produceren hier zo ongelovelijk veel voor het buitenland, wat dan ook nog eens voor een fiks deel kunstmatig in stand wordt gehouden.
Na WO 2 waren de Nederlandse landbouwbedrijven klainschalig met koeien, kippen en varkens door elkaar heen. Dit heeft gevolgen voor de micro biologie op een dergelijk bedrijf omdat ziektes zoals MKZ meerdere catagorieën dieren aanpakken zoals in dit geval evenhoevigen (varkens en koeien) Zoals je nu hoort over de varianten van de vogelgriep is de N1H5 variant gevaarlijk voor mensen en zijnde overige enkel voor pluimvee schadelijk. Het mengen en door elkaar heen laten lopen is dus bezwaarlijk voor de gezondheid van die dieren.

Deze dieren liepen veelal buiten tussen wilde dieren (hazen, vossen, herten, duiven, etc.) en liepen daar meerdere besmettingen op waar zij geen weerstand tegen hadden.

Wat jij schets met geschakelde bedrijven noemen wij agroparken. De mest van de varkens wordt gebruikt in een akkerbouwbedrijf om graan te verbouwen voor diezelfde varkens. Maar voor dit soort bedrijven zijn geen vergunningen te krijgen omdat deze locaties bestempeld worden als megastal. Kleine versies hiervan zijn niet rendabel door de hoge kosten van bijvoorbeeld mestverwerkingsinstallaties.

Jouw term "zware bioindustrie" is uit de lucht gegrepen. Er is geen zwaar en licht in de VEEHOUDERIJ (zo heet de sector) enkel de schaal waarop gewerkt wordt is meetbaar.
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 11:53:50 #141
37769 erodome
Zweefteef
pi_96933383
Ben ik het niet mee eens, ik ben op veel boerenbedrijven geweest en er waren er zat die geen predikaat eko of biologisch voerde, maar die wel degelijk op een andere manier huisvesten dan in de echte bio-industrie.

Dus niet varkentjes buiten lekker in de wei, maar ook niet hutje mutje hun hele leven zonder daglicht, geen hele kleine hokjes voor de fokzeugen als ze werpen, maar ook geen groot ruim hok met stro en dooddrukrand.
Een beetje ertussenin dus, meer richting bio-industrie dan richting eko keurmerk enzo, maar toch een compromis tussen de 2 uiterste vormen in.

Deze bedrijven worden snel zeldzamer omdat het steeds moeilijker wordt om een kleiner bedrijf gaande te houden, maar ze waren er zeer zeker en nu ook nog wel wat.

Hier in de buurt hebben we een koeienbedrijf die zo werkt, ze hebben rond de 100 koeien die lekker zelf mogen weten wanneer ze gemolken worden(melkrobot vind ik een mooie uitvinding!).
Ze hebben niet zoveel buitenruimte, maar wel wat en een mooie ruime binnenschuur met lekkere ligplaatsen.

Het is een compromis, de dieren lopen niet echt buiten zoals een biologisch koetje zou moeten lopen, maar ze zitten er een beetje tussenin.

Dat naast de veeschuren in ons voor akkerbouw bestemde land waarvan de meeste mensen niet eens weten dat er dieren inzitten.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 12:03:20 #142
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_96933671
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 11:53 schreef erodome het volgende:
Ben ik het niet mee eens, ik ben op veel boerenbedrijven geweest en er waren er zat die geen predikaat eko of biologisch voerde, maar die wel degelijk op een andere manier huisvesten dan in de echte bio-industrie.

Dus niet varkentjes buiten lekker in de wei, maar ook niet hutje mutje hun hele leven zonder daglicht, geen hele kleine hokjes voor de fokzeugen als ze werpen, maar ook geen groot ruim hok met stro en dooddrukrand.
Een beetje ertussenin dus, meer richting bio-industrie dan richting eko keurmerk enzo, maar toch een compromis tussen de 2 uiterste vormen in.

Deze bedrijven worden snel zeldzamer omdat het steeds moeilijker wordt om een kleiner bedrijf gaande te houden, maar ze waren er zeer zeker en nu ook nog wel wat.

Hier in de buurt hebben we een koeienbedrijf die zo werkt, ze hebben rond de 100 koeien die lekker zelf mogen weten wanneer ze gemolken worden(melkrobot vind ik een mooie uitvinding!).
Ze hebben niet zoveel buitenruimte, maar wel wat en een mooie ruime binnenschuur met lekkere ligplaatsen.

Het is een compromis, de dieren lopen niet echt buiten zoals een biologisch koetje zou moeten lopen, maar ze zitten er een beetje tussenin.

Dat naast de veeschuren in ons voor akkerbouw bestemde land waarvan de meeste mensen niet eens weten dat er dieren inzitten.
Zoals jij dat nu beschrijft heb ik het idee dat jij het over de reguliere veehouderij hebt. (wat sommigen hier de bio-industrie noemen)

Veel innovaties uit de biologische bedrijven zijn overgenomen in de hele sector (klaver in grasmengesls, droogzetten met voeding, etc) Andere innovaties zoals melk, voer en mestrobots geven dieren meer rust en worden sector breed ingevoerd omdat een boerderij steeds groter wordt en het zicht op elk individueel dier minder wordt. Dierwelzijn is net zo belangrijk binnen de gangbare vormen van veehouderij als de biologische omdat een gelukkig dier beter presteerd en minder ziek wordt. De uitspraak dat boeren niet aan hun vee denken stamt dus uit het jaar 0 omdat die boeren al jaren gelden hebben moeten stoppen met hun bedrijf.
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
pi_96935120
quote:
5s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:30 schreef ReNero het volgende:
Ik heb mijn scriptie geschreven over de relatie tussen de schaalvergroting in de landbouw en het landschap dus ben redelijk op de hoogte van deze discussie. Allereerst heb ik een aantal vragen voor jouw, hoop dat je de tijd hebt om deze kort te beantoorden.

Wat is de maat voor een megastal, wanneer noem je een stal een megastal?

Is het verplaatsen van bedrijven uit gebieden met kwetsbare natuur en bewoning een slechte ontwikkeling?

Ik vraag dit omdat er geen standaard is voor megastallen, er is geen grens gesteld en het is daarmee niet meetbaar. De term megastal heeft een zware lading gekregen in de media maar welke schaal is dan wel goed? Wij hebben een stal voor maximaal 120 melkkoeien, is dat uit den boze? De gemengde bedrijven van vroeger zijn ook geen optie om meerdere redenen.

De tweede vraag is meer een vraag of je de achtergrond van het reconstructieplan kent. De Gelderse vallei en Noord Brabant hebben een hoge dichtheid, bedrijven worden daar gestimuleerd om zich elders te vestigen om de afstanden tussen bedrijven te vergroten om zo uitbraken van ziektes in te dammen
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 11:01 schreef ReNero het volgende:

[..]

Ik ken de antwoorden wel, de vragen waren aan jouw gericht.

[..]


Ah, na alle bezwaren die ik hier in dit topic al heb genoemd inzake de Bio-industrie
dacht jij, kom ik ga nog eens een paar vragen stellen aan TS ook al ken ik de antwoorden
al.

Je wilt het dus van mij horen?
Aangezien je een scriptie hebt geschreven weet jij dus alle antwoorden al?
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij VOOR de Bio-industrie bent, maar daar
zou ik me in kunnen vergissen hoor...

Ik zal je vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden, maar ik ben bang dat jij
al van alles klaar hebt liggen om die antwoorden te weerleggen c.q. te ontkrachten,
dus eigenlijk zie ik mijn moeite die ik hier in ga steken al bij voorbaat als ''verspilde''
moeite.

Paarlen voor de Zwijnen :')

quote:
Wat is de maat voor een megastal, wanneer noem je een stal een megastal?
Gangbare stallen in de intensieve veehouderij huisvesten al massa's dieren.
Megastallen zijn nog weer groter. Er is geen duidelijke definitie van een 'megastal', maar Alterra
(Universiteit Wageningen) spreekt over bedrijven die op één locatie minimaal 7500 vleesvarkens,
200 fokvarkens, 120.000 leghennen, 220.000 vleeskuikens, 250 melkkoeien of 2500 vleeskalveren
houden. Met deze definitie heeft Nederland nu al 575 megastallen.

Voor een varken maakt het niet veel uit of hij geboren wordt in een bedrijf met 500 of 5.000
varkens. Hij leeft nog steeds zes maanden lang op een minimale ruimte (0,8 – 1,0 m2) in een
dichte stal. Individuele zorg heeft hij in geen van de twee stallen.

Maar als er brand of ziekte uitbreekt, zijn er wel ineens 5.000 varkens de dupe, in plaats van
'slechts' 500. Er wordt veel antibiotica gebruikt om ziektes te onderdrukken: nu al zoveel dat
bacteriën resistent worden. Ook bij een brand in een megastal zijn de gevolgen desastreus.


quote:
De tweede vraag is meer een vraag of je de achtergrond van het reconstructieplan kent. De Gelderse vallei en Noord Brabant hebben een hoge dichtheid, bedrijven worden daar gestimuleerd om zich elders te vestigen om de afstanden tussen bedrijven te vergroten om zo uitbraken van ziektes in te dammen
Ik ken de achtergronden vast niet zo goed als dat jij ze kent, ik heb er namelijk geen scriptie
over geschreven, maar wat ik zoal weet en lees over de achtergronden stelt mij niet
erg gerust.

Aan de vele problemen die de uitvoering van de Reconstructiewet met zich meebrengt voor natuur,
milieu en volksgezondheid in Brabant, kunnen nu ook ernstige vermoedens van aantasting van de
bestuurlijke integriteit worden toegevoegd.

Sommige mensen hier vinden het lastig als ik te veel tekst plaats en bronvermelding (wat nu ineens
linkdumping heet) wordt ook niet op prijs gesteld.

Maar goed:

http://www.megastallen-nee.nl/?p=2361

Megastallen-nee: provinciale enquête reconstructie platteland
21 maart 2011

Dat is een hele lap tekst, dus ik zal er een klein stukje uit quoten.

De reconstructie is inmiddels op een bestuurlijk fiasco uitgelopen.
De burgers hebben honderden miljoenen aan belastinggeld zien verdwijnen.
Ze hebben moeten ervaren hoe hun landschap in enkele jaren tijd werd vernietigd door een
tomeloze uitbreiding van megastallen, ook in gebieden waaruit ze juist hadden moeten verdwijnen.

De burgers moesten accepteren dat de natuur, de lucht en het grondwater steeds verder werden
aangetast door de emissies van de intensieve veehouderij.

Zelfs de gezondheidsbelangen van de Brabantse burgers en hun leefklimaat werden stelselmatig
verder ondermijnd.

Hier ook nog informatie voor diegene die toch belangstelling hebben.

http://bladel.groenlinks.nl/node/42839

Megastallen-Nee!!!
Burgerinitiatief LOG Hulsel-Bladel-Netersel zet grote vraagtekens bij de voorgenomen toelating en
concentratie van megastallen in de regio.

Zij vrezen dat de kwetsbare natuur door de uitstoot van ammoniak aan kwaliteit zal inboeten, het
woongenot negatief beïnvloed zal worden door stankoverlast, er grote risico's zullen ontstaan voor
de volksgezondheid, veel boeren familiebedrijven de opgedrongen concurrentieslag zullen
verliezen en het landschap minder aantrekkelijk zal worden voor bewoners en toeristen.

en hier:
Megastallen in beeld
http://www2.alterra.wur.n(...)terraRapport1581.pdf

Inhoudsopgave

Krantenknipsels 6
Aanleiding 7
Megastallen en megabedrijven: een definitie
Huidige situatie: hoeveel megastallen en -bedrijven zijn er?
Megastallen in beeld 19
Hoeveel megastallen verwachten we in de toekomst?
Ontstaat er een probleem met de komst van megastallen?
Megastallen in beeld samengevat
Geraadpleegde bronnen
Bijage 1: Wie vindt wat?
Bijlage 2: Uitwerking toekomstscenario’s











Ook boeren zijn niet gebaat bij megastallen, want megastallen verdringen de kleinere boerderijen.
De laatste jaren is er een trend naar minder, maar grotere boerderijen.

Vooral in de rundveesector is de afname in boerderijen sterk: in de afgelopen 15 jaar zo’n 45%.
Dagelijks stoppen 3 boeren met hun bedrijf: weggeconcurreerd door de grote bedrijven.
Het aantal koeien per bedrijf neemt toe.

En als laatste nog even dit: (sorry voor zoveel tekst, maar ik kan geen goed antwoord geven
in 3 regels).


In ons land worden 3 keer zo veel varkens gehouden dan nodig is voor de nationale consumptie.
Het overschot wordt geëxporteerd.

In ons land worden extreem veel meer kippen gehouden dan nodig is voor de nationale
consumptie. Het overschot aan vlees en eieren wordt geëxporteerd.
De hoeveelheid kippenvlees die bovendien jaarlijks wordt ingevoerd, is ongeveer even groot als de
nationale behoefte daaraan. Er is dus eigenlijk helemaal geen mestkuikenindustrie nodig. oO<

In ons land worden extreem veel meer koeien gehouden dan nodig is voor de nationale
consumptie. Het overschot wordt geëxporteerd. ):O
  dinsdag 17 mei 2011 @ 13:06:11 #144
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_96936134
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 12:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

In ons land worden 3 keer zo veel varkens gehouden dan nodig is voor de nationale consumptie.
Het overschot wordt geëxporteerd.

In ons land worden extreem veel meer kippen gehouden dan nodig is voor de nationale
consumptie. Het overschot aan vlees en eieren wordt geëxporteerd.
De hoeveelheid kippenvlees die bovendien jaarlijks wordt ingevoerd, is ongeveer even groot als de
nationale behoefte daaraan. Er is dus eigenlijk helemaal geen mestkuikenindustrie nodig. oO<

In ons land worden extreem veel meer koeien gehouden dan nodig is voor de nationale
consumptie. Het overschot wordt geëxporteerd. ):O
Ik ben een voorstander van de moderne veehouderij, gezonde familiebedrijven. Dat de sector opschaald is een marktechnisch gevolg van jaren succesvol efficientie en nieuwe kennis toepassen. Daarom produceren wij ook meer dieren dan wij zelf nodig hebben. Dit is een gevolg van de enorme kennis, ervaring en infrastructuur die wij in nederland hebben opgebouwd nadat Europa in 1960 Nederland aanwees voor agrarische productie. Nooit meer honger, was de stelling en dat is ons gelukt.

Andere landenprijzen de kwaliteit, voedselveiligheid en prijs/kwaliteitverhouding van de Nederlandse producten. Daarom zijn onze producten zo geliefd bij andere landen en produceren wij meer dan we nodig hebben omdat er vraag naar is.

Dat grote bedrijven kleinere wegconcurreren is in de praktijk naar mijn mening niet voelbaar. De prijs wordt gesteld door de vraag, het enigste verschil hierin is dat de grotere bedrijven de kosten lager kunnen houden. persoonlijk ben ik er van overtuigd dat zodra men personeel in dienst neemt het meeste van deze extra marge al is verdampt aan arbo maatregelen en personeelskosten.
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
pi_96936790
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 13:06 schreef ReNero het volgende:

[..]

Ik ben een voorstander van de moderne veehouderij, gezonde familiebedrijven. Dat de sector opschaald is een marktechnisch gevolg van jaren succesvol efficientie en nieuwe kennis toepassen. Daarom produceren wij ook meer dieren dan wij zelf nodig hebben. Dit is een gevolg van de enorme kennis, ervaring en infrastructuur die wij in nederland hebben opgebouwd nadat Europa in 1960 Nederland aanwees voor agrarische productie. Nooit meer honger, was de stelling en dat is ons gelukt.

Andere landenprijzen de kwaliteit, voedselveiligheid en prijs/kwaliteitverhouding van de Nederlandse producten. Daarom zijn onze producten zo geliefd bij andere landen en produceren wij meer dan we nodig hebben omdat er vraag naar is.

Dat grote bedrijven kleinere wegconcurreren is in de praktijk naar mijn mening niet voelbaar. De prijs wordt gesteld door de vraag, het enigste verschil hierin is dat de grotere bedrijven de kosten lager kunnen houden. persoonlijk ben ik er van overtuigd dat zodra men personeel in dienst neemt het meeste van deze extra marge al is verdampt aan arbo maatregelen en personeelskosten.
Mag ik jou nu eens een vraag stellen?
Verdien jij je geld met of in de Bio-industrie?

Ik krijg sterk die indruk namelijk omdat je juist alleen uit mijn hele verhaal dit
stukje quote.

Ik heb sterk de indruk dat je alleen vanuit je eigen referentiekader en positie een standpunt
inneemt.

Een standpunt dat duidelijk niet strookt met de mijne.

Ik hoor je niet over het leed van de dieren, niet over de milieu problemen en al helemaal
niet over de gevaren van de volksgezondheid.


Dus als je dit topic graag wilt gebruiken als podium om Bio-industrie aan te prijzen
kan ik je niet tegenhouden, maar reken niet op mijn steun.
pi_96938617
ReNero, FANNvanhetlaatsteuur en andere volgers van dit topic,

Interessante discussie voeren jullie hier. Zoals jullie wellicht weten - er is al eerder door FANNvanhetlaatsteuur op gewezen - wordt er momenteel op www.dialoogmegastallen.nl een discussie gevoerd over megastallen in Nederland en hoe daar in de toekomst mee om te gaan. We zouden het zeer waarderen als jullie ook op die plek jullie visie ten aanzien van megastallen uiteen willen zetten, op eenzelfde constructieve manier als jullie hier doen.

Alvast hartelijk dank en vriendelijke groeten,

Ton - Team Alders
pi_96939897
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 14:00 schreef TonTeamAlders het volgende:
ReNero, FANNvanhetlaatsteuur en andere volgers van dit topic,

Interessante discussie voeren jullie hier. Zoals jullie wellicht weten - er is al eerder door FANNvanhetlaatsteuur op gewezen - wordt er momenteel op www.dialoogmegastallen.nl een discussie gevoerd over megastallen in Nederland en hoe daar in de toekomst mee om te gaan. We zouden het zeer waarderen als jullie ook op die plek jullie visie ten aanzien van megastallen uiteen willen zetten, op eenzelfde constructieve manier als jullie hier doen.

Alvast hartelijk dank en vriendelijke groeten,

Ton - Team Alders
Leuk om te horen dat dit topic gevolgd wordt ook door mensen ''buiten'' Fok.
ik hoop dat er een aantal mensen hier de uitnodiging aannemen;

Nog even "Het Laatste Nieuws''

http://www.nu.nl/politiek(...)-bleker-rechter.html

Wakker Dier sleept Bleker voor de rechter
17 mei 2011 12:37


RIJSWIJK - Wakker Dier stapt naar de rechter om staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) te
dwingen openheid te geven over besmetting van vlees.

Dat heeft Wakker Dier dinsdag laten weten.
De organisatie neemt die stap, omdat naar eigen zeggen de bewindsman tot nu toe weigert door
haar gevraagde onderzoeksresultaten openbaar te maken.



Vervuiling
Het gaat om vervuiling van vlees met antibioticaresten, hormonen, dioxines en ESBL-bacteriën.
Wakker Dier wil onder meer weten bij welke supermarkten of slachterijen resistente bacteriën zijn
gevonden.

Openbaarmaking zou supermarkten en slachterijen stimuleren meer werk te maken van preventie,
en consumenten beter informeren.

Verbaasd
De nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) moet op grond van Europese richtlijnen vlees
onderzoeken op schadelijke stoffen en resistente bacteriën.

Via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) heeft Wakker Dier die
meetresultaten opgevraagd, maar het krijgt ze al bijna een jaar niet.

Dat verbaast de organisatie, omdat het kabinet eerder de Tweede Kamer toezegde actief
controlegegevens openbaar te maken, zoals bijvoorbeeld bij bestrijdingsmiddelen op groente en
fruit.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 15:31:38 #149
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_96942209
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 13:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Mag ik jou nu eens een vraag stellen?
Verdien jij je geld met of in de Bio-industrie?

Ik krijg sterk die indruk namelijk omdat je juist alleen uit mijn hele verhaal dit
stukje quote.

Ik heb sterk de indruk dat je alleen vanuit je eigen referentiekader en positie een standpunt
inneemt.

Een standpunt dat duidelijk niet strookt met de mijne.

Ik hoor je niet over het leed van de dieren, niet over de milieu problemen en al helemaal
niet over de gevaren van de volksgezondheid.

Dus als je dit topic graag wilt gebruiken als podium om Bio-industrie aan te prijzen
kan ik je niet tegenhouden, maar reken niet op mijn steun.
Dat mag, Ik ben 36 uur in de week beleidsmedewerker bij een onderdeel van het ministerie van ELI. Op dit moment ben ik bezig met het beoordelen van subsidieaanvragen op het gebied van agrarisch natuurbeheer. Daarnaast hebben wij thuis met de familie een melkveehouderij van 65 melkkoeien welke ik in de toekomst wil overnemen.

Voor mijn opleiding heb ik 12 jaar agrarisch onderwijs gehad gericht op de veehouderij en heb verdiepingen gedaan richting agrarisch natuurbeheer, landschap en veterinair. Binnen mijn opleiding heb ik stage gelopen bij 14 primaire stagebedrijven (boerderijen) en enkele bedrijven die hier omheen diensten en goederen leveren. Na mijn studie heb ik gewerkt bij enkele bedrijven in dezelfde context voordat ik op mijn huidige plaats terecht kwam.

Je hebt gelijk dat ik mijn mening baseer op eigen ervaringen en gegevens die ik uit mijn directe omgeving opvang. Vakbladen, ervaringen van collega's, vergaderingen van de zuivelcooperatie, etc. Het is geheel NIET mijn bedoeling om iemand een mening op te leggen of over te halen. Ik probeer alleen een blik in de praktijk te geven waardoor er een genuanceerder beeld ontstaat over de veehouderij. Op internet is dit grotendeels een éénrichtings discussie en ik wil graag mensen laten delen in wat mijn ervaringen vanuit de sector. De meeste mensen in deze discussie (niet persé ten nadelen van) kennen de sector van de pers en het internet dat zijn niet de meest positieve geluiden. Als een boer zijn vee verwaarloosd staat het in de telegraaf, als Clara na 15 jaar trouwe dienst met pensioen mag zal hoogstens piets weerbericht er een opmerking van maken.

Wat betreft mijn input, die baseer ik op de thema's op hand. Daarom zal ik veel reageren op wat er al gezegd is en dara nieuwe informatie aan toevoegen. Dingen zoals dierenleed, milieu en gevaren voor de volksgezondheid ben ik van op de hoogte en weet ik in context te brengen.

Dierenleed, ik heb de dieren zelf in handen en hoef ze niet te slaan. Ik kan "communiceren" met mijn dieren als ik hen iets wil laten doen zoals naar een ander hok lopen.
Milieu, een koe produceerd CO2, feit. Landbouwgrond produceerd meer zuurstof en neemt meer CO2 op in 1 jaar dan een gemiddeld loofboom bos in Nederland
Gevaren voor de volksgezondheid, de beor woont, leeft en werkt op het bedrijf en zal het grootste deel van de nadelen zelf ondervinden. Als het idd zo slecht is zou hij wel stom zijn om er zelf te gaan wonen. Mensen die bijvoorbeeld bij een drukke weg wonen hebben ook te maken met fijnstof ed.

De meeste bezwaren tegen de landbouw zijn wel te begrijpen maar vaak kom ik dingen tegen die uit de context zijn gehaald, slecht beargumenteerd zijn en éénzijdige informatie. Dit is geen verwijt maar gewoon een conclusie die ik trek uit mijn ervaringen. hoop dat ik mijn standpunt iets heb verduidelijkt.
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 15:52:35 #150
329284 ReNero
Ohw look, a flying cow.....
pi_96943171
En dan uiteraard mijn tegenvraag: Wat is jouw binding met dit onderwerp want als er 1 ding gezegd kan worden dan is het dat jij bedreven bent. Ben alleen nieuwschierig waar die fanatisme vandaan komt en hoe je betrokken bent geraakt met deze discussie.
When you post one, it is a tradigy. But when you post ten million, it is a statistic.
Het feit dat je een mening hebt betekent niet dat deze ergens op gebaseerd is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')