abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94659835
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Alle verslagen in een overzicht:

Deel 1
Deel 2
Deel 3

[ Bericht 11% gewijzigd door YoshiBignose op 26-03-2011 23:59:57 ]
Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 maart 2011 @ 23:59:14 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94660067
Alle verslagen in een overzicht :+
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Deel 4 volgt binnenkort wel eens
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 27 maart 2011 @ 00:10:24 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94660568
We hebben de laatste recensie dus in het vorige topic staan. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94769800
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:59 schreef borisz het volgende:
Alle verslagen in een overzicht :+
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Deel 4 volgt binnenkort wel eens
Ze linken niet goed door naar jouw posten. Of doet hij dat hier bij mij niet goed?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 29 maart 2011 @ 18:21:34 #5
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94770246
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 18:11 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Ze linken niet goed door naar jouw posten. Of doet hij dat hier bij mij niet goed?
Hangt van browser af. Deze moeten het wel doen :). Dit zijn de linkjes oude stijl en die werken prima.

Deel 1
Deel 2
Deel 3
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_94770624
Ja, zo doen ze het wel. Goed zo, staan die ook op pagina 1. :)
pi_94779897
Waar? Sirtaki in Enschede
Wanneer? Vorige week woensdag, 23-03
Wat at je? Vooraf: champignons in roomsaus (vriendin: feta in bladerdeeg), hoofdgerecht: daghap spies met varkenshaas en gyros (vriendin: daghap bifteki en gyros)
Impressie? Eten helemaal prima. Zowel de voor- als hoofdgerechten waren erg lekker. De bediening was echter matig. Bij het ophalen van de borden van het voorgerecht werd niet gevraagd of we nog iets wilden drinken, hoewel de glazen leeg waren, en ook bij het brengen van het hoofdgerecht werd dit niet gevraagd, en was de ober zo snel weg dat ik bij de bar om drinken heb moeten vragen. Bij het weghalen van de borden van het hoofdgerecht werd eveneens niets gezegd, en ook niet gevraagd of we de dessertkaart nog in wilden zien. Na een kwartier tevergeefs gewacht te hebben zijn we maar gaan betalen en ergens anders een ijsje gaan halen.
Kosten? voorgerecht 5.00/5.50, daghap 9.50; totaal betaald +/- 34 euro
Cijfer? 8 voor het eten, een 6 voor de bediening (en dit vooral ook, omdat anderen wél gevraagd werd of ze nog iets wilden drinken / de dessertkaart wilden zien)
♥ scars make us who we are ♥
  Moderator / Redactie Sport zondag 3 april 2011 @ 21:04:05 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94995273
Vorig jaar hadden we bij het Restaurant gedeelte gegeten. Nu bij het Grand Cafe Kruiten te IJmuiden het is 1 pand met twee eetgelegenheden.
Ik begon met een krokettentrio van Holtkamp. Een kaas, rund en garnalenkroket.

Was erg lekker alleen merkte ik dat ik geen fan ben van de kaaskroket. Maar dat had niets met de bereiding te maken.
Moeders had de champignons

Best lekker, alleen dat brood :').
Broertje had de uiensoep. Staat niet op de foto was ook prima,

Als hoofdgerecht had ik en mijn broertje het trio van Varkenshaas, Ossenhaas en kalfsvlees in de champignonsaus

Mals vlees, prima verder. Niet veel op en aanmerkingen. Daarbij aardappel en een broccoli iets. Broccoli krijg ik niet naar binnen dus heb ik niet geprobeerd :P. Erbij werden er ook nog een simpele salade en patatten geserveerd.
Moeders had de gebakken scholfilet met pittige salsa

Vis was prima. De salsa was iets te hollands pittig, kortom kon wel wat meer pit gebruiken.
Ik ben niet zo van de desserts, ik gebruik een Irish Coffee. Als een toko geen goede Irish Coffee neer kan zetten moet je er sowieso nooit gaan eten. Dat is mijn ‘stelregel’. Die test is goed afgelegd :+. Ma had een Machiatto en mijn broertje nog wel een echt dessert. Een sorbet met drie bollen ijs, aardbeiensaus en slagroom.
Eten: degelijk prima. Niet hoogstaand, wel goed.
Bediening: personeel kwam niet heel snugger over.
Verder gezellige avond gehad :). Nog wel een pluspuntje voor hun bierkaart. Leuk als je keuze hebt uit verschillende speciaalbieren. Kosten geen idee heb de rekening niet gezien.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 3 april 2011 @ 21:24:08 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94996899
Leuk, Borisz en vooral leuk omdat je foto's heb gemaakt. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94997106
Goede foto's borisz :Y
pi_94997540
Kaas is het lekkerst juist }:|
  zondag 3 april 2011 @ 21:34:49 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94997720
quote:
12s.gif Op zondag 3 april 2011 21:32 schreef Bluezz het volgende:
Kaas is het lekkerst juist }:|
Nee hoor. De garnalencroquetten van Holtkamp zijn onovertroffen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 3 april 2011 @ 21:35:19 #13
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94997759
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 21:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee hoor. De garnalencroquetten van Holtkamp zijn onovertroffen. :9
Eens. ;). Die was het lekkerst. :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_95009355
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 21:04 schreef borisz het volgende:
Ik ben niet zo van de desserts, ik gebruik een Irish Coffee. Als een toko geen goede Irish Coffee neer kan zetten moet je er sowieso nooit gaan eten. Dat is mijn ‘stelregel’.
Da's wel een beetje te laat dan als je na het eten gaat kijken of je er wel of niet moet eten :7

Maar leuke review ^O^
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_95051871
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 21:04 schreef borisz het volgende:
Ik begon met een krokettentrio van Holtkamp. Een kaas, rund en garnalenkroket.
[ afbeelding ]
Was erg lekker alleen merkte ik dat ik geen fan ben van de kaaskroket. Maar dat had niets met de bereiding te maken.
Wow, is dat 1 voorgerecht? Ik zou dan al half volzitten.

Waar? Humphrey's in Breda
Wanneer? gisteren, met een vriendin

Wat at je?
Uiteraard het 3 gangen keuzemenu.

Vitello tonnato: zacht gegaarde kalfsmuis met tonijnmayonaise, pommes julienne en tomaatjes.
Op een rechthoekig bord. De bekende variant van de carpaccio. Het vlees was heel lekker. Daar zou ik nog wel een bordje van lusten. Met de tonijnmayo smolt het bijna weg op je tong. De pommes julienne moet je zien als die kinderchips, in de vorm van mini-frietjes. Wel lekker, maar niet in combinatie met dit gerecht. Eigenlijk was het geen pluspunt voor de smaak. Hetzelfde geldt voor de cherrytomaatjes. Omdat dit te scherp was in combinatie met het gerecht zelf.

Black tiger garnalen met Thaise curry en gebakken noedels.
In een groot, diep bord met een forse rand. Wat je eigenlijk dwong om je ellebogen op ongeveer 90 graden van je lichaam te houden. Enigzins onhandig. Mijn vriendin had hetzelfde bord, maar wel een stuk leger. Die van mij lag flink vol. Bovenop lagen een stuk of 7 flinke garnalen aan een houten stokje. Naturel gekruid, zodat je nog kon kiezen of je de curry wilde gebruiken of niet. Ik hou wel van kruiden en saus, dus ik heb dat wel gedaan. De curry was namelijk weer zoals een curry hoort te zijn. Het nadeel was de groenten. Ik denk dat ik zo'n 30 halve paddestoelen heb geteld. En verder enkele groene groenten. Totaal uit verhouding met de rest van het gerecht en daarom alleen een aanrader als je 'paddo'fan bent. De noedels in combo met de rest was natuurlijk wel goed.
Net zoals bij mijn vorige review van Humphrey's in Tilburg (oktober), kregen we een bakje frietjes (goed, flink van opgeschept), een bakje salade met wat stukjes ei, komkommer en tomaat (maar nu helaas zonder lekkere dressing), en dit keer witte asperges (niet van gegeten, maar zag er prima uit).

Chocoladefondant met witte chocolademousse en pure chocolade-ijs.
Weer op een rechthoekig bord. Fondant, dat blijft toch lekker, hoor. Maar na mijn grote gerecht bleek met name de fondant toch echt te machtig. Zo heb ik er flink wat van laten staan, en dat vond ik eigenlijk niet leuk. Het pure chocolade ijs en de chocolademouse gleden een stuk makkelijker naar binnen. Lekker.

Impressie?
Leuk om eens in een andere vestiging te eten. Van buiten ziet het er in Breda poepsjiek uit. Alsof het veel luxer en duurder zou zijn dan dat het is. Wel grappig. Een leuke touch zijn de potten kruiden en specerijen bij de ramen. Nadeel van dit filiaal is het gebrek aan licht. Ook al is het nog licht buiten, het lijkt net alsof je al een een donker cafe zit. Zeker als je niet bij het raam zit, zoals wij nu. Voordeel aan onze kant waren de lekkere banken met grote, pluizige 'knuffel'kussens. Meenemen voor thuis op de bank.
De bediening liet een steekje vallen door onze buren eerder het hoofdgerecht te brengen. Ze hadden namelijk toevallig hetzelfde besteld, maar wij eerder. Waardoor er een lang gat viel tussen de gerechten en we tussendoor maar extra om wat drinken hebben gevraagd. Verder deden ze gewoon gewoon, en dat vinden wij altijd wel prima.

Kosten?
Mijn vriendin had een kadobon, dus we waren all incl. allebei 12 euro kwijt. Veel bijzonders hebben we niet gedronken, 2x spa blauw, 2x verse jus, 2x thee.

Cijfer?
De gerechten en service vielen me in verhouding tot Tilburg tegen. Alleen weet ik niet meer wat ik daarvoor had gegeven. Ik zit nu dus ergens tussen de voldoende en de matig.
  zaterdag 23 april 2011 @ 22:04:39 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_95899868
Naar aanleiding van de Lentekriebels-actie van Diningcity (2 personen eten voor de prijs van 1) besloten een het trendy Restaurant Orbit een keer uit te proberen.Het was dusdanig lekker weer dat we gewoon buiten op het terras terecht konden.


Orbit hanteert een eenvoudige Aziatische kaart met fingerfood-happen waarbij het de bedoeling is dat alles samen aan tafel gedeeld wordt.
Als starter namen we eerst een schaal met sashimi. Superverse stukjes zalm, tonijn, gamba's, cocquilles, tarbot en inktvis.


Daarna namen we een combinatie van kleine warme hapjes:


Onze hoofdgerechten bestonden uit gestoomde tarbot en Szechuean ossenhaasrolletjes vergezeld door gewokte seizoensgroentes en nasi goreng:


Als dessert namen we allebei een sgroppino:


Heerlijk om op 23 april gewoon lekker op een terras aan het strand te kunnen eten en de zon in de zee te zien zakken:


Lekker voedsel, attente bediening en mooie omgeving.
We komen zeker nog wel eens terug bij dit op fietsafstand van ons huis gelegen restaurant.

Inclusief een fles Chardonnay waren we samen 75,50 euro kwijt.

Prijs/kwaliteit: 8
Bediening: 8
Entourage en omgeving: 10!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_95900677
Ziet er lekker, maar toch redelijk simpel uit. Ach, er gaat niks boven een lekker rauw stukje zalm hmmmmmm :9
Facts don't care about your feelings
pi_95905316
quote:
4s.gif Op zaterdag 23 april 2011 22:04 schreef golfer het volgende:
...en inktvis.
[ afbeelding ]
Waren die stukjes rubber ook lekker? :X

Waar? http://www.charliechiu.nl/diner.html op het centraal station in Utrecht.
Wanneer? met een vriendin en m'n broertje

Wat at je?
Chinese Gon bao kip in een box.
Ik dronk er vruchtenthee bij.

Blijkbaar zijn deze mensen niet goed in bestellingen opnemen. De groenten die wij drieën hadden klopten niet bij wat we besteld hadden. Sommige groenten zaten bij de ander in het bakje. Daarnaast kreeg iemand van ons een bord terwijl ze een box had besteld. Vaag!
Wat ik kreeg was trouwens wel lekker. Gewoon wat je standaard bij de 'wokboer' krijgt. Toch altijd apart dat je zo vol kan zitten van zo'n klein uitziend bakje.

Bij de thee had ik keuze uit verschillende lekkere smaken. Wel jammer dat ze geen zoetjes hadden.

Impressie?
Zoals ik al zei vrij standaard. Maar wel snel klaar en dat is wel prettig op het station. En het is weer wat anders dan die eeuwige friet op t station.
Er was wel inzet getoont om het een soort restaurantje te maken op deze plek Ik moet zeggen dat dit goed gelukt is. De bank is goedgekeurd.
Opletten bij het opnemen/klaarmaken van de bestelling is nog een leerpunt voor deze wok.

Kosten?
5,25 Euro voor mijn box. De thee kostte een paar euro.

Cijfer?
Toch best knap om zoiets makkelijks nog niet goed te doen. Ergens tussen de matig en voldoende.
pi_95906144
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2011 23:10 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Review
Leuk om een ander filiaal te zien! Als het goed is waren het trouwens schorseneren bij de maaltijd en geen asperges. Hebben ze daar nog wel dikke friet of ook vervangen door de franse frietjes?
♥ scars make us who we are ♥
  zondag 24 april 2011 @ 00:58:44 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_95906386
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:23 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Waren die stukjes rubber ook lekker? :X

Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_95906504
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:50 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

Leuk om een ander filiaal te zien! Als het goed is waren het trouwens schorseneren bij de maaltijd en geen asperges. Hebben ze daar nog wel dikke friet of ook vervangen door de franse frietjes?
Dat zou kunnen. De friet was een gewone (Nederlandse), dus geen Belgische en ook geen Franse. ;)

quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
Die moet ik dan nog tegenkomen. Maar die moeten ze me dan wel gratis aanbieden, want ik denk dat ik ze nooit meer ergens durf te bestellen.

Sgroppino is trouwens the bomb. :9
pi_95908227
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 01:02 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Dat zou kunnen. De friet was een gewone (Nederlandse), dus geen Belgische en ook geen Franse. ;)
Ah okej :Y ze zeiden namelijk toen ik laatst bij Humphreys was dat ze de friet hadden vervangen van belgische naar franse, omdat de mensen dat lekkerder vonden. Was uit een enquete gekomen oid. Ik vind het echt totaal niks :{ Die dikke belgische friet was zo lekker :9
♥ scars make us who we are ♥
pi_95911621
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:23 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Waar? http://www.charliechiu.nl/diner.html op het centraal station in Utrecht.

Aaaah Charlie Chiu :D Ik haal daar wel eens die siu mai uit de automaat haha, is weer eens wat anders dan een frikandel bij de Febo. :)

quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
Inderdaad mals. Volgens mij wordt inktvis-sashimi wel vaak gekookt en is dus niet "echt" rauw.
Facts don't care about your feelings
pi_95914906
Net als Golfer ben ik naar een restaurant gegaan n.a.v. 'Lentekriebels'. Ging samen met mn 3 zusjes, 4 aten voor de prijs van 2. Heb helaas (sorry) geen foto's. Restaurant was Bora Bora, aan het strand van Scheveningen. Het was heerlijk weer en bij aankomst zei een meisje dat ze een leuk plekje voor ons had gereserveerd. We werden naar een tafeltje op het strand gebracht en zaten zo naast het wandelpad waar we veel mensen konden kijken 8-) en dichtbij de mensen die op het strand lagen. Mooie parasol erboven en een lekker briesje. We bestelden eerst wat drinken. Daarna moesten we uit de fingerfood/tapas kaart een voorgerecht kiezen.
We namen:
- spinaziekaaskroketjes met aïoli :9
- filoshrimps met chilisaus
- spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
- mandje brood met roomboter en aïoli
Lekker gedeeld en was een behoorlijk voorgerecht. Toen het hoofdgerecht;
ik had Bora's bio burger, een dikke medium gebakken burger met bacon, kaas, tomaat en rode ui. Buiten dat de burger veels te dik was (veel!) vond ik het ook niet zo lekker. Ik hou blijkbaar niet van dikke burgers. Heb helaas een paar happen op en verder wat van mijn frietjes gegeten die naar croky bolognese smaakten en dat was wel lekker ;). het broodje was van een of andere bekende bakker en die doopte ik in de aïoli :)

zusjes hadden;
- flinke rumpsteak met boter, roerbakgroenten en een gepofte aardappel
- surf & turf; geroerbakte ossenhaaspuntjes met groenten, een gambaspies en gepofte aardappel
- kipcurry; met kokos, pinda's, groenten, gele curry en rijst.
alleen zusje van de rumpsteak kreeg haar eten op.

nagerecht; poeh dat moesten we ook nog eten. een zusje en ik wilden liever drinken en we vroegen of dat kon. meisje was heel aardig en zei dat als er 2 nagerechten besteld werden er maar 1 in rekening gebracht zou worden :)
- zusje 1 had cappucino
- zusje 2 een creme brulee met lemongrass en rode vruchtencompote
- zusje 3 een pure chocolademousse met Tia Maria en pinda m&m's on top
- en ik een koppie thee

we dronken verder verse jus d'orange, rosé, water en cassis. ondanks de pittige drankprijzen van de strandtenten was de schade EUR 89,50 (excl. fooi). mooi bedrag :)
bediening was ok, was hartstikke druk maar zij waren relaxed. niet teveel ruimte tussen de gangen maar ook niet te weinig. we zaten best en als we wat wilden konden we gewoon onze hand opsteken.

leuke was toen het toch iets kouder werd ze met hele grote dekens aan kwamen. wij kregen een deken die we helemaal om ons lichaam hadden gewikkeld :D daarbij nog een soort vuurkorfje op tafel. hielp niet maar stond wel gezellig. we waren er van 18.15u tot 21u.

Kortom; het was goed, veel, gezellig en leuke plek :)

[ Bericht 0% gewijzigd door FutureFairytale op 24-04-2011 16:01:22 ]
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_95949330
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 10:35 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]

Inderdaad mals. Volgens mij wordt inktvis-sashimi wel vaak gekookt en is dus niet "echt" rauw.
En die ringen? Horen die rauw te zijn of gekookt?
pi_95949793
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Facts don't care about your feelings
pi_95950617
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Ah, gut, had dat beestje meteen afgemaakt. :N
  zaterdag 30 april 2011 @ 17:20:02 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96178500
Gaan in Juli een weekend naar München en heb alvast 2 restaurants gereserveerd.
Om er goed in te komen op vrijdag :
Südtiroler Stubchen, van Alfons Schuhbeck
Hebben 1 Michelin ster
En dan op zaterdag naar
Tantris waar Hans Haas de chef is, met 2 Michelin sterren en op plaats 80 van de wereld beste restaurants.
Natuurlijk komt er dan een uitgebreid verslag.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 30-04-2011 17:46:51 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 april 2011 @ 18:51:15 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96180759
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Ik ben niet kleinzerig wat het klaarmaken van beesten aangaat, maar dit gaat mij echt te ver. Je kan het beest ook gewoon even doodmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96183887
Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook) :P
Facts don't care about your feelings
pi_96187181
leuk topic dit complimenten aan de schrijvers, vind het altijd mooi om te lezen hoe andere mensen restaurants ervaren.
pi_96193015
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 20:41 schreef YoshiBignose het volgende:
Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook) :P
Hippies zijn af en toe gruwelijk irritant. Maar dat wil niet zeggen dat het me niets doet als ik zo'n beestje zo zie spartelen. Inktvissen zijn eigenlijk heel loom of iets wat daarop lijkt. Dit lijkt op een beestje in paniek. Op zijn minst. Vandaar dat ik ook niet positief op zo'n filmpje kan reageren.

Waar? http://www.restaurantdebisschop.nl/ in Tilburg.
Wanneer? 28-4, met een vriendin

Wat at je?
O, bijna vergeten, maar wel waardig genoeg om te vermelden: we kregen voor we bestelden een amuze op een lepeltje. Bestaande uit kleine garnaaltjes, stukjes komkommer, zachte saus en wat kruiden. Een goede start.
Voordat we ons hoofdgerecht kregen. Waren er nog kleine, witte broodjes met een bakje jummie kruidenboter en een bakje olie.

Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.
Dit was een lekker gerecht. Goed klaargemaakt. De asperges waren goed zacht. De gambas goed gegaard en naturel gekruid zodat het de eisaus niet zou overheersen. Die saus zorgde dat alles goed bij elkaar paste. Ernaast lag nog wat groente. O.a. haricots verts en enkele champignons.
Ik ben vergeten te tellen, maar volgens mij was het aantal asperges en gamba's beide 5 of 6.

Hierbij hadden we samen een bakje met de lekkerste frietjes die ik in tijden heb gegeten. Niet van die dunne knapperdingen, niet dikke Belgische, maar perfect gegaarde friet. Mooi goudgeel, niet te slap, niet te krokant, ok ik stop maar voordat ik als een reclame ga klinken...

Dame blanche als toetje. O.k., klinkt niet spannend, maar ijs snelt zo lekker weg en ik had geen zin om bomvol in het theater te zitten. Dat wil trouwens niet zeggen dat het niet goed was gedaan. Warme chocolade smaakte prima en was in een apart kannetje geserveerd. Ik kreeg een mooie, grote coup ijs met flink wat bollen. Het ijs was lekker en de slagroom met zoete versiersels ook. Daarbij lagen nog wat schijfjes verse aardbei. Ook die waren erg lekker zoet. Het ijs kon ik bijna verdrinken in de chocosaus. Heerlijk. In ieder geval ook een aanrader als je hier gaat eten.

Impressie?
Het was heel rustig. Maar het was ook nog vroeg toen we binnen liepen. Zo rond 17.30. Toen zat er al een andere grote groep veel foto's te maken enzo. We mochten zelf een plaats kiezen. We zijn naast het raam gaan zitten. Met zijn 2en aan een 4persoons tafel. Waar we naar de koopavond-shoppers konden kijken.
Er liep uiteraard nu maar 1 serveerster rond. Een aardig meisje, die ons gastvrij ontving. Op een manier waarop je je ook echt gast voelde. We hebben nog een aantal dingen van de kaart gevraagd, die ze prima kon beantwoorden. De gerechten volgden elkaar netjes op.
Toen we bij ons toetje waren, was er nog ergens een setje gaan zetten. Ik vind dat dit restaurant meer klanten verdient dan dit kleine groepje. Zeker omdat je hier voor deze prijs bovengemiddeld kan eten en je gastvrij behandeld wordt.
Ik vroeg toen we ons toetje kregen, meteen om de rekening, om te zorgen dat we daarna nog rustig naar het theater konden lopen. Ze was gewoon goed aan het opletten. De rekening kwam ze niet direct brengen, maar eigenlijk nog beter, meteen toen we klaar waren met eten. Toen we gingen wenste ze ons (niet als verplichting, ik zie en hoor dat verschil wel) nog een fijne voorstelling.

Kosten?
61 Euro in totaal, met (hoofdgerecht, toetjes en) de drankjes: enkele keren spa blauw en jus erbij.

Cijfer?
Zeker een goed. Als ik nog een keer wat extremere gerechten ga proberen, zal ik kijken of ik de score nog hoger kan maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Phoenixbirdy op 01-05-2011 00:17:55 ]
  zondag 1 mei 2011 @ 01:33:58 #33
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_96196036
Ik kan nou niet slapen door dat filmpje van die inktvis.. :')
Ik zie hem elke keer zo hulpeloos opstaan bah.. Japanners :/
pi_96197989
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 00:07 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.

Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesaus
  zondag 1 mei 2011 @ 10:13:39 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96198991
Grappig, op die Wiki pagina staat " Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. "
Bestel nooit iets met een hollandaise in Duitsland is wat ik geleerd heb, het is altijd een pakjessaus die naar warme mayo smaakt, en niets met boter van doen heeft. Net als Mosselen is Hollandaise iets wat ik eigenlijk alleen maar thuis wil eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96199377
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Grappig, op die Wiki pagina staat " Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. "
Bestel nooit iets met een hollandaise in Duitsland is wat ik geleerd heb, het is altijd een pakjessaus die naar warme mayo smaakt, en niets met boter van doen heeft. Net als Mosselen is Hollandaise iets wat ik eigenlijk alleen maar thuis wil eten.
Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.
  zondag 1 mei 2011 @ 11:22:04 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96200398
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 10:37 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.
Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.
Ik persoonlijk maak een variatie op hollandaise waarbij ik wat witte wijn inkook met laurierblad, wat witte peper en een teentje knoflook, zout, en soms saffraan. Dit reduceer ik sterk, en zuur het eventueel aan met met citroen en voeg hiervan een beetje toe aan de boter en eidooier.
Als je een hollandaise lichter wilt maken kan je de eiwitten bewaren en stijf slaan en die dan onder de hollandaise enveloperen. Je krijgt dan een grotere hoeveelheid lichtere saus.
Maar goed, hier gaat het over restaurant kritieken. Punt is dat je zelden (buiten de toprestaurants) een hollandaise krijgt. Ik weet dat ze maar al te vaak de pakken met de op plantaardige olie gebaseerde troep gewoon in de au bain marie zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96200461
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.
Ik persoonlijk maak een variatie op hollandaise waarbij ik wat witte wijn inkook met laurierblad, wat witte peper en een teentje knoflook, zout, en soms saffraan. Dit reduceer ik sterk, en zuur het eventueel aan met met citroen en voeg hiervan een beetje toe aan de boter en eidooier.
Als je een hollandaise lichter wilt maken kan je de eiwitten bewaren en stijf slaan en die dan onder de hollandaise enveloperen. Je krijgt dan een grotere hoeveelheid lichtere saus.
Maar goed, hier gaat het over restaurant kritieken. Punt is dat je zelden (buiten de toprestaurants) een hollandaise krijgt. Ik weet dat ze maar al te vaak de pakken met de op plantaardige olie gebaseerde troep gewoon in de au bain marie zetten.
Ik bedoelde lichter van smaak dan mayonaise, sorry was niet helemaal duidelijk ;)

En inderdaad, buiten de echt goede restaurants heb ik dus nog geen Hollandaise van goede kwaliteit gezien. Maar ik maakte de opmerking over Hollandaise in eerste instatie om te vragen of dat was wat Phoenixbirdy bedoelde ;)
pi_96211608
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 07:30 schreef Selestha het volgende:

[..]

Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesaus
Zo te zien aan de ingredienten (Fok doet niet aan e met trema) wel. De eismaak was overheersend, trouwens. En gelukkig smaakte het niet naar mayo, want dat vind ik niet lekker.
pi_96214025
ë
pi_96224036
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Als voorgerechtje hadden wij met z,n vieren broodjes met tapenade en aioli. de tapenade was lekker zelfgemaakt,alleen wat te grof om op de broodjes te smeren. de aioli was pittig(veel knoflook) maar wel lekker. De broodjes waren van pizza deeg gemaakt, maar smaakten prima, ze vulden niet teveel.

Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht hadden we alle 4 een pizza, naast de pizza's op de kaart kon je ook zelf een pizza samen stellen. Als dat maar goed komt, dat soort restaurants zijn vaak niet voor herhaling vatbaar.

Ik had een Pizza "Siena" deze pizza had kaas,tomaat,rosbief,pepers en kappertjes op de pizza. de pizza was niet heel dik belegd maar dit was zeker geen probleem. de pizza's waren heerlijk dun en zeker niet vet. Eigenlijk was dit wel fijn, een keer wat anders. Het was een pizza die je zonder beroerd te worden op kon eten.

Nagerecht
Als nagerecht hadden wij koffie,prima koffie, zowel de espresso,cappucino en de normale koffie. helaas was er geen tiramisu.

Impressie?
Het restaurant ziet er oud en bijna lelijk uit, dit moet zeker nog veranderd worden. Het straalt zeer goedkoop uit, terwijl de pizza's toch goed te eten zijn.

Kosten?
De pizza's kosten ongeveer 10 euro, heel veel zijn goedkoper sommige zijn duurder.

Cijfer?
Het eten was prima, de ambiance zeer matig een 7

(edit: spelling veranderd met dank aan Golfer)

[ Bericht 2% gewijzigd door mytec op 01-05-2011 22:01:43 ]
  zondag 1 mei 2011 @ 21:45:01 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96224201
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Als voorgerechtje hadden wij met z,n vieren broodjes met tampenade en aioli. de tampenade was lekker zelfgemaakt,alleen wat te grof om op de broodjes te smeren.
Hadden ze hem gemaakt van tampeloeres? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96224764
haha thanks tapenade was het idd
pi_96238600
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Impressie?
Het restaurant ziet er oud en bijna lelijk uit, dit moet zeker nog veranderd worden. Het straalt zeer goedkoop uit, terwijl de pizza's toch goed te eten zijn.
Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?
Oh, and that's a bad miss!
pi_96240749
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 09:44 schreef Brentmeister het volgende:

Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?
Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_96241465
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 11:05 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.
Dat is em ja :) Vond het altijd ook wel aardig hoor en de pizza's waren prima.
Oh, and that's a bad miss!
pi_96268469
ja costa del rei ofzo was het eerst maar nu (studenten?) een nieuwe eigenaar. Professionaliteit is nog ver te zoeken maar de pizza's waren een aangename verassing.
pi_96268560
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 21:06 schreef mytec het volgende:
ja costa del rei ofzo was het eerst maar nu (studenten?) een nieuwe eigenaar. Professionaliteit is nog ver te zoeken maar de pizza's waren een aangename verassing.
Oh, maar het eten is ook helemaal niet slecht hoor. Verrassend goed zelfs voor die prijs. Ideaal restaurantje om even met medestudenten af te spreken voor je aan een opdracht of zo ging werken :)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_96268878
in ieder geval 100x beter dan die ranzige bienvenue,antalya,hasret etc. echt dat zijn me toch deeg met vet lappen.
pi_96340383
quote:
3s.gif Op zondag 1 mei 2011 17:43 schreef k_man het volgende:
ë
Ik kreeg ingredi (hokje) nten. Nu weer ingrediënten. 8)7
  donderdag 12 mei 2011 @ 18:38:31 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96707813

Drie gangenmenu met wijnarrangement bij Jonge De Jong

Restaurant Jonge de Jong op Katendrecht (Rotterdam)
Drie gangen (34 euro) met drie glazen wijn (18 euro)
Eten wat de pot schaft.
Altijd leuk eten daar!
Cijfer: 8,5
pi_96708012
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Drie gangenmenu met wijnarrangement bij Jonge De Jong

Restaurant Jonge de Jong op Katendrecht (Rotterdam)
Drie gangen (34 euro) met drie glazen wijn (18 euro)
Eten wat de pot schaft.
Altijd leuk eten daar!
Cijfer: 8,5
Wat een artistiek feest is de opmaak van de borden daar :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_96708855
Kreeg je ook nog vlees? :')
Facts don't care about your feelings
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:07:26 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96709182
Ben blind? Twee grote stukken eendenborst.
Of vind je dat geen vlees?
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:08:59 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96709262
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 19:07 schreef RobinOok het volgende:
Ben blind? Twee grote stukken eendenborst.
Of vind je dat geen vlees?
Twee plakjes eendenborst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96709291
Oh ja die plakjes eend. Verder zie ik groene asperge, witte asperge, wortel en bietjes. Lijkt meer een vegetarisch 3 gangen menu, to be honest. :')
Facts don't care about your feelings
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:11:01 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96709363
Ik lees trouwens in je kritiek "Wij vonden het lekker" Wij? Robinook is aan de partner?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:11:30 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96709381
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 19:09 schreef YoshiBignose het volgende:
Oh ja die plakjes eend. Verder zie ik groene asperge, witte asperge, wortel en bietjes. Lijkt meer een vegetarisch 3 gangen menu, to be honest. :')
In de eerste gang zat makreel, bij de tweede zat spek en het derde was dus eend.
Jij bent af.
pi_96709445
Oooh ah, goed verstopt tussen al het flora dan. Maar oke, dan valt het inderdaad wel mee, al moet ik zeggen als ik die drie gangen zo zie dat het volgens mij mijn maag niet gevuld had :P Het ziet er mooi uit daar niet van.

Verder was het niet echt op te maken uit je review, voor zover je het dat kunt noemen.
Facts don't care about your feelings
pi_96709451
quote:
11s.gif Op donderdag 12 mei 2011 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik lees trouwens in je kritiek "Wij vonden het lekker" Wij? Robinook is aan de partner?
Ga jij alleen met je partner uit eten? :P
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:14:16 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96709527
quote:
11s.gif Op donderdag 12 mei 2011 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik lees trouwens in je kritiek "Wij vonden het lekker" Wij? Robinook is aan de partner?
Hm, al bijna 8 jaar ja. :o
Gedraag ik me zo single? Of kun je je gewoon niet voorstellen dat iemand het met me uit zou houden? _O-
Gaat echt heel goed hoor.
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:16:28 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96709628
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 19:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ga jij alleen met je partner uit eten? :P
Ik stel gewoon een vraag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:18:48 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96709729
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hm, al bijna 8 jaar ja. :o
Gedraag ik me zo single? Of kun je je gewoon niet voorstellen dat iemand het met me uit zou houden? _O-
Gaat echt heel goed hoor.
Nee, maar het was nooit ter sprake gekomen
Het moet een gelukkig mens zijn met al die moeite die je altijd doet met eten, hoop ik dan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:20:55 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96709843
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 19:12 schreef YoshiBignose het volgende:
Oooh ah, goed verstopt tussen al het flora dan. Maar oke, dan valt het inderdaad wel mee, al moet ik zeggen als ik die drie gangen zo zie dat het volgens mij mijn maag niet gevuld had :P Het ziet er mooi uit daar niet van.

Verder was het niet echt op te maken uit je review, voor zover je het dat kunt noemen.
Haar uitgebreide review staat op haar blog, en denk dat mijn man ook sacherijnig was was geweest bij zulke porties en maar 3 gangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 mei 2011 @ 19:26:54 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96710181
Ik zat anders tjokvol en ben echt geen kleine eter.
Had wel redelijk veel brood met olie erbij gegeten, dat scheelt natuurlijk ook. Maar dat komt ook omdat ik berenhonger had. Maar van kleine porties kun je ze bij Jonge de Jong over het algemeen echt niet betichten. Integendeel, zou ik zelfs zeggen.

En die eend ziet er misschien kleiner uit dan ie was. Die twee plakken waren bij elkaar echt heus zoveel als een gemiddelde eendenborst die ik thuis wel eens maak. Ik vond alles bij elkaar echt een fijne balans qua groenten en eiwitten.

Trouwens, 4 of 5 gangen kan ook.
pi_96724017
Mooie fotos en een leuk rest.
Jammer van het ducky.
Geroosterde worteltjes zijn o.a. mijn favo groente :9
  donderdag 12 mei 2011 @ 23:35:44 #67
261627 sciter
The world is my playground.
pi_96731086
Ben door mijn opa uitgenodigd om mee te gaan uit eten, die is nogal fan van die ''trendy'', nieuwere restaurants in kleine dorpen

Waar?: Restaurant Stegeman in Laren
Wanneer?: Vorige week Dinsdag
Wat at je?: Als voorgerecht gedroogd en gezouten ribstuk, flinterdun gesneden. Hoofdgerecht een tournedos van het Limousin rund dat in de buurt werd gefokt. Als dessert een Tiramisu met Deventer koek en Licor 43.
Impressie?: Alle gerechten waren leuk aangekleed, lagen goed op het bord. De algemene inrichting van de tafel doet denken aan dat van een Michelin-restaurant, dit is echter niet het geval als je op de etiquette gaat letten. Al met al geeft het wel een orderlijke en chique indruk, maar dan toch nog zeer fijn als in gezellig.

Voorgerecht was zeer lekker, de ribstuk was goed gedroogd en gezouten, de structuur had weg van dunne plakken parmaham. De ananaschutney die erbij kwam liet zich heel goed combineren.

Het hoofdgerecht viel iets tegen. Ik had mijn Tournedos medium bestelt (gewoonlijk bestel rare overigens), hij kwam echter bijna geheel doorbakken op mijn bord. Hoewel je er wel een goulashsaus bij kreeg in een aparte terrine had ik toch wat meer aankleding verwacht. Het bord was leeg op het stuk vlees na, simpele garnituur of kruidenboter was zelfs niet aanwezig.

Het nagerecht was zeer goed. Het kwam in combinatie met ambachtelijk (en dan ook echt) roomijs. De mascarpone was zacht van smaak en de Deventer koek bevatte genoeg Licor 43.
Kosten?: 12.50 voorgerecht. 22.- hoofdgerecht. 7.50 nagerecht. Ze hadden ook een aantrekkelijk driegangenmenu voor 22.-.
Cijfer?: 8/10
Dit komt voornamelijk door de doorgebakken tournedos en het feit dat de etiquette waaraan dit restaurant wilt voordoen nog niet voldaan word.
Dat laatste punt is bij een relatief klein restaurant te verwaarlozen.

Het eten was zeer goed over het algemeen gezien. De ambiance was zeer prettig met een tikje ouderwetse gezelligheid.
  donderdag 12 mei 2011 @ 23:39:54 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96731382
quote:
7s.gif Op donderdag 12 mei 2011 23:35 schreef sciter het volgende:
Ben door mijn opa uitgenodigd om mee te gaan uit eten, die is nogal fan van die ''trendy'', nieuwere restaurants in kleine dorpen

Waar?: Restaurant Stegeman

Nou weet ik nog niet waar.
Welk plaats?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 mei 2011 @ 23:40:38 #69
261627 sciter
The world is my playground.
pi_96731420
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 23:39 schreef golfer het volgende:

[..]

Nou weet ik nog niet waar.
Welk plaats?
Zie edit :)
pi_96751192
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Drie gangenmenu met wijnarrangement bij Jonge De Jong

Restaurant Jonge de Jong op Katendrecht (Rotterdam)
Drie gangen (34 euro) met drie glazen wijn (18 euro)
Eten wat de pot schaft.
Altijd leuk eten daar!
Cijfer: 8,5
Ah kijk die kende ik nog niet! Moet te doen zijn met de vrouw komende week! :Y

Gisteren:


Waar?: Izkaya Rotterdam



Wat at je?:
Viskoekjes,misosoep,vleesgerecht(rund) kortom de specialiteiten die aanbevolen werden. :{
Impressie?: Goed waardeloos!

viskoekjes(thaise) zijn gewoon ripoffs en lijken wel vereldelde bitterballen met een droge visvulling. :{
de misosoep is gewoon smaakloos(bouillon met wat erin) en een evenknie van wat je met de meeste all you can eat jappanner krijgt. }:|
rundvleesgerecht met pepers was een lachertje met het vlees dat zo taai als wat was en eigenlijk gered moest worden met de saus die erover was gegoten. Hele gerecht had niks van doen met de Thaise of Japanse keuken. :N

Cijfer?: 4/10

Prijs-kwaliteit is standaard in dit soort lounge-clubachtige zaken die het meer van hun high-tech bs moeten hebben ipv het eten. Het is eigenlijk een soort aziatische versie van Bordoir in Rotterdam met dien verstande dat ze dus die 'computertafels' hebben waarop je je menu kunt zien. :Y en dat bordoir nog een redelijke keuken heeft naast alle kitscherigheid. Oh ja,cocktails en ander drank is stevig voor zo een tent. }:|



samengevat: pretentieus allemaal en heeft totaal niks van doen met het echte Izakaya concept want gezien de reacties op een recensie site komt men vooral voor die beleving en minder voor het echte eten. }:|
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_96752393
Wat jammer, rubje. Wat was je kwijt voor die onvoldoende? :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 14 mei 2011 @ 22:38:44 #72
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_96814709
In Haarlem is het gebied bij de Raaks flink verbouwd. Parkeergarage, bioscoop, nieuw winkelcentrum en een hoop woningen. Vandaag was het de eerste dag voor Shabu Shabu in Haarlem. De zevende restaurant van deze keten. In Haarlem zit concurrent Sumo al en nu ook Shabu Shabu.

Concept is bekend: voor een vast bedrag mag je2,5u onbeperkt eten bestellen. Max vijf items per ronde. Bestel je wel dingen maar eet je het niet op wordt dat wel in rekening gebracht.
We begonnen met een rondje sushi

Heb helaas geen foto van de sushi zelf :+. De sushiafdeling was duidelijk nog niet ingewerkt. Het duurde 25 minuten voordat het op tafel stond.
Sushi zelf was best goed te doen.
De enige ronde dat we echt alleen sushi hadden. Daarna nog wel eens een stukje, die werden een stuk sneller geleverd dan de eerste ronde.
Heb een aantal dingen op de plaat gezet, alleen de foto’s zijn niet heel scherp, tevens dacht ik meestal niet aan een foto dus is het al half op :P


Eendenborstfilet. Erg lekker :9

Portie noodles(twee personen)

Zure komkommersalade :9

Inktvis

Biefstuk, van de plaat

Sushi met viskuit en zalmeitjes

Wat mij opviel dat de porties groter waren dan bij Sumo. Hier zaten we na vier rondes vol terwijl ik bij sumo echt zes rondes heb gegeten.

Na afloop hadden we nog een bolletje ijs toe. Zit bij de prijs inbegrepen en een koffie. Totale kosten voor 4 personen ¤102 en een beetje. Normaal gesproken zou het ¤142 zijn geweest. Eten is tijdens deze introductieperiode ¤15 ipv ¤25. Het standaard bier is Jupiler en de prijs van een drankje begint bij 2,35. 42e drank was 4x wijn, 4x bier(35cl), koffie, 2x cappuccino, 7up en een fles 0,5 l water.
Het was duidelijk te merken dat er nog een paar kinderziektes waren. Zoals genoemd de sushi in het begin. Het team is nog niet op elkaar ingespeeld. De koffie die we kregen was eerst nogal lauw, na een opmerking was de koffie een stuk heter.
Al met al zeker de moeite waard. Kom ik hier nog eens terug? Vast wel al moet je dit soort dingen max 1x per jaar doen dan blijft het leuk. Eten was iig prima. Goed vlees. Sushi is redelijk goed, voor die prijs zeker. Het is geen Yazamoto-niveau maar wel prima eten :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_96814890
Leuk mét foto's ^O^ (al was het soms bijna op :D )
  zaterdag 14 mei 2011 @ 22:55:24 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96815923
Als alle kinderziektes voorbij zijn misschien over een half jaar maar ook eens proberen dus. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96827768
Waar? Gisteravond, bij eethuys de Wormshoef in Lunteren http://www.dewormshoef.nl/
Wanneer? 14-05-2011
Wat at je?
Salade van Geitenkaas met appel en honingmosterdressing.

Oké, maar redelijk fantasieloos, de andere voorgerechten zagen er beter uit (ik was met een groep van acht man dus ga ze niet allemaal beschrijven :P ). Er zaten geen noten in de salade of iets anders knapperigs en verder alleen komkommer en tomaat en dat kan ik thuis ook maken.

Ossenhaas met rode wijn saus

Dit gerecht was fantastisch! Ik had de ossenhaas medium raw besteld en hij was echt perfect qua garing en sappigheid en de saus was verukkelijk! Voor die ossenhaas kom ik echt nog terug, want ik heb in jaren niet zo'n goed stukje vlees gegeten. Verder waren de bijgerechten vrij standaard (friet en salade) maar wel erg lekker. Ik snap alleen niet wat een schijf watermeloen naast mn ossenhaas deed.

Impressie?
Goede zaak, lekker eten voor een degelijke prijs. De ober was wel irritant, hij kwam ongeveer iedere vijf minuten langs om te vragen of alles naar wens was en of we nog wat wilden drinken. van mij hoeft dat niet zo vaak maar goed misschien vinden veel mensen dat wel fijn.

Kosten? 302,25 voor acht man met drie gangen per persoon, ik was de enige zonder toetje

Cijfer? 8.0
pi_96830694
Dat de ober vaak langs komt om te vragen of je nog wat wil drinken = omzet :+
Alleen sommigen doen dat irritant vaak ja. Wij zeggen er gewoon wat van als het te vaak is ;)

En goeie ossehaas is :9
pi_96830944
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:32 schreef Bluezz het volgende:
Dat de ober vaak langs komt om te vragen of je nog wat wil drinken = omzet :+
Alleen sommigen doen dat irritant vaak ja. Wij zeggen er gewoon wat van als het te vaak is ;)

En goeie ossehaas is :9
Ja nou ja de jarige vond hem leuk dus ik heb maar niks gezegd, misschien voelde hij dat wel aan :P
  zondag 15 mei 2011 @ 11:41:37 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96830950
Liever dat de ober wat vaker langskomt om te vragen of te kijken of hij nog wat kan betekenen dan dat je 10 minuten met een leeg glas zit of zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96830997
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Liever dat de ober wat vaker langskomt om te vragen of te kijken of hij nog wat kan betekenen dan dat je 10 minuten met een leeg glas zit of zo.
Ja zoals ik al zei, dat kan je verschillend opvatten. Ik vond het net iets té vaak, vooral omdat hij naast het vragen of we wat wilden drinken ook nog bleef vragen of alles naar wens was, los van elkaar. Iedere 3-5 minuten een interruptie door een ober vind ik gewoon te veel. Maar da's mijn mening.
  zondag 15 mei 2011 @ 11:47:50 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96831118
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:43 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ja zoals ik al zei, dat kan je verschillend opvatten. Ik vond het net iets té vaak, vooral omdat hij naast het vragen of we wat wilden drinken ook nog bleef vragen of alles naar wens was, los van elkaar. Iedere 3-5 minuten een interruptie door een ober vind ik gewoon te veel. Maar da's mijn mening.
Tja, goed hoereca personeel is een witte raaf. De Hoereca heeft het daar zelf naar gemaakt, het is niet echt een bedrijfstak waar je een toekomst hebt, uitzonderingen daar gelaten, de meeste werkgevers zijn gewoon kut, willen dat het personeel goedkoop is en zoveel mogelijk zwart werkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport zondag 15 mei 2011 @ 11:48:13 #81
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_96831127
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:32 schreef Bluezz het volgende:
Dat de ober vaak langs komt om te vragen of je nog wat wil drinken = omzet :+
Alleen sommigen doen dat irritant vaak ja. Wij zeggen er gewoon wat van als het te vaak is ;)

En goeie ossehaas is :9
Bij Shabu Shabu vergaten ze een beetje waarmee ze hun geld moeten verdienen :+. Hadden ze best wat vaker mogen vragen of we wat wilden drinken.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_96831158
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:48 schreef borisz het volgende:

[..]

Bij Shabu Shabu vergaten ze een beetje waarmee ze hun geld moeten verdienen :+. Hadden ze best wat vaker mogen vragen of we wat wilden drinken.
Tsja ach een ober die de balans aanvoelt van wanneer wel/niet vragen is goud waard en wat Piet zegt, die zie je inderdaad nog maar zelden.
pi_96833939
Wanneer 10 mei
Waar Ganesha, indiaas, Amsterdam, oosterse buurt
Wat
We wilden even snel wat eten voor een concert en kwamen hier uit. Vanwege de tijd namen we alleen een hoofdgerecht.
Eerst kregen we de kroepoekachtige dingetjes met chutney en raita. Vriendlief koos voor kip vindaloo (flink pittig!), ik voor mutter paneer (indiase kaas en doperwtencurry). Erbij kregen we naan, witte rijst en een bakje aardappelcurry.
Het eten was erg lekker, maar de bediening was retesnel met alles brengen. Voor ons niet erg, maar de buren werden ook snel weggewerkt.
Ook vond ik 3,25 voor een kwart liter biertje aan de prijs.
In totaal waren we 32 euro kwijt, niet slecht voor wat je krijgt.
Cijfer: 7,5 door de ongastvrijheid.
pi_97288585
Wanneer 24 mei
Waar Obba, turks, Rotterdam, Zuid (http://www.obba.nu)
Wat Viergangen menu

Voorgerecht: brood met hummus, tomatentapenade, feta-dip en tzaziki (turkse variant) en nog wat spul....


Tussengerecht: een warm kopje tomatencreme-soep en een warm kopje linzensoep
(helaas geen foto)

Hoofdgerecht: diverse schotels met calamari, pastasalade, gebakken aardappelen, kofta, kipreepjes en salade



Dessert: een trio van baklava, witte chocolademousse en turkse yoghurt met een ondefinieerbaar vruchtje en watermeloen



Het eten was echt heerlijk en genoeg. Alles kon bijbesteld worden indien gewenst. De loungehoek maakt het eten misschien wat onhandiger, maar echt wel heel supergezellig en sfeervol. Het personeel was wat chaotisch maar bijzonder gastvrij en behulpzaam!

En daarna nog koffie, thee en limonade voor wie wilde. En dat alles genuttigd in de loungehoek...oftewel: zittend op een grote bank met uitzicht over de haven O+

Cijfer: 8,5!
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_97290865
Lekker P! Daar wil ik ook eens heen!
  woensdag 25 mei 2011 @ 13:39:34 #86
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_97291854
Waar?
Restaurant De Echoput in Apeldoorn
Wanneer?
maandag 23 mei 2011
Wat at je?
Het 5-gangen verrassingsmenu. We deden zonder bijbehorende wijnkeuze, want ik ben zwanger en mijn man had die dag (onze trouwdag!) al iets teveel alcohol genuttigd. Ik kreeg vooraf wel een glas alcoholvrije mousserende 'wijn'. En bij het hoofdgerecht koos manlief voor 1 glas passende wijn.

We begonnen met een amuse van het huis, bestaande uit 4 (!) gerechtjes. Weet niet meer zo goed wat het allemaal was, maar het was heerlijk.

Daarna kregen we nog een amuse, bestaande uit o.a. komkommerijs en wasabimousse. Heel fris en zomers!

Tussendoor heerlijk brood met boter, olijfolie en zout. Gastheer bracht ons als extraatje ook nog een stukje briochebrood, heerlijk zacht.

Daarna kregen we de eerste gang: coquilles met pompoenpuree, zoetzure prei en saus citroengras, gevolgd door een visgerecht: kabeljauw met asperge, frisse bulgur, schaal- en schelpdieren en een kruidige saus. Beide gerechten heerlijk licht, met smaken goed op elkaar afgestemd.

Daarna kreeg ik dit: ganzenborst, gepekeld en gerookt, met rillettes en biologische eendenlever, met crème van witte bonen en dressing met rozenblaadjes. Echt heerlijk! Ik zou dit gerecht zelf nooit gekozen hebben op basis van de omschrijving, maar ben blij dat ik me erdoor heb laten verrassen. Het vlees heerlijk zacht en met een heerlijke dressing, perfecte smaakcombinatie. De 'rozenblaadjes' heerlijk krokant.

Daarna zuiglam met jonge groentes, eigen jus en schuim van geitenkaas. Ontzettend lekker, zacht mals vlees. Groentes knapperig en niet zoals je vaak ziet te zacht gekookt. Erbij: Monthelie, Gilbert et Philippe Germain, 2009. Wat een heeeerlijke wijn! Allen partner had een glas vanwege mijn zwangerschap. Natuurlijk heb ik wel even geproefd.

Dessert was eenvoudig maar heerlijk: aardbeien op een crème van mascarpone met bladselderij en sorbet van Brachetto.

Impressie
Mooi, modern ingericht restaurant met prachtig uitzicht op de Apeldoornse bossen.
De bediening was zeer vriendelijk en zeer correct, kan niet anders zeggen. Attent, goed de gerechten beschrijvend, dacht goed mee en erg vriendelijk. De gastheer was ons steeds een stapje voor (niet op een opdringerige manier, maar een voorbeeld: man vraagt aan mij of ik echt niks meer wilde drinken terwijl gastheer al weggelopen was. Gastheer ving dit toch op en blijft eventjes, heel onopvallend, eventjes verderop staan). Hij beantwoordde al onze vragen, zelfs over de omgeving en wat er in de omstreken zoal te doen was. Echt hulde. Ik ben zulke service niet gewend (Tja, altijd in Amsterdam gewoond en nu in het Gooi, niet veel beter).
Kosten?
De prijs is er ook wel naar, we betaalden 361 euro voor 2 personen maar daar zat wel een overnachting in het hotel bij :D Ik weet niet hoeveel het diner los zou hebben gekost.
Wel ontdekten we bij het afrekenen dat de drankjes apart werden berekend. De o.a. 19 euro extra voor het water viel toch een beetje tegen. Toch zou ik er zo weer gaan dineren, en dan laat ik de wijnselectie niet aan me voorbij gaan!
Cijfer?Een 9, mede dankzij de totale beleving. Het was perfect, tot in de puntjes verzorgd.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 25 mei 2011 @ 13:50:29 #87
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97292620
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 13:12 schreef Selestha het volgende:
Lekker P! Daar wil ik ook eens heen!
Doen :Y Ken ik jou btw? :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 25 mei 2011 @ 16:21:07 #89
269 vats
Live life to the max!
pi_97298527
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben niet kleinzerig wat het klaarmaken van beesten aangaat, maar dit gaat mij echt te ver. Je kan het beest ook gewoon even doodmaken.
heb dit zo zelf in Seoul gegeten (korea) en het was echt heel lekker vond ik :) Zeker omdat de zuignappen het gewoon nog doen als je aan het kouwen bent. Erg grappig!
pi_97299196
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 14:01 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Doen :Y Ken ik jou btw? :o
Nee? Ik had geen zin om je hele naam te typen.
  woensdag 25 mei 2011 @ 16:52:55 #91
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97300072
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 15:08 schreef rubje het volgende:

[..]

Ah kijk die kende ik nog niet! Moet te doen zijn met de vrouw komende week! :Y

Gisteren:


Waar?: Izkaya Rotterdam

[ afbeelding ]

Wat at je?:
Viskoekjes,misosoep,vleesgerecht(rund) kortom de specialiteiten die aanbevolen werden. :{
Impressie?: Goed waardeloos!

viskoekjes(thaise) zijn gewoon ripoffs en lijken wel vereldelde bitterballen met een droge visvulling. :{
de misosoep is gewoon smaakloos(bouillon met wat erin) en een evenknie van wat je met de meeste all you can eat jappanner krijgt. }:|
rundvleesgerecht met pepers was een lachertje met het vlees dat zo taai als wat was en eigenlijk gered moest worden met de saus die erover was gegoten. Hele gerecht had niks van doen met de Thaise of Japanse keuken. :N

Cijfer?: 4/10

Prijs-kwaliteit is standaard in dit soort lounge-clubachtige zaken die het meer van hun high-tech bs moeten hebben ipv het eten. Het is eigenlijk een soort aziatische versie van Bordoir in Rotterdam met dien verstande dat ze dus die 'computertafels' hebben waarop je je menu kunt zien. :Y en dat bordoir nog een redelijke keuken heeft naast alle kitscherigheid. Oh ja,cocktails en ander drank is stevig voor zo een tent. }:|

[ afbeelding ]

samengevat: pretentieus allemaal en heeft totaal niks van doen met het echte Izakaya concept want gezien de reacties op een recensie site komt men vooral voor die beleving en minder voor het echte eten. }:|
Jammer dat het eten zo slecht is bevallen. Ik wilde er namelijk binnenkort is gaan eten, maar zoals ik jou hoor is het echt slecht? Het zag er zo leuk uit kwa inrichting e.d. Beetje jammer dit!
  Moderator / Redactie Sport woensdag 25 mei 2011 @ 20:19:36 #92
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97309837
Vandaag weer eens gegeten eten Bij Kreta te IJmuiden. Twee jaar geleden had ik daar ook al iets voor geschreven klik

Nu weer. Ditmaal alleen een hoofdgerecht


Onassisschotel met Spies met zalmfilet en kabeljauw, scampies, ossenhaas, varkenshaas, giros, knoflooksaus, rijst, gebakken aardappeltjes, zaziki en boerensalade.

Vlees was goed :9. De scampie en de zaziki wat minder. Boerensalade staat niet op de foto, was best te doen.

Moeders had


Exochico: Een aromatische stoofschotel van het Griekse platteland, goed gekruid lamsvlees, diverse groenten en feta. Bereid in de oven, zodat het gerecht zijn volle aroma behoudt.

Vlees was lekker :9. Verder heb ik het niet geprobeerd. :+. Volgens moeders was het lekker :Y.

Het was volle bak, deze Griek is populair. :). Ik heb mij weer vol gegeten het was lekker :Y.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_97316916
Wow, zalmfilet, kabeljauw, scampies, ossenhaas, varkenshaas en giros :9~ ik krijg er honger van.
Facts don't care about your feelings
pi_97317122
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:27 schreef YoshiBignose het volgende:
Wow, zalmfilet, kabeljauw, scampies, ossenhaas, varkenshaas en giros :9~ ik krijg er honger van.
Als ik dat bord zie, ik eigenlijk niet.....kapsalon de luxe :(
Quinn Dexter
pi_97317583
Het zal ook wel geen fortuin kosten, maar naar mijn ervaring zijn die dingen meestal wel te eten hoor :P Ik at gisteren nog bij de Rancho's aan de A4, BBQ. Dus je krijgt of pakt vlees (en gamba's) en die bak je zelf. Wel lekker af en toe en je gaat altijd verzadigd weg :')
Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport woensdag 25 mei 2011 @ 22:44:40 #96
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97318001
Bord vol = 19e. :). Deze Griek houdt van de kwantiteit :+.

Kwaliteit was best in orde, op de scampi en de tzatziki na. :) En ja het is ook gewoon lekker om af en toe gewoon lekker een bord vol vlees te hebben. :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_97449917
waar: Tamnak lao, Rue Sisavangvong, Luang Prabang

wanneer: Gisteren

wat: Mok pa met kao niao (vis in bananenblad met sticky rijst)

prijs: 4,60 euro incl drinken

impressie: de vis was boterzacht met een subtiele geur van citroengras. De rijst was prima maar in verhouding tot de hoeveelheid vis iets te veel. De bediening was opvallend professioneel: attent en proactief zonder opdringerig over te komen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_97450083
Dat is geen geld :P
Facts don't care about your feelings
pi_97512411
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 11:06 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is geen geld :P
Je moet nog wel een vliegticket à 800 euro en een buskaartje van 9 euro bijrekenen. Dan kom je op 813,60 euro incl. drank.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_97512891
Dat is wel geld :P
Facts don't care about your feelings
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')