Ze linken niet goed door naar jouw posten. Of doet hij dat hier bij mij niet goed?quote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:59 schreef borisz het volgende:
Alle verslagen in een overzicht
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4 volgt binnenkort wel eens
Hangt van browser af. Deze moeten het wel doenquote:Op dinsdag 29 maart 2011 18:11 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Ze linken niet goed door naar jouw posten. Of doet hij dat hier bij mij niet goed?
Nee hoor. De garnalencroquetten van Holtkamp zijn onovertroffen.quote:
Eens.quote:Op zondag 3 april 2011 21:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee hoor. De garnalencroquetten van Holtkamp zijn onovertroffen.
Da's wel een beetje te laat dan als je na het eten gaat kijken of je er wel of niet moet etenquote:Op zondag 3 april 2011 21:04 schreef borisz het volgende:
Ik ben niet zo van de desserts, ik gebruik een Irish Coffee. Als een toko geen goede Irish Coffee neer kan zetten moet je er sowieso nooit gaan eten. Dat is mijn ‘stelregel’.
Wow, is dat 1 voorgerecht? Ik zou dan al half volzitten.quote:Op zondag 3 april 2011 21:04 schreef borisz het volgende:
Ik begon met een krokettentrio van Holtkamp. Een kaas, rund en garnalenkroket.
[ afbeelding ]
Was erg lekker alleen merkte ik dat ik geen fan ben van de kaaskroket. Maar dat had niets met de bereiding te maken.
Waren die stukjes rubber ook lekker?quote:
Leuk om een ander filiaal te zien! Als het goed is waren het trouwens schorseneren bij de maaltijd en geen asperges. Hebben ze daar nog wel dikke friet of ook vervangen door de franse frietjes?quote:
Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.quote:Op zondag 24 april 2011 00:23 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waren die stukjes rubber ook lekker?![]()
Dat zou kunnen. De friet was een gewone (Nederlandse), dus geen Belgische en ook geen Franse.quote:Op zondag 24 april 2011 00:50 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
Leuk om een ander filiaal te zien! Als het goed is waren het trouwens schorseneren bij de maaltijd en geen asperges. Hebben ze daar nog wel dikke friet of ook vervangen door de franse frietjes?
Die moet ik dan nog tegenkomen. Maar die moeten ze me dan wel gratis aanbieden, want ik denk dat ik ze nooit meer ergens durf te bestellen.quote:Op zondag 24 april 2011 00:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
Ah okejquote:Op zondag 24 april 2011 01:02 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Dat zou kunnen. De friet was een gewone (Nederlandse), dus geen Belgische en ook geen Franse.
Aaaah Charlie Chiuquote:Op zondag 24 april 2011 00:23 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Waar? http://www.charliechiu.nl/diner.html op het centraal station in Utrecht.
Inderdaad mals. Volgens mij wordt inktvis-sashimi wel vaak gekookt en is dus niet "echt" rauw.quote:Op zondag 24 april 2011 00:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
En die ringen? Horen die rauw te zijn of gekookt?quote:Op zondag 24 april 2011 10:35 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Inderdaad mals. Volgens mij wordt inktvis-sashimi wel vaak gekookt en is dus niet "echt" rauw.
Ah, gut, had dat beestje meteen afgemaakt.quote:Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je?
Dit is rauw:
Ik ben niet kleinzerig wat het klaarmaken van beesten aangaat, maar dit gaat mij echt te ver. Je kan het beest ook gewoon even doodmaken.quote:Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je?
Dit is rauw:
Hippies zijn af en toe gruwelijk irritant. Maar dat wil niet zeggen dat het me niets doet als ik zo'n beestje zo zie spartelen. Inktvissen zijn eigenlijk heel loom of iets wat daarop lijkt. Dit lijkt op een beestje in paniek. Op zijn minst. Vandaar dat ik ook niet positief op zo'n filmpje kan reageren.quote:Op zaterdag 30 april 2011 20:41 schreef YoshiBignose het volgende:
Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook)
Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesausquote:Op zondag 1 mei 2011 00:07 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.
Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.quote:Op zondag 1 mei 2011 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Grappig, op die Wiki pagina staat " Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. "
Bestel nooit iets met een hollandaise in Duitsland is wat ik geleerd heb, het is altijd een pakjessaus die naar warme mayo smaakt, en niets met boter van doen heeft. Net als Mosselen is Hollandaise iets wat ik eigenlijk alleen maar thuis wil eten.
Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.quote:Op zondag 1 mei 2011 10:37 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.
Ik bedoelde lichter van smaak dan mayonaise, sorry was niet helemaal duidelijkquote:Op zondag 1 mei 2011 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.
Ik persoonlijk maak een variatie op hollandaise waarbij ik wat witte wijn inkook met laurierblad, wat witte peper en een teentje knoflook, zout, en soms saffraan. Dit reduceer ik sterk, en zuur het eventueel aan met met citroen en voeg hiervan een beetje toe aan de boter en eidooier.
Als je een hollandaise lichter wilt maken kan je de eiwitten bewaren en stijf slaan en die dan onder de hollandaise enveloperen. Je krijgt dan een grotere hoeveelheid lichtere saus.
Maar goed, hier gaat het over restaurant kritieken. Punt is dat je zelden (buiten de toprestaurants) een hollandaise krijgt. Ik weet dat ze maar al te vaak de pakken met de op plantaardige olie gebaseerde troep gewoon in de au bain marie zetten.
Zo te zien aan de ingredienten (Fok doet niet aan e met trema) wel. De eismaak was overheersend, trouwens. En gelukkig smaakte het niet naar mayo, want dat vind ik niet lekker.quote:Op zondag 1 mei 2011 07:30 schreef Selestha het volgende:
[..]
Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesaus
Hadden ze hem gemaakt van tampeloeres?quote:Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Als voorgerechtje hadden wij met z,n vieren broodjes met tampenade en aioli. de tampenade was lekker zelfgemaakt,alleen wat te grof om op de broodjes te smeren.
Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?quote:Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Impressie?
Het restaurant ziet er oud en bijna lelijk uit, dit moet zeker nog veranderd worden. Het straalt zeer goedkoop uit, terwijl de pizza's toch goed te eten zijn.
Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.quote:Op maandag 2 mei 2011 09:44 schreef Brentmeister het volgende:
Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?
Dat is em jaquote:Op maandag 2 mei 2011 11:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.
Oh, maar het eten is ook helemaal niet slecht hoor. Verrassend goed zelfs voor die prijs. Ideaal restaurantje om even met medestudenten af te spreken voor je aan een opdracht of zo ging werkenquote:Op maandag 2 mei 2011 21:06 schreef mytec het volgende:
ja costa del rei ofzo was het eerst maar nu (studenten?) een nieuwe eigenaar. Professionaliteit is nog ver te zoeken maar de pizza's waren een aangename verassing.
Wat een artistiek feest is de opmaak van de borden daarquote:Op donderdag 12 mei 2011 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Drie gangenmenu met wijnarrangement bij Jonge De Jong
Restaurant Jonge de Jong op Katendrecht (Rotterdam)
Drie gangen (34 euro) met drie glazen wijn (18 euro)
Eten wat de pot schaft.
Altijd leuk eten daar!
Cijfer: 8,5
Twee plakjes eendenborstquote:Op donderdag 12 mei 2011 19:07 schreef RobinOok het volgende:
Ben blind? Twee grote stukken eendenborst.
Of vind je dat geen vlees?
In de eerste gang zat makreel, bij de tweede zat spek en het derde was dus eend.quote:Op donderdag 12 mei 2011 19:09 schreef YoshiBignose het volgende:
Oh ja die plakjes eend. Verder zie ik groene asperge, witte asperge, wortel en bietjes. Lijkt meer een vegetarisch 3 gangen menu, to be honest.
Ga jij alleen met je partner uit eten?quote:Op donderdag 12 mei 2011 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik lees trouwens in je kritiek "Wij vonden het lekker" Wij? Robinook is aan de partner?
Hm, al bijna 8 jaar ja.quote:Op donderdag 12 mei 2011 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik lees trouwens in je kritiek "Wij vonden het lekker" Wij? Robinook is aan de partner?
Ik stel gewoon een vraagquote:Op donderdag 12 mei 2011 19:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ga jij alleen met je partner uit eten?
Nee, maar het was nooit ter sprake gekomenquote:Op donderdag 12 mei 2011 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hm, al bijna 8 jaar ja.![]()
Gedraag ik me zo single? Of kun je je gewoon niet voorstellen dat iemand het met me uit zou houden?![]()
Gaat echt heel goed hoor.
Haar uitgebreide review staat op haar blog, en denk dat mijn man ook sacherijnig was was geweest bij zulke porties en maar 3 gangen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 19:12 schreef YoshiBignose het volgende:
Oooh ah, goed verstopt tussen al het flora dan. Maar oke, dan valt het inderdaad wel mee, al moet ik zeggen als ik die drie gangen zo zie dat het volgens mij mijn maag niet gevuld hadHet ziet er mooi uit daar niet van.
Verder was het niet echt op te maken uit je review, voor zover je het dat kunt noemen.
Nou weet ik nog niet waar.quote:Op donderdag 12 mei 2011 23:35 schreef sciter het volgende:
Ben door mijn opa uitgenodigd om mee te gaan uit eten, die is nogal fan van die ''trendy'', nieuwere restaurants in kleine dorpen
Waar?: Restaurant Stegeman
Zie editquote:Op donderdag 12 mei 2011 23:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Nou weet ik nog niet waar.
Welk plaats?
Ah kijk die kende ik nog niet! Moet te doen zijn met de vrouw komende week!quote:Op donderdag 12 mei 2011 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Drie gangenmenu met wijnarrangement bij Jonge De Jong
Restaurant Jonge de Jong op Katendrecht (Rotterdam)
Drie gangen (34 euro) met drie glazen wijn (18 euro)
Eten wat de pot schaft.
Altijd leuk eten daar!
Cijfer: 8,5
Ja nou ja de jarige vond hem leuk dus ik heb maar niks gezegd, misschien voelde hij dat wel aanquote:Op zondag 15 mei 2011 11:32 schreef Bluezz het volgende:
Dat de ober vaak langs komt om te vragen of je nog wat wil drinken = omzet
Alleen sommigen doen dat irritant vaak ja. Wij zeggen er gewoon wat van als het te vaak is
En goeie ossehaas is
Ja zoals ik al zei, dat kan je verschillend opvatten. Ik vond het net iets té vaak, vooral omdat hij naast het vragen of we wat wilden drinken ook nog bleef vragen of alles naar wens was, los van elkaar. Iedere 3-5 minuten een interruptie door een ober vind ik gewoon te veel. Maar da's mijn mening.quote:Op zondag 15 mei 2011 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Liever dat de ober wat vaker langskomt om te vragen of te kijken of hij nog wat kan betekenen dan dat je 10 minuten met een leeg glas zit of zo.
Tja, goed hoereca personeel is een witte raaf. De Hoereca heeft het daar zelf naar gemaakt, het is niet echt een bedrijfstak waar je een toekomst hebt, uitzonderingen daar gelaten, de meeste werkgevers zijn gewoon kut, willen dat het personeel goedkoop is en zoveel mogelijk zwart werkt.quote:Op zondag 15 mei 2011 11:43 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja zoals ik al zei, dat kan je verschillend opvatten. Ik vond het net iets té vaak, vooral omdat hij naast het vragen of we wat wilden drinken ook nog bleef vragen of alles naar wens was, los van elkaar. Iedere 3-5 minuten een interruptie door een ober vind ik gewoon te veel. Maar da's mijn mening.
Bij Shabu Shabu vergaten ze een beetje waarmee ze hun geld moeten verdienenquote:Op zondag 15 mei 2011 11:32 schreef Bluezz het volgende:
Dat de ober vaak langs komt om te vragen of je nog wat wil drinken = omzet
Alleen sommigen doen dat irritant vaak ja. Wij zeggen er gewoon wat van als het te vaak is
En goeie ossehaas is
Tsja ach een ober die de balans aanvoelt van wanneer wel/niet vragen is goud waard en wat Piet zegt, die zie je inderdaad nog maar zelden.quote:Op zondag 15 mei 2011 11:48 schreef borisz het volgende:
[..]
Bij Shabu Shabu vergaten ze een beetje waarmee ze hun geld moeten verdienen. Hadden ze best wat vaker mogen vragen of we wat wilden drinken.
Doenquote:
heb dit zo zelf in Seoul gegeten (korea) en het was echt heel lekker vond ikquote:Op zaterdag 30 april 2011 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben niet kleinzerig wat het klaarmaken van beesten aangaat, maar dit gaat mij echt te ver. Je kan het beest ook gewoon even doodmaken.
Jammer dat het eten zo slecht is bevallen. Ik wilde er namelijk binnenkort is gaan eten, maar zoals ik jou hoor is het echt slecht? Het zag er zo leuk uit kwa inrichting e.d. Beetje jammer dit!quote:Op vrijdag 13 mei 2011 15:08 schreef rubje het volgende:
[..]
Ah kijk die kende ik nog niet! Moet te doen zijn met de vrouw komende week!![]()
Gisteren:
Waar?: Izkaya Rotterdam
[ afbeelding ]
Wat at je?:
Viskoekjes,misosoep,vleesgerecht(rund) kortom de specialiteiten die aanbevolen werden.![]()
Impressie?: Goed waardeloos!
viskoekjes(thaise) zijn gewoon ripoffs en lijken wel vereldelde bitterballen met een droge visvulling.![]()
de misosoep is gewoon smaakloos(bouillon met wat erin) en een evenknie van wat je met de meeste all you can eat jappanner krijgt.![]()
rundvleesgerecht met pepers was een lachertje met het vlees dat zo taai als wat was en eigenlijk gered moest worden met de saus die erover was gegoten. Hele gerecht had niks van doen met de Thaise of Japanse keuken.![]()
Cijfer?: 4/10
Prijs-kwaliteit is standaard in dit soort lounge-clubachtige zaken die het meer van hun high-tech bs moeten hebben ipv het eten. Het is eigenlijk een soort aziatische versie van Bordoir in Rotterdam met dien verstande dat ze dus die 'computertafels' hebben waarop je je menu kunt zien.en dat bordoir nog een redelijke keuken heeft naast alle kitscherigheid. Oh ja,cocktails en ander drank is stevig voor zo een tent.
![]()
[ afbeelding ]
samengevat: pretentieus allemaal en heeft totaal niks van doen met het echte Izakaya concept want gezien de reacties op een recensie site komt men vooral voor die beleving en minder voor het echte eten.![]()
Als ik dat bord zie, ik eigenlijk niet.....kapsalon de luxequote:Op woensdag 25 mei 2011 22:27 schreef YoshiBignose het volgende:
Wow, zalmfilet, kabeljauw, scampies, ossenhaas, varkenshaas en girosik krijg er honger van.
Je moet nog wel een vliegticket à 800 euro en een buskaartje van 9 euro bijrekenen. Dan kom je op 813,60 euro incl. drank.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |