Ze linken niet goed door naar jouw posten. Of doet hij dat hier bij mij niet goed?quote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:59 schreef borisz het volgende:
Alle verslagen in een overzicht
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4 volgt binnenkort wel eens
Hangt van browser af. Deze moeten het wel doen . Dit zijn de linkjes oude stijl en die werken prima.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 18:11 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Ze linken niet goed door naar jouw posten. Of doet hij dat hier bij mij niet goed?
Nee hoor. De garnalencroquetten van Holtkamp zijn onovertroffen.quote:
Eens. . Die was het lekkerst.quote:Op zondag 3 april 2011 21:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee hoor. De garnalencroquetten van Holtkamp zijn onovertroffen.
Da's wel een beetje te laat dan als je na het eten gaat kijken of je er wel of niet moet etenquote:Op zondag 3 april 2011 21:04 schreef borisz het volgende:
Ik ben niet zo van de desserts, ik gebruik een Irish Coffee. Als een toko geen goede Irish Coffee neer kan zetten moet je er sowieso nooit gaan eten. Dat is mijn ‘stelregel’.
Wow, is dat 1 voorgerecht? Ik zou dan al half volzitten.quote:Op zondag 3 april 2011 21:04 schreef borisz het volgende:
Ik begon met een krokettentrio van Holtkamp. Een kaas, rund en garnalenkroket.
[ afbeelding ]
Was erg lekker alleen merkte ik dat ik geen fan ben van de kaaskroket. Maar dat had niets met de bereiding te maken.
Waren die stukjes rubber ook lekker?quote:
Leuk om een ander filiaal te zien! Als het goed is waren het trouwens schorseneren bij de maaltijd en geen asperges. Hebben ze daar nog wel dikke friet of ook vervangen door de franse frietjes?quote:
Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.quote:Op zondag 24 april 2011 00:23 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waren die stukjes rubber ook lekker?
Dat zou kunnen. De friet was een gewone (Nederlandse), dus geen Belgische en ook geen Franse.quote:Op zondag 24 april 2011 00:50 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
Leuk om een ander filiaal te zien! Als het goed is waren het trouwens schorseneren bij de maaltijd en geen asperges. Hebben ze daar nog wel dikke friet of ook vervangen door de franse frietjes?
Die moet ik dan nog tegenkomen. Maar die moeten ze me dan wel gratis aanbieden, want ik denk dat ik ze nooit meer ergens durf te bestellen.quote:Op zondag 24 april 2011 00:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
Ah okej ze zeiden namelijk toen ik laatst bij Humphreys was dat ze de friet hadden vervangen van belgische naar franse, omdat de mensen dat lekkerder vonden. Was uit een enquete gekomen oid. Ik vind het echt totaal niks Die dikke belgische friet was zo lekkerquote:Op zondag 24 april 2011 01:02 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Dat zou kunnen. De friet was een gewone (Nederlandse), dus geen Belgische en ook geen Franse.
Aaaah Charlie Chiu Ik haal daar wel eens die siu mai uit de automaat haha, is weer eens wat anders dan een frikandel bij de Febo.quote:Op zondag 24 april 2011 00:23 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Waar? http://www.charliechiu.nl/diner.html op het centraal station in Utrecht.
Inderdaad mals. Volgens mij wordt inktvis-sashimi wel vaak gekookt en is dus niet "echt" rauw.quote:Op zondag 24 april 2011 00:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
En die ringen? Horen die rauw te zijn of gekookt?quote:Op zondag 24 april 2011 10:35 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Inderdaad mals. Volgens mij wordt inktvis-sashimi wel vaak gekookt en is dus niet "echt" rauw.
Ah, gut, had dat beestje meteen afgemaakt.quote:Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je?
Dit is rauw:
Ik ben niet kleinzerig wat het klaarmaken van beesten aangaat, maar dit gaat mij echt te ver. Je kan het beest ook gewoon even doodmaken.quote:Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je?
Dit is rauw:
Hippies zijn af en toe gruwelijk irritant. Maar dat wil niet zeggen dat het me niets doet als ik zo'n beestje zo zie spartelen. Inktvissen zijn eigenlijk heel loom of iets wat daarop lijkt. Dit lijkt op een beestje in paniek. Op zijn minst. Vandaar dat ik ook niet positief op zo'n filmpje kan reageren.quote:Op zaterdag 30 april 2011 20:41 schreef YoshiBignose het volgende:
Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook)
Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesausquote:Op zondag 1 mei 2011 00:07 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.
Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.quote:Op zondag 1 mei 2011 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Grappig, op die Wiki pagina staat " Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. "
Bestel nooit iets met een hollandaise in Duitsland is wat ik geleerd heb, het is altijd een pakjessaus die naar warme mayo smaakt, en niets met boter van doen heeft. Net als Mosselen is Hollandaise iets wat ik eigenlijk alleen maar thuis wil eten.
Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.quote:Op zondag 1 mei 2011 10:37 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.
Ik bedoelde lichter van smaak dan mayonaise, sorry was niet helemaal duidelijkquote:Op zondag 1 mei 2011 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.
Ik persoonlijk maak een variatie op hollandaise waarbij ik wat witte wijn inkook met laurierblad, wat witte peper en een teentje knoflook, zout, en soms saffraan. Dit reduceer ik sterk, en zuur het eventueel aan met met citroen en voeg hiervan een beetje toe aan de boter en eidooier.
Als je een hollandaise lichter wilt maken kan je de eiwitten bewaren en stijf slaan en die dan onder de hollandaise enveloperen. Je krijgt dan een grotere hoeveelheid lichtere saus.
Maar goed, hier gaat het over restaurant kritieken. Punt is dat je zelden (buiten de toprestaurants) een hollandaise krijgt. Ik weet dat ze maar al te vaak de pakken met de op plantaardige olie gebaseerde troep gewoon in de au bain marie zetten.
Zo te zien aan de ingredienten (Fok doet niet aan e met trema) wel. De eismaak was overheersend, trouwens. En gelukkig smaakte het niet naar mayo, want dat vind ik niet lekker.quote:Op zondag 1 mei 2011 07:30 schreef Selestha het volgende:
[..]
Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesaus
Hadden ze hem gemaakt van tampeloeres?quote:Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Als voorgerechtje hadden wij met z,n vieren broodjes met tampenade en aioli. de tampenade was lekker zelfgemaakt,alleen wat te grof om op de broodjes te smeren.
Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?quote:Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Impressie?
Het restaurant ziet er oud en bijna lelijk uit, dit moet zeker nog veranderd worden. Het straalt zeer goedkoop uit, terwijl de pizza's toch goed te eten zijn.
Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.quote:Op maandag 2 mei 2011 09:44 schreef Brentmeister het volgende:
Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?
Dat is em ja Vond het altijd ook wel aardig hoor en de pizza's waren prima.quote:Op maandag 2 mei 2011 11:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.
Oh, maar het eten is ook helemaal niet slecht hoor. Verrassend goed zelfs voor die prijs. Ideaal restaurantje om even met medestudenten af te spreken voor je aan een opdracht of zo ging werkenquote:Op maandag 2 mei 2011 21:06 schreef mytec het volgende:
ja costa del rei ofzo was het eerst maar nu (studenten?) een nieuwe eigenaar. Professionaliteit is nog ver te zoeken maar de pizza's waren een aangename verassing.
Wat een artistiek feest is de opmaak van de borden daarquote:Op donderdag 12 mei 2011 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Drie gangenmenu met wijnarrangement bij Jonge De Jong
Restaurant Jonge de Jong op Katendrecht (Rotterdam)
Drie gangen (34 euro) met drie glazen wijn (18 euro)
Eten wat de pot schaft.
Altijd leuk eten daar!
Cijfer: 8,5
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |