quote:
Op zaterdag 30 april 2011 20:41 schreef YoshiBignose het volgende:Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook)
Hippies zijn af en toe gruwelijk irritant. Maar dat wil niet zeggen dat het me niets doet als ik zo'n beestje zo zie spartelen. Inktvissen zijn eigenlijk heel loom of iets wat daarop lijkt. Dit lijkt op een beestje in paniek. Op zijn minst. Vandaar dat ik ook niet positief op zo'n filmpje kan reageren.
Waar? http://www.restaurantdebisschop.nl/ in Tilburg.
Wanneer? 28-4, met een vriendin
Wat at je?O, bijna vergeten, maar wel waardig genoeg om te vermelden: we kregen voor we bestelden een amuze op een lepeltje. Bestaande uit kleine garnaaltjes, stukjes komkommer, zachte saus en wat kruiden. Een goede start.
Voordat we ons hoofdgerecht kregen. Waren er nog kleine, witte broodjes met een bakje jummie kruidenboter en een bakje olie.
Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had
witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.
Dit was een lekker gerecht. Goed klaargemaakt. De asperges waren goed zacht. De gambas goed gegaard en naturel gekruid zodat het de eisaus niet zou overheersen. Die saus zorgde dat alles goed bij elkaar paste. Ernaast lag nog wat groente. O.a. haricots verts en enkele champignons.
Ik ben vergeten te tellen, maar volgens mij was het aantal asperges en gamba's beide 5 of 6.
Hierbij hadden we samen een bakje met de lekkerste frietjes die ik in tijden heb gegeten. Niet van die dunne knapperdingen, niet dikke Belgische, maar perfect gegaarde friet. Mooi goudgeel, niet te slap, niet te krokant, ok ik stop maar voordat ik als een reclame ga klinken...
Dame blanche als toetje. O.k., klinkt niet spannend, maar ijs snelt zo lekker weg en ik had geen zin om bomvol in het theater te zitten. Dat wil trouwens niet zeggen dat het niet goed was gedaan. Warme chocolade smaakte prima en was in een apart kannetje geserveerd. Ik kreeg een mooie, grote coup ijs met flink wat bollen. Het ijs was lekker en de slagroom met zoete versiersels ook. Daarbij lagen nog wat schijfjes verse aardbei. Ook die waren erg lekker zoet. Het ijs kon ik bijna verdrinken in de chocosaus. Heerlijk. In ieder geval ook een aanrader als je hier gaat eten.
Impressie?Het was heel rustig. Maar het was ook nog vroeg toen we binnen liepen. Zo rond 17.30. Toen zat er al een andere grote groep veel foto's te maken enzo. We mochten zelf een plaats kiezen. We zijn naast het raam gaan zitten. Met zijn 2en aan een 4persoons tafel. Waar we naar de koopavond-shoppers konden kijken.
Er liep uiteraard nu maar 1 serveerster rond. Een aardig meisje, die ons gastvrij ontving. Op een manier waarop je je ook echt gast voelde. We hebben nog een aantal dingen van de kaart gevraagd, die ze prima kon beantwoorden. De gerechten volgden elkaar netjes op.
Toen we bij ons toetje waren, was er nog ergens een setje gaan zetten. Ik vind dat dit restaurant meer klanten verdient dan dit kleine groepje. Zeker omdat je hier voor deze prijs bovengemiddeld kan eten en je gastvrij behandeld wordt.
Ik vroeg toen we ons toetje kregen, meteen om de rekening, om te zorgen dat we daarna nog rustig naar het theater konden lopen. Ze was gewoon goed aan het opletten. De rekening kwam ze niet direct brengen, maar eigenlijk nog beter, meteen toen we klaar waren met eten. Toen we gingen wenste ze ons (niet als verplichting, ik zie en hoor dat verschil wel) nog een fijne voorstelling.
Kosten?61 Euro in totaal, met (hoofdgerecht, toetjes en) de drankjes: enkele keren spa blauw en jus erbij.
Cijfer?Zeker een goed. Als ik nog een keer wat extremere gerechten ga proberen, zal ik kijken of ik de score nog hoger kan maken.
[ Bericht 0% gewijzigd door Phoenixbirdy op 01-05-2011 00:17:55 ]