abonnement Unibet Coolblue
pi_94659835
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Alle verslagen in een overzicht:

Deel 1
Deel 2
Deel 3

[ Bericht 11% gewijzigd door YoshiBignose op 26-03-2011 23:59:57 ]
Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 maart 2011 @ 23:59:14 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94660067
Alle verslagen in een overzicht :+
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Deel 4 volgt binnenkort wel eens
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 27 maart 2011 @ 00:10:24 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94660568
We hebben de laatste recensie dus in het vorige topic staan. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94769800
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:59 schreef borisz het volgende:
Alle verslagen in een overzicht :+
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Deel 4 volgt binnenkort wel eens
Ze linken niet goed door naar jouw posten. Of doet hij dat hier bij mij niet goed?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 29 maart 2011 @ 18:21:34 #5
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94770246
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 18:11 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Ze linken niet goed door naar jouw posten. Of doet hij dat hier bij mij niet goed?
Hangt van browser af. Deze moeten het wel doen :). Dit zijn de linkjes oude stijl en die werken prima.

Deel 1
Deel 2
Deel 3
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_94770624
Ja, zo doen ze het wel. Goed zo, staan die ook op pagina 1. :)
pi_94779897
Waar? Sirtaki in Enschede
Wanneer? Vorige week woensdag, 23-03
Wat at je? Vooraf: champignons in roomsaus (vriendin: feta in bladerdeeg), hoofdgerecht: daghap spies met varkenshaas en gyros (vriendin: daghap bifteki en gyros)
Impressie? Eten helemaal prima. Zowel de voor- als hoofdgerechten waren erg lekker. De bediening was echter matig. Bij het ophalen van de borden van het voorgerecht werd niet gevraagd of we nog iets wilden drinken, hoewel de glazen leeg waren, en ook bij het brengen van het hoofdgerecht werd dit niet gevraagd, en was de ober zo snel weg dat ik bij de bar om drinken heb moeten vragen. Bij het weghalen van de borden van het hoofdgerecht werd eveneens niets gezegd, en ook niet gevraagd of we de dessertkaart nog in wilden zien. Na een kwartier tevergeefs gewacht te hebben zijn we maar gaan betalen en ergens anders een ijsje gaan halen.
Kosten? voorgerecht 5.00/5.50, daghap 9.50; totaal betaald +/- 34 euro
Cijfer? 8 voor het eten, een 6 voor de bediening (en dit vooral ook, omdat anderen wél gevraagd werd of ze nog iets wilden drinken / de dessertkaart wilden zien)
♥ scars make us who we are ♥
  Moderator / Redactie Sport zondag 3 april 2011 @ 21:04:05 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94995273
Vorig jaar hadden we bij het Restaurant gedeelte gegeten. Nu bij het Grand Cafe Kruiten te IJmuiden het is 1 pand met twee eetgelegenheden.
Ik begon met een krokettentrio van Holtkamp. Een kaas, rund en garnalenkroket.

Was erg lekker alleen merkte ik dat ik geen fan ben van de kaaskroket. Maar dat had niets met de bereiding te maken.
Moeders had de champignons

Best lekker, alleen dat brood :').
Broertje had de uiensoep. Staat niet op de foto was ook prima,

Als hoofdgerecht had ik en mijn broertje het trio van Varkenshaas, Ossenhaas en kalfsvlees in de champignonsaus

Mals vlees, prima verder. Niet veel op en aanmerkingen. Daarbij aardappel en een broccoli iets. Broccoli krijg ik niet naar binnen dus heb ik niet geprobeerd :P. Erbij werden er ook nog een simpele salade en patatten geserveerd.
Moeders had de gebakken scholfilet met pittige salsa

Vis was prima. De salsa was iets te hollands pittig, kortom kon wel wat meer pit gebruiken.
Ik ben niet zo van de desserts, ik gebruik een Irish Coffee. Als een toko geen goede Irish Coffee neer kan zetten moet je er sowieso nooit gaan eten. Dat is mijn ‘stelregel’. Die test is goed afgelegd :+. Ma had een Machiatto en mijn broertje nog wel een echt dessert. Een sorbet met drie bollen ijs, aardbeiensaus en slagroom.
Eten: degelijk prima. Niet hoogstaand, wel goed.
Bediening: personeel kwam niet heel snugger over.
Verder gezellige avond gehad :). Nog wel een pluspuntje voor hun bierkaart. Leuk als je keuze hebt uit verschillende speciaalbieren. Kosten geen idee heb de rekening niet gezien.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 3 april 2011 @ 21:24:08 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94996899
Leuk, Borisz en vooral leuk omdat je foto's heb gemaakt. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94997106
Goede foto's borisz :Y
pi_94997540
Kaas is het lekkerst juist }:|
  zondag 3 april 2011 @ 21:34:49 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94997720
quote:
12s.gif Op zondag 3 april 2011 21:32 schreef Bluezz het volgende:
Kaas is het lekkerst juist }:|
Nee hoor. De garnalencroquetten van Holtkamp zijn onovertroffen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 3 april 2011 @ 21:35:19 #13
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94997759
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 21:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee hoor. De garnalencroquetten van Holtkamp zijn onovertroffen. :9
Eens. ;). Die was het lekkerst. :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_95009355
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 21:04 schreef borisz het volgende:
Ik ben niet zo van de desserts, ik gebruik een Irish Coffee. Als een toko geen goede Irish Coffee neer kan zetten moet je er sowieso nooit gaan eten. Dat is mijn ‘stelregel’.
Da's wel een beetje te laat dan als je na het eten gaat kijken of je er wel of niet moet eten :7

Maar leuke review ^O^
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_95051871
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 21:04 schreef borisz het volgende:
Ik begon met een krokettentrio van Holtkamp. Een kaas, rund en garnalenkroket.
[ afbeelding ]
Was erg lekker alleen merkte ik dat ik geen fan ben van de kaaskroket. Maar dat had niets met de bereiding te maken.
Wow, is dat 1 voorgerecht? Ik zou dan al half volzitten.

Waar? Humphrey's in Breda
Wanneer? gisteren, met een vriendin

Wat at je?
Uiteraard het 3 gangen keuzemenu.

Vitello tonnato: zacht gegaarde kalfsmuis met tonijnmayonaise, pommes julienne en tomaatjes.
Op een rechthoekig bord. De bekende variant van de carpaccio. Het vlees was heel lekker. Daar zou ik nog wel een bordje van lusten. Met de tonijnmayo smolt het bijna weg op je tong. De pommes julienne moet je zien als die kinderchips, in de vorm van mini-frietjes. Wel lekker, maar niet in combinatie met dit gerecht. Eigenlijk was het geen pluspunt voor de smaak. Hetzelfde geldt voor de cherrytomaatjes. Omdat dit te scherp was in combinatie met het gerecht zelf.

Black tiger garnalen met Thaise curry en gebakken noedels.
In een groot, diep bord met een forse rand. Wat je eigenlijk dwong om je ellebogen op ongeveer 90 graden van je lichaam te houden. Enigzins onhandig. Mijn vriendin had hetzelfde bord, maar wel een stuk leger. Die van mij lag flink vol. Bovenop lagen een stuk of 7 flinke garnalen aan een houten stokje. Naturel gekruid, zodat je nog kon kiezen of je de curry wilde gebruiken of niet. Ik hou wel van kruiden en saus, dus ik heb dat wel gedaan. De curry was namelijk weer zoals een curry hoort te zijn. Het nadeel was de groenten. Ik denk dat ik zo'n 30 halve paddestoelen heb geteld. En verder enkele groene groenten. Totaal uit verhouding met de rest van het gerecht en daarom alleen een aanrader als je 'paddo'fan bent. De noedels in combo met de rest was natuurlijk wel goed.
Net zoals bij mijn vorige review van Humphrey's in Tilburg (oktober), kregen we een bakje frietjes (goed, flink van opgeschept), een bakje salade met wat stukjes ei, komkommer en tomaat (maar nu helaas zonder lekkere dressing), en dit keer witte asperges (niet van gegeten, maar zag er prima uit).

Chocoladefondant met witte chocolademousse en pure chocolade-ijs.
Weer op een rechthoekig bord. Fondant, dat blijft toch lekker, hoor. Maar na mijn grote gerecht bleek met name de fondant toch echt te machtig. Zo heb ik er flink wat van laten staan, en dat vond ik eigenlijk niet leuk. Het pure chocolade ijs en de chocolademouse gleden een stuk makkelijker naar binnen. Lekker.

Impressie?
Leuk om eens in een andere vestiging te eten. Van buiten ziet het er in Breda poepsjiek uit. Alsof het veel luxer en duurder zou zijn dan dat het is. Wel grappig. Een leuke touch zijn de potten kruiden en specerijen bij de ramen. Nadeel van dit filiaal is het gebrek aan licht. Ook al is het nog licht buiten, het lijkt net alsof je al een een donker cafe zit. Zeker als je niet bij het raam zit, zoals wij nu. Voordeel aan onze kant waren de lekkere banken met grote, pluizige 'knuffel'kussens. Meenemen voor thuis op de bank.
De bediening liet een steekje vallen door onze buren eerder het hoofdgerecht te brengen. Ze hadden namelijk toevallig hetzelfde besteld, maar wij eerder. Waardoor er een lang gat viel tussen de gerechten en we tussendoor maar extra om wat drinken hebben gevraagd. Verder deden ze gewoon gewoon, en dat vinden wij altijd wel prima.

Kosten?
Mijn vriendin had een kadobon, dus we waren all incl. allebei 12 euro kwijt. Veel bijzonders hebben we niet gedronken, 2x spa blauw, 2x verse jus, 2x thee.

Cijfer?
De gerechten en service vielen me in verhouding tot Tilburg tegen. Alleen weet ik niet meer wat ik daarvoor had gegeven. Ik zit nu dus ergens tussen de voldoende en de matig.
  zaterdag 23 april 2011 @ 22:04:39 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_95899868
Naar aanleiding van de Lentekriebels-actie van Diningcity (2 personen eten voor de prijs van 1) besloten een het trendy Restaurant Orbit een keer uit te proberen.Het was dusdanig lekker weer dat we gewoon buiten op het terras terecht konden.


Orbit hanteert een eenvoudige Aziatische kaart met fingerfood-happen waarbij het de bedoeling is dat alles samen aan tafel gedeeld wordt.
Als starter namen we eerst een schaal met sashimi. Superverse stukjes zalm, tonijn, gamba's, cocquilles, tarbot en inktvis.


Daarna namen we een combinatie van kleine warme hapjes:


Onze hoofdgerechten bestonden uit gestoomde tarbot en Szechuean ossenhaasrolletjes vergezeld door gewokte seizoensgroentes en nasi goreng:


Als dessert namen we allebei een sgroppino:


Heerlijk om op 23 april gewoon lekker op een terras aan het strand te kunnen eten en de zon in de zee te zien zakken:


Lekker voedsel, attente bediening en mooie omgeving.
We komen zeker nog wel eens terug bij dit op fietsafstand van ons huis gelegen restaurant.

Inclusief een fles Chardonnay waren we samen 75,50 euro kwijt.

Prijs/kwaliteit: 8
Bediening: 8
Entourage en omgeving: 10!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_95900677
Ziet er lekker, maar toch redelijk simpel uit. Ach, er gaat niks boven een lekker rauw stukje zalm hmmmmmm :9
Facts don't care about your feelings
pi_95905316
quote:
4s.gif Op zaterdag 23 april 2011 22:04 schreef golfer het volgende:
...en inktvis.
[ afbeelding ]
Waren die stukjes rubber ook lekker? :X

Waar? http://www.charliechiu.nl/diner.html op het centraal station in Utrecht.
Wanneer? met een vriendin en m'n broertje

Wat at je?
Chinese Gon bao kip in een box.
Ik dronk er vruchtenthee bij.

Blijkbaar zijn deze mensen niet goed in bestellingen opnemen. De groenten die wij drieën hadden klopten niet bij wat we besteld hadden. Sommige groenten zaten bij de ander in het bakje. Daarnaast kreeg iemand van ons een bord terwijl ze een box had besteld. Vaag!
Wat ik kreeg was trouwens wel lekker. Gewoon wat je standaard bij de 'wokboer' krijgt. Toch altijd apart dat je zo vol kan zitten van zo'n klein uitziend bakje.

Bij de thee had ik keuze uit verschillende lekkere smaken. Wel jammer dat ze geen zoetjes hadden.

Impressie?
Zoals ik al zei vrij standaard. Maar wel snel klaar en dat is wel prettig op het station. En het is weer wat anders dan die eeuwige friet op t station.
Er was wel inzet getoont om het een soort restaurantje te maken op deze plek Ik moet zeggen dat dit goed gelukt is. De bank is goedgekeurd.
Opletten bij het opnemen/klaarmaken van de bestelling is nog een leerpunt voor deze wok.

Kosten?
5,25 Euro voor mijn box. De thee kostte een paar euro.

Cijfer?
Toch best knap om zoiets makkelijks nog niet goed te doen. Ergens tussen de matig en voldoende.
pi_95906144
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2011 23:10 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Review
Leuk om een ander filiaal te zien! Als het goed is waren het trouwens schorseneren bij de maaltijd en geen asperges. Hebben ze daar nog wel dikke friet of ook vervangen door de franse frietjes?
♥ scars make us who we are ♥
  zondag 24 april 2011 @ 00:58:44 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_95906386
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:23 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Waren die stukjes rubber ook lekker? :X

Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_95906504
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:50 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

Leuk om een ander filiaal te zien! Als het goed is waren het trouwens schorseneren bij de maaltijd en geen asperges. Hebben ze daar nog wel dikke friet of ook vervangen door de franse frietjes?
Dat zou kunnen. De friet was een gewone (Nederlandse), dus geen Belgische en ook geen Franse. ;)

quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
Die moet ik dan nog tegenkomen. Maar die moeten ze me dan wel gratis aanbieden, want ik denk dat ik ze nooit meer ergens durf te bestellen.

Sgroppino is trouwens the bomb. :9
pi_95908227
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 01:02 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Dat zou kunnen. De friet was een gewone (Nederlandse), dus geen Belgische en ook geen Franse. ;)
Ah okej :Y ze zeiden namelijk toen ik laatst bij Humphreys was dat ze de friet hadden vervangen van belgische naar franse, omdat de mensen dat lekkerder vonden. Was uit een enquete gekomen oid. Ik vind het echt totaal niks :{ Die dikke belgische friet was zo lekker :9
♥ scars make us who we are ♥
pi_95911621
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:23 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Waar? http://www.charliechiu.nl/diner.html op het centraal station in Utrecht.

Aaaah Charlie Chiu :D Ik haal daar wel eens die siu mai uit de automaat haha, is weer eens wat anders dan een frikandel bij de Febo. :)

quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 00:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Goed gesneden rauwe inktvis-sashimi is niet rubberachtig, maar supermals.
Inderdaad mals. Volgens mij wordt inktvis-sashimi wel vaak gekookt en is dus niet "echt" rauw.
Facts don't care about your feelings
pi_95914906
Net als Golfer ben ik naar een restaurant gegaan n.a.v. 'Lentekriebels'. Ging samen met mn 3 zusjes, 4 aten voor de prijs van 2. Heb helaas (sorry) geen foto's. Restaurant was Bora Bora, aan het strand van Scheveningen. Het was heerlijk weer en bij aankomst zei een meisje dat ze een leuk plekje voor ons had gereserveerd. We werden naar een tafeltje op het strand gebracht en zaten zo naast het wandelpad waar we veel mensen konden kijken 8-) en dichtbij de mensen die op het strand lagen. Mooie parasol erboven en een lekker briesje. We bestelden eerst wat drinken. Daarna moesten we uit de fingerfood/tapas kaart een voorgerecht kiezen.
We namen:
- spinaziekaaskroketjes met aïoli :9
- filoshrimps met chilisaus
- spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
- mandje brood met roomboter en aïoli
Lekker gedeeld en was een behoorlijk voorgerecht. Toen het hoofdgerecht;
ik had Bora's bio burger, een dikke medium gebakken burger met bacon, kaas, tomaat en rode ui. Buiten dat de burger veels te dik was (veel!) vond ik het ook niet zo lekker. Ik hou blijkbaar niet van dikke burgers. Heb helaas een paar happen op en verder wat van mijn frietjes gegeten die naar croky bolognese smaakten en dat was wel lekker ;). het broodje was van een of andere bekende bakker en die doopte ik in de aïoli :)

zusjes hadden;
- flinke rumpsteak met boter, roerbakgroenten en een gepofte aardappel
- surf & turf; geroerbakte ossenhaaspuntjes met groenten, een gambaspies en gepofte aardappel
- kipcurry; met kokos, pinda's, groenten, gele curry en rijst.
alleen zusje van de rumpsteak kreeg haar eten op.

nagerecht; poeh dat moesten we ook nog eten. een zusje en ik wilden liever drinken en we vroegen of dat kon. meisje was heel aardig en zei dat als er 2 nagerechten besteld werden er maar 1 in rekening gebracht zou worden :)
- zusje 1 had cappucino
- zusje 2 een creme brulee met lemongrass en rode vruchtencompote
- zusje 3 een pure chocolademousse met Tia Maria en pinda m&m's on top
- en ik een koppie thee

we dronken verder verse jus d'orange, rosé, water en cassis. ondanks de pittige drankprijzen van de strandtenten was de schade EUR 89,50 (excl. fooi). mooi bedrag :)
bediening was ok, was hartstikke druk maar zij waren relaxed. niet teveel ruimte tussen de gangen maar ook niet te weinig. we zaten best en als we wat wilden konden we gewoon onze hand opsteken.

leuke was toen het toch iets kouder werd ze met hele grote dekens aan kwamen. wij kregen een deken die we helemaal om ons lichaam hadden gewikkeld :D daarbij nog een soort vuurkorfje op tafel. hielp niet maar stond wel gezellig. we waren er van 18.15u tot 21u.

Kortom; het was goed, veel, gezellig en leuke plek :)

[ Bericht 0% gewijzigd door FutureFairytale op 24-04-2011 16:01:22 ]
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_95949330
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 10:35 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]

Inderdaad mals. Volgens mij wordt inktvis-sashimi wel vaak gekookt en is dus niet "echt" rauw.
En die ringen? Horen die rauw te zijn of gekookt?
pi_95949793
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Facts don't care about your feelings
pi_95950617
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Ah, gut, had dat beestje meteen afgemaakt. :N
  zaterdag 30 april 2011 @ 17:20:02 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96178500
Gaan in Juli een weekend naar München en heb alvast 2 restaurants gereserveerd.
Om er goed in te komen op vrijdag :
Südtiroler Stubchen, van Alfons Schuhbeck
Hebben 1 Michelin ster
En dan op zaterdag naar
Tantris waar Hans Haas de chef is, met 2 Michelin sterren en op plaats 80 van de wereld beste restaurants.
Natuurlijk komt er dan een uitgebreid verslag.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 30-04-2011 17:46:51 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 april 2011 @ 18:51:15 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96180759
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Ik ben niet kleinzerig wat het klaarmaken van beesten aangaat, maar dit gaat mij echt te ver. Je kan het beest ook gewoon even doodmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96183887
Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook) :P
Facts don't care about your feelings
pi_96187181
leuk topic dit complimenten aan de schrijvers, vind het altijd mooi om te lezen hoe andere mensen restaurants ervaren.
pi_96193015
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 20:41 schreef YoshiBignose het volgende:
Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook) :P
Hippies zijn af en toe gruwelijk irritant. Maar dat wil niet zeggen dat het me niets doet als ik zo'n beestje zo zie spartelen. Inktvissen zijn eigenlijk heel loom of iets wat daarop lijkt. Dit lijkt op een beestje in paniek. Op zijn minst. Vandaar dat ik ook niet positief op zo'n filmpje kan reageren.

Waar? http://www.restaurantdebisschop.nl/ in Tilburg.
Wanneer? 28-4, met een vriendin

Wat at je?
O, bijna vergeten, maar wel waardig genoeg om te vermelden: we kregen voor we bestelden een amuze op een lepeltje. Bestaande uit kleine garnaaltjes, stukjes komkommer, zachte saus en wat kruiden. Een goede start.
Voordat we ons hoofdgerecht kregen. Waren er nog kleine, witte broodjes met een bakje jummie kruidenboter en een bakje olie.

Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.
Dit was een lekker gerecht. Goed klaargemaakt. De asperges waren goed zacht. De gambas goed gegaard en naturel gekruid zodat het de eisaus niet zou overheersen. Die saus zorgde dat alles goed bij elkaar paste. Ernaast lag nog wat groente. O.a. haricots verts en enkele champignons.
Ik ben vergeten te tellen, maar volgens mij was het aantal asperges en gamba's beide 5 of 6.

Hierbij hadden we samen een bakje met de lekkerste frietjes die ik in tijden heb gegeten. Niet van die dunne knapperdingen, niet dikke Belgische, maar perfect gegaarde friet. Mooi goudgeel, niet te slap, niet te krokant, ok ik stop maar voordat ik als een reclame ga klinken...

Dame blanche als toetje. O.k., klinkt niet spannend, maar ijs snelt zo lekker weg en ik had geen zin om bomvol in het theater te zitten. Dat wil trouwens niet zeggen dat het niet goed was gedaan. Warme chocolade smaakte prima en was in een apart kannetje geserveerd. Ik kreeg een mooie, grote coup ijs met flink wat bollen. Het ijs was lekker en de slagroom met zoete versiersels ook. Daarbij lagen nog wat schijfjes verse aardbei. Ook die waren erg lekker zoet. Het ijs kon ik bijna verdrinken in de chocosaus. Heerlijk. In ieder geval ook een aanrader als je hier gaat eten.

Impressie?
Het was heel rustig. Maar het was ook nog vroeg toen we binnen liepen. Zo rond 17.30. Toen zat er al een andere grote groep veel foto's te maken enzo. We mochten zelf een plaats kiezen. We zijn naast het raam gaan zitten. Met zijn 2en aan een 4persoons tafel. Waar we naar de koopavond-shoppers konden kijken.
Er liep uiteraard nu maar 1 serveerster rond. Een aardig meisje, die ons gastvrij ontving. Op een manier waarop je je ook echt gast voelde. We hebben nog een aantal dingen van de kaart gevraagd, die ze prima kon beantwoorden. De gerechten volgden elkaar netjes op.
Toen we bij ons toetje waren, was er nog ergens een setje gaan zetten. Ik vind dat dit restaurant meer klanten verdient dan dit kleine groepje. Zeker omdat je hier voor deze prijs bovengemiddeld kan eten en je gastvrij behandeld wordt.
Ik vroeg toen we ons toetje kregen, meteen om de rekening, om te zorgen dat we daarna nog rustig naar het theater konden lopen. Ze was gewoon goed aan het opletten. De rekening kwam ze niet direct brengen, maar eigenlijk nog beter, meteen toen we klaar waren met eten. Toen we gingen wenste ze ons (niet als verplichting, ik zie en hoor dat verschil wel) nog een fijne voorstelling.

Kosten?
61 Euro in totaal, met (hoofdgerecht, toetjes en) de drankjes: enkele keren spa blauw en jus erbij.

Cijfer?
Zeker een goed. Als ik nog een keer wat extremere gerechten ga proberen, zal ik kijken of ik de score nog hoger kan maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Phoenixbirdy op 01-05-2011 00:17:55 ]
  zondag 1 mei 2011 @ 01:33:58 #33
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_96196036
Ik kan nou niet slapen door dat filmpje van die inktvis.. :')
Ik zie hem elke keer zo hulpeloos opstaan bah.. Japanners :/
pi_96197989
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 00:07 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.

Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesaus
  zondag 1 mei 2011 @ 10:13:39 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96198991
Grappig, op die Wiki pagina staat " Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. "
Bestel nooit iets met een hollandaise in Duitsland is wat ik geleerd heb, het is altijd een pakjessaus die naar warme mayo smaakt, en niets met boter van doen heeft. Net als Mosselen is Hollandaise iets wat ik eigenlijk alleen maar thuis wil eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96199377
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Grappig, op die Wiki pagina staat " Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. "
Bestel nooit iets met een hollandaise in Duitsland is wat ik geleerd heb, het is altijd een pakjessaus die naar warme mayo smaakt, en niets met boter van doen heeft. Net als Mosselen is Hollandaise iets wat ik eigenlijk alleen maar thuis wil eten.
Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.
  zondag 1 mei 2011 @ 11:22:04 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96200398
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 10:37 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.
Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.
Ik persoonlijk maak een variatie op hollandaise waarbij ik wat witte wijn inkook met laurierblad, wat witte peper en een teentje knoflook, zout, en soms saffraan. Dit reduceer ik sterk, en zuur het eventueel aan met met citroen en voeg hiervan een beetje toe aan de boter en eidooier.
Als je een hollandaise lichter wilt maken kan je de eiwitten bewaren en stijf slaan en die dan onder de hollandaise enveloperen. Je krijgt dan een grotere hoeveelheid lichtere saus.
Maar goed, hier gaat het over restaurant kritieken. Punt is dat je zelden (buiten de toprestaurants) een hollandaise krijgt. Ik weet dat ze maar al te vaak de pakken met de op plantaardige olie gebaseerde troep gewoon in de au bain marie zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96200461
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.
Ik persoonlijk maak een variatie op hollandaise waarbij ik wat witte wijn inkook met laurierblad, wat witte peper en een teentje knoflook, zout, en soms saffraan. Dit reduceer ik sterk, en zuur het eventueel aan met met citroen en voeg hiervan een beetje toe aan de boter en eidooier.
Als je een hollandaise lichter wilt maken kan je de eiwitten bewaren en stijf slaan en die dan onder de hollandaise enveloperen. Je krijgt dan een grotere hoeveelheid lichtere saus.
Maar goed, hier gaat het over restaurant kritieken. Punt is dat je zelden (buiten de toprestaurants) een hollandaise krijgt. Ik weet dat ze maar al te vaak de pakken met de op plantaardige olie gebaseerde troep gewoon in de au bain marie zetten.
Ik bedoelde lichter van smaak dan mayonaise, sorry was niet helemaal duidelijk ;)

En inderdaad, buiten de echt goede restaurants heb ik dus nog geen Hollandaise van goede kwaliteit gezien. Maar ik maakte de opmerking over Hollandaise in eerste instatie om te vragen of dat was wat Phoenixbirdy bedoelde ;)
pi_96211608
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 07:30 schreef Selestha het volgende:

[..]

Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesaus
Zo te zien aan de ingredienten (Fok doet niet aan e met trema) wel. De eismaak was overheersend, trouwens. En gelukkig smaakte het niet naar mayo, want dat vind ik niet lekker.
pi_96214025
ë
pi_96224036
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Als voorgerechtje hadden wij met z,n vieren broodjes met tapenade en aioli. de tapenade was lekker zelfgemaakt,alleen wat te grof om op de broodjes te smeren. de aioli was pittig(veel knoflook) maar wel lekker. De broodjes waren van pizza deeg gemaakt, maar smaakten prima, ze vulden niet teveel.

Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht hadden we alle 4 een pizza, naast de pizza's op de kaart kon je ook zelf een pizza samen stellen. Als dat maar goed komt, dat soort restaurants zijn vaak niet voor herhaling vatbaar.

Ik had een Pizza "Siena" deze pizza had kaas,tomaat,rosbief,pepers en kappertjes op de pizza. de pizza was niet heel dik belegd maar dit was zeker geen probleem. de pizza's waren heerlijk dun en zeker niet vet. Eigenlijk was dit wel fijn, een keer wat anders. Het was een pizza die je zonder beroerd te worden op kon eten.

Nagerecht
Als nagerecht hadden wij koffie,prima koffie, zowel de espresso,cappucino en de normale koffie. helaas was er geen tiramisu.

Impressie?
Het restaurant ziet er oud en bijna lelijk uit, dit moet zeker nog veranderd worden. Het straalt zeer goedkoop uit, terwijl de pizza's toch goed te eten zijn.

Kosten?
De pizza's kosten ongeveer 10 euro, heel veel zijn goedkoper sommige zijn duurder.

Cijfer?
Het eten was prima, de ambiance zeer matig een 7

(edit: spelling veranderd met dank aan Golfer)

[ Bericht 2% gewijzigd door mytec op 01-05-2011 22:01:43 ]
  zondag 1 mei 2011 @ 21:45:01 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96224201
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Als voorgerechtje hadden wij met z,n vieren broodjes met tampenade en aioli. de tampenade was lekker zelfgemaakt,alleen wat te grof om op de broodjes te smeren.
Hadden ze hem gemaakt van tampeloeres? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96224764
haha thanks tapenade was het idd
pi_96238600
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Impressie?
Het restaurant ziet er oud en bijna lelijk uit, dit moet zeker nog veranderd worden. Het straalt zeer goedkoop uit, terwijl de pizza's toch goed te eten zijn.
Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?
Oh, and that's a bad miss!
pi_96240749
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 09:44 schreef Brentmeister het volgende:

Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?
Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_96241465
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 11:05 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.
Dat is em ja :) Vond het altijd ook wel aardig hoor en de pizza's waren prima.
Oh, and that's a bad miss!
pi_96268469
ja costa del rei ofzo was het eerst maar nu (studenten?) een nieuwe eigenaar. Professionaliteit is nog ver te zoeken maar de pizza's waren een aangename verassing.
pi_96268560
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 21:06 schreef mytec het volgende:
ja costa del rei ofzo was het eerst maar nu (studenten?) een nieuwe eigenaar. Professionaliteit is nog ver te zoeken maar de pizza's waren een aangename verassing.
Oh, maar het eten is ook helemaal niet slecht hoor. Verrassend goed zelfs voor die prijs. Ideaal restaurantje om even met medestudenten af te spreken voor je aan een opdracht of zo ging werken :)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_96268878
in ieder geval 100x beter dan die ranzige bienvenue,antalya,hasret etc. echt dat zijn me toch deeg met vet lappen.
pi_96340383
quote:
3s.gif Op zondag 1 mei 2011 17:43 schreef k_man het volgende:
ë
Ik kreeg ingredi (hokje) nten. Nu weer ingrediënten. 8)7
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')