abonnement Unibet Coolblue
pi_96830694
Dat de ober vaak langs komt om te vragen of je nog wat wil drinken = omzet :+
Alleen sommigen doen dat irritant vaak ja. Wij zeggen er gewoon wat van als het te vaak is ;)

En goeie ossehaas is :9
pi_96830944
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:32 schreef Bluezz het volgende:
Dat de ober vaak langs komt om te vragen of je nog wat wil drinken = omzet :+
Alleen sommigen doen dat irritant vaak ja. Wij zeggen er gewoon wat van als het te vaak is ;)

En goeie ossehaas is :9
Ja nou ja de jarige vond hem leuk dus ik heb maar niks gezegd, misschien voelde hij dat wel aan :P
  zondag 15 mei 2011 @ 11:41:37 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96830950
Liever dat de ober wat vaker langskomt om te vragen of te kijken of hij nog wat kan betekenen dan dat je 10 minuten met een leeg glas zit of zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96830997
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Liever dat de ober wat vaker langskomt om te vragen of te kijken of hij nog wat kan betekenen dan dat je 10 minuten met een leeg glas zit of zo.
Ja zoals ik al zei, dat kan je verschillend opvatten. Ik vond het net iets té vaak, vooral omdat hij naast het vragen of we wat wilden drinken ook nog bleef vragen of alles naar wens was, los van elkaar. Iedere 3-5 minuten een interruptie door een ober vind ik gewoon te veel. Maar da's mijn mening.
  zondag 15 mei 2011 @ 11:47:50 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96831118
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:43 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ja zoals ik al zei, dat kan je verschillend opvatten. Ik vond het net iets té vaak, vooral omdat hij naast het vragen of we wat wilden drinken ook nog bleef vragen of alles naar wens was, los van elkaar. Iedere 3-5 minuten een interruptie door een ober vind ik gewoon te veel. Maar da's mijn mening.
Tja, goed hoereca personeel is een witte raaf. De Hoereca heeft het daar zelf naar gemaakt, het is niet echt een bedrijfstak waar je een toekomst hebt, uitzonderingen daar gelaten, de meeste werkgevers zijn gewoon kut, willen dat het personeel goedkoop is en zoveel mogelijk zwart werkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport zondag 15 mei 2011 @ 11:48:13 #81
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_96831127
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:32 schreef Bluezz het volgende:
Dat de ober vaak langs komt om te vragen of je nog wat wil drinken = omzet :+
Alleen sommigen doen dat irritant vaak ja. Wij zeggen er gewoon wat van als het te vaak is ;)

En goeie ossehaas is :9
Bij Shabu Shabu vergaten ze een beetje waarmee ze hun geld moeten verdienen :+. Hadden ze best wat vaker mogen vragen of we wat wilden drinken.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_96831158
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:48 schreef borisz het volgende:

[..]

Bij Shabu Shabu vergaten ze een beetje waarmee ze hun geld moeten verdienen :+. Hadden ze best wat vaker mogen vragen of we wat wilden drinken.
Tsja ach een ober die de balans aanvoelt van wanneer wel/niet vragen is goud waard en wat Piet zegt, die zie je inderdaad nog maar zelden.
pi_96833939
Wanneer 10 mei
Waar Ganesha, indiaas, Amsterdam, oosterse buurt
Wat
We wilden even snel wat eten voor een concert en kwamen hier uit. Vanwege de tijd namen we alleen een hoofdgerecht.
Eerst kregen we de kroepoekachtige dingetjes met chutney en raita. Vriendlief koos voor kip vindaloo (flink pittig!), ik voor mutter paneer (indiase kaas en doperwtencurry). Erbij kregen we naan, witte rijst en een bakje aardappelcurry.
Het eten was erg lekker, maar de bediening was retesnel met alles brengen. Voor ons niet erg, maar de buren werden ook snel weggewerkt.
Ook vond ik 3,25 voor een kwart liter biertje aan de prijs.
In totaal waren we 32 euro kwijt, niet slecht voor wat je krijgt.
Cijfer: 7,5 door de ongastvrijheid.
pi_97288585
Wanneer 24 mei
Waar Obba, turks, Rotterdam, Zuid (http://www.obba.nu)
Wat Viergangen menu

Voorgerecht: brood met hummus, tomatentapenade, feta-dip en tzaziki (turkse variant) en nog wat spul....


Tussengerecht: een warm kopje tomatencreme-soep en een warm kopje linzensoep
(helaas geen foto)

Hoofdgerecht: diverse schotels met calamari, pastasalade, gebakken aardappelen, kofta, kipreepjes en salade



Dessert: een trio van baklava, witte chocolademousse en turkse yoghurt met een ondefinieerbaar vruchtje en watermeloen



Het eten was echt heerlijk en genoeg. Alles kon bijbesteld worden indien gewenst. De loungehoek maakt het eten misschien wat onhandiger, maar echt wel heel supergezellig en sfeervol. Het personeel was wat chaotisch maar bijzonder gastvrij en behulpzaam!

En daarna nog koffie, thee en limonade voor wie wilde. En dat alles genuttigd in de loungehoek...oftewel: zittend op een grote bank met uitzicht over de haven O+

Cijfer: 8,5!
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_97290865
Lekker P! Daar wil ik ook eens heen!
  woensdag 25 mei 2011 @ 13:39:34 #86
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_97291854
Waar?
Restaurant De Echoput in Apeldoorn
Wanneer?
maandag 23 mei 2011
Wat at je?
Het 5-gangen verrassingsmenu. We deden zonder bijbehorende wijnkeuze, want ik ben zwanger en mijn man had die dag (onze trouwdag!) al iets teveel alcohol genuttigd. Ik kreeg vooraf wel een glas alcoholvrije mousserende 'wijn'. En bij het hoofdgerecht koos manlief voor 1 glas passende wijn.

We begonnen met een amuse van het huis, bestaande uit 4 (!) gerechtjes. Weet niet meer zo goed wat het allemaal was, maar het was heerlijk.

Daarna kregen we nog een amuse, bestaande uit o.a. komkommerijs en wasabimousse. Heel fris en zomers!

Tussendoor heerlijk brood met boter, olijfolie en zout. Gastheer bracht ons als extraatje ook nog een stukje briochebrood, heerlijk zacht.

Daarna kregen we de eerste gang: coquilles met pompoenpuree, zoetzure prei en saus citroengras, gevolgd door een visgerecht: kabeljauw met asperge, frisse bulgur, schaal- en schelpdieren en een kruidige saus. Beide gerechten heerlijk licht, met smaken goed op elkaar afgestemd.

Daarna kreeg ik dit: ganzenborst, gepekeld en gerookt, met rillettes en biologische eendenlever, met crème van witte bonen en dressing met rozenblaadjes. Echt heerlijk! Ik zou dit gerecht zelf nooit gekozen hebben op basis van de omschrijving, maar ben blij dat ik me erdoor heb laten verrassen. Het vlees heerlijk zacht en met een heerlijke dressing, perfecte smaakcombinatie. De 'rozenblaadjes' heerlijk krokant.

Daarna zuiglam met jonge groentes, eigen jus en schuim van geitenkaas. Ontzettend lekker, zacht mals vlees. Groentes knapperig en niet zoals je vaak ziet te zacht gekookt. Erbij: Monthelie, Gilbert et Philippe Germain, 2009. Wat een heeeerlijke wijn! Allen partner had een glas vanwege mijn zwangerschap. Natuurlijk heb ik wel even geproefd.

Dessert was eenvoudig maar heerlijk: aardbeien op een crème van mascarpone met bladselderij en sorbet van Brachetto.

Impressie
Mooi, modern ingericht restaurant met prachtig uitzicht op de Apeldoornse bossen.
De bediening was zeer vriendelijk en zeer correct, kan niet anders zeggen. Attent, goed de gerechten beschrijvend, dacht goed mee en erg vriendelijk. De gastheer was ons steeds een stapje voor (niet op een opdringerige manier, maar een voorbeeld: man vraagt aan mij of ik echt niks meer wilde drinken terwijl gastheer al weggelopen was. Gastheer ving dit toch op en blijft eventjes, heel onopvallend, eventjes verderop staan). Hij beantwoordde al onze vragen, zelfs over de omgeving en wat er in de omstreken zoal te doen was. Echt hulde. Ik ben zulke service niet gewend (Tja, altijd in Amsterdam gewoond en nu in het Gooi, niet veel beter).
Kosten?
De prijs is er ook wel naar, we betaalden 361 euro voor 2 personen maar daar zat wel een overnachting in het hotel bij :D Ik weet niet hoeveel het diner los zou hebben gekost.
Wel ontdekten we bij het afrekenen dat de drankjes apart werden berekend. De o.a. 19 euro extra voor het water viel toch een beetje tegen. Toch zou ik er zo weer gaan dineren, en dan laat ik de wijnselectie niet aan me voorbij gaan!
Cijfer?Een 9, mede dankzij de totale beleving. Het was perfect, tot in de puntjes verzorgd.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 25 mei 2011 @ 13:50:29 #87
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97292620
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 13:12 schreef Selestha het volgende:
Lekker P! Daar wil ik ook eens heen!
Doen :Y Ken ik jou btw? :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 25 mei 2011 @ 16:21:07 #89
269 vats
Live life to the max!
pi_97298527
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben niet kleinzerig wat het klaarmaken van beesten aangaat, maar dit gaat mij echt te ver. Je kan het beest ook gewoon even doodmaken.
heb dit zo zelf in Seoul gegeten (korea) en het was echt heel lekker vond ik :) Zeker omdat de zuignappen het gewoon nog doen als je aan het kouwen bent. Erg grappig!
pi_97299196
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 14:01 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Doen :Y Ken ik jou btw? :o
Nee? Ik had geen zin om je hele naam te typen.
  woensdag 25 mei 2011 @ 16:52:55 #91
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97300072
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 15:08 schreef rubje het volgende:

[..]

Ah kijk die kende ik nog niet! Moet te doen zijn met de vrouw komende week! :Y

Gisteren:


Waar?: Izkaya Rotterdam

[ afbeelding ]

Wat at je?:
Viskoekjes,misosoep,vleesgerecht(rund) kortom de specialiteiten die aanbevolen werden. :{
Impressie?: Goed waardeloos!

viskoekjes(thaise) zijn gewoon ripoffs en lijken wel vereldelde bitterballen met een droge visvulling. :{
de misosoep is gewoon smaakloos(bouillon met wat erin) en een evenknie van wat je met de meeste all you can eat jappanner krijgt. }:|
rundvleesgerecht met pepers was een lachertje met het vlees dat zo taai als wat was en eigenlijk gered moest worden met de saus die erover was gegoten. Hele gerecht had niks van doen met de Thaise of Japanse keuken. :N

Cijfer?: 4/10

Prijs-kwaliteit is standaard in dit soort lounge-clubachtige zaken die het meer van hun high-tech bs moeten hebben ipv het eten. Het is eigenlijk een soort aziatische versie van Bordoir in Rotterdam met dien verstande dat ze dus die 'computertafels' hebben waarop je je menu kunt zien. :Y en dat bordoir nog een redelijke keuken heeft naast alle kitscherigheid. Oh ja,cocktails en ander drank is stevig voor zo een tent. }:|

[ afbeelding ]

samengevat: pretentieus allemaal en heeft totaal niks van doen met het echte Izakaya concept want gezien de reacties op een recensie site komt men vooral voor die beleving en minder voor het echte eten. }:|
Jammer dat het eten zo slecht is bevallen. Ik wilde er namelijk binnenkort is gaan eten, maar zoals ik jou hoor is het echt slecht? Het zag er zo leuk uit kwa inrichting e.d. Beetje jammer dit!
  Moderator / Redactie Sport woensdag 25 mei 2011 @ 20:19:36 #92
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97309837
Vandaag weer eens gegeten eten Bij Kreta te IJmuiden. Twee jaar geleden had ik daar ook al iets voor geschreven klik

Nu weer. Ditmaal alleen een hoofdgerecht


Onassisschotel met Spies met zalmfilet en kabeljauw, scampies, ossenhaas, varkenshaas, giros, knoflooksaus, rijst, gebakken aardappeltjes, zaziki en boerensalade.

Vlees was goed :9. De scampie en de zaziki wat minder. Boerensalade staat niet op de foto, was best te doen.

Moeders had


Exochico: Een aromatische stoofschotel van het Griekse platteland, goed gekruid lamsvlees, diverse groenten en feta. Bereid in de oven, zodat het gerecht zijn volle aroma behoudt.

Vlees was lekker :9. Verder heb ik het niet geprobeerd. :+. Volgens moeders was het lekker :Y.

Het was volle bak, deze Griek is populair. :). Ik heb mij weer vol gegeten het was lekker :Y.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_97316916
Wow, zalmfilet, kabeljauw, scampies, ossenhaas, varkenshaas en giros :9~ ik krijg er honger van.
Facts don't care about your feelings
pi_97317122
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:27 schreef YoshiBignose het volgende:
Wow, zalmfilet, kabeljauw, scampies, ossenhaas, varkenshaas en giros :9~ ik krijg er honger van.
Als ik dat bord zie, ik eigenlijk niet.....kapsalon de luxe :(
Quinn Dexter
pi_97317583
Het zal ook wel geen fortuin kosten, maar naar mijn ervaring zijn die dingen meestal wel te eten hoor :P Ik at gisteren nog bij de Rancho's aan de A4, BBQ. Dus je krijgt of pakt vlees (en gamba's) en die bak je zelf. Wel lekker af en toe en je gaat altijd verzadigd weg :')
Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport woensdag 25 mei 2011 @ 22:44:40 #96
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_97318001
Bord vol = 19e. :). Deze Griek houdt van de kwantiteit :+.

Kwaliteit was best in orde, op de scampi en de tzatziki na. :) En ja het is ook gewoon lekker om af en toe gewoon lekker een bord vol vlees te hebben. :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_97449917
waar: Tamnak lao, Rue Sisavangvong, Luang Prabang

wanneer: Gisteren

wat: Mok pa met kao niao (vis in bananenblad met sticky rijst)

prijs: 4,60 euro incl drinken

impressie: de vis was boterzacht met een subtiele geur van citroengras. De rijst was prima maar in verhouding tot de hoeveelheid vis iets te veel. De bediening was opvallend professioneel: attent en proactief zonder opdringerig over te komen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_97450083
Dat is geen geld :P
Facts don't care about your feelings
pi_97512411
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 11:06 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is geen geld :P
Je moet nog wel een vliegticket à 800 euro en een buskaartje van 9 euro bijrekenen. Dan kom je op 813,60 euro incl. drank.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_97512891
Dat is wel geld :P
Facts don't care about your feelings
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')