quote:Kans op meltdown in Japan neemt toe (NRC, ma 12:06)
door Ernst-Jan Pfauth
De splijtstofstaven in de door de aardbeving getroffen kernreactor van Fukushima 1 staan nu compleet zonder water, meldt een woordvoerder via persbureau Jiji. Daarmee neemt de kans op een meltdown toe. Een meltdown verhoogt de kans op een radioactief lek.
Wetenschapsredacteur Karel Knip schreef vanmorgen in nrc.next over de pijnlijke consequenties van het droog staan van de splijtstofstaven:
De druk binnen de staven neemt zo toe dat zij hier en daar openbarsten en hun sterk radioactieve inhoud vrijgeven. En er ontstaat een chemische reactie tussen de hete stoom en het zeer speciale metaal dat voor de splijtstofomhulling wordt gebruikt (een legering met zirconium: zircaloy). Daarbij vormt zich het explosieve waterstof. Kennelijk heeft zich dat in het gebouw van reactor 1 opgehoopt, met fatale gevolgen. Het had, net zoals de vluchtige radioactieve stoffen, via filters naar de omgeving geloosd moeten worden.
Een ramp met de omvang van Tjsernobyl zal het niet worden, schreef Knip eerder.
Er zullen radioactieve stoffen vrijkomen, maar niet in de mate zoals gebeurde bij Tjernobyl in 1986. Reactor 4 van die centrale bevatte grafiet, dat prompt in brand vloog. Die aanhoudende brand in Tjernobyl heeft toen enorme hoeveelheden radioactief materiaal over de omgeving verspreid. De inhoud van de kernreactoren van Fukushima kan niet branden.
quote:Explosie in kerncentrale Fukushima (nu.nl, ma 8:59)
TOKIO - In de gehavende kerncentrale Fukushima I heeft zich een explosie voorgedaan. Elf werknemers zijn gewond geraakt, zei een woordvoerder van de Japanse regering.
Zeven mensen die eerder als vermist waren gemeld, zijn inmiddels gevonden.
De explosie was zo krachtig dat hij veertig kilometer verderop werd gevoeld.
Volgens nucleair deskundigen is waarschijnlijk een mengsel van waterstof en zuurstof ontploft. Een soortgelijk incident had zich zaterdag al voorgedaan.
Het koelsysteem in de reactor nummer twee van de kerncentrale Fukushima 1 in Japan is uitgevallen. Eerder hadden de reactoren nummer één en drie van de centrale die ongeveer 250 kilometer van Tokio ligt, hetzelfde probleem. Dat leidde tot explosies.
Muur
Het Internationaal Atoomenergieagentschap IAEA heeft gemeld dat de explosie maandag in de derde reactor van Fukushima 1 niet het reactorvat heeft beschadigd.
Door de nieuwe ontploffing is een muur van het gebouw ingestort, waardoor mogelijk meer radioactiviteit is ontsnapt. De weinige omwonenden die niet zijn geëvacueerd, zijn opgeroepen in hun huizen te blijven.
Uit de omgeving van de kerncentrale zijn meer dan 200.000 mensen geëvacueerd. Enkele honderden zieken, ouderen en verzorgend personeel bleven achter.
Crisissituatie
In de centrale ontstond zaterdag na de aardbeving en de tsunami van vrijdag al een crisissituatie omdat zich een explosie voordeed in reactor 1. Daarbij raakten vier werknemers gewond. Duizenden omwonenden werden toen geëvacueerd.
De autoriteiten hebben bij drie kerncentrales de noodtoestand uitgeroepen vanwege problemen met de koelsystemen. Alle reactoren in de kerncentrales werden automatisch stilgelegd toen Japan vrijdag werd getroffen door de aardbeving, maar doordat ook noodaggregaten uitvielen werken de koelpompen niet meer.
Omdat er steeds dezelfde vragen voorbij komen over de reactor zelf, en wat voor gevaar hij presenteert, en hoe explosies mogelijk plaats kunnen vinden, hoe die systemen in elkaar steken, en mogelijk rampscenario's heb ik gekozen deze bron toe te voegen die alles heel netjes uitlegtquote:Stralingsniveau kerncentrale Onagawa normaal (nu.nl, zo 23:33)
TOKIO/WENEN - Het stralingsniveau in de buurt van de Japanse kerncentrale in de plaats Onagawa is weer normaal. Dat meldde het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) zondag op basis van metingen door de Japanse autoriteiten.
Japan riep eerder het laagste niveau van de noodtoestand uit bij de centrale.
Er was een hoeveelheid radioactiviteit gemeten zijn die de toegestane niveaus overschreed. In de kerncentrale in Onagawa ontstond vrijdag brand na een zware aardbeving.
De verhoogde straling kwam waarschijnlijk van de nabijgelegen kerncentrale van Fukushima I. Experts denken dat de radioactiviteit met de wind is meegevoerd.
Enkele kerncentrales in Japan hebben problemen met de koeling in de reactoren. In kerncentrale Fukushima I in Okuma vond zaterdag zelfs een explosie plaats. Reactor nummer 1 van die centrale heeft volgens experts mogelijk een gedeeltelijke meltdown ondergaan.
Info: Status van de centralesquote:In alle drie de reactors dreigt nu een meltdown. Wat nu? Drie mogelijkheden.
Scenario 1: een meltdown
Hierbij raken de splijtstofstaven in de kernreactor oververhit, doordat er te weinig koelwater beschikbaar is. Die splijtstofstaven moeten gekoeld worden omdat ze warm worden bij de kernsplitsing - die warmte wordt normaal gesproken gebruikt om energie op te wekken. Dat is te vergelijken met een waterkoker: een bak water met een verwarmingselement erin. Alleen is dat verwarmingselement nucleair.
De reactie is na de aardbeving gestopt, maar de staven geven nog restwarmte af. Dat is normaal gesproken geen probleem, zolang de warmte maar door water kan worden afgevoerd. Juist dat lukt niet, na de beving. Daarom wordt de reactor nu gekoeld met zeewater.
Bij onvoldoende koeling kunnen de splijtstofstaven zo warm worden, dat ze door het stalen reactorvat heen smelten. Dat heet een meltdown.
Is dat erg?
Het hoeft niet meteen een ramp te betekenen. De meeste reactors hebben een dik, betonnen opvangvat. Het radioactieve uranium wordt daarin opgevangen, en kan afkoelen zonder dat de buitenwereld er last van heeft. Liever wil men dit voorkomen, vandaar het binnenlaten van zeewater. Dat is ook gebeurd bij reactors 2 en 3 van dezelfde centrale in Fukushima.
Scenario 2: een ontploffing
Door de aardbeving viel de stroom uit in de reactor. Die stroom is nodig om de pompen aan te drijven die zorgen voor watercirculatie. Dat gebeurde niet, waardoor het water niet werd gecirculeerd en de warme splijtstofstaven begon te reageren met het resterende water.
Daarbij ontstond waterstof. Toen dat waterstof terechtkwam in de ruimte tussen de reactor en het reactorvat, kwam het in aanraking met de daar aanwezige zuurstof. Dat veroorzaakte een explosie. Als er op dat moment radioactief materiaal blootligt, en de boel explodeert, kan dat radioactieve materiaal in de omgeving terecht komen. In Tsjernobyl ontplofte in 1986 een kerncentrale, maar niet door deze waterstofreactie. Bovendien was die centrale veel onveiliger dan de centrales in Japan.
Is dat erg?
Als het zo ver zou komen: mogelijk heel erg. Denk aan wat de explosie van de centrale in Tsjernobyl heeft veroorzaakt. Maar heel waarschijnlijk is het niet. De waterstofexplosie zoals hier boven beschreven, is in Japan al geweest. De kans op een tweede is daarmee minder.
Scenario 3: men krijgt de boel (toch nog) onder controle
Als het de Japanners lukt om alles op tijd te koelen, is er relatief weinig aan de hand. Een meltdown lijkt dan niet meer te kunnen gebeuren. Voor een explosie waarbij radioactief materiaal vrijkomt, is het al te laat.
Is het probleem dan wel zo groot?
Ja, vooral voor de energievoorziening. De reactors kunnen nu al worden afgeschreven, waardoor Japan 2000 megawatt (vier keer zoveel als Borssele produceert) aan vermogen kwijt is.
http://www.volkskrant.nl/(...)rie-scenario-s.dhtml
SPOILER: Bekijk hoaxesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Eerdere topics
Kerncentrales Japan in problemen #1
Kerncentrales Japan #2
Kerncentrales Japan #3
Kerncentrales Japan #4
[ Bericht 6% gewijzigd door vergezocht op 14-03-2011 19:38:35 ]
Om 01.23 uur bereikte de reactor 30 GW, tien keer zijn normale vermogen van 3 GW. De brandstofstaven smolten en de stoomdruk steeg en veroorzaakte een stoomontploffing, die het 2000 ton zware dak van de reactor wegblies. De binnenstromende lucht stak de hete grafietstaven in brand. De brand voerde een radioactieve rookwolk in de atmosfeer. De reactor ontplofte midden in de nacht, toen de meeste inwoners van Tsjernobyl sliepen.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:04 schreef vergezocht het volgende:
[..]
Kom jij met een bron die je stelling onderbouwt, dat heb ik namelijk gedaan.
Of ga je het inhoudelijks weer overslaan?
Je moest het weer even melden hequote:Op maandag 14 maart 2011 19:06 schreef Salvad0R het volgende:
Franse Ambassades adviseren hun burgers uit Tokio te vertrekken in verband met de mogelijkheid dat radioactieve wolken de stad bereiken.
http://diplomaticbriefing(...)iation-reaches-city/
Zeg lees je überhaupt de titel van het bericht waarnaar je linkt?quote:Op maandag 14 maart 2011 19:06 schreef Salvad0R het volgende:
Franse Ambassades adviseren hun burgers uit Tokio te vertrekken in verband met de mogelijkheid dat radioactieve wolken de stad bereiken.
http://diplomaticbriefing(...)iation-reaches-city/
Zeker, maar de dosis is totaal uit de lucht gegrepen. Daar klopt niks van.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:08 schreef Salvad0R het volgende:
Het enige wat trouwens een Hoax is aan dat plaatje is kennelijk het logo van dat Australische instituut. Atmosferische winden bereiken het continent van USA weldegelijk binnen zeven dagen.
Hoe weet jij dat het zo radioactief is als het aankomt?quote:Op maandag 14 maart 2011 19:08 schreef Salvad0R het volgende:
Het enige wat trouwens een Hoax is aan dat plaatje is kennelijk het logo van dat Australische instituut. Atmosferische winden bereiken het continent van USA weldegelijk binnen zeven dagen.
Dit topic.. Deze TS heeft het vorige topic gesloten.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:09 schreef J0kkebr0k het volgende:
ja.. tsssssk... welk topic wordt het nou?
Ik zeg toch, in verband met de mogelijkheid dat de radioactieve wolken die stad bereiken.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:07 schreef Igen het volgende:
[..]
Zeg lees je überhaupt de titel van het bericht waarnaar je linkt?
Franse Ambassade adviseren hun burgers uit Tokio te vertrekken indien radioactieve wolken die kant op waaien. Ja dûh, welk land zou dat nou niet adviseren?
Precies, in de Sovjetunie gingen ze er gewoon mee door. Kan hier natuurlijk ook, als het met de radioactiviteit meevalt.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:03 schreef eleusis het volgende:
In de Sovjetunie hebben ze de overgebleven units weer vrij rap in gebruik genomen, maar in een vrij land zal het lastig zijn
Stond een mooi plaatje in het vorige topic. Ik ga eff zoeken, momentquote:Op maandag 14 maart 2011 19:10 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Hier nog een poging;
Ik heb het vandaag niet echt kunnen volgen.
Is er al bekend op welke manier het zeewater de reactor gaat koelen? Once-trough cooling of via direct contact?
Ja sorry, ik was te laat met de lapo timenquote:Op maandag 14 maart 2011 19:06 schreef vergezocht het volgende:
- dubbeltopic -
dacht dat de laatste poster het nieuwe opent...
Worst case is dat de kern de grond in smelt en er een grote stoom ontploffing komt die alle geladen deeltjes de lucht in blaast. En dit door de wind dus over half japan of zelfs richting amerika geblazen wordt.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:11 schreef Aodh het volgende:
Weet iemand hoe de 'worst case scenario' eruit ziet? het enigste wat ik lees is dat het niet zo erg is als tjernobyl maar wat gebeurt er dan wel?
Het is inderdaad niet zo erg als Tsjernobyl.. Het is erger.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:11 schreef Aodh het volgende:
Weet iemand hoe de 'worst case scenario' eruit ziet? het enigste wat ik lees is dat het niet zo erg is als tjernobyl maar wat gebeurt er dan wel?
Dat zeg jij ja, en dat is dus iets heel anders dan wat er staat.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:10 schreef Salvad0R het volgende:
[..]
Ik zeg toch, in verband met de mogelijkheid dat de radioactieve wolken die stad bereiken.
True, maar soms heeft diegene dat niet door. Thx voor je snelle reactie en het in stand houden van de OP. Als er updates zijn wil je die dan ff toevoegen? Heb deel 4 nog toegevoegd, maar als het goed is moet je er zelf nog in kunnen edit-ten en anders pm/dm me maar ff als er updates zijn.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:06 schreef vergezocht het volgende:
- dubbeltopic -
dacht dat de laatste poster het nieuwe opent...
Gast ;')quote:Op maandag 14 maart 2011 19:05 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Om 01.23 uur bereikte de reactor 30 GW, tien keer zijn normale vermogen van 3 GW. De brandstofstaven smolten en de stoomdruk steeg en veroorzaakte een stoomontploffing, die het 2000 ton zware dak van de reactor wegblies. De binnenstromende lucht stak de hete grafietstaven in brand. De brand voerde een radioactieve rookwolk in de atmosfeer. De reactor ontplofte midden in de nacht, toen de meeste inwoners van Tsjernobyl sliepen.
bron
Meerdere malen gepost. Kijk ook even het filmpje dat in het vorige topic gepost werd, komt het ook uit naar voren.
ja, 3x zoveel reactorsquote:Op maandag 14 maart 2011 19:07 schreef Temlin het volgende:
zal wel lossen lopen uiteindelijk. Het is anders dan in Tjernobyl.
Ja tuurlijkquote:Op maandag 14 maart 2011 19:14 schreef Frutsel het volgende:
[..]
True, maar soms heeft diegene dat niet door. Thx voor je snelle reactie en het in stand houden van de OP. Als er updates zijn wil je die dan ff toevoegen? Heb deel 4 nog toegevoegd, maar als het goed is moet je er zelf nog in kunnen edit-ten en anders pm/dm me maar ff als er updates zijn.
Het water blijft in contact met de zee denk ik zelf. Anders gaat het natuurlijk nooit lukken.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:14 schreef gebrokenglas het volgende:
Stel dat, nu ze reactor 1, vol zeewater hebben gepompt en al dat water raakt ook aan het koken.... dan kunnen ze niks meer..
nieuw koud water lukt niet.
Volgensmij kunnen er daar nog geen uitspraken over doen, immers kunnen ze niet het reactorvat in. Ik ben benieuwd hoeveel energie er bij komt als alle staven bij elkaar zullen komen.quote:
ik heb het over Tsjernobyl, deze draaide op vol vermogen ( boven zijn capaciteit) deze werkte dus op het moment 30GW aan energie op, terwijl deze reactoren al aan het afkoelen waren een dus nog maar op 6% van hun totale energie zitten ( toch)quote:Op maandag 14 maart 2011 19:18 schreef TC_Artemis het volgende:
[..]
Volgensmij kunnen er daar nog geen uitspraken over doen, immers kunnen ze niet het reactorvat in. Ik ben benieuwd hoeveel energie er bij komt als alle staven bij elkaar zullen komen.
Als er nu lucht tussen zit en straks niks zal het toch maar een geringe stijging laten zien lijkt me? Normaliter worden de neutronen afgevangen door het water en door de controlestaven.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:18 schreef TC_Artemis het volgende:
[..]
Volgensmij kunnen er daar nog geen uitspraken over doen, immers kunnen ze niet het reactorvat in. Ik ben benieuwd hoeveel energie er bij komt als alle staven bij elkaar zullen komen.
Bij MOX brandstofquote:Op maandag 14 maart 2011 19:18 schreef TC_Artemis het volgende:
[..]
Volgensmij kunnen er daar nog geen uitspraken over doen, immers kunnen ze niet het reactorvat in. Ik ben benieuwd hoeveel energie er bij komt als alle staven bij elkaar zullen komen.
De bedoeling is dat ze het rondpompen maar dat lukt geloof ik niet zo goed meer.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:14 schreef gebrokenglas het volgende:
Stel dat, nu ze reactor 1, vol zeewater hebben gepompt en al dat water raakt ook aan het koken.... dan kunnen ze niks meer..
nieuw koud water lukt niet.
De reactor van Chernobyl wekte 30 GW op omdat de brandstofstaven eerder waren gebroken door oververhitting. Hierdoor raakte controle/brandstofstaven elkaar en ontstond er een enorme reactie. De reactor draaide niet op vol vermogen, die was allang teruggeschroefd, zelfs uitgezet toen hij 30 GW aan energie produceerdequote:Op maandag 14 maart 2011 19:20 schreef dan13lv het volgende:
[..]
ik heb het over Tsjernobyl, deze draaide op vol vermogen ( boven zijn capaciteit) deze werkte dus op het moment 30GW aan energie op, terwijl deze reactoren al aan het afkoelen waren een dus nog maar op 6% van hun totale energie zitten ( toch)
Bedankt! Dit is pas "het laatste nieuws" van het NRC, in tegenstelling tot dat achterhaalde dagenoude bericht in de OP.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:22 schreef capricia het volgende:
Update 17.42: De Franse nucleaire waakhond ASN bestempelt de situatie bij Fukushima als een calamiteit van niveau vijf of zes op een schaal van zeven. Deze schaal is gemaakt na de ramp op Three Mile Island in de Verenigde Staten (wiki). Niveau vier betekent een ramp met enkel lokale gevolgen; bij vijf komt er een beperkte hoeveelheid radioactief materiaal vrij, wat kan leiden tot enkele doden en bij niveau zes komt er een “significante” hoeveelheid radioactief materiaal vrij.
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/03/14/liveverslagjapan/
Was het niet Zweden die alarm sloeg?quote:Op maandag 14 maart 2011 19:21 schreef Salvad0R het volgende:
[..]
Er is niet iets wat ik niet begrijp aan de term "in case"; het betekent "in het geval dat" en/of "wanneer".
Dat betekent dat Franse Ambassades een reëel gevaar zien in de kans dat radioactieve wolken Tokio bereiken.
Net als dat tijdens Tsjernobyl de Fransen degenen waren die als eerste alarm sloegen, terwijl Rusland de boel probeerde dood te zwijgen zoals "jullie" dat nu ook trachten..
Dat is volgensmij nu de hele issue, doordat het te warm wordt kunnen staven blijkbaar breken, dicht bij elkaar komen en de hele reactie komt weer op gang. Dan wordt het weer warmer, breken de andere staven en gaat het zo door.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:20 schreef DaDude1987 het volgende:
[..]
Als er nu lucht tussen zit en straks niks zal het toch maar een geringe stijging laten zien lijkt me? Normaliter worden de neutronen afgevangen door het water en door de controlestaven.
Bovendien is de reactie gestopt, alleen wat rest reacties en restwarmtes zijn nog aan de gang.
bron?quote:Op maandag 14 maart 2011 19:22 schreef TC_Artemis het volgende:
[..]
De reactor van Chernobyl wekte 30 GW op omdat de brandstofstaven eerder waren gebroken door oververhitting. Hierdoor raakte controle/brandstofstaven elkaar en ontstond er een enorme reactie. De reactor draaide niet op vol vermogen, die was allang teruggeschroefd, zelfs uitgezet toen hij 30 GW aan energie produceerde
Uiteraard.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:25 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Er zijn problemen met meerdere reactors. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dit gewoon een reeël gevaar is.
Niet?
Hoezo? Je weet toch dat er geen gevaar is voor de volksgezondheidquote:Op maandag 14 maart 2011 19:25 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Er zijn problemen met meerdere reactors. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dit gewoon een reeël gevaar is.
Niet?
Ja Hansquote:Op maandag 14 maart 2011 19:25 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Er zijn problemen met meerdere reactors. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dit gewoon een reeël gevaar is.
Niet?
Dat was ook een stoomexplosie, die daarna een waterstof explosie veroorzaakte, die daarna een grafiet brand triggerde.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:16 schreef vergezocht het volgende:
Gast ;')
Je snapt het niet. Je haalde de naam Chernobyl ineens uit de lucht en dan beweerde je dat die een stoomontploffing betrof
Ik lees in jouw bron helemaal niks over de echte oorzaak van Tsjernobyl, er staat alleen in dat het niet door een waterstof ontploffing kwam.quote:Dan kwam ik met een bron - de Volkskrant namelijk- waarin stond dat dat niet het geval was.
Lees je eigen bron nog even, en daarna ook dit stuk: http://en.wikipedia.org/w(...)riment_and_explosionquote:Vervolgens noem je mij een troll, en ik vroeg jou om een bron voor jouw stelling. En dit slaat weer nergens op van je, want het moet een waterstofexplosie betreffen, niet een gewoon stoom . Want het soort stoom explosie waar jij het over hebt gebeurt niet zomaar, daar heb je waterstof voor nodig, en dan is het al andere koek, want dat gebeurde niet in het geval van Chernobyl - lees goed> die bron nogmaals :
http://www.volkskrant.nl/(...)rie-scenario-s.dhtml
Welke cursus, 5A, 5B, 4 of 3? En waar ga je het voor gebruiken? Ik heb zelf stralingsdeskundigheid 5B, dus ik ben "officieel" een deskundige hier wat betreft straling (alhoewel de kennis wel is weggezakt)quote:Op maandag 14 maart 2011 19:16 schreef TC_Artemis het volgende:
Interresant topic nu ik bezig ben met mijn stralingsdeskundigheid, 4 topics bijlezen
Het gaat om deze schaal:quote:Op maandag 14 maart 2011 19:22 schreef capricia het volgende:
Update 17.42: De Franse nucleaire waakhond ASN bestempelt de situatie bij Fukushima als een calamiteit van niveau vijf of zes op een schaal van zeven. Deze schaal is gemaakt na de ramp op Three Mile Island in de Verenigde Staten (wiki). Niveau vier betekent een ramp met enkel lokale gevolgen; bij vijf komt er een beperkte hoeveelheid radioactief materiaal vrij, wat kan leiden tot enkele doden en bij niveau zes komt er een “significante” hoeveelheid radioactief materiaal vrij.
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/03/14/liveverslagjapan/
Klopt.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:24 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Was het niet Zweden die alarm sloeg?
Nee maar in een worst-case wel een enorm gevaar voor de Amerikaanse west-coast.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:26 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
[..]
Hoezo? Je weet toch dat er geen gevaar is voor de volksgezondheidIn dit geval in ieder geval niet direct die van ons.
4A hier , maar die shit zakt wel snel weg hoor.quote:Op maandag 14 maart 2011 19:28 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Welke cursus, 5A, 5B, 4 of 3? En waar ga je het voor gebruiken? Ik heb zelf stralingsdeskundigheid 5B, dus ik ben "officieel" een deskundige hier wat betreft straling (alhoewel de kennis wel is weggezakt)
Hmm ja, geloof dat m'n toon richting vergezocht ook iets te heftig is. Bedoelde het niet kwaad hoor, maar wordt altijd zo enthousiast als ik in een discussie terecht komquote:
Volgende week? Spoed....?quote:Update 19.20:
De Europese Commissie heeft het Internationale Agentschap voor Atoomenergie gevraagd volgende week een vergadering in te lasten in navolging van de nucleaire crisis in Japan, meldt AFP.
quote:Op maandag 14 maart 2011 19:30 schreef franske19 het volgende:
Zoveel bullshit in de media. Die anti kern energie lobby is overal geïnfiltreerd.
quote:Op maandag 14 maart 2011 19:30 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Hmm ja, geloof dat m'n toon richting vergezocht ook iets te heftig is. Bedoelde het niet kwaad hoor, maar wordt altijd zo enthousiast als ik in een discussie terecht kom
Waar gebruik je tegenwoordig 4A voor?quote:Op maandag 14 maart 2011 19:29 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
4A hier , maar die shit zakt wel snel weg hoor.
4bquote:Op maandag 14 maart 2011 19:28 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Welke cursus, 5A, 5B, 4 of 3? En waar ga je het voor gebruiken? Ik heb zelf stralingsdeskundigheid 5B, dus ik ben "officieel" een deskundige hier wat betreft straling (alhoewel de kennis wel is weggezakt)
Rontgenlaborantquote:Op maandag 14 maart 2011 19:31 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Waar gebruik je tegenwoordig 4A voor?![]()
5 is voor de gewone werknemer die met straling werkt, en 3 heb je al nodig om afdelingcoordinator te zijn wat betreft radioactiviteit.
Want nu vergaderen gaat invloed hebben?quote:Op maandag 14 maart 2011 19:30 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Volgende week? Spoed....?![]()
Het lijkt me zinvoller om dat NU te doen, volgende week kunnen ze de vergadering beleggen die de schade die nu helaas ongetwijfeld gaat ontstaan te beoordelen. Ik verwacht persoonlijk dat het, gezien de berichten dat de rods weer exposed zijn, niet met een sisser gaat aflopen. Hoe veel kan alles nog hebben voordat het vierkant mis gaat?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |