abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 17 mei 2011 @ 12:41:21 #201
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_96935130
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 12:40 schreef Gardo het volgende:
Ik heb gisteren een zak van deze gekocht:
[ afbeelding ]

¤ 6,95 bij de AH.
¤7 voor een zakje hout? :{
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_96935449
Niet zomaar hout, maar Weber hickory rookhout!

:P
  dinsdag 17 mei 2011 @ 17:57:07 #203
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_96949166
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 12:40 schreef Gardo het volgende:
Ik heb gisteren een zak van deze gekocht:
[ afbeelding ]

¤ 6,95 bij de AH.
Best een hoop geld voor wat hout hoor. Er staat waarschijnlijk op dat je ze moet weken in water. Doe dat niet!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_96984729
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 17:57 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Best een hoop geld voor wat hout hoor. Er staat waarschijnlijk op dat je ze moet weken in water. Doe dat niet!
Thanks, dat is een goede tip want zoiets had ik inderdaad gelezen! Wat is de beste manier om ze te gebruiken?

En over veel geld, tja, ik begin nu de wondere wereld van (Weber) bbqen te ontdekken na altijd worstjes en burgers van de bbq. En als Weber fanboy koop ik dan graag Weber producten :P

Heb zojuist nog gekocht:
- 7kg Weber premium briketten
- Dinosaur Bar-B-Que Cajun Foreplay Rub (salt, garlic, paprika, onion, black pepper, roasted chilies, cayenne, sugar, other exotic spices)

Er staan vanavond burgers op het programma (zelfgemaakt ofcourse). Dus maar eens dat rookhout en de rub uitproberen.
  woensdag 18 mei 2011 @ 21:22:05 #205
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_97007788
Prima spul van Weber, maar alle extra;s zijn meestal vrij zinloos. En ik ken het gevoel om alles te willen hebben om er zo veel mogelijk mee te doen.

Wat wel echt handig is:
- Starter
- Een vleestang (dus geen vork/prikker)
- Een schuif/spatel
- een oude tang om kolen mee te schuiven
- een borstel (ik vind een 3zijdige handig)
- Een kwastje

De rest heb je echt niet nodig. Mijn schuur ligt vol met aardappelhouders, kolenscheiders enz..

En mijn tip qua rookhout is om grote stukken te gebruiken en die niet te weken. De grote stukken gooi je gewoon bovenop de kolen en deksel dicht.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_97036953
Ik heb inderdaad:
- Starter (van Weber)
- Vleestang (van Jamie Oliver, die werkt echt super!)
- 3zijdige borstel (van Weber)

Nog niet:
- Kwastje
- Spatel
- Tang voor kolen

Overigens had ik gisteren wat rub gebruikt voor op de burgers, maar ik kon het niet echt duidelijk proeven. Jullie nog tips en tricks hoe je de rub het beste kan gebruiken? Hoeveelheden e.d.?
pi_97037515
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 16:52 schreef Gardo het volgende:
Ik heb inderdaad:
- Starter (van Weber)
- Vleestang (van Jamie Oliver, die werkt echt super!)
- 3zijdige borstel (van Weber)

Nog niet:
- Kwastje
- Spatel
- Tang voor kolen

Overigens had ik gisteren wat rub gebruikt voor op de burgers, maar ik kon het niet echt duidelijk proeven. Jullie nog tips en tricks hoe je de rub het beste kan gebruiken? Hoeveelheden e.d.?
Inderdaad.
Vergeet trouwens niet een thermometer.
Ik heb een thermometer wat dor een luchtopening van de deksel gaat.
En een vleesthermometer, wat je dus in het vlees kan prikken om te zien of het wel helemaal gaar is.
Vooral handig voor grote stukken vlees......en natuurlijk kip.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_97042352
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 17:07 schreef huhggh het volgende:

[..]

Inderdaad.
Vergeet trouwens niet een thermometer.
Ik heb een thermometer wat dor een luchtopening van de deksel gaat.
En een vleesthermometer, wat je dus in het vlees kan prikken om te zien of het wel helemaal gaar is.
Vooral handig voor grote stukken vlees......en natuurlijk kip.
De thermometer van de ikea (fantast á ¤6,95) is daar bijzonder goed voor te gebruiken, mits je 'm niet te heet laat worden. Dus voor de kerntemp is hij prima geschikt, zeker voor die prijs, maar bij temps boven de 150 gaat 'ie stuk...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_97044585
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 19:15 schreef The_stranger het volgende:

[..]

De thermometer van de ikea (fantast á ¤6,95) is daar bijzonder goed voor te gebruiken, mits je 'm niet te heet laat worden. Dus voor de kerntemp is hij prima geschikt, zeker voor die prijs, maar bij temps boven de 150 gaat 'ie stuk...
Volgens mij heb ik die zelfs.
Is dit dat ding dat werkt op 1 batterij met zo'n L-vormige probe aan een stuk draad?
Zo ja, dan heb ik die.
Maar daarnaast ook een analoge (duurdere) prikkert om zeker te weten dat de temperatuur klopt die gemeten wordt.
Zeker bij grote stukken vlees en kip vind ik dat belangrijk.
U weet wel: kip moet binnen ook gaar zijn anders loop je wat engs op.
Voordeel van zo'n thermometer aan een draad is dat je de deksel niet hoeft op te tillen om de temperatuur te meten.

Eventjes nog offtopic: ik ga binnenkort zo'n grote stoofpot van "Le Creuset" van geemailleerd gietijzer kopen. Kost wat, maar dan heb je ook wat.
Daar geldt natuurlijk ook het principe van low and slow, maar is (voor de afwisseling) allemaal makkelijker te maken dan alle poespas die bij het BBQ'en komt kijken.
En onder poespas versta ik oa het vochtig houden van het vlees tijdens een lange BBQ-sessie.
Bij zo'n stoofpot is dat allemaal niet nodig.
Leuke bezigheid voor ernaast dus en ook ideaal voor doordeweekse maaltijden binnenshuis.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_97062225
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 19:59 schreef huhggh het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik die zelfs.
Is dit dat ding dat werkt op 1 batterij met zo'n L-vormige probe aan een stuk draad?
Zo ja, dan heb ik die.
Maar daarnaast ook een analoge (duurdere) prikkert om zeker te weten dat de temperatuur klopt die gemeten wordt.
Zeker bij grote stukken vlees en kip vind ik dat belangrijk.
U weet wel: kip moet binnen ook gaar zijn anders loop je wat engs op.
Voordeel van zo'n thermometer aan een draad is dat je de deksel niet hoeft op te tillen om de temperatuur te meten.

Zo een ja, maar dat ontwerp wordt veel gebruikt en kan dus makkelijk zijn dat je een ander merk hebt. Ju kunt de thermometer natuurlijk ook controleren door 'm in kokend water en ijswater te leggen, zodat hij 100 en 0 graden moet aangeven. Als hij in de woonkamer dan ook nog de juiste omgevingstemperatuur aangeeft, dan werkt hij ook wel in het binnenste van een kip.

Let wel dat deze thermometers blijkbaar kapot gaan als hij op/bij een sterke magneet komt, bij inductie gaat dat snel heb ik gemerkt...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_97062833
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 06:17 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Zo een ja, maar dat ontwerp wordt veel gebruikt en kan dus makkelijk zijn dat je een ander merk hebt. Ju kunt de thermometer natuurlijk ook controleren door 'm in kokend water en ijswater te leggen, zodat hij 100 en 0 graden moet aangeven. Als hij in de woonkamer dan ook nog de juiste omgevingstemperatuur aangeeft, dan werkt hij ook wel in het binnenste van een kip.

Let wel dat deze thermometers blijkbaar kapot gaan als hij op/bij een sterke magneet komt, bij inductie gaat dat snel heb ik gemerkt...
Die van mij heeft een magneet aan de achterkant zodat je 'm ergens tegen het metaal kan bevestigen.
Deze van de Ikea bedoel ik dus:


Ik heb zo'n goedkope camera die niks met tijd (timestamps) doet, dus vandaar dat je soms mijn horloge op foto's ziet zodat ik achteraf nog weet hoelaat ik 'm geschoten had.
Doe ik alleen tijdens lange BBQ-sessies.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zaterdag 21 mei 2011 @ 13:11:16 #212
16632 Xlarge
========
pi_97114532
Vanavond eten we ribben, ik heb ze er net opgelegd, in de Noskos rub en mosterd, nu zijn ze nog wat bleek, maar vanavond rond 18:00 wanneer er twee met honing/ketjap/mosterd en twee met Kentucky bouron sauce zijn bestreken, zijn ze helemaal perfect





Vandaag rook ik ze op eiken, het appelhout is op ;(
pi_97114911
quote:
14s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 13:11 schreef Xlarge het volgende:
Vanavond eten we ribben, ik heb ze er net opgelegd, in de Noskos rub en mosterd, nu zijn ze nog wat bleek, maar vanavond rond 18:00 wanneer er twee met honing/ketjap/mosterd en twee met Kentucky bouron sauce zijn bestreken, zijn ze helemaal perfect

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Vandaag rook ik ze op eiken, het appelhout is op ;(
Morgen gaan bij mij de (Spaanse) ribben erop, rub al weer gemaakt, ribben liggen te ontdooien, wel een short cut genomen en een lekkere honing BBQ saus gekocht om het laatste half uurtje/kwartiertje lekker te schilderen.... Het gebeurt echter wel op een nieuwe zeer cheap smokertje, dus ben benieuwd of het wat wordt...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 21 mei 2011 @ 15:38:41 #214
16632 Xlarge
========
pi_97119256
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 13:23 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Morgen gaan bij mij de (Spaanse) ribben erop, rub al weer gemaakt, ribben liggen te ontdooien, wel een short cut genomen en een lekkere honing BBQ saus gekocht om het laatste half uurtje/kwartiertje lekker te schilderen.... Het gebeurt echter wel op een nieuwe zeer cheap smokertje, dus ben benieuwd of het wat wordt...
Moet op zich wel goedkomen, de temperatuur is iets moeilijker te controleren, maar best te doen.
Zelf heb ik deze nu op de Performer gemaakt, dat voldoet wel, maar ik wil van de zomer toch een WSM :)
  zaterdag 21 mei 2011 @ 15:44:14 #215
128548 pavv
The computer says NO
pi_97119409
Hier liggen er alweer een uur of drie Cherry Ribs op de Weber. En nee hoor, dat is geen smoker, maar gewoon een kogel BBQ (met wat aanpassingen zoals een Smokenator).
Over een uurtje of twee zijn ze waarschijnlijk weer hemels lekker.

Maar XLarge, waarom doe je jou ribs niet op de offset smoker die ik op de achtergrond zie staan?
  zaterdag 21 mei 2011 @ 17:17:48 #216
16632 Xlarge
========
pi_97122706
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 15:44 schreef pavv het volgende:
Hier liggen er alweer een uur of drie Cherry Ribs op de Weber. En nee hoor, dat is geen smoker, maar gewoon een kogel BBQ (met wat aanpassingen zoals een Smokenator).
Over een uurtje of twee zijn ze waarschijnlijk weer hemels lekker.

Maar XLarge, waarom doe je jou ribs niet op de offset smoker die ik op de achtergrond zie staan?
Om eerlijk te zijn vind ik het beter gaan op de Performer dan op de offstet smoker, de temperatuur is wat beter te regelen, ik denk zelfs dat wanneer ik van de zomer een wsm koop, ik de offset wegdoe .

Hoe laat zijn jouw cherry ribs klaar ? :)

+ een update, net in de mob gezet
pi_97124627
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 15:38 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Moet op zich wel goedkomen, de temperatuur is iets moeilijker te controleren, maar best te doen.
Zelf heb ik deze nu op de Performer gemaakt, dat voldoet wel, maar ik wil van de zomer toch een WSM :)
De test rollade ging ook prima, de hele 2 tot 3 uur een steady temp. gehad van rond de 105-110 graden Celsius, dus ik denk dat dat nu ook wel goed moet komen...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zondag 22 mei 2011 @ 13:19:19 #218
16632 Xlarge
========
pi_97151368
verkeerd
  dinsdag 31 mei 2011 @ 20:09:32 #219
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_97554570
Guinness stoofpotje gemaakt op de BBQ! hij was lekker.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  Moderator dinsdag 31 mei 2011 @ 22:14:38 #220
45833 crew  Fogel
pi_97561463
Recept daarvan aub!:)
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  woensdag 1 juni 2011 @ 20:57:09 #221
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_97595907
Staat zowiezo hier.

recept

Het lastigste ingredient in dit recept is de HP Guinness sauce. Als je hem ergens ziet staan, twijfel niet en kopen die hap!

Ingrediënten
- 500 gram magere riblappen of sucade
- Doosje champignons
- flinke ui
- HP Guinness sauce
- fles bier (liefst Guinness, ja dat zit in een blik)
- teentje knoflook
- handje aardappels (in kleine stukjes)
- Blikje tomatenpuree (klein)
- blaadje laurier
- peper en zout
- Aluminium bakje

Voorbereiding
Bak de uien, de champignons en de knoflook in een pan op het fornuis, of in een skillet op de BBQ. Snij ook vast de aardappels in stukjes. Als ze lekker gevakken zijn doe je ze in de aluminium bak.

BBQ
Maak je BBQ aan direct te BBQen. Grill eerst het stuk rundvlees recht boven de kolen. Anderhalve minuut per kant is voldoende. Haal het rundvlees weer van de BBQ en snij het in kleine stukken.
Voeg de stukken rundvlees toe aan de uien en de champignons.
Daar gaat eerst wat olie of boter bij en daarna de HP Guinness sauce toevoegen.
Dit zet je op de BBQ en voeg dan een half flesje bier toe. Dit laat je een uurtje pruttelen.
Voeg na het uurtje pruttelen de aardappels, de kruiden en het blikje tomatenpuree toe. Giet de rest van het bier erbij en de deksel mag weer dicht.

Laat deze creatie weer een uurtje pruttelen en je Guinness stoofpot is klaar!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_97629305
Heerlijk topic. Ik ben overigens helemaal fan van deze rub:

  vrijdag 3 juni 2011 @ 08:24:15 #223
16632 Xlarge
========
pi_97647955
Ik heb gisteren voor de lunch een Philly cheesesteak gemaakt, voor de bereiding heb ik gekeken naar dit filmpje van de bbq pit boys.


Voor de steak had ik ossehaas gebruikt, even aangrillen en dan even in de boulion, daarbij de chamignons en de uien.



Ondertussen is de kaas ook aan het smelten, hiervoor heb ik normale jong belegen kaas voor gebuikt, een klein beetje aangelengd met water om het wat smeuiger te krijgen

Het resultaat was echt superlekker, ik had alleen tot de avond geen honger meer,het broodje woog bijna een kilo :D

  Moderator vrijdag 3 juni 2011 @ 12:19:06 #224
45833 crew  Fogel
pi_97652918
Bedankt voor het recept Schranseman!
Zo'n Philly cheesesteak vult inderdaad goed, heb die een paar maanden geleden in de VS gegeten als lunch en had de rest van de dag ook geen eten meer nodig.

Heeft iemand ervaring met "portable" BBQ's? Iets in deze geest:
Begin het gepiel met dit soort dingen
een beetje zat te worden.
Gebruik ze voornamelijk in het bos en op rustplekken langs de weg bij lange ritten. Het is dus een groot voordeel als het ook weer snel koud te krijgen is (die eenmalige dingen breek ik open als ze nog warm zijn en gooi de kolen op een bestaande "brandplek" en blus het dan met water, soms met zand, het aluminiumomhulsel is dan in no-time weer koud en kan mee als afval).
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
pi_97694545
Ik heb een weber smokey joe, die is als ik alle roosters dicht draai met ongeveer een half uurtje weer afgekoeld.
Gebruik ik vaak als ik alleen wat vlees voor mij en m'n vriendin klaar moet maken.
BBQ smaakt beter als uit de pan ;)
  zaterdag 4 juni 2011 @ 17:06:01 #226
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97700955
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 17:20:38 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97701552
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 4 juni 2011 @ 17:36:18 #228
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97702007
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 17:06 schreef mmascha het volgende:
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.

Eet smakelijk golfer. Ik heb de Allerhande net uit en dat ziet er goed uit!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 19:29:09 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97705860
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 5 juni 2011 @ 15:03:40 #230
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_97737414
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 08:24 schreef Xlarge het volgende:
Ik heb gisteren voor de lunch een Philly cheesesteak gemaakt, voor de bereiding heb ik gekeken naar dit filmpje van de bbq pit boys.


Voor de steak had ik ossehaas gebruikt, even aangrillen en dan even in de boulion, daarbij de chamignons en de uien.

[ afbeelding ]

Ondertussen is de kaas ook aan het smelten, hiervoor heb ik normale jong belegen kaas voor gebuikt, een klein beetje aangelengd met water om het wat smeuiger te krijgen

Het resultaat was echt superlekker, ik had alleen tot de avond geen honger meer,het broodje woog bijna een kilo :D

[ afbeelding ]
Prachtig gerecht. Die gaat op de todo lijst
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_97757029
Even een leuk receptje. Gecaramelliseerde uien.

Nodig:

4 grote zoete uien (gewone kunnen ook, ik vind zoete lekkerder).
4 kleine teentje knoflook
4 takjes rozemarijn
olijfolie
balsamico-azijn
bruine basterd (of gewone suiker, basterd wordt lekkerder)
eventueel een scheutje port

Schil de uien en snijd onder- en bovenkant eraf. Snijd hem dan in het midden kruislings in, snijd diep, maar zorg dat de uien niet uit elkaar vallen. geef met een mes een klap op de geschilde teentje knoflook en steek deze in de uien. Steek ook in elke ui een takje rozemarijn. Maak van de olie, balsamico, bruine basterd een dressing.

Leg de ui op alu-folie en vouw dit omhoog zodat de dressing niet wegloopt. Giet de dressing over de uien en vouw de folie naar boven en dicht. Zet het geheel minstens een uurtje op de bbq en voila, heerlijke zoete, gecaramelliseerd ui.

Weer eens wat anders dan al dat vleesch.
Whatever...
pi_97763703
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 21:08 schreef Spanky78 het volgende:
Even een leuk receptje. Gecaramelliseerde uien.

Nodig:

4 grote zoete uien (gewone kunnen ook, ik vind zoete lekkerder).
4 kleine teentje knoflook
4 takjes rozemarijn
olijfolie
balsamico-azijn
bruine basterd (of gewone suiker, basterd wordt lekkerder)
eventueel een scheutje port

Schil de uien en snijd onder- en bovenkant eraf. Snijd hem dan in het midden kruislings in, snijd diep, maar zorg dat de uien niet uit elkaar vallen. geef met een mes een klap op de geschilde teentje knoflook en steek deze in de uien. Steek ook in elke ui een takje rozemarijn. Maak van de olie, balsamico, bruine basterd een dressing.

Leg de ui op alu-folie en vouw dit omhoog zodat de dressing niet wegloopt. Giet de dressing over de uien en vouw de folie naar boven en dicht. Zet het geheel minstens een uurtje op de bbq en voila, heerlijke zoete, gecaramelliseerd ui.

Weer eens wat anders dan al dat vleesch.
Heb je het zelf ook op ?
Lijkt me moeilijk voor te stellen dat dit lekker is.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_97774429
quote:
2s.gif Op zondag 5 juni 2011 22:49 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Heb je het zelf ook op ?
Lijkt me moeilijk voor te stellen dat dit lekker is.
:? Het lijkt me heerlijk! Ik ga het de volgende ronde proberen! :Y
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_97777070
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 17:06 schreef mmascha het volgende:
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Ook onderop de ventilatiegaten open gezet? Met deze wind gaat mijn Weber One Touch Premium juist als een speer. Je krijgt nu echt zo'n schoorsteeneffect
pi_97777566
Zo na 3 dagen BBQ-en ben ik er klaar mee. Ik had zelf gehaktballen, kipsate en salades gemaakt. Ik wilde ook wel spareribs, maar die werden behoorlijk duur voor 30 man.
Pindasaus maken jullie die zelf of nemen jullie van die Wykobakken?
pi_97778113
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 10:42 schreef piepkuiken21 het volgende:
Zo na 3 dagen BBQ-en ben ik er klaar mee. Ik had zelf gehaktballen, kipsate en salades gemaakt. Ik wilde ook wel spareribs, maar die werden behoorlijk duur voor 30 man.
Pindasaus maken jullie die zelf of nemen jullie van die Wykobakken?
Voor 30 man zou ik niet aan zelf-maken beginnen. Dan vijzel je uren lang pinda's fijn
  maandag 6 juni 2011 @ 14:39:21 #237
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97785677
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 10:22 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Ook onderop de ventilatiegaten open gezet? Met deze wind gaat mijn Weber One Touch Premium juist als een speer. Je krijgt nu echt zo'n schoorsteeneffect
Gister met gewoon houtskool geprobeerd ipv Weber Long Lasting Briketten. Dat ging echt top!
Miscchien de briketten niet lang genoeg in de brander gehad. Of waren we wat te ongedulig: te vaak de deksel eraf, al zou je dan ook denken dat er dan ook juist zuurstof bij komt.
Na het succes van gisteren gaan we de briketten binnenkort maar weer eens een kans geven. We weten nu dat ie het wel doet :P
Bedankt voor je reactie!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_97791324
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 14:39 schreef mmascha het volgende:

[..]

Gister met gewoon houtskool geprobeerd ipv Weber Long Lasting Briketten. Dat ging echt top!
Miscchien de briketten niet lang genoeg in de brander gehad. Of waren we wat te ongedulig: te vaak de deksel eraf, al zou je dan ook denken dat er dan ook juist zuurstof bij komt.
Na het succes van gisteren gaan we de briketten binnenkort maar weer eens een kans geven. We weten nu dat ie het wel doet :P
Bedankt voor je reactie!
Ik maak tegenwoordig eerst een laag van wat briketten.
Zorg dat die eerst branden.
Daarna houtskool erop, om vervolgens alleen nog maar houtskool toe te voegen.
Gaat bij mij erg goed voor een stabiele regeling van de temperatuur.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 17:12:52 #239
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_97845195
Die lon last van Weber zien er erg goed uit, maar wel behoorlijk aan de prijs. 17 euro voor 7 kilo vind ik veel. Helemaal als je ook black ranch voor 22 euro de 15 kilo hebt.

En er gaan hier wel een paar zakken per jaar door heen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_97845314
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 17:12 schreef Schranseman het volgende:
Die lon last van Weber zien er erg goed uit, maar wel behoorlijk aan de prijs. 17 euro voor 7 kilo vind ik veel. Helemaal als je ook black ranch voor 22 euro de 15 kilo hebt.

En er gaan hier wel een paar zakken per jaar door heen
Die long last geven veel as, vind ik. Ook worden ze niet zo heet als bijvoorbeeld bepaalde merken kokosbriketten. Ook geven die laatste vaak veel minder as, wat bij low 'n slow wel een voordeel is...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  † In Memoriam † dinsdag 7 juni 2011 @ 17:51:54 #241
91830 MaximusTG
pi_97846746
Zou er in die long lasting kolen misschien meer inert materiaal zitten, om het brandproces te vertragen? Zijn er anders geen "mega" briketten te koop. Want als je het oppervlak verkleint tov de inhoud, zouden ze ook langer mee moeten gaan..
  woensdag 8 juni 2011 @ 06:44:36 #242
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_97874955
Als je de weber briketten in de starter doet, 1 tot 3 aanmaakblokjes eronder, starter op je kolenrooster, boven en onderschuif volledig open, en de briketten er pas ingieten als er grijze as op zit, dit duurt tussen de 20 tot 40 minuten. Even geduld hebben! bbq is niet om te haasten. Ondertussen kan je rustig je voorbereidingen voor het vlees oid doen. Probeer het inderdaad nog eens en laat de starter langer branden, normaal gesproken moet het dan goed gaan.
pi_97883205
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 06:44 schreef macferret het volgende:
Als je de weber briketten in de starter doet, 1 tot 3 aanmaakblokjes eronder, starter op je kolenrooster, boven en onderschuif volledig open, en de briketten er pas ingieten als er grijze as op zit, dit duurt tussen de 20 tot 40 minuten. Even geduld hebben! bbq is niet om te haasten. Ondertussen kan je rustig je voorbereidingen voor het vlees oid doen. Probeer het inderdaad nog eens en laat de starter langer branden, normaal gesproken moet het dan goed gaan.
Dit is hoe wij het ook doen, succes verzekerd :Y
  woensdag 8 juni 2011 @ 19:38:10 #244
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_97900569
Woei, net een echte neppe weber-achtige bbq gekocht. *O* :D
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_97902649
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 12:58 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dit is hoe wij het ook doen, succes verzekerd :Y
Wij ook, ondertussen een lekker biertje wegtikken.
Als ik haast heb dan kook ik wel gewoon op gas :P
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  vrijdag 10 juni 2011 @ 17:15:26 #246
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_97988184
Iemand ook ervaring met lavastenen? Ik heb een gasgril en BBQ maar die gril gebruik ik toch het meest, doordeweeks eigenlijk elke dag.
In het weekend je tijd nemen en wat pielen met houtskool is natuurlijk altijd leuk maar da's meer een 'evenement'.



De gril gebruikt lavastenen, je stookt 't op m.b.v. gas, even laten branden en de stenen doen de rest. Ben toch erg te spreken hoe dat werkt, zoveel beter dan je vlees in een pan bakken.

Of is er een apart griltopic? :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 12 juni 2011 @ 16:19:33 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98067929

Korean BBQ chicken

Alleen wel uit de grillpan, wegens geen bbq.
Paar kippenbouten ontbeend, vlees wel aan 1 stuk gelaten. Of nou ja, met gaten enzo, maar toch. Dat gemarineerd en in zijn geheel gegrilld. Veul lekkerder dan die kleine kutstukjes die die Koreanen op hun bbq-tjes gooien. Want sappiger.

Serveren in een blaadje sla, met wat lente-uit en ssamjang. Da's de saus die erbij hoort.
Die is vast ook lekker bij gewoon gegrilld vlees.

[ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 12-06-2011 19:36:18 ]
pi_98078435
voor de liefhebbers :

Heb gisteren een weber bar b kettle gekocht bij de hornbach, geen idee hoelang de aanbieding blijft maar ze zijn morgen open!

inc wok voor 89 euro mooie aanbieding.
geen thermometer erin helaas maar daar waren genoeg sites over

de komende week staat hij de hele week proef te draaien :)
dinsdag ribbetjes, woensdag wings en donderdag nog ff kijken wat er opgaat
suck my asshole taco bender
pi_98084081
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 20:20 schreef Remco_h het volgende:
voor de liefhebbers :

Heb gisteren een weber bar b kettle gekocht bij de hornbach, geen idee hoelang de aanbieding blijft maar ze zijn morgen open!

inc wok voor 89 euro mooie aanbieding.
geen thermometer erin helaas maar daar waren genoeg sites over

de komende week staat hij de hele week proef te draaien :)
dinsdag ribbetjes, woensdag wings en donderdag nog ff kijken wat er opgaat
Is toch gewoon een kleine bbq ?
Of is er iets speciaals aan ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_98086573
quote:
2s.gif Op zondag 12 juni 2011 21:47 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Is toch gewoon een kleine bbq ?
Of is er iets speciaals aan ?
t is een weber :) goede kwaliteit, tig jaar garantie, ga zo maar door
suck my asshole taco bender
  woensdag 15 juni 2011 @ 17:46:42 #251
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98210947
ook lekker op de BBQ:
BBQ Appels

Ingrediënten:
Rode zoete appels
Rozijnen
Rum/cognac/brandewijn/armagnac
Kaneel
suiker
Aluminiumfolie

Bereiding:
schil de appels en hol ze uit, de bodem wel laten zitten.
Vul de appels met in rum (of cognac) gewelde rozijnen, doe er wat kaneel en suiker over en pak ze in met aluminiumfolie en zet ze een half uurtje op de BBQ (oven kan denk ik ook wel, graadje of 160 gok ik)

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 15-06-2011 18:20:31 ]
  woensdag 15 juni 2011 @ 18:08:49 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98211873
zet er namens mij ook even "/armagnac" bij, alsjeblieft? ;-)
  woensdag 15 juni 2011 @ 18:22:26 #253
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98212429
Toegevoegd en inderdaad een lekkere combinatie met de appel :)

Ook onmisbaar bij de BBQ, Frisse knoflooksaus:

Ingrediënten:

2-3 tenen knoflook (of meer)
1 bekertje crème fraîche (125ml)
Mayonaise
Peterselie (fijngesneden)
Gemalen zwarte peper

Bereiding:
Snij de knoflook zeer fijn of als je wat luier bent, persen
Doe de crème fraîche in een kom, doe de knoflook erbij en doe de mayonaise erbij.
De hoeveelheid mayonaise maakt niet zo heel veel uit, ik doe meestal ongeveer net zoveel als de crème fraîche.
Die de fijngesneden peterselie erbij en laat even in de koelkast staan.

Variatietips:
-Voeg een fijngesneden sjalotje of rode ui toe
-Gebruik ipv. crème fraîche (griekse) yoghurt
-Voeg wat citroensap toe
-Voeg wat tzaziki toe
Je kan van dit recept natuurlijk ook zelf je tzaziki maken door er komkommer aan toe te voegen.
pi_98212596
munt!! zo'n sausje is heerlijk met munt :Y :9 en/of bieslook...
pi_98224085
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 22:19 schreef Remco_h het volgende:

[..]

t is een weber :) goede kwaliteit, tig jaar garantie, ga zo maar door
I know, heb er ook één maar ken dit model niet.
Maar ik heb even op site gekeken en het is een simpele uitvoering van de one touch.
Ik zou toch iets meer geld uitgeven, ik vind het one touch reinigingssysteem wel erg makkelijk :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 15 juni 2011 @ 22:04:11 #256
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98224878
Ook lekker trouwens :
Varkenshaas marinade:
300 ml water
1,5 theelepel sambal
6 eetlepels ketjap
2,5 theelepel knoflookpoeder
3 theelepels koriander (ketoembar)
zout
citroensap van 0,5 citroen

Varkenssaté met knoflook (6 pers.)
Ingrediënten:

1 bol knoflook (±15 tenen)
½ Theelepel gemalen komijn
1 Theelepel gemalen koriander
½ Theelepel gemalen kaneel
1 Theelepel gemalen kurkuma
75 gram suiker
¾ dl limoensap
4 gehakte sjalotjes
2 eetlepels olie
Takjes citroenmelisse, gekneusd
1 kg mager varkensvlees
1 kleine fijngesneden Spaanse ui
2½ cm geraspte gemberwortel
Chilipoeder en zout naar smaak
200 gram geroosterde en gemalen pindanoten

Marinade:
Schil en knijp 3 tenen knoflook fijn en vermeng het met de komijn, koriander, kaneel, kurkuma, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels limoensap, de sjalotjes, 1 eetlepel olie en de gekneusde blaadjes citroenmelisse.

Snijd het varkensvlees in blokjes, doe ze in een plastic zak en giet de marinade er overheen.
Laat de marinade op een koele plaats 2 tot 4 uur intrekken

Doe de rest van de knoflook in kokend water en laat ze 10 minuten blancheren tot ze zacht zijn geworden. Giet ze af, schil ze en snij ieder teentje in de lengte in 3 tot 4 stukjes.

Saus:
Fruit de ui in de resterende olie met de geraspte gember en de chilipoeder (niet teveel) tot de ui glazig is.
Giet de overgebleven marinade erbij en laat deze enkele minuten sudderen.
Voeg de rest van het limoensap, suiker en de pinda’s toe, en maak af met zout en eventueel nog wat chilipoeder.
Laat de saus sudderen tot ze ingedikt is.

Bereiding:
Rijg de blokjes varkensvlees om en om met de stukjes knoflook aan satéstokjes en grill of barbecue ze 10 minuten.
Tijdens het grillen bestrijken met olie tot ze glanzend bruin en gaar zijn.
  donderdag 16 juni 2011 @ 11:44:41 #257
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_98242524
Hmm, apart. Sinds wanneer noemen ze die dingen bar-b-kettle? Maar mooie prijs hoor.
pi_98340261
Vandaag wordt het een ribrack, die ik 24 uur in een pekelbad met venkel heb gelegd.
Hij is nu langzaam aan het garen tot een kerntemperatur van 60 graden, vol met knoflook en rozemarijn

In het begin



Bijna klaar

pi_98340364
Pekelbad met venkel, benieuwd hoe het smaakt!
  zaterdag 25 juni 2011 @ 13:59:24 #260
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_98644163
BBQ perziken zijn ook lekker! gevuld met bitterkoekjes. ik vind het een aanrader!







Je doet bitterkoekjes, boter, suiker, amandelen in een kom, even kneden en dan een eierdooier erbij. Dan halveer je de perzikken en vul je ze met het mengsel. Inpakken in alufolie en een half uurtje op de de BBQ.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 25 juni 2011 @ 14:14:55 #261
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_98644656
Mmmm, dat hierboven ga ik zeker proberen.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zaterdag 25 juni 2011 @ 21:45:37 #262
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_98659196
Heb nu 2 grote (3 kilo) procureurs op de Weber Smokey Mountain (een water/bullet smoker) liggen. Nog 15 uur te gaan en dan pulled pork. Weer eens wat anders dan bitterballen voor het feestje van morgen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 30 juni 2011 @ 06:44:59 #263
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_98854586
al een tijdje niet meer geweest, druk met voorbereiden voor het Nederlands kampioenschap BBQ in hoofddorp aankomend weekend, daarna zal ik weer wat foto's deze kant op sturen.
@Schransemans, perzikken zijn super, lekker toetje
pi_98977761
Beste bbq'ers,

ik heb, tussen alle mooie verhalen over heerlijk bereidt vlees door, een vraagje:

Wat is een goede barbecue wanneer je een budget van ongeveer 300 euro hebt?
Allereerst twijfelen we nog tussen gas en houtskool; ik vermoed dat jullie me houtskool aan zullen raden, maar om eerlijk te zijn begrijp ik niet waarom je 300 euro uit zou geven aan een houtskool barbecue. Wat heb je dan 'meer' dan wanneer je een leuke bbq bij de gamma haalt? Wat maakt bijvoorbeeld een Weber-barbecue zo bijzonder?

Als alternatief lijkt een soort buitenkeuken ons ook leuk. Volgens mij maak je daar veel sneller gebruik van omdat je bij houtskool toch wel de tijd moet hebben terwijl je met gas wat sneller klaar bent. En een buitenkeuken van 300 euro ziet er uit alsof je er een stuk meer aan hebt dan aan een gasbbq'tje van 50 euro, qua functies. Mjah, dat is een stuk minder 'echt'.

Maar veel verstand heb ik er niet van, dus ik hoor graag de mening van experts..!
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_98978616
* Gisteren zag ik een Bol BBQ bij de AH XL. Grootte was me niet heel duidelijk. Maar met asopvangbak eronder.
50,- was die.
Vond ik een redelijke prijs om te "proberen" ipv meteen een weber voor 300,- te kopen.
pi_98978720
Onze grote weber kostte maar iets van 120 geloof ik.
Geen referral hier.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:11:32 #267
128548 pavv
The computer says NO
pi_98987242
Na 1 of 2 zomers kom je er nog wel achter dat een Weber een betere keus is dan zo'n no-name chinese braadbol.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:18:31 #268
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:56:08 #269
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98989018
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:11 schreef pavv het volgende:
Na 1 of 2 zomers kom je er nog wel achter dat een Weber een betere keus is dan zo'n no-name chinese braadbol.
Kwalitatief kan ik me dat goed voorstellen maar zo'n chinees ding kost maar ¤25.
En ok, je doet er misschien maar 2 jaar mee maar voordat je net zoveel geld aan die dingen hebt uitgegeven als wanneer je meteen een Weber koopt ben je ook weer 10 jaar verder.
Qua vorm zijn die chinese dingen bijna hetzelfde dus vraag ik me dan af wat er zo anders is in het gebruik van een Weber.

Ik heb nu zelf een BBQvat van Herman den Blijker, ook goede stevige kwaliteit, goed rooster, warmhoudplaatje en vast deksel, werkt ook prima om vlees in te roken. (moet alleen nog het naamplaatje eraf halen met een boor en dan nog een thermometer in het gat stoppen.)
Kost ¤50 bij de Blokker.

pi_98989055
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kwalitatief kan ik me dat goed voorstellen maar zo'n chinees ding kost maar ¤25.
En ok, je doet er misschien maar 2 jaar mee maar voordat je net zoveel geld aan die dingen hebt uitgegeven als wanneer je meteen een Weber koopt ben je ook weer 10 jaar verder.
Qua vorm zijn die chinese dingen bijna hetzelfde dus vraag ik me dan af wat er zo anders is in het gebruik van een Weber.

Ik heb nu zelf een BBQvat van Herman den Blijker, ook goede stevige kwaliteit, goed rooster, warmhoudplaatje en vast deksel, werkt ook prima om vlees in te roken. (moet alleen nog het naamplaatje eraf halen met een boor en dan nog een thermometer in het gat stoppen.)
Geëmailleerde onderdelen, waardoor het een soort oven wordt als je de deksel er op doet.
Geen referral hier.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:59:48 #271
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98989140
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:57 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Geëmailleerde onderdelen, waardoor het een soort oven wordt als je de deksel er op doet.
OK, dat hebben die chinese dingen inderdaad niet of nauwelijks..
Dat bbq vat doet dat ook een stuk beter, houdt de warmt goed vast met het deksel erop.
  maandag 4 juli 2011 @ 08:39:19 #272
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_99011662
Het BBQ team waar onder andere Macferret in zit, de Lowland Smokers is NKBBQ 2011 geworden! Gisteren in hoofddorp gingen ze met de titel aan de haal.

Het was een wedstrijd waar ook belgen aan mee deden. De eerste drie plaatsen van de algemene ranking zijn alledrie naar belgen gegaan. 4e (van de in totaal 12 teams) en eerste NL team waren de lowland smokers en ze zijn dan ook Nederlands Kampioen. Knappe prestatie voor een amateur team (dat zijn de belgen niet) onstaan vanuit het BBQforum. Dit was trouwens hun eerste deelname aan het NKBBQ.

Lowlandsmokers gefeliciteerd!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_99014267
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:59 schreef SiGNe het volgende:

[..]

OK, dat hebben die chinese dingen inderdaad niet of nauwelijks..
Dat bbq vat doet dat ook een stuk beter, houdt de warmt goed vast met het deksel erop.
Maar dat is dus het enige voordeel en daar betaal je honderden euro's meer voor? :o

Hm.. ik denk dat ik dan toch meer naar een buitenkeuken neig voor makkelijk en veel mogelijkheden een een goedkope houtskool voor het echte werk :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_99016042
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
pi_99016725
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
Hier hetzelfde ;) Ik heb het lijstje weber spullen al klaar liggen. We zijn nu druk bezig met de tuin, incl afdakje om toch te kunnen blijven bbq-en als het regent ;)
  maandag 4 juli 2011 @ 13:05:49 #276
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_99018137
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_99018350
Haha nouja ik ben nu 17 dus over een jaartje of 10 zal ik wel zoiets kopen :P Maar inderdaad dat is een leuke Q en aardig groot ook =) Ik ben altijd jaloers op al die gerechten op de site want 't lijkt me allemaal super lekker haha
pi_99031533
Weber is lekker dik staal, dikke garantie en houdt de warmte goed vast.
Verder zijn er heul veel passende accessoires voor te krijgen ^O^
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_99034291


Zie pizzatopic :P
pi_99053882
Zit er nou zalm op die pizza? :?
  dinsdag 5 juli 2011 @ 08:49:46 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99054040
Jup.
pi_99054215
Ik moet er persoonlijk niet aan denken, maar dat is dan weer mijn smaak. Ik houd best van (bepaalde soorten) vis, maar zalm krijg ik niet weg.
pi_99054962
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 08:35 schreef Freddeh het volgende:
Zit er nou zalm op die pizza? :?
Ja gerookte zalm, lekker hoor! (toch niet zo vreemd?)
  dinsdag 5 juli 2011 @ 14:23:16 #284
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99065055
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 09:44 schreef koffiezwartsterk het volgende:

[..]

Ja gerookte zalm, lekker hoor! (toch niet zo vreemd?)
in combinatie met ui wel, meestal is het tonijn en ui (en zalm en spinazie(met parmazaan en pijnboompitten)) ;)
Maar goed, als ie maar lekker smaakt.

Vraag ik me trouwens wel af of een steen die normaal gebruikt wordt voor het steengrillen ook kan dienen als steen voor een BBQpizza, lijkt mij wel eigenlijk (en die zijn ook goedkoper dan die officiele Weber stenen)
pi_99068441
Ui doet het altijd goed, op elke pizza (elk gerecht eigenlijk) :)

Je kan volgens mij elk platte steen gebruiken, ook een stoeptegel. Kijk maar eens in het pizzatopic voor meer tips hierover.
pi_99085660
Vandaag de bbq aangestoken met de firestarter en briketten, maar dan met de witte Weber aanmaakblokjes.

Was best even een rookgordijn op het terras :D :')

Normaal heb ik altijd die bruine vezelblokjes, die roken minder maar werken wel minder lang.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  dinsdag 5 juli 2011 @ 21:59:07 #287
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99086244
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 13:05 schreef Schranseman het volgende:

[..]

De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.
Webers zijn sowieso belachelijk duur in Nederland, ik heb mijn Smokey Joe gekocht voor $27.
  dinsdag 5 juli 2011 @ 22:16:49 #288
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99087477
Ik heb vandaag voor het eerst een Lokkii briquet gebruikt om de BBQ te ontsteken, werkt wel ideaal zeg.
Je steekt het heel makkelijk aan en dan krijg je een soort vuurwerkshow te zien waarbij dat hele blok zichzelf aansteekt :o
15 minuten later kan je beginnen met braden, geweldig :Y)



[ Bericht 13% gewijzigd door SiGNe op 05-07-2011 22:34:26 ]
  dinsdag 5 juli 2011 @ 22:59:53 #289
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_99090305
LOL Lokki briketten, ik er ooit een demo meegegeven, stond de wind verkeerd, dacht dat ik dood ging, wat roken die dingen in het begin bij aansteken, daarna branden ze mooi constant, maar wel op hoge temperatuur, lastig te regelen.

en wat was het gezellig in Hoofddorp schransemans (die overigens in de jury zat)



  dinsdag 5 juli 2011 @ 23:15:32 #290
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99091318
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 22:59 schreef macferret het volgende:
LOL Lokki briketten, ik er ooit een demo meegegeven, stond de wind verkeerd, dacht dat ik dood ging, wat roken die dingen in het begin bij aansteken, daarna branden ze mooi constant, maar wel op hoge temperatuur, lastig te regelen.

en wat was het gezellig in Hoofddorp schransemans (die overigens in de jury zat)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Niet te regelen inderdaad maar voor een snelle BBQ is het wel erg makkelijk.
Het ruikt inderdaad wel een beetje bij het ontsteken, maar ze zeggen dat het organisch is (zal wel iets van Nitraat ofzo in zitten, ook 100% organisch tenslotte en het is een chinees product)
Op een gegeven moment zie je het tussen de sleuven ook vuur en dan zie je geen vonkjes meer en hoor je niks meer sissen en is het klaar voor gebruik en ruikt het ook niet meer.
pi_99091894
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 22:16 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een Lokkii briquet gebruikt om de BBQ te ontsteken, werkt wel ideaal zeg.
Je steekt het heel makkelijk aan en dan krijg je een soort vuurwerkshow te zien waarbij dat hele blok zichzelf aansteekt :o
15 minuten later kan je beginnen met braden, geweldig :Y)

[ afbeelding ]
Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 6 juli 2011 @ 00:21:08 #292
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99094847
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 23:25 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?
2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.
Ze zeggen zelf op de verpakking 1 briket per 2 personen.
  maandag 11 juli 2011 @ 12:40:27 #293
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99315886
Ik gooi a.s Zondag een t-bone steak en wat spareribs op de BBQ... waar marineer ik die T-bone steak het beste mee? Liefst niet te pittig :)
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 11 juli 2011 @ 14:30:27 #294
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99319604
Italiaanse kruiden crushen in een vijzel met wat citroensap en olie erbij?

Of iets met gember en knoflook?
  maandag 11 juli 2011 @ 14:42:10 #295
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_99320043
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 17:36 schreef mmascha het volgende:

[..]

Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.

Eet smakelijk golfer. Ik heb de Allerhande net uit en dat ziet er goed uit!
Door die ventilatieschuifjes krijg je onwijze trek door je bbq en zijn je kolen eerder op. Die moet je alleen open zetten als je vol wil knallen (steakje dichtbranden oid), voor de rest kan je die dicht of halfopen laten.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_99322018


de asian ribs van de bbq pitboys :)
suck my asshole taco bender
pi_99322330
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:33 schreef Remco_h het volgende:
[ afbeelding ]

de asian ribs van de bbq pitboys :)
ik wil! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_99322468
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ik wil! O+
ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?
suck my asshole taco bender
pi_99322527
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:44 schreef Remco_h het volgende:

[..]

ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?
nou als dat zou kunnen... of woon je toevallig in zuid- of noord holland? dan wil ik ze ook wel komen halen :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_99327965
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 00:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.
Ze zeggen zelf op de verpakking 1 briket per 2 personen.
En heb je dan wel een beetje gelijkmatige warmte ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')