De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.quote:Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
in combinatie met ui wel, meestal is het tonijn en ui (en zalm en spinazie(met parmazaan en pijnboompitten))quote:Op dinsdag 5 juli 2011 09:44 schreef koffiezwartsterk het volgende:
[..]
Ja gerookte zalm, lekker hoor! (toch niet zo vreemd?)
Webers zijn sowieso belachelijk duur in Nederland, ik heb mijn Smokey Joe gekocht voor $27.quote:Op maandag 4 juli 2011 13:05 schreef Schranseman het volgende:
[..]
De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.
Niet te regelen inderdaad maar voor een snelle BBQ is het wel erg makkelijk.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 22:59 schreef macferret het volgende:
LOL Lokki briketten, ik er ooit een demo meegegeven, stond de wind verkeerd, dacht dat ik dood ging, wat roken die dingen in het begin bij aansteken, daarna branden ze mooi constant, maar wel op hoge temperatuur, lastig te regelen.
en wat was het gezellig in Hoofddorp schransemans (die overigens in de jury zat)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?quote:Op dinsdag 5 juli 2011 22:16 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een Lokkii briquet gebruikt om de BBQ te ontsteken, werkt wel ideaal zeg.
Je steekt het heel makkelijk aan en dan krijg je een soort vuurwerkshow te zien waarbij dat hele blok zichzelf aansteekt
15 minuten later kan je beginnen met braden, geweldig
[ afbeelding ]
2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 23:25 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?
Door die ventilatieschuifjes krijg je onwijze trek door je bbq en zijn je kolen eerder op. Die moet je alleen open zetten als je vol wil knallen (steakje dichtbranden oid), voor de rest kan je die dicht of halfopen laten.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 17:36 schreef mmascha het volgende:
[..]
Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.
Eet smakelijk golfer. Ik heb de Allerhande net uit en dat ziet er goed uit!
ik wil!quote:Op maandag 11 juli 2011 15:33 schreef Remco_h het volgende:
[ afbeelding ]
de asian ribs van de bbq pitboys
ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?quote:
nou als dat zou kunnen... of woon je toevallig in zuid- of noord holland? dan wil ik ze ook wel komen halenquote:Op maandag 11 juli 2011 15:44 schreef Remco_h het volgende:
[..]
ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?
En heb je dan wel een beetje gelijkmatige warmte ?quote:Op woensdag 6 juli 2011 00:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.
Ze zeggen zelf op de verpakking 1 briket per 2 personen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |