abonnement Unibet Coolblue
  maandag 4 juli 2011 @ 13:05:49 #276
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_99018137
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_99018350
Haha nouja ik ben nu 17 dus over een jaartje of 10 zal ik wel zoiets kopen :P Maar inderdaad dat is een leuke Q en aardig groot ook =) Ik ben altijd jaloers op al die gerechten op de site want 't lijkt me allemaal super lekker haha
pi_99031533
Weber is lekker dik staal, dikke garantie en houdt de warmte goed vast.
Verder zijn er heul veel passende accessoires voor te krijgen ^O^
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_99034291


Zie pizzatopic :P
pi_99053882
Zit er nou zalm op die pizza? :?
  dinsdag 5 juli 2011 @ 08:49:46 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99054040
Jup.
pi_99054215
Ik moet er persoonlijk niet aan denken, maar dat is dan weer mijn smaak. Ik houd best van (bepaalde soorten) vis, maar zalm krijg ik niet weg.
pi_99054962
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 08:35 schreef Freddeh het volgende:
Zit er nou zalm op die pizza? :?
Ja gerookte zalm, lekker hoor! (toch niet zo vreemd?)
  dinsdag 5 juli 2011 @ 14:23:16 #284
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99065055
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 09:44 schreef koffiezwartsterk het volgende:

[..]

Ja gerookte zalm, lekker hoor! (toch niet zo vreemd?)
in combinatie met ui wel, meestal is het tonijn en ui (en zalm en spinazie(met parmazaan en pijnboompitten)) ;)
Maar goed, als ie maar lekker smaakt.

Vraag ik me trouwens wel af of een steen die normaal gebruikt wordt voor het steengrillen ook kan dienen als steen voor een BBQpizza, lijkt mij wel eigenlijk (en die zijn ook goedkoper dan die officiele Weber stenen)
pi_99068441
Ui doet het altijd goed, op elke pizza (elk gerecht eigenlijk) :)

Je kan volgens mij elk platte steen gebruiken, ook een stoeptegel. Kijk maar eens in het pizzatopic voor meer tips hierover.
pi_99085660
Vandaag de bbq aangestoken met de firestarter en briketten, maar dan met de witte Weber aanmaakblokjes.

Was best even een rookgordijn op het terras :D :')

Normaal heb ik altijd die bruine vezelblokjes, die roken minder maar werken wel minder lang.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  dinsdag 5 juli 2011 @ 21:59:07 #287
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99086244
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 13:05 schreef Schranseman het volgende:

[..]

De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.
Webers zijn sowieso belachelijk duur in Nederland, ik heb mijn Smokey Joe gekocht voor $27.
  dinsdag 5 juli 2011 @ 22:16:49 #288
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99087477
Ik heb vandaag voor het eerst een Lokkii briquet gebruikt om de BBQ te ontsteken, werkt wel ideaal zeg.
Je steekt het heel makkelijk aan en dan krijg je een soort vuurwerkshow te zien waarbij dat hele blok zichzelf aansteekt :o
15 minuten later kan je beginnen met braden, geweldig :Y)



[ Bericht 13% gewijzigd door SiGNe op 05-07-2011 22:34:26 ]
  dinsdag 5 juli 2011 @ 22:59:53 #289
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_99090305
LOL Lokki briketten, ik er ooit een demo meegegeven, stond de wind verkeerd, dacht dat ik dood ging, wat roken die dingen in het begin bij aansteken, daarna branden ze mooi constant, maar wel op hoge temperatuur, lastig te regelen.

en wat was het gezellig in Hoofddorp schransemans (die overigens in de jury zat)



  dinsdag 5 juli 2011 @ 23:15:32 #290
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99091318
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 22:59 schreef macferret het volgende:
LOL Lokki briketten, ik er ooit een demo meegegeven, stond de wind verkeerd, dacht dat ik dood ging, wat roken die dingen in het begin bij aansteken, daarna branden ze mooi constant, maar wel op hoge temperatuur, lastig te regelen.

en wat was het gezellig in Hoofddorp schransemans (die overigens in de jury zat)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Niet te regelen inderdaad maar voor een snelle BBQ is het wel erg makkelijk.
Het ruikt inderdaad wel een beetje bij het ontsteken, maar ze zeggen dat het organisch is (zal wel iets van Nitraat ofzo in zitten, ook 100% organisch tenslotte en het is een chinees product)
Op een gegeven moment zie je het tussen de sleuven ook vuur en dan zie je geen vonkjes meer en hoor je niks meer sissen en is het klaar voor gebruik en ruikt het ook niet meer.
pi_99091894
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 22:16 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een Lokkii briquet gebruikt om de BBQ te ontsteken, werkt wel ideaal zeg.
Je steekt het heel makkelijk aan en dan krijg je een soort vuurwerkshow te zien waarbij dat hele blok zichzelf aansteekt :o
15 minuten later kan je beginnen met braden, geweldig :Y)

[ afbeelding ]
Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 6 juli 2011 @ 00:21:08 #292
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99094847
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 23:25 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?
2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.
Ze zeggen zelf op de verpakking 1 briket per 2 personen.
  maandag 11 juli 2011 @ 12:40:27 #293
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99315886
Ik gooi a.s Zondag een t-bone steak en wat spareribs op de BBQ... waar marineer ik die T-bone steak het beste mee? Liefst niet te pittig :)
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 11 juli 2011 @ 14:30:27 #294
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99319604
Italiaanse kruiden crushen in een vijzel met wat citroensap en olie erbij?

Of iets met gember en knoflook?
  maandag 11 juli 2011 @ 14:42:10 #295
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_99320043
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 17:36 schreef mmascha het volgende:

[..]

Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.

Eet smakelijk golfer. Ik heb de Allerhande net uit en dat ziet er goed uit!
Door die ventilatieschuifjes krijg je onwijze trek door je bbq en zijn je kolen eerder op. Die moet je alleen open zetten als je vol wil knallen (steakje dichtbranden oid), voor de rest kan je die dicht of halfopen laten.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_99322018


de asian ribs van de bbq pitboys :)
suck my asshole taco bender
pi_99322330
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:33 schreef Remco_h het volgende:
[ afbeelding ]

de asian ribs van de bbq pitboys :)
ik wil! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_99322468
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ik wil! O+
ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?
suck my asshole taco bender
pi_99322527
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:44 schreef Remco_h het volgende:

[..]

ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?
nou als dat zou kunnen... of woon je toevallig in zuid- of noord holland? dan wil ik ze ook wel komen halen :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_99327965
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 00:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.
Ze zeggen zelf op de verpakking 1 briket per 2 personen.
En heb je dan wel een beetje gelijkmatige warmte ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')