abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 4 juni 2011 @ 17:06:01 #226
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97700955
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 17:20:38 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97701552
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 4 juni 2011 @ 17:36:18 #228
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97702007
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 17:06 schreef mmascha het volgende:
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.

Eet smakelijk golfer. Ik heb de Allerhande net uit en dat ziet er goed uit!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 19:29:09 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97705860
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 5 juni 2011 @ 15:03:40 #230
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_97737414
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 08:24 schreef Xlarge het volgende:
Ik heb gisteren voor de lunch een Philly cheesesteak gemaakt, voor de bereiding heb ik gekeken naar dit filmpje van de bbq pit boys.


Voor de steak had ik ossehaas gebruikt, even aangrillen en dan even in de boulion, daarbij de chamignons en de uien.

[ afbeelding ]

Ondertussen is de kaas ook aan het smelten, hiervoor heb ik normale jong belegen kaas voor gebuikt, een klein beetje aangelengd met water om het wat smeuiger te krijgen

Het resultaat was echt superlekker, ik had alleen tot de avond geen honger meer,het broodje woog bijna een kilo :D

[ afbeelding ]
Prachtig gerecht. Die gaat op de todo lijst
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_97757029
Even een leuk receptje. Gecaramelliseerde uien.

Nodig:

4 grote zoete uien (gewone kunnen ook, ik vind zoete lekkerder).
4 kleine teentje knoflook
4 takjes rozemarijn
olijfolie
balsamico-azijn
bruine basterd (of gewone suiker, basterd wordt lekkerder)
eventueel een scheutje port

Schil de uien en snijd onder- en bovenkant eraf. Snijd hem dan in het midden kruislings in, snijd diep, maar zorg dat de uien niet uit elkaar vallen. geef met een mes een klap op de geschilde teentje knoflook en steek deze in de uien. Steek ook in elke ui een takje rozemarijn. Maak van de olie, balsamico, bruine basterd een dressing.

Leg de ui op alu-folie en vouw dit omhoog zodat de dressing niet wegloopt. Giet de dressing over de uien en vouw de folie naar boven en dicht. Zet het geheel minstens een uurtje op de bbq en voila, heerlijke zoete, gecaramelliseerd ui.

Weer eens wat anders dan al dat vleesch.
Whatever...
pi_97763703
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 21:08 schreef Spanky78 het volgende:
Even een leuk receptje. Gecaramelliseerde uien.

Nodig:

4 grote zoete uien (gewone kunnen ook, ik vind zoete lekkerder).
4 kleine teentje knoflook
4 takjes rozemarijn
olijfolie
balsamico-azijn
bruine basterd (of gewone suiker, basterd wordt lekkerder)
eventueel een scheutje port

Schil de uien en snijd onder- en bovenkant eraf. Snijd hem dan in het midden kruislings in, snijd diep, maar zorg dat de uien niet uit elkaar vallen. geef met een mes een klap op de geschilde teentje knoflook en steek deze in de uien. Steek ook in elke ui een takje rozemarijn. Maak van de olie, balsamico, bruine basterd een dressing.

Leg de ui op alu-folie en vouw dit omhoog zodat de dressing niet wegloopt. Giet de dressing over de uien en vouw de folie naar boven en dicht. Zet het geheel minstens een uurtje op de bbq en voila, heerlijke zoete, gecaramelliseerd ui.

Weer eens wat anders dan al dat vleesch.
Heb je het zelf ook op ?
Lijkt me moeilijk voor te stellen dat dit lekker is.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_97774429
quote:
2s.gif Op zondag 5 juni 2011 22:49 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Heb je het zelf ook op ?
Lijkt me moeilijk voor te stellen dat dit lekker is.
:? Het lijkt me heerlijk! Ik ga het de volgende ronde proberen! :Y
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_97777070
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 17:06 schreef mmascha het volgende:
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Ook onderop de ventilatiegaten open gezet? Met deze wind gaat mijn Weber One Touch Premium juist als een speer. Je krijgt nu echt zo'n schoorsteeneffect
pi_97777566
Zo na 3 dagen BBQ-en ben ik er klaar mee. Ik had zelf gehaktballen, kipsate en salades gemaakt. Ik wilde ook wel spareribs, maar die werden behoorlijk duur voor 30 man.
Pindasaus maken jullie die zelf of nemen jullie van die Wykobakken?
pi_97778113
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 10:42 schreef piepkuiken21 het volgende:
Zo na 3 dagen BBQ-en ben ik er klaar mee. Ik had zelf gehaktballen, kipsate en salades gemaakt. Ik wilde ook wel spareribs, maar die werden behoorlijk duur voor 30 man.
Pindasaus maken jullie die zelf of nemen jullie van die Wykobakken?
Voor 30 man zou ik niet aan zelf-maken beginnen. Dan vijzel je uren lang pinda's fijn
  maandag 6 juni 2011 @ 14:39:21 #237
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_97785677
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 10:22 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Ook onderop de ventilatiegaten open gezet? Met deze wind gaat mijn Weber One Touch Premium juist als een speer. Je krijgt nu echt zo'n schoorsteeneffect
Gister met gewoon houtskool geprobeerd ipv Weber Long Lasting Briketten. Dat ging echt top!
Miscchien de briketten niet lang genoeg in de brander gehad. Of waren we wat te ongedulig: te vaak de deksel eraf, al zou je dan ook denken dat er dan ook juist zuurstof bij komt.
Na het succes van gisteren gaan we de briketten binnenkort maar weer eens een kans geven. We weten nu dat ie het wel doet :P
Bedankt voor je reactie!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_97791324
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 14:39 schreef mmascha het volgende:

[..]

Gister met gewoon houtskool geprobeerd ipv Weber Long Lasting Briketten. Dat ging echt top!
Miscchien de briketten niet lang genoeg in de brander gehad. Of waren we wat te ongedulig: te vaak de deksel eraf, al zou je dan ook denken dat er dan ook juist zuurstof bij komt.
Na het succes van gisteren gaan we de briketten binnenkort maar weer eens een kans geven. We weten nu dat ie het wel doet :P
Bedankt voor je reactie!
Ik maak tegenwoordig eerst een laag van wat briketten.
Zorg dat die eerst branden.
Daarna houtskool erop, om vervolgens alleen nog maar houtskool toe te voegen.
Gaat bij mij erg goed voor een stabiele regeling van de temperatuur.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 17:12:52 #239
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_97845195
Die lon last van Weber zien er erg goed uit, maar wel behoorlijk aan de prijs. 17 euro voor 7 kilo vind ik veel. Helemaal als je ook black ranch voor 22 euro de 15 kilo hebt.

En er gaan hier wel een paar zakken per jaar door heen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_97845314
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 17:12 schreef Schranseman het volgende:
Die lon last van Weber zien er erg goed uit, maar wel behoorlijk aan de prijs. 17 euro voor 7 kilo vind ik veel. Helemaal als je ook black ranch voor 22 euro de 15 kilo hebt.

En er gaan hier wel een paar zakken per jaar door heen
Die long last geven veel as, vind ik. Ook worden ze niet zo heet als bijvoorbeeld bepaalde merken kokosbriketten. Ook geven die laatste vaak veel minder as, wat bij low 'n slow wel een voordeel is...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  † In Memoriam † dinsdag 7 juni 2011 @ 17:51:54 #241
91830 MaximusTG
pi_97846746
Zou er in die long lasting kolen misschien meer inert materiaal zitten, om het brandproces te vertragen? Zijn er anders geen "mega" briketten te koop. Want als je het oppervlak verkleint tov de inhoud, zouden ze ook langer mee moeten gaan..
  woensdag 8 juni 2011 @ 06:44:36 #242
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_97874955
Als je de weber briketten in de starter doet, 1 tot 3 aanmaakblokjes eronder, starter op je kolenrooster, boven en onderschuif volledig open, en de briketten er pas ingieten als er grijze as op zit, dit duurt tussen de 20 tot 40 minuten. Even geduld hebben! bbq is niet om te haasten. Ondertussen kan je rustig je voorbereidingen voor het vlees oid doen. Probeer het inderdaad nog eens en laat de starter langer branden, normaal gesproken moet het dan goed gaan.
pi_97883205
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 06:44 schreef macferret het volgende:
Als je de weber briketten in de starter doet, 1 tot 3 aanmaakblokjes eronder, starter op je kolenrooster, boven en onderschuif volledig open, en de briketten er pas ingieten als er grijze as op zit, dit duurt tussen de 20 tot 40 minuten. Even geduld hebben! bbq is niet om te haasten. Ondertussen kan je rustig je voorbereidingen voor het vlees oid doen. Probeer het inderdaad nog eens en laat de starter langer branden, normaal gesproken moet het dan goed gaan.
Dit is hoe wij het ook doen, succes verzekerd :Y
  woensdag 8 juni 2011 @ 19:38:10 #244
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_97900569
Woei, net een echte neppe weber-achtige bbq gekocht. *O* :D
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_97902649
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 12:58 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dit is hoe wij het ook doen, succes verzekerd :Y
Wij ook, ondertussen een lekker biertje wegtikken.
Als ik haast heb dan kook ik wel gewoon op gas :P
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  vrijdag 10 juni 2011 @ 17:15:26 #246
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_97988184
Iemand ook ervaring met lavastenen? Ik heb een gasgril en BBQ maar die gril gebruik ik toch het meest, doordeweeks eigenlijk elke dag.
In het weekend je tijd nemen en wat pielen met houtskool is natuurlijk altijd leuk maar da's meer een 'evenement'.



De gril gebruikt lavastenen, je stookt 't op m.b.v. gas, even laten branden en de stenen doen de rest. Ben toch erg te spreken hoe dat werkt, zoveel beter dan je vlees in een pan bakken.

Of is er een apart griltopic? :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 12 juni 2011 @ 16:19:33 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98067929

Korean BBQ chicken

Alleen wel uit de grillpan, wegens geen bbq.
Paar kippenbouten ontbeend, vlees wel aan 1 stuk gelaten. Of nou ja, met gaten enzo, maar toch. Dat gemarineerd en in zijn geheel gegrilld. Veul lekkerder dan die kleine kutstukjes die die Koreanen op hun bbq-tjes gooien. Want sappiger.

Serveren in een blaadje sla, met wat lente-uit en ssamjang. Da's de saus die erbij hoort.
Die is vast ook lekker bij gewoon gegrilld vlees.

[ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 12-06-2011 19:36:18 ]
pi_98078435
voor de liefhebbers :

Heb gisteren een weber bar b kettle gekocht bij de hornbach, geen idee hoelang de aanbieding blijft maar ze zijn morgen open!

inc wok voor 89 euro mooie aanbieding.
geen thermometer erin helaas maar daar waren genoeg sites over

de komende week staat hij de hele week proef te draaien :)
dinsdag ribbetjes, woensdag wings en donderdag nog ff kijken wat er opgaat
suck my asshole taco bender
pi_98084081
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 20:20 schreef Remco_h het volgende:
voor de liefhebbers :

Heb gisteren een weber bar b kettle gekocht bij de hornbach, geen idee hoelang de aanbieding blijft maar ze zijn morgen open!

inc wok voor 89 euro mooie aanbieding.
geen thermometer erin helaas maar daar waren genoeg sites over

de komende week staat hij de hele week proef te draaien :)
dinsdag ribbetjes, woensdag wings en donderdag nog ff kijken wat er opgaat
Is toch gewoon een kleine bbq ?
Of is er iets speciaals aan ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_98086573
quote:
2s.gif Op zondag 12 juni 2011 21:47 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Is toch gewoon een kleine bbq ?
Of is er iets speciaals aan ?
t is een weber :) goede kwaliteit, tig jaar garantie, ga zo maar door
suck my asshole taco bender
  woensdag 15 juni 2011 @ 17:46:42 #251
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98210947
ook lekker op de BBQ:
BBQ Appels

Ingrediënten:
Rode zoete appels
Rozijnen
Rum/cognac/brandewijn/armagnac
Kaneel
suiker
Aluminiumfolie

Bereiding:
schil de appels en hol ze uit, de bodem wel laten zitten.
Vul de appels met in rum (of cognac) gewelde rozijnen, doe er wat kaneel en suiker over en pak ze in met aluminiumfolie en zet ze een half uurtje op de BBQ (oven kan denk ik ook wel, graadje of 160 gok ik)

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 15-06-2011 18:20:31 ]
  woensdag 15 juni 2011 @ 18:08:49 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98211873
zet er namens mij ook even "/armagnac" bij, alsjeblieft? ;-)
  woensdag 15 juni 2011 @ 18:22:26 #253
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98212429
Toegevoegd en inderdaad een lekkere combinatie met de appel :)

Ook onmisbaar bij de BBQ, Frisse knoflooksaus:

Ingrediënten:

2-3 tenen knoflook (of meer)
1 bekertje crème fraîche (125ml)
Mayonaise
Peterselie (fijngesneden)
Gemalen zwarte peper

Bereiding:
Snij de knoflook zeer fijn of als je wat luier bent, persen
Doe de crème fraîche in een kom, doe de knoflook erbij en doe de mayonaise erbij.
De hoeveelheid mayonaise maakt niet zo heel veel uit, ik doe meestal ongeveer net zoveel als de crème fraîche.
Die de fijngesneden peterselie erbij en laat even in de koelkast staan.

Variatietips:
-Voeg een fijngesneden sjalotje of rode ui toe
-Gebruik ipv. crème fraîche (griekse) yoghurt
-Voeg wat citroensap toe
-Voeg wat tzaziki toe
Je kan van dit recept natuurlijk ook zelf je tzaziki maken door er komkommer aan toe te voegen.
pi_98212596
munt!! zo'n sausje is heerlijk met munt :Y :9 en/of bieslook...
pi_98224085
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 22:19 schreef Remco_h het volgende:

[..]

t is een weber :) goede kwaliteit, tig jaar garantie, ga zo maar door
I know, heb er ook één maar ken dit model niet.
Maar ik heb even op site gekeken en het is een simpele uitvoering van de one touch.
Ik zou toch iets meer geld uitgeven, ik vind het one touch reinigingssysteem wel erg makkelijk :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 15 juni 2011 @ 22:04:11 #256
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98224878
Ook lekker trouwens :
Varkenshaas marinade:
300 ml water
1,5 theelepel sambal
6 eetlepels ketjap
2,5 theelepel knoflookpoeder
3 theelepels koriander (ketoembar)
zout
citroensap van 0,5 citroen

Varkenssaté met knoflook (6 pers.)
Ingrediënten:

1 bol knoflook (±15 tenen)
½ Theelepel gemalen komijn
1 Theelepel gemalen koriander
½ Theelepel gemalen kaneel
1 Theelepel gemalen kurkuma
75 gram suiker
¾ dl limoensap
4 gehakte sjalotjes
2 eetlepels olie
Takjes citroenmelisse, gekneusd
1 kg mager varkensvlees
1 kleine fijngesneden Spaanse ui
2½ cm geraspte gemberwortel
Chilipoeder en zout naar smaak
200 gram geroosterde en gemalen pindanoten

Marinade:
Schil en knijp 3 tenen knoflook fijn en vermeng het met de komijn, koriander, kaneel, kurkuma, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels limoensap, de sjalotjes, 1 eetlepel olie en de gekneusde blaadjes citroenmelisse.

Snijd het varkensvlees in blokjes, doe ze in een plastic zak en giet de marinade er overheen.
Laat de marinade op een koele plaats 2 tot 4 uur intrekken

Doe de rest van de knoflook in kokend water en laat ze 10 minuten blancheren tot ze zacht zijn geworden. Giet ze af, schil ze en snij ieder teentje in de lengte in 3 tot 4 stukjes.

Saus:
Fruit de ui in de resterende olie met de geraspte gember en de chilipoeder (niet teveel) tot de ui glazig is.
Giet de overgebleven marinade erbij en laat deze enkele minuten sudderen.
Voeg de rest van het limoensap, suiker en de pinda’s toe, en maak af met zout en eventueel nog wat chilipoeder.
Laat de saus sudderen tot ze ingedikt is.

Bereiding:
Rijg de blokjes varkensvlees om en om met de stukjes knoflook aan satéstokjes en grill of barbecue ze 10 minuten.
Tijdens het grillen bestrijken met olie tot ze glanzend bruin en gaar zijn.
  donderdag 16 juni 2011 @ 11:44:41 #257
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_98242524
Hmm, apart. Sinds wanneer noemen ze die dingen bar-b-kettle? Maar mooie prijs hoor.
pi_98340261
Vandaag wordt het een ribrack, die ik 24 uur in een pekelbad met venkel heb gelegd.
Hij is nu langzaam aan het garen tot een kerntemperatur van 60 graden, vol met knoflook en rozemarijn

In het begin



Bijna klaar

pi_98340364
Pekelbad met venkel, benieuwd hoe het smaakt!
  zaterdag 25 juni 2011 @ 13:59:24 #260
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_98644163
BBQ perziken zijn ook lekker! gevuld met bitterkoekjes. ik vind het een aanrader!







Je doet bitterkoekjes, boter, suiker, amandelen in een kom, even kneden en dan een eierdooier erbij. Dan halveer je de perzikken en vul je ze met het mengsel. Inpakken in alufolie en een half uurtje op de de BBQ.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 25 juni 2011 @ 14:14:55 #261
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_98644656
Mmmm, dat hierboven ga ik zeker proberen.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zaterdag 25 juni 2011 @ 21:45:37 #262
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_98659196
Heb nu 2 grote (3 kilo) procureurs op de Weber Smokey Mountain (een water/bullet smoker) liggen. Nog 15 uur te gaan en dan pulled pork. Weer eens wat anders dan bitterballen voor het feestje van morgen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 30 juni 2011 @ 06:44:59 #263
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_98854586
al een tijdje niet meer geweest, druk met voorbereiden voor het Nederlands kampioenschap BBQ in hoofddorp aankomend weekend, daarna zal ik weer wat foto's deze kant op sturen.
@Schransemans, perzikken zijn super, lekker toetje
pi_98977761
Beste bbq'ers,

ik heb, tussen alle mooie verhalen over heerlijk bereidt vlees door, een vraagje:

Wat is een goede barbecue wanneer je een budget van ongeveer 300 euro hebt?
Allereerst twijfelen we nog tussen gas en houtskool; ik vermoed dat jullie me houtskool aan zullen raden, maar om eerlijk te zijn begrijp ik niet waarom je 300 euro uit zou geven aan een houtskool barbecue. Wat heb je dan 'meer' dan wanneer je een leuke bbq bij de gamma haalt? Wat maakt bijvoorbeeld een Weber-barbecue zo bijzonder?

Als alternatief lijkt een soort buitenkeuken ons ook leuk. Volgens mij maak je daar veel sneller gebruik van omdat je bij houtskool toch wel de tijd moet hebben terwijl je met gas wat sneller klaar bent. En een buitenkeuken van 300 euro ziet er uit alsof je er een stuk meer aan hebt dan aan een gasbbq'tje van 50 euro, qua functies. Mjah, dat is een stuk minder 'echt'.

Maar veel verstand heb ik er niet van, dus ik hoor graag de mening van experts..!
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_98978616
* Gisteren zag ik een Bol BBQ bij de AH XL. Grootte was me niet heel duidelijk. Maar met asopvangbak eronder.
50,- was die.
Vond ik een redelijke prijs om te "proberen" ipv meteen een weber voor 300,- te kopen.
pi_98978720
Onze grote weber kostte maar iets van 120 geloof ik.
Geen referral hier.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:11:32 #267
128548 pavv
The computer says NO
pi_98987242
Na 1 of 2 zomers kom je er nog wel achter dat een Weber een betere keus is dan zo'n no-name chinese braadbol.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:18:31 #268
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:56:08 #269
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98989018
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:11 schreef pavv het volgende:
Na 1 of 2 zomers kom je er nog wel achter dat een Weber een betere keus is dan zo'n no-name chinese braadbol.
Kwalitatief kan ik me dat goed voorstellen maar zo'n chinees ding kost maar ¤25.
En ok, je doet er misschien maar 2 jaar mee maar voordat je net zoveel geld aan die dingen hebt uitgegeven als wanneer je meteen een Weber koopt ben je ook weer 10 jaar verder.
Qua vorm zijn die chinese dingen bijna hetzelfde dus vraag ik me dan af wat er zo anders is in het gebruik van een Weber.

Ik heb nu zelf een BBQvat van Herman den Blijker, ook goede stevige kwaliteit, goed rooster, warmhoudplaatje en vast deksel, werkt ook prima om vlees in te roken. (moet alleen nog het naamplaatje eraf halen met een boor en dan nog een thermometer in het gat stoppen.)
Kost ¤50 bij de Blokker.

pi_98989055
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kwalitatief kan ik me dat goed voorstellen maar zo'n chinees ding kost maar ¤25.
En ok, je doet er misschien maar 2 jaar mee maar voordat je net zoveel geld aan die dingen hebt uitgegeven als wanneer je meteen een Weber koopt ben je ook weer 10 jaar verder.
Qua vorm zijn die chinese dingen bijna hetzelfde dus vraag ik me dan af wat er zo anders is in het gebruik van een Weber.

Ik heb nu zelf een BBQvat van Herman den Blijker, ook goede stevige kwaliteit, goed rooster, warmhoudplaatje en vast deksel, werkt ook prima om vlees in te roken. (moet alleen nog het naamplaatje eraf halen met een boor en dan nog een thermometer in het gat stoppen.)
Geëmailleerde onderdelen, waardoor het een soort oven wordt als je de deksel er op doet.
Geen referral hier.
  zondag 3 juli 2011 @ 17:59:48 #271
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_98989140
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:57 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Geëmailleerde onderdelen, waardoor het een soort oven wordt als je de deksel er op doet.
OK, dat hebben die chinese dingen inderdaad niet of nauwelijks..
Dat bbq vat doet dat ook een stuk beter, houdt de warmt goed vast met het deksel erop.
  maandag 4 juli 2011 @ 08:39:19 #272
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_99011662
Het BBQ team waar onder andere Macferret in zit, de Lowland Smokers is NKBBQ 2011 geworden! Gisteren in hoofddorp gingen ze met de titel aan de haal.

Het was een wedstrijd waar ook belgen aan mee deden. De eerste drie plaatsen van de algemene ranking zijn alledrie naar belgen gegaan. 4e (van de in totaal 12 teams) en eerste NL team waren de lowland smokers en ze zijn dan ook Nederlands Kampioen. Knappe prestatie voor een amateur team (dat zijn de belgen niet) onstaan vanuit het BBQforum. Dit was trouwens hun eerste deelname aan het NKBBQ.

Lowlandsmokers gefeliciteerd!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_99014267
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2011 17:59 schreef SiGNe het volgende:

[..]

OK, dat hebben die chinese dingen inderdaad niet of nauwelijks..
Dat bbq vat doet dat ook een stuk beter, houdt de warmt goed vast met het deksel erop.
Maar dat is dus het enige voordeel en daar betaal je honderden euro's meer voor? :o

Hm.. ik denk dat ik dan toch meer naar een buitenkeuken neig voor makkelijk en veel mogelijkheden een een goedkope houtskool voor het echte werk :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_99016042
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
pi_99016725
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
Hier hetzelfde ;) Ik heb het lijstje weber spullen al klaar liggen. We zijn nu druk bezig met de tuin, incl afdakje om toch te kunnen blijven bbq-en als het regent ;)
  maandag 4 juli 2011 @ 13:05:49 #276
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_99018137
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 12:01 schreef M-arijnn het volgende:
Moet je voor de grap eens op www.bbqforum.nl en wat voor gerechten mensen daar klaar maken dmv een Weber bbq, dat zie ik niet zo 1 2 3 gebeuren op zo'n goedkoop ding. Ook qua low & slow koken (bv een pulled pork idd die er een x aantal uur op ligt). Als ik later oud ben (en op mezelf woon) heeft die site me nu al overtuigd om een Weber te kopen.
De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_99018350
Haha nouja ik ben nu 17 dus over een jaartje of 10 zal ik wel zoiets kopen :P Maar inderdaad dat is een leuke Q en aardig groot ook =) Ik ben altijd jaloers op al die gerechten op de site want 't lijkt me allemaal super lekker haha
pi_99031533
Weber is lekker dik staal, dikke garantie en houdt de warmte goed vast.
Verder zijn er heul veel passende accessoires voor te krijgen ^O^
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_99034291


Zie pizzatopic :P
pi_99053882
Zit er nou zalm op die pizza? :?
  dinsdag 5 juli 2011 @ 08:49:46 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99054040
Jup.
pi_99054215
Ik moet er persoonlijk niet aan denken, maar dat is dan weer mijn smaak. Ik houd best van (bepaalde soorten) vis, maar zalm krijg ik niet weg.
pi_99054962
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 08:35 schreef Freddeh het volgende:
Zit er nou zalm op die pizza? :?
Ja gerookte zalm, lekker hoor! (toch niet zo vreemd?)
  dinsdag 5 juli 2011 @ 14:23:16 #284
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99065055
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 09:44 schreef koffiezwartsterk het volgende:

[..]

Ja gerookte zalm, lekker hoor! (toch niet zo vreemd?)
in combinatie met ui wel, meestal is het tonijn en ui (en zalm en spinazie(met parmazaan en pijnboompitten)) ;)
Maar goed, als ie maar lekker smaakt.

Vraag ik me trouwens wel af of een steen die normaal gebruikt wordt voor het steengrillen ook kan dienen als steen voor een BBQpizza, lijkt mij wel eigenlijk (en die zijn ook goedkoper dan die officiele Weber stenen)
pi_99068441
Ui doet het altijd goed, op elke pizza (elk gerecht eigenlijk) :)

Je kan volgens mij elk platte steen gebruiken, ook een stoeptegel. Kijk maar eens in het pizzatopic voor meer tips hierover.
pi_99085660
Vandaag de bbq aangestoken met de firestarter en briketten, maar dan met de witte Weber aanmaakblokjes.

Was best even een rookgordijn op het terras :D :')

Normaal heb ik altijd die bruine vezelblokjes, die roken minder maar werken wel minder lang.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  dinsdag 5 juli 2011 @ 21:59:07 #287
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99086244
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 13:05 schreef Schranseman het volgende:

[..]

De tip voor de aanschaf van een goede BBQ waar je eigenlijk alles op kan is de Weber 57cm. En neem het model met de aspot. Je kan hier zowel indirect (smoken) op BBQen als op grillen. En een 2ehandse van marktplaats is prima. Die dingen gaan niet kapot. Nieuw 300 euro 2e hands vaak voor rond de 150 euro.
Webers zijn sowieso belachelijk duur in Nederland, ik heb mijn Smokey Joe gekocht voor $27.
  dinsdag 5 juli 2011 @ 22:16:49 #288
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99087477
Ik heb vandaag voor het eerst een Lokkii briquet gebruikt om de BBQ te ontsteken, werkt wel ideaal zeg.
Je steekt het heel makkelijk aan en dan krijg je een soort vuurwerkshow te zien waarbij dat hele blok zichzelf aansteekt :o
15 minuten later kan je beginnen met braden, geweldig :Y)



[ Bericht 13% gewijzigd door SiGNe op 05-07-2011 22:34:26 ]
  dinsdag 5 juli 2011 @ 22:59:53 #289
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_99090305
LOL Lokki briketten, ik er ooit een demo meegegeven, stond de wind verkeerd, dacht dat ik dood ging, wat roken die dingen in het begin bij aansteken, daarna branden ze mooi constant, maar wel op hoge temperatuur, lastig te regelen.

en wat was het gezellig in Hoofddorp schransemans (die overigens in de jury zat)



  dinsdag 5 juli 2011 @ 23:15:32 #290
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99091318
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 22:59 schreef macferret het volgende:
LOL Lokki briketten, ik er ooit een demo meegegeven, stond de wind verkeerd, dacht dat ik dood ging, wat roken die dingen in het begin bij aansteken, daarna branden ze mooi constant, maar wel op hoge temperatuur, lastig te regelen.

en wat was het gezellig in Hoofddorp schransemans (die overigens in de jury zat)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Niet te regelen inderdaad maar voor een snelle BBQ is het wel erg makkelijk.
Het ruikt inderdaad wel een beetje bij het ontsteken, maar ze zeggen dat het organisch is (zal wel iets van Nitraat ofzo in zitten, ook 100% organisch tenslotte en het is een chinees product)
Op een gegeven moment zie je het tussen de sleuven ook vuur en dan zie je geen vonkjes meer en hoor je niks meer sissen en is het klaar voor gebruik en ruikt het ook niet meer.
pi_99091894
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 22:16 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst een Lokkii briquet gebruikt om de BBQ te ontsteken, werkt wel ideaal zeg.
Je steekt het heel makkelijk aan en dan krijg je een soort vuurwerkshow te zien waarbij dat hele blok zichzelf aansteekt :o
15 minuten later kan je beginnen met braden, geweldig :Y)

[ afbeelding ]
Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 6 juli 2011 @ 00:21:08 #292
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99094847
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2011 23:25 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Wel handig, maar je hebt er wel eens stuk of 10 nodig voor een 57 cm ?
2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.
Ze zeggen zelf op de verpakking 1 briket per 2 personen.
  maandag 11 juli 2011 @ 12:40:27 #293
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99315886
Ik gooi a.s Zondag een t-bone steak en wat spareribs op de BBQ... waar marineer ik die T-bone steak het beste mee? Liefst niet te pittig :)
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 11 juli 2011 @ 14:30:27 #294
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99319604
Italiaanse kruiden crushen in een vijzel met wat citroensap en olie erbij?

Of iets met gember en knoflook?
  maandag 11 juli 2011 @ 14:42:10 #295
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_99320043
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 17:36 schreef mmascha het volgende:

[..]

Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.

Eet smakelijk golfer. Ik heb de Allerhande net uit en dat ziet er goed uit!
Door die ventilatieschuifjes krijg je onwijze trek door je bbq en zijn je kolen eerder op. Die moet je alleen open zetten als je vol wil knallen (steakje dichtbranden oid), voor de rest kan je die dicht of halfopen laten.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_99322018


de asian ribs van de bbq pitboys :)
suck my asshole taco bender
pi_99322330
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:33 schreef Remco_h het volgende:
[ afbeelding ]

de asian ribs van de bbq pitboys :)
ik wil! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_99322468
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ik wil! O+
ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?
suck my asshole taco bender
pi_99322527
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 15:44 schreef Remco_h het volgende:

[..]

ze waren weer TE lekker... misschien t weekend maar weer maken... moet ik er een paar opsturen?
nou als dat zou kunnen... of woon je toevallig in zuid- of noord holland? dan wil ik ze ook wel komen halen :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_99327965
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 00:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

2 of 3 denk ik, ze zijn redelijk groot, 10cm doorsnee ofzo, die lucifer op de foto is een grote lucifer.
Ze zeggen zelf op de verpakking 1 briket per 2 personen.
En heb je dan wel een beetje gelijkmatige warmte ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')