¤7 voor een zakje hout?quote:Op dinsdag 17 mei 2011 12:40 schreef Gardo het volgende:
Ik heb gisteren een zak van deze gekocht:
[ afbeelding ]
¤ 6,95 bij de AH.
Best een hoop geld voor wat hout hoor. Er staat waarschijnlijk op dat je ze moet weken in water. Doe dat niet!quote:Op dinsdag 17 mei 2011 12:40 schreef Gardo het volgende:
Ik heb gisteren een zak van deze gekocht:
[ afbeelding ]
¤ 6,95 bij de AH.
Thanks, dat is een goede tip want zoiets had ik inderdaad gelezen! Wat is de beste manier om ze te gebruiken?quote:Op dinsdag 17 mei 2011 17:57 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Best een hoop geld voor wat hout hoor. Er staat waarschijnlijk op dat je ze moet weken in water. Doe dat niet!
Inderdaad.quote:Op donderdag 19 mei 2011 16:52 schreef Gardo het volgende:
Ik heb inderdaad:
- Starter (van Weber)
- Vleestang (van Jamie Oliver, die werkt echt super!)
- 3zijdige borstel (van Weber)
Nog niet:
- Kwastje
- Spatel
- Tang voor kolen
Overigens had ik gisteren wat rub gebruikt voor op de burgers, maar ik kon het niet echt duidelijk proeven. Jullie nog tips en tricks hoe je de rub het beste kan gebruiken? Hoeveelheden e.d.?
De thermometer van de ikea (fantast á ¤6,95) is daar bijzonder goed voor te gebruiken, mits je 'm niet te heet laat worden. Dus voor de kerntemp is hij prima geschikt, zeker voor die prijs, maar bij temps boven de 150 gaat 'ie stuk...quote:Op donderdag 19 mei 2011 17:07 schreef huhggh het volgende:
[..]
Inderdaad.
Vergeet trouwens niet een thermometer.
Ik heb een thermometer wat dor een luchtopening van de deksel gaat.
En een vleesthermometer, wat je dus in het vlees kan prikken om te zien of het wel helemaal gaar is.
Vooral handig voor grote stukken vlees......en natuurlijk kip.
Volgens mij heb ik die zelfs.quote:Op donderdag 19 mei 2011 19:15 schreef The_stranger het volgende:
[..]
De thermometer van de ikea (fantast á ¤6,95) is daar bijzonder goed voor te gebruiken, mits je 'm niet te heet laat worden. Dus voor de kerntemp is hij prima geschikt, zeker voor die prijs, maar bij temps boven de 150 gaat 'ie stuk...
Zo een ja, maar dat ontwerp wordt veel gebruikt en kan dus makkelijk zijn dat je een ander merk hebt. Ju kunt de thermometer natuurlijk ook controleren door 'm in kokend water en ijswater te leggen, zodat hij 100 en 0 graden moet aangeven. Als hij in de woonkamer dan ook nog de juiste omgevingstemperatuur aangeeft, dan werkt hij ook wel in het binnenste van een kip.quote:Op donderdag 19 mei 2011 19:59 schreef huhggh het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik die zelfs.
Is dit dat ding dat werkt op 1 batterij met zo'n L-vormige probe aan een stuk draad?
Zo ja, dan heb ik die.
Maar daarnaast ook een analoge (duurdere) prikkert om zeker te weten dat de temperatuur klopt die gemeten wordt.
Zeker bij grote stukken vlees en kip vind ik dat belangrijk.
U weet wel: kip moet binnen ook gaar zijn anders loop je wat engs op.
Voordeel van zo'n thermometer aan een draad is dat je de deksel niet hoeft op te tillen om de temperatuur te meten.
Die van mij heeft een magneet aan de achterkant zodat je 'm ergens tegen het metaal kan bevestigen.quote:Op vrijdag 20 mei 2011 06:17 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Zo een ja, maar dat ontwerp wordt veel gebruikt en kan dus makkelijk zijn dat je een ander merk hebt. Ju kunt de thermometer natuurlijk ook controleren door 'm in kokend water en ijswater te leggen, zodat hij 100 en 0 graden moet aangeven. Als hij in de woonkamer dan ook nog de juiste omgevingstemperatuur aangeeft, dan werkt hij ook wel in het binnenste van een kip.
Let wel dat deze thermometers blijkbaar kapot gaan als hij op/bij een sterke magneet komt, bij inductie gaat dat snel heb ik gemerkt...
Morgen gaan bij mij de (Spaanse) ribben erop, rub al weer gemaakt, ribben liggen te ontdooien, wel een short cut genomen en een lekkere honing BBQ saus gekocht om het laatste half uurtje/kwartiertje lekker te schilderen.... Het gebeurt echter wel op een nieuwe zeer cheap smokertje, dus ben benieuwd of het wat wordt...quote:Op zaterdag 21 mei 2011 13:11 schreef Xlarge het volgende:
Vanavond eten we ribben, ik heb ze er net opgelegd, in de Noskos rub en mosterd, nu zijn ze nog wat bleek, maar vanavond rond 18:00 wanneer er twee met honing/ketjap/mosterd en twee met Kentucky bouron sauce zijn bestreken, zijn ze helemaal perfect
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag rook ik ze op eiken, het appelhout is op
Moet op zich wel goedkomen, de temperatuur is iets moeilijker te controleren, maar best te doen.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 13:23 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Morgen gaan bij mij de (Spaanse) ribben erop, rub al weer gemaakt, ribben liggen te ontdooien, wel een short cut genomen en een lekkere honing BBQ saus gekocht om het laatste half uurtje/kwartiertje lekker te schilderen.... Het gebeurt echter wel op een nieuwe zeer cheap smokertje, dus ben benieuwd of het wat wordt...
Om eerlijk te zijn vind ik het beter gaan op de Performer dan op de offstet smoker, de temperatuur is wat beter te regelen, ik denk zelfs dat wanneer ik van de zomer een wsm koop, ik de offset wegdoe .quote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:44 schreef pavv het volgende:
Hier liggen er alweer een uur of drie Cherry Ribs op de Weber. En nee hoor, dat is geen smoker, maar gewoon een kogel BBQ (met wat aanpassingen zoals een Smokenator).
Over een uurtje of twee zijn ze waarschijnlijk weer hemels lekker.
Maar XLarge, waarom doe je jou ribs niet op de offset smoker die ik op de achtergrond zie staan?
De test rollade ging ook prima, de hele 2 tot 3 uur een steady temp. gehad van rond de 105-110 graden Celsius, dus ik denk dat dat nu ook wel goed moet komen...quote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:38 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Moet op zich wel goedkomen, de temperatuur is iets moeilijker te controleren, maar best te doen.
Zelf heb ik deze nu op de Performer gemaakt, dat voldoet wel, maar ik wil van de zomer toch een WSM
Nou mijn kip blijkt toch goed geworden te zijn. Nieuwe poging als het windstil is.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 17:06 schreef mmascha het volgende:
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Prachtig gerecht. Die gaat op de todo lijstquote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:24 schreef Xlarge het volgende:
Ik heb gisteren voor de lunch een Philly cheesesteak gemaakt, voor de bereiding heb ik gekeken naar dit filmpje van de bbq pit boys.
Voor de steak had ik ossehaas gebruikt, even aangrillen en dan even in de boulion, daarbij de chamignons en de uien.
[ afbeelding ]
Ondertussen is de kaas ook aan het smelten, hiervoor heb ik normale jong belegen kaas voor gebuikt, een klein beetje aangelengd met water om het wat smeuiger te krijgen
Het resultaat was echt superlekker, ik had alleen tot de avond geen honger meer,het broodje woog bijna een kilo![]()
[ afbeelding ]
Heb je het zelf ook op ?quote:Op zondag 5 juni 2011 21:08 schreef Spanky78 het volgende:
Even een leuk receptje. Gecaramelliseerde uien.
Nodig:
4 grote zoete uien (gewone kunnen ook, ik vind zoete lekkerder).
4 kleine teentje knoflook
4 takjes rozemarijn
olijfolie
balsamico-azijn
bruine basterd (of gewone suiker, basterd wordt lekkerder)
eventueel een scheutje port
Schil de uien en snijd onder- en bovenkant eraf. Snijd hem dan in het midden kruislings in, snijd diep, maar zorg dat de uien niet uit elkaar vallen. geef met een mes een klap op de geschilde teentje knoflook en steek deze in de uien. Steek ook in elke ui een takje rozemarijn. Maak van de olie, balsamico, bruine basterd een dressing.
Leg de ui op alu-folie en vouw dit omhoog zodat de dressing niet wegloopt. Giet de dressing over de uien en vouw de folie naar boven en dicht. Zet het geheel minstens een uurtje op de bbq en voila, heerlijke zoete, gecaramelliseerd ui.
Weer eens wat anders dan al dat vleesch.
quote:Op zondag 5 juni 2011 22:49 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Heb je het zelf ook op ?
Lijkt me moeilijk voor te stellen dat dit lekker is.
Ook onderop de ventilatiegaten open gezet? Met deze wind gaat mijn Weber One Touch Premium juist als een speer. Je krijgt nu echt zo'n schoorsteeneffectquote:Op zaterdag 4 juni 2011 17:06 schreef mmascha het volgende:
Gister een Weber One Touch Premium gekocht. Net de kolen nog maar eens in de starter terug gegooid maar nu na een half uurtje is ie alweer uit. Braaf Long Lasting kolen van Weber gekocht. Ventilatie-schuifjes open. Ik weet het niet meer. Maar mijn kipje is nog oneetbaar.
Zou het aan de harde wind liggen of doe ik iets fout?
Voor 30 man zou ik niet aan zelf-maken beginnen. Dan vijzel je uren lang pinda's fijnquote:Op maandag 6 juni 2011 10:42 schreef piepkuiken21 het volgende:
Zo na 3 dagen BBQ-en ben ik er klaar mee. Ik had zelf gehaktballen, kipsate en salades gemaakt. Ik wilde ook wel spareribs, maar die werden behoorlijk duur voor 30 man.
Pindasaus maken jullie die zelf of nemen jullie van die Wykobakken?
Gister met gewoon houtskool geprobeerd ipv Weber Long Lasting Briketten. Dat ging echt top!quote:Op maandag 6 juni 2011 10:22 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ook onderop de ventilatiegaten open gezet? Met deze wind gaat mijn Weber One Touch Premium juist als een speer. Je krijgt nu echt zo'n schoorsteeneffect
Ik maak tegenwoordig eerst een laag van wat briketten.quote:Op maandag 6 juni 2011 14:39 schreef mmascha het volgende:
[..]
Gister met gewoon houtskool geprobeerd ipv Weber Long Lasting Briketten. Dat ging echt top!
Miscchien de briketten niet lang genoeg in de brander gehad. Of waren we wat te ongedulig: te vaak de deksel eraf, al zou je dan ook denken dat er dan ook juist zuurstof bij komt.
Na het succes van gisteren gaan we de briketten binnenkort maar weer eens een kans geven. We weten nu dat ie het wel doet![]()
Bedankt voor je reactie!
Die long last geven veel as, vind ik. Ook worden ze niet zo heet als bijvoorbeeld bepaalde merken kokosbriketten. Ook geven die laatste vaak veel minder as, wat bij low 'n slow wel een voordeel is...quote:Op dinsdag 7 juni 2011 17:12 schreef Schranseman het volgende:
Die lon last van Weber zien er erg goed uit, maar wel behoorlijk aan de prijs. 17 euro voor 7 kilo vind ik veel. Helemaal als je ook black ranch voor 22 euro de 15 kilo hebt.
En er gaan hier wel een paar zakken per jaar door heen
Dit is hoe wij het ook doen, succes verzekerdquote:Op woensdag 8 juni 2011 06:44 schreef macferret het volgende:
Als je de weber briketten in de starter doet, 1 tot 3 aanmaakblokjes eronder, starter op je kolenrooster, boven en onderschuif volledig open, en de briketten er pas ingieten als er grijze as op zit, dit duurt tussen de 20 tot 40 minuten. Even geduld hebben! bbq is niet om te haasten. Ondertussen kan je rustig je voorbereidingen voor het vlees oid doen. Probeer het inderdaad nog eens en laat de starter langer branden, normaal gesproken moet het dan goed gaan.
Wij ook, ondertussen een lekker biertje wegtikken.quote:Op woensdag 8 juni 2011 12:58 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dit is hoe wij het ook doen, succes verzekerd
Is toch gewoon een kleine bbq ?quote:Op zondag 12 juni 2011 20:20 schreef Remco_h het volgende:
voor de liefhebbers :
Heb gisteren een weber bar b kettle gekocht bij de hornbach, geen idee hoelang de aanbieding blijft maar ze zijn morgen open!
inc wok voor 89 euro mooie aanbieding.
geen thermometer erin helaas maar daar waren genoeg sites over
de komende week staat hij de hele week proef te draaien
dinsdag ribbetjes, woensdag wings en donderdag nog ff kijken wat er opgaat
t is een weberquote:Op zondag 12 juni 2011 21:47 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Is toch gewoon een kleine bbq ?
Of is er iets speciaals aan ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |