abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † dinsdag 3 mei 2011 @ 13:56:36 #151
91830 MaximusTG
pi_96293439
Toch vind ik die Webers erg duur.. Vergeleken met de prijs voor een simpel kogelbbqtje van een willekeurige bouwmarkt.. En daar kan je ook prima op bbqen.
Wel laatst twee keer achter elkaar gebbqt op een 'garbage bin' bbq. Die ziet er uit als een Amerikaanse garbage bin, met zo'n ronde platte deksel. Ding is ongeveer een meter hoog, met helemaal onderin een paar gaatjes. Bovenin hangt er een een holle cilinder in, van ongeveer 20 cm diep, met gaatjes in de bodemplaat. Daar komen de kolen op. Daarboven, op de rand van de bbq komt dan een rooster. Maar het zijn geen fijne bbqs vind ik, de kolen krijgen niet genoeg lucht of zo..
pi_96297344
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Toch vind ik die Webers erg duur.. Vergeleken met de prijs voor een simpel kogelbbqtje van een willekeurige bouwmarkt.. En daar kan je ook prima op bbqen.
Wel laatst twee keer achter elkaar gebbqt op een 'garbage bin' bbq. Die ziet er uit als een Amerikaanse garbage bin, met zo'n ronde platte deksel. Ding is ongeveer een meter hoog, met helemaal onderin een paar gaatjes. Bovenin hangt er een een holle cilinder in, van ongeveer 20 cm diep, met gaatjes in de bodemplaat. Daar komen de kolen op. Daarboven, op de rand van de bbq komt dan een rooster. Maar het zijn geen fijne bbqs vind ik, de kolen krijgen niet genoeg lucht of zo..
De Webers zijn inderdaad redelijk duur, maar daarentegen merk je wel verschil. Niet alleen verschil in 'build-quality', maar ook in de smaak van het vlees. Het vlees blijft veel malser. Bovendien zijn er veel leuke accessoires voor te krijgen :P
  dinsdag 3 mei 2011 @ 23:50:22 #153
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_96323601
Die Webers zijn nieuw idd vrij prijzig. Voordeel is dat ze bijna niet kapot kunnen en je ze dus prima 2e hands kan kopen. Daarnaast ook kudo's voor de service van Weber. Errug goed en snel.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 4 mei 2011 @ 08:30:28 #154
16632 Xlarge
========
pi_96329489
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 23:50 schreef Schranseman het volgende:
Daarnaast ook kudo's voor de service van Weber. Errug goed en snel.
Inderdaad, de ketel van een 67cm van een maat van mij begon hittesporen te krijgen, binnen een half jaar.
Dit kan natuurlijk niet, maar hij krijgt nu een nieuwe ketel opgestuurd, en de oude mag hij ook houden.
De service is idd erg goed.
pi_96333208
Iemand leuke suggesties voor bbq met kleine kinderen.

Met de pasen hadden we voor de kids:
* stokbrood met kruidenboter
* spiesjes met kaas, knakworst en ananas (niet op de bbq natuurlijk)
* schaaltje pasta (frietjes lusten ze niet)

Heeft iemand nog meer leuke suggesties? Het zijn geen makkelijke eters helaas
Ik dacht nog aan kleine frikandelletjes, maar kun je die op de bbq leggen aan een spiesje of moet je ze voor frituren en dan opwarmen op de bbq (lijkt mij erg goor).
  † In Memoriam † woensdag 4 mei 2011 @ 11:01:19 #156
43556 miss_dynastie
pi_96333322
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 10:58 schreef utrecht1970 het volgende:
Iemand leuke suggesties voor bbq met kleine kinderen.

Met de pasen hadden we voor de kids:
* stokbrood met kruidenboter
* spiesjes met kaas, knakworst en ananas (niet op de bbq natuurlijk)
* schaaltje pasta (frietjes lusten ze niet)

Heeft iemand nog meer leuke suggesties? Het zijn geen makkelijke eters helaas
Ik dacht nog aan kleine frikandelletjes, maar kun je die op de bbq leggen aan een spiesje of moet je ze voor frituren en dan opwarmen op de bbq (lijkt mij erg goor).
Volgens mij kan dat gewoon ongefrituurd aan een spiesje, bij de supermarkt hier verkopen ze kinderspiezen met ananas, knakworst en frikandel :)
pi_96334777
frikandellen vind ik zelf niet zo leuk eigenlijk.

Wij maken zelf werk van de bbq. Zelf kip sate maken.
Lekkere hapjes met geitenkaas en spek of zelf gemaakte spiesjes en vlees met lekkere marinades.

Ik wil het liefst nog iets voor de kids maken, wat wel lekker voor de kids is, maar niet doorsnee fastfood/pannekoek etc.
pi_96338526
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  † In Memoriam † woensdag 4 mei 2011 @ 16:19:39 #159
91830 MaximusTG
pi_96346244
Voor de kinderen: waarom niet voor de kids op een lager tafeltje een elektrische grill/bbq zetten? En dan dingen als kleine worstjes (eventueel voorgekookt/gegaard) en kleine hamburgers. Combineren met een pak minibroodjes, gesneden sla, tomaat, komkommer, mayo en ketchup. Nog wat minispiesjes saté, van cocktailprikkers met wat satésaus. Fruitsalade (voor iedereen) erbij. Klaaar!

Zag trouwens op internet iets leuks; een soort opzet rand, zeg maar een holle cilinder, diameter zelfde als je kogelbbq, met aan een kan, aan de onderkant een uitsparing. Die cilinder zet je op je bbq, op het rooster van de bbq leg je een pizzasteen, en daarboven op de cilinder komt dan de deksel. Dan heb je een soort oventje. Eventueel nog te modden door een deurtje te maken onder bij het stookgedeelte, en een schoorsteentje bovenop voor betere trek. Maken!
  woensdag 4 mei 2011 @ 16:44:47 #160
39328 RijstNatie
Cool Hwhip
pi_96347285
Deze heb ik op het dakterras staan :9

Nothing to see here, carry on
pi_96362628
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 16:44 schreef RijstNatie het volgende:
Deze heb ik op het dakterras staan :9

[ afbeelding ]
Gas ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_96367196
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]

mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Fuuuuuuuuu-! _O_
Is er ook iets bij jou dat *niet* op de BBQ gaat? :D
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_96376594
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Toch vind ik die Webers erg duur.. Vergeleken met de prijs voor een simpel kogelbbqtje van een willekeurige bouwmarkt..
Je betaald natuurlijk voor de naam, maar daar krijg je ook een stukje kwaliteit voor terug. Mijn weber staat het hele jaar buiten (meestal onder een hoes) en daar is na 4 jaar nog helemaal niets aan te zien het is alsof hij nieuw is. De bouwmarkt bbq die ik hiervoor had was na 2 jaar echt helemaal weg geroest. De lak brand er zo vanaf het staal gaat roesten en dat gecombineerd met buiten staan (ook onder een hoes) en condens verkort het leven ernstig.
live your fears, fear your live
pi_96391631
Zelf afgelopen zondag wezen BBQ in de tuin.
Dit keer Beef Brisket proberen te maken, gemaakt van gemarineerde kalfs borststuk a la 1,25 kilo.




6 uur lang op ongeveer 110 - 120 graden gehouden met stukken houtskool en gerookt met stukken hickory hout van Weber.


Daarnaast, om tussentijds de honger te stillen een stoofpot gemaakt van wat groente en kleine stukjes runderlappen.



Na 3 uur op de BBQ.
Het vlees werd elk uur wel eens opnieuw ingesmeerd met dezelfde marinade.


Stukken houtskool met in het midden een stuk hickory hout.


Klaar:


Na 6 uur van de BBQ:




[ Bericht 2% gewijzigd door huhggh op 05-05-2011 16:09:20 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_96391787
Al met al redelijk gelukt.
Alhoewel ik dit nog een beetje als experimenteren beschouw aangezien ik niet thuis ben in het maken van beef brisket.
Wil dit nu wel eens keer goed onder de knie krijgen en wil dat daarom dit jaar vaker gaan doen.
Maar in het stuk vlees kon ik duidelijk een onderscheid maken tussen een elastisch gedeelte en een iets droger (maar makkelijker te kauwen) gedeelte.
Uiteraard ben ik geinteresseerd in dat laatste gedeelte.

Weet iemand waar ik de volgende keer op moet letten als ik weer eens zoiets bij mijn slager koop, of wat ik specifieker moet vragen?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 17:33:50 #166
8369 speknek
Another day another slay
pi_96441499
Net voor het eerst dit jaar m'n buitenkeuken weer aangezet, maar bij het opendraaien van de propaanfles voelde ik heel kort lucht langs m'n hand schieten. Ik meende me te herinneren dat ik dit vorig jaar ook al had, en ik leef nog, maar toch de vraag, kan dat kwaad? :@.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 19:23:10 #167
16632 Xlarge
========
pi_96445470
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 15:57 schreef huhggh het volgende:
Al met al redelijk gelukt.
Alhoewel ik dit nog een beetje als experimenteren beschouw aangezien ik niet thuis ben in het maken van beef brisket.
Wil dit nu wel eens keer goed onder de knie krijgen en wil dat daarom dit jaar vaker gaan doen.
Maar in het stuk vlees kon ik duidelijk een onderscheid maken tussen een elastisch gedeelte en een iets droger (maar makkelijker te kauwen) gedeelte.
Uiteraard ben ik geinteresseerd in dat laatste gedeelte.

Weet iemand waar ik de volgende keer op moet letten als ik weer eens zoiets bij mijn slager koop, of wat ik specifieker moet vragen?
Wij (ik en een vriend) gaan morgen ook weer een Beef Briskit maken , deze is zo'n 3.5 kilo zwaar.
We injecteren hem ook met marinade , zodat hij wat minder droog wordt.
Ik weet niet precies wat de benaming in het Nederlands is, het komt van de borst van een koe (heet het een puntstuk ?)

Als ik jou was zou ik dan voor het drogere gedeelte kiezen, maar hem wel injecteren met marinade
  vrijdag 6 mei 2011 @ 19:24:49 #168
16632 Xlarge
========
pi_96445568
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 17:33 schreef speknek het volgende:
Net voor het eerst dit jaar m'n buitenkeuken weer aangezet, maar bij het opendraaien van de propaanfles voelde ik heel kort lucht langs m'n hand schieten. Ik meende me te herinneren dat ik dit vorig jaar ook al had, en ik leef nog, maar toch de vraag, kan dat kwaad? :@.
Sorry Speknek, een bbq op gas heb ik geen verstand van

Dat is eigenlijk een grill :@
  vrijdag 6 mei 2011 @ 19:35:13 #169
8369 speknek
Another day another slay
pi_96446113
Ik ben niet ontploft, dus het zal wel goed zijn :P.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_96448764
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 19:23 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Wij (ik en een vriend) gaan morgen ook weer een Beef Briskit maken , deze is zo'n 3.5 kilo zwaar.
We injecteren hem ook met marinade , zodat hij wat minder droog wordt.
Ik weet niet precies wat de benaming in het Nederlands is, het komt van de borst van een koe (heet het een puntstuk ?)

Als ik jou was zou ik dan voor het drogere gedeelte kiezen, maar hem wel injecteren met marinade
Kan ik dit ook 1-op-1 ook zo aan een slager vragen?
Of heeft dat droge gedeelte wellicht een specifieke naam?
Want aan de buitenkant kon ik geen verschil zien tussen het elastische en het droge gedeelte.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_96581154
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 19:35 schreef speknek het volgende:
Ik ben niet ontploft, dus het zal wel goed zijn :P.
BBQ op gas hoort dan ook niet in dit topic thuis :+
pi_96589585
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 20:24 schreef huhggh het volgende:

[..]

Kan ik dit ook 1-op-1 ook zo aan een slager vragen?
Of heeft dat droge gedeelte wellicht een specifieke naam?
Want aan de buitenkant kon ik geen verschil zien tussen het elastische en het droge gedeelte.
BriskEt heet in het Nederlands puntborst/stuk, dat moet een slager zeker kennen...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  † In Memoriam † dinsdag 10 mei 2011 @ 11:39:30 #173
91830 MaximusTG
pi_96590346
Nou, volgens mij is brisket vooral een Engelse term? Volgens mij is de Nederlandse term 'klapstuk'. De reden dat zulk vlees wat meer elastische gedeeltes bevat is dat dat vlees voor een groot deel uit bindweefsel bestaat. Het moet dus heel lang op een relatief lage temperatuur gegaard worden. Misschien was de 3 uur die huhggh het vlees op de bbq had liggen niet lang genoeg...
pi_96590630
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2011 11:20 schreef The_stranger het volgende:

[..]

BriskEt heet in het Nederlands puntborst/stuk, dat moet een slager zeker kennen...
Ik had al aangegeven dat ik dat inmiddels al gekocht. Dus daar was ik al achtergekomen.
Nu moet ik alleen nog weten hoe ik aan een nog malser stuk kan komen.

Het puntborst/stuk dat ik kocht bij de slager kende namelijk halverwege het vlees een elastisch gedeelte en een wat droger, maar malser, gedeelte.
Uiteraard ben ik alleen in dat laatste stuk geinteresseerd en wil weten of dat verder nog een specifieke naam heeft.
Ben dus op zoek naar een homogeen mals stuk vlees.
Wellicht dat ik het rechtstreeks aan de slager kan vragen, maar hoor het ook graag van jullie.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_96590667
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2011 11:39 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, volgens mij is brisket vooral een Engelse term? Volgens mij is de Nederlandse term 'klapstuk'. De reden dat zulk vlees wat meer elastische gedeeltes bevat is dat dat vlees voor een groot deel uit bindweefsel bestaat. Het moet dus heel lang op een relatief lage temperatuur gegaard worden. Misschien was de 3 uur die huhggh het vlees op de bbq had liggen niet lang genoeg...
3 uur?
Maak daar maar 6 uur van.
Ik begon zo rond 15:30.

En ik vraag me af of dat elastische gedeelte malser wordt als je het langer (of langzamer) zou laten garen.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  † In Memoriam † dinsdag 10 mei 2011 @ 11:48:36 #176
91830 MaximusTG
pi_96590744
Oh, oke, dan heb ik dat verkeerd gelezen ;). Als ik hier lees: http://en.wikipedia.org/wiki/Brisket
dan staat daar dat er vocht nodig is voor de omzetting van collageen naar gelatine.
  † In Memoriam † woensdag 11 mei 2011 @ 09:19:30 #177
91830 MaximusTG
pi_96637161
Voor de liefhebbers, vanaf vandaag in de aanbieding bij de Aldi, een kolenstarter/charcoal chimney:



Slechts 5,99 euro!
pi_96637500
Dat is een stuk goedkoper dan die van Weber, die is 35 euro..
Er zitten wel een stuk minder luchtgaten in, niet?
  † In Memoriam † woensdag 11 mei 2011 @ 09:35:40 #179
91830 MaximusTG
pi_96637597
Nou ja, als ik bv op deze foto kijk: http://www.aimtofind.com/(...)/7/4/7416-base-4.jpg
Dan valt dat reuze mee.. En voor bijna 30 euro verschil wil ik er best een keer de boor op zetten :p. Eerst maar eens zien hoe hij het doet.
  woensdag 11 mei 2011 @ 09:44:09 #180
130803 Gripper
Get a grip
pi_96637847
Prima hoor, ik heb die goedkopie van de Aldi ook. Niet buiten laten staan: hij roest als een gek. Fikken doet ie ook prima.
Misschien dat ik straks maar even een nieuwe haal, als reserve :D
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_96640772
Ik heb een vergelijkbare van de Welkoop (ook iets van 5 euro) en die doet het al 3 jaar prima. Zit wel vol met roest inderdaad, maar m'n briketten branden binnen no-time zonder er naar om te hoeven kijken.
Het maakt het bbq-en zo makkelijk dat ik nu zelfs uit m'n werk even de bbq aan steek om even het vlees te bakken.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  woensdag 11 mei 2011 @ 18:13:06 #182
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_96659549
Ik heb één keer brisket gemaakt (en er gelijk de 2e prijs,een BGE mini, mee gewonnen!) tijdens een BBQ bijeenkomst. De mijn heeft 16 uur op een BGE XL gelegen en was heerlijk! Er zit inderdaad een verschil tussen de cap en point.

De nederlandse naam is puntborst, maar dat snijd een NL slager niet. Het is een amerikaanse manier van vlees snijden. Als je het besteld zorg dan dat er een goed stuk vet aan zit ( de cap). Anders droogt het veel te veel uit. Het is ook belangrijk het vlees op de juiste manier te snijden, dus op de draad. Bij beef&steak kan je brisket bestellen, maar dat is wel aan de prijs. Handiger is een slager die zelf snijdt en dan uitleggen wat je wil.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_96696550
Ik heb nu dus een gas bbq staan, maar nu zag was ik laatst bij iemand anders die ook een gas bbq heeft staan, en die gebruikt lavastenen onder het rooster.

Weet iemand wat het voordeel of nadeel hiervan is?
Nothing to see here, carry on
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2011 @ 14:20:58 #184
91830 MaximusTG
pi_96697169
Dat werkt als een 'hitteverdeler' (heat diffuser). De gasvlam verwarmt de lavastenen, en die geven die warmte dan weer af aan het te bereiden voedsel. Dat wordt daardoor gelijkmatiger verhit :).
pi_96697231
Lavasteen heeft een vulkanische oorsprong, wat al duidelijk is aan de naam zelf. Het is een natuurlijke steensoort waarvan de kleur kan variëren van bruin tot grijs. Het concept achter de barbecue met lavasteen is vrij simpel. Eens de stenen heet zijn zullen ze hetzelfde effect hebben als houtskool.

Een houtskool barbecue bijvoorbeeld werkt op kolen. De kolen worden verhit en geven warmte af aan de grill en het vlees. Eens de houtskool is opgebrand kan het niet meer gebruikt worden. Bij een lavasteen is het principe hetzelfde, de stenen worden opgewarmd en geven hun warmte door aan de grill en het vlees. Het verschil zit in het hergebruiken van de lavastenen. Lavastenen kunnen perfect de dag erop nog eens gebruikt worden en zelfs langer. Niet alleen dat maar de lavastenen zullen ook zorgen voor minder kruiswerk achteraf.

Er zijn namelijk geen assen die moeten worden opgekuist nadien.

Een barbecue met lavastenen zal wel even duren om op te warmen. De stenen moeten namelijk hitte absorberen. Het voordeel is wel dat de stenen blijven warmte afgeven zelfs na dat het vuur is afgezet. Zo kan je nog lang na het vuur is gedoofd nog altijd het vlees warm houden. De lavastenen zijn klaar om te gebruiken wanneer ze gloeiend heet zijn. Lavastenen gloeien even fel als kolen.

Een doos lavastenen kost gemiddeld 7-10 euro en zal een lange tijd meegaan. Lavastenen kunnen ook worden gebruikt op gasbarbecue’s maar dan moet je wel oppassen dat de stenen het gasvuur niet opstopt.
Nothing to see here, carry on
pi_96715385
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 09:19 schreef MaximusTG het volgende:
Voor de liefhebbers, vanaf vandaag in de aanbieding bij de Aldi, een kolenstarter/charcoal chimney:

[ afbeelding ]

Slechts 5,99 euro!
Ik wilde hem net ook halen maar hij is nu al uitverkocht. :')

Ik zie echter geen kolenspiraal aan de binnenkant terwijl de Webers dat wel hebben. Bij nader inzien maakt dat zo'n starter een stuk minder praktisch.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_96716611
kolenstarter van de ALdi in huis, nu de grote vraag hoe gebruik je m?
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2011 @ 21:27:06 #188
91830 MaximusTG
pi_96719077
@Mendeljev: kolenspiraal? Bedoel je het rooster dat erin zit, waaronder je de aanmaakblokjes/kranten doet? Dat zit ook in de Aldi starter hoor...
Ik heb er twee gekocht. Kopen? 15 euro :+

En @piepkuiken21: Dat staat erop :P. Op het papier dat eromheen zit. Maar goed: leg aanmaakblokjes in je bbq, stuk of 3 of zo, of rol flink wat krantenpapier op en stop dat onderin de starter, onder het roostertje dus. Kiep zoveel kolen als je nodig denk te hebben in de starter. Zet em in je bbq, of ergens anders waar ie veilig kan branden. Steek de aanmaakblokjes aan of steek de kranten aan. Wachten. Handschoen aandoen en starter leegkiepen in bbq als de kolen goed branden.
pi_96727265
Dat rooster ja. Morgen maar eens kijken bij die andere fillialen. Onderhands kopen is me te veel moeite. ;) Dan kan ik net zo goed een Weber halen.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2011 @ 22:54:08 #190
91830 MaximusTG
pi_96727838
Ja, was ook maar een grapje hoor :p. Al heb ik er nog wel over nagedacht. Bedoel als je zo'n partijtje meeneemt ben je die zo kwijt via marktplaats, voor zeker wel het dubbele.
Denk dat ze em nog wel ergens hebben.

Kennen jullie trouwens deze: http://z12projects.blogspot.com/2010/07/little-blue-egg.html
Geweldig!
pi_96730255
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 18:13 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb één keer brisket gemaakt (en er gelijk de 2e prijs,een BGE mini, mee gewonnen!) tijdens een BBQ bijeenkomst. De mijn heeft 16 uur op een BGE XL gelegen en was heerlijk! Er zit inderdaad een verschil tussen de cap en point.

De nederlandse naam is puntborst, maar dat snijd een NL slager niet. Het is een amerikaanse manier van vlees snijden. Als je het besteld zorg dan dat er een goed stuk vet aan zit ( de cap). Anders droogt het veel te veel uit. Het is ook belangrijk het vlees op de juiste manier te snijden, dus op de draad. Bij beef&steak kan je brisket bestellen, maar dat is wel aan de prijs. Handiger is een slager die zelf snijdt en dan uitleggen wat je wil.
Heb je nog wat punten mbt dat elastische gedeelte waar ik achteraf tegen aanliep?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_96730666
Iemand nog een voorkeur tussen deze 2?:
http://www.beefensteak.nl/nl/usa-grain-fed-brisket-point.html
http://www.beefensteak.nl/nl/belgische-dikbil-beef-brisket.html

En nee, van de prijzen schrik ik niet meteen.
Ervanuitgaande dat dit dat wel geheel mals is en niet allerlei verschillende delen (elastisch vs mals) kent.

Heb zelf dus hier een Weber One Touch van 47 cm, dus kan 'm niet te lang zonder omkijken laten roken.
Want na een ongeveer een uur zal de temperatuur toch langzaam gaan inzakken.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  vrijdag 13 mei 2011 @ 04:31:00 #193
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_96736599
Die starters zijn ideaal, ik gebruik zo'n tuinhaard ( betonnen bbq ) en daarin is het een ramp om de kolen 'goed' te laten branden
Paar jaar geleden bij de gamma opgepikt voor een kleine 5 euro, en 2 van die dingen vullen lekker af ( 5 kilo briketten )

gewoon onderin 2 aanmaakblokjes, een velletje papier ( anders vallen de blokjes eruit :P ) en dan opvullen met de briketten
  vrijdag 13 mei 2011 @ 21:47:59 #194
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_96769749
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 23:29 schreef huhggh het volgende:
Iemand nog een voorkeur tussen deze 2?:
http://www.beefensteak.nl/nl/usa-grain-fed-brisket-point.html
http://www.beefensteak.nl/nl/belgische-dikbil-beef-brisket.html

En nee, van de prijzen schrik ik niet meteen.
Ervanuitgaande dat dit dat wel geheel mals is en niet allerlei verschillende delen (elastisch vs mals) kent.

Heb zelf dus hier een Weber One Touch van 47 cm, dus kan 'm niet te lang zonder omkijken laten roken.
Want na een ongeveer een uur zal de temperatuur toch langzaam gaan inzakken.
Beide stukken zien er goed uit, ik denk dat het weinig verschil maakt.

Wat jij het elastische gedeelte noemt is waarschijnlijk de flat, het minder vette deel. Lees er hier heel veel over.

Brisket blijft een lastig stukkie vlees, je verpest het het erg snel. Respect dat je het op een ketel van 47 cm wil gaan maken. De temp controle is veel lastiger dan met een keramische BBQ of een smoker. Ik denk wel dat het er langer op moet liggen. 12 uur is toch wel het minimum. Maar dan moet je temp terug schroeven naar 110C en dat is best lastig op de ketel. Succes iig!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_96788573
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 22:54 schreef MaximusTG het volgende:
Kennen jullie trouwens deze: http://z12projects.blogspot.com/2010/07/little-blue-egg.html
Geweldig!
Briljant, het is dat ik de skills niet heb....
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_96807249
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 21:47 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Beide stukken zien er goed uit, ik denk dat het weinig verschil maakt.

Wat jij het elastische gedeelte noemt is waarschijnlijk de flat, het minder vette deel. Lees er hier heel veel over.

Brisket blijft een lastig stukkie vlees, je verpest het het erg snel. Respect dat je het op een ketel van 47 cm wil gaan maken. De temp controle is veel lastiger dan met een keramische BBQ of een smoker. Ik denk wel dat het er langer op moet liggen. 12 uur is toch wel het minimum. Maar dan moet je temp terug schroeven naar 110C en dat is best lastig op de ketel. Succes iig!!
Dank voor de heads up.
Dan gaat 'ie de volgende keer er langer op.
En tot nu toe ging dat best goed qua temperatuur.
Eerst een beginlaag van briketten gemaakt.
Om vervolgens alleen nog maar stukken houtskool toe te voegen voor een langere en stabiele temperatuursregulering.
En daarbovenop zo nu en dan eens een stuk hickory hout erop gelegd.

Maar goed, jij denkt dus dat met een (veel) langere tijd en iets lagere temperatuur dat elastische gedeelte dan beter te verteren valt? Of begrijp ik je verkeerd?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_96835114
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 20:48 schreef huhggh het volgende:

[..]

Maar goed, jij denkt dus dat met een (veel) langere tijd en iets lagere temperatuur dat elastische gedeelte dan beter te verteren valt? Of begrijp ik je verkeerd?
Uiteindelijk zit er weinig verschil tussen stoofvlees in de pan en low and slow op de smoker. Bindweefsel valt boven een bepaalde temperatuur uit elkaar, echter vlees wordt boven een iets hogere temperatuur snel droog. Net zoals je met stoofvlees lang op lagere temperatuur (net iets boven de temperatuur voor het bindweefsel, net iets onder de temperatuur van het droog worden) op het gas laat pruttelen, zo moet je je vlees ook in de smoker behandelen. (met desnoods extra hulpmiddelen zoals moppen, inpakken, etc.)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zondag 15 mei 2011 @ 21:38:19 #198
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_96859649
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 20:48 schreef huhggh het volgende:

[..]

Maar goed, jij denkt dus dat met een (veel) langere tijd en iets lagere temperatuur dat elastische gedeelte dan beter te verteren valt? Of begrijp ik je verkeerd?
nope je begrijpt me goed.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_96894652
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 21:27 schreef MaximusTG het volgende:
@Mendeljev: kolenspiraal? Bedoel je het rooster dat erin zit, waaronder je de aanmaakblokjes/kranten doet? Dat zit ook in de Aldi starter hoor...
Ik heb er twee gekocht. Kopen? 15 euro :+

En @piepkuiken21: Dat staat erop :P. Op het papier dat eromheen zit. Maar goed: leg aanmaakblokjes in je bbq, stuk of 3 of zo, of rol flink wat krantenpapier op en stop dat onderin de starter, onder het roostertje dus. Kiep zoveel kolen als je nodig denk te hebben in de starter. Zet em in je bbq, of ergens anders waar ie veilig kan branden. Steek de aanmaakblokjes aan of steek de kranten aan. Wachten. Handschoen aandoen en starter leegkiepen in bbq als de kolen goed branden.
Heb zelf die van Weber, een prima ding :)

Ik hak altijd wat normale houtstukjes heel fijn met een hakmes en leg die op een halve straatklinker. Aansteken, de starter precies erop staan en de briketten zijn dan zo klaar. Scheelt aanmaakblokjes en vind het wel leuk om te doen :P
Andrei Arlovski is a Belarusian heavyweight who has been in the MMA game for quite some time. His first professional fight dates back to 540 B.C. where Leonidas won as the underdog in Sparta
pi_96935087
Ik heb gisteren een zak van deze gekocht:


¤ 6,95 bij de AH.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')