Mijn aandacht heb je al.quote:Op woensdag 29 september 2010 19:42 schreef TeenWolf het volgende:
Al is het alleen maar om wat aandacht te trekken van het publiek.
Het soort kar dat ik op het oog heb vraagt niet om andere auto of de aanschaf van een bus.quote:Op woensdag 29 september 2010 17:52 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
En heb je rijbewijs BE, of is het gewicht van de kraam + laadvermogen zo laag dat je alleen rijbewijs B nodig hebt?
Begrijp drommels goed dat je niet een heel topic gaat lezen.quote:Op woensdag 29 september 2010 17:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Vlaamse friet is wel wat bewerkelijker he, die moet je twee keer bakken met tijd ertussen geloof ik.
Dit wil ik op een andere manier. De beste friet of patat is naar mijn idee een smaakvolle binnenkant die van buiten krokant gebakken is. De smaak moet niet van buitenaf komen maar van binnen uit.quote:Op woensdag 29 september 2010 19:42 schreef TeenWolf het volgende:
Ik zou patat verkopen met keuze uit verschillende soorten kruiden.
Zoals; normale zoutbestrooing, zout&pepermix, kerriepoeder, paprikapoeder, shoarmakruiden etc.
Al is het alleen maar om wat aandacht te trekken van het publiek.
De vraag was dan ook niet wat voor eisen er aan de auto gesteld werden maar aan jou als bestuurderquote:Op woensdag 29 september 2010 20:52 schreef Stali het volgende:
Het soort kar dat ik op het oog heb vraagt niet om andere auto of de aanschaf van een bus.
Smorgens vroeg opstaan en thuis die voorbereidingen doen? Scheelt je een enorme berg water meeslepen.quote:Maar ik loop daarom nu al stuk op het waterverhaal.
[knip]
Ik moet echt even nadenken hoe ik dit ga oplossen.
Het kan en het mag, dit heb ik wel nagekeken. Maar wel puike tip trouwens.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:01 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
De vraag was dan ook niet wat voor eisen er aan de auto gesteld werden maar aan jou als bestuurder
Met alleen rijbewijs B mag je niet zo gek veel trekken met je auto, zeker niet als je auto zelf ook aan de 'lichte' kant is. Dus of je auto het aankan is minder belangrijk, de vraag is of jij het MAG. (En anders ff rijbewijs deel E erbij halen)
Ik ben een beetje bang dat ik hier met mijn idee op stuk ga. Niet dat ik te belazerd ben om hard te werken en je moet al heel vroeg staan op je standplaats. Het gaat me om de friet procedure. En ik begin me nu toch wel af te vragen of ik niet beter kan zoeken naar een fijne patathandelaar die goede kwaliteit friet kan leveren.quote:Smorgens vroeg opstaan en thuis die voorbereidingen doen? Scheelt je een enorme berg water meeslepen.
Tegen een vergoeding uitbesteden aan een vriendin of kennis? Kun je i.i.g. volhouden dat het 'handgemaakt' is.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:21 schreef Stali het volgende:
Het gaat me om de friet procedure. En ik begin me nu toch wel af te vragen of ik niet beter kan zoeken naar een fijne patathandelaar die goede kwaliteit friet kan leveren.
2000,- voor de standplaatsen eraf is dus 8000,- bruto per maand voor neem ik aan twee mensen (pa en ma) die er fulltime voor werken. Dan krijg je geen vakantiegeld, geen eindejaarsuitkering, geen WW als het mislukt, geen arbeidsongeschiktheidsuitkering als er iets gebeurt, geen pensioen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:52 schreef Lo-Fi het volgende:
[..]
Het is heel behoorlijk als je je bedenkt dat de kosten meevallen en dat je geen personeel hoeft te betalen. Het ligt er ook maar aan waar je staat, maar eigenlijk zijn het maar een paar uurtjes per dag dat er echt vlot valt te verdienen met zo'n patatkraam.
Jij hebt het topic niet gelezen. Ik neem het je niet kwalijk uiteraard. Maar als je dan toch ergens vol tegenin wilt gaan, doe het op de situatie van TS. Dat ben ik.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:41 schreef Vandaag... het volgende:
[..]
2000,- voor de standplaatsen eraf is dus 8000,- bruto per maand voor neem ik aan twee mensen (pa en ma) die er fulltime voor werken. Dan krijg je geen vakantiegeld, geen eindejaarsuitkering, geen WW als het mislukt, geen arbeidsongeschiktheidsuitkering als er iets gebeurt, geen pensioen.
Dus je moet je apart bijverzekeren voor in ieder geval arbeidsongeschiktheid en eventueel pensioen opbouwen/opzijzetten. Dat is beiden duur, heel duur.
Per persoon voor de gewerkte uren hou je echt niet meer dan modaal over. En dat alleen op voorwaarde dat er dus geen verder personeel betaald moet worden. Op vakantie is dus de boel sluiten en niks verdienen. 10.000 per maand is dus niks als je het verder doorrekent, je wordt echt niet rijk van deze frietkraam.
Of nog beter, zo'n minimumjeugdloonslaaf.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:29 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Tegen een vergoeding uitbesteden aan een vriendin of kennis? Kun je i.i.g. volhouden dat het 'handgemaakt' is.
Nog beter: 2 a 3 stuks daarvanquote:Op woensdag 29 september 2010 22:57 schreef Sessy het volgende:
[..]
Of nog beter, zo'n minimumjeugdloonslaaf.
1tje voor in de kraam en 2 om de frieten te snijden?quote:Op woensdag 29 september 2010 23:00 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nog beter: 2 a 3 stuks daarvan
Yep, en die ene in de kraam geef je 100,- extra en noem je gewoon bedrijfsleider. Kun je zelf thuisblijven.quote:Op woensdag 29 september 2010 23:04 schreef Sessy het volgende:
[..]
1tje voor in de kraam en 2 om de frieten te snijden?
quote:Op woensdag 29 september 2010 23:15 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Yep, en die ene in de kraam geef je 100,- extra en noem je gewoon bedrijfsleider. Kun je zelf thuisblijven.
quote:Op woensdag 29 september 2010 23:17 schreef Sessy het volgende:
Pfft, gewoon ipv ans loon uitbetalen als "reiskostenvergoeding" of zo en dan alleen mensen aannemen met een OV jaarkaart.
Ja, dan mag ze niet meer roken in haar kraampje. (Maar dat lijkt me sowieso geen gezicht)quote:Op woensdag 29 september 2010 23:16 schreef SeaOfLove het volgende:
ze is dan alleen geen éénvrouwszaakje meer, wéér andere regels![]()
Lieve schat, bedankt voor je meedenken. Maar ik wil niet eens poffertjes verkopen.quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 00:40 schreef stoeltafel het volgende:
Paar tips, heb zelf ook een eigen bedrijf.
Hoe groot is je buffer ?
Al een ondernemingsplan geschreven ?
Moet je gelijk geld verdienen ivm vaste lasten?
Hoe ga je de marketing doen ?
Ga je mensen aannemen ?
Ben je al bij de gemeente geweest voor een plek ?
Dit lijkt mij het moeilijkste, sommige gemeente hebben hier strenge eisen voor.
Heb je al en financieel plan geschreven ?
Snel geld bestaat vaak niet.
De kosten zijn misschien weinig maar vraag me af of je echt geld kan verdienen als 1 bakje 2/3 euro oplevert.
Het idee is vaak leuker dan de praktijk, weet voor 99% dat dit niet gaat lukken en rijk wordt je zeker niet.
Vaak heb je met dit soort werk maar een paar piekdagen of eten mensen doordeweeks in de ochtend ook poffertjes?
Succes ! Ben benieuwd of je het echt gaat doen.
Omdat ik me daar moet inschrijven.quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 11:10 schreef stoeltafel het volgende:
Ben benieuwd dan maar wat verwacht je van je KVK gesprek ?
Zou eerder een gesprek aanvragen met de gemeente en de belastingdienst.
Al nagedacht over de openingstijden ?
Snap dat je je daar moet inschrijven maar je zei dat je een gesprek had, dat is wat anders dan inschrijven in mijn ogen. Het lijkt me ook handig om toch een gesprek met de belastingdienst te hebben, zij kunnen je veel uitleggen over de voordelen als beginnende ondernemer. Heb je bijvoorbeeld wel eens van de uren norm van 1220 uur gehoord ? Verder ben ik benieuwd of je de vergunning gaat krijgen. Hier in de gemeente Apeldoorn is het moeilijk. Heb je al een locatie ?quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 12:31 schreef Stali het volgende:
[..]
Omdat ik me daar moet inschrijven.
De vergunningaanvragen en belastingpapieren heb ik al klaarliggen, KvKnr. voor nodig.
Openingstijden zijn nog niet relevant, hangt er vanaf of ik een standplaats mag innemen of ermee op de markt ga staan.
Ik heb zeker mercy met je hoor. Ondernemersgeest moet gestimuleerd en aangemoedigd wordenquote:Op dinsdag 28 september 2010 23:09 schreef Stali het volgende:
[..]
@DonJames, bedankt, ga ik downloaden en lezen..
Hele goede vragen. Have mercy, gisteren om deze tijd had nog geen flauw idee hier serieus over te zijn he?
Heb me met hulp voornamelijk georienteerd op regels.
- Omzet? Ik wil het erbij maar ik zou het geweldig vinden om er natuurlijk uiteindelijk van te kunnen leven. Als je er zo ineens veel over leest e.d. Ik moet wel een beetje oppassen niet overenthousiast te raken. Dat is nu wel een klein beetje aan de hand.
- Kostprijs zakje friet? Dat weet ik nog niet. Net zoals ik nog niet weet zelf bijv. mayonaise te maken of samples te vragen bij leveranciers en een goede combinatie te maken.
- Daar heb ik weer wel aan gedacht.. De auto kan een kleine kraam trekken. Zorg minder.
- Reclame maken hangt van de lokatie af. Ik heb een lokatie aan te vinken die heel druk bezocht wordt maar waar enkel een Vietnamees staat. Dan is het niet nodig. Weet ik nog niet.
Je moet sowieso niet boven de 170 graden frituren.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:38 schreef Sessy het volgende:
[..]
Moet je weer apart vet voor hebben wat ook op een andere temperatuur is dan die voor friet. Friet doe je meestal op een graad of 190 terwijl kroketten en bitterballen etc meestal op een graad of 165 moeten.
Wen er maar vast aan dat iedereen over je ondernemingsidee heen wil pissen, positief of negatief, mensen kunnen het niet laten om mee te denken. Iedereen heeft wel eens bedacht dat het leuk zou zijn om een zaak op te zetten, en dat komt er dan allemaal uit zodra ze iemand spreken die met een eigen zaak bezig is. Het begint bij de behoefte van de ander, niet bij jouw behoeft aan tips. Dat wil niet zeggen dat je niks aan al die tips hebt, je moet dat zelf wel sturen. (Ja ik deel die behoefte, en geef zelf ook tips)quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 13:19 schreef Stali het volgende:
Stoeltafel, je zal het vast reuze goed bedoelen maar ik begin nu echt geergerd te raken om almaar in herhaling te moeten vallen. Je wilt het topic niet lezen maar komt meteen roepen dat jij wel weet dat het voor 99% niet zal gaan lukken.
Ik wilde helemaal niet eerst een poffertjeskraam. Ik hou niet eens van poffertjes.
Een excollega schijnt er erg patent mee te zijn en ik raakte door dit topic enthousiast.
Ondernemingsplan ben ik mee bezig, dat heb ik eerder ook al geschreven.
Verder doet de KvK veel meer dan alleen inschrijven, ze schijnen je ook echt op weg te helpen.
Dit heb ik in ieder geval tijdens het telefoongesprek zo begrepen.
Ik laat dit topic even zo. Volgende week meer.
Vanmiddag trouwens naar de markt..
Plus je krijgt dan het probleem dat je evt tekort kunt komen of juist blijft zitten met een overschotquote:Op vrijdag 1 oktober 2010 15:20 schreef Weltschmerz het volgende:
En wat betreft Vlaamse friet, kijk even hoeveel tijd het kost om een portie af te leveren. Hoe zit het met voorbakken en af laten koelen? Ik weet het niet precies, maar er staat me iets van bij dat het echt in twee fases moet. Dat kan namelijk betekenen dat je altijd in het voren grote hoeveelheden moet voorbakken om je klanten snel te bedienen. Niks mis mee, maar dan komt het wel aan op wanneer je hoeveel klanten krijgt, en dus op de standplaats.
Goh als je nu al geërgerd begint te raken dan vraag ik me eigenlijk af hoe je straks reageert als er iemand aan je kraampje een potje staat te zeiken.quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 13:19 schreef Stali het volgende:
Stoeltafel, je zal het vast reuze goed bedoelen maar ik begin nu echt geergerd te raken om almaar in herhaling te moeten vallen. Je wilt het topic niet lezen maar komt meteen roepen dat jij wel weet dat het voor 99% niet zal gaan lukken.
Ja vertel!!!quote:Op maandag 4 oktober 2010 17:41 schreef SeaOfLove het volgende:
hoe was het bij de kvk vandaag, Stali?
vertelll! zeker ook nadat je een heel weekend erover nagedacht hebt.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 00:41 schreef Stali het volgende:
Lief om te informeren. Morgenavond een verslag.
Sta nog steeds helemaal achter het idee. Maar ik heb een beetje het gevoel in een loop te zitten.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 21:45 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
vertelll! zeker ook nadat je een heel weekend erover nagedacht hebt.
Gewoon de inkoopprijs x 2, blikje cola kost 40 cent ofzo? Of een aanbieding patat (stel je rekent daar 3 euro voor) + saus en drinken voor 4 euro. Dan reken je 1 euro voor de saus en het drinken. Verdien je er amper/niets op maar krijg je misschien wel meer klanten voor de patat.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:09 schreef Stali het volgende:
P.S. ga ook gekoelde drankjes verkopen maar niet voor een prijs die naar oplichterij riekt.
Het moet uiteraard geen voedselbank worden dus wil het wel met winst verkopen maar niet voor de prijs die sommige ondernemers durven te vragen.
En over reclame maken, met de standplaatsen die ik op het oog heb zal ik toch wel flyers moeten maken. Wist trouwens niet dat je dit niet zonder vergunning (lees: betalen) in iemands brievenbus mag gooien. Daar ga ik van het weekend alvast op zitten.
Tjah, dat moet toch eigenlijk ook wel als je succesvol wilt zijn? Van alleen patat verkopen ga je het in principe niet redden. Mensen hebben behoeftes en daar moet je aan voldoen. En waarom niet je klantenkring verbreden door een minimale aanpassing (bijv. verkoop frisdrank/sausen) waar je niets/weinig voor hoeft te doen ?quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:44 schreef stoeltafel het volgende:
Chris,
Denk je niet wat ver vooruit ?
Verzekering voor de kraam zelf? Klink ik heel onnozel dat als de kraam in de fik vliegt ik dan gewoon pech heb? Die verzekeringen daar wil ik pas aan denken als ik er mijn brood mee kan verdienen. Vooralsnog is het een idee om erbij te hebben en ook niet om rijk te worden.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:50 schreef Chr1st1aan het volgende:
Oohja, heb de hele topic paar dagen geleden wel gelezen maar voor de zekerheid vraag ik het toch. Heb je ook al gedacht aan verzekeringen voor je kraam?
Dank je wel. En zo is het natuurlijk. Als het niet loopt post ik het uiteraard ook.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:52 schreef Five_Horizons het volgende:
Leuk
Succes @TS, al was het alleen maar voor de ervaring
WAverzekering is alleen voor prive en niet voor "zakelijk" dacht ik.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 00:06 schreef Stali het volgende:
[..]
Verzekering voor de kraam zelf? Klink ik heel onnozel dat als de kraam in de fik vliegt ik dan gewoon pech heb? Die verzekeringen daar wil ik pas aan denken als ik er mijn brood mee kan verdienen. Vooralsnog is het een idee om erbij te hebben en ook niet om rijk te worden.
Heb sowieso een WAverzekering. Corrigeer me graag als ik nu heel naief ben..
[..]
Vergunning daar staat of valt echt alles mee inderdaad.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 00:07 schreef stoeltafel het volgende:
Om welke gemeente gaat het ? Kijk anders is in het bestemmingsplan van het centrum.
Als je de vergunning kan regelen dan ben je voor 50% al klaar
Ja, het gaat wrs. allemaal niet zo snel als ik aanvankelijk even wel dacht.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 00:22 schreef stoeltafel het volgende:
Maar het kan nog wel een tijdje duren, denk 2/3 maanden. Succes en heb geduld
Als je kraam schade lijdt is dat misschien niet zo erg, maar daar houdt je risico niet op. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is wel aan te raden en zal in het algemeen niet duur zijn. Mocht iemand dan zijn mond branden aan een te heet frietje of frituurvet over zijn hand krijgen, dan hoef je in ieder geval niet te vrezen dat je je huis moet verkopen.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 00:06 schreef Stali het volgende:
Verzekering voor de kraam zelf? Klink ik heel onnozel dat als de kraam in de fik vliegt ik dan gewoon pech heb? Die verzekeringen daar wil ik pas aan denken als ik er mijn brood mee kan verdienen. Vooralsnog is het een idee om erbij te hebben en ook niet om rijk te worden.
Heb sowieso een WAverzekering. Corrigeer me graag als ik nu heel naief ben..
Dorp. 22.000 mensen in de gemeente.quote:
Heb wel aardig in mijn hoofd wat ik wil en dat is vrijwel meteen beschikbaar.quote:
En anders kom ik naar een FOK!meet.quote:Op maandag 11 oktober 2010 18:41 schreef eleusis het volgende:
Anders doen we er een Fok!-meet op een zaterdag.
Ja, heb een ondernemingsplan, dat heeft Ryan voor me geschreven.quote:Op maandag 11 oktober 2010 19:09 schreef Chr1st1aan het volgende:
Wat heb je, zo in het kort, allemaal nu op papier staan dan? Echt een ondernemingsplan of ?
En op wat voor vergunningen wacht je nu, die anderen doen dat immers ook zonder? En krijg je deze redelijk snel of ben je dan al maanden verder?
Ga ik op mijn giechel, dan is het enorm jammer en dan zal ik het jullie uiteraard ook vertellen hoor.quote:Op maandag 11 oktober 2010 20:07 schreef stoeltafel het volgende:
Kan je wel wat verdienen in zo'n klein dorp ? Hoeveel dagen ga je er staan ?
250 puntzakken per dag?quote:Op maandag 11 oktober 2010 20:18 schreef Stali het volgende:
[..]
Ga ik op mijn giechel, dan is het enorm jammer en dan zal ik het jullie uiteraard ook vertellen hoor.
Vooralsnog wil ik vrijdag, zaterdag, zondag en maandag gaan staan.
Het is een investering om mensen te laten weten dat ik daar sta.quote:Op maandag 11 oktober 2010 20:27 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
250 puntzakken per dag?![]()
Gratis friet is leuk, maar je bent wel btw-plichtig
Waarom niet een euro inclusief saus? Of ben je bang dat er dan niemand komt eten?
400 kroketten is natuurlijk in de beginfase iets teveel van het goede.quote:Op maandag 11 oktober 2010 20:34 schreef Stali het volgende:
Overigens had ik jouw (Dr.Hilfiger) idee wel meegenomen. Kon zelfs een Kwekkeboommachine kopen waarmee ik in mijn eentje ca. 400 kroketten per dag zou kunnen draaien.. Maar zoiets is niet haalbaar. Ik ga voor kwaliteit, dat is het concept. Maar twee ambachtelijke producten en verder goed inkopen. Geen cafetariarommel.
Ja, 'sochtends zelf schillen, voorbakken om af te laten koelen en bij bestellingen af te bakken. Dat wordt mijn hoofdproduct. Daarom ga ik niet ook nog es zelf kroketten draaien. Ik ben maar alleen he? Beter twee dingen en de sauzen goed dan alles half.quote:Op maandag 11 oktober 2010 20:49 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
400 kroketten is natuurlijk in de beginfase iets teveel van het goede.![]()
Er zijn ook kleinere modellen om mee te beginnen/proberen. Dan kun je de kwaliteit ook in de hand houden.
Ga je de aardappelen zelf schillen en bewerken?
Ik bedacht me laatst wat ik nou graag bij een kraam zou willen halen: Snert en stampot boerenkool met worst/ribbetjes, en natuurlijk ook goed te combineren met een gehaktbal. Dan heb je ook meteen iets waarvan mensen een hele emmer kunnen halen voor thuis, ook om later op te warmen. Bij mijn weten leent dat spul zich uitstekend om lang te laten staan en op te warmen. En dan heb je meer dan alleen 'ongezond' spul. Zeker in een dorp kan ik me voorstellen dat mensen op weg naar huis even langsrijden voor lekker gemaksvoer wat toch gezond is. Snacken is toch een beetje voor de bijzondere gelegenheden/een keer per week.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 00:00 schreef Stali het volgende:
Friet en de lekkerste gehaktballen. Dat kan ik goed maken. Er moet e.e.a. bij maar ik moet het wel aankunnen in mijn eentje dus moet echt op zoek naar een leverancier die ambachtelijk en goede kwaliteit kan leveren. Maar ik durf ook niet iets fancy aan zoals Sessy schreef als gefrituurde bloemkool. Ik wil iets traditioneels maar dan vele malen beter. Eigenlijk is deze onderneming gewoon één grote aanklacht tegen al die slechte snackbars..
Uitstekende mayo, die heb ik heel lang zelf uit Belgie mee moeten nemen. Alleen ik zou wel Hollandse mayo/fritessaus achter de hand houden. Nederlanders zijn nou eenmaal vergiftigd met zoet. Velen vinden die friszure mayo echt niet te eten, dat krijg je er niet zomaar uit. Ik juich je kwaliteitsidee toe, maar een frietje is zo'n product waarbij mensen echt kunnen afhaken als het teveel verschilt met wat ze gewend zijn. Wat betreft de aardappel en het vet verwacht ik geen probleem, wat betreft de mayo wel. En als een groepje of een gezin friet wil gaan halen, en eentje ervan vindt die mayo echt vies, dan gaat het hele groepje of gezin echt ergens anders heen.quote:Saus wordt Devos & Lemmens. En die apart verkopen lijkt me nog geen optie.
Heb je ook stroom in de buurt, vast wel hè. Wat voor een soort kraam/kar ga je nemen, heb je een foto ? Voedsel valt toch in het 6% btw tarief ?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 19:09 schreef Stali het volgende:
Ik ben geen tokkie dus met dit soort vooroordelen ben ik rap klaar.
Iedereen eet hier friet.
De belasting komt automatisch naar mij en ik heb in de familie een fiscalist op hoog niveau.
Naam heb ik reeds en logo daar moet ik nog aan werken maar zit al mijn hoofd.
Je kan eventueel ook een topic openen over je logo die je in gedachten hebt en dan wat mensen hier wat opzetjes maken. Er zijn hier genoeg mensen die 'in weinig tijd' iets moois kunnen makenquote:Op woensdag 13 oktober 2010 19:09 schreef Stali het volgende:
Ik ben geen tokkie dus met dit soort vooroordelen ben ik rap klaar.
Iedereen eet hier friet.
De belasting komt automatisch naar mij en ik heb in de familie een fiscalist op hoog niveau.
Naam heb ik reeds en logo daar moet ik nog aan werken maar zit al mijn hoofd.
Lees dan het topic gewoon eerst even door... zuchtquote:Op woensdag 13 oktober 2010 19:45 schreef LazyDave het volgende:
Ik had even geen tijd om het hele topic door te spitten, maar je hebt ontslag genomen voor een eigen poffertjeskraam? En hoeveel verdient zoiets dan? Want verdient die ex-collega, als haar verhalen zo geweldig zijn? Zal de ontwikkelingen blijven volgen en succes!
ik las verder in het topic dat je de friet zelf gaat maken. Vind ik top hoor, ik zou eerder zelf gemaakte halen (om het idee) dan fabrieksfriet. Maar mocht blijken dat het zelf maken toch te veel wordt, manneke pis in Amsterdam (en ik geloof ook utrecht) staat bekend om zijn heerlijke friet. Toen ik nog in Amsterdam werkte haalde ik daar ook altijd mijn frietje. Daar halen ze de friet echter ook bij de groothandel (wordt gebracht). Dus groothandel hoeft niet altijd te betekenen dat het kwalitatief niet goed is. En daar gaat het uiteraard ook om Vlaamse frieten. Dus dat zou dan ook een goede optie voor je zijnquote:Op woensdag 6 oktober 2010 00:00 schreef Stali het volgende:
@Stoeltafel: mijn geschatte begroting (incl. vergunningsgeld) ligt om en nabij 7.000 euro.
Evenementen of de beste markten zijn nu niet mijn doel. Dat is veel geld inleggen en zoveel mogelijk eruit slepen. Ik ga echt voor klantenbinding. Wat betreft de omgeving denk ik bij de tweede gemeente echt mazzel te hebben. Die vergunningen gaan ook naar de plaatselijke politiek. Die is toevallig rechts dus goed voor ondernemers zou je dan zeggen alleen weet ik niet hoe conservatief ze zijn. Er is nl. geen kraam te vinden terwijl daar in mijn ogen legio mogelijkheden voor zijn.
@ Christiaan,
Ben aan het oefenen. Thuis. Arme lui eten al vijf dagen zelfgemaakte Vlaamse friet bij het eten en sauzen proeven, combi's maken..
Friet en de lekkerste gehaktballen. Dat kan ik goed maken. Er moet e.e.a. bij maar ik moet het wel aankunnen in mijn eentje dus moet echt op zoek naar een leverancier die ambachtelijk en goede kwaliteit kan leveren. Maar ik durf ook niet iets fancy aan zoals Sessy schreef als gefrituurde bloemkool. Ik wil iets traditioneels maar dan vele malen beter. Eigenlijk is deze onderneming gewoon één grote aanklacht tegen al die slechte snackbars..
Saus wordt Devos & Lemmens. En die apart verkopen lijkt me nog geen optie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |