abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_87432125
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 20:18 schreef Stali het volgende:

[..]



Ga ik op mijn giechel, dan is het enorm jammer en dan zal ik het jullie uiteraard ook vertellen hoor.

Vooralsnog wil ik vrijdag, zaterdag, zondag en maandag gaan staan.
250 puntzakken per dag? :)

Gratis friet is leuk, maar je bent wel btw-plichtig :)

Waarom niet een euro inclusief saus? Of ben je bang dat er dan niemand komt eten?
pi_87432276
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 20:27 schreef Dr.Hilfiger het volgende:

[..]

250 puntzakken per dag? :)

Gratis friet is leuk, maar je bent wel btw-plichtig :)

Waarom niet een euro inclusief saus? Of ben je bang dat er dan niemand komt eten?
Het is een investering om mensen te laten weten dat ik daar sta.
Dat neem ik in de startkosten gewoon mee.

@ Greys, dank je wel. :).
pi_87432411
Overigens had ik jouw (Dr.Hilfiger) idee wel meegenomen. Kon zelfs een Kwekkeboommachine kopen waarmee ik in mijn eentje ca. 400 kroketten per dag zou kunnen draaien. :D. Maar zoiets is niet haalbaar. Ik ga voor kwaliteit, dat is het concept. Maar twee ambachtelijke producten en verder goed inkopen. Geen cafetariarommel.
pi_87433210
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 20:34 schreef Stali het volgende:
Overigens had ik jouw (Dr.Hilfiger) idee wel meegenomen. Kon zelfs een Kwekkeboommachine kopen waarmee ik in mijn eentje ca. 400 kroketten per dag zou kunnen draaien. :D. Maar zoiets is niet haalbaar. Ik ga voor kwaliteit, dat is het concept. Maar twee ambachtelijke producten en verder goed inkopen. Geen cafetariarommel.
400 kroketten is natuurlijk in de beginfase iets teveel van het goede. :)
Er zijn ook kleinere modellen om mee te beginnen/proberen. Dan kun je de kwaliteit ook in de hand houden.

Ga je de aardappelen zelf schillen en bewerken? 8-)
pi_87433510
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 20:49 schreef Dr.Hilfiger het volgende:

[..]

400 kroketten is natuurlijk in de beginfase iets teveel van het goede. :)
Er zijn ook kleinere modellen om mee te beginnen/proberen. Dan kun je de kwaliteit ook in de hand houden.

Ga je de aardappelen zelf schillen en bewerken? 8-)
Ja, 'sochtends zelf schillen, voorbakken om af te laten koelen en bij bestellingen af te bakken. Dat wordt mijn hoofdproduct. Daarom ga ik niet ook nog es zelf kroketten draaien. Ik ben maar alleen he? Beter twee dingen en de sauzen goed dan alles half.
pi_87438736
Leuk idee, blijf ik even volgen, succes !
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  maandag 11 oktober 2010 @ 22:59:28 #182
263062 Joosterd
All-Round Fokker.!!
pi_87440361
Succes TS *O*

Als je eenmaal aan het bakken bent laat het dan even weten :9~
You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible.
pi_87502319
Weer bijgelezen, je bent goed bezig :D Erg benieuwd naar het vervolg weer :Y
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:36:31 #184
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_87502415
Spannend! Heel veel succes TS *O*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_87504178
Dank jullie wel voor de leuke reacties!

Kan echt niet wachten tot de vergunning rond is. Een ja of een nee. Bij nee moet ik een vrachtwagentje kopen.
Voor een ja heb ik een leuk kar-idee gevonden. Een klein houten huisje op wielen. Morgenochtend weer naar het gemeentehuis met ook de argumentatie dat dit niet storend is in het straatbeeld en prettig voor de omwonenden is om naar te kijken. Voor hetzelfde geld hebben ze het idee dat ik een kermiskar op het plein neer wil zetten en een beetje contact maken en houden. Ik wil dit nu zo graag.

En 'smiddags naar de Sligro, pasje halen. Ben er nog nooit geweest dus vast een lijstje maken van dingen om naar te kijken.
pi_87504885
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 00:00 schreef Stali het volgende:

Friet en de lekkerste gehaktballen. Dat kan ik goed maken. Er moet e.e.a. bij maar ik moet het wel aankunnen in mijn eentje dus moet echt op zoek naar een leverancier die ambachtelijk en goede kwaliteit kan leveren. Maar ik durf ook niet iets fancy aan zoals Sessy schreef als gefrituurde bloemkool. Ik wil iets traditioneels maar dan vele malen beter. Eigenlijk is deze onderneming gewoon één grote aanklacht tegen al die slechte snackbars. :').
Ik bedacht me laatst wat ik nou graag bij een kraam zou willen halen: Snert en stampot boerenkool met worst/ribbetjes, en natuurlijk ook goed te combineren met een gehaktbal. Dan heb je ook meteen iets waarvan mensen een hele emmer kunnen halen voor thuis, ook om later op te warmen. Bij mijn weten leent dat spul zich uitstekend om lang te laten staan en op te warmen. En dan heb je meer dan alleen 'ongezond' spul. Zeker in een dorp kan ik me voorstellen dat mensen op weg naar huis even langsrijden voor lekker gemaksvoer wat toch gezond is. Snacken is toch een beetje voor de bijzondere gelegenheden/een keer per week.

En ik zou even kijken of je ook bier kunt verkopen om mee te nemen, zeker als je na sluitingstijden open bent. Dat gaat vaak met een paar flessen (kwaliteitsuitstraling, met name beugels) tegelijk, en gaat 3 of 4 keer over de kop. Met één klant die je 2 minuten kost heb je al zomaar een tientje netto winst. En als het gezellig is thuis, je dichtbij zit en het bier koud is, maakt niemand het wat uit hoeveel het kost. Ik weet dat je geen oplichter wilt zijn, maar je neemt niemand in de maling, en je moet niet vergeten dat jij daar staat en dat allemaal maar op voorraad moet hebben en je uit de naad werkt en hun het gemak ervan hebben. Gemak kost geld, heel van de prijs van allerlei producten zit hem in het op juiste moment op de juiste plek krijgen van dat product. Als iemand dorst heeft vlakbij de plek waar jij staat, dan is dat flesje fris of bier dat geld waard, punt. Bovendien moet je als ondernemer met plezier kijken naar de grootste winstmarges, alles wat je doet moet in het teken staan van die marges, dat is wat ondernemen is. De kwaliteit, hoezeer ik dat ook toejuich en het hoezeer het leveren van kwaliteit ook een prima uitgangspunt is, is het middel. Verlies het doel nooit uit het oog.


quote:
Saus wordt Devos & Lemmens. En die apart verkopen lijkt me nog geen optie.
Uitstekende mayo, die heb ik heel lang zelf uit Belgie mee moeten nemen. Alleen ik zou wel Hollandse mayo/fritessaus achter de hand houden. Nederlanders zijn nou eenmaal vergiftigd met zoet. Velen vinden die friszure mayo echt niet te eten, dat krijg je er niet zomaar uit. Ik juich je kwaliteitsidee toe, maar een frietje is zo'n product waarbij mensen echt kunnen afhaken als het teveel verschilt met wat ze gewend zijn. Wat betreft de aardappel en het vet verwacht ik geen probleem, wat betreft de mayo wel. En als een groepje of een gezin friet wil gaan halen, en eentje ervan vindt die mayo echt vies, dan gaat het hele groepje of gezin echt ergens anders heen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_87505139
Geweldige reactie, Weltschmerz en bedankt voor het meedenken, dat vind ik echt heel aardig van je. Ik kom zelf bijv. uit de randstad maar woon inmiddels in het zuiden, dus gezond en een grote verandering van smaak speelt gelukkig niet. Maar je geeft zeker tips waar ik iets aan heb. Reageer later, ben aan het koken. Bedankt iig.
pi_87505286
Een friettent is ik mijn ogen nooit prettig naar te kijken tenzij je naar Tokkies wilt kijken. Niet persoonlijk maar als je kijkt wat voor mensen een zak patat halen zijn het vaak Tokkies. Heb je al een naam/logo ? Volgens heb je voor bier een vergunning nodig, zou het morgen is bekijken.

Verder moet je is naar de belasting gaan, zij kunnen je uitleggen over de vele voordelen, uren norm van 1220 uur enz

Succes !
pi_87505420
Ik ben geen tokkie dus met dit soort vooroordelen ben ik rap klaar.
Iedereen eet hier friet.

De belasting komt automatisch naar mij en ik heb in de familie een fiscalist op hoog niveau.
Naam heb ik reeds en logo daar moet ik nog aan werken maar zit al mijn hoofd.
pi_87505648
De voordelen komen niet vanzelf, alleen de aangiften wel maar als je er niet heen gaat kost het je geld. Er zijn voor startende ondernemers echt veel financiele voordelen. Je kan dit boek ook downloaden van de site, dat zou ik zeker doen. Heb er zelf veel aan gehad
pi_87505731
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 19:09 schreef Stali het volgende:
Ik ben geen tokkie dus met dit soort vooroordelen ben ik rap klaar.
Iedereen eet hier friet.

De belasting komt automatisch naar mij en ik heb in de familie een fiscalist op hoog niveau.
Naam heb ik reeds en logo daar moet ik nog aan werken maar zit al mijn hoofd.
Heb je ook stroom in de buurt, vast wel hè. Wat voor een soort kraam/kar ga je nemen, heb je een foto ? Voedsel valt toch in het 6% btw tarief ?
pi_87505783
User DonJames wees me daarop inderdaad en die heb ik gedownload.

Even eten etc. Bedankt voor de reacties in ieder geval. Reageer later nog.
pi_87505815
Oh Stali, dat idee van erwtensoep vind ik echt een geweldig idee voor de herfst/winter! Het is dat je niet in de buurt woont anders had ik voor een kleine vergoeding wel voor je in de keuken gestaan, zodat je 1 of 2x per week kon komen halen. Echt de leukste soep waar je het meeste 'liefde' in kan stoppen en de meeste waardering voor kunt krijgen O+
pi_87505902
Erwtensoep is zeker lekker en kan je prima op verdienen
pi_87506413
Leuk!

Even volgen dit. :P
  woensdag 13 oktober 2010 @ 19:42:43 #196
263062 Joosterd
All-Round Fokker.!!
pi_87506653
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 19:09 schreef Stali het volgende:
Ik ben geen tokkie dus met dit soort vooroordelen ben ik rap klaar.
Iedereen eet hier friet.

De belasting komt automatisch naar mij en ik heb in de familie een fiscalist op hoog niveau.
Naam heb ik reeds en logo daar moet ik nog aan werken maar zit al mijn hoofd.
Je kan eventueel ook een topic openen over je logo die je in gedachten hebt en dan wat mensen hier wat opzetjes maken. Er zijn hier genoeg mensen die 'in weinig tijd' iets moois kunnen maken ;)
You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible.
pi_87506734
Ik had even geen tijd om het hele topic door te spitten, maar je hebt ontslag genomen voor een eigen poffertjeskraam? En hoeveel verdient zoiets dan? Want verdient die ex-collega, als haar verhalen zo geweldig zijn? Zal de ontwikkelingen blijven volgen en succes!
ADHD-C
  woensdag 13 oktober 2010 @ 19:52:16 #198
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_87507022
Stali! Superleuk dat je zo enthousiast aan de slag bent gegaan met je idee!
Heel inspirerend om te lezen dat iemand zo een leuk idee uitwerkt en er ook echt voor gaat!

Ik wens je bij voorbaat al heel veel succes! Mocht blijken dat je in de buurt zit dan kan ik zeker t.z.t. langs!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_87507092
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 19:45 schreef LazyDave het volgende:
Ik had even geen tijd om het hele topic door te spitten, maar je hebt ontslag genomen voor een eigen poffertjeskraam? En hoeveel verdient zoiets dan? Want verdient die ex-collega, als haar verhalen zo geweldig zijn? Zal de ontwikkelingen blijven volgen en succes!
Lees dan het topic gewoon eerst even door... zucht :) je doet je naam wel eer aan zo ;)
  woensdag 13 oktober 2010 @ 20:02:56 #200
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_87507487
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 00:00 schreef Stali het volgende:
@Stoeltafel: mijn geschatte begroting (incl. vergunningsgeld) ligt om en nabij 7.000 euro.
Evenementen of de beste markten zijn nu niet mijn doel. Dat is veel geld inleggen en zoveel mogelijk eruit slepen. Ik ga echt voor klantenbinding. Wat betreft de omgeving denk ik bij de tweede gemeente echt mazzel te hebben. Die vergunningen gaan ook naar de plaatselijke politiek. Die is toevallig rechts dus goed voor ondernemers zou je dan zeggen alleen weet ik niet hoe conservatief ze zijn. Er is nl. geen kraam te vinden terwijl daar in mijn ogen legio mogelijkheden voor zijn.

@ Christiaan,

Ben aan het oefenen. Thuis. Arme lui eten al vijf dagen zelfgemaakte Vlaamse friet bij het eten en sauzen proeven, combi's maken. :D.
Friet en de lekkerste gehaktballen. Dat kan ik goed maken. Er moet e.e.a. bij maar ik moet het wel aankunnen in mijn eentje dus moet echt op zoek naar een leverancier die ambachtelijk en goede kwaliteit kan leveren. Maar ik durf ook niet iets fancy aan zoals Sessy schreef als gefrituurde bloemkool. Ik wil iets traditioneels maar dan vele malen beter. Eigenlijk is deze onderneming gewoon één grote aanklacht tegen al die slechte snackbars. :').

Saus wordt Devos & Lemmens. En die apart verkopen lijkt me nog geen optie.
ik las verder in het topic dat je de friet zelf gaat maken. Vind ik top hoor, ik zou eerder zelf gemaakte halen (om het idee) dan fabrieksfriet. Maar mocht blijken dat het zelf maken toch te veel wordt, manneke pis in Amsterdam (en ik geloof ook utrecht) staat bekend om zijn heerlijke friet. Toen ik nog in Amsterdam werkte haalde ik daar ook altijd mijn frietje. Daar halen ze de friet echter ook bij de groothandel (wordt gebracht). Dus groothandel hoeft niet altijd te betekenen dat het kwalitatief niet goed is. En daar gaat het uiteraard ook om Vlaamse frieten. Dus dat zou dan ook een goede optie voor je zijn :)

In wat voor vet ga je frituren trouwens (of heb ik dat gemist in het topic)?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')