Holy_Goat | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:48 |
Omdat ik hier dus erg slecht in ben: Hoeveel moet ik hebben :S Het is voor mijn verjaardag. Publiek is gemengd, mannen, vrouwen, paar studenten. Paar bierdrinkers, paar wijndrinkers, veel fris. Allereerst dus het dilemma voor drinken. Bier is in de aanbieding, 3 voor de prijs van 2, elk type. Daarna dacht ik een flesje of... 9 wit en 3 rood :S maar das erg lastig inschatten en ik koop eigenlijk altijd veel te veel of ze willen weer net wat anders. Verder een berg dubbelfris voor de frisdrinkers, en ik haal wel wat flessen cola/sinas. Ik wil de nadruk dit jaar niet leggen op vlees. Tis geen vreetschuur en het is me veel te duur anders. Liefst maak ik ál het vlees op stokjes bv speklapjes ofzo, of stukjes gekruide steak etc. Ook wil ik zelf genoeg saté maken. Maarja, hoeveelheden :S Wie kan mij een goed advies geven? | |
flexoo | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:50 |
flink veel kopen! want als je elkaar aan moet kijken voor het laatste stukje is de pret er van af | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:50 |
10 kilo vlees heb je zat | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:50 |
Je kunt beter iets te veel halen en wat over is terug brengen, in het geval van de drank dan uiteraard. | |
Tezz | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:51 |
Voor wat betreft de drank kan ik je adviseren om het bij een drankenhandel te kopen. Daar kun je namelijk vaak het overschot (dichte flessen uiteraard) terugbrengen en heb je dus nooit te veel. Qua vlees is sate een goede optie, misschien in verschillende marinades. Serveer er stokbrood en satesaus bij en als garnering wat zuur en gebakken uitjes. Lekker! | |
Zeroku | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:51 |
Mannen/studenten reken maar op 10 flessen bier de man. Cola en sinas gewoon een stuk of 5 flessen allebei, dus 10 in totaal. In principe is het niet erg als daar wat van overblijft, zomer komt eraan en dat gaat denk ik toch wel op. En drank, kun je terugbrengen bij een slijterij | |
OxygeneFRL | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:51 |
Voor 26 man. Gokje. | |
PierreTT | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:52 |
Qua bier rekenen op een flesje of 8 a 10 de man. Mijn ervaring met zulke groepen is dat er gemiddeld ongeveer zoveel gedronken wordt ![]() | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:53 |
quote:Dan kun je beter in de super boodschappen doen en wat over hebben. Dergeliijke bedrijven hanyteren achterlijke prijzen ![]() | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:54 |
quote:Bij de gemiddelde supermarkt doen ze ook niet moeilijk over terugbrengen. | |
-moppie- | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:55 |
waarom bestel je niet gewoon bij az-bbq of zoiets. heb je er zelf helemaal geen drukte van. | |
Norther | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:56 |
Volgens mij kan de slager je dat wel vertellen wat je ongeveer allemaal nodig hebt. ![]() | |
Zeroku | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:56 |
quote:Ik had het over frisdrank he ![]() ![]() | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:58 |
Het mag volgens mij niet teveel kosten Nouja haal je toch een heleboel van die diepvrieshamburgers ? Moet je zien hoeveel mensen dat vreten en de dure shaslicks links laten liggen ![]() | |
JJdJ1984 | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:58 |
4a5 stuks vlees per persoon a 100 gram drank ligt eraan wat voor groep je binnenhaalt maar ik zou uitgaan van een flesje of 8 ![]() | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:59 |
Ik zou uitgaan van 3 stukjes vlees per persoon. Dus 26 hamburgers, 26 sjashlicks en 26 drumsticks of vul zelf maar in. Verder zou ik véél stokbrood met allerlei beleg klaarzetten voor je de BBQ aanzet, dan vreet men zich daar alvast kapot in. Met 26 man gaan die héél rap op. Ik zou uitgaan van 1/3 stokbrood per persoon. Verder maak je gewoon 1 gigantische bak met salade. Je poft voor iedereen een grote aardappel (simpeler kun je aardappelen niet klaarmaken) en klaar ben je. | |
Holy_Goat | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:59 |
quote:dat is voor mij helaas veel te duur | |
ER_Online | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:00 |
Ik weet niet waar je woont, maar waar ik woon zit een klein slagerijtje die ook catering verzorgen. Voor 8,75 pp was het extreem lekker eten, goed genoeg voor iedereen. Kwaliteit van de salades was wel wat minder (veel dressing en saus), maar verder prima verzorgd. Ook geen omkijken naar afwassen! Ik zie dat dat net zoiets is als azbarbecue zoals boven staat. | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:00 |
quote:Dat vind ik persoonlijk wel weinig, ligt er wel aan hoe lang je wil gaan BBQ'en. | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:01 |
quote:Dat is toch niet echt goedkoop te noemen zoals TS graag wil. | |
P.F | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:01 |
Ik zou inderdaad heel veel afbakstokbrood halen (en dan per 6 afbakken) van die emmers kartoffelsalad.. zelf eier salade maken misschien Die neerzetten.. Als iedereen er is de bbq pas aansteken ![]() Dan zit iedereen al vol van 't brood ![]() | |
P.F | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:02 |
Oh en zelf sate maken van kipfilet, gewoon de dag van te voren of zo, 3 stukjes per stokje.. primaa! | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:02 |
quote:En zo bespaar je op vleeskosten. | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:03 |
Inderdaad stokbrood met kruidenboter/satesaus. Voordeel verpakkingen hamburgers/satestokjes halen bij de Lidl ofzo eventueel nog iets van spareribs erbij (die kosten ook geen drol bij de Lidl/Aldi) en verder wat drank. Wanneer ik of mijn vrienden een BBQ geef wordt er geen salade meer neergezet, want dat vreet niemand, kijk dus even of je dat zelf wel waard vind. | |
P.F | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:04 |
quote: ![]() | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:04 |
quote:Omdat men al redelijk vol zit door het stokbrood, gaat er echt niet zoveel vlees in hoor. En wat is dat trouwens ook voor een onzin dat er, omdat het een BBQ betreft, er gelijk 5 lappen vlees door iedereen verorbert moeten worden? ![]() | |
Killaht | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:05 |
26man das niet niks. Ik denk zo gemiddeld 4 stuks per persoon. Ik zou doen wat iedereen zo'n beetje lust worst, hamburger, shashlick,kipfilet, stuk vis of gambas, koteletten etc. Totaal vlees dus 400gr x 26 = 10,4 kilo. Daarnaast zou ik van die grote schalen salades kopen en neerzetten, lekker makkelijk. Ook nog een stuk of 10 sauzen, ketchup, curry, mayo, cocktail, bbq, etc. van die calve sauzen ofzo. Ik zou ook nog wat stokbrood halen of van die diepvriesknoflookstokbrood. En dan de drank nog... | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:06 |
Wel sad dat je de gasten van verjaardagsfeestje niet eens fatsoenlijk van vlees kan voorzien . Geef dan geen bbq maar nodig ze uit voor een bak koffie met gebak | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:06 |
quote:Omdat het lekker is. Maar inderdaad, veel stokbrood neerzetten. | |
ER_Online | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:06 |
Maar als je zelf koopt hou ik normaal het volgende aan: 1/2 stokbrood per man (afbak?) 1/4 bakje kruidenboter 3,5 stuks vlees (bij gemengd publiek 1/6 bak kartoffel salade 1/6 bak huzarensalade of iets in die richting 1/4 bakje/flesje saus (Pak/maak grote portie satésaus!) 1/4 blik ananas/perzik etc. 6 flesjes bier (bij gemengd publiek) 1/3 fles wijn 1/2 fles frisdrank Genoeg kolen! Evt kun je aanvullen met zelfgemaakte koude macaroni/komkommers etc. Ligt er natuurlijk aan of je vleeseters/groene mensen hebt, zuipers of mensen die moeten rijden, mannen/gemengd of ook kinderen etc. maar ik zou zelf zoiets aanschaffen. Maja ik koop liever ietsje ruimer. Verder heeft de aldi in de diepvries vlees per kilo, wat best prima te eten is en maar 7 euro kost. Zitten 4 stuks de man in. | |
#ANONIEM | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:07 |
Als je 3 kilo kipfilet haalt in de aanbieding, zelf marineert en sate van maakt kom je een heel eind. Dan haal je nog van die goedkope hamburgers a 20 per doos x 2, en dan nog een zooi speklapjes/andere shizzle, 20 stokbroden en salade, en een liter satesaus. [ Bericht 44% gewijzigd door #ANONIEM op 01-06-2010 12:08:14 ] | |
JJdJ1984 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:07 |
quote:Das geen onzin dat is een zorgvuldige afweging die je maakt ![]() Je wilt natuurlijk niets te kort komen daarnaast een mooie indruk maken door mensen te laten kiezen. Ik ben nu bezig met een bbq te organiseren waar 4,5 stuk vlees/Vis pp gerekend wordt. Twee salades (rundvlees, huzaren) twee rauwkost en een fruitsalade. Tsja dan betaal je ook al snel 12,5 euro ![]() | |
HugoBaas | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:07 |
Teveel drank is toch niet erg? Blijft heel lang goed en dan drink je dat lekker zelf op. Mensen die drank gaan terugbrengen ![]() ![]() | |
B3nn0 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:08 |
Gewoon naar de keurslager en zeg je dat je 26 porties vlees wil voor een barbecue. | |
HugoBaas | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:09 |
quote:Geef dan geen BBQ. Een BBQ geven en dan 3 stukjes vlees per persoon ![]() ![]() | |
flexoo | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:09 |
![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:09 |
quote:Haal alleen wijn en fris, en geen bier. Dan is de kans dat je met een boel blijft zitten, of ergens veel te weinig van hebt al een stuk kleiner. Haal een fles (=6 glazen) per alcohol drinker. Als je salades, patat, etc hebt, zorg dan voor 250 a 350 gram vlees PP, dus een kilo of 8/9. | |
JJdJ1984 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:10 |
LHO kan het weten die is BBQ expert ![]() | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:10 |
quote:Een BBQ zonder bier ![]() | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:10 |
quote:Geen bier? | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:10 |
Het goedkoopste BBQ vlees: -hamburgers -worst -speklappen | |
B3nn0 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:10 |
Als mensen veel bier drinken gaan ze automatisch meer eten he... | |
Zeroku | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:11 |
quote: | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:11 |
quote:Geef dan geen barbecue. | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:11 |
quote:Geen bier ![]() | |
P.F | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:11 |
Geen bier halen is echt lame op een bbq maar ik neem aan dat er genoeg mensen met een flesje sterk aan komen zetten? | |
JJdJ1984 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:12 |
Hertog Jan ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:12 |
quote:Voor 8,75 heb ik 1,5 kilo kip en 1,5 kilo kipvleugels. Dat is voor pakweg 15 personen wel genoeg. Ik geloof dat TS iets goedkoops zoekt. | |
B3nn0 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:12 |
quote:Vind ik ook, maar zeg dat maar tegen hem! | |
HugoBaas | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:12 |
quote:Geen bier is idd lame | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:13 |
Je kan ook een Amerikaans feestje geven Dan moeten mensen zelf hun spullen meenemen ![]() | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:13 |
quote:200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man! ![]() | |
HugoBaas | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:14 |
quote:Hou op zeg. Ga dan niet BBQen. Aanbevolen hoeveelheid boeit niet op een BBQ. Als ik op een BBQ kom en er zijn maar 3 stukjes vlees ga ik diegene echt uitlachen en kom ik nooit meer. Ik eet als ik gewoon in de pan vlees bak al 400 gram per dag. ![]() | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:14 |
quote:Op een barbecue gooi je alleen geen vlees per 200 gram tegelijk op het vuur. | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:14 |
quote:Doen wij altijd. En eerlijk is eerlijk, ik vind het een fantastisch systeem omdat we anders een stuk of 20 kado's per jaar moeten kopen enzo ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:15 |
quote:Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven. Ontopic; SPARE - RIBS TS, SPARE RIBS! | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:15 |
quote:Dan ben je een kinderachtig stuk vreten. | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:15 |
quote:Alsof jij überhaupt ooit gevraagd wordt ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:15 |
quote:Daarnaast drinken mensen toch wel wat er staat. Zet een fles rum neer, en die gaat ook wel leeg. Bier is relatief veel werk. Flesjes of tap terugbrengen, veel gesjouw. Dan is 5 dozen wijn een stuk makkelijker. | |
flexoo | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:15 |
quote:in de aanbieding bij de makro 5 euro de kilo | |
HugoBaas | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:16 |
quote:Nee mensen die weinig vlees halen weten niet hoe ze moeten BBQen. | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:16 |
quote:Leuk als de helft van je bezoek geen wijn drinkt... | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:16 |
quote: ![]() Spare ribs ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:17 |
quote:Maar als je naar beneden kijkt kan je dan ook je eigen piemel niet meer zien. Danwel door je pens, of door die enorme tumor die uit je maag komt groeien ![]() TS: Kleine porties = etapes eten = sneller vol. Zorg dus voor fingerfood, satestokjes, etc. Niet dat mensen 3kg vlees in één keer op de bbq gooien, want dan schuiven ze rustig alles achter elkaar naar binnen ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:18 |
quote:En jij dacht een halve kilo vlees van spareribs te halen? ![]() | |
HugoBaas | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:19 |
quote:Ik ben zo slank als wat ![]() | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:19 |
quote:Hey, TS wil goedkoop. Ik bied hem de goedkoopste oplossing. En eerlijk is eerlijk, Hugo. Jij lijkt me niet dusdanig gesofisticeerd dat je oog zou hebben voor wat er nog op tafel staat. Volgens mij let jij vooral op wat er al op de ijzers ligt. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:19 |
quote:Ik denk dat dat, als je het bier (sowieso smaakbedervend, maar goed) niet prominent vooraan zet wel mee valt. Kan je altijd nog 2 sixpacks in de koelkast zetten voor hen die wijn echt niet lusten ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:20 |
quote:Zeg ik dat dan ergens, baklap? Nee. | |
Seven. | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:20 |
quote:Pics. | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:21 |
quote:Misschien bij jouw vrienden, bij mijn vrienden werkt dat niet. Die gaan nog liever aan de frisdrank dan aan de wijn. | |
Gripper | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:21 |
quote:Ok, dat zijn dus echt dameshoeveelheden qua vlees, veel te weinig voor gemengd publiek, en na afloop gaan zn gasten dus muiten. De broden en salades zijn wel ok, maar je wilt natuurlijk niet een avond lang stokbrood en sla eten. Ik ga er nu vanuit dat holy goat een vriezer heeft, of mensen die m helpen om eventuele restjes op te eten. Mijn ervaring bij BBQ's is trouwens dat het altijd op gaat, ik ben een hele normale eter, maar bij een BBQ verander ik in holle bolle gijs, en zo nog wel wat vrienden en kennissen. Handig ![]() Vleesch: Minstens 4 verschillende items, je hebt altijd wel miezemuizen die niet alles lusten. Saté Neem gemiddeld 4 stokjes saté pp. Niet van die miezerige dunne fliebertjes kip, maar gewoon goeie stukjes, ook weer niet te groot (want dan blijven ze rauw van binnen) : blokjes van 3 x 3 x 3 cm. Uit 1 filetje haal je zo ongeveer 3 stokjes. Reken maar uit hoeveel kipfiletjes (200-250 gram / stuk ke dan nodig hebt. Kip is goedkoop, maak dus veel sate, en bereid je voor op veel werk als je 100 saté's moet rijgen. Een redelijk simpele maar lekkere marinade: 2/3 ketjap, 1/3 olie, 3 flinke tenen knoflook, de avond voor de BBQ alles al in de marinade zetten voor supermalse saté. Je kunt ter variatie ook enkele spiezen rijgen met paprika,ui, champ, als shaslicks. Hamburgers: 1 a 2 pp speklapjes: 1 pp worstje: braadworsten kunnen, maar zijn wel groot. Als je iets knakkigs kunt vinden, is dat prima. niet-vlees: - spiezen met champignons, paprika, ui - losse plakken courgette - broden, salades, sauzen (knoflooksaus zelf maken met 1/3 mayo, 2/3 yoghurt, en enkele tenen knoflook + kruiden) , grote bak pastasalade. Voor achter de hand: altijd een extra pak diepvriesburgers, blikken knakworst, frikandel achter de hand. t is dan wel niet van dat geweldige BBQ-voedsel, maar je serveert het toch pas noodgedwongen aan het eind als alle lekkere dingen al op zijn en mensen een bodempje hebben gelegd. Wat je overhoudt (als je al overhoudt) mag de vriezer in, of terug in de koelkast, en dan de dag erop weer BBQ-en met de restjes. | |
HugoBaas | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:22 |
quote:Daar heb je wel een punt. Ik ga inderdaad BBQen voor het vlees. ![]() | |
Zwansen | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:23 |
quote:Ja, gek he als je 3 stukjes vlees per dag op de BBQ gooit. ![]() | |
Holy_Goat | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:26 |
quote:even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet. Ik zit nu te denken idd bij een slager mijn spulletjes te bestellen, maar dan als ongemarineerde artikelen. Wil van hamlappen sate maken: hoeveel hamlappen zou je nodig hebben voor pak em beet 120 sate stokkies? planning is plusmin 5 satestokjes de man, voor de helft van de mensen een dikke worst (uit ervaring blijkt dat niet iedereen dit eet) , 1 hamburger, 1 speklap, en misschien nog wel iets van een (halve) grote gekruide steak? en of misschien iets van voorgekookte kip - iets. | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:26 |
quote:Ze doet gewoon alsof alles op is zodat ze de rest van de week ook te eten heeft ![]() ![]() ![]() | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:26 |
quote:Wat is je budget dan ongeveer? | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:27 |
quote:Saté van hamlappen ? ![]() Saté kan van Kip , ossenhaas of varkenshaas. | |
HugoBaas | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:33 |
quote:Ossenhaaspuntjes ![]() Altijd heerlijk vanaf de BBQ. ![]() | |
Holy_Goat | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:39 |
quote:geen idee. incluis alles 250 ofzo | |
Holy_Goat | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:40 |
quote:dat doe ik iig niet. meestal is het snel hap hap weg vreten. beetje zonde van de ossehaas. Daar moet je van genieten. Hamlappen zijn verder prima te marineren voor saté! ![]() | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:43 |
Ga nou maar gewoon die tip die eerder gegeven is aangaande de kipfilet ter harte nemen . Dan koop je stokjes en X kilo kipfilet (á 2,99 de kilo) netjes in stukjes snijden en op stok in de marinade leggen en je hebt héérlijke saté voor weinig . Hamburgers kun je vrij simpel zelf maken door gehakt in de reclame te kopen ( 2,99 de kilo) haal je 10 hamburgers per kilo uit . Ben je al een aardig end op weg en heb je meer dan genoeg voor wat bier en wijn . | |
BasEnAad | dinsdag 1 juni 2010 @ 12:53 |
Tip is misschien om een enkele dozen diepvrieshamburgers achter de hand te hebben. Is niet duur en je hebt toch nog vlees over, mocht er te weinig zijn. | |
davo1979 | dinsdag 1 juni 2010 @ 13:08 |
Tvp binnenkort ook een verjaardag en weet niet hoeveel ik moet kopen | |
Perruche | dinsdag 1 juni 2010 @ 13:17 |
Wat gripper zegt! ik zou doen: 3 satestokjes (kip) pp 1 of 2 shashlick (varkensvlees) pp 2 of 3 runderworstjes pp (merguez ofzo) 1 gepofte aardappel pp veel groentespiezen met champignons, paprika, ui, courgette een paar turkse broden (geen stokbrood man, turks brood = veel lekkerder!), en een bak pasta salade, een bak groene salade en misschien huzarensalade ofzo. Saus: knoflooksaus, satehsaus, en calve sausjes. Qua drank: voor de bierdrinkers 6-8 flesjes pp, voor de wijndrinkers 1 fles pp (en dan iets meer wit/rose dan de rood, het is toch zomer!), en zo'n 10 flessen fris, die kan je toch bewaren. | |
The_Hives | dinsdag 1 juni 2010 @ 13:32 |
quote:prefekt sausjes. Zelfde smaak een stuk goedkoper. Bespaart weer voor ts ![]() | |
AnggurMerah | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:04 |
quote:Ja van hamlappen is heel normaal hoor, van ossenhaas niet ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:07 |
quote:Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad. | |
JJdJ1984 | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:09 |
quote:Wij verzorgen voor u een luxe barbecue aan huis, die op de gewenste dag en tijd wordt bezorgd. Wij berekenen ongeveer 500 gram vlees/vis p.p. Dit zijn 2 stukjes vlees en 2 stukjes vis p.p. U kunt uw keuze maken uit een assortiment van: Gemarineerde biefstuk, gemarineerde kipfiletspies, kipsate, zalm. scampispies en pangansiusfilet. Tevens serveren wij de bijbehorende garnituren bestaande uit huzarensalade, pastasalade, 3 koude sauzen, warme satesaus, 3 soorten verse rauwkost salade, vers fruit salade en bourgondisch stokbrood met kruidenboter. *oops* Dit is één van de pakketten die ik besteld heb ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:13 |
quote:Op de Fok!bbq van laatst hadden we voor 8 personen als ik mij niet vergis een halve kilo sate van mij, halve kilo van SingleCoil, een kilo kippenvleugels (dus ca 400 gram vlees ofzo?) die ik gemarineerd had, en +/- 10 hamburgers van SingleCoil, en ingevroren burgers van Vogue. 3 stokbroden met smeersels. En iets van een halve kilo merguez van SC. Ik geloof dat er achteraf de helft van de vleugels over was, de helft van SC's sate, en op 1 na alle ingevroren hamburgers. Ook van de merguez was genoeg over. 500 gram vlees PP is héél erg veel. | |
JJdJ1984 | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:15 |
quote:Maar TJ komt ![]() | |
Killaht | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:17 |
Saté met kip vind ik persoonlijk het lekkerst. | |
P.F | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:19 |
turks brood is ook een hele goede!! | |
AnggurMerah | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:19 |
quote:geef mij maar lekker sate kambing met lontong ... wat gado gado erbij en een biertje! dat is pas bbq voor mij ![]() ![]() | |
Mirjam | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:23 |
opgeschoond, dit soort gezeik is niet nodig | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:23 |
quote:Sate Kambing is geitenlamsvlees , maar jij maakt dat gewoon met hamlappen van het varken ? ![]() | |
AnggurMerah | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:25 |
quote:goh bedankt voor het uitleggen wat sate kambing is... ik had werkelijk GEEN idee ![]() nee ik zei alleen dat het normaal is om het te gebruiken. doe aub eens normaal ![]() | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:29 |
quote: Nogmaals: Saté van hamlappen = NIET gebruikelijk . Ook ben je als je hamlappen bij de slager gaat halen veel (2x) duurder uit dan als je kipfilet haalt in de aanbieding. Doei ![]() | |
AnggurMerah | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:33 |
quote:Nogmaals: sate babi wordt heel vaak gewoon van hamlappen gemaakt ![]() | |
Perruche | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:35 |
quote:mietjes ![]() Trouwens, over die sate Kambing, bij de turk kan je vaak goedkoop geitenvlees krijgen, is toch niet populair in NL ![]() | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:36 |
quote:Tsssssssss dimmen tante ![]() Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté. ![]() Zeker als je gaat marineren ![]() | |
AnggurMerah | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:39 |
quote:dimmen? jij bent de hele tijd aan het schelden ![]() enfin ontopic: wat velen al hebben gezegd voor mij: idd veel stokbrood en salades ![]() | |
JJdJ1984 | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:41 |
Gezellig hier zeg. Misschien samen een kookclubje beginnen? | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:42 |
quote:Salades en stokbrood vind ik persoonlijk nogal goedkoop scoren . Als je zoiets organiseert zorg je voor voldoende vlees. Punt . Zijn voldoende goedkope alternatieven genoemd om het budget te drukken zonder je gasten bij voorbaat op rantsoen te sturen ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:49 |
quote:Je hebt ze niet eens geproeft ![]() ![]() Vlees van een BBQ zou ik nooit bewaren ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:49 |
quote:Dan zijn er in elk geval spareribs ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:50 |
quote:Eens. Al is het maar omdat kip heel neutraal van smaak is, en je marinade dus optimaal te proeven is ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:51 |
quote:Hoezo? Het wordt vaak gewaardeerd. Een lekkere salade is niets mis mee. Daarnaast is het wel fijn als mensen ook nog wat proeven van het eten, en er niet een wedstrijd van maken om zoveel mogelijk kilo's naar binnen te schuiven. | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:55 |
quote:Er is niets mis met salade/stokbrood/kruidenboter . Maar als je een BBQ geeft moet je niet op een stukje vlees kijken . Eigenlijk hóór je gewoon over te houden . Anders is je feest niet geslaagd ![]() | |
Mirjam | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:57 |
winner-taco en anggurmerah, kappen, nu is het klaar. | |
RobinOok | dinsdag 1 juni 2010 @ 15:58 |
Als ik ergens een fucking hekel aan heb is het uitgenodigd te worden voor een bbq en dan fucking prefab hamburgers, speklapjes en worst te vreten krijg. Waarom zou je daar een bbq voor aansteken? YUK! En dan kan het nog erger! Heb het ooit meegemaakt dat de gastheer alles 's middags had voorgegaard! Want anders is het niet hygienisch. Aaarrrrgggghhh. ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:03 |
quote:De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt. | |
Zeroku | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:05 |
quote: ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:09 |
quote:Liever zoiets dan dat de gastheer op mijn vingers zit te kijken of ik alsjeblieft niet teveel vlees aan het eten ben. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:14 |
quote:Dat hoeft ook niet, zorg ervoor dat iedereen vooraf al een hapje of wat op heeft. En dat er gewoon goed vlees is (hoeft niet duur te zijn, zelf gemarineerde kipsate kost je geen hol en is heerlijk). Iets met kwaliteit en kwantiteit enzulks. | |
Perruche | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:15 |
quote:ik hou gewoon niet van kipvleugels. Die botten, dat vel, ieuw bah. Daarnaast ben ik het wel eens dat salade op BBQ toppie is. en diepvriesvoer bah. | |
RobinOok | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:16 |
quote:Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn. ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:20 |
quote:Nouja wat ik aangaf, maak zelf sate, kipvleugels (@Perruche: ook niet mijn favoriet, maar vies zou ik ze niet noemen ![]() Maarja, dan heb je inderdaad geen 500 gram vlees. Wat ik echt een gigantische hoeveelheid vindt, zeker gemiddeld genomen. | |
P.F | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:29 |
Ik ga wel eens naar BBQ's waar het is van: veeeel vlees, een stokbroodje en een salade. Soms ga ik naar bbq's waar wat meer gerechten op tafel staan, waar echt moeite in is gestoken, etc. Dan eet je waarschijnlijk ook netjes aan tafel en eet je waarschijnlijk minder. Ik denk dat de 26 gasten voor voorbeeld 1 komen, nou prima toch. En salades etc. zijn best wel prima, veel dames willen niet meer dan 1 stuk vlees eten (of willen sowieso geen varkensvlees....) Ik eet helemaal geen vlees dus ik vind stokbroodjes prima ![]() | |
Winner_Taco | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:30 |
Maar kip hoeft toch toch niet duur te zijn ? | |
P.F | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:36 |
Komen er ook vega's ![]() | |
Holy_Goat | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:41 |
quote:Ik heb dit nergens vermeld. Lees dan anders eerst de OP alsjeblieft. Niet té duur is wat anders als heel weinig geld. Ofwel ik ga geen ossehaas sate stokjes maken. Das me te veel van het goede. Heb nu het idee om bij een goede slager goed vlees te fixen in ieder geval. Totaalprijs 250 euro ongeveer (max 300). Das een tientje de man incluis drank, moet denk ik wel goed te doen zijn dacht ik zo. | |
RobinOok | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:52 |
Nee, klopt. Ik had al wel door dat dat voor jou niet opgaat. Maar voor anderen hier blijkbaar wel. Daar reageerde ik op. En dingetje ook, Lee. | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:52 |
quote:Wat is daar mis mee dan? | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 16:56 |
quote:Eens. Het zou zonde zijn als TS in die reacties mee gaat ('500+ gram vlees en 10 kratten biehhhhr!'), en dan straks met 5 kilo vlees blijft zitten, 400 euro kwijt is, en buikpijn heeft, terwijl hij ook één van de vele wel nuttige tips had kunnen volgen ![]() | |
RobinOok | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:01 |
quote:Alles, maar vooral de combinatie. | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:01 |
quote:Want? Omdat het niet aan jouw eisen voldoet ofzo? | |
RobinOok | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:06 |
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer. | |
Dennis101 | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:08 |
quote:Wat moet je dan een zwaar leven hebben als je daar op neer kijkt. | |
RobinOok | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:10 |
Kost me geen enkele moeite. | |
AnggurMerah | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:15 |
Ik zie dat Mirjam geen enkele moeite heeft met de verdere discussie ![]() | |
RobinOok | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:16 |
Ontopic nu! Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn. ![]() Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20. Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui, basilicum en vinaigrette. 1 deel citroensap 3 delen olijfolie knoflook, zout, peper [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 01-06-2010 17:22:29 ] | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:18 |
quote:En zorg voor een lekkere (zelfgemaakte?) kruidenboter, en 5 kilo grote aardappels in aluminiumfolie gerold. Mochten mensen dan nog honger hebben, dan kunnen ze achteraf altijd nog een aardappel poffen ![]() | |
RobinOok | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:27 |
Ja, maar aardappels poffen duurt toch wel een uur, dus da's niet zo heel handig om "acheraf" te doen. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:28 |
Tegen de tijd dat de eerste vleesitems op beginnen te raken je aardappels tussen de kooltjes gooien ![]() | |
Sunnythesun | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:34 |
Goed vullende salade voor niet al te veel geld: jong belegen of belegen kaas in blokjes 2 komkommers in blokjes grote pot erwtjes Zorgen dat het ongeveer 3 gelijke delen zijn, mengen, mayo, beetje azijn en pezo er door en je hebt een frisse, vullende maar niet al te groene salade die zelfs stoere kerels die geen konijnenvoer eten, lusten ![]() ![]() Verder: kip in blokjes en marineren in patak's currypasta maakt een erg lekkere sate!! Wat ik vaak nog doe ter vulling: roseval aardappeltjes in de schil, in blokjes, even beetgaar koken en dan met een flinke hoeveelheid knoflook, rozemarijn, tijm, olijfolie en pezo 20min in de oven schuiven. Makkelijk, niet duur en erg lekker ![]() ![]() Verder met LHO en Robin eens hoor!! BBQ'en moet lekker zijn, niet per se veel!! | |
PabloLopez | dinsdag 1 juni 2010 @ 17:41 |
hoe ga je het allemaal koud houden? heb je een grote vriezer? | |
piepkuiken21 | dinsdag 1 juni 2010 @ 23:40 |
ik had laatst 1 kg kipfilet (20 stokjes) op 8 man 1 kg gehakt (zelf lekker gemaakt door ei, groene peper en ui) en 10 hamburgers. 1 bak huzarensalade, 1 bak aardappelsalade, wat bolletjes voor de hamburgers (80 ct bij AH voor 10) en 6 stokbroden, en alles was zowat over met grote eters. TS, doe jezelf een lol en koop afbakstokbrood (32 ct de 2) neem voor iedereen een half brood, 3 stokjes sate, 2 hamburgers (als je ze vers maakt zijn ze extra machtig, ga uit van 3,5 kg gehakt) en misschien worstjes. Dit is meer dan genoeg! en wat ben je kwijt maximaal 100 euro en een dag voorbereidng. Kun je genoeg Fris (niemand heeft problemen met Lidl Cola of aldi sinas) Wijn en bier halen. Vaak is drank het duurste van je BBQ. Oja het staat niet krenterig als je zelft ik heb bier maar wil je veel drinken neem dan zelf een kratje mee. | |
flippivideo | woensdag 2 juni 2010 @ 03:35 |
Zo te zien van de bieraanbieding shop je bij C1000, die hebben vaak schouderkarbonade voor 2,99 maak je prima sate van. Van varkenslappen, hamlappen ook en vaak in de aanbieding. Rundergehakt voor hamburgers. Spareribs is wat minder voordelig tenzij je ze ongemarineerd van de Makro hebt in 5kg doos. Bij ons is 26 man en rustige verjaardag. Reken op 10 kilo vlees. Na je vlees bij C1000 te hebben ingekocht, koop de rest bij Lidl...aardappelsalade, verse kruidenpotjes voor een JO pastasalade en zelfgemaakte kruidenboter voor 3 euro de kilo. De pindakaas van het merk Panda aldaar maakt veel pindasaus omdat het goed bindt met water...3 potten waarschijnlijk al teveel. Knoflooksaus natuurlijk ook zelf maken. Wijn in kartonnen jerrycans. Hele diepgevroren kippen zijn verkrijgbaar bij Aldi, haal je 10 stukken uit, laat ze vanaf het begin tot einde bbq 2 uur op indirecte hitte garen voor mensen die nog willen nakluiven. | |
Tezz | woensdag 2 juni 2010 @ 07:28 |
Ik heb ook nog een lekker recept voor aardappelsalade. NIet moeilijk, niet veel werk maar wel lekker vers: - Schil aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar en giet af. - Maak een mengsel van suiker en azijn (gewoon mixen en proeven totdat je een goede zoet/zuur-verhouding hebt) en giet dit over de nog warme aardappels. - Omscheppen en af laten koelen. - Bak kleine reepjes ontbijtspek uit en meng dit door de aardappels. - Hak een bosje peterselie fijn en meng dit door de aardappels. - Maak een dressing van half creme fraiche, half mayo met een lepel mosterd er door en eventueel wat honing. - Schep de dressing door de aardappelsalade. Klaar! | |
Oceanonix | woensdag 2 juni 2010 @ 08:32 |
Fruitsalade voor erbij. Kijk wat je kan kopen op bijvoorbeeld de markt en snijd er zelf een salade van. Altijd lekker. Hamburgers zijn makkelijk zelf te maken. Je kan er eventueel nog spek omheen vouwen voor meer smaak. (naast het toevoegen van kruiden aan het gehakt). Shaslicks zijn ook makkelijk zelf gemaakt. Kipfilet in blokjes snijden, marineren, samen met ui en paprika aan spies rijgen. Bij het gebruik van satestokken deze een avond van te voren in water met een klein beetje zout leggen. Dan worden de stokjes goed nat van en kunnen ze niet verbranden tijdens het grillen. | |
TJDoornbos | woensdag 2 juni 2010 @ 11:26 |
quote:oh? Hoe weet jij dat? | |
ASSpirine | woensdag 2 juni 2010 @ 13:36 |
Toch grappig om te zien dat er altijd veel mensen zijn die er een wedstrijdje van maken om te zeggen hoeveel vlees ze wel niet op kunnen. ![]() Met bier hetzelfde, 10 flesjes pp is een mooie gemiddelde, maar dan heb je weer de enkeling die zegt een krat pp. Salades zijn nodig zodat je niet constant op vlees zit te kauwen, had laatst tzatziki gemaakt, aardappelsalade en gewoon wat geraspte wortel. Stokbroodje, kruidenboter en kruidenkaas en wat koude sauzen. En achteraf gebleken, veel te veel vlees gekocht. Je moet er ook aan denken dat je veel drinkt bij een barbecue, en als je maag nu eenmaal vol zit, dan gaat er gewoon niks meer in. Je kan dan zeker geen 500 gr vlees eten. | |
Schranseman | woensdag 2 juni 2010 @ 13:53 |
Ik BBQ regelmatig voor grote groepen en kan je aanraden om geen ingewikkelde zaken te BBQen. Ik weet niet wat voor BBQ je hebt, maar dat kan nogal wat uitmaken. Er even van uitgaan dat je een grill BBQ (dus zonder deksel) kan je best wel leuke dingen maken. Persoonlijk zorg ik ervoor dat ik zowel koe, kip, varken als vis ka serveren, maar nogmaals vrij basic. Koe. Koop een groot stuk rundvlees als bv een achtermuis, liesstuk of ezeltje. Is vrij voordelig (¤10,00 de kilo) en aan een stuk van 1.5-2 kilo heb je genoeg. Om dit gerecht te maken heb je alleen een BBQ, thermometer (ikea fantast 6 euro) en alufolie nodig. Je grilt het vlees al draaiend naar 54C en je hebt een stuk vlees waarin welldone en medium vlees zit. Vis. Zalm is makkelijk, maar op het moment duur. Een zijde zalm koop je bij de visboer voor 20 euro. Als je geld over hebt kan j er grillplankjes bij kopen bij de appie (7 euro voor 2 en je hebt er 4 nodig), maar alufolie gaat ook goed. Verras je gasten en leg de zalm op de folie. smeer er mosterd op en daarna bruine suiker. Dat voor ongeveer 15 minuten en je weet niet wat je proeft. Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant). Varken. Koop kant en klare ballen bij de lidl. wikkel ze in mger ontijtspek, beetje bbq kruiden eroverheen en maak ze klaar op een minder warme plek. Afhankelijk van de hitte 30/60 minuten. 10 minuten voordat ze eraf gaan even dippen in een suasje van BBQsaus en honing en er weer terug op. Succes! | |
flippivideo | woensdag 2 juni 2010 @ 14:13 |
quote:Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is. Als OP met 26 gasten een blister cola (6 flessen) van de Lidl heeft, 6 Fanta en daarnaast nog wat Sprite en wat lightfrisdrank en sappen, dan is het ruim voldoende. | |
flippivideo | woensdag 2 juni 2010 @ 14:30 |
quote:Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone. | |
JJdJ1984 | woensdag 2 juni 2010 @ 14:31 |
quote:Want met een tap wordt er meer gedronken? ![]() | |
flippivideo | woensdag 2 juni 2010 @ 14:46 |
quote:Ja dan gaat men voor de hoofdprijs. | |
Schranseman | woensdag 2 juni 2010 @ 14:47 |
quote:Je krijgt dan wel een rubber velletje. | |
JJdJ1984 | woensdag 2 juni 2010 @ 14:48 |
quote:oh shit ![]() | |
flippivideo | woensdag 2 juni 2010 @ 15:06 |
quote: Van de langere gaartijd of van het voorgrillen? Na anderhalf uur is er nauwelijks meer hitte om af te grillen. Lukt wel maar duurt dan langer. Aanvankelijk deed ik ook nagrillen, maar ik zag de bbq Pitboys het net andersom doen met een mooi grilleffect van nog loeihete kolen. Best slim dacht ik toen. Het schroeien moet wel heel kort, want je (ik) wil een langzame garing met mooi wit vlees | |
TJDoornbos | woensdag 2 juni 2010 @ 15:06 |
quote:goed dat je het zegt. Dan ga ik dat maar eens doen ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 juni 2010 @ 15:11 |
quote:Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken. De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid. [ Bericht 0% gewijzigd door LeeHarveyOswald op 02-06-2010 15:12:23 (typo) ] | |
roooosje | woensdag 2 juni 2010 @ 15:31 |
Oh men, wat zou ik doodgeknuppeld worden als ik geen bier zou hebben op mn bbq-feestje. En ik zou ze nog gelijk geven ook! | |
Coelho | woensdag 2 juni 2010 @ 15:34 |
quote:Beste reactie tot nu toe, als mensen tenminste weten te waarderen dat je er moeite voor doet. Als ze alleen voor de hoeveelheid komen, dan kun je beter voor diepvries gaan ![]() @Schransemans: Heb je een reden om niet over Fatties te beginnen? Zijn die niet gaar te krijgen boven een grill? HoH gehakt kost helemaal geen knoop. Hoe hou jij trouwens deze hoeveelheden warm? Of laat je het een voor een komen tijdens een grotere BBQ? | |
flippivideo | woensdag 2 juni 2010 @ 15:50 |
quote:Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken. De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid. [/quote] Ik vind de charme van bbq: alles op 1 vuur bereiden dat dan dient als grill, oven en slow-cooker. Spareribs zelf marineren en 5-6 uur garen. Een keer na afloop partijtje was ik wat kip vergeten op het nasmeulende vuur (indirect vuur), de volgende ochtend ontdekte ik het en heb er mee ontbeten. Was heel lekker! Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven. Maar hier bestaat al een ander topic voor... | |
Schranseman | woensdag 2 juni 2010 @ 19:15 |
quote:Ik vind fatty's niet lekker ![]() | |
pavv | woensdag 2 juni 2010 @ 23:48 |
quote: Hmm....interessant ideetje... maar kun je uitleggen wat het nut is van de huishoudfolie in deze? en wat dat doet dat de alufolie niet zou kunnen doen? Ben zelf meer van de ribs op de BBQ (ipv de oven).... lekker low & slow in zo'n vierenhalf uur naar perfectie brengen... eerste uurtje met wat fijn gekozen rookhout voor een lekkere rooksmaak. ![]() | |
pavv | woensdag 2 juni 2010 @ 23:50 |
quote:hahaha..dat heb ik nou ook.... doe mij maar MOINK balls, als je dan toch met gehakt aan de gang mag ![]() (veel meer werk, maar lek-ker!) | |
LeeHarveyOswald | woensdag 2 juni 2010 @ 23:58 |
quote:Mja, met een BBQ in het park op een simpele bbq gaat dat niet werken. Het voorgaren heeft ideaal gewerkt ![]() | |
flippivideo | donderdag 3 juni 2010 @ 10:16 |
quote:Dat ziet er erg goed uit! En goed bevleesd. Als je de uiteinden van de ribben tevoorschijn ziet komen, dan weet je dat je het goed gedaan hebt ![]() Huishoudfolie verbrandt niet op deze lage temp. Als je enkel alufolie gebruikt beginnen uitgelopen vet en vleessappen te karameliseren op de binnenzijde van het alufolie. Deze sappen verdwijnen dan voorgoed. Het vlees wordt droog en al bruin aan de randen ondanks de lage temp. Ik had de eerste keer zonder huishoudfolie 5kg ribben weggegooid omdat er niets mee te beginnen viel ondanks wat lepels vocht toegevoegd aan het begin. Met het plastic kan vocht niet weg. | |
flippivideo | donderdag 3 juni 2010 @ 10:53 |
quote:Het verheugt maar verwondert mij tevens dat men mag bbqen in parken tegenwoordig. Ik heb zoiets echt nog nooit gezien. Ik moet meer naar buiten denk ik | |
Thorical | vrijdag 4 juni 2010 @ 19:39 |
26 Gasten en daar is niet niet een vegetarische, moslim of allergoon onder? | |
theKiD | vrijdag 4 juni 2010 @ 19:55 |
Ik heb vorig jaar ook gebbq' t voor me verjaardag, er is toen met ongeveer 30 gasten een volle vuilniszak vlees opgegaan. Staat ongever gelijk aan -incl verpakking- 23kg vlees. Ik had 1 geluk, ik kreeg het zo mee op mijn werk. (slachthuis ![]() ![]() | |
macferret | vrijdag 4 juni 2010 @ 22:04 |
simpele dingen idd, hamburgers, rundergehakt bij de lidl kost geen drol, met de juiste kruiden erin zijn ze om te toveren tot heerlijke hamburgers Spiffs hamburgers; per 500gr rundergehakt 1 theelepel zout 1 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel peper 2 theelepels paprikapoeder 1 eetlepel worchestershire saus 1 eetlepel ketchup 1 gesnipperde rode ui 1 theelepel is 5ml 1 eetlepel is 15ml en dan krijg je dit ![]() Zoals Schransemans al zei, balletjes met een plakje bacon erom heen en die als ze bijna klaar zijn in een sausje dippen, dit noemen we MOINK ballen ![]() worstjes grillen, doormidden snijden, wat verkruimelde tortillachippies erin, wat salsa saus erover (pittig of niet), plakje cheddar erop laten smelten, heerlijk! ![]() | |
theKiD | vrijdag 4 juni 2010 @ 22:13 |
Zulke worstjes kon ik nog niet, maar klinkt goed ![]() | |
RoodWijntje | dinsdag 8 juni 2010 @ 00:41 |
die moink ballen zien er goed uit![]() | |
Schranseman | woensdag 16 juni 2010 @ 08:38 |
Is het gelukt met die BBQ? | |
#ANONIEM | woensdag 16 juni 2010 @ 08:47 |
@flippivideo; welke rubs kan je aanraden voor zoete spare ribs? | |
Holy_Goat | woensdag 16 juni 2010 @ 09:57 |
oh ja het was perfect gelukt ![]() Had aardig wat over moet ik zeggen, en het gemiddeld bedrag pp lag, zelfs incluis allerhaast aangekochte partytent, net boven de 8 euro pp. 24 mee eters (+2 halve) van 5,5 kilo hamlappen saté gemaakt (was erg lekker!) (120 stokjes) 26 hamburgers 12 x 2 halve speklappen op stok 24 dunne worstjes. 7 bij de bakker voorgesneden stokbroden (best veel nog! is plus min 2 volle AH zakken) ongeveer 8 liter bowl ( ![]() allemaal een plak cake ![]() zoutjes nootjes drie kratten HJ 7 zoete witte wijn, 2 droge, en 2 rode huiswijn 7 pakken spafruit a 1,5L 6 flessen cola a 1,5L 1 fles ijskoude limoncello ![]() over: 40 satestokken :S wtf? had ik niet gedacht 0 flesjes bier (was precies genoeg) 0 flessen wijn (laatste die over was hebben we even verdeeld en weggedronken) 1 pak spa +- 1 stokbrood wat andere kek Aan te raden dingen: - De stevige plastic vorkjes/messen/lepels bij de macro! 1,5 euro voor 50 stuks, en ze zijn van dik plastic, dus gaan niet snel stuk. sterker nog, de messen werden veelvuldig gebruikt om bieries te ploppen - ijsklontjes zakjes, als een rand in de pan bowl gestopt. Bowl, ijskoud, met een fles wijn erdoor, jammie! | |
B3nn0 | woensdag 16 juni 2010 @ 10:07 |
Als je meer bier en wijn had gehaald had het feestje langer geduurd. Gemiste kans dus!!! ![]() | |
Holy_Goat | woensdag 16 juni 2010 @ 10:10 |
quote:not - true in dit geval. Sowieso moesten we opbokken van het algemene terras ma 2 uur 's nachts, maar toen de mensen die van ver kwamen uiteindelijk allemaal wel weg waren rond een uur of 1, en we met zn 6en over waren was er nog een krat en 2 flessen wijn over. Dus zat ![]() | |
pavv | woensdag 16 juni 2010 @ 17:57 |
Nou da's dus goed afgelopen! helemaal goed. en ook precies goed met de drank...ook knap. Ik zelf haal het bier/fris in dit soort gevallen (feestjes) meestal bij een winkel (supermarkt/slijter) die de onaangebroken kratten/flessen retour neemt. Is ook erg handig. ![]() | |
Huppelmuts | dinsdag 22 juni 2010 @ 20:03 |
Deze ga ik even volgen. Ik had het idee om een ONZ meet BBQ te doen. Kwamen best veel aanmeldingen voor. | |
RoodWijntje | dinsdag 22 juni 2010 @ 20:06 |
edit: doe eens normaal ![]() [ Bericht 82% gewijzigd door Mirjam op 22-06-2010 20:25:55 ] | |
Vonkenboer | dinsdag 22 juni 2010 @ 22:56 |
Ik lift ook even mee in dit topic; want wij lopen hier thuis tegen ongeveer hetzelfde probleem aan. De drank is niet echt een probleem; meer het feit dat we het eten moeilijk in kunnen schatten. Dit jaar moeten wij thuis de familiebarbeque organiseren voor in het totaal 15 personen. Nu ligt de gemiddelde leeftijd ergens tussen de 55 en 80 en zijn de meesten niet meer de grote eters die ze een paar jaar terug nog wel waren ![]() Ik hoef geen rekening te houden met eventuele dieten e.d. In ieder geval moet het een standaard bbq zijn met ongeveer de volgende vlees soorten * Karbonade * Speklap * Varkenssate * Hamburger * Barbecueworst * Shaslick Wat is nou een goede hoeveelheid vlees om aan te houden; zonder dat men het gevoel krijgt dat het te weinig is. Ik weet echt niet hoe je zo iets rekenen moet en ben benieuwd naar jullie reacties ! ![]() | |
BazzieK | dinsdag 22 juni 2010 @ 23:20 |
BBQ met weinig bier en vlees is kut. Liever een bijdrage vragen dan dat men rauwkost moet gaan eten en niets kan drinken. | |
Schranseman | woensdag 23 juni 2010 @ 08:35 |
quote:Eerder al geroepe, maar maak het wat origineler. Laatst bij een flinke BBQ bierworst gemaakt. Is niet alleen heerlijk (ja echt, ook als je niet van worst houdt) maar ook nog eens makkelijk te maken en het vult als een malle. Iedereen een bierworst, iedereen een hamburger en voor de vorm wat saté stokjes als achtervang. | |
Gripper | woensdag 23 juni 2010 @ 09:51 |
quote:Oeh, die tip neem ik mee. Zaterdag bij mij thuis een housewarming, met BBQ voor 25 man. Ik had alvast een make-your-own-burger-buffet in gedachten, voldoende broodjes, sla, sauzen, kaas en tomaat, en dan een hele zwik -uiteraard zelf gedraaide- burgers op de BBQ. Maar die worst hou ik ook even in gedachten! ![]() | |
Stansfield | woensdag 23 juni 2010 @ 10:26 |
Ik heb zaterdag ook een feestje voor een man of 25. Het wordt niet echt een bbq maar we willen wel wat hapjes op de BBQ maken. Ipv de bitterballen zeg maar. Dus dit even doorlezen of er nog wat goede tips staan. | |
Schranseman | woensdag 23 juni 2010 @ 10:38 |
quote:MOINK balls. Vrijdag heb ik een feestje en daar BBQen. De eters krijgen bierworst en de avondgangers MOINK! Maar pas op. Als je ze maakt dan verwachten je gasten iedere keer die ballen. Ze zijn echte lekker. receptje voor hele hele hele simpele MOINK ballen: kant en klare ballen van de Lidl ontbijtspek kruidenmix honing BBQ saus MOINK ballen een uurtje op de BBQ (indirect) en dan dopen in een mengsel van honing en BBQsaus. 15 minuten terug op de BBQ en gaan! | |
Stansfield | woensdag 23 juni 2010 @ 11:33 |
Daar had ik al wat over gelezen ja. Maar die wil ik toch eerst een keer een beetje oefenen. Ben nog niet zo bedreven in het indirect BBQ-en en zeker niet met saus erover en dan weer terug op de BBQ. | |
VeX- | woensdag 23 juni 2010 @ 14:43 |
Ik zou ruim gaan. Weinig zo vervelend dan als er een tekort aan drank is. edit: Ik zie dat het feestje al is geweest. ![]() [ Bericht 50% gewijzigd door VeX- op 23-06-2010 15:17:53 ] |