FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag deel 158
Raissadinsdag 9 maart 2010 @ 15:16
Post hier wat je vandaag eet en drinkt!



Linkje naar het vorige topic

En de laatste drie posts:
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 14:39 schreef FutureFairytale het volgende:
2 bruine puntjes kaas/salami
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 15:00 schreef PiperMaru het volgende:
Het laatste stukje brownie van zondag
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 15:14 schreef Raissa het volgende:
Beetje mango
ColdFeetdinsdag 9 maart 2010 @ 15:19
Vanavond een aardappeltortilla met spinazie, doperwtjes en geitenkaas.
dutchgaldinsdag 9 maart 2010 @ 15:19
heerlijk van de McDonalds gegeten
DeZoektochtdinsdag 9 maart 2010 @ 15:22
Net een broodje gezond en een glas melk op
Vanavond soep, rauwkost, en een hawaii pizza
Torriodinsdag 9 maart 2010 @ 15:29
Zelfgemaakte patat En nog wat ongezonde dingen
Feoladinsdag 9 maart 2010 @ 15:31
4 boterhammen kipfilet, en 500g magere kwark.
The_Hivesdinsdag 9 maart 2010 @ 15:33
geroosterde boterham pindakaas en geroosterde boterham gebraden kiprollade met koffie
-o0tijgertjuh0o-dinsdag 9 maart 2010 @ 15:42
vanavond lekkere stoofpeertjes eten

Lief-visjedinsdag 9 maart 2010 @ 16:00
Vanavond Mexicaanse bonen schotel met rijst en kip
MINDSICKdinsdag 9 maart 2010 @ 16:00
Vanmiddag een tosti kaas/tomaat en wat melk.
Straks ga ik lekker lasagne maken!
TN-FRdinsdag 9 maart 2010 @ 16:05
Net 2 broodjes pindakaas met nootjes en vanavond gaan we stoofvlees eten met gekookte aardappels en worteltjes
PiperMarudinsdag 9 maart 2010 @ 19:01
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 16:00 schreef MINDSICK het volgende:
Straks ga ik lekker lasagne maken!
Same here. Alweer achter de kiezen
FutureFairytaledinsdag 9 maart 2010 @ 19:06
een berg zuurkool en een halve worst.. heerlijk! *burp*
maartjehdinsdag 9 maart 2010 @ 19:11
uhhh iets van gebakken aardappeltjes met verse knoflook enzo, boontjes, salade, en tartaartjes.
KiwiTjuHhdinsdag 9 maart 2010 @ 20:02
Wij hadden aardappels, boontjes en krokante kipschnitsel
Raissadinsdag 9 maart 2010 @ 20:12
Wij hebben pasta gegeten..
uniekhoorndinsdag 9 maart 2010 @ 20:16
Chicken tonight kerrie met een bloemkool en rijst... simpel maar erg lekker.

Morgen: Een hele berg verse sperziebonen (mooie, stevige, grote bij de c1000), gegrilde biefstuk, gebakken oesterzwammen met bosui, knoflook en room. Gebakken aardappels uit de oven met ui.
#ANONIEMdinsdag 9 maart 2010 @ 20:54
vanavond had ik bami goreng gemaakt met sate ajam. Nu staat er een appeltaart met amandelkorst in de oven Net ookal de kip enzo in de marinade gezet voor de fajita's voor morgenavond
Mr.Jwoensdag 10 maart 2010 @ 00:12
Nu 1 biefstuk, 1 tartaar, 100 gram komkommer en een cocossmaak eiwittenshake.

Denk dat dit geen Michellinster zal winnen.
#ANONIEMwoensdag 10 maart 2010 @ 09:13
roerei met tomaat en kaas
FutureFairytalewoensdag 10 maart 2010 @ 09:20
Thee met biscuits
Lief-visjewoensdag 10 maart 2010 @ 10:52
Vanmorgen thee met een beschuit. Vanavond moet ik nog bedenken.
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 10:59
Nu 3 dadels gevuld met roomkaas, en 1 appel en 1 kop kruidenthee

Vanochtend was het arabisch platbrood met yoghurt/kruidendip en rooibosthee, en een bakje yoghurt met cornflakes.
LieLiewoensdag 10 maart 2010 @ 11:35
Vanochtend aardbeiyoghurt met een appel en thee. Straks salade met komkommer, paprika en een schepje philadelphia light bieslook.
Vanavond weet ik nog niet..
Ou-Tannuwoensdag 10 maart 2010 @ 11:47
Pizza straks.. want die was in de aanbieding :p
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 11:54
Nu arabisch platbrood met geitenkaas, tomaat, basilicum, en gebakken ui en een glas water.
FutureFairytalewoensdag 10 maart 2010 @ 12:08
Eet je alleen Arabisch brood?
En hoe ziet zoiets eruit (of waar lijkt het op)?

Ik neem straks als lunch 2 bapao's, een banaan en sinaasappel
motorbloempjewoensdag 10 maart 2010 @ 12:13
net 2 boterhammen met pindakaas

en straks weer 2
PiperMaruwoensdag 10 maart 2010 @ 12:15
Lunch wordt restje lasagne van gisteren
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 12:17
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 12:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Eet je alleen Arabisch brood?
En hoe ziet zoiets eruit (of waar lijkt het op)?

Ik neem straks als lunch 2 bapao's, een banaan en sinaasappel
Het ziet er uit als een soort platte pannenkoek, maar gemaakt van brooddeeg. Ik eet dat nu, omdat een zak met 12 stuks (1 is genoeg per maaltijd) maar 70 cent kost. En het is heel lekker

+ Het is een week houdbaar
#ANONIEMwoensdag 10 maart 2010 @ 12:47
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 12:17 schreef Windigo het volgende:

[..]

Het ziet er uit als een soort platte pannenkoek, maar gemaakt van brooddeeg. Ik eet dat nu, omdat een zak met 12 stuks (1 is genoeg per maaltijd) maar 70 cent kost. En het is heel lekker

+ Het is een week houdbaar
waar koop je dat?
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 12:59
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 12:47 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

waar koop je dat?
Bij turkse supermarkten verkopen ze het in plastic zakken. Ze liggen meestal bij de schappen met houdbare dingen. Het brood wat er het meest op lijkt is tunesisch platbrood.

Link met foto gevonden! http://www.vegatopia.com/(...)5-libanees-platbrood

Op deze link staat trouwens dat je 85 cent betaalt voor 5 stuks, maar mijn turk verkoopt er 12 voor 70 cent.. Dus een beetje op de prijs letten
LieLiewoensdag 10 maart 2010 @ 13:01
Ik denk dat we deze gaan eten:

http://www.ah.nl/recepten/watetenwevandaag/zaterdag

Met iets van een gegrild biefstukje ofzo.
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 13:04
Kaneelkoekje en een kop thee
lies1947woensdag 10 maart 2010 @ 14:37
ikke een gestoofde visschotel. hij een rundvleesstoofschotel
met een fles ijskoude chardonnay erbij.
en dat op de waranda van "de gouverneur" in curacao.
-Mellow-woensdag 10 maart 2010 @ 14:50
Mijn vriend heeft van de week een hele bende vis besteld op the internetzz ( hollandse garnalen, jumbomosselen en slibtongetjes)

Dus nu een broodje met zelfgemaakte garnalensalade

We hebben nog een hele bak hollandse garnalen dus vanavond nog een keer Een drup cocktailsaus( voor mijn lief een klodder ), avocado en limoen erdoor. Verder nog mosselen gekookt in o.a. witte wijn.
Gebakken aardappeltjes en een salade erbij ofzo
FutureFairytalewoensdag 10 maart 2010 @ 14:52
Ik heb een Snicker en een Twix.. en moet kiezen
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 15:19
Vanavond

Gebakken rijst op voorraadkast is bijna leeg manier. Dus rijst met currypasta, santenblokje, rode peper, wortel in blokjes, ui, tomaat, taugé en mangoblokjes roerbakken. Geen idee of het lekker is, daar kom ik straks achter
PiperMaruwoensdag 10 maart 2010 @ 15:29
Vanavond met brie gevulde tartaartjes, roergebakken spinazie met ui en tomaat en aardappeltjes uit de oven
Zo-is-datwoensdag 10 maart 2010 @ 15:31
Gisteren had mn voor me gekookt; kip in soja, gember knoflook saus met paksoi en witte rijst

Vandaag; voor de lunch maisbrood met ei, ham, kaas, sla en tomaat

Straks; zalm met honingmosterdsaus, gebakken aardappeltjes en spinazie!
maartjehwoensdag 10 maart 2010 @ 15:52
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 12:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Eet je alleen Arabisch brood?
En hoe ziet zoiets eruit (of waar lijkt het op)?

Ik neem straks als lunch 2 bapao's, een banaan en sinaasappel
Gewoon Turks/Marrokaans brood. Je weet wel.
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 15:54
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 15:52 schreef maartjeh het volgende:

[..]

Gewoon Turks/Marrokaans brood. Je weet wel.
Nee dus niet. Zie mijn link hierboven.
KiwiTjuHhwoensdag 10 maart 2010 @ 15:54
Vanavond eten we bami met kipdrumsticks met kruiden en honing uit de oven en satesaus natuurlijk
maartjehwoensdag 10 maart 2010 @ 16:31
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 15:54 schreef Windigo het volgende:

[..]

Nee dus niet. Zie mijn link hierboven.
Ohh sorry, dacht 'plat brood', maar het is platbrood.
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 16:32
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 16:31 schreef maartjeh het volgende:

[..]

Ohh sorry, dacht 'plat brood', maar het is platbrood.
Ja, bijna een pannenkoek Het proberen waard hoor!
maartjehwoensdag 10 maart 2010 @ 16:36
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 16:32 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ja, bijna een pannenkoek Het proberen waard hoor!
Ziet er wel lekker uit. Als ik aan 'plat brood' denk denk ik aan Turks brood, vandaar. Maar jij bedoelt écht platbrood haha.


Oh enne.. ik eet vanavond pasta met grote gamba's en zalm.

[ Bericht 5% gewijzigd door maartjeh op 10-03-2010 16:44:24 ]
MalaCocinerawoensdag 10 maart 2010 @ 16:52
Nu een Nespresso Indiriya met een chocolaatje straks roti van Asha (Rotterdam)
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 16:53
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 15:19 schreef Windigo het volgende:
Vanavond

Gebakken rijst op voorraadkast is bijna leeg manier. Dus rijst met currypasta, santenblokje, rode peper, wortel in blokjes, ui, tomaat, taugé en mangoblokjes roerbakken. Geen idee of het lekker is, daar kom ik straks achter
Het is heel lekker eigenlijk

Nu een bakje yoghurt met een lepel bosvruchtenjam en chococornflakes als toetje. Kopje rooibosthee met honing erbij
The_Hiveswoensdag 10 maart 2010 @ 16:57
roerbakgroenten, kipfiletreepjes en een oud flesje Go-Tan Wok Essentials maak er wat mihoen bij denk ik.
-Mellow-woensdag 10 maart 2010 @ 17:00
Even wat studievoer: pannekoek met spek, slagroom en stroop
Arizonawoensdag 10 maart 2010 @ 17:08
Migraine aanval en ik moet koken, dat wordt dus heel simpel: Iglo Viscuisine voor mij en vriend, vissticks voor dochter, rijst, doperwtjes en worteltjes en ijsbergsla.
Blueswoensdag 10 maart 2010 @ 17:35
Een migraine aanval & je moet koken? Dat zou een onmogelijke opgave voor mij zijn

Ik eet vanavond kipspiesjes met mousse van rode bieten

Plaats straks wel een plaatje in het foodgawkers topic
#ANONIEMwoensdag 10 maart 2010 @ 17:35
Vanavond leftovers: een bord spaghetti voor de kleine en een stevige groentenschotel voor vrouwlief en mijzelf
Arizonawoensdag 10 maart 2010 @ 17:37
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 17:35 schreef Bluezz het volgende:
Een migraine aanval & je moet koken? Dat zou een onmogelijke opgave voor mij zijn

Ik eet vanavond kipspiesjes met mousse van rode bieten

Plaats straks wel een plaatje in het foodgawkers topic
Ben herstellend, anders was het inderdaad geen doen geweest. Mijn Imigrannetje heeft zijn werk goed gedaan, maar ben nog steeds erg wazig en futloos.

Dat recept sla ik op, ik ben bietjes-fan
minilotwoensdag 10 maart 2010 @ 17:51
Zou eigenlijk quiche eten, maar nu geen zin meer om ngo korstdeeg te maken. Schuift naar zaterdag.
Veel restjes in de koelkast, dus ik maak zo een van-alles-salade met gegrillde kip, aardappeltjes, wortel, ananas, paprika, rode ui en taugé in een pittige dressing van pindakaas, sesamolie, gember, rode peper en rietsuiker.
minilotwoensdag 10 maart 2010 @ 17:51
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 17:35 schreef Bluezz het volgende:
Ik eet vanavond kipspiesjes met mousse van rode bieten
Je eet een borrelhapje als avondeten!
motorbloempjewoensdag 10 maart 2010 @ 17:52
nu: bier
Blueswoensdag 10 maart 2010 @ 18:27
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 17:51 schreef minilot het volgende:

Je eet een borrelhapje als avondeten!
ssst Ik zit er best vol van hoor En zo kan ik nog een lekker snackje nemen vanavond als ik thuiskom van zingen

LieLiewoensdag 10 maart 2010 @ 18:30
Wij hadden dus zo'n frittata, met broccoli, tomaatjes en ui en een ossehaas tournedos.
Vooral vlees was
Frittata was matig..
Lief-visjewoensdag 10 maart 2010 @ 19:06
Vanavond lekker witlof schotel met aardappelpuree gegeten.
FutureFairytalewoensdag 10 maart 2010 @ 19:31
Andijvie met 2 cordonbleu gehaktrolletjes van de Topslager
Even een weekje Hollands, want ga morgen een weekje naar Egypte... zal wel hotdogs, pizza en patat worden
stavromulabetawoensdag 10 maart 2010 @ 20:13
Op de franse tour vanavond: Baguette van de bakker met rauwmelkse boter, runderrookvlees, ontbijtspek, fricandeau, achterham, ardenner en parmaham van de slager, en bouqette de moines, bou de fagne, aubeloise en rommedoux van de kaasboer. En daarbij een lekkere pinot blanc de noir. En morgen ga ik die 2 ons groenten wel weer compenseren.
minilotwoensdag 10 maart 2010 @ 20:44
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 18:27 schreef Bluezz het volgende:

[..]

ssst Ik zit er best vol van hoor En zo kan ik nog een lekker snackje nemen vanavond als ik thuiskom van zingen

[ afbeelding ]

Hoe was de bietjesmousse?
motorbloempjedonderdag 11 maart 2010 @ 08:15
eet nu lekker een bak magere aardbeienkwark leeg

vanavond eten we curry met kip en heel veel groente
#ANONIEMdonderdag 11 maart 2010 @ 08:17
thee en een banaan
Windigodonderdag 11 maart 2010 @ 08:37
Yoghurt met chococornflakes en een kopje thee.
The_Hivesdonderdag 11 maart 2010 @ 08:49
geroosterde boterham met paté en koffie
Lief-visjedonderdag 11 maart 2010 @ 09:06
2 beschuitjes met hagelslag en vanavond patat.
Bluesdonderdag 11 maart 2010 @ 09:57
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 20:44 schreef minilot het volgende:

[

Hoe was de bietjesmousse?
Babyvoeding
Maar de kipjes waren lekker

Vanochtend een kwarkje, vanmiddag een groentenomelet met kaas
MalaCocineradonderdag 11 maart 2010 @ 11:05
Nu banaan en een bakje karnemelk dessert.
Windigodonderdag 11 maart 2010 @ 11:12
Tosti van twee kontjes witbrood, met geitenkaas, paprikapoeder, basilicum en een beetje olijfolie
minilotdonderdag 11 maart 2010 @ 13:08
Gezonde lunch op kantoor.

Ik heb een grote bak knapperige taugé, met rode peper, komkommer, lenteui en wat pinda's. Eroverheen een lepel sojasaus.
Als toetje een peer.
TN-FRdonderdag 11 maart 2010 @ 13:14
kommetje fruit en fibre met yoghurt en een banaan erin.

Vanavond spaghetti carbonara met een salade
minilotdonderdag 11 maart 2010 @ 13:16
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 09:57 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Babyvoeding

Daar was ik al bang voor! Smaak wél goed?
ColdFeetdonderdag 11 maart 2010 @ 13:19
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 13:08 schreef minilot het volgende:
Gezonde lunch op kantoor.

Ik heb een grote bak knapperige taugé, met rode peper, komkommer, lenteui en wat pinda's. Eroverheen een lepel sojasaus.
Als toetje een peer.
ik heb witte kool met appel en rucola, dus ik kauw gezellig mee Met balsamicovinaigrette en pancetta
minilotdonderdag 11 maart 2010 @ 13:28
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 13:19 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

ik heb witte kool met appel en rucola, dus ik kauw gezellig mee Met balsamicovinaigrette en pancetta
Oeeeeh! Wij 0wnen de kantoorboterhammen!
Windigodonderdag 11 maart 2010 @ 14:38
Vanavond gebakken visschnitzel, geglaceerde worteltjes (met honing, boter en peterselie), en gebakken aardappels met knoflook
Auredonderdag 11 maart 2010 @ 16:07
Vanavond krieltjes, verse peentjes en verse worst
DeBassistdonderdag 11 maart 2010 @ 16:11
200gram chocola zit nu dan ook wel aardig vol
Windigodonderdag 11 maart 2010 @ 18:15
Als toetje nu mangolassi
Torriodonderdag 11 maart 2010 @ 18:19
Net spruitjes gegeten met wat slavinken
PiperMarudonderdag 11 maart 2010 @ 19:23
Aardappeltortilla en geroerbakte (of is het roergebakken) spinazie met ui en knoflook, bestrooid met feta
Torriodonderdag 11 maart 2010 @ 19:24
Feta
winterstorm666donderdag 11 maart 2010 @ 22:12
spaghetti
Idlerdonderdag 11 maart 2010 @ 22:18
Zuurvlees met aardappelpuree
cinnamon_Mvrijdag 12 maart 2010 @ 04:22
Sticky chicken thighs with lemon and honey (Nigel Slater), zelfgemaakte rösti en geroosterde venkel en rode ui uit de oven.
minilotvrijdag 12 maart 2010 @ 07:53
Ik zoek iets heeeeeeeeel lichts en liefst iets exotisch voor vanavond. Hoeft niet makkelijk te zijn.

We hebben ons gisteren echt helemaal scheel gegeten aan spekpannenkoeken en dat moet even gecompenseerd worden. Iemand tips?
Windigovrijdag 12 maart 2010 @ 08:14
Spicy mango salad http://allrecipes.com/Recipe/Spicy-Mango-Salad/Detail.aspx met naan?

Ot: Yoghurt met chocopops en een kop kruidenthee
The_Hivesvrijdag 12 maart 2010 @ 08:25
quote:
Op vrijdag 12 maart 2010 04:22 schreef cinnamon_M het volgende:
Sticky chicken thighs with lemon and honey (Nigel Slater), zelfgemaakte rösti en geroosterde venkel en rode ui uit de oven.
woensdag BBC gekeken?
MalaCocineravrijdag 12 maart 2010 @ 12:42
Twee boterhammen met kaas, een boterham "belegd" met een theelepel olie en wat fair trade kruiden. Een vispasteitje van de Marrokaanse bakker En nu een Nespresso
Ou-Tannuvrijdag 12 maart 2010 @ 13:19
Chinees
mjanvrijdag 12 maart 2010 @ 13:31
Quesadilla
Windigovrijdag 12 maart 2010 @ 14:06
Vanavond pizza met kaas en ui.. Ook eens geen zin om te koken
Arizonavrijdag 12 maart 2010 @ 14:09
Nu een kopje thee en twee mariabiscuitjes
uniekhoornvrijdag 12 maart 2010 @ 15:46
Wort/doperwten, spinazie, gebakken aardappelen, gegrilde tonijnsteak.
Windigovrijdag 12 maart 2010 @ 15:47
Citroen-honingthee en een wit paaseitje
Noukvrijdag 12 maart 2010 @ 15:48
Bakje mango, .
#ANONIEMvrijdag 12 maart 2010 @ 16:08
vanavond kogelbiefstukje met kastanjechampignons en spruitenstamppotje.
KiwiTjuHhvrijdag 12 maart 2010 @ 17:34
Frietje
Windigovrijdag 12 maart 2010 @ 17:54
Nu een bakje watermeloen (ja heel slecht ik weet het om deze tijd van het jaar maar kon m niet weerstaan ) met turkse honingroom
PiperMaruvrijdag 12 maart 2010 @ 20:53
We hadden pompoensoep met een broodje
PiperMaruvrijdag 12 maart 2010 @ 20:54
quote:
Op vrijdag 12 maart 2010 15:47 schreef Windigo het volgende:
Citroen-honingthee en een wit paaseitje
kun jij het bij 1 paaseitje houden?
Windigozaterdag 13 maart 2010 @ 05:49
quote:
Op vrijdag 12 maart 2010 20:54 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

kun jij het bij 1 paaseitje houden?
Ja, maar ik eet er verspreid over de dag wel iets meer hoor

Een beetje vroeg maar ik ben dus wakker, en ik neem een glas mangosap, heb een pot citroenhoningthee gezet en zometeen neem ik een bagel met roomkaas
#ANONIEMzaterdag 13 maart 2010 @ 09:48
net ontbijtje op. voor vriend had ik roerei met tomaat, kaas, kastanjechampignons en paprika gemaakt. voor mezelf had ik roerei met tomaat en kaas
Raissazaterdag 13 maart 2010 @ 12:45
Half donker stokbroodje met eiersalade
-Mellow-zaterdag 13 maart 2010 @ 14:00
Pannekoek met spinazie en feta. En een cappuccino
Windigozaterdag 13 maart 2010 @ 14:58
Honingbosthee met een chocolade/sinaasappel cakeje
Torriozaterdag 13 maart 2010 @ 15:02
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 09:48 schreef SeaOfLove het volgende:
net ontbijtje op. voor vriend had ik roerei met tomaat, kaas, kastanjechampignons en paprika gemaakt. voor mezelf had ik roerei met tomaat en kaas
Roerei

Vanmorgen een ultradikke uitsmijter als opstart Altijd goed
Tezzzaterdag 13 maart 2010 @ 17:58
Reuze-ravioli gevuld met een mengsel van paddestoelen, sjalot, knoflook, walnoten witte wijn en grueyere kaas en daarbij een biefstukje. Was heerlijk!



[ Bericht 1% gewijzigd door Tezz op 13-03-2010 18:05:48 ]
Torriozaterdag 13 maart 2010 @ 18:03
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 17:58 schreef Tezz het volgende:
Reuze-ravioli gevuld met een mengsel van paddestoelen, sjalot, knoflook, witte wijn en grueyere kaas en daarbij een biefstukje. Was heerlijk!

[ afbeelding ]
Wow..

Dat moet ik onthouden.
Tezzzaterdag 13 maart 2010 @ 18:05
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 18:03 schreef Torrio het volgende:

[..]

Wow..

Dat moet ik onthouden.
Het was ook errug lekker moet ik zeggen! De eerste keer dat ik ravioli maak en een vulling moest bedenken, en het was een prima combi! Er zaten trouwens ook nog gehakte noten door. Dat zal ik er nog even bij zetten....
motorbloempjezaterdag 13 maart 2010 @ 18:07
ben nu bezig met het maken van kofta en naanbrood!


Kofta staat te prutten en het naanbrooddeeg te rijzen... ik hoop maar dat 't werkt!
Tezzzaterdag 13 maart 2010 @ 18:28
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 18:07 schreef motorbloempje het volgende:
ben nu bezig met het maken van kofta en naanbrood!


Kofta staat te prutten en het naanbrooddeeg te rijzen... ik hoop maar dat 't werkt!
Foto-verslagje!
Windigozaterdag 13 maart 2010 @ 18:29
Vanavond Cacio e Pepe (spaghetti met pecorino en zwarte peper) http://www.annamariavolpi.com/cacio_e_pepe.html en een groene salade met vinaigrette
motorbloempjezaterdag 13 maart 2010 @ 18:43
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 18:28 schreef Tezz het volgende:

[..]

Foto-verslagje!
daar is 't al te laat voor denk ik
kofta pruttelt al en naandeeg is aan het rijzen maar misschien kan bij het maken van de naan nog wa foto's maken
uniekhoornzaterdag 13 maart 2010 @ 18:50
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 17:58 schreef Tezz het volgende:
Reuze-ravioli gevuld met een mengsel van paddestoelen, sjalot, knoflook, walnoten witte wijn en grueyere kaas en daarbij een biefstukje. Was heerlijk!

[ afbeelding ]
OMG

Moblo, klinkt ook heerlijk!

Wij hadden ordinaire chicken tonight sate met heel veel groente en salade.
Muckzaterdag 13 maart 2010 @ 18:59
Pannenkoeken in huize Muck vanavond
Windigozaterdag 13 maart 2010 @ 19:36
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 18:29 schreef Windigo het volgende:
Vanavond Cacio e Pepe (spaghetti met pecorino en zwarte peper) http://www.annamariavolpi.com/cacio_e_pepe.html en een groene salade met vinaigrette
Was lekker, nu citroen-kwarktaart yoghurt
ColdFeetzaterdag 13 maart 2010 @ 19:41
Het eten is over een half uurtje ofzo klaar gevulde wijnbladeren (met rijst, gehakt, feta en een berg verse kruiden), courgettekoekjes, turks brood met tomatenhummus en lekkere olijfjes
motorbloempjezaterdag 13 maart 2010 @ 19:44
Mijn eerste naanbrood (klinkt als My First Sony )



was op een gegeven moment even te druk met iets anders bezig dus vergat heel even de naan vandaar dat er twee wat donkerder zijn. Maar verder zijn ze geweldig gelukt!



dit is de uiteindelijke maaltijd! Lamskofta met een tomatenyoghurtsaus en wat broccoli voor de groentjes erbij.
Wat niet op de foto staat is een soort turkse yoghurt die er bij zat voor de extra dip
Tezzzaterdag 13 maart 2010 @ 20:18
Moblo, het ziet er geweldig uit! Heerlijk!
motorbloempjezaterdag 13 maart 2010 @ 21:51
dank je!

het was ook echt een feestje om te eten.. nu alleen ooit nog een beter fototoestel zodat de foto's wat mooier worden het doet het gerecht geen eer aan was in het echt veel lekkerder

nu eten we lekker wat snacks:

heb grofvolkorenbrood met wat olijfolie, zout, peper en rozemarijn en tijm besmeurd en in de oven gedaan. Daarna in stukje gebroken en dat eten we nu met een (gekochte) zongedroogde tomaten kaastapenade en wat blokjes italiaanse kaas en pittig extra belegen kaas met biermosterd morgen weer sporten
Karinazaterdag 13 maart 2010 @ 21:52
Nu: pistachenootjes en een glas rosé.
Windigozondag 14 maart 2010 @ 06:53
Klinkt heel lekker moblo!

Ik heb nu toast met fetasmeerseltje van de markt, en een bakje yoghurt met jam en chocopops, en citroenhoningthee.
HaverMoutKoekjezondag 14 maart 2010 @ 09:59
quote:
Op zaterdag 13 maart 2010 19:44 schreef motorbloempje het volgende:
dit is de uiteindelijke maaltijd! Lamskofta met een tomatenyoghurtsaus en wat broccoli voor de groentjes erbij.
Je saus is wel een beetje geschift zo te zien, De yoghurt moet op kamer temperatuur zijn en heel langzaam toevoegen, pas het volgende scheutje als de vorige helemaal opgenomen is in de saus.
Zal qua smaak niks uitmaken trouwens

Ik heb gisteren winterpostelein gekocht, maar weet nog niet wat ermee te doen. Vind veel recepten voor stamppot en salade maar wil het gekookt eten omdat mijn moeder dat zo vies vond. Even kort met aanhangend water opzetten als spinazie is het plan.
Laatst ook al ene paar keer schorseneren gegeten, en pastinaak geroosterd ( ) dus de 'vergeten' groentes zijn weer actueel in huize Computergirl
#ANONIEMzondag 14 maart 2010 @ 12:44
Zalmsalade die mijn vader gisteren had gemaakt op een meergranenbolletje met tomaat en kaas.
Muckzondag 14 maart 2010 @ 12:52
Een typisch zondags ontbijtje: geroosterd brood met een gebakken eitje
#ANONIEMzondag 14 maart 2010 @ 13:08
autodrop
PiperMaruzondag 14 maart 2010 @ 13:45
Een kopje verse muntthee
Pannenkoekenzondag 14 maart 2010 @ 13:46
Kopje thee en 2 boterhammen met jam
#ANONIEMzondag 14 maart 2010 @ 14:41
Vanavond maar eens wat lekkers halen bij de Dirk, iets makkelijks zoals kaasburgers en aardappelschijfjes
Windigozondag 14 maart 2010 @ 14:52
quote:
Op zondag 14 maart 2010 14:41 schreef iamredleader het volgende:
Vanavond maar eens wat lekkers halen bij de Dirk, iets makkelijks zoals kaasburgers en aardappelschijfjes
Maar het is zondag?
#ANONIEMzondag 14 maart 2010 @ 14:55
quote:
Op zondag 14 maart 2010 14:52 schreef Windigo het volgende:

[..]

Maar het is zondag?
Ja en de Dirk hier in de buurt is open van 16:00 - 19:00
Torriozondag 14 maart 2010 @ 14:59
Penis & Onions vandaag, lekker ouderwetse pot
Muckzondag 14 maart 2010 @ 15:26
Er staan nu chocolate chip muffins in de oven en ik ga zo koffie zetten

Vanavond rösti met een kipkrokantschnitzeltje en sla.
Windigozondag 14 maart 2010 @ 15:31
quote:
Op zondag 14 maart 2010 14:59 schreef Torrio het volgende:
Penis & Onions vandaag, lekker ouderwetse pot
Ik lees dit goed?

Vanavond eet ik spaghetti met tomatensaus, mozarella en basilicum
Blueszondag 14 maart 2010 @ 15:34
quote:
Op zondag 14 maart 2010 15:31 schreef Windigo het volgende:


Ik lees dit goed?

Vanavond eet ik spaghetti met tomatensaus, mozarella en basilicum
Iew Penis & Onions

Nu een bordje mozarella, tomaten & komkommer met peper en olijfolie
Vanavond een kabeljauwfiletje met venkel en wortel uit de oven
PiperMaruzondag 14 maart 2010 @ 15:37
quote:
Op zondag 14 maart 2010 15:26 schreef Muck het volgende:
Er staan nu chocolate chip muffins in de oven en ik ga zo koffie zetten
Ohhh lekker, nu heb ik ook zin om iets te bakken!!

Ik ga straks Chinese dumplings maken met vulling van hoh-gehakt, kool, lenteuitjes etc.
#ANONIEMzondag 14 maart 2010 @ 15:41
Spa & Fruit Forest fruit
minilotzondag 14 maart 2010 @ 15:42
Zojuist félgele tortilla's gebakken met half maismeel en een schep kerrie door het deeg. Gevuld met sla, tomaat, ui en piri-pirimayonaise.
Stefanovichzondag 14 maart 2010 @ 15:57
Tomatensalade en pasta!!!!!
uniekhoornzondag 14 maart 2010 @ 16:02
Heb zuurkool voorgekookt (met zoete witte wijn, ananassap, laurierblad, gekneusde jeneverbes, kruidnagel, kerrie en paprikapoeder.
Dat gaat in een ovenschaal met daaronder gekruid gehakt en daarboven, ananas, rookworst, aardappelschijfjes en kaas.
Karinazondag 14 maart 2010 @ 16:03
Nu: een glas wijn.
Vanavond: bami (versgemaakt door de slager) en sateh.
MissHobjezondag 14 maart 2010 @ 16:04
Ik ga aan de brownies en thee. en vanavond nog geen idee
Leintjeuhzondag 14 maart 2010 @ 16:04
Hier komt een lekker stuk desembrood met wat kaasjes op tafel. Sunday afternoon snack
PiperMaruzondag 14 maart 2010 @ 16:10
quote:
Op zondag 14 maart 2010 15:37 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Ohhh lekker, nu heb ik ook zin om iets te bakken!!
Zo, muffins staan in de oven (en ik ben de beslagkom aan het uitlikken )
#ANONIEMzondag 14 maart 2010 @ 16:10
kipfilet gevuld met kruidenroomkaas en komkommersalade voor straks.
Fuentezondag 14 maart 2010 @ 16:35
Preitaart met geitenkaas
lemonlimezondag 14 maart 2010 @ 19:08
Net een maaltijdsalade op: rauwe andijvie met blauwe kaas, peer en zelfgemaakte croutons van zuurdesembrood. Lekker, waarom eet ik dit niet vaker!?
Ohja, de dressing was: beetje mayo, magere yoghurt, worcestersaus, azijn en een beetje extra blauwe kaas.
stavromulabetazondag 14 maart 2010 @ 19:17
Beef and Ale Pie.
Ik had wel pas te laat gezien hoe lang dat duurt, dus we eten pas rond 9 uur
minilotzondag 14 maart 2010 @ 19:23
Vriezer-leeg-dag! Ik vond een zak met iets ondefinieerbaars in de vriezer, maar nu het in de pan ligt te borrelen vermoed ik dat het bloemkoolsoep is

Erbij heb ik net wat platbrooddeeg gekneed met knoflookpuree en stukjes parmaham erdoor. Dat rol ik over tien minuutjes uit en dan even in de koekenpan, en dan eten we het brood met roomboter erop bij de soep.
LeeHarveyOswaldzondag 14 maart 2010 @ 23:01
Mijn histamine-remmers waren op, en ik ben allergisch voor pinda's. En had zin in satésaus.

Als oplossing voor dit probleem ben ik 2 handen cashews gaan vijzelen tot heel fijn poeder, heb daar een beetje olijfolie door gedaan, en die "cashewkaas" als basis voor mn satesaus gebruikt Was erg lekker geworden.


Vandaag dus pikante gehaktballetjes met cashewsaus en yoghurt, pikante krieltjes gebakken in de restjes die je krijgt als je Ghee maakt, samen met veel kruiden en sambal, en salade van avocado, gerookte zalm en tomaat.
Zo-is-datzondag 14 maart 2010 @ 23:39
Hadden vanavond wontonsoep, yum. Net nog een lekker kaasje met toastjes Erbij een glas prosseco, over van het kerstdiner van gisteren (jah inderdaad, kerstdiner! in het studentenhuis van mn vriend hadden ze eerder geen tijd...)
Windigomaandag 15 maart 2010 @ 07:19
Nu toast met fetasmeerseltje, glas mangosap een bakje yoghurt met cornflakes.
#ANONIEMmaandag 15 maart 2010 @ 07:57
Een kop koffie natuurlijk
Tezzmaandag 15 maart 2010 @ 08:00
quote:
Op maandag 15 maart 2010 07:57 schreef iamredleader het volgende:
Een kop koffie natuurlijk
Ik doe mee!
motorbloempjemaandag 15 maart 2010 @ 08:04
nog geen koffie dat komt pas als ik op de faculteit ben..

wel 2 knackebrodjes, een met kaas, een met zongedroogdetomaten-kaas-tapenade.. die moet ik ooit nog 's na zien te maken..
PiperMarumaandag 15 maart 2010 @ 08:37
Vieze automatenkoffie op mijn werk
#ANONIEMmaandag 15 maart 2010 @ 09:10
thee en een boterham met avocado en tomaat
#ANONIEMmaandag 15 maart 2010 @ 10:08
Crackers die nog over waren
Isabeaumaandag 15 maart 2010 @ 14:20
Fruitsalade
motorbloempjemaandag 15 maart 2010 @ 14:21
appeltje
vosssmaandag 15 maart 2010 @ 14:26
Nu een groot stokbrood met ei, tomaat, kokommer, ui, peterselie, peper, zou en een dikke vette kwak masjonais !!
#ANONIEMmaandag 15 maart 2010 @ 14:51
engelse drop
LeeHarveyOswaldmaandag 15 maart 2010 @ 15:21
Zalm-avocado salade van gister. Smaakt wel een stuk vissiger dan gister
-Mellow-maandag 15 maart 2010 @ 15:37
nu spinaziesalade met feta en frambozenazijn. Daarna een cappuccino.

Vorige week heb ik bijna de hele week vis gegeten dus ik heb nu wel weer zin in een stukje vlees. Dus lamskoteletjes met alleen een beetje honing en peper & zout. Daarbij aardappeltjes uit de oven en gestoomde sperzieboontjes.
uniekhoornmaandag 15 maart 2010 @ 15:42
Maak straks wat patat , vietnamese loempias'en 2 kippenpoten in de oven... Eet alleen dus dan extra ongezond..

Nu 2 grote crackers met roomkaas.
#ANONIEMmaandag 15 maart 2010 @ 18:05
pasta met roomkaas en tonijn
Windigomaandag 15 maart 2010 @ 18:13
Appeltje en drie dadels met roomkaas. Weet nog niet wat ik ga eten, ik eet met mn pa in een café ofzo
Ewelinamaandag 15 maart 2010 @ 18:18
Pasta bolognese.
#ANONIEMmaandag 15 maart 2010 @ 18:19
Tartaar, aardappelschijfjes en wokgroenten
#ANONIEMmaandag 15 maart 2010 @ 18:22
quote:
Op maandag 15 maart 2010 18:05 schreef SeaOfLove het volgende:
pasta met roomkaas en tonijn
ik vond t niet lekker en heb t weggegooid damz dat gebeurt me echt zelden ga zo voor morgen aan de wortel-gembersoep beginnen, neem ik straks wel een kommetje soep met een broodje
MalaCocineramaandag 15 maart 2010 @ 18:36
Nu een zakje gedroogde franse worstjes, straks Iglo Fish Cuisine met Zalm (Bretagne) erbij een klein flesje huismerk wijn.
KiwiTjuHhmaandag 15 maart 2010 @ 19:25
Wij hadden aardappels, worteltjes en zelf gepaneerde schnitsel.
Idlermaandag 15 maart 2010 @ 19:31
Stamppot rode kool met bloedworst
winterstorm666maandag 15 maart 2010 @ 20:40
bah bah bah viscuisine met rijst
viscuisine zelf was droog en taai
ben er misselijk van. bah bah bah
Isabeaumaandag 15 maart 2010 @ 20:49
quote:
Op maandag 15 maart 2010 19:31 schreef Idler het volgende:
Stamppot rode kool met bloedworst
Windigomaandag 15 maart 2010 @ 21:36
Was vanavond een broodje vegaburger met mozzarella, geroosterde courgette, paprika en aubergine en frietjes.. Lekker!
Aarsjeukmaandag 15 maart 2010 @ 22:31
Lasagne stond er vanavond op het menu.
cinnamon_Mdinsdag 16 maart 2010 @ 02:59
quote:
Op maandag 15 maart 2010 20:40 schreef winterstorm666 het volgende:
bah bah bah viscuisine met rijst
viscuisine zelf was droog en taai
ben er misselijk van. bah bah bah
Hier een zelf gefabriceerde maaltijd, maar die was mislukt dus ook niet echt een topper
(t idee overigens wel, turkse gehaktballetjes met yoghurt, salade met feta en brood. Maar de gehaktballetjes waren zompig, de kruiden niet goed gemengd waardoor sommige balletjes smakeloos waren, de yoghurt te dun en saai, en het geheel miste iets om het een volwaardige maaltijd te maken ik heb het opgegeten, vriendlief is balend bij de ah brood gaan halen)
#ANONIEMdinsdag 16 maart 2010 @ 09:02
wat een hoop mislukte diners gisteravond Nu thee en zo even boterham met roerei, kaas en tomaat.
Koningindinsdag 16 maart 2010 @ 09:56
Ik ga dalijk een stukje vlaai eten.
motorbloempjedinsdag 16 maart 2010 @ 09:58
quote:
Op maandag 15 maart 2010 20:40 schreef winterstorm666 het volgende:
bah bah bah viscuisine met rijst
viscuisine zelf was droog en taai
ben er misselijk van. bah bah bah
dat spul is sowieso vies vind ik

hier gisteren een heerlijke maaltijd van macaroni met spinazie, zalm, ui, knof en creme fraiche met wat grana padano!

En vanavond zelfgemaakte kipshoarma!

nu een appeltje
Windigodinsdag 16 maart 2010 @ 10:45
Ik heb nu een stuk foccacia met paprika en olijf, en een bakje yoghurt met cornflakes en jam als ontbijt. Thee erbij
Eefjemdinsdag 16 maart 2010 @ 11:20
Ik had vandaag een lekker ontbijtje met cruesli, amandelen, chocolade hazelnoten, cranberry's en nog wat dingetjes

Echt tof! Een vriendin van me had voor mij zo'n eigen mix voor me samengesteld bij mixmymix.nl. Ik kende het nog niet, maar zeker een aanrader!
Raissadinsdag 16 maart 2010 @ 11:49
Straks een bruine boterham met knakworstjes en een likje mayo
#ANONIEMdinsdag 16 maart 2010 @ 11:53
2 boterhammen met banaan
Windigodinsdag 16 maart 2010 @ 12:12
Straks twee pistoletjes met brie en een glas mangosap
supergirl17dinsdag 16 maart 2010 @ 12:13
time-out koekjes
een boterham
zometeen 2 frikandelbroodjes
en vanavond spaghetti
Karinadinsdag 16 maart 2010 @ 12:15
Een snee brood met kaas, eentje met cervelaatworst en een sinaasappel.
PiperMarudinsdag 16 maart 2010 @ 12:30
Hele grote meergranenbol met boerenomelet
KiwiTjuHhdinsdag 16 maart 2010 @ 13:32
Vanavond aardappels, boontjes en een zelfgepaneerde schnitsels.
#ANONIEMdinsdag 16 maart 2010 @ 13:32
Heel veel troep
Auredinsdag 16 maart 2010 @ 13:45
Spiegeleitje op brood! En geen idee wat ik vanavond eet..
ColdFeetdinsdag 16 maart 2010 @ 13:57
Doperwtensoep met dille en zure room als lunch
M.irrdinsdag 16 maart 2010 @ 15:15
vanavond iets met kip.
Tezzdinsdag 16 maart 2010 @ 16:20
Ik heb net rijst gekookt. Dat gaat de wok in met wat groentes en biefstuk. Nog even een lekker sausje bedenken.... .
uniekhoorndinsdag 16 maart 2010 @ 16:28
Broccoli, gekookte aardappelen,gegrilde gemarineerde kipfilet, gegrilde ui/champ/courgette en een komkommersalade
Weird-dinsdag 16 maart 2010 @ 16:38
Pindasoep
Fuentedinsdag 16 maart 2010 @ 16:52
Pasta met groenten (vooral tomaten)-gehaktsaus
#ANONIEMdinsdag 16 maart 2010 @ 16:57
net wortel-gembersoep op, was erg smakelijk straks koolraapstamppotje met een kogelbiefstuk
Tezzdinsdag 16 maart 2010 @ 17:11
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 16:20 schreef Tezz het volgende:
Ik heb net rijst gekookt. Dat gaat de wok in met wat groentes en biefstuk. Nog even een lekker sausje bedenken.... .
Bah. Dat was vies. Ik kan dus echtnie wokken he!
Als compensatie maar een extra groot toetje straks: verse meloen!
Ewelinadinsdag 16 maart 2010 @ 17:24
Kip piri piri met aardappelblokjes met spek en kruidenboter, erbij Mexicaanse groenten.
Idlerdinsdag 16 maart 2010 @ 17:35
quote:
Op maandag 15 maart 2010 20:49 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Lekker he?


Vandaag soep + brood, lekker makkelijk, niet zo'n zin om te koken.
motorbloempjedinsdag 16 maart 2010 @ 18:50
kipshoarma

nu nog zelf de ultieme shoarmamix aan kruiden zien samen te stellen... 36% zout is wel wa veel voor shoarmakruiden maar de enige keer dat ik het probeerde was het niet écht een succes..
PiperMarudinsdag 16 maart 2010 @ 19:14
Penne carbonara met een groene salade erbij
KiwiTjuHhdinsdag 16 maart 2010 @ 19:28
Een chocoladeslagroomsoesje
#ANONIEMdinsdag 16 maart 2010 @ 19:34
diner was in al zijn eenvoud verrukkelijk. Ik ga zo een kersen-chocoladecake maken
MalaCocineradinsdag 16 maart 2010 @ 19:53
Roti (gehaald bij Asha)
vosssdinsdag 16 maart 2010 @ 20:06
Pizaabroodjes
TN-FRwoensdag 17 maart 2010 @ 01:27
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 18:50 schreef motorbloempje het volgende:
kipshoarma

nu nog zelf de ultieme shoarmamix aan kruiden zien samen te stellen... 36% zout is wel wa veel voor shoarmakruiden maar de enige keer dat ik het probeerde was het niet écht een succes..
Dat is dus ook mijn probleem

Ik gebruik zelf niet van die samengestelde kruidenzakjes, maar hierbij ontkom ik er niet aan want ik vind kipshoarma erg lekker maar ik kan die mix die ze bij de egyptenaar/arabier hebben die namaken.

OT; Ik had haast, dus ik had een kipfiletje in blokjes gesneden en gebakken met wat wokgroenten uit de vriezer en dat in 2 wraps met wat slamix.

Morgen, oh nahja vandaag, ga ik bij een maat eten dus ik weet nog niet wat.
#ANONIEMwoensdag 17 maart 2010 @ 08:13
Verse bak koffie
#ANONIEMwoensdag 17 maart 2010 @ 09:07
2 boterhammen met kaas en thee
MissHobjewoensdag 17 maart 2010 @ 10:59
quote:
Op woensdag 17 maart 2010 09:07 schreef SeaOfLove het volgende:
2 boterhammen met kaas en thee
Ik met macciato en bij de kaas heb ik wat rucola en sellerij salade gedaan
#ANONIEMwoensdag 17 maart 2010 @ 12:51
Even een bakkie thee na de lunch
cybermanswoensdag 17 maart 2010 @ 12:53
XXL hollands stond er op het bordje van Hotel restaurant... zal wel weer andijvie of boerenkool met te veel vlees zijn
#ANONIEMwoensdag 17 maart 2010 @ 13:31
lekker van de chocolade-kersencake aan het snoepen die ik gister heb gebakken en nu staat er deeg te rijzen voor het brood wat ik straks ga bakken
#ANONIEMwoensdag 17 maart 2010 @ 13:37
Arretjescake! ligt in de koelkast, ben benieuwd, was mijn eerste keer
#ANONIEMwoensdag 17 maart 2010 @ 14:08
Koud watertje

Vanavond boerenkool met worst
maartjehwoensdag 17 maart 2010 @ 14:51
nu 3 sesam-crackers met mozzarella, verse basilicum, olijfolie uit Italië, wat zout en peper.
daarna een bakje vanillevla met magere yoghurt.
-Mellow-woensdag 17 maart 2010 @ 15:33
nu een spiegeleitje met spek, een peer en een cappuccino

Vanavond zelfgemaakte spinazietortillas besmeerd met limoenmayo, belegd met wilde spinazie en gerookte zalm en daarna opgerold. Erbij gegegrilde maïskolf met boter.

Als toetje turkse yoghurt met gepureerde frambozen
Windigowoensdag 17 maart 2010 @ 15:50
Net mijn eerste italiaanse ijsje van het jaar gehaald, bij de beste italiaan in de regio. Vanille en citroen

Vanavond salade niçoise (gekookte aardappel, sperzieboontjes, zwarte olijf, komkommer en tomaat in ailioli met tonijn ) Ik vond het er wel weer voor, de zon schijnt hier al de hele dag
Tezzwoensdag 17 maart 2010 @ 17:14
En hier juist een hollandse pot op het menu, wie weet voor de laatste keer dit jaar echt winter-eten!

Stamppotje knolselderij-aardappel, stoofvlees en geroosterde rode uien. Jummie!
ColdFeetwoensdag 17 maart 2010 @ 17:20
quote:
Op woensdag 17 maart 2010 15:33 schreef -Mellow- het volgende:
nu een spiegeleitje met spek, een peer en een cappuccino

Vanavond zelfgemaakte spinazietortillas besmeerd met limoenmayo, belegd met wilde spinazie en gerookte zalm en daarna opgerold. Erbij gegegrilde maïskolf met boter.

Als toetje turkse yoghurt met gepureerde frambozen
Mellow, amai, wat eet jij toch altijd lekker

Hier vanavond een rucolasalade met puy-linzen, met korianderzaad, knoflook en citroen gemarineerde kip, feta en korianderblad. Yum
-Mellow-woensdag 17 maart 2010 @ 17:38
quote:
Op woensdag 17 maart 2010 17:20 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Mellow, amai, wat eet jij toch altijd lekker

Hier vanavond een rucolasalade met puy-linzen, met korianderzaad, knoflook en citroen gemarineerde kip, feta en korianderblad. Yum
Moet jij zeggen

ik werk overigens ook een heleboel rotzooi weg maar die post ik hier gewoon niet

[ Bericht 11% gewijzigd door -Mellow- op 17-03-2010 17:45:52 ]
Ewelinawoensdag 17 maart 2010 @ 17:57
Vanavond aardappelkroketjes met kipkluifjes en Bretonse groenten.
Muckwoensdag 17 maart 2010 @ 18:24
Ik heb een kipfiletje in stukjes gehakt en gewokt met een rode ui, een groene paprika, een pepertje, noedels en zwarte pepersaus

Enorm pittig, maar daar houd ik wel van
PiperMaruwoensdag 17 maart 2010 @ 18:25
Straks lekker uit eten bij de tapasboer
stavromulabetawoensdag 17 maart 2010 @ 21:16
Ravioli in tomatensaus... Met m'n ex (tegenover aan de tafel, niet in de saus).
DeBassistwoensdag 17 maart 2010 @ 22:10
quote:
Op woensdag 17 maart 2010 21:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Ravioli in tomatensaus... Met m'n ex (tegenover aan de tafel, niet in de saus).
pittig
LipGlossChickwoensdag 17 maart 2010 @ 23:08
aardappels, gemarineerde kalkoenfilet en kropsla met ei, tomaat, ui en zelfgemaakte dressing
#ANONIEMdonderdag 18 maart 2010 @ 04:44
quote:
Op woensdag 17 maart 2010 21:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Ravioli in tomatensaus... Met m'n ex (tegenover aan de tafel, niet in de saus).
je ex ik dacht dat je die in je zelf gemaakte worst had verwerkt
Windigodonderdag 18 maart 2010 @ 07:47
Arabisch plat brood met uienchutney, geitenkaas en tomaat. Bakje yoghurt met een lepel jam en chococornflakes erbij, en een pot citroenthee.
#ANONIEMdonderdag 18 maart 2010 @ 07:49
Koffie
-Mellow-donderdag 18 maart 2010 @ 16:07
lunch was een spinazietortilla met extra spinazie, restje zalm, feta, rode ui en limoen mayo

Vanavond is het weer eens tijd voor indiaas, veel te lang niet meer gemaakt. Het wordt een heerlijk kruidige lamscurry met daarbij zelfgemaakte naan en gegrilde courgette ernaast.
uniekhoorndonderdag 18 maart 2010 @ 16:24
Klinkt heerlijk Mellow, heb je een recept van de lamscurry?

Nu eet ik een blokje pure chocola met hazelnoot en een glas cola-beerenburg

Vanavond gegrilde tonijnmoot, gegrilde champignons, ui, paprika, courgette en knoflook, spinazie met knoflook en romige pasta met roomkaas en ei.
DonJamesdonderdag 18 maart 2010 @ 16:42
Ik sta er van te kijken hoeveel werk jullie in je dagelijkse (?) avondmaaltijd stoppen
Respect hoor maar waar halen jullie de tijd vandaan? FYI ik ben nu even werkeloos en heb nog steeds niet de tijd om elke avond zo te koken
Tezzdonderdag 18 maart 2010 @ 16:53
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 16:42 schreef DonJames het volgende:
Ik sta er van te kijken hoeveel werk jullie in je dagelijkse (?) avondmaaltijd stoppen
Respect hoor maar waar halen jullie de tijd vandaan? FYI ik ben nu even werkeloos en heb nog steeds niet de tijd om elke avond zo te koken
Ik heb doorgaans genoeg tijd om uitgebreid te koken (ruim anderhalf uur) en aangezien het mijn hobby is vind ik het heerlijk om tussen vier en zes achter de potten en pannen te staan!
Op de dagen dat ik geen tijd heb eten we ook gewoon een Knorr Wereldgerecht of friet of zo hoor!

Vanavond eten we pasta (jawel, vers gemaakt) met een spinaziesausje met rode ui, daarbij gehaktballetjes en nog zongedroogde tomaatjes.....
Idlerdonderdag 18 maart 2010 @ 18:20
Net een groot bord chili met aardappelpuree op. burp.
MalaCocineradonderdag 18 maart 2010 @ 18:23
Nu een bierjte met twee plakjes opgerolde salami Straks pandan rijst met suikerpeultjes en merguez.
MissHobjedonderdag 18 maart 2010 @ 19:14
Had net hutspot gemaakt met hema worst gewoon zin in
en straks een appelflap als toetje met een bak koffie.
Xantehdonderdag 18 maart 2010 @ 19:17
Spaghetti
KiwiTjuHhdonderdag 18 maart 2010 @ 19:28
Wij hadden aardappels, andijvie en een gehaktbal.
-Mellow-donderdag 18 maart 2010 @ 19:38
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 16:24 schreef uniekhoorn het volgende:
Klinkt heerlijk Mellow, heb je een recept van de lamscurry?

Nu eet ik een blokje pure chocola met hazelnoot en een glas cola-beerenburg
Ik heb eerst garam masala en curry pasta gemaakt. Garam masala is nog wel ok om kant en klaar te kopen, dit was de eerste keer dat ik zelf heb zitten vijzelen. Currypasta is wel echt iets om zelf te maken natuurlijk.

Ik weet niet meer precies wat ik heb gedaan maar ongeveer dit: 2 eetlepels komijnzaad, 2 el korianderzaad, 1 eetlepel fenegriek, 1 eetlepel venkelzaad, 1 theelepel kurkuma, 2 stengels citroengras, paar korianderwortels, 8 gedroogde rode chili's, limoensap, paar sjalotjes, stukje gember, 5 tenen knoflook en 2 eetlepels olie. Die hele bende gestaafmixerd tot een egaal papje.

In een grote pan flink wat ghee, daarin een uitje fruiten, blokjes lamsvlees erbij en even aanbraden, 2 theelepels garam masala en een paar tenen knoflook erbij, daarna twee eetlepels van de currypasta, omscheppen tot de geuren vrijkomen. Blik kokosmelk erin en een uurtje op een heel laag vuurtje laten staan met het deksel eraf. Als laatste amandelschaafsel erover.

Het is nog niet klaar dus ik wacht met smart
Stefanovichdonderdag 18 maart 2010 @ 19:49
Knorr wereldgerechten Chinese Beef Shanghai gehad! Lekker!
uniekhoorndonderdag 18 maart 2010 @ 20:56
Dank je Mellow, heb hem opgeslagen.
Eet smakelijk!
#ANONIEMvrijdag 19 maart 2010 @ 08:48
thee en 2 boterhammen met kaas en kersenjam
motorbloempjevrijdag 19 maart 2010 @ 08:52
Vanavond ga ik weer tortilla's maken. Dit keer met gehaktvulling, guacamole en creme fraiche!

nu drink ik vooral heel veel koffie en heb ik ontbeten met 2 knackebrodjes (een met zalm, een met osseworst)
Lief-visjevrijdag 19 maart 2010 @ 09:03
Net 2 beschuitjes met hagelslag en een kopje thee.

Voor vanavond weet ik het nog niet.
Windigovrijdag 19 maart 2010 @ 10:52
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 16:42 schreef DonJames het volgende:
Ik sta er van te kijken hoeveel werk jullie in je dagelijkse (?) avondmaaltijd stoppen
Respect hoor maar waar halen jullie de tijd vandaan? FYI ik ben nu even werkeloos en heb nog steeds niet de tijd om elke avond zo te koken
Mja, als je het leuk vind, maak je er tijd voor toch? Ik vind het leuk, dus ook als ik werk maak ik er tijd voor. Ik vind het ontspannend en plezierig dus voelt het ook niet als een moeite om te koken

Nu als brunch (ben vergeten te ontbijten) stokbrood en restje salade niçoise met een glas limonade

Vanavond een kogelbiefstukje (was maar 2.50 bij de plus! ) met gebakken aardappels en sperziebonen
#ANONIEMvrijdag 19 maart 2010 @ 10:54
Genoeg koffie gehad, ik stap over op water en thee
uniekhoornvrijdag 19 maart 2010 @ 11:52
Net een ontbijtje met zachtgekookt eitje op beschuit, boterham rookworst, boterham tonijnsalade.
Vanavond uit eten, ik denk bij Fat Alice.
motorbloempjevrijdag 19 maart 2010 @ 11:52
uniek! ontbijt? net!

ben jaloers
KiwiTjuHhvrijdag 19 maart 2010 @ 12:15
Glaasje sinasappelsap nu

Vanavond halen we een frietje.
#ANONIEMvrijdag 19 maart 2010 @ 12:46
Lunch was brood met kaas, pindakaas en een kopje soep
-Mellow-vrijdag 19 maart 2010 @ 15:25
versgebakken naan met humus
motorbloempjevrijdag 19 maart 2010 @ 15:29
owh, nu wil ik ook naan maar ik ga al tortilla's maken
Tezzvrijdag 19 maart 2010 @ 15:46
Vanavond verse frieten, spare-ribs en een salade. Oh, en daarbij zelf getikte mayonaise (ik ben trots op mezelf!)
-Mellow-vrijdag 19 maart 2010 @ 15:57
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 15:25 schreef -Mellow- het volgende:
versgebakken naan met humus
en een kop chai. Gisteren voor het eerst gemaakt, het is lekker maar kan nog wel verbeterd worden.
covievrijdag 19 maart 2010 @ 16:09
Ik eet vandaag alleen dus ik ga nu maar een frietje halen want heb nu honger.

Wilde eigenlijk eerst boodschappen gaan doen, maar kan beter eerst frietje eten anders kom ik met veel te veel lekkere dingen thuis die ik niet nodig zal hebben maar dan wel opgaan dit weekend.
_Arual_vrijdag 19 maart 2010 @ 16:11
Wij hebben een tajine gekocht, en gaan vanavond eens een experiment uitvoeren met kip, champignons, aardappelen en een flinke dosis Ras el Hanout (dat laatste kregen we cadeau bij de Tajine).

Sowieso benieuws: omdat we inductie hebben en de Tajine van aardewerk is, hebben we ook een soort 'stoofplaatje' gekocht dat de warmte moet geleiden.
#ANONIEMvrijdag 19 maart 2010 @ 16:53
vanavond koolraapstamppot met gehaktschnitzel
Arizonavrijdag 19 maart 2010 @ 17:19
Vanavond een diepvriespizza van de Aldi (Verdura, eigenlijk best royaal belegd ) en daarna naar een verjaardag, taart en hapjes eten .
#ANONIEMvrijdag 19 maart 2010 @ 17:21
Geen idee, maar de buurvrouw zou wat brengen spannendd...
LasTeRvrijdag 19 maart 2010 @ 18:33


Pistoletje met kaas/mozarella, salami en pesto.
PiperMaruvrijdag 19 maart 2010 @ 18:46
Vanavond kip in folie met mozzarella, pesto, tomaat, met rijst en salade
#ANONIEMvrijdag 19 maart 2010 @ 18:47
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 18:33 schreef LasTeR het volgende:
[ afbeelding ]

Pistoletje met kaas/mozarella, salami en pesto.
Wat doet je toetsenbord daarboven?
Ewelinavrijdag 19 maart 2010 @ 20:49
Koolvisfilet, groentenmix (wortelschijfjes, paprika, ui, sperziebonen, broccoli) met ovenfriet.
FutureFairytalevrijdag 19 maart 2010 @ 21:06
na een week (in Egypte) patat met ketchup moeten eten, nu eindelijk patat met mayonaise haha.
SPOILER
wel gevarieerder gegeten natuurlijk in Egypte
Karinavrijdag 19 maart 2010 @ 21:12
Vanavond: soep en stokbrood met kruidenboter, nu chips met zeezout en Prosecco.

Dat pistoletje ziet er wel lekker uit, ga ik ook eens doen (lekker vet en zo).
Xantehvrijdag 19 maart 2010 @ 21:49
Oven-aardappeltjes, shoarma en bonen in tomatensaus. En natuurlijk een zelf gemaakte knoflooksaus met veel verse knoflook
LasTeRvrijdag 19 maart 2010 @ 22:18
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 18:47 schreef Ayca het volgende:

[..]

Wat doet je toetsenbord daarboven?
Op mijn bureau staan, net als het broodje.
KiwiTjuHhzaterdag 20 maart 2010 @ 11:02
Glaasje jus
MalaCocinerazaterdag 20 maart 2010 @ 12:07
Bakje voor gesneden mango stukjes van de AH
FutureFairytalezaterdag 20 maart 2010 @ 15:16
vanochtend broodje filet/gebakken ei en sinaasappel
vanmiddag; 1 verpakte wrap, zelfgemaakte tomaten-groentesoep, stokbrood met boursin, 1 banaan en sinaasappel.
vnv uit eten rondom Leidseplein in A'dam, nog geen idee waar
motorbloempjezaterdag 20 maart 2010 @ 15:17
vandaag, maken we voor het eerst zelf pizza
#ANONIEMzaterdag 20 maart 2010 @ 15:17
Net een heerlijk kopje thee gehad
maartjehzaterdag 20 maart 2010 @ 15:20
Nu een glas cola.
Strakjes óf pizza, of een broodje döner.
PiperMaruzaterdag 20 maart 2010 @ 15:38
Indiase milde curry met kip, veel groenten en zelfgebakken (voor 't eerst) naan
Fuentezaterdag 20 maart 2010 @ 16:18
Pannekoeken vandaag!
Tezzzaterdag 20 maart 2010 @ 16:37
Ovenschotel met kip en ui in witte wijn en kruiden. Jummie!
mirjammmmzaterdag 20 maart 2010 @ 16:44
Pizza of shoarma
FutureFairytalezaterdag 20 maart 2010 @ 17:01
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 15:17 schreef iamredleader het volgende:
Net een heerlijk kopje thee gehad
me 2, met een apple pie cookie
Pietverdrietzaterdag 20 maart 2010 @ 17:13
Vanavond draadjesvlees gestoofd in rode wijn, rode kool met appeltjes, bloemige aardappeltjes en dubbelvla na. Heerlijk en eenvoudig
PiperMaruzaterdag 20 maart 2010 @ 17:13
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 16:37 schreef Tezz het volgende:
Ovenschotel met kip en ui in witte wijn en kruiden. Jummie!
oeh, heb je daar een recept van?
Tezzzaterdag 20 maart 2010 @ 17:26
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 17:13 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

oeh, heb je daar een recept van?
Uit een heel oud tijdschrift, het is een lekker smoezelig blad geworden, haha. Grofweg als volgt:

(voor 1 ovenschotel, ongeveer 4 personen, afhankelijk wat je er bij eet natuurlijk)

- 4 plakjes ontbijtspek
- 400 gram kipfilet, in grove stukken
- zes uien
- half bosje peterselie
- paar takjes tijm
- peper zout
- flinke scheut witte, droge wijn
- 1 eetlepel bloem
- wat bouillonpoeder of een half bouillonblokje (groente)
- flinke scheut (slag- of kook)room
- flinke hand geraspte belegen kaas

Bak de ontbijtspek krokant en haal uit de pan.
Bak in dezelfde pan de kipfilet om en om, op smaak brengen met peperzout. Hoeft niet gaar, de schotel moet straks nog een half uur in de oven. Haal uit de pan.
Bak in dezelde pan de uien (in ringen) aan en voeg de peterselie en tijm toe. Ook wat peper/zout.
Haal het grootste gedeelte van de uien uit de pan en leg op de bodem van een ovenschaal.
Het restje wat achterblijft in de pan royaal bestuiven met bloem en meebakken. Eventueel wat boter toevoegen zodat je een goede roux hebt.
Afblussen met witte wijn en room toevoegen. Water erbij en bouillonpoeder erbij. Proeven en eventueel nog wat extra bouillon toevoegen.
Op de ui de kipfilet leggen en de saus er over gieten. De ontbijtspek er over verkruimelen en de kaas.
En dan in de oven op 175 graden, ongeveer een half uurtje.


Vanwege de calorieen eten we dat maar eenmaal per jaar, hihi. Wij eten er brood bij vanavond, lekker soppen. En natuurlijk een glaasje witte chardonay erbij!
Pietverdrietzaterdag 20 maart 2010 @ 17:28
Volgens mij valt het reuze mee met de calorietjes.
Mr.Jzaterdag 20 maart 2010 @ 17:59
300 gram tilapia, spercibonen en rijst...
Mirjamzaterdag 20 maart 2010 @ 18:00
pasta carbonara gegeten naar recept van de kokkin op werk
rete-zwaar, meer smakelijk ja
Ewelinazaterdag 20 maart 2010 @ 18:23
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 18:00 schreef Mirjam het volgende:
pasta carbonara gegeten naar recept van de kokkin op werk
rete-zwaar, meer smakelijk ja
Doe es een receptje?
Ewelinazaterdag 20 maart 2010 @ 18:23
Ben nu aan het koken. Rijst met kip, sperziebonen en zoetzure saus.
#ANONIEMzaterdag 20 maart 2010 @ 18:26
durum en fernandes

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-03-2010 18:26:53 ]
lemonlimezaterdag 20 maart 2010 @ 18:30
De lasagne staat in de oven, met bolognesesaus van Kayotic, echt super lekker is die!
Verder zit er nog een laagje spinazie/ham/knoflook tussen en natuurlijk bechamel en wat kaas bovenop.
Mirjamzaterdag 20 maart 2010 @ 18:30
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 18:23 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Doe es een receptje?
quote:
Penne met Carbonara saus 4 personen


4 ons gesneden ham,snipperen en uitbakken in de pan,daar over heen 3 teentjes knoflook uit persen.
Als de ham bruin is,een klein beetje water toevoegen om het baksel los te krijgen en een verkruimeld bouillon blokje.
Daarna toevoegen 1 pot ongeklopte slagroom, 1 pot crème fraiche en een grote Boursin.
Dan nog wat verse peterselie en bieslook en wat paprika poeder.

Wanneer de saus te dun is,iets in laten koken.
Wanneer de saus te dik is, iets melk toevoegen.

Je kunt stukjes gekookte broccoli of doperwten toevoegen.

Opdienen met een verse salade.
maartjehzaterdag 20 maart 2010 @ 18:31
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 15:20 schreef maartjeh het volgende:
Nu een glas cola.
Strakjes óf pizza, of een broodje döner.
Plannen gewijzigd; GRIEKS IT IS!
Ewelinazaterdag 20 maart 2010 @ 18:34
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 18:30 schreef Mirjam het volgende:

[..]


[..]


Dank je Ik ga hem binnenkort uitproberen, wel met wat aanpassingen (ik hou niet van Boursin).
KiwiTjuHhzaterdag 20 maart 2010 @ 18:40
Wij hadden broodje hamburger met gebakken champignons, uien en spekjes en daar een paar frietjes bij
TN-FRzaterdag 20 maart 2010 @ 18:42
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 18:30 schreef Mirjam het volgende:

[..]


[..]
Wow dat is wel heel zwaar ja. Ik houd me liever bij mijn eigen recept met eieren en room.

Ik eet vanavond btw ook lasagne, ik had nog een restje pastasaus liggen. Ik was echter te lui om bechamelsaus te maken dus ik heb maar stukken mozzarella ertussen gepleurd.

Erbij eten we een rucolasalade met een nog te bedenken dressing.
PiperMaruzaterdag 20 maart 2010 @ 18:44
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 17:26 schreef Tezz het volgende:

[..]

recept ovenschotel
lekkerrrrr
motorbloempjezaterdag 20 maart 2010 @ 20:12
de pizza was heerlijk. Nu ga ik lekker een biertje nemen
FutureFairytalezaterdag 20 maart 2010 @ 21:36
Enchilada met gehakt, kaas en kip.
Daarbij pittige kapucijners, rijst en salade