quote:
Uit een heel oud tijdschrift, het is een lekker smoezelig blad geworden, haha. Grofweg als volgt:
(voor 1 ovenschotel, ongeveer 4 personen,
afhankelijk wat je er bij eet natuurlijk) - 4 plakjes ontbijtspek
- 400 gram kipfilet, in grove stukken
- zes uien
- half bosje peterselie
- paar takjes tijm
- peper zout
- flinke scheut witte, droge wijn
- 1 eetlepel bloem
- wat bouillonpoeder of een half bouillonblokje (groente)
- flinke scheut (slag- of kook)room
- flinke hand geraspte belegen kaas
Bak de ontbijtspek krokant en haal uit de pan.
Bak in dezelfde pan de kipfilet om en om, op smaak brengen met peperzout. Hoeft niet gaar, de schotel moet straks nog een half uur in de oven. Haal uit de pan.
Bak in dezelde pan de uien (in ringen) aan en voeg de peterselie en tijm toe. Ook wat peper/zout.
Haal het grootste gedeelte van de uien uit de pan en leg op de bodem van een ovenschaal.
Het restje wat achterblijft in de pan royaal bestuiven met bloem en meebakken. Eventueel wat boter toevoegen zodat je een goede roux hebt.
Afblussen met witte wijn en room toevoegen. Water erbij en bouillonpoeder erbij. Proeven en eventueel nog wat extra bouillon toevoegen.
Op de ui de kipfilet leggen en de saus er over gieten. De ontbijtspek er over verkruimelen en de kaas.
En dan in de oven op 175 graden, ongeveer een half uurtje.
Vanwege de calorieen eten we dat maar eenmaal per jaar, hihi. Wij eten er brood bij vanavond, lekker soppen. En natuurlijk een glaasje witte chardonay erbij!