courgette met gehaktquote:Op woensdag 17 februari 2010 14:23 schreef heaven7 het volgende:
Die samen voor een avondmaaltijd zorgenWe hebben een grote housewarming op komst en zodoende kunnen we niet met iedereen aan tafel eten. Dus we wilden een soort lopend buffet maken, iedereen een bord en vind ergens maar een plekje. We zijn echter niet rijk dus nu zoek ik (relatief) goedkope dingetjes om te maken
We hebben al:
-gevulde champignons met boursin
-gevulde eieren
-afbakstokbroodje met humus (nooit gedaan maar ik las dat dat lekker is?)
-soep
die pannenkoekjes zijn voor t makkelijk ook te vervangen door die kant en klare tortilla dingen. weet niet wat de goedkoopste optie isquote:Op woensdag 17 februari 2010 14:50 schreef RooieHoed het volgende:
Kleine pannekoekjes maken, daar paturain op smeren, zalm erop, dichtrollen, in stukjes snijden en een prikkertje erop. Evt met een lenteuitje erdoor.
ook lekker met een klein drupje ketchup erin en geraspte kaas eroverheenquote:Op woensdag 17 februari 2010 14:58 schreef Jurk het volgende:
En wat bij ons ook altijd een hit is: Knakworstjes omwikkelen met een stukje bladerdeeg (als een spiraal er om heen) en dan even in de oven. Ik maak ze met verjaardagen vaak voor de kids maar ze zijn ook altijd heel populair bij de grote mensen
kan gewoonquote:Op woensdag 17 februari 2010 15:18 schreef heaven7 het volgende:
Kun je dingen als die wrapjes ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren of is dat geen succes?
Slim! Ga ik zeker doen, dankjequote:Op woensdag 17 februari 2010 15:21 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
kan gewoonis zelfs makkelijker om ze eerst te maken, strak alu folie eromheen rollen, in de koelkast en de volgende dag snijden. Dan vallen ze ook niet uit elkaar. T helpt ook om er eerst al prikkertjes in te prikken en dan plakjes te maken
lekkerquote:Op woensdag 17 februari 2010 15:21 schreef heiden6 het volgende:
http://www.smulweb.nl/1312356/koken/recept/Dadels-in-spek
Deze doet het altijd goed! Zeer makkelijk en snel klaar te maken!
Tip van de dag: frituurpan op het balkon (als je dat hebt).quote:Op donderdag 18 februari 2010 15:20 schreef heaven7 het volgende:
Pff we hebben een soort studio van 60m2 voor 2 personenGoed een apart slaaphok erbij maar verder is de woonkamer en keuken helemaal open, hebben we welgeteld 2 kastjes voor al het servies en eten moet dus maar ergens anders dus nee, geen ruimte voor zoiets overbodigs als een stinkende frituurpan
Klinkt lekker! Bedankt!quote:Op donderdag 18 februari 2010 17:27 schreef Hik het volgende:
Ik vind hapjes altijd leuk juist!
Even naar de markt voor goede en relatief goedkope aanvullingen zoals kaasjes, olijven, etc.
Ook niet duur en altijd in de smaak vallend: Gehaktballetjes!
Half-om-half gehakt, ei, brood als basis en dan afhankelijk van waar je van houdt:
- Spaanse balletjes: Gehakt kruiden met knoflook, komijn, peper, zout en gerookt paprikapoeder. Als je de balletjes hebt afgebakken een saus erbij van tomaat, ui, verse tijm, beetje chili en knoflook.
- Marokkaanse balletjes: Gehakt kruiden met knoflook, kaneel, zout, rash al hanout. Balletjes serveren met een yogurt-muntdip (nog lekkerder met lamsgehakt).
- Mexicaanse balletjes: Gehakt kruiden met fijngesneden rode ui, jalapeñopepertjes, zout, komijn, gedroogde oregano, gerookte paprika poeder. Dip van tomaat, ui, jalapeños, koriander en limoen.
Heb zelfs wel eens een soort Aziatische balletjes gemaakt, met een beetje vissaus en Thaise currypasta. En dan een dip van limoensap, spaanse pepers, gember, palmsuiker en knoflook.
Idd erg goedkoop maar scoort hier ook érg goed op verjaardagen/BBQ etcquote:Op woensdag 17 februari 2010 14:58 schreef Jurk het volgende:
En wat bij ons ook altijd een hit is: Knakworstjes omwikkelen met een stukje bladerdeeg (als een spiraal er om heen) en dan even in de oven. Ik maak ze met verjaardagen vaak voor de kids maar ze zijn ook altijd heel populair bij de grote mensen
Wat een heerlijke baggeraar ben je ook he !quote:
Ah kom op, met deftig plastic bestek zou het best een succes kunnen worden zo'n kip midden op de tafel.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 05:22 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Wat een heerlijke baggeraar ben je ook he !
quote:
Het is misschien niet zo dat je direct de knoflook herkent, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het qua smaak geen toegevoegde waarde kan hebben.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 17:05 schreef heiden6 het volgende:
Nou ja, ik denk niet dat ik dat zou proeven eerlijk gezegd. Dat weet ik wel zeker.
Maar ja ik ben een enorme knoflookfreak dus ik eet het heel veel.![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |