abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46081071
Deel 1 zat vol, vandaar een nieuw topic !
quote:
Een tapa (meervoud tapas) is een Spaans aperitiefhapje, dat geserveerd wordt in zogenaamde tapasbars. Bij de tapa wordt een drankje gedronken, óf, als men laat in de middag of vroeg in de avond een drankje bestelt, bestelt men er meestal een tapa bij. In het zuiden van Spanje (zoals in Andalusië) en in het binnenland krijgt men gewoonlijk bij het bestelde drankje één of meerdere tapas gratis.

De oorsprong en naam van de tapa komt van de gewoonte om een glas wijn of een ander drankje met een stuk brood of een plakje ham af te dekken (tapar is Spaans voor "afdekken"), om te voorkomen dat er vliegen in het glas komen.

Er zijn duizenden soorten tapas, die sterk per regio verschillen, zoals serranoham, olijven, calamares (gefrituurde inktvisringen), kaas, tortilla en albondigas (Spaanse gehaktballetjes). In de noordelijke regio Baskenland gaat het meestal om "Pintxos", kleine stukjes brood met allerlei verschillende ingrediënten (vis, vlees, zeevruchten of worst etc.). In Spanje waardeert men de tapa's en het eten in het algemeen met name om de versheid en/of kwaliteit van het product, waardoor het meestal gaat om relatief simpele gerechten met producten van hoge kwaliteit.

Hoewel de tapa oorspronkelijk een tussendoortje was, worden ze in Spanje ook wel geconsumeerd als maaltijd. Ook buiten Spanje worden tapas in tapasbars als avondmaaltijd aangeboden, al lijken de "Amerikaanse", "Nederlandse" of "Duitse" versies van tapa's niet altijd op wat men in Spanje tapa's noemt.
Wat recepten uit het vorige topic, met dank aan de posters aldaar!
quote:
Allitas de pollo en escabeche
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn


Ingrediënten
12 kippenvleugeltjes - 250 ml olijfolie -100 ml wijnazijn (wit) - 1 eetlepel honing - ½ bol knoflook, teentjes geplet met de zijkant van een mes - 2 blaadjes laurier - 1 eetlepel paprikapoeder (mild) - 1 grote ui, in ringen - bloem - 2 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde) - versgemalen, zwarte peper - 1 takje peterselie - zout


Bereiding
Bestrooi de kippenvleugeltjes met zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem. Bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn. Leg ze dan even apart.

Fruit in dezelfde olie de knoflook, de laurier, de ui en de tijm. Voeg wanneer de ui begint te kleuren, de peterselie, de paprikapoeder en onmiddellijk daarna de wijnazijn en de honing toe. Laat dit enkele minuten zachtjes koken en giet het dan over de kippenvleugeltjes.

Laat dit enkele uren intrekken, af en toe omscheppen. Alvorens te serveren nog even opwarmen. Serveren met krielaardappeltjes en de saus.
quote:
Atún con naranja
Tonijn met sinaasappel


Ingrediënten
400 gr verse tonijn - 2 el olijfolie - 4 sinaasappels - 2 el citroensap - 2 el droge sherry - 2 tl mosterd - fijne suiker - 2 takjes tijm - peper en zout


Bereiding
Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij dit tussen de fijne vliesjes uit. Vang het sap dat eruit loopt op. Schil een sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur), tot u ongeveer 1 eetlepel sinaasappelrasp hebt. Pers de andere 2 sinaasappelen uit. Verdeel de tonijn in 4 steaks en kruid ze met peper en zout. Bak de tonijnsteaks aan beide kanten 3 minuten in hete olijfolie, ze moeten binnenin nog rose zijn. Snij de tonijn in reepjes van circa 1 cm dik en doe ze in een schaal. Vermeng het citroensap met de sherry, de mosterd, het sinaasappelsap, een mespunt suiker en peper en zout. Schenk het sausje over de warme tonijn. Werk af met tijmblaadjes, de sinaasappelpartjes en sinaasappelrasp.
quote:
Atún con naranja
Tonijn met sinaasappel


Ingrediënten
400 gr verse tonijn - 2 el olijfolie - 4 sinaasappels - 2 el citroensap - 2 el droge sherry - 2 tl mosterd - fijne suiker - 2 takjes tijm - peper en zout


Bereiding
Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij dit tussen de fijne vliesjes uit. Vang het sap dat eruit loopt op. Schil een sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur), tot u ongeveer 1 eetlepel sinaasappelrasp hebt. Pers de andere 2 sinaasappelen uit. Verdeel de tonijn in 4 steaks en kruid ze met peper en zout. Bak de tonijnsteaks aan beide kanten 3 minuten in hete olijfolie, ze moeten binnenin nog rose zijn. Snij de tonijn in reepjes van circa 1 cm dik en doe ze in een schaal. Vermeng het citroensap met de sherry, de mosterd, het sinaasappelsap, een mespunt suiker en peper en zout. Schenk het sausje over de warme tonijn. Werk af met tijmblaadjes, de sinaasappelpartjes en sinaasappelrasp.
quote:
Pollo en cerveza
Kip in bier


Ingrediënten
12 kippevleugeltjes - 1/3 liter bier - zout - vers gemalen peper - 1 tl tijm - 1 blaadje laurier

Saus:
¼ tl tijm - 1 el bier - 2 el olijfolie - zout - vers gemalen peper


Bereiding
Snijd de vleugeltjes in tapas formaat. Neem een ondiepe schaal en vermeng daarin het bier, zout, peper, tijm en laurier. Leg de kip in de marinade, en laat ze enkle uren op kamertemperatuur mrinaren (regelmatig keren)

Vermeng een el bier met de rest van de ingrediënten voor de saus. Laat de vleugeltjes uitdruipen op keukenpapier. Leg ze op een roosten en smeer de saus met een kwastje over de kip. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze onder de grill en laat ze in 5 min. bruin kleuren. Draai ze om, smeer ze nogmaals in en laat ze nogmaals 5 minuten onder de grill goudbruin worden.
quote:
Gamba’s ala kuupke.

Benodigdheden:

· Zak Gamba’s (Aldi)
· Olijfolie
· Charlotjes
· Knoflook
· Witte wijn (Aldi)
· Knoflooksaus
· Ketchup
· Peterselie
· Peper
· Zout


Bereidingswijze:

Doe een flinke scheut olijfolie in een bord. Vermaal twee teentjes knoflook samen met één charlotje tot ze fijn zijn. Meng deze met de olijfolie. Leg hier de Gamba’s voor zo’n 10-15 minuten in.

Haal daarna de gamba’s eruit en leg deze in een ingevette overschaal (invetten met olijfolie).
Voeg nu ongeveer 3dl witte wijn toe en zet het geheel voor zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

Saus:

Doe in een grote kop/pot een behoorlijke hoeveelheid knoflooksaus. Voeg hier aan toe de ketchup en peterselie. Breng het geheeld naar smaak met peper en zout. Voeg als laatste een scheutje witte wijn toe. Dit geheel goed mengen.
quote:
TheCamel
nodig:
wraps
kip of zalm
kruidenroomkaas
ijsbergsla

smeer de wrap in met kruidenroomkaas
leg de sla er overheen
leg de kip of zalm daar in reepjes overheen
rol de wrap op en snij hem in kleine stukjes

echt yummie, je blijft er van eten :p
quote:
Almendras saladas
Zoute amandelen


Ingrediënten
5 el olijfolie - 250 gr. amandelen - grof zeezout


Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de amanadelen op een halfhoog uur tot ze goudbruin zijn.
Schep de amandelen over in een kom en schep er een royale hoeveelheid zeezout door. Direct serveren.
quote:
Albondigas
Spaanse gehaktballetjes


Ingrediënten
450 gr mager lamsgehakt - 1 ei - 3 geperste teentjes knoflook - 4 eetlepels fijngesneden peterselie - ½ theelepel nootmuskaat - zout, peper - 2 ontkorste plakjes witbrood - 2 eetlepels rode wijn - 2 eetlepels olijfolie - 1 fijngesneden ui - 3 ontvelde tomaten in blokjes - 1 dl kippenbouillon (van tablet)


Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Vorm van het mengsel ± 40 balletjes.

Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin. Bak de ui ± 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.

Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.
quote:
Champiñones con salsa de tomata y ajillo
Champignons in tomaten-knoflooksaus


Ingrediënten
500 gr. kleine champignons - 100 gr. olijven met piment - 350 gr. gekruide tomatensaus - 1 el. paprikapoeder - 1 el. knoflookpuree - 2 el. olijfolie - zout - peper


Bereiding
Champignons schoonmaken en overdoen in schaal. Olijven afgieten en in plakjes snijden. In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
In koekenpan olijfolie verhitten en champignons rondom bruin bakken. Tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.
quote:
Albóndigas en salsa picante.
Gehaktballetjes in pittige saus
Ingredienten [voor 15 a 20 stuks]

150 gr. kalfsgehakt
150 gr. varkensgehakt
1 ei
zout, [vers] gemalen zwarte peper
1 eetlepel broodkruim/paneermeel
olijfolie

voor de saus: halve kop tomate frito [heinz ofzo]
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel mosterd
een mespuntje cayennepeper
1 eetlepel azijn
een paar druppels tabascosaus

bereiding:
klop het ei los. meng de beide soorten gehakt met het ei en het broodkruim en maak het geheel op smaak met zout en peper. b;ijf het geheel met de hand kneden totdat het een compacte massa is en alles goed gemengd is.
draai er dan kleine gehaktballetjes van, formaat bitterbal ongeveer.

verhit een paar eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de balletjes in een enkele laa bruin [doe dit zonodig in etappes]
zodra de balletjes mooi bruin zijn , doe dan het deksel op de pan en laat de balletjes nog een minuut of 10 doorgaren.
maak intussen de saus door alle ingredienten bij elkaar te vermengen.

je kunt er nu voor kiezen om de balletjes in de saus te serveren, of met de saus apart, ernaast;
in de saus: giet overtollig vet uit de pan en voeg de saus toe.laat het geheel goeddoorwarmen.

saus ernaast: doe de saus in een kommetje. zet dit op een schaal en schik de balletjes eromheen
quote:
pollo al ajillo kip in knoflooksaus

ingredienten voor 60 stuks [!]
-30 kippenvleugeltjes
-25 à 30 teentjes knoflook
-zout, peper
-20 eetlepels olijfolie [vind ik zelf wel wat veel ]
-2 eetlepels azijn

bereiding:
snijd de kippenvleugeltjes door bij het gewricht kruid de kip met zout en peper naar smaak. snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. verwarm de olie over meerdere koekenpannen. voeg dan de kip en knoflook toe. blijf de kip en noflook steeds bewegen zodat de kip aan alle kanten bruin en gaarwordt. zorg ervoordat het vuur niet te hoog staat zodat de knoflook niet aanbrandt en de kip langzaam gaar kan worden. als de knoflook toch te donker wordt, doe dan nog even een deksel op de pan. de vleugeltjes zijn na ong. 15 minuten gaar.
als de kipgaaren bruin is, voeg dan de azijn toe en beweeg de kipnog enkele minuten in de pan. dit gerecht kan zowel warm als koud worden opgediend. wij hebben het warm gegeten.

en wat die meerdere pannen betreft.. tja, je kan er ook 1 nemen de de rest wat al klaar is warmhouden als je t warm uit gaat serveren ofzo..
quote:
patatas aioli
aardappelen in knoflookmayonaise
1 van de populairste
het recept is wel voor 'veel!'

-2 kilo roodschillige aardappelen
-5 dl/ mayonaise, zelfgemaakt
-12 teentjes knoflook,geperst
-12 eetlepels gehakte peterselie
-zout

voor de mayonaise [1 en n kwart kop]:
-2 eieren plus 2 dooiers
-halve theelepel dijon mosterd
-2 theelepels zout
-4 eetlepels citroensap
-400 ml. milde olijfolie

bereiding mayo:
doe de eieren, dooiers, mosterd, zout, en citroensap in een blender of keukenmachine en klop dit mengsel een paar seconden. giet er dan heel langzaam de olie bij en blijf vervolgens kloppen tot de saus dik en romig geworden is [hij wordt niet zo dik als kant en klare mayonaise!] de mayonaise dikt nog wat in als ie even in de koelkast staat.

bereiding aardappelen:
was de aardappelen maar schil ze niet. indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden. breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn [ongeveer 15 minuten]
trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik.
roer in een schaal de mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar. de mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed te kunnen vermengen met de aardappelen. indien nodig verdunnen met citroensap of een beetje azijn. schep de aardappeltjes er voorzichtig door, breng op smaak met wat zout en laat ze op kamertemperatuur staan zodat het kan intrekken.

onze ervaring was dat het na bereiding nog wat flauw was, dus eventueel zelf nog wat aan smaak toevoegen:) [wat meer zout, citroensap,of weet ik veel ]
quote:
Aros de Cebolla
Gefrituurde ui-ringen


Ingrediënten
5 Uien - 2 eieren - 2 el olijfolie - olie om te frituren - 2 dl bier - 150 gr. bloem - zout - peper - peterselie


Bereiding
Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Brang op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uiringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijngesneden peterselie. Lekker met Alioli.
quote:
Champiñones al Estilo de Sevilla
Champignons met knoflook


Ingrediënten
450 gram champignons - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2 tenen knoflook fijngesneden - 2 eetlepels citroensap - zout en peper naar smaak


Bereiding
Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.
quote:
Dubbele knoflookkip

Ingrediënten
3 bolletjes knoflook (ong. 35 teentjes)
1 tot 1 1/2 kilo braadkuiken
175 gr roomkaas
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
zout en peper
250 gr witte druiven (pitloos en niet te zoet)
een takje rozemarijn
30 gr boter

Oventemperatuur:
180 C, stand 3
Bereiding
Houd 2 teentjes knoflook apart en doe de rest in een pan kokend water. Schep ze na een halve minuut eruit en pel ze.

Kook ze nog eens 2 minuten door, giet ze af en zet ze weg.

Pel een van de 2,overblijvende teentjes en snijd dat doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de borst en poten van het kuiken. Snijd vervolgens beide helften in dunne plakjes en leg ze opzij.

Pel en kneus de laatste teen en vermeng het met de kaas, bieslook en peterselie, Maak op smaak af met zout en peper.

Werk uw vingers onder het vel van het kuikenborststuk en maak het zorgvuldig los van het vlees zonder het te scheuren.

Vul de ontstane ruimte helemaal op met het kaasmengsel.

Vul de binnenkant van het kuiken met de geblancheerde knoflook en de druiven, samen met het meeste van de rozemarijn.

Doe het kuiken in een met olie bestreken braadpan en stop de gesneden schijfjes knoflook en de rest van de rozemarijn tussen de poten en vleugels.

Strooi wat zout over de borst en bestrijk het met boter. Dek de borst en poten af met aluminiumfolie.

Braad het kuiken ong. 1 1/2 uur in de oven, tot het sap niet langer roze gekleurd is. Haal de laatste 20 minuten het aluminiumfolie weg om een knapperig vel te krijgen.
quote:
Gegratineerde champignons
Voor 8 stuks: snijd de steeltjes uit 8 grote champignons en hak de helft van de steeltjes fijn (rest wordt niet gebruikt). Vermeng ze met 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 3 eetlepels geraspte lichtpikante Zaanlander, zout en peper. Vul hiermee de champignons. Bak ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C
quote:
Dadels in spek

Catagorie : Borrelhapjes

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:15:00

Waardering :


Ingrediënten :

250g dadels
100g chorizo worst (vleeswaren)
200g ontbijtspek


--------------------------------------------------------------------------------


Bereidingswijze :

Snijdt de dadels aan een zijde open en verwijder de pit. Snijdt de plakjes chorizo worst door midden en rol ze op. Stop in elke dadel een rolletje chorizo worst en wikkel elke dadel in een plakje ontbijtspek. Leg deze op een rooster van de oven en laat het spek in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 10 minuten knapperig worden. Haal ze dan uit de oven en zet de dadels vast met een prikker.


[ Bericht 41% gewijzigd door Mikani op 07-02-2007 19:05:04 ]
I know everything changes / All the cities and faces / But I know how I feel / About you
pi_46081113
quote:
Op woensdag 7 februari 2007 14:16 schreef Gripper het volgende:

[..]

Als je misschien het tapaspakket van de C-1000 bedoelt, met daarin materiaal voor:

  • courgette met gekruide roomkaas
  • kipspiesjes-paprika
  • varkensspiesjes-kruidendinges
  • bruschettakruiden
  • garnaal-knoflookmarinade-spiesjes

    bespaar jezelf dan alsjeblieft de moeite, het is lang niet zo lekker als zelf maken!

    Veel recepten vind je op http://www.giessenborch.com/
  • Geloof wel dat het C1000 was, dat idee had ik dus al, vandaar mijn vraag!
    Die site is oké! Ziet er allemaal lekker uit!
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 14:24 schreef Bluezz het volgende:
    Zelf maken, en boeken kopen is onzin, er is online echt zo giga-veel te vinden
    Dat idee had ik al gekregen, ga snel verder rondkijken!

    [ Bericht 15% gewijzigd door Mikani op 07-02-2007 18:53:55 ]
    I know everything changes / All the cities and faces / But I know how I feel / About you
    pi_46082712
    Doe even een linkje naar het 1e deel in je OP!
    pi_46082929
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 18:59 schreef Bluezz het volgende:
    Doe even een linkje naar het 1e deel in je OP!
    Done . Heb ook wat recepten uit het vorige topic erin gezet, de rest komt nog!
    I know everything changes / All the cities and faces / But I know how I feel / About you
    pi_46084008
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 19:05 schreef Mikani het volgende:

    [..]

    Done . Heb ook wat recepten uit het vorige topic erin gezet, de rest komt nog!
    Dat hoeft nou ook weer niet hoor
    We gaan dit topic gewoon weer net zo leuk maken als deel 1
    pi_46084471
    Tapas vreet post.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_46089226
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 19:33 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Dat hoeft nou ook weer niet hoor
    We gaan dit topic gewoon weer net zo leuk maken als deel 1
    Hehe dan laat ik de rest gewoon lekker zitten .
    Dit is al genoeg om wat lekkers van te maken .
    I know everything changes / All the cities and faces / But I know how I feel / About you
    pi_46089284
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 19:45 schreef golfer het volgende:
    Tapas vreet post.
    njam
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_46089488
    tapas

    BTW: locale specialiteiten maken de locale tapasbar per regio in spanje een must
    Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
      donderdag 8 februari 2007 @ 00:57:18 #10
    77692 BVO
    Uitgesproken.
    pi_46092582
    Tapas !
    Zelf maken is wel leuk natuurlijk, maar ik vind het vaak zoveel gedoe dat ik liever naar een lekker restaurantje ga .
    La buena vida es cara. Hay otra más barata, pero no es vida.
      donderdag 8 februari 2007 @ 01:04:04 #11
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_46092703
    Zaterdag a.s is het weer zover hier met een stel vrienden.
    We zijn nog steeds bezig de lekkerste hapjes uit te zoeken om te maken.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      donderdag 8 februari 2007 @ 08:38:17 #12
    99606 kruimel_20
    Doe wat je wilt!
    pi_46095616
    weet iemand een goed tapas restaruant in de buurt van nijmegen?
    Ik wil rond valentijn lekker gaan tapassen
    the journey is more important than the end or the start
    and what it meant to me will eventually be
    a memory of the time when i tried so hard
    pi_46150934
    Morgen gaan we lekker tapassen hier thuis met vrienden.
    We hebben gemaakt/nog af te maken :

    Het beroemde wortelsoepje
    De gevulde grote champignons, in vorige deel beschreven.

    Wrapstukjes met chorizo/roomkaas - klein beetje bosui
    Wrapstukjes met serranoham/roomkaas - klein beetje bosui
    Schapenkaas (manchego) in blokjes, in knoflookolie

    Spaanse gehakballetjes
    Spaanse tostistukjes (door de slager zelfgemaakt, alleen nog opwarmen)

    Zelfgebakken pomodorebrood, dippen in 3 versch. sausjes
    Knoflook Olijven
    Gamba's in pittige saus

    Italiaanse broodsalade (met zelfgebakken ciabatta)

    Zou het genoeg zijn?

    [ Bericht 8% gewijzigd door Blues op 09-02-2007 20:03:47 ]
    pi_46154054

    gaan jullie ook foto's posten?
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_46156401
    Niet wéér he
    De vorige vrienden vonden het al zo raar dat we steeds foto's maakten

    Die spaanse gehaktballetjes in saus was nogal bewerkelijk zeg
      maandag 12 februari 2007 @ 19:44:47 #16
    115121 Arizona
    Zeg maar Arißona
    pi_46248906
    quote:
    Op vrijdag 9 februari 2007 19:50 schreef Bluezz het volgende:
    Morgen gaan we lekker tapassen hier thuis met vrienden.
    En hoe was het? Nog foto's gemaakt ?
    You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
    pi_46249140
    Het was zoooooooo lekker en gezellig
    Zo erg, dat we geen foto's hebben gemaakt
    pi_46255788
    Zondag heb ik eindelijk een keer tapas gemaakt, en het was lekker! Ik had niet zo gek veel gemaakt, maar het was toch nog vrij veel werk..

    - bladerdeeghapjes met pesto, gehakt en mozzarella
    - gevulde tomaatjes met feta en rivierkreeftjes
    - courgetterolletjes met roomkaas
    - gehaktballetjes in tomatensaus
    - gevulde champignons
    - chorizo met olijven

    Daarbij dan nog tomatenbrood en knoflookstokbrood met aioli en pesto, en een prutje van paprika, uien en gehakt. Jammer dat ik zusjes heb die niks durven te proeven, dus ik had iets te veel gemaakt.
    We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
    pi_46267165
    Wat een vrouwentopic!

    Ik werk in een delicatessenzaak. Ben ook een liefhebber, dus eigenlijk snoep ik veel te veel. Favoriet zijn geitenkaas in hamrolletjes, dadels in spek, of gewoon een bruschetta met serranoham, heerlijk simpel. Gegrilde olijven vind ik ook geweldig, niet te sterk van smaak en erg veelzijdig. Zongedroogde tomaat kan ik wel een heel bakje van leeg eten, hoewel het als tapas op zich eigenlijk iets te eenzijdig is Als ik dit lees verlang ik naar de zomer, lekker tot 11 uur met een wijntje en een olijfje op het terras zitten
    Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
    Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
    pi_46326941
    Morgenavond lekkere tapas voor een leuke fokster maken. heeft iemand nog tips? Ze vindt alles wat ik maak misschien wel lekker, maar ik wil zelf wel eens iets anders dan mn standaard (maar lekkere) gehaktballetjes in tomatensaus, champignons met kruidenboter, knoflookgarnaaltjes en olijfjes, stokbrood, tapenade en aioli.
    We zijn allebei carnivoren, dus vleestapas mogen!
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_46329902
    ow lekker deel twee

    Ik ga binnenkort ook weer eens tappa's maken, heb voor de eerste keer zoveel spullen gekocht, die gebruik ik anders nooit weer
    In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
    Everybody needs a bosom for a pillow!
    pi_46355730
    quote:
    Op donderdag 15 februari 2007 12:14 schreef Gripper het volgende:
    Morgenavond lekkere tapas voor een leuke fokster maken. heeft iemand nog tips? Ze vindt alles wat ik maak misschien wel lekker, maar ik wil zelf wel eens iets anders dan mn standaard (maar lekkere) gehaktballetjes in tomatensaus, champignons met kruidenboter, knoflookgarnaaltjes en olijfjes, stokbrood, tapenade en aioli.
    We zijn allebei carnivoren, dus vleestapas mogen!
    Ik heb diverse gerechten uit het vorige topic geprobeerd en het allerlekkerst was een taartje van filodeeg
    * Ingrediënten
    voor 8 personen

    6 plakjes ham ca. 125 g
    4 velletjes filodeeg
    200 g ricotta kaas
    2 eieren
    100 g champignons
    50 g cheddar, geraspt
    ½ theelepel nootmuskaat
    zwarte peper
    2 eetlepels olijfolie
    2 teentjes knoflook
    6 lente uitjes, fijngesneden

    * Bereiding
    Info: Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
    Bak de champignons, de lente-uitjes en het knoflook ca. 3 minuten op hoog vuur.
    Laat het geheel vervolgens wat afkoelen.
    De champignonmengsel in een kom, voeg cheddar, ricotta, eieren en nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper.
    Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel.
    Leg de plakjes baderdeeg op elkaar, snijd ze inde lengte doormidden.
    Snijd elk stuk weer in vier even grote stukjes.
    Bestrijk de vier stukjes deeg met wat olie en leg ze in een ingevette muffinvorm: doe dit ook voor de overige vormpjes.
    Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg.
    Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
    Haal ze na een aar minuten afkoelen voorzichtig uit de vormpjes.

    Ik heb hem ook een keer gemaakt met gehakt in plaats van ham en met veel meer cheddar. Heerlijk
    pi_47474532


    28 juni ga ik (weer) op mijn werk een tapas avond organiseren.
    wat inhoudt dat ik voor ongeveer 40 man tapas zal moeten gaan verzinnen en maken, en leuke dingen eromheen natuurlijk
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_47474711
    Zo, das niet gering
    Deze maar weer raadplegen dus ?
    http://www.giessenborch.com/
    Supersite voor tapas vind ik
    pi_47474791
    quote:
    Op dinsdag 20 maart 2007 15:44 schreef Bluezz het volgende:
    Zo, das niet gering
    Deze maar weer raadplegen dus ?
    http://www.giessenborch.com/
    Supersite voor tapas vind ik
    onder andere
    ik heb nog ergens een draaiboek liggen, maar wil wel ook andere gerechtjes maken
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')