FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag? #153
RoryGilmorewoensdag 6 januari 2010 @ 12:27
En hier verder


En uit t vorige topic
Geroosterde paprika soep & toast met oesterzwammen

Meer hier
Parlaywoensdag 6 januari 2010 @ 13:41
Lekker gerechtje in de OP

OT: Hamkaas croissant en een red Bull.
Riannwoensdag 6 januari 2010 @ 14:11
kopje groentensoep en 2 snee met pathe
FutureFairytalewoensdag 6 januari 2010 @ 14:33
2 volkoren puntjes met filet. sinaasappel toe
Miamwoensdag 6 januari 2010 @ 15:18
muntthee.
misterikswoensdag 6 januari 2010 @ 16:11
Gestoofd witloof in hespenrolletjes, met kaassaus , gegratineerd met aardappelpuree op moeders wijze
Tezzwoensdag 6 januari 2010 @ 16:13
Ovenschotel met pittige tomatensaus (en pasta en gehakt en groenten). Ik heb het weer eens geprobeerd met een zakje (Ovengeheimen van Knorr). Ben benieuwd!
Riannwoensdag 6 januari 2010 @ 16:15
vanavond

andijvi
aardappels
en beenham
Rianne84woensdag 6 januari 2010 @ 16:51
burrito's
uniekhoornwoensdag 6 januari 2010 @ 17:21
Nu een blokje pure chocola van de Aldi.

Strads: couscous met gegrilde lamskoteletten, gegrilde paprika, rode ui en knoflook, peterselie en dop/wortelen
ThunderBitchwoensdag 6 januari 2010 @ 17:22
lulletje rozenwater.
Enfermerawoensdag 6 januari 2010 @ 18:03
Zuurkoolstamppot met appel & een rookworst
Miamwoensdag 6 januari 2010 @ 18:18
Shoarma gehad. met van alles erbij.
FutureFairytalewoensdag 6 januari 2010 @ 18:46
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 18:03 schreef Enfermera het volgende:
Zuurkoolstamppot met appel & een rookworst
Ik ook zuurkoolstamppot, met spekjes rozijnen en ananas. En schnitzel want maandag al worst op bij de boerenkoolstamppot
#ANONIEMwoensdag 6 januari 2010 @ 19:10
jasmijnthee
lies1947woensdag 6 januari 2010 @ 19:33
ik had voor vanavond hutspot met hachee gemaakt. we vonden het heeeeeeerrrrrlijk!!
Isegrimwoensdag 6 januari 2010 @ 20:06
Kebab van de Turk en rucolasalade met feta, pijnboompitjes, olijven, spekjes etc.
Enfermerawoensdag 6 januari 2010 @ 20:14
Ceylon orange pekoe thee en pelpinda's
ThunderBitchwoensdag 6 januari 2010 @ 20:54
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:33 schreef lies1947 het volgende:
ik had voor vanavond hutspot met hachee gemaakt. we vonden het heeeeeeerrrrrlijk!!
Oh wat lekker, ga ik ook een keer doen, normaal combineer ik die twee nooit, maar het lijkt me heerlijk.
Rianne84donderdag 7 januari 2010 @ 12:19
vanavond tagliatelle met broccoli, paprika, bacon, pesto en geitenkaas
_Hestia_donderdag 7 januari 2010 @ 13:10
gehakt, tomaat-paprika-aardappelschijfjes en gele en rode paprika
Tezzdonderdag 7 januari 2010 @ 14:57
Brocoli, braadworst met biersaus en ciabatta met knoflookboter !

[ Bericht 46% gewijzigd door Tezz op 07-01-2010 17:49:18 ]
Miamdonderdag 7 januari 2010 @ 15:08
Ik heb net visfrites op met een blikje cola.
Raissadonderdag 7 januari 2010 @ 15:21
Vanavond schnitzel, aardappels en worteltjes.
FutureFairytaledonderdag 7 januari 2010 @ 16:07
als lunch op; 3 witte boterhammen met zelfgemaakte eiersalade
vnv AGV, nog ff bedenken
Raissadonderdag 7 januari 2010 @ 16:08
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:27 schreef RoryGilmore het volgende:
En hier verder


En uit t vorige topic
Geroosterde paprika soep & toast met oesterzwammen
[ afbeelding ]
Meer hier
Ziet er goed uit zeg!
Mojadonderdag 7 januari 2010 @ 16:33
Ik ga straks pittige zalmpasta maken
uniekhoorndonderdag 7 januari 2010 @ 17:02
Straks uit eten bij ons favoriete steakhuis/pizzaria..
En ik weet NOOIT wat ik moet nemen, zelfs niet tussen pizza of een schotel...
golferdonderdag 7 januari 2010 @ 17:30
Straks:
door de dorpsslager gemaakte hazenpeper met aardappelpuree, rode kool en stoofpeertjes.
Miamdonderdag 7 januari 2010 @ 18:56
rode wijn.
Isegrimdonderdag 7 januari 2010 @ 19:26
Salade met avocado, sinaasappel, zwarte olijven, feta... En brood met haidari.
Enfermeradonderdag 7 januari 2010 @ 19:36
Net gegeten: geroerbakte spitskool met een sjalotje, zwarte peper en kerrie. Daarbij zilvervliesrijst, kippenvleugeltjes uit de oven en wat satesaus
Curiositydonderdag 7 januari 2010 @ 21:11
Nu een halve Flammenkuchen en Coca Cola zero
KiwiTjuHhvrijdag 8 januari 2010 @ 09:11
Een broodje met hagelslag en kopje thee.
Miamvrijdag 8 januari 2010 @ 09:29
Koffie.
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 09:35
chocomel
Enfermeravrijdag 8 januari 2010 @ 09:45
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 09:35 schreef SeaOfLove het volgende:
chocomel
Ik ook! Wel warm
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 09:46
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 21:11 schreef Curiosity het volgende:
Nu een halve Flammenkuchen
Oe, zelfgemaakt? Waarmee gebakken?


Nu banaansmoothie (bevroren banaan door dikke, griekse yoghurt gepureerd)

Vanavond zelfgemaakte bapao's met een vulling van hummus en een vulling van zoetzure en tot draadjes gestoofd varkensvlees.
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 09:59
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 09:45 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ik ook! Wel warm
wil ik ook wel maar heel mijn keuken ligt overhoop door kapotte waterleiding, enige wat ik kan gebruiken nog is de oven Dusss bij wie eet ik vanavond?
Symphonicvrijdag 8 januari 2010 @ 10:18
Ik ga straks even lekker erwtensoep bij de slager halen.
Tezzvrijdag 8 januari 2010 @ 10:40
De ene helft van het gezin eet pasta en de andere helft braadworst in saus! (duidelijk geval van restjesdag dus...)
Curiosityvrijdag 8 januari 2010 @ 11:19
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 09:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Oe, zelfgemaakt? Waarmee gebakken?


Nu banaansmoothie (bevroren banaan door dikke, griekse yoghurt gepureerd)

Vanavond zelfgemaakte bapao's met een vulling van hummus en een vulling van zoetzure en tot draadjes gestoofd varkensvlees.
Nee, wel zelf gekocht
lies1947vrijdag 8 januari 2010 @ 11:23
zelfgemaakte nasi goreng met gebakken ei, kroepoek en zuur. vanavond dus.
DarkElfvrijdag 8 januari 2010 @ 11:39
grote kop orange pekoethee.

vanavond maak ik boerenkool
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 11:45
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 11:19 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Nee, wel zelf gekocht
waar koop je dat? afgelopen zomer in frankrijk gegeten, echt zo lekker! daar verkochten ze het echt overal

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2010 11:47:50 ]
Enfermeravrijdag 8 januari 2010 @ 12:34
Vanavond zelfgemaakte patat oorlog met een hamburger erbij!
Curiosityvrijdag 8 januari 2010 @ 12:37
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 11:45 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

waar koop je dat? afgelopen zomer in frankrijk gegeten, echt zo lekker! daar verkochten ze het echt overal
Ik neem ze altijd mee uit Duitsland, Kaufland in Kleve.
De makro wil ze ook nog wel eens verkopen.
Cyntiaavrijdag 8 januari 2010 @ 12:40
Zometeen een broodje kalfskroket

Vanavond eet ik bij een vriendin, geen idee wat er op het menu staat..
ColdFeetvrijdag 8 januari 2010 @ 12:40
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 19:26 schreef Isegrim het volgende:
Salade met avocado, sinaasappel, zwarte olijven, feta... En brood met haidari.
Wat is haidari?
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 13:05
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 12:37 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik neem ze altijd mee uit Duitsland, Kaufland in Kleve.
De makro wil ze ook nog wel eens verkopen.
tnx, waar liggen ze dan ergens bij de makro? makro is zo groot
Curiosityvrijdag 8 januari 2010 @ 13:34
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 13:05 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

tnx, waar liggen ze dan ergens bij de makro? makro is zo groot
Bij de pizza's.
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 13:54
ik ga kijken volgende keer als ik bij de makro ben, tnx.
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 17:50
Wij eten een krustenbraten van varkensrug, gekruid met peper en foeli. Daarbij een witte wijn mosterdsaus met wat creme fraiche en een salade. Daarna draai ik ijs met vanille, tonkaboon, vijg, safraan en nootmuskaat op smaak gebracht.
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 17:52
SOL, mocht je naar Duitsland komen, de Aldi Sued heeft ze ook gewoon in de vriezer liggen, het hele jaar. Ze zijn beter te eten dan diepvriespizzas
Isegrimvrijdag 8 januari 2010 @ 17:59
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij eten een krustenbraten van varkensrug, gekruid met peper en foeli. Daarbij een witte wijn mosterdsaus met wat creme fraiche en een salade. Daarna draai ik ijs met vanille, tonkaboon, vijg, safraan en nootmuskaat op smaak gebracht.
Ik kom eten vandaag, is dat goed? Mail me je adres even.
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 18:03
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:
SOL, mocht je naar Duitsland komen, de Aldi Sued heeft ze ook gewoon in de vriezer liggen, het hele jaar. Ze zijn beter te eten dan diepvriespizzas
tnx, maar denk niet dat ik ook maar in de buurt van duitsland kom
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 18:03
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 17:59 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik kom eten vandaag, is dat goed? Mail me je adres even.
Is goei, moesten we al lang doen.
Isegrimvrijdag 8 januari 2010 @ 18:08
Ik stap zo op de fiets, houd jij het ff warm?
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 18:13
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Daarna draai ik ijs met vanille, tonkaboon, vijg, safraan en nootmuskaat op smaak gebracht.
Is dat nou wat, die tonkabonen? Ik heb hier een zakje staan, maar het komt er steeds maar niet van om er iets mee te proberen..
0013379vrijdag 8 januari 2010 @ 18:33
volgens mij ging het niet helemaal goed

Mirjamvrijdag 8 januari 2010 @ 18:34
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 18:33 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij ging het niet helemaal goed

[ afbeelding ]
is dat jouw pizza?


ik wacht tot de pizzaboer er 1 komt brengen
Felixavrijdag 8 januari 2010 @ 18:36
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 18:33 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij ging het niet helemaal goed

[ afbeelding ]
Alweer?
Gisteren ook al in het pizzatopic!
uniekhoornvrijdag 8 januari 2010 @ 19:47
Gisteren toch maar een ordinaire shoarma speciaal schotel gegeten met extra groente en salade.

Vandaag, verse sperziebonen gekookt in runderbouillon, tomaat en rode ui.
Met daarbij gekookte aardappelen, gegrilde tonijnsteak"(met olie, sojasaus, oregano, tikje tijm en citroensap), gegrilde zoete puntpaprika, rode ui, champignons, courgette en knoflook.
En nog wat gekookte worteltjes..

*vol
Riannvrijdag 8 januari 2010 @ 19:51
banaan aardbei smoothy van de AH vers sappen
Isegrimvrijdag 8 januari 2010 @ 20:11
Het is ook niet handig om een pizza op een rooster te leggen.
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 20:20
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 18:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Is dat nou wat, die tonkabonen? Ik heb hier een zakje staan, maar het komt er steeds maar niet van om er iets mee te proberen..
zijn de zaden van een bepaalde bloem, heel aromatisch en betoverend van geur. Net als bij saffraan in kleine hoeveelheden te gebruiken, dus een beetje van een boon raspen met een nootmuskaatrasp.
Isegrimvrijdag 8 januari 2010 @ 20:26
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zijn de zaden van een bepaalde bloem, heel aromatisch en betoverend van geur. Net als bij saffraan in kleine hoeveelheden te gebruiken, dus een beetje van een boon raspen met een nootmuskaatrasp.
Zijn ze makkelijk te krijgen? Heb ze volgens mij nog nooit gezien.
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 20:29
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 20:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zijn ze makkelijk te krijgen? Heb ze volgens mij nog nooit gezien.
Nee, is lastig aan te komen, omdat ze de naam hebben gifitg te zijn bij te hoge dosis.
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 20:30
* Pietverdriet zit uit te buiken met een glaasje Riesling
Isegrimvrijdag 8 januari 2010 @ 20:43
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, is lastig aan te komen, omdat ze de naam hebben gifitg te zijn bij te hoge dosis.
Ik las het.
#ANONIEMvrijdag 8 januari 2010 @ 21:15
lolz @ die pizza Wie doet dat nou ook op een rooster
FutureFairytalevrijdag 8 januari 2010 @ 21:24
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 21:15 schreef SeaOfLove het volgende:
lolz @ die pizza Wie doet dat nou ook op een rooster
eh.. ik ook Maar gaat altijd goed...

ik at vnv bij Gauchos; Ossenhaas met patat, gegrilde hele champignons en ui en salade
Toe ijsje bij de B&J, heerlijk met dit tropische weer
-Mellow-vrijdag 8 januari 2010 @ 21:52
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, is lastig aan te komen, omdat ze de naam hebben gifitg te zijn bij te hoge dosis.
En waar haal jij ze?

OT: groentetajine met zoete aardappel, rode paprika, ovengedroogde tomaatjes, kikkererwten, rozijnen, gember, verse koriander en nog een zooitje kruiden
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 22:19
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zijn de zaden van een bepaalde bloem, heel aromatisch en betoverend van geur. Net als bij saffraan in kleine hoeveelheden te gebruiken, dus een beetje van een boon raspen met een nootmuskaatrasp.
Ik weet wat het zijn ja, en ze ruiken inderdaad super, maar ik wist (nog) niet of ze ook een beetje lekker smaken. Binnenkort eens een parfait mee maken ofzo.. Ik heb een fijn recept voor parfait met witte chocolade en earl grey thee, en volgens mij combineert het daar wel goed mee.
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 22:27
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 21:52 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

En waar haal jij ze?


bij de hanos
www.hanos.nl
Isegrimvrijdag 8 januari 2010 @ 22:41
Hanos moet je een pasje voor hebben, toch?
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 22:45
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 22:41 schreef Isegrim het volgende:
Hanos moet je een pasje voor hebben, toch?
jep,
Geen bevriende horecaffer?
minilotvrijdag 8 januari 2010 @ 22:49
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jep,
Geen bevriende horecaffer?
Of wie dan ook met een KvKnummer.
Ik heb mijn pasje via iemand met een IT-bedrijfje.
Isegrimvrijdag 8 januari 2010 @ 22:54
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jep,
Geen bevriende horecaffer?
Ja, in Friesland.
Pietverdrietvrijdag 8 januari 2010 @ 22:54
Inschrijven bij KVK, als Culinair Journalist, pas halen, je weer uitschrijven bij KVK
Isegrimvrijdag 8 januari 2010 @ 22:55
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Inschrijven bij KVK, als Culinair Journalist, pas halen, je weer uitschrijven bij KVK


Het eten was lekker, trouwens.
TC_Artemiszaterdag 9 januari 2010 @ 00:18
Ik ben net drie kwartier de stad in gefietst alleen voor grape soda

mevrouwdebokzaterdag 9 januari 2010 @ 00:58
net een overheerlijke banaan op
Felixazaterdag 9 januari 2010 @ 08:32
Volkoren kadetje met overjarige kaas en een groot glas versgeperst sinaasappelsap.
Curiosityzaterdag 9 januari 2010 @ 09:30
Pancakes met boter en bosbessenjam, koffie zwart en roosvice 50/50.
Pietverdrietzaterdag 9 januari 2010 @ 09:32
lekker bakje filterkoffie
Enfermerazaterdag 9 januari 2010 @ 11:03
2 bruine boterhammen met hazelnootpasta en een bakkie thee
minilotzaterdag 9 januari 2010 @ 11:18
Ontbeten met enorme smoothie van Griekse yoghurt, banaan, honing, rode en blauwe bessen.

Daarnaast staat er wat pizzadeeg na te rijzen in de koelkast voor vanavond: het worden simpele pizza's met een saus van zongedroogde tomaten, en erop parmezaan, olijven en verse basilicum.
Miamzaterdag 9 januari 2010 @ 11:29
griekse yoghurt.
Idril-2zaterdag 9 januari 2010 @ 11:32
Gisteravond bruine bonen in de week gezet. Vanavond chili con carne met heel veel erdoor
Felixazaterdag 9 januari 2010 @ 11:46
Nu een beker kokendhete chocolademelk en een paar biskwietjes om erin te dopen.
Isegrimzaterdag 9 januari 2010 @ 12:10
Mueslibol met Choba (chocoladeboter).
Pietverdrietzaterdag 9 januari 2010 @ 12:26
Zuurdesembioroggenbroodjes aan het bakken, en meerkorenbroodjes, straks met verse boter, leverworst, ham en kaas te eten.
Vanavond steak, de vriezer moet leeg
Miamzaterdag 9 januari 2010 @ 12:39
boerenkool gehad met worst en spekjes enzeeuuu
-Mellow-zaterdag 9 januari 2010 @ 12:41
Vanavond zelfgebakken kaiserbolletjes met biefstuk gemarineerd in rode wijn, knoflook en rozemarijn, voor een jus de marinade inkoken en een dikke klont boter toevoegen. Lekker soppen met het broodje
Daarbij salade met kropsla, rucola, ovengedoogde tomaatjes, rode paprika en feta.
Tezzzaterdag 9 januari 2010 @ 13:09
Griekse avond in huize Tezz!

Moussaka
Dolmadakia's
Bulghar met tomaat
Tzaziki
Giros
Pepertjes
Gebakken courgette
#ANONIEMzaterdag 9 januari 2010 @ 13:19
pizza
FutureFairytalezaterdag 9 januari 2010 @ 13:46
Vnv echte dikke vette snert met worst, spek en krabbetjes
Windigozaterdag 9 januari 2010 @ 13:47
Vanavond kipfilet met zelfgemaakte champignon-roomsaus en gebakken aardappeltjes en broccoli.
#ANONIEMzaterdag 9 januari 2010 @ 13:55
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 13:47 schreef Windigo het volgende:
Vanavond kipfilet met zelfgemaakte champignon-roomsaus en gebakken aardappeltjes en broccoli.
doe eens in het nieuwe meet topic posten of je komt
Cyntiaazaterdag 9 januari 2010 @ 13:55
Zelfgemaakte groentensoep staat hier op het menu
Miamzaterdag 9 januari 2010 @ 14:17
Sinaasappelsap
Enfermerazaterdag 9 januari 2010 @ 14:57
We gaan vanavond iets rondom chinese kool doen, waarschijnlijk geroerbakt en dan nog wat andere groenten erbij (komkommer, sperzieboontjes en broccoli), wat nasikruiden erdoorheen gooien en wat rijst ernaast. Ook nog kippenpoten uit de oven en wellicht wat satesaus

Nu zit ik aan de chocomel en manlief aan de koffie
Miamzaterdag 9 januari 2010 @ 15:44
roosvicee en kerstkransjes
uniekhoornzaterdag 9 januari 2010 @ 15:51
Broccoli, rijst en kipfilet..
Curiosityzaterdag 9 januari 2010 @ 15:52
Na de kou getrotseerd te hebben was ik hier wel aan toe.

golferzaterdag 9 januari 2010 @ 15:57
We hebben net dit beestje opgegeten:
vossszaterdag 9 januari 2010 @ 15:58
Ehmz, als ontbijt vanmiddag had ik 2 broodjes bakpao en ik denk dat ik vanavond nasi ofzo maak, maar dat kan net zo goed macaroni worden; ik moet nog naar de winkel, vandaar
Windigozaterdag 9 januari 2010 @ 16:31
Paprika chips en cola
Mirjamzaterdag 9 januari 2010 @ 16:33
vanavond pannenkoeken met spek
Eltonnozaterdag 9 januari 2010 @ 16:38
Zelfgemaakte snert+ roggebrood met spek
KiwiTjuHhzaterdag 9 januari 2010 @ 16:42
Vanavond lekker uit eten bij italiaan
-Mellow-zaterdag 9 januari 2010 @ 16:43
broodje met zelfgemaakte kruidenboter
Miamzaterdag 9 januari 2010 @ 16:45
kaugompjeee
Isegrimzaterdag 9 januari 2010 @ 17:24
Jelly Belly Beans.
ColdFeetzaterdag 9 januari 2010 @ 17:42
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 17:24 schreef Isegrim het volgende:
Jelly Belly Beans.
Ik ook Zure met woorden erop
DarkElfzaterdag 9 januari 2010 @ 17:43
zometeen boerenkool
Isegrimzaterdag 9 januari 2010 @ 17:51
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 17:42 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik ook Zure met woorden erop
Ik heb 49 Flavours en een paar scheppen van smaken die ik extra lekker vind. Buttered Popcorn is mijn favoriet.
Dandilionzaterdag 9 januari 2010 @ 18:45
cottage pie MMM
Felixazaterdag 9 januari 2010 @ 18:50
Wraps met gehakt/paprika/kidney beans/mais/kruidenprutje.
vossszaterdag 9 januari 2010 @ 19:03
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 15:58 schreef vosss het volgende:
Ehmz, als ontbijt vanmiddag had ik 2 broodjes bakpao en ik denk dat ik vanavond nasi ofzo maak, maar dat kan net zo goed macaroni worden; ik moet nog naar de winkel, vandaar
Het is spaghetti geworden
ThunderBitchzaterdag 9 januari 2010 @ 19:06
erwtensoep
Isegrimzaterdag 9 januari 2010 @ 19:09
Wij gaan vanavnd naar de patattent, maar ik heb nog geen trek door al die Jelly Beans.
Pietverdrietzaterdag 9 januari 2010 @ 19:13
prime rib, sla, gebakken aardappels
TN-FRzaterdag 9 januari 2010 @ 19:49
- rijst
- blik gepelde tomaten
- restje spinazie
- restje gehakt
- knoflook
- ui
- peper
- zout

Tomatenrijst met spinaziegehaktballetjes
minilotzaterdag 9 januari 2010 @ 19:59
Hmmmmmmm, pizza-avond!

Pizzadeeg, gemaakt met biergist.. Pastasaus van zongedroogde tomaten en rode wijn azijn.. Stukjes pittig varkensvlees.. Ziltige parmezaan..
vaagselzaterdag 9 januari 2010 @ 21:29
stamppot gegrilde pompoen met lamsbout gegeten, en nu staat een grote pan erwtensoep te pruttelen.
Isegrimzaterdag 9 januari 2010 @ 22:03
Patat met, frikandel speciaal en ayran bij de patatboer gehad.

Nu rode wodka met cranberrysap. En ik heb nog Eiskonfekt in de koelkast staan, daar ga ik zo een paar cupjes van nemen. Ik Eiskonfekt.
Pietverdrietzaterdag 9 januari 2010 @ 22:55
halve doos merci en een fles sekt
Isegrimzaterdag 9 januari 2010 @ 22:57
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
halve doos merci en een fles sekt
Je was al een dikke nicht, wil je nog dikker worden?

De Eiskonfekt roept naar mijn vanuit de koelkast. Mijn begreep overigens niet waarom dat spul in de koelkast moet.
Pietverdrietzaterdag 9 januari 2010 @ 22:58
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 22:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je was al een dikke nicht, wil je nog dikker worden?


erg he?
had ook al een steak op
Curiosityzaterdag 9 januari 2010 @ 23:08




Vanmiddag bij de Xenos gekocht voor 0,25 cent
En ze zijn zo lekker.
(dit zijn van die artikelen waar ik normaal voor naar Duitsland rijd)
golferzaterdag 9 januari 2010 @ 23:20
Nu: gebakken reuzengamba met knoflook.
Felixazaterdag 9 januari 2010 @ 23:22
Een groot glas Lessini Cactroen en een paar muntdropjes.
vossszaterdag 9 januari 2010 @ 23:24
Een zacht broodje met jonge kaas en boter en een glas melk
vossszaterdag 9 januari 2010 @ 23:25
Fucking hell, het is zaterdagavond en ik bedenk me ineens dat ik aan de melk zit en nog geen bier gehad heb.

brb, even een pilsje open trekken
Tezzzondag 10 januari 2010 @ 00:02
Snacktime!!

Ik heb een paar dolma's opgewarmd met restje tzaziki. En ook nog stukje grilworst en hard geitekaasje om te snacken. Oh ja, en even een fles wijn opengetrokken... (ik wilde vroeg naar bed, maar gaat niet lukken denk ik, hihi)
vossszondag 10 januari 2010 @ 00:11
Oe, ik heb ook nog een flesje wijn staan.

Bedankt voor de tip
Windigozondag 10 januari 2010 @ 09:14
Toast met kruidenkaas, en toast met jam. Kopje thee erbij
DarkElfzondag 10 januari 2010 @ 10:12
Voor vanavond maken we een Guinness-pie. Met riblappen en uitjes en champignons, tomatenpuree, bouillon en een scheut guinness... dat stoven en vanavond bedekken met een deegkorst met mosterd en dat gaat de oven in
Tezzzondag 10 januari 2010 @ 10:29
quote:
Op zondag 10 januari 2010 10:12 schreef DarkElf het volgende:
Voor vanavond maken we een Guinness-pie. Met riblappen en uitjes en champignons, tomatenpuree, bouillon en een scheut guinness... dat stoven en vanavond bedekken met een deegkorst met mosterd en dat gaat de oven in
Oe! Goed plan! Dat ga ik deze week ook eens maken... En dan eet je er aardappeltjes bij en een groene salade of zo?

Ik zit aan het ontbjit: beschuiten van de bakker (met allerlei zaden en granen er in) met roomboter en jonge kaas.
TN-FRzondag 10 januari 2010 @ 13:00
beetje warme turks brood met humus en kipfilet tuinkruiden.

Vanavond pasta met een bolognese saus die ik zo ga opzetten.
Isegrimzondag 10 januari 2010 @ 13:02
Een 'panini' van Turks brood met feta, olijfjes en bruschettakruiden. Erbij een glaasje Royal Club Specials citroen/munt.
DarkElfzondag 10 januari 2010 @ 13:17
quote:
Op zondag 10 januari 2010 10:29 schreef Tezz het volgende:

[..]

Oe! Goed plan! Dat ga ik deze week ook eens maken... En dan eet je er aardappeltjes bij en een groene salade of zo?

Ik zit aan het ontbjit: beschuiten van de bakker (met allerlei zaden en granen er in) met roomboter en jonge kaas.
ik maak er iig cranberriecompote bij (met sinaasappelrasp/sap en port, suiker en cranberries natuurlijk) en verder nog geen idee
Pietverdrietzondag 10 januari 2010 @ 13:17
zelfgemaakte croissants, koffie, karnemelk, gebakken eitje.
Isegrimzondag 10 januari 2010 @ 13:19
Vanavond stoofvlees, aardappelpuree en stoofpeertjes.
Felixazondag 10 januari 2010 @ 13:22
Ik vanavond ook stoofvlees (het laatste uit de vriezer, moet snel maar weer een nieuwe pan maken!) met aardappelpuree en rodekool.
PdeHoogzondag 10 januari 2010 @ 13:55
Net warme afbakbroodjes met kip-zoete ui salade. Vanavond nasi
Miamzondag 10 januari 2010 @ 13:56
ik ga warme chocolademelk maken met veeeel slagroom
Budahzondag 10 januari 2010 @ 14:30
Gister Indian Butter Chicken Wok Sauce gegeten van MeiAsia met kip, rijst en een naan



Heerlijk authentiek en pittig! Fijn met dit sneeuwweer buiten
Windigozondag 10 januari 2010 @ 16:31
Vanavond gebakken aardappels en sla met een gekookt eitje. Ben ziek dus niet al te zwaar en moeilijk
Mirjamzondag 10 januari 2010 @ 16:55
dr. pepper.
met een rietje
golferzondag 10 januari 2010 @ 17:16
Glaasje bubbeltjeswijn: Cava.
Idril-2zondag 10 januari 2010 @ 18:14
2e ronde chili con carne, ik had gisteren een megapan vol gemaakt
Ienepienzondag 10 januari 2010 @ 18:22
Erwtensoep van mama. Er zitten alleen ietwat veel botsplinters in.....
#ANONIEMzondag 10 januari 2010 @ 18:23
Stamppot andijvie met spekjes.
seasushizondag 10 januari 2010 @ 18:33
pasta met spinazie/boursin saus. kindermenu!
Isegrimzondag 10 januari 2010 @ 18:35
We hebben spontaan besloten dat er ook nog een voorgerecht komt in de vorm van wildragoût in ragoûtbakjes. En als toetje tarte tatin (wel van Bonne Maman ).
Dandilionzondag 10 januari 2010 @ 18:58
aardappelpuree met broccoli en kipfilet en bisto jus
ScarFace-zondag 10 januari 2010 @ 18:59
Eitje gebakken
Miamzondag 10 januari 2010 @ 19:15
7up en wat chippies
-Mellow-zondag 10 januari 2010 @ 19:18
ik ben me echt helemaal ongans aan het vreten aan broodjes met kruidenboter
Ringozondag 10 januari 2010 @ 19:19
Kroten met speklap!
renzellzondag 10 januari 2010 @ 19:25
Je kan het hebben Mellow.

Een week lang off-line geweest vanwege glas sap in laptop. Nu een bakbeest van een pc in de huiskamer. Maar in ieder geval internet.


Ontopic; er liggen 6 poontjes te spetteren in de pan. Daarbij groene asperges en sugarsnaps, een salade met avocado, bosui, tomaat en feta, en aardappeltjes met knoflook en rozemarijn uit de oven.

[ Bericht 0% gewijzigd door renzell op 10-01-2010 21:58:44 ]
_Hestia_zondag 10 januari 2010 @ 19:34
kip tandori
PdeHoogzondag 10 januari 2010 @ 19:37
Nu een rumcocktail
uniekhoornzondag 10 januari 2010 @ 19:39
Spaghetti met salade en augurk.
Nu een cola berenburg en over een half uurtje lekker slapen
renzellzondag 10 januari 2010 @ 19:44
quote:
Op zondag 10 januari 2010 19:37 schreef PdeHoog het volgende:
Nu een rumcocktail
Oeh, lekker!
ArtemisQzondag 10 januari 2010 @ 19:57
Pasta met avocado, rucola & parmazaan (*klik voor het recept*)
Miamzondag 10 januari 2010 @ 20:35
kaugom
FutureFairytalezondag 10 januari 2010 @ 20:39
Bij de Italiaan tortellini 3 fromaggi
Alleen maar 11 stukjes tortellini gekregen, voor ¤ 11,-
minilotmaandag 11 januari 2010 @ 13:45
Vanavond aardappelstamppot met spruitjes, geitenkaas en mosterd.
We drinken er bloody mary's bij!
FutureFairytalemaandag 11 januari 2010 @ 14:02
ik had tosti cheddar/ham/pizzasaus.
yoki erbij
uniekhoornmaandag 11 januari 2010 @ 16:11
Wij eten vanavond:
Spruiten, beetje rode kool, gebakken aardappelen en gebakken lever met ui en champignons
Tamashiimaandag 11 januari 2010 @ 16:38
Vanochtend: 3 rijstwafels, 2 flesjes water.
Vanmiddag: 2 boterhammen met hagelslag
Net: Stuk kerststol, van mijn vaders kerstpakket.
Vanavond: Boerenkool en nog een paar bekers melk.
Tezzmaandag 11 januari 2010 @ 18:23
Erwtensoep uit de vriezer en daarna een gebakken eitje, bacon en wat gewokte groente.
Curiositymaandag 11 januari 2010 @ 18:38
Spruiten met aardappelen en braadworsten in een goulash sausje gegeten.
FutureFairytalemaandag 11 januari 2010 @ 18:46
slavinken
sperziebonen, sla, aardappels en jus erbij
PdeHoogmaandag 11 januari 2010 @ 18:47
Bal gehakt, haricot verts in spek en gekookte aardappeltjes
Sunnythesunmaandag 11 januari 2010 @ 18:51
Veldsla met gravadlax, stukje gegrilde zalm en ciabatta
Isegrimmaandag 11 januari 2010 @ 19:54
Hetzelfde als gisteren maar dan met toevoeging van kroketjes gemaakt van de overgebleven ragoût.
KiwiTjuHhmaandag 11 januari 2010 @ 19:55
Wij hadden vandaag aardappels, witlof en een gehaktbal.
winterstorm666maandag 11 januari 2010 @ 20:11
stoofpot
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Miammaandag 11 januari 2010 @ 21:07
quote:
Op maandag 11 januari 2010 19:55 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hadden vandaag aardappels, witlof en een gehaktbal.
lekker!

wij hadden aardappels, gehaktbal en spruitjes
renzelldinsdag 12 januari 2010 @ 09:33
Vanavond Japanse kipspiesjes met gegrilde groenten en rijst.

Nu een zachtgekookt eitje en een kopje koffie.
Miamdinsdag 12 januari 2010 @ 09:54
koffie.
KiwiTjuHhdinsdag 12 januari 2010 @ 10:01
Glaasje jus
Cyntiaadinsdag 12 januari 2010 @ 10:03
Kopje thee met een koekje
Klaploperdinsdag 12 januari 2010 @ 11:11
Twee pistoletjes met kaas en een glaasje melk.
minilotdinsdag 12 januari 2010 @ 15:12
Ik had nog twee overrijpe peren en die heb ik vanmorgen in de blender gegooid met een schep yoghurt.
Vanmiddag schoof ik een volkoren boterham met goudse en parmezaanse kaas, tomaten, uien en verse oregano onder de grill. Ook
Wat ik vanavond eet weet ik nog niet.
uniekhoorndinsdag 12 januari 2010 @ 15:23
Net wat chips en vanavond wordt het rijst met kipfilet, sperziebonen en zoetzure saus.
Morgen een heel goed gevulde pan met snert
TN-FRdinsdag 12 januari 2010 @ 15:33
Vanochtend een vegaburger en wat aardappelpuree

Vanmiddag 2 volkorenbroodjes met kipfilet tuinkruiden en 2 crackers met smeerkaas sambal.

Voor de rest alleen water en 2 bakjes koffie op
_Hestia_dinsdag 12 januari 2010 @ 16:26
zigeunerschnitzel met zigeunersaus, bourgondische aardappelschijfjes en een potje mais fantasia
mevrouwdebokdinsdag 12 januari 2010 @ 17:09
net op : rode koolstamppot met hachee
Windigodinsdag 12 januari 2010 @ 17:18
Ik had een restje gepland op te eten vandaag maar ik geloof dat dat niet goed meer is dus ik ben in plaats daarvan maar aan de toast met kruidenkaas en een salade met geitenkaas en pijnboompitjes
minilotdinsdag 12 januari 2010 @ 17:43
quote:
Op dinsdag 12 januari 2010 17:18 schreef Windigo het volgende:
Ik had een restje gepland op te eten vandaag maar ik geloof dat dat niet goed meer is dus ik ben in plaats daarvan maar aan de toast met kruidenkaas en een salade met geitenkaas en pijnboompitjes
Hmmm. Brood (of toast) en een willekeurige kaas, en dan is het al gauw goed. Of misschien lijkt dat vooral zo omdat het juist de twee dingen zijn die ik momenteel een béétje probeer te minderen..

Vanavond eten we per ongeluk een beetje zomers: couscous met feta, rode ui, tomaat, komkommer en erwtjes. Voor mijn lief bak ik er wat kruidige kippenpootjes bij.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 12-01-2010 17:49:06 ]
PdeHoogdinsdag 12 januari 2010 @ 18:26
Geen zin om te koken, dus net lekker een merguez-schotel besteld bij de shoarmaboer
Tezzdinsdag 12 januari 2010 @ 18:34
Kippepoten met een tijm-honing marinade. In de ovenschaal wat uien gedaan en daarna van al het vocht een jus gemaakt met de uien. Lekker! Daarbij aardappelpurree en tuinerwten.
Enfermeradinsdag 12 januari 2010 @ 18:48
Quesadilla's met tomatensalsa


Wel wat aangepast: geen tomatensalsa erbij maar gewoon wat eikenbladsla met rode ui, tomaat, komkommer en dressing van witte wijnazijn en olijfolie
Errrrrrrrrg lekker!
vosssdinsdag 12 januari 2010 @ 18:58
Nasi
Klaploperdinsdag 12 januari 2010 @ 19:01
Spaghetti
KiwiTjuHhdinsdag 12 januari 2010 @ 20:03
Waren laat dus heb een frietje gehaald met een kroket.
Curiositydinsdag 12 januari 2010 @ 20:38
Burrito's (gehakt) gegeten.
marcb1974dinsdag 12 januari 2010 @ 20:43
Spaghetti met garnalen, geroosterde tomaten, knoflook en basilicum
ArtemisQdinsdag 12 januari 2010 @ 21:45
Lasagna met knolselderijpuree & tomatensaus
minilotdinsdag 12 januari 2010 @ 21:51
Zóveel couscous op dat ik denk dat ik morgen maar gewoon niet eet. Burp.
FutureFairytaledinsdag 12 januari 2010 @ 23:23
een portie hotwings van kfc, heerlijk
Windigowoensdag 13 januari 2010 @ 07:51
Toast en thee
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 08:38
hier ook thee
minilotwoensdag 13 januari 2010 @ 08:44
quote:
Op dinsdag 12 januari 2010 21:51 schreef minilot het volgende:
Zóveel couscous op dat ik denk dat ik morgen maar gewoon niet eet. Burp.
Viel mee. Zodadelijk een bakje griekse yoghurt met een peer in stukjes en een appel in stukjes en wat muesli.

Vanavond de geniale kipcurry van Kayotic Kitchen met gestoomde broccoli ernaast.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 13-01-2010 09:30:56 ]
Trustenwoensdag 13 januari 2010 @ 10:09
Kaiserbroodjes met sesamzaadjes, eentje met verse rosbief (met peper en zout uiteraard) en de andere met pittig gehakt
Windigowoensdag 13 januari 2010 @ 10:15
Vanavond maak ik spaghetti met een tomatensaus die lang geprutteld heeft, wat buffelmozarella en verse basilicum. Eenvoudig, vegetarisch en heerlijk
Trustenwoensdag 13 januari 2010 @ 12:21
Aioli is klaar, Champignons staan in de marinade en brood zit in de oven voor - american wedding- style tapasavond
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 12:26
2 broodjes met hagelslag en twee gekookte eieren.
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 15:20
ik heb gemaakt: kerrie telor, babi ketjap, sate ajam, pindasaus, sajoer boontjes, indische gehaktballetjes, lontong, seroendeng, perkedel djagoeng en nog wat gerechten.... indische rijsttafel it is vanavond
uniekhoornwoensdag 13 januari 2010 @ 15:25
SOLwat heerlijjk!!

Ik maak nu snert met:spliterwten,groente, aardappel, bovenpoot, hamschijf, saucijs, krabbetjes, staart, rookworst en speklapjes...
Pffff, heftig maar wel het lekkerst
Windigowoensdag 13 januari 2010 @ 15:34
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 15:20 schreef SeaOfLove het volgende:
ik heb gemaakt: kerrie telor, babi ketjap, sate ajam, pindasaus, sajoer boontjes, indische gehaktballetjes, lontong, seroendeng, perkedel djagoeng en nog wat gerechten.... indische rijsttafel it is vanavond
Oh mag ik bij jou eten

OT: Thee en speculaasjes
Enfermerawoensdag 13 januari 2010 @ 15:53
Zuurkoolstamppot met een rookworst
Tezzwoensdag 13 januari 2010 @ 16:02
Biefstukje, geroosterde aardappeltjes met knof en tuinerwtjes met een gebakken rode ui er door....
Felixawoensdag 13 januari 2010 @ 16:06
Vanavond gebakken aardappeltjes, kipfilet en spruitjes met satésaus.
Toe hopjesvla.
lies1947woensdag 13 januari 2010 @ 18:13
kip uit de oven met sla, worteltjes, gekookte aardappelen en een fles cote du ventoux.
gaat er wel in na een paar dagen in een hotel van een bekende keten te hebben gegeten.
dat zag er wel goed uit, maar smaakte naar niets!!( behalve het ontbijt-buffet dan)
Curiositywoensdag 13 januari 2010 @ 18:21
Aardappels, sperziebonen en een satéburger als toetje citroen kwark.
TN-FRwoensdag 13 januari 2010 @ 18:22
Weer wat afgeweken van mijn weekmenu, maar ik ga zo beginnen aan spaghetti met een sausje van tomaten, broccoli en kipfilet.
minilotwoensdag 13 januari 2010 @ 18:46
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 15:20 schreef SeaOfLove het volgende:
ik heb gemaakt: kerrie telor, babi ketjap, sate ajam, pindasaus, sajoer boontjes, indische gehaktballetjes, lontong, seroendeng, perkedel djagoeng en nog wat gerechten.... indische rijsttafel it is vanavond

Zit ik dan, met mijn eenpanscurry.
LieLiewoensdag 13 januari 2010 @ 18:47
Minilot, jij weet dit vast:

Wat is het lekkerste wat ik kan maken met een blikje gecondenseerde melk?
Curiositywoensdag 13 januari 2010 @ 18:48
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 15:20 schreef SeaOfLove het volgende:
ik heb gemaakt: kerrie telor, babi ketjap, sate ajam, pindasaus, sajoer boontjes, indische gehaktballetjes, lontong, seroendeng, perkedel djagoeng en nog wat gerechten.... indische rijsttafel it is vanavond
Welk recept gebruik jij voor de babi ketjap?
minilotwoensdag 13 januari 2010 @ 19:13
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 18:47 schreef LieLie het volgende:
Minilot, jij weet dit vast:

Wat is het lekkerste wat ik kan maken met een blikje gecondenseerde melk?
Toffee!

Blikje ongeopend in een pan kokend water zetten, drie uur lang laten koken, en zorgen dat het waterniveau op peil blijft (blikje moet ondergedompeld zijn).
Dan blik uit het water halen, helemaal af laten koelen. Als je dan het blikje openmaakt blijkt de gecondenseerde melk veranderd te zijn in een hele dikke, hele kleverige, on-ge-loo-fe-lijk lekkere toffee substantie! Of, zoals de Argentijnen zeggen, dulce de leche.

Tip: losroeren tot je er slierten van kunt trekken. Dan doe je een grote schep toffee op wat vanille-ijs en strooi je er, heel belangrijk, wat zeezout over!
Soms eet ik het ook gewoon in dikke klodders op volkorenkoekjes gesmeerd, ook met wat zout erover.
LieLiewoensdag 13 januari 2010 @ 19:14
Oe

Kun je de toffee dan ook nog gebruiken in taartjes ofzo?
golferwoensdag 13 januari 2010 @ 19:46
Toevallig net vanmiddag een topic in CUL zitten lezen over dulce de leche:
Dulce de Leche ijs
LieLiewoensdag 13 januari 2010 @ 19:49
Ja, ik zag m ook net
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 19:54
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 18:46 schreef Lminilot het volgende:

[..]


Zit ik dan, met mijn eenpanscurry.
Dit is natuurlijk ook niet voor alle dag. Had gewoon weereens zin om uitgebreid te koken en mensen uit te nodigen voor het diner. Iedereen heeft heerlijk gegeten en het is bijna allemaal op En het was echt zoveel weer wat ik had gemaakt Voordeel dat ik de laatste paar maanden wat vaker indisch kook er iets meer op de automatische piloot gaat en een stuk vlotter dus. Waar ik vorige keer 3 dagen in de keuken heb gestaan was het nu anderhalve dag
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 20:01
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 18:48 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Welk recept gebruik jij voor de babi ketjap?
ik heb het indonesisch kookboek van A tot Z. 500gr varkensvlees in blokjes aanbraden. dan 6 fijngesneden sjalotjes, schijf gember wat peper en zout en een halve dl ketjap toevoegen, even laten sudderen dan één dl water erbij. smoren tot het gaar is.
FutureFairytalewoensdag 13 januari 2010 @ 20:07
Pasta-ovenschotel met gehakt en champignons, met zo'n 200 gram geraspte kaas erbovenop
minilotwoensdag 13 januari 2010 @ 20:09
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 19:54 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk ook niet voor alle dag. Had gewoon weereens zin om uitgebreid te koken en mensen uit te nodigen voor het diner. Iedereen heeft heerlijk gegeten en het is bijna allemaal op En het was echt zoveel weer wat ik had gemaakt Voordeel dat ik de laatste paar maanden wat vaker indisch kook er iets meer op de automatische piloot gaat en een stuk vlotter dus. Waar ik vorige keer 3 dagen in de keuken heb gestaan was het nu anderhalve dag
Da's dan al flink wat tijdswinst sinds december vorig jaar! Anderhalve dag klinkt toch beter te doen dan drie dagen.
Tof hoor. Maak je de volgende keer foto's?
Zerokuwoensdag 13 januari 2010 @ 20:13
Gezouten Pinda's.
elcastelwoensdag 13 januari 2010 @ 20:16
Een gruwelijk lekkere zelf gefabriceerde pasta. Zo lekker dat ik teveel heb gegeten en geen lucht meer over had om een boer van voldoening te plaatsen.
PdeHoogwoensdag 13 januari 2010 @ 20:22
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 19:54 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk ook niet voor alle dag. Had gewoon weereens zin om uitgebreid te koken en mensen uit te nodigen voor het diner. Iedereen heeft heerlijk gegeten en het is bijna allemaal op En het was echt zoveel weer wat ik had gemaakt Voordeel dat ik de laatste paar maanden wat vaker indisch kook er iets meer op de automatische piloot gaat en een stuk vlotter dus. Waar ik vorige keer 3 dagen in de keuken heb gestaan was het nu anderhalve dag
Cool Indo-voer is lekker Zeker als je met een mannetje of veel bent
shmoopywoensdag 13 januari 2010 @ 20:22
Ik heb een heerlijke roti gemaakt en verheug me nu al op de 2-e portie die ik later op de avond uit de pan ga snoepen.
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 20:22
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 20:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Da's dan al flink wat tijdswinst sinds december vorig jaar! Anderhalve dag klinkt toch beter te doen dan drie dagen.
Tof hoor. Maak je de volgende keer foto's?
ga ik doen, tijd geleden dat ik foto's heb gemaakt. heb alleen nog geen computer om ze up te loaden Een fototoestel ook niet btw dus zal met foon moeten.
-Mellow-woensdag 13 januari 2010 @ 20:23
ik had weer eens een kliekjesdag:
aubergine, krokant gebakken bacon, kastanjechamps, ovengedroogde tomaatjes en feta op een bedje van rucola. Met frambozenazijn, olijfolie en een bende zwarte peper.

Nu vanilleijs met maple syrup.
marcb1974woensdag 13 januari 2010 @ 20:23
All you can eat Japans gehad.
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 20:30
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 20:22 schreef shmoopy het volgende:
Ik heb een heerlijke roti gemaakt en verheug me nu al op de 2-e portie die ik later op de avond uit de pan ga snoepen.
oeh heerlijk! maak ik ook vaak als ik eters heb, lekker makkelijk en je zet toch wat bijzonders op tafel aangezien de meeste mensen alleen maar afhaalroti eten, waar btw ook niks mis mee is als t een goede roti-boer is @Pdehoog: ik kook alleen zo uitgebreid als we minimaal met zijn 6en zijn hoor. Het enige jammere is dat we niet aan tafel kunnen zitten omdat die al vol staat met eten. En om ontopic te blijven: een wijntje en dan stort ik denk ik in
Curiositywoensdag 13 januari 2010 @ 20:38
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 20:01 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ik heb het indonesisch kookboek van A tot Z. 500gr varkensvlees in blokjes aanbraden. dan 6 fijngesneden sjalotjes, schijf gember wat peper en zout en een halve dl ketjap toevoegen, even laten sudderen dan één dl water erbij. smoren tot het gaar is.
Oke, thanks.

Ik heb laatst nog een recept van een indische collega gehad, als je het hebben wil hoor ik het wel.
vaagselwoensdag 13 januari 2010 @ 20:40
Had zin om nieuwe dingetjes te proberen dus we hebben kipkluifjes op 3 manieren gegeten, met gebakken aardappelen en gestoofde peen.
Miamwoensdag 13 januari 2010 @ 20:44
patat
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 20:49
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 20:38 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Oke, thanks.

Ik heb laatst nog een recept van een indische collega gehad, als je het hebben wil hoor ik het wel.
hebben natuurlijk! ik had t ook van mijn indo-vriendje geloof ik maar die ben ik een beetje kwijt. Ben nu al met de gerechten die ik de afgelopen maanden heb gemaakt zo ver dat ik dingen ook naar eigen smaak toevoeg of weglaat.
kriorowoensdag 13 januari 2010 @ 20:50
Water.
#ANONIEMwoensdag 13 januari 2010 @ 20:52
de atjar komkommer is btw ook een aanrader! en zelf seroendeng maken is leuk, maar makkelijker uit een zakje en eigenlijk net zo lekker
Curiositywoensdag 13 januari 2010 @ 21:15
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 20:49 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

hebben natuurlijk! ik had t ook van mijn indo-vriendje geloof ik maar die ben ik een beetje kwijt. Ben nu al met de gerechten die ik de afgelopen maanden heb gemaakt zo ver dat ik dingen ook naar eigen smaak toevoeg of weglaat.
Je hebt PM
Reesewoensdag 13 januari 2010 @ 21:30
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 08:44 schreef minilot het volgende:

Vanavond de geniale kipcurry van Kayotic Kitchen met gestoomde broccoli ernaast.
Ik zocht vanmiddag wat inspiratie voor het maal van vanavond. Het enige wat vast stond was broccoli, veel broccoli! Ik zag jouw post, vertrouwde je goede smaak blind en heb de kip gelijk in de marinade gezet.

Mijn lief en ik hebben net zitten smullen van die simpele 'eenpanscurry'! Met gestoomde rijst, gestoomde broccoli en zoetzure komkommer erbij. Lekker!

Dank Minilot!
minilotwoensdag 13 januari 2010 @ 22:20
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 21:30 schreef Reese het volgende:

[..]

Ik zocht vanmiddag wat inspiratie voor het maal van vanavond. Het enige wat vast stond was broccoli, veel broccoli! Ik zag jouw post, vertrouwde je goede smaak blind en heb de kip gelijk in de marinade gezet.

Mijn lief en ik hebben net zitten smullen van die simpele 'eenpanscurry'! Met gestoomde rijst, gestoomde broccoli en zoetzure komkommer erbij. Lekker!

Dank Minilot!
Bedank niet mij, bedank Kayotic Kitchen! Hihi, wat tof dat een post van mij zomaar invloed heeft op wat iemand anders op Fok dezelfde dag eet!

Lekker is -ie hè? Door de zwarte peper wel heel heftig van smaak, maar niet op die gebruikelijke chilipepermanier van de meeste curry's. Je krijgt er een heel warme mond van.

Ik heb het de afgelopen maanden al drie keer gemaakt, en dat zegt wat, want ik maak recepten niet zo vaak meer dan eens, omdat er nou eenmaal teveel lekkere recepten zijn voor de circa zeventig jaar die mij nog rest.
Tezzdonderdag 14 januari 2010 @ 08:02
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 22:20 schreef minilot het volgende:

[..]

Bedank niet mij, bedank Kayotic Kitchen! Hihi, wat tof dat een post van mij zomaar invloed heeft op wat iemand anders op Fok dezelfde dag eet!

Lekker is -ie hè? Door de zwarte peper wel heel heftig van smaak, maar niet op die gebruikelijke chilipepermanier van de meeste curry's. Je krijgt er een heel warme mond van.

Ik heb het de afgelopen maanden al drie keer gemaakt, en dat zegt wat, want ik maak recepten niet zo vaak meer dan eens, omdat er nou eenmaal teveel lekkere recepten zijn voor de circa zeventig jaar die mij nog rest.
En ik ga nu ook het recept zoeken! Zoveel lof, dat moet wel oke zijn!
Edit: oei, ik geloof niet dat ik dit aan mijn dochter kan geven... Nou ja dan eet ze maar alleen groentes met een stukje blanke kipfilet....

Ik zit aan het ontbijt: koffie en crackers met kaas...

[ Bericht 5% gewijzigd door Tezz op 14-01-2010 08:08:49 ]
Ienepiendonderdag 14 januari 2010 @ 08:07
Nu net bordje brinta, halve grapefruit en een mok thee
Isegrimdonderdag 14 januari 2010 @ 09:06
Gisteren nacho's met kaas en guacamole en wraps met gehaktprut en sour cream.
The_Hivesdonderdag 14 januari 2010 @ 09:22
voor het eerst sinds een jaar of 15 weer eens brinta met suiker gegeten. Was voor een keer wel weer lekker
Weggespoeld met een beker koffie
Symphonicdonderdag 14 januari 2010 @ 09:31
Mijn lief heeft macaroni voor me gekookt, dus dat gaat het worden vanavond
Curiositydonderdag 14 januari 2010 @ 09:34
Brinta en koffie zwart.
PdeHoogdonderdag 14 januari 2010 @ 09:53
Bakkie Wiener Melange (2x) Errug zoete zooi, maar goed om op te starten
Windigodonderdag 14 januari 2010 @ 10:27
Thee en Griekse yoghurt met vijgensiroop
The_Hivesdonderdag 14 januari 2010 @ 12:43
paar geroosterde boterhammen met pindakaas/kaas/kalkoenfilet en natuurlijk koffie
minilotdonderdag 14 januari 2010 @ 12:46
Vanavond quiche met een bodem van couscous, en een vulling van uien, knoflook en in sherry gestoofde paddestoelen. Oh, en verschillende kazen.
motorbloempjedonderdag 14 januari 2010 @ 13:39
Nu net lekker boterhammetjes met appelstroop en pindakaas op.

Vanavond eten we spaghetti met citroen-kastanje-champignons met peterselie en knoflook nom!
LieLiedonderdag 14 januari 2010 @ 13:40
Vanavond rijst met kip, paprika, shi-take (conimex )
En straks bij de thee nog een stukje cheesecake
Tezzdonderdag 14 januari 2010 @ 15:01
Vanavond koolrolletjes met kruidig gehakt, van de overige kool een salade met groene paprika, bulghur met tomaat en gebakken feta
#ANONIEMdonderdag 14 januari 2010 @ 15:05
ik ben wel even uitgekookt. restje van gisteren dus. precies genoeg voor 2
uniekhoorndonderdag 14 januari 2010 @ 15:20
Ik doe nog een klein kommetje snert en dan een Casa di Mama tonijnpizza met zelf nog pepers en rode ui er extra op.
Windigodonderdag 14 januari 2010 @ 15:55
Ben nog steeds niet helemaal beter, al twee weken ziek

Dus eet nog veel lichte en gezonde dingen (eigenlijk heel goed ). Vanavond word het dus een BLT sandwich. Sandwich met goede kropsla, biologische tomaat, biologische mayo en knapperige bacon. Yum!
Curiositydonderdag 14 januari 2010 @ 16:17
Stokbroodje gerookte zalm met ei en wasabi mayonaise.
Rianndonderdag 14 januari 2010 @ 17:35
broodje shoarma (zelf gebakken)
Klaploperdonderdag 14 januari 2010 @ 17:39
Shoarma en patat en bitterballen en kiwi en frikandel.
The_Hivesdonderdag 14 januari 2010 @ 17:46
spruiten met kaassausje, aardappeltjes en ik heb vanmiddag hamburgers (al lijken ze qua formaat bijna meer op gehaktballen ) gemaakt die nu op temperatuur ligt te komen.

Weer eens lekker Hollands
ColdFeetdonderdag 14 januari 2010 @ 18:15
Nachos met verschillende dips, mexicaans biertje erbij
KiwiTjuHhdonderdag 14 januari 2010 @ 18:38
Wij hadden stampot hutspot met een laagje kaas en een speklapje.
marshmallowdonderdag 14 januari 2010 @ 19:05
Kip in romige uiensaus met rijst erbij. En een roseetje om te vieren dat het weekend is
FutureFairytaledonderdag 14 januari 2010 @ 19:37
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 17:39 schreef Klaploper het volgende:
Shoarma en patat en bitterballen en kiwi en frikandel.
in die volgorde?

ik had vanmiddag 2 volkoren bolletjes met kipsatésalade, tussendoor gekookt eitje en sinaasappel en vnv spitskool gegeten met kaassaus en saucijzen.
_Hestia_donderdag 14 januari 2010 @ 19:48
cajun aardappelpartjes, cordon bleu en een potje groenten
Rianndonderdag 14 januari 2010 @ 19:57
en nu bokkenpootjes pudding van mona
Implodonderdag 14 januari 2010 @ 20:11
Tilia Sauvignon blanc
Weird-donderdag 14 januari 2010 @ 20:17
Vandaag pasta. Morgen zelfgemaakte erwtensoep
Zerokudonderdag 14 januari 2010 @ 20:23
Meelkoekjes, met Bosvruchten thee.
Curiositydonderdag 14 januari 2010 @ 20:48
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 19:57 schreef Riann het volgende:
en nu bokkenpootjes pudding van mona
Is dat het toetje van de maand?
Ik heb net boodschappen gedaan, als ik dat geweten had.
Rianndonderdag 14 januari 2010 @ 20:49
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 20:48 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Is dat het toetje van de maand?
Ik heb net boodschappen gedaan, als ik dat geweten had.
Ik denk het wel was de eerste keer dat ik hem zag en ik moet zeggen hij smaakte heerlijk
motorbloempjedonderdag 14 januari 2010 @ 20:52
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 13:39 schreef motorbloempje het volgende:
Nu net lekker boterhammetjes met appelstroop en pindakaas op.

Vanavond MORGEN eten we spaghetti met citroen-kastanje-champignons met peterselie en knoflook nom!
Vandaag hadden we dus broodje zelfgemaakte hamburger met daarop cheddar en verse guacamole en een klein likje creme fraiche en wat dunne ringetjes rode ui. Was een enorm experiment, maar het was echt súper lekker

daarbij hadden we röstischijven. En nu ga ik nog wat kwark eten
Miamdonderdag 14 januari 2010 @ 21:16
wijn.
Curiositydonderdag 14 januari 2010 @ 21:39
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 20:49 schreef Riann het volgende:

[..]

Ik denk het wel was de eerste keer dat ik hem zag en ik moet zeggen hij smaakte heerlijk
Volgende week maar kijken dan.
Isegrimdonderdag 14 januari 2010 @ 21:52
Ben met een oud-collega naar http://www.dekipgallery.com/ geweest. Was echt lekker.
ArtemisQdonderdag 14 januari 2010 @ 22:37
Uiensoep en broodjes met brie, honing & rucola.
Windigovrijdag 15 januari 2010 @ 08:49
Griekse yoghurt met chocopops, een banaan en een kop thee.
Miamvrijdag 15 januari 2010 @ 09:57
Vanochtend vroeg brinta gehad..
nu koffie.
TN-FRvrijdag 15 januari 2010 @ 10:17
even goed ontbijten met 3 knackebrod smeerkaas sambal en 3 sneetjes volkoren met pindakaas
Enfermeravrijdag 15 januari 2010 @ 18:00
Totaal geen zin in koken dus we snacken vanavond, slecht, I know. Maak er nog wel wat sla bij voor de frissigheid maar echt gezonder wordt ons maal daar natuurlijk niet van
KiwiTjuHhvrijdag 15 januari 2010 @ 18:21
Wij hadden nasi met kipsate en kroepoek
boriszvrijdag 15 januari 2010 @ 18:30
Penne fruitti di mare
Windigovrijdag 15 januari 2010 @ 18:41
Vegetarische bami goreng en een pisang goreng van de indonesische afhaal
Trustenvrijdag 15 januari 2010 @ 18:49
Spinaziestamppot met pijnboompitjes en hamreepjes uit de Allerhande van deze maand, lekker!
_xira_vrijdag 15 januari 2010 @ 19:01
zelfgemaakte pizza

Tonijn,Ansjovis, Kilo kaas Paprika
_Hestia_vrijdag 15 januari 2010 @ 19:23
spaghetti met gehakt, ui, kastanjechampignons, knoflook en creme fraiche
nadiaschoonheidvrijdag 15 januari 2010 @ 20:21
Tajin rundergehakt

600 gr lams- of rundergehakt
4 eieren
12 verse muntblaadjes
10 verse korianderblaadjes
2 grote uien
1 koffielepel gemalen komijnzaad
1/2 koffielepel gemalen zachtgekruide Spaanse peper
1/2 koffielepel gemalen sterk gekruide Spaanse peper
1/2 koffielepel kaneel
1/2 doos gepelde tomaten
1 dl olijfolie
zout en peper van de molen
1 teentje look

Voorbereiding
De uien pellen en fijnsnipperen. De koriander- en de muntblaadjes fijnhakken. Onder het gehakt mengen met 1 fijngesnipperde ui, 5 cl olijfolie, de zachte en de sterkgekruide Spaanse peper, het komijnzaad en het kaneel. Het mengsel goed kneden en in balletjes van 5 cm diameter rollen.

Bereiding
De balletjes aanbraden in de rest van de olijfolie. De fijngesnipperde ui, de look en de gepelde tomaten bij de gehaktballetjes voegen. Alles 15 minuten in een afgedekte pan laten sudderen. 5 minuten voor het einde van de kooktijd twee eieren over het vlees breken. Bestrooien met verse kruiden (peterselie, munt, koriander...).


Tamashiivrijdag 15 januari 2010 @ 20:27
Pannenkoeken.
-Mellow-vrijdag 15 januari 2010 @ 20:28
Ik ben vandaag voor t eerst bij mijn nieuwe slager geweest en ik ben blij Ik heb er ibericoham gekocht, kon dat nergens vinden behalve online dus ik ben intens gelukkig. En verder lamskoteletjes meegenomen, die gaan straks de pan in met wat tijm en boter.
Daarbij gestoomde balsamicoworteltjes op een bedje van rucola en rode ui.
Weird-vrijdag 15 januari 2010 @ 20:42
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 20:17 schreef Weird- het volgende:
Vandaag pasta. Morgen zelfgemaakte erwtensoep
Erwtensoep dus