abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_76765828
Na gister bij de Argentijn gegeten te hebben ben ik totaal verliefd geraakt op deze lekkernij, waar kan ik dit ergens kopen (in Almere), zelf maken kan niet want ik heb geen ijsmachine
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
pi_76765939
Misschien bij de groothandel, Sligro of Hanos?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_76765990
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 16:02 schreef Taartje het volgende:
Misschien bij de groothandel, Sligro of Hanos?
Ik kan opzich wel aan een makropasje komen, maar liever in een gewone winkel...
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
  woensdag 13 januari 2010 @ 16:09:27 #4
161882 Trigalti
Doet maar wat!
pi_76766238
Bij de Jumbo en Jan Linders willen ze het nog wel eens hebben..
------------------
  woensdag 13 januari 2010 @ 16:20:22 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76766685
Koop een ijsmachine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 januari 2010 @ 16:23:36 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76766835
Voor dulce de leche ijs heb je nu juist geen ijsmachine nodig.
http://southamericanfood.(...)edelecheicecream.htm

Minilot heeft het al uitgeprobeerd en goedgekeurd geloof ik.
pi_76767183
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 16:23 schreef RobinOok het volgende:
Voor dulce de leche ijs heb je nu juist geen ijsmachine nodig.
http://southamericanfood.(...)edelecheicecream.htm

Minilot heeft het al uitgeprobeerd en goedgekeurd geloof ik.
Ik snap het niet, je roostert de pecans en dan de slagroom erbij en het is klaar?
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
pi_76767780
http://www.kayotic.nl/blog/?p=4790

Heel eenvoudig, en dan gewoon op vanilleijs doen en je hebt haast hetzelfde
pi_76768146
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 16:43 schreef ASSpirine het volgende:
http://www.kayotic.nl/blog/?p=4790

Heel eenvoudig, en dan gewoon op vanilleijs doen en je hebt haast hetzelfde
Of blenden met vanillesaus.... hmmmnn ~ goed idee
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
  woensdag 13 januari 2010 @ 16:51:57 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76768212
Ja, te makkelijk voor je, Mopst3r?

Ingredients:
* 3/4 cups pecan halves
* 1 tablespoon butter
* 1/2 teaspoon salt
* 3 cups whipping cream
* 1 1/2 cups dulce de leche
* 1 1/2 teaspoons vanilla

Preparation:

Pecans:
1. Preheat the oven to 325 degrees.
2. Place the pecans in a shallow pan with the butter and salt. Roast the pecans for about 25 minutes, stirring every 5 -10 minutes, until dark brown.
3. Cool pecans on a paper towel, coarsely chop, and set aside.

Het ijs:
4. Place dulce de leche in a medium bowl, and whisk in the vanilla and a pinch of salt.
5. Whip 3 cups of whipping cream until soft peaks form.
6. Whisk about a cup of the whipped cream into the dulce de leche to lighten it.
7. Carefully fold in the rest of the whipped cream. Place the mixture in a container and freeze for about an hour.
8. Once mixture is fairly firm, stir in the chopped pecans.
9. Continue to freeze until ice cream has desired texture.
  woensdag 13 januari 2010 @ 16:56:39 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76768458
Bedenk opeens dat ik nog een beker slagroom in de ijskast heb staan waar ik niks mee doe. En 2 blikjes dulce de leche heb ik toevallig ook in de kast staan. Hm, denk dat ik dat eens mooi ga uitproberen morgen!
pi_76768507
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 16:56 schreef RobinOok het volgende:
Bedenk opeens dat ik nog een beker slagroom in de ijskast heb staan waar ik niks mee doe. En 2 blikjes dulce de leche heb ik toevallig ook in de kast staan. Hm, denk dat ik dat eens mooi ga uitproberen morgen!
Wat is precies een blikje dulce de leche?
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
  woensdag 13 januari 2010 @ 16:59:07 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76768588
Ooh, ik dacht dat je dat wel wist. Een blikje gecondenseerde melk dat een uurtje of 2 of 3 zachtjes heeft staan koken ondergedompeld in een pan kokend water. Of net tegen de kook aan kan ook.



Dat smaakt dan een beetje naar de caramel in een mars. Ik vind het erg lekker, maar sommigen vinden er niks aan.
Lekker met banaan en chocola. In een soort taart of gewoon met bastognekoeken.
Maar blijkbaar is ijs ook lekker.

pi_76768647
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 16:57 schreef Mopst3r het volgende:

[..]

Wat is precies een blikje dulce de leche?
Heb je mijn link wel bekeken
pi_76769004
Ja heb ik bekeken maar het klinkt nogal onwerkelijk dat het ineens caramel word
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
  woensdag 13 januari 2010 @ 17:09:27 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76769095
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 17:07 schreef Mopst3r het volgende:
Ja heb ik bekeken maar het klinkt nogal onwerkelijk dat het ineens caramel word
Wordt het niet ineens, maar duurt uren. De suiker en de melksuikers carameliseren door de verhitting.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76769239
Zitten er dan ook net zoveel kcal in als in een blik melk, of als in een mars?
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
  woensdag 13 januari 2010 @ 17:13:39 #18
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_76769336
Haagen Dazs heeft Dulce de Leche ijs. Heb het wel eens in zo´n klein kuipje in een avondwinkel gekocht.
pi_76769436
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 17:13 schreef Vandaag... het volgende:
Haagen Dazs heeft Dulce de Leche ijs. Heb het wel eens in zo´n klein kuipje in een avondwinkel gekocht.
Ja dichtsbijzijnde winkel die haagen-dasz verkoopt zit in Huizen
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
  woensdag 13 januari 2010 @ 17:28:47 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76770038
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 17:11 schreef Mopst3r het volgende:
Zitten er dan ook net zoveel kcal in als in een blik melk, of als in een mars?
Staat er op, afaik is dat zo een europees voorschrift.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76770076
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 17:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Staat er op, afaik is dat zo een europees voorschrift.
Ik bedoel na het koken.
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
  woensdag 13 januari 2010 @ 17:30:21 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76770111
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 17:29 schreef Mopst3r het volgende:

[..]

Ik bedoel na het koken.
Het bereiden veranderd niets aan de hoeveel Kcal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO woensdag 13 januari 2010 @ 17:31:27 #23
22592 crew  Ole
pi_76770146
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 16:51 schreef RobinOok het volgende:

...
1. Preheat the oven to 325 degrees.
Zou dat Fahrenheit zijn?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 13 januari 2010 @ 17:41:08 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76770525
Jep, das iets meer dan 160 graden Celsius
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 januari 2010 @ 18:05:34 #25
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_76771302
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 16:59 schreef RobinOok het volgende:
Ooh, ik dacht dat je dat wel wist. Een blikje gecondenseerde melk dat een uurtje of 2 of 3 zachtjes heeft staan koken ondergedompeld in een pan kokend water. Of net tegen de kook aan kan ook.

[ afbeelding ]
Koop je zo'n blikje gecondenseerde melk en kook je die zelf of is dat wat je koopt al gekookt? En is het geopend lang te bewaren?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')