ik koude ranja uit eigen schuurquote:Op donderdag 24 december 2009 16:21 schreef Mirjam het volgende:
een blikje koude cola uit eigen tuin
quote:Op donderdag 24 december 2009 17:35 schreef -Mellow- het volgende:
Ik heb vandaag hele lekkere broodjes gemaakt, speciaal voor de lekkere hamburgers die er op gaan, samen met uitgebakken spek, gekarameliseerde uienringen, rode cheddar, wat rauwkost en colasaus.
Daarbij aardappelpartjes uit de oven en een salade met frambozendressing.
En als toetje een verse bananenmilkshake.
Voor morgen maak ik zometeen ook een pecantaart met maple syrup en dadels.
yup, heeerlijk.quote:
klinkt spannendquote:Op donderdag 24 december 2009 17:40 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
yup, heeerlijk.
Mijn lief maakt af en toe beenham in colasaus ( o.a. beenham, ui, klodder ketchup, wat monchou oid en een 1.5 literfles cola) Als je cola inkookt krijg je een zoete plakkerige drab die erg lekker is icm met vlees. Wat we over houden doen we in een lege ketchupfles in de koelkast. En die gebruiken we dan bij tosti's, broodjes, etc.
Het lijkt een beetje op curry, maar dan lekkerder
Inderdaad! Binnenkort eens proberen, al geloof ik dat ik de monchou in het recept vooralsnog niet helemaal kan plaatsen..quote:
heb jij ooit mijn pm over die taart van je nog gehad?quote:Op donderdag 24 december 2009 17:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Inderdaad! Binnenkort eens proberen, al geloof ik dat ik de monchou in het recept vooralsnog niet helemaal kan plaatsen..
Si! Helemaal vergeten. Zal één dezer dagen het recept eens voor je opsnorren.quote:Op donderdag 24 december 2009 17:45 schreef Mirjam het volgende:
[..]
heb jij ooit mijn pm over die taart van je nog gehad?![]()
thanksquote:Op donderdag 24 december 2009 17:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Si! Helemaal vergeten. Zal één dezer dagen het recept eens voor je opsnorren.
Hij doet het elke keer anders dus een heel precies recept heeft ie niet, maar de basis is:quote:Op donderdag 24 december 2009 17:41 schreef Mirjam het volgende:
[..]
klinkt spannend
zou je voor mij eens aan je lief willen vragen hoe hij die beenham precies in elkaar flanst?
aaaah, sobere maaltijdquote:
Ik heb net rozemarijn crackers gegeten, en vanavond eet ik een salade met gebakken geitenkaas. Eenvoudig en verfijnd, morgen word het iets luxer. Ben vandaag alleen dus doe dit jaar niet moeilijkquote:Op vrijdag 25 december 2009 12:50 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
aaaah, sobere maaltijd![]()
is eigenlijk wel het echte kerstidee
klinkt wel lekker.quote:Op vrijdag 25 december 2009 14:57 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik heb net rozemarijn crackers gegeten, en vanavond eet ik een salade met gebakken geitenkaas. Eenvoudig en verfijnd, morgen word het iets luxer. Ben vandaag alleen dus doe dit jaar niet moeilijk
Geeft niks hoor, vriendlief is werken (taxichauffeur) en morgen komt de familie etc en dan gaat hij mee dus ik ben niet zieligquote:Op vrijdag 25 december 2009 15:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
klinkt wel lekker.omdat je alleen bent vandaag.
Ik heb thee en Ferrero Rocher
Klinkt lekker!quote:Op zaterdag 26 december 2009 09:19 schreef Tezz het volgende:
Gisteren een geniaal kerstdiner (geniaal omdat het eenvoudig was, weinig voorbereiding nodig had, snel op tafel stond voor 8 personen en echt heel lekker was):
- gegrilde groentes met ricotta en pesto
- courgettesoep met lookbruchetta
- kalfsoester met citroenjus, tomatensalade, groene asperges en rozeval
- applecrumble met amandelen en ammaretto + kaneelijs
Vandaag is het nog onduidelijk. Misschien krijgen we visite, misschien gaan we nog naar mijn ouders. In ieder geval maak ik een stapel hapjes die we ofwel thuis opeten, ofwel meenemen.
In ieder geval mediteraanse gehaktspiesjes met yoghurt/knoflookdip, wraps met geroosterde paprika en geitekaas en roomkaas met zalm.
Stond een recept in de allerhande daarvoorquote:Op zaterdag 26 december 2009 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
waarom eet iedereen ineens eend in portsaus?
Zuchtquote:Op zaterdag 26 december 2009 22:16 schreef borisz het volgende:
[..]
Stond een recept in de allerhande daarvoor. http://www.ah.nl/recepten/recept?id=597298
quote:Op vrijdag 20 november 2009 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
Dat schort was om die bakken saus te openen?quote:Op zaterdag 26 december 2009 18:57 schreef Quantie het volgende:
quermetten
[ afbeelding ]Da's mijn familie.
Kippenborst in de saus van de eend a la Jerez. Warme recycling.quote:Op zaterdag 26 december 2009 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ressies a la froid
Geniet gewoon elke dag van wat je doet en eet, Tezzquote:Op zondag 27 december 2009 22:04 schreef Tezz het volgende:
Ik ben al de hele dag gruwelijk aan het 'snaaien'. Ik sta denk ik nog in de kerst-modus...
Ben begonnen vanmorgen met crackers met kaas. Vervolgens als lunch een aardappelsalade met geroosterd brood, toen op een feestje de snackjes van tafel af gejat (chips, nootjes, blokjes kaas, gehaktballetjes).
Als avondeten een biefstukje met tomatensalade.
Bij de koffie twee chocolaatjes en nu zit ik restjes geitekaas op te eten met een drupje honing.
Zucht. Morgen water en brood....
Ja je hebt gelijk. Maar soms is het een beetje (te) veel van het goede...quote:Op zondag 27 december 2009 23:07 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Geniet gewoon elke dag van wat je doet en eet, Tezz
Ik zit aan een wijntje alvast te wennen dat ik morgen weer gewoon aan het werk ben
Herkenbaarquote:Op maandag 28 december 2009 14:13 schreef _Arual_ het volgende:
Scrambled pannenkoekmet banaan
Vier jaar terug kon ik niet koken. Nu rol ik sushi, bak taarten waarbij je dozijnen eieren moet splitsen, brouw zelf soepen... Maar een pannenkoek of ei bakken, dat is vragen om problemen.
ziet er leuk, lief en lekker uit. Eet smakelijkquote:Op maandag 28 december 2009 17:31 schreef Tezz het volgende:
Dochterlief was blij met het toetje:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |