abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74887020
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 14:42 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, ik heb eendenborstfilets gekocht. Hoe lang moet ik deze garen? Eerst in ruim boter in de pan en daarna paar minuutjes in de oven?
geen boter of olie! je snijd de filet op de vetkant in, dan in hete pan op de vetkant aanbraden, omdraaien als t n mooi kleurtje heeft en dan bakt de filet in zijn eigen vet. tijd ong 25 minuten geloof ik
pi_74887070
oh shit. ik heet geen piet, sorry tijd kan btw ook wat minder zijn afhankelijk vd grootte
  vrijdag 20 november 2009 @ 15:37:11 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74887605
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 15:15 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

geen boter of olie! je snijd de filet op de vetkant in, dan in hete pan op de vetkant aanbraden, omdraaien als t n mooi kleurtje heeft en dan bakt de filet in zijn eigen vet. tijd ong 25 minuten geloof ik
Neeeee
Wiebertvormig insnijden op de vette kant met een scherp mes, je kan rustig een beetje vet in de pan doen, niet teveel, en op laag vuur braden en pas op het einde de rode kant dichtschroeien. De spekkant wordt dan heerlijk knapperig.
Laten rusten voor je hem aan plakjes snijdt.
Wil je ook een canard a lorange saus recept?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 15:47:10 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74887885
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:43:06 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74889735
Ik doe altijd zo'n 6 minuten op de velkant, 3 minuten op de andere kant. Hooguit.
25 minuten overleeft ie niet hoor.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:46:48 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74889858
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 16:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe altijd zo'n 6 minuten op de velkant, 3 minuten op de andere kant. Hooguit.
25 minuten overleeft ie niet hoor.
Ik time het niet, maar bij mij ligt ie er langer in, maar ik gaar hem langzaam op laag vuur. Wordt altijd mooi roze. Ik heb hem hooguit 30 seconden op de rode kant, is alleen kleur geven, garen doe ik hem helemaal op de huid.
Wellicht moet ik er bij zeggen dat ze ca 400 gram wegen die ik koop, en Barbarie eend is, geen pekingeend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:53:48 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74890063
Ja, dat scheelt ook nogal ja, een eendenborstje van de appie of zo'n dikke Barbarie, die is makkelijk 2 keer zo groot. En een wild eendenborstje juist weer de helft zo groot.
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:00:49 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74890285
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 16:53 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat scheelt ook nogal ja, een eendenborstje van de appie of zo'n dikke Barbarie, die is makkelijk 2 keer zo groot. En een wild eendenborstje juist weer de helft zo groot.
Een wild eendeborstje is dan ook 4 keer zo lekker, mmmmm wilde schiet eend, moet dringend weer eens naar de Hanos.
Wilde gans is ook zo lekker vind ik, maar geloof dat de meeste mensen dat niet lekker vinden. Vroegah mocht je nog ganzen schieten, fuut, snip, patrijs, oh god, wat is dat lekker. Een vriendin van mij is vogelaar, die ze eens verdomme, als ik eens trots een vogel gezien heb, heb jij hem gegeten en weet je hoe je hem klaar maakt. Maar goed, een Hop heb ik ook wel eens gezien in NL (zeer zeldzaam, was bij Woold, vlak bij de pomp van annie lensing voor de kenners) maar nooit gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:04:33 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74890390
Ik at een tijdje terug tot 2 keer toe in korte tijd gans waarbij ik zou zweren dat het gewoon eend was. Maar Kok hield vol dat het gans was. Ik twijfel nog steeds. Zijn er van die kleine gansjes? Met borstjes zo groot als die van de eend van appie en ook gewoon zo smaken? Nee toch?
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:06:34 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74890448
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 17:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik at een tijdje terug tot 2 keer toe in korte tijd gans waarbij ik zou zweren dat het gewoon eend was. Maar Kok hield vol dat het gans was. Ik twijfel nog steeds. Zijn er van die kleine gansjes? Met borstjes zo groot als die van de eend van appie en ook gewoon zo smaken? Nee toch?


Tamme gans?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74899797
Thanks Piet, de eend was subliem. Samen met een stampotje was het een heerlijk maal!
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:38:14 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74901918
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 22:41 schreef Underdoggy het volgende:
Thanks Piet, de eend was subliem. Samen met een stampotje was het een heerlijk maal!
Hoe heb je hem gemaakt en wat voor een saus erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:40:02 #188
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_74901961
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:42:21 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74902025
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:40 schreef Q.E.D. het volgende:
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
dat vertel ik hier liever niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:44:17 #190
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_74902079
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dat vertel ik hier liever niet
Nee ik bedoel hoe je het bereidt

Je eigen saus maken neem ik aan?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_74902108
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:40 schreef Q.E.D. het volgende:
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
Hetzelfde als de rest van de wereld. Jaja, zelfs de koningin doet het!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:48:38 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74902213
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:44 schreef Q.E.D. het volgende:

[..]

Nee ik bedoel hoe je het bereidt

Je eigen saus maken neem ik aan?
en zelf spagetti maken natuurlijk.
Zal morgen even een recept posten, ga nu mandje in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74906892
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe heb je hem gemaakt en wat voor een saus erbij?
Gezien het vrij grote eenden waren heb ik hem geheel in eigen vet zoals jij beschreef gebakken. Het vet laagje werd inderdaad heerlijk knapperig.
Als saus wilde ik een rode wijn saus maken. Echter na jouw tip toch een scheut grand marnier en sinaasappelsap toegevoegd. Verder geserveerd met een rucola stampotje.
pi_74939812
Piet, hoe maak je goede aardappel gratin?

Ik heb een recopt via internet gemaakt (hier en daar aangepast aan mijn smaak), maar het blijft bij te nat, de aardappels drijven in de room en het is niet mooi ingekookt. Hoe maak jij het?
pi_74966442
Piet, ik heb gisteren overheerlijke Risotto gemaakt, onder meer met verse bladspinazie. Kan ik die vandaag nog opwarmen? En zo ja, wat raad je me aan, magnetron of met bouillon. Zelf vind ik het met bouillon vaak zo papperig worden. (Ja, ik weet dat je risotto uberhaupt niet op zou moeten warmen, maar deze is zo lekker, die smaakt ook dan nog wel goed)

Het gaat me vooral om de spinazie, mag je die opwarmen?
Ik weet het ook niet
  donderdag 26 november 2009 @ 15:55:40 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75023117
quote:
Op maandag 23 november 2009 16:07 schreef Freak188 het volgende:
Piet, hoe maak je goede aardappel gratin?

Ik heb een recopt via internet gemaakt (hier en daar aangepast aan mijn smaak), maar het blijft bij te nat, de aardappels drijven in de room en het is niet mooi ingekookt. Hoe maak jij het?
Neem bloemige aardappels en snij die zo dun mogelijk, chipsdun als het kan. Doe het in een overschaal, room met fijnhakte knofteen en zout erover en in de oven op 175 graden tot goudbruin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 15:56:06 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75023131
quote:
Op dinsdag 24 november 2009 16:00 schreef Dunckie het volgende:
Piet, ik heb gisteren overheerlijke Risotto gemaakt, onder meer met verse bladspinazie. Kan ik die vandaag nog opwarmen? En zo ja, wat raad je me aan, magnetron of met bouillon. Zelf vind ik het met bouillon vaak zo papperig worden. (Ja, ik weet dat je risotto uberhaupt niet op zou moeten warmen, maar deze is zo lekker, die smaakt ook dan nog wel goed)

Het gaat me vooral om de spinazie, mag je die opwarmen?
Ja, die mag je opwarmen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75023821
quote:
Op donderdag 26 november 2009 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, die mag je opwarmen
Ik had het ondertussen al gedaan, en ik leef nog
Waar komt het verhaal dat je spinazie niet nog eens op mag warmen vandaan?
Ik weet het ook niet
  donderdag 26 november 2009 @ 16:22:23 #199
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75023967
Zou het nitriet gehalte zo hoog maken dat het slecht voor je was of zoiets.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 26 november 2009 @ 16:31:59 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75024309
Spinazi niet opwarmen is bakerpraat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')