abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74487004
Piet,
Ik heb vandaag zelf mayonaise gemaakt. Hij is lekker maar iets te zuur.
Heb jij een tip hoe ik hem wat zoeter kan maken?

Dankjewel!
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:05:22 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74487240
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 17:54 schreef Paikea het volgende:
Piet,
Ik heb vandaag zelf mayonaise gemaakt. Hij is lekker maar iets te zuur.
Heb jij een tip hoe ik hem wat zoeter kan maken?

Dankjewel!
Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74487368
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
Zure mayonaise is wel lekker, maar deze heeft denk ik een tikkie teveel azijn gekregen
Ik ga het proberen, dankje!
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:14:17 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74487433
Tip, maak suikerstroop, gewoon wat suiker met een beetje water koken en af laten koelen, anders lost het wat lastig op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:43:04 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74488113
Poedersuiker gebruiken.
  zaterdag 14 november 2009 @ 15:23:05 #156
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_74696059
Waarmee kan ik kipfilet marineren? Heb eigenlijk alleen ketjap manis, knoflook, ui, zout&peper en wat oregano/italiaanse kruiden.

kan ik daar iets van brouwen?
  zaterdag 14 november 2009 @ 16:22:52 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74697445
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 15:23 schreef Zwansen het volgende:
Waarmee kan ik kipfilet marineren? Heb eigenlijk alleen ketjap manis, knoflook, ui, zout&peper en wat oregano/italiaanse kruiden.

kan ik daar iets van brouwen?
Citroen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74700240
http://www.ehow.com/how_5487800_home-made-jerky.html

Misschien heb je hier iets aan Piet? Ik kwam het tegen toen ik iets anders zocht, zal je altijd zien!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 18:23:08 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74700577
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:09 schreef krakkemieke het volgende:
http://www.ehow.com/how_5487800_home-made-jerky.html

Misschien heb je hier iets aan Piet? Ik kwam het tegen toen ik iets anders zocht, zal je altijd zien!
Dat wordt in de oven gedroogd, ik zat eerder te denken een stuk mooi rundvlees in grof zeezout te leggen voor een paar dagen wat het conserveerd en het meeste water er uit trekt, aan strips te snijden en dan in een droogkast te hangen (een kastje waar de wanden bestaan uit fijn gaas zodat er geen vliegen bij kunnen.
Beste is natuurlijk bij droog vriezend weer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74700914
Ik heb ooit een survivalprogramma gezien waar een Indiaanse meneer het bij een vuur droogde. Met veel rook tegen de vliegen.
Waarom zou je het niet in de oven willen drogen?
Ik denk dat ik het in de kast met de cv-ketel zou hangen.

Oh en bij vriesweer hoef je je geen zorgen te maken over vliegen!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 18:39:16 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74701020
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:36 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb ooit een survivalprogramma gezien waar een Indiaanse meneer het bij een vuur droogde. Met veel rook tegen de vliegen.
Waarom zou je het niet in de oven willen drogen?
Ik denk dat ik het in de kast met de cv-ketel zou hangen.

Oh en bij vriesweer hoef je je geen zorgen te maken over vliegen!
Als je vlees langzaam droogt wordt een deel van de eiwitten afgebroken in glutamaten en wordt daardoor de smaak voller en mooier, meer umami. Vergelijk het met het goedesalami of droge ham, die rijpen ook maanden terwijl ze langzaam drogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74701643
Aha! Weer wat geleerd!
Ik ben niet gek op ongerookte rauwe ham, maar ik houdt de mogelijkheid open dat dat komt omdat ik alleen supermarkt spul ken.....

Over droge worst gesproken trouwens..... Waarom smaakt droge worst uit Frankrijk zo lekker ranzig? Komt dat door schimmel?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 19:14:41 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74702129
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:58 schreef krakkemieke het volgende:
Aha! Weer wat geleerd!
Ik ben niet gek op ongerookte rauwe ham, maar ik houdt de mogelijkheid open dat dat komt omdat ik alleen supermarkt spul ken.....

Over droge worst gesproken trouwens..... Waarom smaakt droge worst uit Frankrijk zo lekker ranzig? Komt dat door schimmel?
Wat bedoel je met ranzig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74702226
Er zit een andere smaak aan dan aan hollandse salami of boerenmetworst. Sterker. Als je langs zo'n kraam op de franse markt loopt, stinkt het haast, voor hollandse begrippen.
Oef, ik kan het niet goed uitleggen....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 20:11:16 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74703936
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 19:17 schreef krakkemieke het volgende:
Er zit een andere smaak aan dan aan hollandse salami of boerenmetworst. Sterker. Als je langs zo'n kraam op de franse markt loopt, stinkt het haast, voor hollandse begrippen.
Oef, ik kan het niet goed uitleggen....
Je bedoelt die zware lucht, ergens tussen brie, vlees en sperma?
Dat is idd de schimmel en het langzaam gerijpte vlees.
De hollandse salamie of boerenmetworst wordt met kunstmatige smaken op smaak gebracht en kort gerijpt, want rijpen is gewichtsverlies en daar gaat dan de "winst"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74704001
Ah, bedankt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_74706157
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
Mayonaise en slasaus voor de Engelse markt is een stuk zuurder dan de Nederlandse.
Ik kan via-via aan Engelse salad cream komen en dat is nog echt de slasaus zoal wij die vroeger bij ons mam aten.
Wie dit leest is gek
  zaterdag 14 november 2009 @ 22:39:26 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74707636
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 21:38 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Mayonaise en slasaus voor de Engelse markt is een stuk zuurder dan de Nederlandse.
Ik kan via-via aan Engelse salad cream komen en dat is nog echt de slasaus zoal wij die vroeger bij ons mam aten.
voor de belgische markt ook, in Duitsland is er trouwen slecht aan goeie te komen, mayonaise that is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 november 2009 @ 16:43:13 #169
262181 noobdeswoop
arrogant gespuis
pi_74718304
Hoe maakt piet sambal van heel erg hete pepers???
oeh en een TVP'tje
Semi-filantroop met haatneigingen
pi_74879078
Piet,

Ik wilde dit weekend eigenlijk tilapiafilet maken, omwikkeld met spek.

Wat zou daarvoor het beste spek zijn, en hoe kan ik het dan het beste bereiden.
In de oven dacht ik zelf, maar ik weet niet goed op welke temperatuur en hoe lang.
Het gaat om filetjes zoals je ze in een zak koopt bij de meeste winkels tegenwoordig.
Misschien dat ik die voor het wikkelen nog in de lengte doorsnij, zodat ik wat smallere stukken krijg, dan zou het zo'n 5 centimeter breed zijn en 1,5 a 2 dik denk ik..
  vrijdag 20 november 2009 @ 10:55:33 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74879186
quote:
Op zondag 15 november 2009 16:43 schreef noobdeswoop het volgende:
Hoe maakt piet sambal van heel erg hete pepers???
oeh en een TVP'tje
Net zoals je normale sambal maakt, maar dan met handschoenen aan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 10:57:28 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74879228
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 10:51 schreef LieLie het volgende:
Piet,

Ik wilde dit weekend eigenlijk tilapiafilet maken, omwikkeld met spek.

Wat zou daarvoor het beste spek zijn, en hoe kan ik het dan het beste bereiden.
In de oven dacht ik zelf, maar ik weet niet goed op welke temperatuur en hoe lang.
Het gaat om filetjes zoals je ze in een zak koopt bij de meeste winkels tegenwoordig.
Misschien dat ik die voor het wikkelen nog in de lengte doorsnij, zodat ik wat smallere stukken krijg, dan zou het zo'n 5 centimeter breed zijn en 1,5 a 2 dik denk ik..
Haal ontbijtspek bij de groene weg, of een andere degelijke slager.
Maar waarom Tilapia? Neem lekker Heek ofzo, Rode Poon filet, allemaal veel lekkerder dan tilapia.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74879333
Omdat ik tilapia heb, en ook lekker vind Wie weet een volgende keer

Maar de vraag dus, hoe?
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:26:52 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74880006
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 11:01 schreef LieLie het volgende:
Omdat ik tilapia heb, en ook lekker vind Wie weet een volgende keer

Maar de vraag dus, hoe?
Gewoon, rolletjes maken van de tilapiafilets, kruiden en peperen (geen zout, dat zit in het spek)
Omwikkelen met spek en in een ovenschaal de oven in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74886008
Piet, ik heb eendenborstfilets gekocht. Hoe lang moet ik deze garen? Eerst in ruim boter in de pan en daarna paar minuutjes in de oven?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')