abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74487004
Piet,
Ik heb vandaag zelf mayonaise gemaakt. Hij is lekker maar iets te zuur.
Heb jij een tip hoe ik hem wat zoeter kan maken?

Dankjewel!
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:05:22 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74487240
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 17:54 schreef Paikea het volgende:
Piet,
Ik heb vandaag zelf mayonaise gemaakt. Hij is lekker maar iets te zuur.
Heb jij een tip hoe ik hem wat zoeter kan maken?

Dankjewel!
Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74487368
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
Zure mayonaise is wel lekker, maar deze heeft denk ik een tikkie teveel azijn gekregen
Ik ga het proberen, dankje!
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:14:17 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74487433
Tip, maak suikerstroop, gewoon wat suiker met een beetje water koken en af laten koelen, anders lost het wat lastig op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:43:04 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74488113
Poedersuiker gebruiken.
  zaterdag 14 november 2009 @ 15:23:05 #156
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_74696059
Waarmee kan ik kipfilet marineren? Heb eigenlijk alleen ketjap manis, knoflook, ui, zout&peper en wat oregano/italiaanse kruiden.

kan ik daar iets van brouwen?
  zaterdag 14 november 2009 @ 16:22:52 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74697445
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 15:23 schreef Zwansen het volgende:
Waarmee kan ik kipfilet marineren? Heb eigenlijk alleen ketjap manis, knoflook, ui, zout&peper en wat oregano/italiaanse kruiden.

kan ik daar iets van brouwen?
Citroen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74700240
http://www.ehow.com/how_5487800_home-made-jerky.html

Misschien heb je hier iets aan Piet? Ik kwam het tegen toen ik iets anders zocht, zal je altijd zien!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 18:23:08 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74700577
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:09 schreef krakkemieke het volgende:
http://www.ehow.com/how_5487800_home-made-jerky.html

Misschien heb je hier iets aan Piet? Ik kwam het tegen toen ik iets anders zocht, zal je altijd zien!
Dat wordt in de oven gedroogd, ik zat eerder te denken een stuk mooi rundvlees in grof zeezout te leggen voor een paar dagen wat het conserveerd en het meeste water er uit trekt, aan strips te snijden en dan in een droogkast te hangen (een kastje waar de wanden bestaan uit fijn gaas zodat er geen vliegen bij kunnen.
Beste is natuurlijk bij droog vriezend weer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74700914
Ik heb ooit een survivalprogramma gezien waar een Indiaanse meneer het bij een vuur droogde. Met veel rook tegen de vliegen.
Waarom zou je het niet in de oven willen drogen?
Ik denk dat ik het in de kast met de cv-ketel zou hangen.

Oh en bij vriesweer hoef je je geen zorgen te maken over vliegen!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 18:39:16 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74701020
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:36 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb ooit een survivalprogramma gezien waar een Indiaanse meneer het bij een vuur droogde. Met veel rook tegen de vliegen.
Waarom zou je het niet in de oven willen drogen?
Ik denk dat ik het in de kast met de cv-ketel zou hangen.

Oh en bij vriesweer hoef je je geen zorgen te maken over vliegen!
Als je vlees langzaam droogt wordt een deel van de eiwitten afgebroken in glutamaten en wordt daardoor de smaak voller en mooier, meer umami. Vergelijk het met het goedesalami of droge ham, die rijpen ook maanden terwijl ze langzaam drogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74701643
Aha! Weer wat geleerd!
Ik ben niet gek op ongerookte rauwe ham, maar ik houdt de mogelijkheid open dat dat komt omdat ik alleen supermarkt spul ken.....

Over droge worst gesproken trouwens..... Waarom smaakt droge worst uit Frankrijk zo lekker ranzig? Komt dat door schimmel?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 19:14:41 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74702129
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:58 schreef krakkemieke het volgende:
Aha! Weer wat geleerd!
Ik ben niet gek op ongerookte rauwe ham, maar ik houdt de mogelijkheid open dat dat komt omdat ik alleen supermarkt spul ken.....

Over droge worst gesproken trouwens..... Waarom smaakt droge worst uit Frankrijk zo lekker ranzig? Komt dat door schimmel?
Wat bedoel je met ranzig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74702226
Er zit een andere smaak aan dan aan hollandse salami of boerenmetworst. Sterker. Als je langs zo'n kraam op de franse markt loopt, stinkt het haast, voor hollandse begrippen.
Oef, ik kan het niet goed uitleggen....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 20:11:16 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74703936
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 19:17 schreef krakkemieke het volgende:
Er zit een andere smaak aan dan aan hollandse salami of boerenmetworst. Sterker. Als je langs zo'n kraam op de franse markt loopt, stinkt het haast, voor hollandse begrippen.
Oef, ik kan het niet goed uitleggen....
Je bedoelt die zware lucht, ergens tussen brie, vlees en sperma?
Dat is idd de schimmel en het langzaam gerijpte vlees.
De hollandse salamie of boerenmetworst wordt met kunstmatige smaken op smaak gebracht en kort gerijpt, want rijpen is gewichtsverlies en daar gaat dan de "winst"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74704001
Ah, bedankt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_74706157
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
Mayonaise en slasaus voor de Engelse markt is een stuk zuurder dan de Nederlandse.
Ik kan via-via aan Engelse salad cream komen en dat is nog echt de slasaus zoal wij die vroeger bij ons mam aten.
Wie dit leest is gek
  zaterdag 14 november 2009 @ 22:39:26 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74707636
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 21:38 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Mayonaise en slasaus voor de Engelse markt is een stuk zuurder dan de Nederlandse.
Ik kan via-via aan Engelse salad cream komen en dat is nog echt de slasaus zoal wij die vroeger bij ons mam aten.
voor de belgische markt ook, in Duitsland is er trouwen slecht aan goeie te komen, mayonaise that is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 november 2009 @ 16:43:13 #169
262181 noobdeswoop
arrogant gespuis
pi_74718304
Hoe maakt piet sambal van heel erg hete pepers???
oeh en een TVP'tje
Semi-filantroop met haatneigingen
pi_74879078
Piet,

Ik wilde dit weekend eigenlijk tilapiafilet maken, omwikkeld met spek.

Wat zou daarvoor het beste spek zijn, en hoe kan ik het dan het beste bereiden.
In de oven dacht ik zelf, maar ik weet niet goed op welke temperatuur en hoe lang.
Het gaat om filetjes zoals je ze in een zak koopt bij de meeste winkels tegenwoordig.
Misschien dat ik die voor het wikkelen nog in de lengte doorsnij, zodat ik wat smallere stukken krijg, dan zou het zo'n 5 centimeter breed zijn en 1,5 a 2 dik denk ik..
  vrijdag 20 november 2009 @ 10:55:33 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74879186
quote:
Op zondag 15 november 2009 16:43 schreef noobdeswoop het volgende:
Hoe maakt piet sambal van heel erg hete pepers???
oeh en een TVP'tje
Net zoals je normale sambal maakt, maar dan met handschoenen aan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 10:57:28 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74879228
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 10:51 schreef LieLie het volgende:
Piet,

Ik wilde dit weekend eigenlijk tilapiafilet maken, omwikkeld met spek.

Wat zou daarvoor het beste spek zijn, en hoe kan ik het dan het beste bereiden.
In de oven dacht ik zelf, maar ik weet niet goed op welke temperatuur en hoe lang.
Het gaat om filetjes zoals je ze in een zak koopt bij de meeste winkels tegenwoordig.
Misschien dat ik die voor het wikkelen nog in de lengte doorsnij, zodat ik wat smallere stukken krijg, dan zou het zo'n 5 centimeter breed zijn en 1,5 a 2 dik denk ik..
Haal ontbijtspek bij de groene weg, of een andere degelijke slager.
Maar waarom Tilapia? Neem lekker Heek ofzo, Rode Poon filet, allemaal veel lekkerder dan tilapia.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74879333
Omdat ik tilapia heb, en ook lekker vind Wie weet een volgende keer

Maar de vraag dus, hoe?
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:26:52 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74880006
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 11:01 schreef LieLie het volgende:
Omdat ik tilapia heb, en ook lekker vind Wie weet een volgende keer

Maar de vraag dus, hoe?
Gewoon, rolletjes maken van de tilapiafilets, kruiden en peperen (geen zout, dat zit in het spek)
Omwikkelen met spek en in een ovenschaal de oven in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74886008
Piet, ik heb eendenborstfilets gekocht. Hoe lang moet ik deze garen? Eerst in ruim boter in de pan en daarna paar minuutjes in de oven?
pi_74887020
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 14:42 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, ik heb eendenborstfilets gekocht. Hoe lang moet ik deze garen? Eerst in ruim boter in de pan en daarna paar minuutjes in de oven?
geen boter of olie! je snijd de filet op de vetkant in, dan in hete pan op de vetkant aanbraden, omdraaien als t n mooi kleurtje heeft en dan bakt de filet in zijn eigen vet. tijd ong 25 minuten geloof ik
pi_74887070
oh shit. ik heet geen piet, sorry tijd kan btw ook wat minder zijn afhankelijk vd grootte
  vrijdag 20 november 2009 @ 15:37:11 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74887605
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 15:15 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

geen boter of olie! je snijd de filet op de vetkant in, dan in hete pan op de vetkant aanbraden, omdraaien als t n mooi kleurtje heeft en dan bakt de filet in zijn eigen vet. tijd ong 25 minuten geloof ik
Neeeee
Wiebertvormig insnijden op de vette kant met een scherp mes, je kan rustig een beetje vet in de pan doen, niet teveel, en op laag vuur braden en pas op het einde de rode kant dichtschroeien. De spekkant wordt dan heerlijk knapperig.
Laten rusten voor je hem aan plakjes snijdt.
Wil je ook een canard a lorange saus recept?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 15:47:10 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74887885
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:43:06 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74889735
Ik doe altijd zo'n 6 minuten op de velkant, 3 minuten op de andere kant. Hooguit.
25 minuten overleeft ie niet hoor.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:46:48 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74889858
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 16:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe altijd zo'n 6 minuten op de velkant, 3 minuten op de andere kant. Hooguit.
25 minuten overleeft ie niet hoor.
Ik time het niet, maar bij mij ligt ie er langer in, maar ik gaar hem langzaam op laag vuur. Wordt altijd mooi roze. Ik heb hem hooguit 30 seconden op de rode kant, is alleen kleur geven, garen doe ik hem helemaal op de huid.
Wellicht moet ik er bij zeggen dat ze ca 400 gram wegen die ik koop, en Barbarie eend is, geen pekingeend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:53:48 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74890063
Ja, dat scheelt ook nogal ja, een eendenborstje van de appie of zo'n dikke Barbarie, die is makkelijk 2 keer zo groot. En een wild eendenborstje juist weer de helft zo groot.
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:00:49 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74890285
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 16:53 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat scheelt ook nogal ja, een eendenborstje van de appie of zo'n dikke Barbarie, die is makkelijk 2 keer zo groot. En een wild eendenborstje juist weer de helft zo groot.
Een wild eendeborstje is dan ook 4 keer zo lekker, mmmmm wilde schiet eend, moet dringend weer eens naar de Hanos.
Wilde gans is ook zo lekker vind ik, maar geloof dat de meeste mensen dat niet lekker vinden. Vroegah mocht je nog ganzen schieten, fuut, snip, patrijs, oh god, wat is dat lekker. Een vriendin van mij is vogelaar, die ze eens verdomme, als ik eens trots een vogel gezien heb, heb jij hem gegeten en weet je hoe je hem klaar maakt. Maar goed, een Hop heb ik ook wel eens gezien in NL (zeer zeldzaam, was bij Woold, vlak bij de pomp van annie lensing voor de kenners) maar nooit gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:04:33 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74890390
Ik at een tijdje terug tot 2 keer toe in korte tijd gans waarbij ik zou zweren dat het gewoon eend was. Maar Kok hield vol dat het gans was. Ik twijfel nog steeds. Zijn er van die kleine gansjes? Met borstjes zo groot als die van de eend van appie en ook gewoon zo smaken? Nee toch?
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:06:34 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74890448
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 17:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik at een tijdje terug tot 2 keer toe in korte tijd gans waarbij ik zou zweren dat het gewoon eend was. Maar Kok hield vol dat het gans was. Ik twijfel nog steeds. Zijn er van die kleine gansjes? Met borstjes zo groot als die van de eend van appie en ook gewoon zo smaken? Nee toch?


Tamme gans?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74899797
Thanks Piet, de eend was subliem. Samen met een stampotje was het een heerlijk maal!
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:38:14 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74901918
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 22:41 schreef Underdoggy het volgende:
Thanks Piet, de eend was subliem. Samen met een stampotje was het een heerlijk maal!
Hoe heb je hem gemaakt en wat voor een saus erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:40:02 #188
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_74901961
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:42:21 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74902025
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:40 schreef Q.E.D. het volgende:
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
dat vertel ik hier liever niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:44:17 #190
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_74902079
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dat vertel ik hier liever niet
Nee ik bedoel hoe je het bereidt

Je eigen saus maken neem ik aan?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_74902108
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:40 schreef Q.E.D. het volgende:
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
Hetzelfde als de rest van de wereld. Jaja, zelfs de koningin doet het!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:48:38 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74902213
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:44 schreef Q.E.D. het volgende:

[..]

Nee ik bedoel hoe je het bereidt

Je eigen saus maken neem ik aan?
en zelf spagetti maken natuurlijk.
Zal morgen even een recept posten, ga nu mandje in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74906892
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe heb je hem gemaakt en wat voor een saus erbij?
Gezien het vrij grote eenden waren heb ik hem geheel in eigen vet zoals jij beschreef gebakken. Het vet laagje werd inderdaad heerlijk knapperig.
Als saus wilde ik een rode wijn saus maken. Echter na jouw tip toch een scheut grand marnier en sinaasappelsap toegevoegd. Verder geserveerd met een rucola stampotje.
pi_74939812
Piet, hoe maak je goede aardappel gratin?

Ik heb een recopt via internet gemaakt (hier en daar aangepast aan mijn smaak), maar het blijft bij te nat, de aardappels drijven in de room en het is niet mooi ingekookt. Hoe maak jij het?
pi_74966442
Piet, ik heb gisteren overheerlijke Risotto gemaakt, onder meer met verse bladspinazie. Kan ik die vandaag nog opwarmen? En zo ja, wat raad je me aan, magnetron of met bouillon. Zelf vind ik het met bouillon vaak zo papperig worden. (Ja, ik weet dat je risotto uberhaupt niet op zou moeten warmen, maar deze is zo lekker, die smaakt ook dan nog wel goed)

Het gaat me vooral om de spinazie, mag je die opwarmen?
Ik weet het ook niet
  donderdag 26 november 2009 @ 15:55:40 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75023117
quote:
Op maandag 23 november 2009 16:07 schreef Freak188 het volgende:
Piet, hoe maak je goede aardappel gratin?

Ik heb een recopt via internet gemaakt (hier en daar aangepast aan mijn smaak), maar het blijft bij te nat, de aardappels drijven in de room en het is niet mooi ingekookt. Hoe maak jij het?
Neem bloemige aardappels en snij die zo dun mogelijk, chipsdun als het kan. Doe het in een overschaal, room met fijnhakte knofteen en zout erover en in de oven op 175 graden tot goudbruin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 15:56:06 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75023131
quote:
Op dinsdag 24 november 2009 16:00 schreef Dunckie het volgende:
Piet, ik heb gisteren overheerlijke Risotto gemaakt, onder meer met verse bladspinazie. Kan ik die vandaag nog opwarmen? En zo ja, wat raad je me aan, magnetron of met bouillon. Zelf vind ik het met bouillon vaak zo papperig worden. (Ja, ik weet dat je risotto uberhaupt niet op zou moeten warmen, maar deze is zo lekker, die smaakt ook dan nog wel goed)

Het gaat me vooral om de spinazie, mag je die opwarmen?
Ja, die mag je opwarmen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75023821
quote:
Op donderdag 26 november 2009 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, die mag je opwarmen
Ik had het ondertussen al gedaan, en ik leef nog
Waar komt het verhaal dat je spinazie niet nog eens op mag warmen vandaan?
Ik weet het ook niet
  donderdag 26 november 2009 @ 16:22:23 #199
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75023967
Zou het nitriet gehalte zo hoog maken dat het slecht voor je was of zoiets.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 26 november 2009 @ 16:31:59 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75024309
Spinazi niet opwarmen is bakerpraat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 16:38:05 #201
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75024501
Was het niet dat het wel mocht als je er maar een ei bij at ofzo?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_75024518
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:18 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Ik had het ondertussen al gedaan, en ik leef nog
Waar komt het verhaal dat je spinazie niet nog eens op mag warmen vandaan?
Nitraten die zich omzetten in nitriet. Is ergens in de jaren 80 een keer gebeurd in de koeling van een supermarkt, ontdooid en opnieuw ingevroren, en dat heeft levens gekost.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 26 november 2009 @ 16:53:53 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75025095
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nitraten die zich omzetten in nitriet. Is ergens in de jaren 80 een keer gebeurd in de koeling van een supermarkt, ontdooid en opnieuw ingevroren, en dat heeft levens gekost.
Bullshit, echt dikke dikke bullshit
Het was een koelvloeistof die het had besmet, en het was geen spi-nazi maar nazi Goering
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/heineken2.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75025821
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bullshit, echt dikke dikke bullshit
Het was een koelvloeistof die het had besmet, en het was geen spi-nazi maar nazi Goering
Vast wel, maar volgen mij is daardoor wel het beeld ontstaan. Dan gaan er ineens mensen dood, wordt de oorzaak op nitriet vastgesteld, en dan wordt aan het bestaande verhaaltje dat nitraat zich omzet in nitriet de dodelijkheid toegevoegd. Als dan later blijkt hoe het precies zat, is de legende al geboren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_75025946
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bullshit, echt dikke dikke bullshit
Het was een koelvloeistof die het had besmet, en het was geen spi-nazi maar nazi Goering
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/heineken2.html
He oen, da's de verkeerde link!
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html

Ik had zojuist het artikel opgezocht om jouw verhaal te steunen met een bron, wil ik 'm posten, zie ik dat jij je post geëdit hebt, gooi ik de boel weg, zie ik nu dat je linkt naar een ander schandaal.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_75026328
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:17 schreef sigme het volgende:

[..]

He oen, da's de verkeerde link!
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html

Ik had zojuist het artikel opgezocht om jouw verhaal te steunen met een bron, wil ik 'm posten, zie ik dat jij je post geëdit hebt, gooi ik de boel weg, zie ik nu dat je linkt naar een ander schandaal.
Bij het bedrijf waar ik toen werkte (een voedingsmiddelenbedrijf) is naar aanleiding van deze tragedie alle koelvloeistof (Glycol) in de procesinstallaties vervangen door een niet-giftige variant.
Deze niet-giftige glycol werd ook gebruikt om Oostenrijkse wijn zoeter te maken, maar dat was weer een ander schandaal.
Wie dit leest is gek
  donderdag 26 november 2009 @ 17:31:29 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75026429
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Vast wel, maar volgen mij is daardoor wel het beeld ontstaan. Dan gaan er ineens mensen dood, wordt de oorzaak op nitriet vastgesteld, en dan wordt aan het bestaande verhaaltje dat nitraat zich omzet in nitriet de dodelijkheid toegevoegd. Als dan later blijkt hoe het precies zat, is de legende al geboren.
Nee, het niet mogen opwarmen van Spinazie was al daarvoor een legende, mijn oma vertelde dat al.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75026626
Gelukkig hebben we Piet
Ik weet het ook niet
pi_75026633
Nog 'n beetje achtergrond info bij het nitraat/nitriet verhaal: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spinazie#Nitrietvorming

Dus dat Piet's oma het vertelde komt waarschijnlijk omdat het toen aanzienlijk meer hout sneed dan met de huidige stand van koelkasten e.d.

en
quote:
Met name bij zwakkere mensen, zoals kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouden van dagen, blijft het echter raadzaam om op te passen met spinazie die niet vers is.
geldt natuurlijk voor alle voedingsmiddelen wel...
pi_75026902
Bedankt!
Ik weet het ook niet
pi_75031378
Niet dat ik de basisaanwijzingen van ColdFeet niet waardeer (want: wél! ), maar ik zou toch ook graag van Piet willen weten wat voor lekkers hij met polenta uit de mouw kan schudden.

Ik heb twee kilo maisgries in mijn keuken staan en nog nooit polenta gegeten, dus kom maar op met de gouden tip!
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 26 november 2009 @ 20:12:39 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  donderdag 26 november 2009 @ 20:16:25 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75031591
Zoals een allerschattigste italiaanse vriendin me ooit zei, een lekker recept voor polenta? Polenta is helemaal niet lekker.
:-)
Maar goed, ik heb polenta wel vaker gegeten, maar eigenlijk zelden gemaakt. Polenta moet vooral lang koken en stevig geroerd worden. Het lekkerste vind ik nog polenta tot een soort pudding te koken, en dan plakken van te snijden en die kort te bakken of te grillen en dat als bijlage bij gesmoord wild zwijn (te eten bij A Tavola in de Wallstrasse in Düsseldorf)
Let wel, een plakje ter grote van een creditcard en ongeveer een 1 1/2 cm dik, meer moet je echt niet willen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 20:17:04 #214
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75031610
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:09 schreef minilot het volgende:
ik zou toch ook graag van Piet willen weten wat voor lekkers hij met polenta uit de mouw kan schudden.
In een naam topic van Piet? Hoe merkwaardig
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 26 november 2009 @ 20:18:14 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75031653
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:12 schreef RobinOok het volgende:

Nikkie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75031706
Zeg, polentazeuren, zit eens even niet mijn voorpret te verpesten!
Laat mij nou nog even rozig denken dat ik het reusachtig lekker vind straks.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 26 november 2009 @ 20:28:07 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75031932
Okay, okay
1 liter boullion
300 gram polenta
50 gram parmasan of harde schapenkaas
kook de polenta in een pan met dikke bodem met stevig roeren op een laag vuur. 15 minuten koken, dan de kaas toevoegen en dan met een deksel op de pan 15 minuten laten doorgaren (vuur uit)

Giet de polenta in een cake vorm en laat hem afkoelen tot de volgende dag.
Snij er plakken van en bak die, of grill die, serveren als kleine bijlage.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75031968
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Snij er plakken van en bak die, of grill die, serveren als kleine bijlage.
Kleine bijdrage.
Maar: olé en dank je wel. Iets met schapenkaas kán niet smerig zijn.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 26 november 2009 @ 20:50:46 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75032699
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nikkie?

Ja, je zou het bijna denken he?
Maar aan de andere kant, zo bijzonder is het niet, polenta smerig vinden.
  donderdag 26 november 2009 @ 20:53:38 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75032810
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Kleine bijdrage.
Maar: olé en dank je wel. Iets met schapenkaas kán niet smerig zijn.
Dit is de rijkeluis versie, normaal wordt het alleen maar met water en zout gekookt.
Polenta is echt armoede eten, voor mensen die geen tarwe konden betalen om brood of pasta te maken. Wordt tegenwoordig alleen nog maar uit nostalgie gemaakt, of chique versie die ik neerzet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 20:54:36 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75032834
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, je zou het bijna denken he?
Maar aan de andere kant, zo bijzonder is het niet, polenta smerig vinden.
Eet het dan ook eigenlijk alleen als ik in de herfst in Düsseldorf ben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75033278
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Polenta is echt armoede eten, voor mensen die geen tarwe konden betalen om brood of pasta te maken. Wordt tegenwoordig alleen nog maar uit nostalgie gemaakt
Geen punt, dan zetten we er een fraaie verfilming van Pinokkio bij op en eten we er goedkope sardientjes bij. Thema-avondje.
Let me see you stripped down to the bone
pi_75042301
Mijn moeder maakt altijd de Turkse versie van polenta, niet te eten. Ik ga de Italiaanse versie maar eens proberen, klinkt iets lekkerder.
  vrijdag 27 november 2009 @ 00:41:39 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75042338
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 00:39 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn moeder maakt altijd de Turkse versie van polenta, niet te eten. Ik ga de Italiaanse versie maar eens proberen, klinkt iets lekkerder.
Vertel, wat is de turkse versie van polenta?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75042444
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 00:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel, wat is de turkse versie van polenta?
Ehm, het wordt gemaakt van maismeel, heel veel roomboter, water en kaas. Het ziet er ongeveer zo uit:



Ik vind het echt nergens naar smaken, maar misschien is het met bouillon wel lekkerder. Het wordt overigens gegeten in het noorden van Turkije, de rest van Turkije is er niet zo bekend mee.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')