Stond een recept in de allerhande daarvoorquote:Op zaterdag 26 december 2009 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
waarom eet iedereen ineens eend in portsaus?
Zuchtquote:Op zaterdag 26 december 2009 22:16 schreef borisz het volgende:
[..]
Stond een recept in de allerhande daarvoor. http://www.ah.nl/recepten/recept?id=597298
quote:Op vrijdag 20 november 2009 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
Dat schort was om die bakken saus te openen?quote:Op zaterdag 26 december 2009 18:57 schreef Quantie het volgende:
quermetten
[ afbeelding ]Da's mijn familie.
Kippenborst in de saus van de eend a la Jerez. Warme recycling.quote:Op zaterdag 26 december 2009 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ressies a la froid
Geniet gewoon elke dag van wat je doet en eet, Tezzquote:Op zondag 27 december 2009 22:04 schreef Tezz het volgende:
Ik ben al de hele dag gruwelijk aan het 'snaaien'. Ik sta denk ik nog in de kerst-modus...
Ben begonnen vanmorgen met crackers met kaas. Vervolgens als lunch een aardappelsalade met geroosterd brood, toen op een feestje de snackjes van tafel af gejat (chips, nootjes, blokjes kaas, gehaktballetjes).
Als avondeten een biefstukje met tomatensalade.
Bij de koffie twee chocolaatjes en nu zit ik restjes geitekaas op te eten met een drupje honing.
Zucht. Morgen water en brood....
Ja je hebt gelijk. Maar soms is het een beetje (te) veel van het goede...quote:Op zondag 27 december 2009 23:07 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Geniet gewoon elke dag van wat je doet en eet, Tezz
Ik zit aan een wijntje alvast te wennen dat ik morgen weer gewoon aan het werk ben
Herkenbaarquote:Op maandag 28 december 2009 14:13 schreef _Arual_ het volgende:
Scrambled pannenkoekmet banaan
Vier jaar terug kon ik niet koken. Nu rol ik sushi, bak taarten waarbij je dozijnen eieren moet splitsen, brouw zelf soepen... Maar een pannenkoek of ei bakken, dat is vragen om problemen.
ziet er leuk, lief en lekker uit. Eet smakelijkquote:Op maandag 28 december 2009 17:31 schreef Tezz het volgende:
Dochterlief was blij met het toetje:
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |