| Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 00:04 |
| Vanavond ganzelever gegeten, gepepert en kort aangebraden in boter, daarna met knapperig pyramidezout erop geserveerd. Goddelijk lekker. Maar hoe vinden de andere cullinauten een lekkere manier om Foie gras te eten? | |
| DutchieBre | zondag 13 december 2009 @ 00:06 |
quote: HiHi .. Je probeert linkse boomknuffelaars te bereiken hier op fok! ? Ik ben er niet weg van, sterker nog, ik vind het niet eens lekker, in de periode dat ik in Frankrijk woonde was het iedere Kerst een soort traditie om dit te eten .. Gelukkig werd voor DutchieBre dan een heerlijke zalm bereid | |
| Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 00:08 |
quote:kweekzalm uit noorwegen? | |
| DutchieBre | zondag 13 december 2009 @ 00:09 |
quote:Zeg knul .. Ik zei toch niet dat ik een linkse boomknuffelaar was | |
| Fogel | zondag 13 december 2009 @ 00:10 |
| Ik heb het tot dusverre (in restaurants) uitsluitend koud geserveerd gekregen, maar jouw bereiding klinkt prima. | |
| mgerben | zondag 13 december 2009 @ 00:11 |
| Hehehe, reltopic. Wel hoop ik dat Frankrijk nóóit toegeeft aan die hypocriete boomknuffel-nonsens. Foie gras is geen dagelijkse snack, maar exclusief en daarom zó fantastisch. On topic, heb het een keer een tikje gebraden op toast gedaan - vreselijk lekker, maar ik kreeg van een Fransman een blik alsof ik voorstelde om de monarchie daar her in te voeren. | |
| Fogel | zondag 13 december 2009 @ 00:12 |
quote:Hehe, de boomknuffelaars hebben zich al gemeld Misschien zal ik zelf eens een topic maken over het bereiden van walvis, een van de weinige producten uit de zee die naar mijn mening wel goed smaakt | |
| Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 00:14 |
| had het bij reerugfiletbiefstuk gemaakt, erg lekker, maar niet helemaal perfect, op minitoast klinkt goed, wellicht met iets fruitigs. | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 00:15 |
| De zwaarste overwinning smaakt het best. Schaamteloze tvp. | |
| DutchieBre | zondag 13 december 2009 @ 00:15 |
quote:Met een lekker sausje op soya basis ? | |
| DutchieBre | zondag 13 december 2009 @ 00:18 |
quote:Waar kan ik het mee vergelijken ? | |
| Darkestrah | zondag 13 december 2009 @ 00:24 |
| Ik heb het één keer op, ik moest kotsen. Letterlijk. | |
| Fogel | zondag 13 december 2009 @ 00:26 |
quote:Een stuk walvisbiefstuk met wat foie gras erop en eventueel wat cranberrysaus erbij lijkt me op zich geen foute combinatie In Hongarije kreeg ik als ik het goed herinner een stuk ree (maar kan ook een ander stuk wild zijn geweest) met daarop een schijf (Hongaarse) foie gras, en dat was een OK combinatie. @DutchieBre, de smaak is eerder richting rund en wild dan "seafood", wacht op mijn walvistopic (zal waarschijnlijk rond de kerst worden) voor recepten en dan gaan we het hier weer verder over de foie gras hebben. | |
| conleche | zondag 13 december 2009 @ 00:31 |
| Jij bedoelt gewoon de verse lever gebraden. Daar ben ik niet zo'n fan van. Toen ik in Frankrijk woonde kreeg ik dat van toenmalig schoonpapa met kerst altijd. Met meegebakken partjes appel. 1 à 2 happen, daarna werd ik er misselijk van. Weet niet waarom. De ganzenleverpaté daarentegen vind ik wel heerlijk. Op warme toast, met een beetje uiencompôte. Maar ik heb wel gewetensbezwaren. Maar heel soms begraaf ik mijn hoofd in het zand en eet het toch. Kutkeuze's altijd. | |
| Nembrionic | zondag 13 december 2009 @ 00:36 |
| En niemand die vraagt wat pyramidezout is? | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 00:37 |
quote:Hippie! Nee natuurlijk niet. Ik zeg: dan is de foie gras een goeie reden om nog één keer aan de hysterie te ontsnappen. | |
| conleche | zondag 13 december 2009 @ 00:38 |
quote:Wat is pyramidezout, Piet?? In mijn hoofd had ik het vertaald naar zo'n potje met grof camarguezout, maar da's natuurlijk onzin | |
| Nembrionic | zondag 13 december 2009 @ 00:46 |
quote:Debiel toch? Lekker man, vlees FG overigens 1 keer gegeten en ik eet het nooit meer. Niet vanwege de smaak maar vanwege de structuur. Ik moest kokhalzen | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 00:52 |
| Overigens, eigenlijk, trouwens -- walg ik van lever. Ik heb een kleine smaak. Dat terzijde. | |
| Noek | zondag 13 december 2009 @ 09:16 |
quote:Stel je niet zo afschuwelijk aan. Denk je werkelijk dat je de enige Fok!ker bent die het weleens heeft gegeten? Nou, hulde. Het is niet alsof het duizenden euro's kost en dat het uit de reet van Toetanchamon is getrokken, zo exclusief is het. Ja gegeten, meerdere malen. Het wil nog weleens in een menu voorkomen en ik vind het niet zo bijzonder smaken eigenlijk. | |
| Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 11:07 |
quote:Is zout uit cyprus, dat uit heel decoratieve pyramidevormige kristallen bestaat ![]() Is erg lekker knapperig op je eten. | |
| RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 11:50 |
| Ik vind het heeeeerlijk maar heb het toch nog nooit zelf klaargemaakt. Dat komt ook een beetje omdat ik wel vind dat als ik het dan ooit zou gebruiken het ook echt de moeite waard moet zijn. Het moet iets toevoegen. Maar goed, aan de andere kant is het natuurlijk ook gewoon koud watervrees. Ik kreeg tijdje terug ergens als amuse een simpele rilette-achtige prut/pate van eend met daarin af en toe wat kleine bommetje foi gras. Ik vond het ontroerend simpel en lekker. Als iemand me daar nou even het exacte recept van kan bezorgen, dan wil ik wel aan de gang. Maar op de een of andere manier trekt het me niet om zomaar zelf wat te experimenteren. (wat ik met andere ingredienten wel makkelijk zou doen) | |
| shmoopy | zondag 13 december 2009 @ 13:38 |
| Topic opgeruimd. CUL is bedoeld voor culinaire zaken, niet voor de ethische kant daarvan, die discussie (vegetarisch welles/nietes, dierenleed) kunnen in LIF of GC gestart worden, hier gaat het over eten. We gaan weer ontopic. [ Bericht 92% gewijzigd door shmoopy op 13-12-2009 13:47:01 ] | |
| Isabeau | zondag 13 december 2009 @ 15:12 |
| Ik heb denk ik maar 1x in mijn leven echte foie gras gegeten en dat was in een goed restaurant. Ik vond het werkelijk heerlijk. Maar is het eigenlijk niet ontzettend duur en waar koop je zoiets tegenwoordig nou? | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 15:17 |
quote:In het winkeltje van de paling en de Drosteflikken. | |
| Isabeau | zondag 13 december 2009 @ 15:20 |
quote:Dat heeft mijn albert heijn ook | |
| fratsman | zondag 13 december 2009 @ 15:22 |
quote:Ik ook één keer, maar dat vergeet ik van m'n leven niet meer, zo lekker. | |
| golfer | zondag 13 december 2009 @ 16:07 |
quote:Bij de bekende delicatessenzaak De Leeuw in Amsterdam betaal je 17,50 per 100 gram voor naturel en 21,50 per 100 gram voor foie gras met zomertruffel. | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 16:24 |
| Mijn vader kreeg vroeger met Kerst van een zakenrelatie een pond van dat spul toegestuurd. Ik vond het walgelijk, vieze levertroep. Aan mijn ouders was het wel besteed. | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 16:25 |
| Maar dat was ganzenleverpaté, bedenk ik me nu. | |
| Multivitamine | zondag 13 december 2009 @ 17:37 |
quote:Dat is idd heul niet hetzelfde! OT: Nooit gegeten, lijkt mij wel lekker. Waar zoiets te kopen? | |
| Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 17:45 |
quote:Auw, das erg duur. | |
| lekzzz | zondag 13 december 2009 @ 17:56 |
| Heb wel eens carpaccio met eendelever krullen erop gehad, was ook erg smaakvol. Hoorde later pas hoe het gemaakt werd | |
| conleche | zondag 13 december 2009 @ 18:11 |
quote:Maar dat zal ook de paté zijn toch? Hoe wil je anders die zomertruffel in zo'n hele lever krijgen? | |
| tonja | zondag 13 december 2009 @ 18:16 |
| Ik heb vorig jaar in Hoorn, in Jozua's restaurant met pernod aangemaakte (wat dat ook moge inhouden) ganzelever gegeten. Goddelijk. ![]() En smeltende eendenlever op fazant. ![]() Krijg ernstig trek van dit topic | |
| golfer | zondag 13 december 2009 @ 18:20 |
quote:Het is als terrine bij hun: ![]() | |
| conleche | zondag 13 december 2009 @ 18:21 |
quote:Precies! Wat Piet had was anders, meer als het stukje op de fazant op de foto boven jouw post. Denk ik. | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 18:23 |
quote:Dat is dan toch wat anders dan de onbewerkte lever? Die je bakt of grillt of weetikwat? | |
| conleche | zondag 13 december 2009 @ 18:31 |
quote:Ja heel anders. Die terrine is pa†é. Die onbewerkte lever ziet er, onbereid, zo uit: | |
| golfer | zondag 13 december 2009 @ 18:33 |
quote:Klopt. Ik heb het eigenlijk alleen maar gegeten als al bewerkte terrine of paté. | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 18:43 |
quote:Hrm. Er zitten enge plekjes op. | |
| Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:45 |
quote:Gijs heeft oma ducks drankenkast geplunderd. | |
| Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 18:58 |
| Dat wat ik gekocht heb waren idd gewoon drie levers. | |
| Ringo | zondag 13 december 2009 @ 19:02 |
quote:Grand Marnier? Of komt dat bij de bereiding van pas? | |
| Pietverdriet | zondag 13 december 2009 @ 19:05 |
quote:Grand Marnier bij de ganzelever, dat lijkt me niet zo een lekkere combi, die sinaasappel smaakt me veel te sterk tegenover de zachte romige smaak van de ganzelever. | |
| Xenomaniac | zondag 13 december 2009 @ 19:16 |
| Haha, Piet, ik heb een tijdje geleden zo'n ruzie over Foie Gras gehad, niet te kort. Ik was op een reuni in Fontainebleau, Gezellig, lekker gegeten bla, bla. Dus ik laat de foto's aan mijn broer zien. Zit zijn vrouw (die-hard vega) er naast. Heel onschuldige foto: we zitten allemaal aan tafel. Maar zij kijkt wat er op de borden ligt; een stukje vlees met zo'n fijne krul erop. Of ik wel goed bij mijn hoofd was? Of ik wel wist.... Nah, je begrijpt het wel, het was begin oktober en ik heb ze sindsdien niet meer gezien terwijl mijn broer het vroeger ook gewoon lekker vond. Het spijt me verder voor de correcten; ik stop er niet mee. Ik bestel het niet apart, maar als het in/bij/op een gerecht zit neem ik het gewoon mee naar achteren. | |
| RobinOok | zondag 13 december 2009 @ 19:39 |
quote:In R'dam bij Treuren. | |
| Dromelot | zondag 13 december 2009 @ 19:46 |
| Super dat ik net dit topic tegenkom! Hier in de middle of nowhere is t dus natuurlijk nergens te koop, maar nu ben ik de site Fine foods online tegengekomen en dat ziet er wel ok uit. Nu weet ik heel goed hoe foie gras smaakt maareh welke moet ik hebben om een beetje in de buurt te komen van wat ik in restaurants eet. Ben er inmiddels achter dat ik 'entier' moet hebben. Maar is dit lekker: ![]() Ps zelf maken is geen optie | |
| #ANONIEM | zondag 13 december 2009 @ 21:21 |
| afgelopen zomer in frankrijk voor het eerst foie gras op. de pate vond ik zalig, dat wat piet had niet. | |
| Mirjam | zondag 13 december 2009 @ 23:09 |
quote:écht wel. luister naar shmoopy. open maar een eigen topic in GC ofzo als je het wilt hebben over de barbaarsheid. hier gaat de bezem doorheen. | |
| #ANONIEM | zondag 13 december 2009 @ 23:15 |
quote: Over de pannenkoeken en dan flamberen. | |
| #ANONIEM | zondag 13 december 2009 @ 23:20 |
quote:zo'n topic zou lijkt mij ook wel in cul moeten kunnen met een goede OP. Ik kende alle verhalen over foie gras btw maar had het nog nooit geproefd. Juist waarom mensen er zo lyrisch over spreken wilde ik het toch een keer eten. En frankrijk was dus het land daarvoor. | |
| Ghost84 | zondag 13 december 2009 @ 23:24 |
| Bij het mesten, de zogenaamde gavage (in het Nederlands ook stoppen of pillen genoemd), worden ganzen of eenden enkele malen per dag via een 20-30 cm lange trechter mechanisch of pneumatisch gevoerd met hoogcalorisch voer (traditioneel is dat maïspap of deegballetjes, gedrenkt in melk of olijfolie, of met graan en vet. Daarnaast wordt soms het drinkwater gezouten om dorst op te wekken. Op deze wijze kan de lever abnormaal opzwellen. Het mesten ook op een ietwat andere manier, namelijk door het inbrengen van een zachtrubberen buis tot in de krop en door een maalsysteem de gekookte maïs toedienen. Die methode is tijdrovend en dus duurder, maar levert een hogere kwaliteit lever. Doordat eenden makkelijker te houden en sneller vet te mesten zijn, is de (Franse) industrie overgestapt op het mesten van een kruising tussen een Pekingeend en een gans, de Mulard. Ook deze eendenlever kan een gewicht bereiken van meer dan 1 kg. De Franse term foie gras betekent vette lever en kan dus evengoed op eenden slaan. Een eendenlever is meer uitgesproken van smaak door een reflux van gal tijdens de slacht. Dikwijls wordt eendenlever verkocht als (duurdere) ganzenlever Nou hoop dat je echt ganzelever bedoelt | |
| HAL9000S | zondag 13 december 2009 @ 23:25 |
| Afgelopen weekend in Antwerpen nog gegeten op een stukje getoast krentenbrood met port-gelei Heerlijk. | |
| JayKudo | zondag 13 december 2009 @ 23:31 |
| dan open je lekker je eigen topic. klaar nu, ik ben geen papegaai. [ Bericht 79% gewijzigd door Mirjam op 13-12-2009 23:32:47 ] | |
| Isabeau | zondag 13 december 2009 @ 23:36 |
| Even voor de duidelijkheid: berichten door mij verwijderd en ik ben van mening dat het niet nogmaals vermeld moet worden in dit topic dat dit alleen over de culinaire kant van foie gras gaat en niet over de ethische. | |
| Grrrrrrrr | zondag 13 december 2009 @ 23:36 |
quote:En terecht, ze zouden voor dit soort grofheden de guillotine weer van stal moeten halen | |
| fruityloop | maandag 14 december 2009 @ 10:06 |
quote:Ik heb het tot op heden alleen gegeten als garnering moet ik eerlijk zeggen, een paar plakjes boven op een mooi stuk wild, ik meende everzwijn... Persoonlijk ben ik niet zo van het orgaanvlees, maar zo was het toch wel een openbaring.. | |
| Sjeen | maandag 14 december 2009 @ 10:27 |
| Zondag gaan we naar Luik en ik verheug me nu al op de ganzelever op toast! | |
| drbrik | maandag 14 december 2009 @ 10:29 |
| Al lang niet meer gehad! Maar het blijft lekker. PS de foie gras van eend kan ook erg lekker zijn. Heb hem laatst bij een combinatie gehad van 3 bereidingen van eend op sla. Gerookte eendenborst Gegrilde eendenborst en Foie Gras van eend. En bij die sterke smaken doet de Foie Gras van eend het echt wel goed hoor. | |
| Sjeen | maandag 14 december 2009 @ 10:38 |
| Bij een Elzasser restaurant hier in Maastricht krijg je foie gras die een tijdje in cognac heeft gelegen, ook subliem En van die smeltende krullen op een perfecte tournedos, daar kun je me ook altijd blij mee maken... | |
| 1-of-6Billion | maandag 14 december 2009 @ 10:49 |
quote:Dat lijkt erg zoals ik het laatst op heb. Maar dat was in Bordeaux Eendenlever "gekookt" in Armagnac. Beetje oranje-achtig gekleurd en boterzacht. 1 van de lekkerste dingen die ik ooit gegeten heb | |
| drbrik | maandag 14 december 2009 @ 10:49 |
quote:Weet je de naam nog van het restaurant? Ben weer eens op zoek naar nieuwe eetadresjes en je klinkt er wel enthousiast over. | |
| _The_General_ | maandag 14 december 2009 @ 10:50 |
| Erg lekker maar lang niet meer gegeten! | |
| Sjeen | maandag 14 december 2009 @ 10:51 |
quote:Gaudel in de Rechtstraat in Wijck | |
| drbrik | maandag 14 december 2009 @ 10:54 |
quote:Thanx ik zal eens kijken! | |
| DarkElf | maandag 14 december 2009 @ 10:57 |
| idd erg lekker, afgelopen augustus had ik bij ' au gastronome' in de Ardennen een gerecht met foie d' oie, dat was zo ontzettend zalig De eerste keer dat ik het had, een stukje gebakken op een mooi stukje vlees (jaren terug) kan ik mij nog wel herinneren. Die zaligheid, die romigheid, wat een genot was dat Ik eet het niet vaak maar als ik ergens ben en t staat op de kaart dan houd ik er wel erg van | |
| Xenomaniac | maandag 14 december 2009 @ 10:59 |
quote:Mij ook Sjeen! | |
| fruityloop | maandag 14 december 2009 @ 11:01 |
quote:Zo hadden wij het ook, maar dan op een stuk wild, echt een openbaring.. | |
| Happel | maandag 14 december 2009 @ 11:02 |
| Ook lekker zijn spiermaagjes van de eend. Vorige week nog gegeten. | |
| erodome | maandag 14 december 2009 @ 11:05 |
| Hoe smaakt ganzelever tegenover andere leversoorten, zoals kip e.d.? Is dat nu heeeeeeeel anders, of heeft het er wel wat van weg? | |
| drbrik | maandag 14 december 2009 @ 11:06 |
quote:Nee is echt veel zachter niet alleen qua smaak maar ook qua structuur. Damn krijg echt honger.... | |
| Sjeen | maandag 14 december 2009 @ 11:06 |
| Zondag naar Luik dus, water loopt me nu alweer in de mond | |
| Mirjam | maandag 14 december 2009 @ 11:07 |
| jaykudo,opzouten, ik ben helemaal klaar met je. open je eigen topic met je eigenwijze gezicht. je speelt met je postrechten | |
| fruityloop | maandag 14 december 2009 @ 11:07 |
quote: | |
| Pietverdriet | maandag 14 december 2009 @ 11:08 |
quote:Het is heeeeeeeeeeeeel anders | |
| Sjeen | maandag 14 december 2009 @ 11:12 |
| Ik heb ook eens een stukje gebakken foie gras op peperkoek geserveerd gekregen, dat was best apart eigenlijk. | |
| drbrik | maandag 14 december 2009 @ 11:17 |
| Op zich ben ik het er wel mee eens dat dit blijft staan kunnen de mensen die het nog niet wisten het lezen en dan kunnen we dan weer ideeen en recepten uitwisselen!!! | |
| Pietverdriet | maandag 14 december 2009 @ 11:31 |
| Iemand trouwens ervaring met het invriezen van Foie Grass, dan kan ik de lekkernij gewoon op voorraad houden. | |
| drbrik | maandag 14 december 2009 @ 11:32 |
| Zo er is een plaats over de ethische kant van dit gerecht te weten: Ganzenlever/ foie gras het ethische vraagstuk Zo en nu die recepten want ik weet wat ik dit weekend eet | |
| fruityloop | maandag 14 december 2009 @ 11:35 |
quote:Hmm, hoe vetter hoe lastiger invriezen is mij geleerd tijdens levensmiddelen technologie, bedoel je de rauwe lever? | |
| Pietverdriet | maandag 14 december 2009 @ 11:37 |
quote:ja, en er staat een THT datum op voor ingevroren. | |
| Sjeen | maandag 14 december 2009 @ 11:39 |
Ik dacht dat het kon, maar hier wordt anders beweert:quote:Bron | |
| fruityloop | maandag 14 december 2009 @ 11:39 |
| Dan zou ik het gewoon proberen met een deel van de lever, goed luchtdicht verpakken en dan zou het wel goed moeten komen, soms is het ook een kwestie van proberen.. Of anders vraag je het eens aan een lokale poelier? | |
| golfer | maandag 14 december 2009 @ 16:43 |
| 2e kerstdag gaan we uit eten en ik zie nu dat het daar ook bij een onderdeel op het menu staat: Reepeper met gebakken eendenlever en rode bieten saus | |
| Manono | woensdag 16 december 2009 @ 01:22 |
| van de zomer gegeten in een goed restaurant in de streek waar het een specialiteit is, Le Limousin erg goed klaar gemaakt met een stroperige saus van zuurzoete abrikoos en rode wijn en erbij wat harde stukjes meergranen toast geserveerd | |
| Martijn_77 | woensdag 16 december 2009 @ 19:08 |
| Erg lekker spul om te eten vooral bij een salade als voorgerecht | |
| mgerben | woensdag 16 december 2009 @ 19:25 |
quote:Lever die je kent van kalf e.d. heeft een heel duidelijke structuur en een uitgesproken smaak. Ganzelever is veel zachter, romiger en de textuur is gewoon onbeschrijfelijk. Het smelt echt weg, heerlijk. | |
| zoalshetis | woensdag 16 december 2009 @ 19:35 |
| ganzelever is al besteld voor kerst. | |
| DancingPhoebe | woensdag 16 december 2009 @ 19:37 |
quote:Boter ook... :s | |
| mgerben | woensdag 16 december 2009 @ 21:31 |
quote:Dat is wel goedkoper, maar zo laat die derde Michelenster nog wel even op zich wachten! | |
| aceHigh | donderdag 17 december 2009 @ 08:15 |
| Iemand toevallig nog een lekker receptje voor een amuse met foie? | |
| Sjeen | donderdag 17 december 2009 @ 09:57 |
| Een stukje versgeroosterde toast met wat foie gras en vijgencompote, ook heel erg lekker! | |
| zoalshetis | donderdag 17 december 2009 @ 10:34 |
quote:misschien kan je de lolly van de librije namaken? | |
| UIO_AMS | donderdag 17 december 2009 @ 12:21 |
| Van de zomer in Digne Les Bains een Salade Perigord gegeten, waar stukjes gebakken foie gras in zat. Dat was mijn eerste ervaringen met de gebakken variant. Verder kende ik het alleen als terrine. Ook erg lekker. | |
| LeeHarveyOswald | donderdag 17 december 2009 @ 17:00 |
| Is het vervetten van de lever eigenlijk de enige reden van het dwangvoeren? (alsin: het creeeren van gewicht en dus meer om te verkopen...). Zoja, waarom dan niet binnen de hele EU het dwangvoeren verbieden, en de levers van "normaal" gemeste ganzen verkopen? Op die manier zal de prijs per KG vanzelf oplopen (wat in dat geval mag, aangezien er dan geen dierenleed bij komt kijken > dus een beter product), en komen de boeren dus nogsteeds rond. Of is het het dwangvoeren wat een smaak aan de lever geeft - in positieve zin? Dat is iets wat ik mij namelijk slecht voor kan stellen.... (je zou verwachten dat oa. stress en een beroerd voedingspatroon een negatieve invloed op smaak hebben..). | |
| golfer | donderdag 17 december 2009 @ 17:03 |
quote:Het vervetten van de lever levert nou juist die specifieke smaak van foie gras op, die je niet terugvindt in gewone eenden- of ganzenlevers. | |
| LeeHarveyOswald | donderdag 17 december 2009 @ 17:11 |
quote:En dat is niet te behalen door het veranderen van het dieet, of zoals aangegeven was, met zout water? Is het werkelijke dwangvoeren -met een buis dus- niet alleen voor een grotere opbrengst? | |
| zoalshetis | donderdag 17 december 2009 @ 18:43 |
quote:nee, dat is vooral bedoeld om de lever ziek te maken, zodat ie zijn smaak krijgt. uiteraard zwelt hij daarbij ook op. maar ganzen hebben sowieso een flinke lever. het is dus niet hoofdzakelijk volume. | |
| DancingPhoebe | donderdag 17 december 2009 @ 18:46 |
quote:Mnomnomnomnomnomnomnomnomnomnomnom! | |
| zoalshetis | donderdag 17 december 2009 @ 18:49 |
quote:waar staan die letters voor? | |
| tonja | donderdag 17 december 2009 @ 19:00 |
quote:Het geluid van iemand die lekker eet geloof ik. | |
| zoalshetis | donderdag 17 december 2009 @ 19:16 |
quote:ah ok. ik heb nog steeds twijfels, want het zegt me geen drol. | |
| evo87 | donderdag 17 december 2009 @ 21:27 |
| er is volgens wikipedia ook een iets vriendelijkere variant for those who care: http://en.wikipedia.org/wiki/Foie_gras#Alternative_production | |
| zoalshetis | donderdag 17 december 2009 @ 21:28 |
quote:die smaakt minder goed. i don't care. |