abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 14 december 2009 @ 11:08:05 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75606787
quote:
Op maandag 14 december 2009 11:05 schreef erodome het volgende:
Hoe smaakt ganzelever tegenover andere leversoorten, zoals kip e.d.?
Is dat nu heeeeeeeel anders, of heeft het er wel wat van weg?
Het is heeeeeeeeeeeeel anders
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar maandag 14 december 2009 @ 11:12:14 #77
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_75606907
Ik heb ook eens een stukje gebakken foie gras op peperkoek geserveerd gekregen, dat was best apart eigenlijk.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 14 december 2009 @ 11:17:41 #78
261336 drbrik
zo hel wie un brik
pi_75607071
Op zich ben ik het er wel mee eens dat dit blijft staan kunnen de mensen die het nog niet wisten het lezen en dan kunnen we dan weer ideeen en recepten uitwisselen!!!
Why do hockey-players wear numbers on their shirts? Cause sometimes they can't match the dental records with the bodies
  maandag 14 december 2009 @ 11:31:25 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75607528
Iemand trouwens ervaring met het invriezen van Foie Grass, dan kan ik de lekkernij gewoon op voorraad houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 december 2009 @ 11:32:10 #80
261336 drbrik
zo hel wie un brik
pi_75607558
Zo er is een plaats over de ethische kant van dit gerecht te weten:
Ganzenlever/ foie gras het ethische vraagstuk
Zo en nu die recepten want ik weet wat ik dit weekend eet
Why do hockey-players wear numbers on their shirts? Cause sometimes they can't match the dental records with the bodies
pi_75607681
quote:
Op maandag 14 december 2009 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Iemand trouwens ervaring met het invriezen van Foie Grass, dan kan ik de lekkernij gewoon op voorraad houden.
Hmm, hoe vetter hoe lastiger invriezen is mij geleerd tijdens levensmiddelen technologie, bedoel je de rauwe lever?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  maandag 14 december 2009 @ 11:37:02 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75607740
quote:
Op maandag 14 december 2009 11:35 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Hmm, hoe vetter hoe lastiger invriezen is mij geleerd tijdens levensmiddelen technologie, bedoel je de rauwe lever?
ja, en er staat een THT datum op voor ingevroren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Licht Ontvlambaar maandag 14 december 2009 @ 11:39:38 #83
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_75607837
Ik dacht dat het kon, maar hier wordt anders beweert:
quote:
Nog iets: invriezen. Doe dat met een rauwe lever nooit, tenzij u de apparatuur in huis hebt om op -180°C te vriezen. Bij gewoon invriezen verbrandt de lever volledig.
Bron
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_75607838
Dan zou ik het gewoon proberen met een deel van de lever, goed luchtdicht verpakken en dan zou het wel goed moeten komen, soms is het ook een kwestie van proberen.. Of anders vraag je het eens aan een lokale poelier?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  maandag 14 december 2009 @ 16:43:00 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75617367
2e kerstdag gaan we uit eten en ik zie nu dat het daar ook bij een onderdeel op het menu staat:
Reepeper met gebakken eendenlever en rode bieten saus
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_75674547
van de zomer gegeten in een goed restaurant in de streek waar het een specialiteit is, Le Limousin
erg goed klaar gemaakt met een stroperige saus van zuurzoete abrikoos en rode wijn en erbij wat harde stukjes meergranen toast geserveerd
Jusqu'ici tout va bien...
  woensdag 16 december 2009 @ 19:08:21 #87
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_75698950
Erg lekker spul om te eten vooral bij een salade als voorgerecht
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_75699614
quote:
Op maandag 14 december 2009 11:05 schreef erodome het volgende:
Hoe smaakt ganzelever tegenover andere leversoorten, zoals kip e.d.?
Is dat nu heeeeeeeel anders, of heeft het er wel wat van weg?
Lever die je kent van kalf e.d. heeft een heel duidelijke structuur en een uitgesproken smaak.
Ganzelever is veel zachter, romiger en de textuur is gewoon onbeschrijfelijk. Het smelt echt weg, heerlijk.
  woensdag 16 december 2009 @ 19:35:25 #89
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_75700051
ganzelever is al besteld voor kerst.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_75700149
quote:
Op woensdag 16 december 2009 19:25 schreef mgerben het volgende:

[..]

Lever die je kent van kalf e.d. heeft een heel duidelijke structuur en een uitgesproken smaak.
Ganzelever is veel zachter, romiger en de textuur is gewoon onbeschrijfelijk. Het smelt echt weg, heerlijk.
Boter ook... :s
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_75705606
quote:
Op woensdag 16 december 2009 19:37 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Boter ook... :s
Dat is wel goedkoper, maar zo laat die derde Michelenster nog wel even op zich wachten!
pi_75716233
Iemand toevallig nog een lekker receptje voor een amuse met foie?
  Licht Ontvlambaar donderdag 17 december 2009 @ 09:57:02 #93
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_75718934
Een stukje versgeroosterde toast met wat foie gras en vijgencompote, ook heel erg lekker!
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_75720228
quote:
Op donderdag 17 december 2009 08:15 schreef aceHigh het volgende:
Iemand toevallig nog een lekker receptje voor een amuse met foie?
misschien kan je de lolly van de librije namaken?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  Moderator donderdag 17 december 2009 @ 12:21:05 #95
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_75724376
Van de zomer in Digne Les Bains een Salade Perigord gegeten, waar stukjes gebakken foie gras in zat. Dat was mijn eerste ervaringen met de gebakken variant. Verder kende ik het alleen als terrine. Ook erg lekker.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_75735134
Is het vervetten van de lever eigenlijk de enige reden van het dwangvoeren? (alsin: het creeeren van gewicht en dus meer om te verkopen...). Zoja, waarom dan niet binnen de hele EU het dwangvoeren verbieden, en de levers van "normaal" gemeste ganzen verkopen? Op die manier zal de prijs per KG vanzelf oplopen (wat in dat geval mag, aangezien er dan geen dierenleed bij komt kijken > dus een beter product), en komen de boeren dus nogsteeds rond.

Of is het het dwangvoeren wat een smaak aan de lever geeft - in positieve zin? Dat is iets wat ik mij namelijk slecht voor kan stellen.... (je zou verwachten dat oa. stress en een beroerd voedingspatroon een negatieve invloed op smaak hebben..).
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_75735241
quote:
Op donderdag 17 december 2009 17:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:


Of is het het dwangvoeren wat een smaak aan de lever geeft - in positieve zin? Dat is iets wat ik mij namelijk slecht voor kan stellen.... (je zou verwachten dat oa. stress en een beroerd voedingspatroon een negatieve invloed op smaak hebben..).
Het vervetten van de lever levert nou juist die specifieke smaak van foie gras op, die je niet terugvindt in gewone eenden- of ganzenlevers.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_75735530
quote:
Op donderdag 17 december 2009 17:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Het vervetten van de lever levert nou juist die specifieke smaak van foie gras op, die je niet terugvindt in gewone eenden- of ganzenlevers.
En dat is niet te behalen door het veranderen van het dieet, of zoals aangegeven was, met zout water?

Is het werkelijke dwangvoeren -met een buis dus- niet alleen voor een grotere opbrengst?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_75738569
quote:
Op donderdag 17 december 2009 17:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En dat is niet te behalen door het veranderen van het dieet, of zoals aangegeven was, met zout water?

Is het werkelijke dwangvoeren -met een buis dus- niet alleen voor een grotere opbrengst?
nee, dat is vooral bedoeld om de lever ziek te maken, zodat ie zijn smaak krijgt. uiteraard zwelt hij daarbij ook op. maar ganzen hebben sowieso een flinke lever. het is dus niet hoofdzakelijk volume.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_75738758
quote:
Op donderdag 17 december 2009 18:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nee, dat is vooral bedoeld om de lever ziek te maken, .
Mnomnomnomnomnomnomnomnomnomnomnom!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 17 december 2009 @ 18:49:38 #101
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_75738866
quote:
Op donderdag 17 december 2009 18:46 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Mnomnomnomnomnomnomnomnomnomnomnom!
waar staan die letters voor?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 17 december 2009 @ 19:00:06 #102
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_75739317
quote:
Op donderdag 17 december 2009 18:49 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

waar staan die letters voor?
Het geluid van iemand die lekker eet geloof ik.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  donderdag 17 december 2009 @ 19:16:23 #103
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_75739989
quote:
Op donderdag 17 december 2009 19:00 schreef tonja het volgende:

[..]

Het geluid van iemand die lekker eet geloof ik.
ah ok. ik heb nog steeds twijfels, want het zegt me geen drol.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_75746156
er is volgens wikipedia ook een iets vriendelijkere variant for those who care:
http://en.wikipedia.org/wiki/Foie_gras#Alternative_production
  donderdag 17 december 2009 @ 21:28:09 #105
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_75746206
quote:
Op donderdag 17 december 2009 21:27 schreef evo87 het volgende:
er is volgens wikipedia ook een iets vriendelijkere variant for those who care:
http://en.wikipedia.org/wiki/Foie_gras#Alternative_production
die smaakt minder goed. i don't care.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')