quote:Op zondag 13 december 2009 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grand Marnier bij de ganzelever, dat lijkt me niet zo een lekkere combi,
zo'n topic zou lijkt mij ook wel in cul moeten kunnen met een goede OP. Ik kende alle verhalen over foie gras btw maar had het nog nooit geproefd. Juist waarom mensen er zo lyrisch over spreken wilde ik het toch een keer eten. En frankrijk was dus het land daarvoor.quote:Op zondag 13 december 2009 23:09 schreef Mirjam het volgende:
[..]
écht wel.
luister naar shmoopy.
open maar een eigen topic in GC ofzo als je het wilt hebben over de barbaarsheid.
hier gaat de bezem doorheen.
En terecht, ze zouden voor dit soort grofheden de guillotine weer van stal moeten halenquote:Op zondag 13 december 2009 00:11 schreef mgerben het volgende:
Hehehe, reltopic.
Wel hoop ik dat Frankrijk nóóit toegeeft aan die hypocriete boomknuffel-nonsens.
Foie gras is geen dagelijkse snack, maar exclusief en daarom zó fantastisch.
On topic, heb het een keer een tikje gebraden op toast gedaan - vreselijk lekker, maar ik kreeg van een Fransman een blik alsof ik voorstelde om de monarchie daar her in te voeren.
Ik heb het tot op heden alleen gegeten als garnering moet ik eerlijk zeggen, een paar plakjes boven op een mooi stuk wild, ik meende everzwijn... Persoonlijk ben ik niet zo van het orgaanvlees, maar zo was het toch wel een openbaring..quote:Op zondag 13 december 2009 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond ganzelever gegeten, gepepert en kort aangebraden in boter, daarna met knapperig pyramidezout erop geserveerd. Goddelijk lekker.
Maar hoe vinden de andere cullinauten een lekkere manier om Foie gras te eten?
Dat lijkt erg zoals ik het laatst op heb. Maar dat was in Bordeauxquote:Op maandag 14 december 2009 10:38 schreef Sjeen het volgende:
Bij een Elzasser restaurant hier in Maastricht krijg je foie gras die een tijdje in cognac heeft gelegen, ook subliem
En van die smeltende krullen op een perfecte tournedos, daar kun je me ook altijd blij mee maken...
Weet je de naam nog van het restaurant? Ben weer eens op zoek naar nieuwe eetadresjes en je klinkt er wel enthousiast over.quote:Op maandag 14 december 2009 10:38 schreef Sjeen het volgende:
Bij een Elzasser restaurant hier in Maastricht krijg je foie gras die een tijdje in cognac heeft gelegen, ook subliem
En van die smeltende krullen op een perfecte tournedos, daar kun je me ook altijd blij mee maken...
Gaudel in de Rechtstraat in Wijckquote:Op maandag 14 december 2009 10:49 schreef drbrik het volgende:
[..]
Weet je de naam nog van het restaurant? Ben weer eens op zoek naar nieuwe eetadresjes en je klinkt er wel enthousiast over.
Thanx ik zal eens kijken!quote:Op maandag 14 december 2009 10:51 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Gaudel in de Rechtstraat in WijckMocht hij er niet meer zitten, dan issie verhuisd naar Luik. Maar volgens mij duurde dat nog even
Mij ook Sjeen!quote:Op maandag 14 december 2009 10:38 schreef Sjeen het volgende:
En van die smeltende krullen op een perfecte tournedos, daar kun je me ook altijd blij mee maken...
Zo hadden wij het ook, maar dan op een stuk wild, echt een openbaring..quote:
Nee is echt veel zachter niet alleen qua smaak maar ook qua structuur. Damn krijg echt honger....quote:Op maandag 14 december 2009 11:05 schreef erodome het volgende:
Hoe smaakt ganzelever tegenover andere leversoorten, zoals kip e.d.?
Is dat nu heeeeeeeel anders, of heeft het er wel wat van weg?
quote:Op maandag 14 december 2009 11:05 schreef drbrik het volgende:
[..]
Klopt als een bus gruwelijk allemaal!
Maar het blijft heerlijk spul en af en toe eet ik het toch!
Het is heeeeeeeeeeeeel andersquote:Op maandag 14 december 2009 11:05 schreef erodome het volgende:
Hoe smaakt ganzelever tegenover andere leversoorten, zoals kip e.d.?
Is dat nu heeeeeeeel anders, of heeft het er wel wat van weg?
Hmm, hoe vetter hoe lastiger invriezen is mij geleerd tijdens levensmiddelen technologie, bedoel je de rauwe lever?quote:Op maandag 14 december 2009 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Iemand trouwens ervaring met het invriezen van Foie Grass, dan kan ik de lekkernij gewoon op voorraad houden.
ja, en er staat een THT datum op voor ingevroren.quote:Op maandag 14 december 2009 11:35 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Hmm, hoe vetter hoe lastiger invriezen is mij geleerd tijdens levensmiddelen technologie, bedoel je de rauwe lever?
Bronquote:Nog iets: invriezen. Doe dat met een rauwe lever nooit, tenzij u de apparatuur in huis hebt om op -180°C te vriezen. Bij gewoon invriezen verbrandt de lever volledig.
Lever die je kent van kalf e.d. heeft een heel duidelijke structuur en een uitgesproken smaak.quote:Op maandag 14 december 2009 11:05 schreef erodome het volgende:
Hoe smaakt ganzelever tegenover andere leversoorten, zoals kip e.d.?
Is dat nu heeeeeeeel anders, of heeft het er wel wat van weg?
Boter ook... :squote:Op woensdag 16 december 2009 19:25 schreef mgerben het volgende:
[..]
Lever die je kent van kalf e.d. heeft een heel duidelijke structuur en een uitgesproken smaak.
Ganzelever is veel zachter, romiger en de textuur is gewoon onbeschrijfelijk. Het smelt echt weg, heerlijk.
misschien kan je de lolly van de librije namaken?quote:Op donderdag 17 december 2009 08:15 schreef aceHigh het volgende:
Iemand toevallig nog een lekker receptje voor een amuse met foie?
Het vervetten van de lever levert nou juist die specifieke smaak van foie gras op, die je niet terugvindt in gewone eenden- of ganzenlevers.quote:Op donderdag 17 december 2009 17:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Of is het het dwangvoeren wat een smaak aan de lever geeft - in positieve zin? Dat is iets wat ik mij namelijk slecht voor kan stellen.... (je zou verwachten dat oa. stress en een beroerd voedingspatroon een negatieve invloed op smaak hebben..).
En dat is niet te behalen door het veranderen van het dieet, of zoals aangegeven was, met zout water?quote:Op donderdag 17 december 2009 17:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Het vervetten van de lever levert nou juist die specifieke smaak van foie gras op, die je niet terugvindt in gewone eenden- of ganzenlevers.
nee, dat is vooral bedoeld om de lever ziek te maken, zodat ie zijn smaak krijgt. uiteraard zwelt hij daarbij ook op. maar ganzen hebben sowieso een flinke lever. het is dus niet hoofdzakelijk volume.quote:Op donderdag 17 december 2009 17:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
En dat is niet te behalen door het veranderen van het dieet, of zoals aangegeven was, met zout water?
Is het werkelijke dwangvoeren -met een buis dus- niet alleen voor een grotere opbrengst?
Mnomnomnomnomnomnomnomnomnomnomnom!quote:Op donderdag 17 december 2009 18:43 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
nee, dat is vooral bedoeld om de lever ziek te maken, .
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |