abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_75579162
quote:
Op zondag 13 december 2009 15:17 schreef Ringo het volgende:

In het winkeltje van de paling en de Drosteflikken.
Dat heeft mijn albert heijn ook
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_75579248
quote:
Op zondag 13 december 2009 15:12 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb denk ik maar 1x in mijn leven echte foie gras gegeten en dat was in een goed restaurant. Ik vond het werkelijk heerlijk. Maar is het eigenlijk niet ontzettend duur en waar koop je zoiets tegenwoordig nou?
Ik ook één keer, maar dat vergeet ik van m'n leven niet meer, zo lekker. Maar inderdaad, wat kost zoiets nou per ons?
  zondag 13 december 2009 @ 16:07:15 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75580687
quote:
Op zondag 13 december 2009 15:22 schreef fratsman het volgende:

Maar inderdaad, wat kost zoiets nou per ons?
Bij de bekende delicatessenzaak De Leeuw in Amsterdam betaal je 17,50 per 100 gram voor naturel en 21,50 per 100 gram voor foie gras met zomertruffel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 13 december 2009 @ 16:24:58 #29
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75581154
Mijn vader kreeg vroeger met Kerst van een zakenrelatie een pond van dat spul toegestuurd. Ik vond het walgelijk, vieze levertroep. Aan mijn ouders was het wel besteed.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 16:25:52 #30
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75581178
Maar dat was ganzenleverpaté, bedenk ik me nu.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75583523
quote:
Op zondag 13 december 2009 16:25 schreef Ringo het volgende:
Maar dat was ganzenleverpaté, bedenk ik me nu.
Dat is idd heul niet hetzelfde!

OT: Nooit gegeten, lijkt mij wel lekker. Waar zoiets te kopen?
De klaagbaak is een machine.
  zondag 13 december 2009 @ 17:45:11 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75583785
quote:
Op zondag 13 december 2009 16:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Bij de bekende delicatessenzaak De Leeuw in Amsterdam betaal je 17,50 per 100 gram voor naturel en 21,50 per 100 gram voor foie gras met zomertruffel.
Auw, das erg duur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 17:56:52 #33
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_75584102
Heb wel eens carpaccio met eendelever krullen erop gehad, was ook erg smaakvol.

Hoorde later pas hoe het gemaakt werd
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_75584564
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Auw, das erg duur.
Maar dat zal ook de paté zijn toch? Hoe wil je anders die zomertruffel in zo'n hele lever krijgen?
  zondag 13 december 2009 @ 18:16:20 #35
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_75584712
Ik heb vorig jaar in Hoorn, in Jozua's restaurant met pernod aangemaakte (wat dat ook moge inhouden) ganzelever gegeten.
Goddelijk.


En smeltende eendenlever op fazant.


Krijg ernstig trek van dit topic
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zondag 13 december 2009 @ 18:20:04 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75584828
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:11 schreef conleche het volgende:


Maar dat zal ook de paté zijn toch? Hoe wil je anders die zomertruffel in zo'n hele lever krijgen?
Het is als terrine bij hun:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_75584868
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef golfer het volgende:

[..]

Het is als terrine bij hun:
[ afbeelding ]
Precies! Wat Piet had was anders, meer als het stukje op de fazant op de foto boven jouw post. Denk ik.
  zondag 13 december 2009 @ 18:23:32 #38
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75584941
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef golfer het volgende:

[..]

Het is als terrine bij hun:
[ afbeelding ]
Dat is dan toch wat anders dan de onbewerkte lever? Die je bakt of grillt of weetikwat?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_75585206
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:23 schreef Ringo het volgende:

[..]

Dat is dan toch wat anders dan de onbewerkte lever? Die je bakt of grillt of weetikwat?
Ja heel anders. Die terrine is pa†é. Die onbewerkte lever ziet er, onbereid, zo uit:
  zondag 13 december 2009 @ 18:33:51 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75585274
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:23 schreef Ringo het volgende:


Dat is dan toch wat anders dan de onbewerkte lever? Die je bakt of grillt of weetikwat?
Klopt. Ik heb het eigenlijk alleen maar gegeten als al bewerkte terrine of paté.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 13 december 2009 @ 18:43:04 #41
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75585543
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:31 schreef conleche het volgende:

[..]

Ja heel anders. Die terrine is pa†é. Die onbewerkte lever ziet er, onbereid, zo uit:
[ afbeelding ]
Hrm. Ja, lever. Zo ziet dat ding eruit. Fijn kleurtje!

Er zitten enge plekjes op.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 18:45:53 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75585634
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:43 schreef Ringo het volgende:

[..]

Hrm. Ja, lever. Zo ziet dat ding eruit. Fijn kleurtje!

Er zitten enge plekjes op.
Gijs heeft oma ducks drankenkast geplunderd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 18:58:15 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75586006
Dat wat ik gekocht heb waren idd gewoon drie levers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 19:02:28 #44
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_75586150
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gijs heeft oma ducks drankenkast geplunderd.
Grand Marnier? Of komt dat bij de bereiding van pas?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 13 december 2009 @ 19:05:33 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75586258
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:02 schreef Ringo het volgende:

[..]

Grand Marnier? Of komt dat bij de bereiding van pas?
Grand Marnier bij de ganzelever, dat lijkt me niet zo een lekkere combi, die sinaasappel smaakt me veel te sterk tegenover de zachte romige smaak van de ganzelever.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 19:16:22 #46
108357 Xenomaniac
Radical outlet
pi_75586614
Haha, Piet, ik heb een tijdje geleden zo'n ruzie over Foie Gras gehad, niet te kort.
Ik was op een reuni in Fontainebleau, Gezellig, lekker gegeten bla, bla.
Dus ik laat de foto's aan mijn broer zien. Zit zijn vrouw (die-hard vega) er naast.
Heel onschuldige foto: we zitten allemaal aan tafel.
Maar zij kijkt wat er op de borden ligt; een stukje vlees met zo'n fijne krul erop.
Of ik wel goed bij mijn hoofd was? Of ik wel wist....

Nah, je begrijpt het wel, het was begin oktober en ik heb ze sindsdien niet meer gezien terwijl mijn broer het vroeger ook gewoon lekker vond.

Het spijt me verder voor de correcten; ik stop er niet mee. Ik bestel het niet apart, maar als het in/bij/op een gerecht zit neem ik het gewoon mee naar achteren.
"Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
  zondag 13 december 2009 @ 19:39:16 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75587426
quote:
Op zondag 13 december 2009 15:12 schreef Isabeau het volgende:
waar koop je zoiets tegenwoordig nou?
In R'dam bij Treuren.
pi_75587688
Super dat ik net dit topic tegenkom! Hier in de middle of nowhere is t dus natuurlijk nergens te koop, maar nu ben ik de site Fine foods online tegengekomen en dat ziet er wel ok uit. Nu weet ik heel goed hoe foie gras smaakt maareh welke moet ik hebben om een beetje in de buurt te komen van wat ik in restaurants eet.

Ben er inmiddels achter dat ik 'entier' moet hebben. Maar is dit lekker:


Ps zelf maken is geen optie
pi_75592357
afgelopen zomer in frankrijk voor het eerst foie gras op. de pate vond ik zalig, dat wat piet had niet.
pi_75598123
quote:
Op zondag 13 december 2009 21:19 schreef JayKudo het volgende:

[..]

Boeit niet, je kan niet 'een gewoon' een topic houden over dit gerecht. We hebben al lang vastgesteld dat dit gerecht niet meer van deze tijd is. Dus om daar een culinair topic over te houden zou niet moeten kunnen tenzij ook de ethiek daarin meegenomen wordt. Het is een barbaars gerecht, gewoon mee stoppen.
écht wel.
luister naar shmoopy.
open maar een eigen topic in GC ofzo als je het wilt hebben over de barbaarsheid.
hier gaat de bezem doorheen.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')