quote:Op zondag 13 december 2009 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond ganzelever gegeten, gepepert en kort aangebraden in boter, daarna met knapperig pyramidezout erop geserveerd. Goddelijk lekker.
Maar hoe vinden de andere cullinauten een lekkere manier om Foie gras te eten?
kweekzalm uit noorwegen?quote:Op zondag 13 december 2009 00:06 schreef DutchieBre het volgende:
[..]
HiHi .. Je probeert linkse boomknuffelaars te bereiken hier op fok! ?
Ik ben er niet weg van, sterker nog, ik vind het niet eens lekker, in de periode dat ik in Frankrijk woonde was het iedere Kerst een soort traditie om dit te eten .. Gelukkig werd voor DutchieBre dan een heerlijke zalm bereid
Hehe, de boomknuffelaars hebben zich al gemeldquote:Op zondag 13 december 2009 00:06 schreef DutchieBre het volgende:
[..]
HiHi .. Je probeert linkse boomknuffelaars te bereiken hier op fok! ?
Ik ben er niet weg van, sterker nog, ik vind het niet eens lekker, in de periode dat ik in Frankrijk woonde was het iedere Kerst een soort traditie om dit te eten .. Gelukkig werd voor DutchieBre dan een heerlijke zalm bereid
Met een lekker sausje op soya basis ?quote:Op zondag 13 december 2009 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
had het bij reerugfiletbiefstuk gemaakt, erg lekker, maar niet helemaal perfect, op minitoast klinkt goed, wellicht met iets fruitigs.
Waar kan ik het mee vergelijken ?quote:Op zondag 13 december 2009 00:12 schreef Fogel het volgende:
[..]
Hehe, de boomknuffelaars hebben zich al gemeld
Misschien zal ik zelf eens een topic maken over het bereiden van walvis, een van de weinige producten uit de zee die naar mijn mening wel goed smaakt
Een stuk walvisbiefstuk met wat foie gras erop en eventueel wat cranberrysaus erbij lijkt me op zich geen foute combinatiequote:Op zondag 13 december 2009 00:20 schreef Pietverdriet het volgende:
kunnen we het hier over recepten voor foie gras hebben?
Hippie!quote:Op zondag 13 december 2009 00:31 schreef popolon het volgende:
[..]
Ja en nee. Maar ik vind wel dat ze een 'normaal' leven moeten kunnen hebben. Ben dan ook helemaal overstag gegaan en koop geen vlees/vis meer in de supermarkt. Da's troep.
Call me a hippie.
Wat is pyramidezout, Piet??quote:Op zondag 13 december 2009 00:36 schreef Nembrionic het volgende:
En niemand die vraagt wat pyramidezout is?
Debiel toch? Lekker man, vleesquote:Op zondag 13 december 2009 00:44 schreef golfer het volgende:
Oh,oh,oh wat een voorspelbare reacties weer van al die Fok!ertjes die de moraalridder uithangen en zelf waarschijnlijk nog nooit FG geproefd hebben.
Alleen al op basis van het 'horen zeggen' oordelen.
Elke keer hetzelfde liedje: ganzen/eendenlever, levend kreeft koken, lammetjes/konijntjes/cavia's eten.
De massale verontwaardiging.
Stel je niet zo afschuwelijk aan. Denk je werkelijk dat je de enige Fok!ker bent die het weleens heeft gegeten?quote:Op zondag 13 december 2009 00:44 schreef golfer het volgende:
Oh,oh,oh wat een voorspelbare reacties weer van al die Fok!ertjes die de moraalridder uithangen en zelf waarschijnlijk nog nooit FG geproefd hebben.
Alleen al op basis van het 'horen zeggen' oordelen.
Is zout uit cyprus, dat uit heel decoratieve pyramidevormige kristallen bestaatquote:Op zondag 13 december 2009 00:38 schreef conleche het volgende:
[..]
Wat is pyramidezout, Piet??
In mijn hoofd had ik het vertaald naar zo'n potje met grof camarguezout, maar da's natuurlijk onzin
In het winkeltje van de paling en de Drosteflikken.quote:Op zondag 13 december 2009 15:12 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb denk ik maar 1x in mijn leven echte foie gras gegeten en dat was in een goed restaurant. Ik vond het werkelijk heerlijk. Maar is het eigenlijk niet ontzettend duur en waar koop je zoiets tegenwoordig nou?
Dat heeft mijn albert heijn ookquote:Op zondag 13 december 2009 15:17 schreef Ringo het volgende:
In het winkeltje van de paling en de Drosteflikken.
Ik ook één keer, maar dat vergeet ik van m'n leven niet meer, zo lekker.quote:Op zondag 13 december 2009 15:12 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb denk ik maar 1x in mijn leven echte foie gras gegeten en dat was in een goed restaurant. Ik vond het werkelijk heerlijk. Maar is het eigenlijk niet ontzettend duur en waar koop je zoiets tegenwoordig nou?
Bij de bekende delicatessenzaak De Leeuw in Amsterdam betaal je 17,50 per 100 gram voor naturel en 21,50 per 100 gram voor foie gras met zomertruffel.quote:Op zondag 13 december 2009 15:22 schreef fratsman het volgende:
Maar inderdaad, wat kost zoiets nou per ons?
Dat is idd heul niet hetzelfde!quote:Op zondag 13 december 2009 16:25 schreef Ringo het volgende:
Maar dat was ganzenleverpaté, bedenk ik me nu.
Auw, das erg duur.quote:Op zondag 13 december 2009 16:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Bij de bekende delicatessenzaak De Leeuw in Amsterdam betaal je 17,50 per 100 gram voor naturel en 21,50 per 100 gram voor foie gras met zomertruffel.
Maar dat zal ook de paté zijn toch? Hoe wil je anders die zomertruffel in zo'n hele lever krijgen?quote:
Het is als terrine bij hun:quote:Op zondag 13 december 2009 18:11 schreef conleche het volgende:
Maar dat zal ook de paté zijn toch? Hoe wil je anders die zomertruffel in zo'n hele lever krijgen?
Precies! Wat Piet had was anders, meer als het stukje op de fazant op de foto boven jouw post. Denk ik.quote:Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is als terrine bij hun:
[ afbeelding ]
Dat is dan toch wat anders dan de onbewerkte lever? Die je bakt of grillt of weetikwat?quote:Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is als terrine bij hun:
[ afbeelding ]
Ja heel anders. Die terrine is pa†é. Die onbewerkte lever ziet er, onbereid, zo uit:quote:Op zondag 13 december 2009 18:23 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat is dan toch wat anders dan de onbewerkte lever? Die je bakt of grillt of weetikwat?
Klopt. Ik heb het eigenlijk alleen maar gegeten als al bewerkte terrine of paté.quote:Op zondag 13 december 2009 18:23 schreef Ringo het volgende:
Dat is dan toch wat anders dan de onbewerkte lever? Die je bakt of grillt of weetikwat?
Hrm.quote:Op zondag 13 december 2009 18:31 schreef conleche het volgende:
[..]
Ja heel anders. Die terrine is pa†é. Die onbewerkte lever ziet er, onbereid, zo uit:
[ afbeelding ]
Gijs heeft oma ducks drankenkast geplunderd.quote:Op zondag 13 december 2009 18:43 schreef Ringo het volgende:
[..]
Hrm.Ja, lever. Zo ziet dat ding eruit. Fijn kleurtje!
Er zitten enge plekjes op.
Grand Marnier? Of komt dat bij de bereiding van pas?quote:Op zondag 13 december 2009 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gijs heeft oma ducks drankenkast geplunderd.
Grand Marnier bij de ganzelever, dat lijkt me niet zo een lekkere combi, die sinaasappel smaakt me veel te sterk tegenover de zachte romige smaak van de ganzelever.quote:Op zondag 13 december 2009 19:02 schreef Ringo het volgende:
[..]
Grand Marnier? Of komt dat bij de bereiding van pas?
écht wel.quote:Op zondag 13 december 2009 21:19 schreef JayKudo het volgende:
[..]
Boeit niet, je kan niet 'een gewoon' een topic houden over dit gerecht. We hebben al lang vastgesteld dat dit gerecht niet meer van deze tijd is. Dus om daar een culinair topic over te houden zou niet moeten kunnen tenzij ook de ethiek daarin meegenomen wordt. Het is een barbaars gerecht, gewoon mee stoppen.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |