abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_75598365
quote:
Op zondag 13 december 2009 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grand Marnier bij de ganzelever, dat lijkt me niet zo een lekkere combi,

Over de pannenkoeken en dan flamberen.
pi_75598558
quote:
Op zondag 13 december 2009 23:09 schreef Mirjam het volgende:

[..]

écht wel.
luister naar shmoopy.
open maar een eigen topic in GC ofzo als je het wilt hebben over de barbaarsheid.
hier gaat de bezem doorheen.
zo'n topic zou lijkt mij ook wel in cul moeten kunnen met een goede OP. Ik kende alle verhalen over foie gras btw maar had het nog nooit geproefd. Juist waarom mensen er zo lyrisch over spreken wilde ik het toch een keer eten. En frankrijk was dus het land daarvoor.
pi_75598664
Bij het mesten, de zogenaamde gavage (in het Nederlands ook stoppen of pillen genoemd), worden ganzen of eenden enkele malen per dag via een 20-30 cm lange trechter mechanisch of pneumatisch gevoerd met hoogcalorisch voer (traditioneel is dat maïspap of deegballetjes, gedrenkt in melk of olijfolie, of met graan en vet. Daarnaast wordt soms het drinkwater gezouten om dorst op te wekken. Op deze wijze kan de lever abnormaal opzwellen. Het mesten ook op een ietwat andere manier, namelijk door het inbrengen van een zachtrubberen buis tot in de krop en door een maalsysteem de gekookte maïs toedienen. Die methode is tijdrovend en dus duurder, maar levert een hogere kwaliteit lever.

Doordat eenden makkelijker te houden en sneller vet te mesten zijn, is de (Franse) industrie overgestapt op het mesten van een kruising tussen een Pekingeend en een gans, de Mulard. Ook deze eendenlever kan een gewicht bereiken van meer dan 1 kg.

De Franse term foie gras betekent vette lever en kan dus evengoed op eenden slaan. Een eendenlever is meer uitgesproken van smaak door een reflux van gal tijdens de slacht. Dikwijls wordt eendenlever verkocht als (duurdere) ganzenlever


Nou hoop dat je echt ganzelever bedoelt
  zondag 13 december 2009 @ 23:25:56 #54
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_75598720
Afgelopen weekend in Antwerpen nog gegeten op een stukje getoast krentenbrood met port-gelei

Heerlijk.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_75598910
dan open je lekker je eigen topic.
klaar nu, ik ben geen papegaai.

[ Bericht 79% gewijzigd door Mirjam op 13-12-2009 23:32:47 ]
pi_75599040
Even voor de duidelijkheid: berichten door mij verwijderd en ik ben van mening dat het niet nogmaals vermeld moet worden in dit topic dat dit alleen over de culinaire kant van foie gras gaat en niet over de ethische.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_75599045
quote:
Op zondag 13 december 2009 00:11 schreef mgerben het volgende:
Hehehe, reltopic.

Wel hoop ik dat Frankrijk nóóit toegeeft aan die hypocriete boomknuffel-nonsens.

Foie gras is geen dagelijkse snack, maar exclusief en daarom zó fantastisch.

On topic, heb het een keer een tikje gebraden op toast gedaan - vreselijk lekker, maar ik kreeg van een Fransman een blik alsof ik voorstelde om de monarchie daar her in te voeren.
En terecht, ze zouden voor dit soort grofheden de guillotine weer van stal moeten halen
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_75604994
quote:
Op zondag 13 december 2009 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond ganzelever gegeten, gepepert en kort aangebraden in boter, daarna met knapperig pyramidezout erop geserveerd. Goddelijk lekker.
Maar hoe vinden de andere cullinauten een lekkere manier om Foie gras te eten?
Ik heb het tot op heden alleen gegeten als garnering moet ik eerlijk zeggen, een paar plakjes boven op een mooi stuk wild, ik meende everzwijn... Persoonlijk ben ik niet zo van het orgaanvlees, maar zo was het toch wel een openbaring..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  Licht Ontvlambaar maandag 14 december 2009 @ 10:27:34 #59
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_75605491
Zondag gaan we naar Luik en ik verheug me nu al op de ganzelever op toast!
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 14 december 2009 @ 10:29:43 #60
261336 drbrik
zo hel wie un brik
pi_75605555
Al lang niet meer gehad! Maar het blijft lekker.
PS de foie gras van eend kan ook erg lekker zijn.
Heb hem laatst bij een combinatie gehad van 3 bereidingen van eend op sla.
Gerookte eendenborst
Gegrilde eendenborst
en Foie Gras van eend.
En bij die sterke smaken doet de Foie Gras van eend het echt wel goed hoor.
Why do hockey-players wear numbers on their shirts? Cause sometimes they can't match the dental records with the bodies
  Licht Ontvlambaar maandag 14 december 2009 @ 10:38:23 #61
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_75605810
Bij een Elzasser restaurant hier in Maastricht krijg je foie gras die een tijdje in cognac heeft gelegen, ook subliem

En van die smeltende krullen op een perfecte tournedos, daar kun je me ook altijd blij mee maken...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 14 december 2009 @ 10:49:13 #62
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_75606185
quote:
Op maandag 14 december 2009 10:38 schreef Sjeen het volgende:
Bij een Elzasser restaurant hier in Maastricht krijg je foie gras die een tijdje in cognac heeft gelegen, ook subliem

En van die smeltende krullen op een perfecte tournedos, daar kun je me ook altijd blij mee maken...
Dat lijkt erg zoals ik het laatst op heb. Maar dat was in Bordeaux

Eendenlever "gekookt" in Armagnac. Beetje oranje-achtig gekleurd en boterzacht.
1 van de lekkerste dingen die ik ooit gegeten heb
I follow you......but not on Twitter
  maandag 14 december 2009 @ 10:49:32 #63
261336 drbrik
zo hel wie un brik
pi_75606198
quote:
Op maandag 14 december 2009 10:38 schreef Sjeen het volgende:
Bij een Elzasser restaurant hier in Maastricht krijg je foie gras die een tijdje in cognac heeft gelegen, ook subliem

En van die smeltende krullen op een perfecte tournedos, daar kun je me ook altijd blij mee maken...
Weet je de naam nog van het restaurant? Ben weer eens op zoek naar nieuwe eetadresjes en je klinkt er wel enthousiast over.
Why do hockey-players wear numbers on their shirts? Cause sometimes they can't match the dental records with the bodies
pi_75606215
Erg lekker maar lang niet meer gegeten!
  Licht Ontvlambaar maandag 14 december 2009 @ 10:51:54 #65
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_75606284
quote:
Op maandag 14 december 2009 10:49 schreef drbrik het volgende:

[..]

Weet je de naam nog van het restaurant? Ben weer eens op zoek naar nieuwe eetadresjes en je klinkt er wel enthousiast over.
Gaudel in de Rechtstraat in Wijck Mocht hij er niet meer zitten, dan issie verhuisd naar Luik. Maar volgens mij duurde dat nog even
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 14 december 2009 @ 10:54:05 #66
261336 drbrik
zo hel wie un brik
pi_75606344
quote:
Op maandag 14 december 2009 10:51 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Gaudel in de Rechtstraat in Wijck Mocht hij er niet meer zitten, dan issie verhuisd naar Luik. Maar volgens mij duurde dat nog even
Thanx ik zal eens kijken!
Why do hockey-players wear numbers on their shirts? Cause sometimes they can't match the dental records with the bodies
pi_75606447
idd erg lekker, afgelopen augustus had ik bij ' au gastronome' in de Ardennen een gerecht met foie d' oie, dat was zo ontzettend zalig ..

De eerste keer dat ik het had, een stukje gebakken op een mooi stukje vlees (jaren terug) kan ik mij nog wel herinneren. Die zaligheid, die romigheid, wat een genot was dat

Ik eet het niet vaak maar als ik ergens ben en t staat op de kaart dan houd ik er wel erg van .. (ondanks mijn sluimerende schuldgevoel wat nergens op slaat want ik eet nu eenmaal beesten, simpel)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 14 december 2009 @ 10:59:13 #68
108357 Xenomaniac
Radical outlet
pi_75606494
quote:
Op maandag 14 december 2009 10:38 schreef Sjeen het volgende:
En van die smeltende krullen op een perfecte tournedos, daar kun je me ook altijd blij mee maken...
Mij ook Sjeen!
"Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
pi_75606583
quote:
Op maandag 14 december 2009 10:59 schreef Xenomaniac het volgende:

[..]

Mij ook Sjeen!
Zo hadden wij het ook, maar dan op een stuk wild, echt een openbaring..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_75606631
Ook lekker zijn spiermaagjes van de eend. Vorige week nog gegeten.
Elite
Feyenoordsupporters gaan naar de hemel, als er in de hel geen plaats meer is
Tegen TTIP
pi_75606714
Hoe smaakt ganzelever tegenover andere leversoorten, zoals kip e.d.?
Is dat nu heeeeeeeel anders, of heeft het er wel wat van weg?
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  maandag 14 december 2009 @ 11:06:50 #72
261336 drbrik
zo hel wie un brik
pi_75606736
quote:
Op maandag 14 december 2009 11:05 schreef erodome het volgende:
Hoe smaakt ganzelever tegenover andere leversoorten, zoals kip e.d.?
Is dat nu heeeeeeeel anders, of heeft het er wel wat van weg?
Nee is echt veel zachter niet alleen qua smaak maar ook qua structuur. Damn krijg echt honger....
Why do hockey-players wear numbers on their shirts? Cause sometimes they can't match the dental records with the bodies
  Licht Ontvlambaar maandag 14 december 2009 @ 11:06:51 #73
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_75606738
Zondag naar Luik dus, water loopt me nu alweer in de mond
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_75606746
jaykudo,opzouten, ik ben helemaal klaar met je.
open je eigen topic met je eigenwijze gezicht.
je speelt met je postrechten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_75606775
quote:
Op maandag 14 december 2009 11:05 schreef drbrik het volgende:

[..]

Klopt als een bus gruwelijk allemaal!
Maar het blijft heerlijk spul en af en toe eet ik het toch!
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')