Nitraten die zich omzetten in nitriet. Is ergens in de jaren 80 een keer gebeurd in de koeling van een supermarkt, ontdooid en opnieuw ingevroren, en dat heeft levens gekost.quote:Op donderdag 26 november 2009 16:18 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Ik had het ondertussen al gedaan, en ik leef nog
Waar komt het verhaal dat je spinazie niet nog eens op mag warmen vandaan?
Bullshit, echt dikke dikke bullshitquote:Op donderdag 26 november 2009 16:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nitraten die zich omzetten in nitriet. Is ergens in de jaren 80 een keer gebeurd in de koeling van een supermarkt, ontdooid en opnieuw ingevroren, en dat heeft levens gekost.
Vast wel, maar volgen mij is daardoor wel het beeld ontstaan. Dan gaan er ineens mensen dood, wordt de oorzaak op nitriet vastgesteld, en dan wordt aan het bestaande verhaaltje dat nitraat zich omzet in nitriet de dodelijkheid toegevoegd. Als dan later blijkt hoe het precies zat, is de legende al geboren.quote:Op donderdag 26 november 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bullshit, echt dikke dikke bullshit
Het was een koelvloeistof die het had besmet, en het was geen spi-nazi maar nazi Goering
He oen, da's de verkeerde link!quote:Op donderdag 26 november 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bullshit, echt dikke dikke bullshit
Het was een koelvloeistof die het had besmet, en het was geen spi-nazi maar nazi Goering
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/heineken2.html
Bij het bedrijf waar ik toen werkte (een voedingsmiddelenbedrijf) is naar aanleiding van deze tragedie alle koelvloeistof (Glycol) in de procesinstallaties vervangen door een niet-giftige variant.quote:Op donderdag 26 november 2009 17:17 schreef sigme het volgende:
[..]
He oen, da's de verkeerde link!
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html
Ik had zojuist het artikel opgezocht om jouw verhaal te steunen met een bron, wil ik 'm posten, zie ik dat jij je post geëdit hebt, gooi ik de boel weg, zie ik nu dat je linkt naar een ander schandaal.
Nee, het niet mogen opwarmen van Spinazie was al daarvoor een legende, mijn oma vertelde dat al.quote:Op donderdag 26 november 2009 17:14 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Vast wel, maar volgen mij is daardoor wel het beeld ontstaan. Dan gaan er ineens mensen dood, wordt de oorzaak op nitriet vastgesteld, en dan wordt aan het bestaande verhaaltje dat nitraat zich omzet in nitriet de dodelijkheid toegevoegd. Als dan later blijkt hoe het precies zat, is de legende al geboren.
geldt natuurlijk voor alle voedingsmiddelen wel...quote:Met name bij zwakkere mensen, zoals kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouden van dagen, blijft het echter raadzaam om op te passen met spinazie die niet vers is.
In een naam topic van Piet? Hoe merkwaardigquote:Op donderdag 26 november 2009 20:09 schreef minilot het volgende:
ik zou toch ook graag van Piet willen weten wat voor lekkers hij met polenta uit de mouw kan schudden.
Kleine bijdrage.quote:Op donderdag 26 november 2009 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Snij er plakken van en bak die, of grill die, serveren als kleine bijlage.
Ja, je zou het bijna denken he?quote:
Dit is de rijkeluis versie, normaal wordt het alleen maar met water en zout gekookt.quote:Op donderdag 26 november 2009 20:29 schreef minilot het volgende:
[..]
Kleine bijdrage.![]()
Maar: olé en dank je wel. Iets met schapenkaas kán niet smerig zijn.
Eet het dan ook eigenlijk alleen als ik in de herfst in Düsseldorf benquote:Op donderdag 26 november 2009 20:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, je zou het bijna denken he?![]()
Maar aan de andere kant, zo bijzonder is het niet, polenta smerig vinden.
Geen punt, dan zetten we er een fraaie verfilming van Pinokkio bij op en eten we er goedkope sardientjes bij. Thema-avondje.quote:Op donderdag 26 november 2009 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Polenta is echt armoede eten, voor mensen die geen tarwe konden betalen om brood of pasta te maken. Wordt tegenwoordig alleen nog maar uit nostalgie gemaakt
Vertel, wat is de turkse versie van polenta?quote:Op vrijdag 27 november 2009 00:39 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn moeder maakt altijd de Turkse versie van polenta, niet te eten. Ik ga de Italiaanse versie maar eens proberen, klinkt iets lekkerder.
Ehm, het wordt gemaakt van maismeel, heel veel roomboter, water en kaas. Het ziet er ongeveer zo uit:quote:Op vrijdag 27 november 2009 00:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel, wat is de turkse versie van polenta?
Ziet er "voedzaam" uit, maar lekker lijkt me anders.quote:Op vrijdag 27 november 2009 00:46 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Ehm, het wordt gemaakt van maismeel, heel veel roomboter, water en kaas. Het ziet er ongeveer zo uit:
[ afbeelding ]
Ik vind het echt nergens naar smaken, maar misschien is het met bouillon wel lekkerder. Het wordt overigens gegeten in het noorden van Turkije, de rest van Turkije is er niet zo bekend mee.
Ik zeg toch ook, het bestaande verhaaltje?quote:Op donderdag 26 november 2009 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het niet mogen opwarmen van Spinazie was al daarvoor een legende, mijn oma vertelde dat al.
Ik wil best technisch advies geven, voor zover ik dat kan, maar ga niet vertellen wat je moet koken.quote:Op maandag 30 november 2009 22:20 schreef misterddude het volgende:
oke als er dan niemand meer iets zegt![]()
beste piet,
als vrij jonge hobbykok probeer ik telkens weer iets nieuws op tafel te zetten. weet jij nog leuke dingen om te proberen... een leuke risotto ofzo ( geen paddenstoelen die is al goed gelukt) met een mooi stuk vlees bovenop.
alvast bedankt
Gebruik idd jongere kaas, wat vind je een supermarktkaas? Kaasafdeling AH? Geen idee wat ze daar hebben, kom ik nooit. Kernhem of gruyère is lekker in een omelet, meeste supermarkten verkopen ook zakjes geraspte kaas voor op pizza of gratineren, die smelten prima. Ik gebruik allerlei soorten, net wat we in huis hebben. Gorgonzola of andere pittige blauwschimmel schopt ongelofelijk kont in een omelet.quote:Op maandag 30 november 2009 22:52 schreef 2cv het volgende:
Ik heb 2 pogingen gedaan een omelet met kaas te maken maar geen van beiden zijn goed gelukt. Bij de eerste poging kwam ik er achter dat er schimmel op de geraspte kaas zat terwijl het ei al in de pan lag. Resultaat: omelet met kaas zonder kaas. Bij de 2e poging heb ik oude kaas geraspt (schimmelvrij) en die over het ei in de pan gestrooid. Omdat het oude kaas was smolt het niet goed en toen ik de omelet omkeerde werd de kaas een soort kaasbal. Mijn idee is dat ik jonge(re) kaas moet gebruiken, maar klopt dat ? En zo ja: welke kaas is het beste ? Ik ben geen super fijnproever dus ik ga er niet voor naar een specialistische winkel. Supermarktkaas moet goed genoeg zijn.
quote:Op vrijdag 20 november 2009 23:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
en zelf spagetti maken natuurlijk.
Zal morgen even een recept posten, ga nu mandje in
Supermarktkaas = kaas die je in een supermarkt koopt. Kaasafdeling van de AH is een goed voorbeeld, de Aldi ook.quote:Op maandag 30 november 2009 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik idd jongere kaas, wat vind je een supermarktkaas? Kaasafdeling AH? Geen idee wat ze daar hebben, kom ik nooit. Kernhem of gruyère is lekker in een omelet, meeste supermarkten verkopen ook zakjes geraspte kaas voor op pizza of gratineren, die smelten prima. Ik gebruik allerlei soorten, net wat we in huis hebben. Gorgonzola of andere pittige blauwschimmel schopt ongelofelijk kont in een omelet.
Dat denk je maar.quote:Op maandag 30 november 2009 23:18 schreef 2cv het volgende:
Duurdere kazen is zoiets als parels voor de zwijnen gooien in mijn geval.
Ik gooi vaak wat geraspte kaas bovenop het nog vloeibare ei, dus direct als je het ei erin gooit, handje geraspte kaas erop (oud voor de lekkere pittige smaak). En keer het altijd...maar mischien ben ik een filistijn. Mrs Fabulous heeft rauwe ei fobie, vandaar ook...quote:Op dinsdag 1 december 2009 00:58 schreef 2cv het volgende:
Ja, maar als het verbrandt ... Misschien koop ik beide. 1 zakje el-cheapo kaas (lage prijs per kg) om te oefenen, dan een beetje gruyère (weinig, dus bij de kassa evenveel afrekenen) om te genieten als ik het onder de knie heb.
Overigens, is het standaard dat je omeletten met kaas beter niet om kan keren in de pan om de andere kant ook te bakken ?
Goeie scheut kirsch erbij?quote:Op dinsdag 1 december 2009 13:15 schreef pen-guin het volgende:
Piet, ik ga vanavond kaasfondue maken en wil graag wat suggesties.
Vorige week heb ik kaasfondue gemaakt met Emmentaler, Gruyère, een sloot wijn, knoflook, verse nootmuskaat en wat gedroogd eekhoorntjesbrood.
Dat was natuurlijk heerlijk maar nu wil ik variëren, tips?
Ah ja, dit kwam ik in het een en ander aan recepten ook al tegen, zal het maar eens proberen.quote:
Champignonfondue misschien?quote:Op dinsdag 1 december 2009 13:15 schreef pen-guin het volgende:
Piet, ik ga vanavond kaasfondue maken en wil graag wat suggesties.
Vorige week heb ik kaasfondue gemaakt met Emmentaler, Gruyère, een sloot wijn, knoflook, verse nootmuskaat en wat gedroogd eekhoorntjesbrood.
Dat was natuurlijk heerlijk maar nu wil ik variëren, tips?
Een gewone kip is gewoon nog een kuiken dat uit zijn krachten gegroeid is.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
een soepkip is ouder dan een gewone kip, en heeft daardoor meer smaak.
Dat is geen gewone kip, dat is een bio-industriekip.quote:Op dinsdag 1 december 2009 19:39 schreef tongytongylickylic... het volgende:
[..]
Een gewone kip is gewoon nog een kuiken dat uit zijn krachten gegroeid is.
Natuurlijk gaat dat, maar jij gebruikte hem in je voorbeeld om dingen alleen even warm te makenquote:Op dinsdag 8 december 2009 09:28 schreef Charikookt het volgende:
Piet,
Dank je wel voor de info, nu weet ik tenminste in welke richting ik moet experimenteren qua tijd...
In de magnetron kan je echter ook dingen garen... lage wattage combineren met de grill... maar ik begrijp het punt dat je wilt maken... en het klinkt superlogisch...
Dank je wel voor de moeite!
Volgende keer: Eitje losslaan, boter in de koekenpan heet laten worden en daar het ei in, even laten stollen en dan de geraspte kaas erop. Ei dubbelslaan en even verder bakken.quote:Op dinsdag 8 december 2009 14:08 schreef 2cv het volgende:
Vandaag geraspte kaas + een eitje in een bakje gedaan, geroerd met een garde en het product in een koekepan gebakken. best lekker !
Ik zal hierover zwijgen uit respect voor je topic, niet omdat je gelijk hebt.quote:Op dinsdag 1 december 2009 13:08 schreef Pietverdriet het volgende:
vierkleurenpeper, dat doet het alleen maar leuk op tafel, smaakt bagger.
Nee, op mijn manier niet, maar op de manier waarop jij het doet is die kans wel aanwezigquote:Op dinsdag 8 december 2009 14:14 schreef 2cv het volgende:
Op jouw manier maakt het ook geen contact met de pan toch
als het wilt, okay, maar je kan het dus sturen, het is ook mooi om een omelet te hebben dat er bij het serveren neutraal uit ziet en als je het open snijdt de gesmolten kaas er uit loopt.quote:Op dinsdag 8 december 2009 14:32 schreef 2cv het volgende:
Oh, zo ! Ik dacht dat jij juist bedoelde dat de kaas wel een beetje gebruind zou moeten worden (wat ik overigens wel lekker vind).
Zoiets?quote:Op dinsdag 8 december 2009 22:01 schreef Pikkebaas het volgende:
Beste piet,
Ik ben op zoek naar een Duits recept voor goulash met ree (waarschijnlijk de rug) om met kerst te maken.
mvg,
http://www.chefkoch.de/re(...)Gulasch-vom-Reh.htmlquote:1200 g Keule(n) vom Reh, ausgelöst
1 m.-große Zwiebel(n)
1 Möhre(n), große
1 Stück Sellerie, etwa 5 x 5 cm
2 EL Tomatenmark
3 Zehe/n Knoblauch
1 TL Pfeffer, schwarz und grün gemischt
2 TL Paprikapulver, edelsüß, evtl. mehr
etwas Paprikapulver, rosenscharf
etwas Gewürzmischung (Wildgewürz)
etwas Nelkenpulver oder ganze Gewürznelken, vorsichtig dosiert
wenig Macis
½ TL Kümmel
1 Glas Wein, rot
½ Liter Wildfond oder Flesichbrühe
etwas Salz
1 Zweig/e Rosmarin
1 Zweig/e Salbei
1 Zweig/e Oregano
3 Zweig/e Thymian, frisch
½ TL Zucker
100 g Crème fraîche
etwas Olivenöl
1 Petersilie (Petersilienwurzel
Das Rehkeulenfleisch sauber putzen und in etwa 2 x 2 x 2 cm große Würfel schneiden. Etwas Olivenöl darüber geben und gut durchmischen. Zwiebel achteln, Möhre und Sellerie in kleine Würfel schneiden, Knoblauch blättrig schneiden. Körnige Gewürze mörsern. Petersilienwurzel längs vierteln.
Einen gusseisernen Topf erhitzen und das Fleisch (evtl. in mehreren Portionen) darin scharf anbraten, jeweils heraus nehmen und dann das Gemüse mit dem Tomatenmark etwas Farbe nehmen lassen. Dann das Fleisch wieder dazu geben, auch alle Gewürze und Kräuter. Schnell mit Rotwein ablöschen und mit Wildfond bzw. Fleischbrühe auffüllen. Etwa 60 Min. bei geschlossenem Deckel leise garen (Garprobe!).
Wenn das Fleisch fertig ist, mit einer Gabel einiges rausfischen: Macis, Petersilienwurzel, Rosmarin-, Thymian-, Salbei-, Oreganozweige und was sonst noch stören sollte. Dann mit Salz und Crème fraîche abschmecken.
Mit Preiselbeerkompott oder Johannisbeermarmelade zu Semmelknödeln, anderen Knödeln, Pasta, Reis etc. servieren.
Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.quote:Op dinsdag 8 december 2009 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoiets?
http://www.chefkoch.de/re(...)Gulasch-vom-Reh.html
Je vroeg toch om een Duits recept?quote:Op woensdag 9 december 2009 10:45 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.
Je wilde een Duits recept? Wildkruiden verkoopt appie volgens mij wel, en anders de poelierquote:Op woensdag 9 december 2009 10:45 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.
Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulashquote:Op woensdag 9 december 2009 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilde een Duits recept? Wildkruiden verkoopt appie volgens mij wel, en anders de poelier
Rode kool, spruitjes, appelmoes, stoofpeertjes, bloemige aardappels en een mooie zware rode wijnquote:Op woensdag 9 december 2009 14:06 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulashDa's niet helemaal hetzelfde als een Duits recept
Maar ik wil zeker niet ondankbaar overkomen, enorm bedankt, ik ga dit even vertalen en dan denk ik dat ik het wel ga maken !!
Wat zou met kerst er lekker bij zijn ??
Lees even terug... Staat toch echt "Duits recept voor goulash met ree"quote:Op woensdag 9 december 2009 14:06 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulashDa's niet helemaal hetzelfde als een Duits recept
Maar ik wil zeker niet ondankbaar overkomen, enorm bedankt, ik ga dit even vertalen en dan denk ik dat ik het wel ga maken !!
Wat zou met kerst er lekker bij zijn ??
1200 g Reeppouletquote:Op dinsdag 8 december 2009 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoiets?
[..]
http://www.chefkoch.de/re(...)Gulasch-vom-Reh.html
Ik vind het een prachttaal, je kan er echt heel veel meequote:
Ten eerste, ik zou heb geen goede ervaringen met edelstaal koekenpannen, ze branden altijd aan bij mij, ze plakken.quote:Op woensdag 9 december 2009 01:11 schreef Schenkstroop het volgende:
kick
Ik wil binnenkort een tweeplaats electrische-kookstel aanschaffen. Met daarbij een mooi koekenpannetje van edelstaal met sandwichbodem (24.95 met deksel en kunststof vat). Ik ga ervanuit dat een pan met dikkere bodem moeilijker warm wordt. En omdat electrisch koken niet denderend schijnt te zijn (gaat langzaam naar horen zeggen). Is dit dan toch een goede combinatie of kan ik beter een andere koekenpannetje zoeken en wat voor een dan?
Ik hoor ook iets over stalen pannetjes NIET aftewassen met afwasmiddel. Wat moet ik dan doen en waarom?
Ik heb een snijmachine maar een eenvoudige no name, en snij er eigenlijk zelden mee. Ik ben in NL en D woonachtig maar de ruimte is beperkt. Mijn droom is een oude boerderij of stadsvilla met een enorm grote keuken om daar alle zooi neer te zetten. Nu al heb ik gewoon veel te veel spullen.quote:Op donderdag 10 december 2009 22:20 schreef SeaOfLove het volgende:
piet even een vraagje nav t andere topic: waarom koop je niet zelf een snijmachine? je investeert graag in goede keukenapparaten en messen e.d. Ik heb net een brandschone met gerepareerd snoer snijmachine terug gekregen van mijn vader, wat opnieuw gesmeerd moest wordn is ook gedaan, helemaal happy hier. hoor net dat t ding dus al zeker 30jaar oud isWat een goede investering is dat destijds geweest. mijn oma vind t ook erg leuk dat het apparaat zo goed terecht is gekomen.
Ik snij de boerenkool en kook die gaar, net als de aardappels (wel apart) bak spek uit en op de boerenkool gaar ik ook de rookworst.quote:Op donderdag 10 december 2009 16:29 schreef GotC het volgende:
Hoi Piet!
Ten eerste, geweldig dat je zoveel weet+je kennis wil delen!
Maarrr nu m'n vraag. Waarschijnlijk heb je m eerder beantwoord in vorige topics, maar ik kon m niet vinden via de search.
Hoe maak je een goede boerenkool stamppot?
Edit: Ik heb m net al gemaakt, maar was niet echt alles..
Poeh, weet je wat, ga naar je kaaswinkel en vraag de kaasboer om advies, die laat je het gelijk proeven en je kan wat ie in de winkel heeft direct meenemen.quote:Op donderdag 10 december 2009 23:16 schreef 2cv het volgende:
Vandaag opgeklopt, dubbelgeklapt ei met kaas er tussen en dan gebakken geprobeerd. Lekker !
Wat was ook alweer de ECHT lekkere kaas ?
Vriend van mij zijn ouders hadden een hotel op texel en hadden dat apparaat, en een cafe wat ik ken ook. Hij is echt prachtig nostaligies met die draaihendel.quote:Op donderdag 10 december 2009 23:00 schreef SeaOfLove het volgende:
wat een beauty Piet! ruimtegebrek heb ik hier ook mee te kampen helaas en dan heb ik bij lange na niet wat jij allemaal hebt
Gesmolten en met kaas smaakt het toch anders. En een kaaswinkel ? Hier ? Dan kom ik uit bij de kaasafdeling van de AHquote:Op donderdag 10 december 2009 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Poeh, weet je wat, ga naar je kaaswinkel en vraag de kaasboer om advies, die laat je het gelijk proeven en je kan wat ie in de winkel heeft direct meenemen.
Ik kan je hier tien kazen noemen, maar ik weet niet wat jij lekker vindt.
Mag jij rauwmelkse kaas ivm je gestel? Dan weet ik nog wel een kaasadresje bij je in de buurtquote:Op vrijdag 11 december 2009 00:45 schreef 2cv het volgende:
[..]
Gesmolten en met kaas smaakt het toch anders. En een kaaswinkel ? Hier ? Dan kom ik uit bij de kaasafdeling van de AH![]()
Maar ik ga die kaasafdeling eens bestormen voor Gruyere. Geen idee wat het is, dus een goede reden om het eens uit te proberen.
natuurlijk doet een slager dat als je daarom vraagt. Vraag hem dan ook om het bot, breek die en trek er samen met de afsnijsels van het vlees en soepgroenten (geen zout toevoegen) een boullion van, kook die in en gebruik dat (fond) als basis voor je saus.quote:Op vrijdag 11 december 2009 16:23 schreef motorbloempje het volgende:
Hier maar even:
iemand een idee of ik een lamsbout kan laten ontbenen bij de internationale slager? En zo nee, hoe ik dat zelf kan doen?
Wil met kerst een lamsrollade gaan vullen en daarvoor wil ik vlees van de bout(zat nog aan ribjes te denken eerst, ipv rollade, maar dat wordt zo'n knoeiboel..) Ga het volgende week eerst een keer proef-maken/eten en daarna voor de familie op tafel zetten, dus heb nog wel even de tijd
Rauwmelkse kaas ? Geen idee wat het is. Anderzijds heb ik nooit een verbod gekregen tot bepaalde voedingsmiddelen ...quote:Op vrijdag 11 december 2009 05:45 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Mag jij rauwmelkse kaas ivm je gestel? Dan weet ik nog wel een kaasadresje bij je in de buurt
Wat is er met je gestel?quote:Op vrijdag 11 december 2009 17:18 schreef 2cv het volgende:
[..]
Rauwmelkse kaas ? Geen idee wat het is. Anderzijds heb ik nooit een verbod gekregen tot bepaalde voedingsmiddelen ...
2 glazen rode wijn per dag en je leeft statistisch gezien gemiddeld 8 jaar langer.quote:
Heb het eens over met je internist, wellicht kan hij daar meer over vertellen. Ik ben geen arts, maar persoonlijk zou ik de internist vragen of je niet beter een glaasje rode wijn kan drinken in plaats van de bloedverdunners te slikken. Rauwemelkse kaas is van rauwe (zo uit de koe) melk gemaakt. Bij zachte kazen kan het dan voorkomen dat er lysteria (een bacterie) in zit. Daar windt men zich in Nederland erg over op, in frankrijk niet. Wist je trouwens dat fransen de laagste aantallen hart en vaatziekten hebben ter wereld (na japan)quote:Op vrijdag 11 december 2009 17:57 schreef 2cv het volgende:
Door mijn hart vindt mijn lever het ook al in iets mindere mate gezellig zeg maar, plus ik slik bloedverdunners. Dan lijkt wijn mij niet meteen verstandig toeDesondanks bedankt voor de tip.
Maar wat vind jij van rauwmelkse kaas in mijn context ? ik snap dat je geen dokter bent, maar jij weet vast wat rauwmelkse kaas is. Zelf heb ik niet het flauwste benul wat het is.
Dit recept van Wizz lijkt mij erg lekkerquote:Op zaterdag 12 december 2009 05:04 schreef JAM het volgende:
Piet, hoe maak ik spaghetti carbonara
quote:Op donderdag 24 februari 2005 22:03 schreef W1ZZ het volgende:
Zoals ik 'm heb geleerd is als volgt:
400gr spaghetti
100gr pancetta (is duur en slecht verkrijgbaar, doe maar gewoon spekblokjes)
3-4 eieren
+/- 80gr kaas, waarvan de helft parmigiano reggiano en de andere helft pecorino romano (alles geraspt en niet uit zakje!)
een rode peper (mocht je het kunnen krijgen een peperoncino, gedroogde rode peper uit Zuid-Italië)
zout,peper.
Zet de spaghetti op in ruim water (men neme een liter per 100gr). Zout en olijfolie erbij (geen extra vergine) voor de smaak en antiplakken. Zet in een ander pannetje de pancetta met wat boter op 't vuur (iets meer boter dan je normaal zou doen). Breek in een kom de eieren, doe er de kaas, z&p naar smaak en de fijngesneden peper bij. meng alles goed.
Als de pasta al dente gekookt is giet je 'm af, zeker NIET afspoelen tenzij je dat met kokend water doet. Stort de spaghetti in de pan met spek, goed roeren. Vervolgens het ei/kaasmengsel erbij storten, goed roeren en direct opdienen.
Room is nergens voor nodig, wijn zou evt. kunnen maar ik heb 't nooit zo gemaakt en 't lijkt me eigenlijk ook niet lekker.
Succes! (ow enne, 't is spaghetti alla carbonara)
op kamertemperatuur laten komen voor het bakken, dus minstens een uur voor het bakken uit de koelkast halenquote:en entrecotes met knapperige vetrandjes klaar?
Indiaas doe ik niet aan, dus geen idee, en een zeebaars, gewoon fileren, zouten en peperen, door de bloem halen en bakken in boter.quote:Op zaterdag 12 december 2009 14:57 schreef JAM het volgende:
Piet, dank je wel! De volgende; hoe maak ik een lekkere vindaloo curry klaar en wat doe ik met een zeebaarsje?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |