abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 26 november 2009 @ 16:38:05 #201
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75024501
Was het niet dat het wel mocht als je er maar een ei bij at ofzo?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_75024518
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:18 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Ik had het ondertussen al gedaan, en ik leef nog
Waar komt het verhaal dat je spinazie niet nog eens op mag warmen vandaan?
Nitraten die zich omzetten in nitriet. Is ergens in de jaren 80 een keer gebeurd in de koeling van een supermarkt, ontdooid en opnieuw ingevroren, en dat heeft levens gekost.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 26 november 2009 @ 16:53:53 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75025095
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nitraten die zich omzetten in nitriet. Is ergens in de jaren 80 een keer gebeurd in de koeling van een supermarkt, ontdooid en opnieuw ingevroren, en dat heeft levens gekost.
Bullshit, echt dikke dikke bullshit
Het was een koelvloeistof die het had besmet, en het was geen spi-nazi maar nazi Goering
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/heineken2.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75025821
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bullshit, echt dikke dikke bullshit
Het was een koelvloeistof die het had besmet, en het was geen spi-nazi maar nazi Goering
Vast wel, maar volgen mij is daardoor wel het beeld ontstaan. Dan gaan er ineens mensen dood, wordt de oorzaak op nitriet vastgesteld, en dan wordt aan het bestaande verhaaltje dat nitraat zich omzet in nitriet de dodelijkheid toegevoegd. Als dan later blijkt hoe het precies zat, is de legende al geboren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_75025946
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bullshit, echt dikke dikke bullshit
Het was een koelvloeistof die het had besmet, en het was geen spi-nazi maar nazi Goering
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/heineken2.html
He oen, da's de verkeerde link!
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html

Ik had zojuist het artikel opgezocht om jouw verhaal te steunen met een bron, wil ik 'm posten, zie ik dat jij je post geëdit hebt, gooi ik de boel weg, zie ik nu dat je linkt naar een ander schandaal.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_75026328
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:17 schreef sigme het volgende:

[..]

He oen, da's de verkeerde link!
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html

Ik had zojuist het artikel opgezocht om jouw verhaal te steunen met een bron, wil ik 'm posten, zie ik dat jij je post geëdit hebt, gooi ik de boel weg, zie ik nu dat je linkt naar een ander schandaal.
Bij het bedrijf waar ik toen werkte (een voedingsmiddelenbedrijf) is naar aanleiding van deze tragedie alle koelvloeistof (Glycol) in de procesinstallaties vervangen door een niet-giftige variant.
Deze niet-giftige glycol werd ook gebruikt om Oostenrijkse wijn zoeter te maken, maar dat was weer een ander schandaal.
Wie dit leest is gek
  donderdag 26 november 2009 @ 17:31:29 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75026429
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Vast wel, maar volgen mij is daardoor wel het beeld ontstaan. Dan gaan er ineens mensen dood, wordt de oorzaak op nitriet vastgesteld, en dan wordt aan het bestaande verhaaltje dat nitraat zich omzet in nitriet de dodelijkheid toegevoegd. Als dan later blijkt hoe het precies zat, is de legende al geboren.
Nee, het niet mogen opwarmen van Spinazie was al daarvoor een legende, mijn oma vertelde dat al.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75026626
Gelukkig hebben we Piet
Ik weet het ook niet
pi_75026633
Nog 'n beetje achtergrond info bij het nitraat/nitriet verhaal: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spinazie#Nitrietvorming

Dus dat Piet's oma het vertelde komt waarschijnlijk omdat het toen aanzienlijk meer hout sneed dan met de huidige stand van koelkasten e.d.

en
quote:
Met name bij zwakkere mensen, zoals kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouden van dagen, blijft het echter raadzaam om op te passen met spinazie die niet vers is.
geldt natuurlijk voor alle voedingsmiddelen wel...
pi_75026902
Bedankt!
Ik weet het ook niet
pi_75031378
Niet dat ik de basisaanwijzingen van ColdFeet niet waardeer (want: wél! ), maar ik zou toch ook graag van Piet willen weten wat voor lekkers hij met polenta uit de mouw kan schudden.

Ik heb twee kilo maisgries in mijn keuken staan en nog nooit polenta gegeten, dus kom maar op met de gouden tip!
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 26 november 2009 @ 20:12:39 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  donderdag 26 november 2009 @ 20:16:25 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75031591
Zoals een allerschattigste italiaanse vriendin me ooit zei, een lekker recept voor polenta? Polenta is helemaal niet lekker.
:-)
Maar goed, ik heb polenta wel vaker gegeten, maar eigenlijk zelden gemaakt. Polenta moet vooral lang koken en stevig geroerd worden. Het lekkerste vind ik nog polenta tot een soort pudding te koken, en dan plakken van te snijden en die kort te bakken of te grillen en dat als bijlage bij gesmoord wild zwijn (te eten bij A Tavola in de Wallstrasse in Düsseldorf)
Let wel, een plakje ter grote van een creditcard en ongeveer een 1 1/2 cm dik, meer moet je echt niet willen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 20:17:04 #214
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75031610
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:09 schreef minilot het volgende:
ik zou toch ook graag van Piet willen weten wat voor lekkers hij met polenta uit de mouw kan schudden.
In een naam topic van Piet? Hoe merkwaardig
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 26 november 2009 @ 20:18:14 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75031653
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:12 schreef RobinOok het volgende:

Nikkie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75031706
Zeg, polentazeuren, zit eens even niet mijn voorpret te verpesten!
Laat mij nou nog even rozig denken dat ik het reusachtig lekker vind straks.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 26 november 2009 @ 20:28:07 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75031932
Okay, okay
1 liter boullion
300 gram polenta
50 gram parmasan of harde schapenkaas
kook de polenta in een pan met dikke bodem met stevig roeren op een laag vuur. 15 minuten koken, dan de kaas toevoegen en dan met een deksel op de pan 15 minuten laten doorgaren (vuur uit)

Giet de polenta in een cake vorm en laat hem afkoelen tot de volgende dag.
Snij er plakken van en bak die, of grill die, serveren als kleine bijlage.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75031968
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Snij er plakken van en bak die, of grill die, serveren als kleine bijlage.
Kleine bijdrage.
Maar: olé en dank je wel. Iets met schapenkaas kán niet smerig zijn.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 26 november 2009 @ 20:50:46 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75032699
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nikkie?

Ja, je zou het bijna denken he?
Maar aan de andere kant, zo bijzonder is het niet, polenta smerig vinden.
  donderdag 26 november 2009 @ 20:53:38 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75032810
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Kleine bijdrage.
Maar: olé en dank je wel. Iets met schapenkaas kán niet smerig zijn.
Dit is de rijkeluis versie, normaal wordt het alleen maar met water en zout gekookt.
Polenta is echt armoede eten, voor mensen die geen tarwe konden betalen om brood of pasta te maken. Wordt tegenwoordig alleen nog maar uit nostalgie gemaakt, of chique versie die ik neerzet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 20:54:36 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75032834
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, je zou het bijna denken he?
Maar aan de andere kant, zo bijzonder is het niet, polenta smerig vinden.
Eet het dan ook eigenlijk alleen als ik in de herfst in Düsseldorf ben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75033278
quote:
Op donderdag 26 november 2009 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Polenta is echt armoede eten, voor mensen die geen tarwe konden betalen om brood of pasta te maken. Wordt tegenwoordig alleen nog maar uit nostalgie gemaakt
Geen punt, dan zetten we er een fraaie verfilming van Pinokkio bij op en eten we er goedkope sardientjes bij. Thema-avondje.
Let me see you stripped down to the bone
pi_75042301
Mijn moeder maakt altijd de Turkse versie van polenta, niet te eten. Ik ga de Italiaanse versie maar eens proberen, klinkt iets lekkerder.
  vrijdag 27 november 2009 @ 00:41:39 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75042338
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 00:39 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn moeder maakt altijd de Turkse versie van polenta, niet te eten. Ik ga de Italiaanse versie maar eens proberen, klinkt iets lekkerder.
Vertel, wat is de turkse versie van polenta?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75042444
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 00:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel, wat is de turkse versie van polenta?
Ehm, het wordt gemaakt van maismeel, heel veel roomboter, water en kaas. Het ziet er ongeveer zo uit:



Ik vind het echt nergens naar smaken, maar misschien is het met bouillon wel lekkerder. Het wordt overigens gegeten in het noorden van Turkije, de rest van Turkije is er niet zo bekend mee.
  vrijdag 27 november 2009 @ 00:49:19 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75042493
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 00:46 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Ehm, het wordt gemaakt van maismeel, heel veel roomboter, water en kaas. Het ziet er ongeveer zo uit:

[ afbeelding ]

Ik vind het echt nergens naar smaken, maar misschien is het met bouillon wel lekkerder. Het wordt overigens gegeten in het noorden van Turkije, de rest van Turkije is er niet zo bekend mee.
Ziet er "voedzaam" uit, maar lekker lijkt me anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75042556
Daarom, het smaakt nergens naar. Maar ik ga het maar eens proberen met bouillon ipv water.
pi_75056538
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, het niet mogen opwarmen van Spinazie was al daarvoor een legende, mijn oma vertelde dat al.
Ik zeg toch ook, het bestaande verhaaltje?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 29 november 2009 @ 16:41:52 #229
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_75113160
meeleespost
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  maandag 30 november 2009 @ 22:20:05 #230
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_75163532
oke als er dan niemand meer iets zegt

beste piet,
als vrij jonge hobbykok probeer ik telkens weer iets nieuws op tafel te zetten. weet jij nog leuke dingen om te proberen... een leuke risotto ofzo ( geen paddenstoelen die is al goed gelukt) met een mooi stuk vlees bovenop.

alvast bedankt
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  maandag 30 november 2009 @ 22:22:50 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75163647
quote:
Op maandag 30 november 2009 22:20 schreef misterddude het volgende:
oke als er dan niemand meer iets zegt

beste piet,
als vrij jonge hobbykok probeer ik telkens weer iets nieuws op tafel te zetten. weet jij nog leuke dingen om te proberen... een leuke risotto ofzo ( geen paddenstoelen die is al goed gelukt) met een mooi stuk vlees bovenop.

alvast bedankt
Ik wil best technisch advies geven, voor zover ik dat kan, maar ga niet vertellen wat je moet koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 30 november 2009 @ 22:52:32 #232
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75164997
Ik heb 2 pogingen gedaan een omelet met kaas te maken maar geen van beiden zijn goed gelukt. Bij de eerste poging kwam ik er achter dat er schimmel op de geraspte kaas zat terwijl het ei al in de pan lag. Resultaat: omelet met kaas zonder kaas. Bij de 2e poging heb ik oude kaas geraspt (schimmelvrij) en die over het ei in de pan gestrooid. Omdat het oude kaas was smolt het niet goed en toen ik de omelet omkeerde werd de kaas een soort kaasbal. Mijn idee is dat ik jonge(re) kaas moet gebruiken, maar klopt dat ? En zo ja: welke kaas is het beste ? Ik ben geen super fijnproever dus ik ga er niet voor naar een specialistische winkel. Supermarktkaas moet goed genoeg zijn.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  maandag 30 november 2009 @ 23:03:22 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75165381
quote:
Op maandag 30 november 2009 22:52 schreef 2cv het volgende:
Ik heb 2 pogingen gedaan een omelet met kaas te maken maar geen van beiden zijn goed gelukt. Bij de eerste poging kwam ik er achter dat er schimmel op de geraspte kaas zat terwijl het ei al in de pan lag. Resultaat: omelet met kaas zonder kaas. Bij de 2e poging heb ik oude kaas geraspt (schimmelvrij) en die over het ei in de pan gestrooid. Omdat het oude kaas was smolt het niet goed en toen ik de omelet omkeerde werd de kaas een soort kaasbal. Mijn idee is dat ik jonge(re) kaas moet gebruiken, maar klopt dat ? En zo ja: welke kaas is het beste ? Ik ben geen super fijnproever dus ik ga er niet voor naar een specialistische winkel. Supermarktkaas moet goed genoeg zijn.
Gebruik idd jongere kaas, wat vind je een supermarktkaas? Kaasafdeling AH? Geen idee wat ze daar hebben, kom ik nooit. Kernhem of gruyère is lekker in een omelet, meeste supermarkten verkopen ook zakjes geraspte kaas voor op pizza of gratineren, die smelten prima. Ik gebruik allerlei soorten, net wat we in huis hebben. Gorgonzola of andere pittige blauwschimmel schopt ongelofelijk kont in een omelet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 november 2009 @ 23:03:41 #234
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_75165387
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

en zelf spagetti maken natuurlijk.
Zal morgen even een recept posten, ga nu mandje in
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  † In Memoriam † maandag 30 november 2009 @ 23:18:31 #235
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75165958
quote:
Op maandag 30 november 2009 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik idd jongere kaas, wat vind je een supermarktkaas? Kaasafdeling AH? Geen idee wat ze daar hebben, kom ik nooit. Kernhem of gruyère is lekker in een omelet, meeste supermarkten verkopen ook zakjes geraspte kaas voor op pizza of gratineren, die smelten prima. Ik gebruik allerlei soorten, net wat we in huis hebben. Gorgonzola of andere pittige blauwschimmel schopt ongelofelijk kont in een omelet.
Supermarktkaas = kaas die je in een supermarkt koopt. Kaasafdeling van de AH is een goed voorbeeld, de Aldi ook.

Maar bedankt voor je tips ! Ik ga morgen even op zoek naar ene zakje jonge, geraspte kaas waar iets op staat waaruit blijkt dat het bedoeld is om te smelten. Duurdere kazen is zoiets als parels voor de zwijnen gooien in mijn geval: ik vind het al knap als ik niet overlijd als ik mijn 'culinaire' producten consumeer en nadien de pannen nog bruikbaar zijn.

Brinta maak ik echter als de beste
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_75166188
quote:
Op maandag 30 november 2009 23:18 schreef 2cv het volgende:
Duurdere kazen is zoiets als parels voor de zwijnen gooien in mijn geval.
Dat denk je maar.
Geef je twee euro bij de Albert Heijn uit aan een klein blokje gruyère in plaats van aan een zak voorgeraspte prutkaas, rasp even zelf de gruyère over je kaas en proef! En smul!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 30 november 2009 @ 23:46:17 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75166979
Ja, dat denk ik ook ja. Gewoon even zelf raspen.
  † In Memoriam † dinsdag 1 december 2009 @ 00:58:42 #238
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75169096
Ja, maar als het verbrandt ... Misschien koop ik beide. 1 zakje el-cheapo kaas (lage prijs per kg) om te oefenen, dan een beetje gruyère (weinig, dus bij de kassa evenveel afrekenen) om te genieten als ik het onder de knie heb.

Overigens, is het standaard dat je omeletten met kaas beter niet om kan keren in de pan om de andere kant ook te bakken ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 1 december 2009 @ 09:32:27 #239
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75172889
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 00:58 schreef 2cv het volgende:
Ja, maar als het verbrandt ... Misschien koop ik beide. 1 zakje el-cheapo kaas (lage prijs per kg) om te oefenen, dan een beetje gruyère (weinig, dus bij de kassa evenveel afrekenen) om te genieten als ik het onder de knie heb.

Overigens, is het standaard dat je omeletten met kaas beter niet om kan keren in de pan om de andere kant ook te bakken ?
Ik gooi vaak wat geraspte kaas bovenop het nog vloeibare ei, dus direct als je het ei erin gooit, handje geraspte kaas erop (oud voor de lekkere pittige smaak). En keer het altijd...maar mischien ben ik een filistijn. Mrs Fabulous heeft rauwe ei fobie, vandaar ook...
Ik maak ze vaak ook met ui, eerst de ui wat carameliseren, dan hamreepjes even bij bakken, en dan ei erbij...maaltijd omeletten
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  † In Memoriam † dinsdag 1 december 2009 @ 12:06:15 #240
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75177282
Ik heb nu Gemalen Goudse Jong 48+ van de Albert Heijn. 'Oefenkaas' zeg maar. Volgens de verpakking smelt het goed.

Ik ga niet omklooien met ham en uien. Ik vind het al heel knap dat ik een ei ga bakken en nog knapper dat ik er iets extra's mee doe Mijn plan is om de pan op het vuur te zetten, een klonntje blue-band er in doen en wachten tot het een beetje begint te spetteren, eieren (2) er in, meteen de kaas er in en dan bakken.Op die manier heeft de kaas zo lang mogelijk tijd om te smelten en bakt de kaas zoveel mogelijk mee met het ei. Als de bovenkant van de omelet bijna droog is omdraaien en de andere kant bakken.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 1 december 2009 @ 12:30:18 #241
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75178056
Bij een omelet moet je dus nadat de ei in de pan zit, met de ei wat gaan schuiven, zodat e een halve maan ontstaat....en hij mag best ietsje 'lopen' aan de bovenkant...een gezond mens krijgt van een beetje rauw ei heus geen dodelijke salmonella hoor!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  † In Memoriam † dinsdag 1 december 2009 @ 12:41:10 #242
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75178433
Halve maan in de zin van dat niet de hele bodem van de pan bedekt wordt ? En met salmonella ben ik erg voorzichtig aangezien ik niet 100% in de categorie 'gezond mens' val.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 1 december 2009 @ 12:46:35 #243
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75178621
OK dan moet je wel goed doorbakken natuurlijk..het is simpel. Met je bakmes, schuif je het ei naar 1 kant van de pan, dan wordt het vanzelf een halve maan...en als je hem omkeert voor de bovenkant gestold is, en de pan goed heet is, wordt het luchtiger. Eet smakelijk!
Oh ja, koop eens zo'n potje met 4 kleurenpeper, en maal er wat van door het ei als je het losslaat, maakt het net een beetje pittiger en lekkerder.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 1 december 2009 @ 13:08:25 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75179314
vierkleurenpeper, dat doet het alleen maar leuk op tafel, smaakt bagger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75179543
Piet, ik ga vanavond kaasfondue maken en wil graag wat suggesties.
Vorige week heb ik kaasfondue gemaakt met Emmentaler, Gruyère, een sloot wijn, knoflook, verse nootmuskaat en wat gedroogd eekhoorntjesbrood.
Dat was natuurlijk heerlijk maar nu wil ik variëren, tips?
Work hard, play harder.
pi_75180895
In de Bourgogne kun je een hele kaas op tafel krijgen. Zo'n zachte witte koeienkoos met harde korst, dan verwarmd en onthoofd, en dan met brood en salade er naast. Heel goed te doen. Kaasfondue is wel lekker, maar op zich heeft veel kaas niks nodig en doet een beetje temperatuur al wonderen. Vraag je kaasboer eens naar een geschikte kaas.

Verder kan ik in het algemeen harde Nederlandse geitenkaas aanraden voor gratins, Mexicaanse tortilla's en waarschijnlijk ook wel omeletten. Die geeft zich mooi bloot onder verwarming.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 1 december 2009 @ 13:56:03 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75180946
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 13:15 schreef pen-guin het volgende:
Piet, ik ga vanavond kaasfondue maken en wil graag wat suggesties.
Vorige week heb ik kaasfondue gemaakt met Emmentaler, Gruyère, een sloot wijn, knoflook, verse nootmuskaat en wat gedroogd eekhoorntjesbrood.
Dat was natuurlijk heerlijk maar nu wil ik variëren, tips?
Goeie scheut kirsch erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75181060
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goeie scheut kirsch erbij?
Ah ja, dit kwam ik in het een en ander aan recepten ook al tegen, zal het maar eens proberen.

Overigens heb ik een tijdje in Zwitserland gewoond toen ik jonger was en kan ik me vaag herinneren dat ze daar ook gember in de kaasfondue gooiden, ik haal alvast een stukje uit de diepvries.
Work hard, play harder.
pi_75191548
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 13:15 schreef pen-guin het volgende:
Piet, ik ga vanavond kaasfondue maken en wil graag wat suggesties.
Vorige week heb ik kaasfondue gemaakt met Emmentaler, Gruyère, een sloot wijn, knoflook, verse nootmuskaat en wat gedroogd eekhoorntjesbrood.
Dat was natuurlijk heerlijk maar nu wil ik variëren, tips?
Champignonfondue misschien?

1 klein uitje of een sjalotje
200 g champignons
water
50 g bloem
50 g boter
50 g fijngesneden ham
50 g kernhem
150g jong belegen kaas.

Fruit het gesneden uitje of sjalotje goudgeel in de boter.
Kook de champignons gaar in zo weinig mogelijk water. Giet af en bewaar het vocht.
Roer de bloem door de boter +ui en maak met champignonwater een sausje.
Roer er de ham, kaas en champignons door en maak op smaak.


Als ik te weing vocht heb om een saus te maken, voeg ik witte wijn toe.
Aangezien ik meestal een verpakt stukje kernhem van ong. 100 gram koop, gaat er gewoon meer in.
Hetzelfde geldt voor de ham en champignons. Dat is helemaal niet erg, want het recept hierboven zou voor 3/4 personen zijn. Met meer kernhem en ham is het naar mijn ervaring voor 3 personen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_75193380
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

een soepkip is ouder dan een gewone kip, en heeft daardoor meer smaak.
Een gewone kip is gewoon nog een kuiken dat uit zijn krachten gegroeid is.
Op zondag 4 maart 2007 20:29 schreef BansheeBoy het volgende:
Iedereen wordt geboren als Moslim, alleen de omgeving verandert het of houdt het in stand. :{
:{²
pi_75194794
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:39 schreef tongytongylickylic... het volgende:

[..]

Een gewone kip is gewoon nog een kuiken dat uit zijn krachten gegroeid is.
Dat is geen gewone kip, dat is een bio-industriekip.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_75369073
Beste Piet, ik heb ook nog een vraagje...

Ik kook graag, maar weet me soms geen raad. Zo heb ik al jaren last met hetzelfde principe voor microgolf en oven:

vb. Als je 1 kop melk warmmaakt in de microgolf zet je dat +- 1m30s in. Zet je 2 koppen in de micro, dan zet je dat ongeveer het dubbele in van de tijd...

Nu is eigenlijk mijn grote vraag voor micro- en gewone oven... ik wil graag voor Kerst voor al mijn familieleden een klein schoteltje met groenten in de oven maken. Nu vind je veel recepten voor groenteschotels voor vb 8 personen, die moeten dan 1 à 1,5 uur in de oven... Maar als ik diezelfde hoeveelheid verdeel over 8 kleine potjes, zet ik die dan evenlang in de oven? Of veel korter...

Ik wil best experimenteren hierin, maar het wordt uiteindelijk een ingewikkelde bedoening, elke keer al die groenten etc...

Weet jij misschien zo het antwoord?

En, als je het weet... weet je dan toevallig ook of het met micro net zo is? ik maak namelijk ook vaak dingen klaar in de combi-microgolf oven...

Ik hoop dat jij mijn lampje kan laten branden...


Groetjes

Chari
  maandag 7 december 2009 @ 13:40:39 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75369424
8 keer groente in kleinere bakjes zal minder tijd kosten omdat de warmte overdracht beter is (grotere oppervlakte) maar hoeveel korter, dat is lastig te antwoorden, ik schat een procent of 15 a 20 korter. Er zijn veel factoren, zoals het bakje wat je gebruikt (metaal, glas, porselein) de soort groente, calorische waarde van de oven, etc etc
1 of 8 van dezelfde bakjes in de oven maakt in de bereidingstijd niet veel uit, waar je de fout in gaat is dat je in de mamatron alleen maar iets warm maakt, maar in de oven iets gaart, dat zijn 2 verschillende dingen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75399664
Piet,

Dank je wel voor de info, nu weet ik tenminste in welke richting ik moet experimenteren qua tijd...

In de magnetron kan je echter ook dingen garen... lage wattage combineren met de grill... maar ik begrijp het punt dat je wilt maken... en het klinkt superlogisch...

Dank je wel voor de moeite!
  dinsdag 8 december 2009 @ 09:44:01 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75399922
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 09:28 schreef Charikookt het volgende:
Piet,

Dank je wel voor de info, nu weet ik tenminste in welke richting ik moet experimenteren qua tijd...

In de magnetron kan je echter ook dingen garen... lage wattage combineren met de grill... maar ik begrijp het punt dat je wilt maken... en het klinkt superlogisch...

Dank je wel voor de moeite!
Natuurlijk gaat dat, maar jij gebruikte hem in je voorbeeld om dingen alleen even warm te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2009 @ 14:08:20 #256
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75407901
Vandaag geraspte kaas + een eitje in een bakje gedaan, geroerd met een garde en het product in een koekepan gebakken. best lekker !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 8 december 2009 @ 14:12:59 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75408048
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 14:08 schreef 2cv het volgende:
Vandaag geraspte kaas + een eitje in een bakje gedaan, geroerd met een garde en het product in een koekepan gebakken. best lekker !
Volgende keer: Eitje losslaan, boter in de koekenpan heet laten worden en daar het ei in, even laten stollen en dan de geraspte kaas erop. Ei dubbelslaan en even verder bakken.
Nu zit de gesmolten kaas in je ei, maar maakt geen contact met de pan en brand dus niet aan en bruint niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2009 @ 14:14:31 #258
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75408110
Op jouw manier maakt het ook geen contact met de pan toch
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 8 december 2009 @ 14:29:43 #259
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75408630
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 13:08 schreef Pietverdriet het volgende:
vierkleurenpeper, dat doet het alleen maar leuk op tafel, smaakt bagger.
Ik zal hierover zwijgen uit respect voor je topic, niet omdat je gelijk hebt.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 8 december 2009 @ 14:30:59 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75408689
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 14:14 schreef 2cv het volgende:
Op jouw manier maakt het ook geen contact met de pan toch
Nee, op mijn manier niet, maar op de manier waarop jij het doet is die kans wel aanwezig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2009 @ 14:32:16 #261
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75408734
Oh, zo ! Ik dacht dat jij juist bedoelde dat de kaas wel een beetje gebruind zou moeten worden (wat ik overigens wel lekker vind).
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 8 december 2009 @ 14:39:57 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75409040
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 14:32 schreef 2cv het volgende:
Oh, zo ! Ik dacht dat jij juist bedoelde dat de kaas wel een beetje gebruind zou moeten worden (wat ik overigens wel lekker vind).
als het wilt, okay, maar je kan het dus sturen, het is ook mooi om een omelet te hebben dat er bij het serveren neutraal uit ziet en als je het open snijdt de gesmolten kaas er uit loopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2009 @ 14:41:27 #263
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75409086
Ik ga nog wel eens experimenteren. Dit is lekker simpel, dus minder gedoe om mee te experimenteren dan bij het bakken van brood. Bedankt voor de tips !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 8 december 2009 @ 22:01:40 #264
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_75426405
Beste piet,

Ik ben op zoek naar een Duits recept voor goulash met ree (waarschijnlijk de rug) om met kerst te maken.

mvg,
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 8 december 2009 @ 22:10:30 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75426797
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 22:01 schreef Pikkebaas het volgende:
Beste piet,

Ik ben op zoek naar een Duits recept voor goulash met ree (waarschijnlijk de rug) om met kerst te maken.

mvg,
Zoiets?
quote:
1200 g Keule(n) vom Reh, ausgelöst
1 m.-große Zwiebel(n)
1 Möhre(n), große
1 Stück Sellerie, etwa 5 x 5 cm
2 EL Tomatenmark
3 Zehe/n Knoblauch
1 TL Pfeffer, schwarz und grün gemischt
2 TL Paprikapulver, edelsüß, evtl. mehr
etwas Paprikapulver, rosenscharf
etwas Gewürzmischung (Wildgewürz)
etwas Nelkenpulver oder ganze Gewürznelken, vorsichtig dosiert
wenig Macis
½ TL Kümmel
1 Glas Wein, rot
½ Liter Wildfond oder Flesichbrühe
etwas Salz
1 Zweig/e Rosmarin
1 Zweig/e Salbei
1 Zweig/e Oregano
3 Zweig/e Thymian, frisch
½ TL Zucker
100 g Crème fraîche
etwas Olivenöl
1 Petersilie (Petersilienwurzel

Das Rehkeulenfleisch sauber putzen und in etwa 2 x 2 x 2 cm große Würfel schneiden. Etwas Olivenöl darüber geben und gut durchmischen. Zwiebel achteln, Möhre und Sellerie in kleine Würfel schneiden, Knoblauch blättrig schneiden. Körnige Gewürze mörsern. Petersilienwurzel längs vierteln.

Einen gusseisernen Topf erhitzen und das Fleisch (evtl. in mehreren Portionen) darin scharf anbraten, jeweils heraus nehmen und dann das Gemüse mit dem Tomatenmark etwas Farbe nehmen lassen. Dann das Fleisch wieder dazu geben, auch alle Gewürze und Kräuter. Schnell mit Rotwein ablöschen und mit Wildfond bzw. Fleischbrühe auffüllen. Etwa 60 Min. bei geschlossenem Deckel leise garen (Garprobe!).

Wenn das Fleisch fertig ist, mit einer Gabel einiges rausfischen: Macis, Petersilienwurzel, Rosmarin-, Thymian-, Salbei-, Oreganozweige und was sonst noch stören sollte. Dann mit Salz und Crème fraîche abschmecken.

Mit Preiselbeerkompott oder Johannisbeermarmelade zu Semmelknödeln, anderen Knödeln, Pasta, Reis etc. servieren.
http://www.chefkoch.de/re(...)Gulasch-vom-Reh.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 december 2009 @ 10:45:16 #266
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_75437468
quote:
Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_75438537
quote:
Op woensdag 9 december 2009 10:45 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.
Je vroeg toch om een Duits recept?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  woensdag 9 december 2009 @ 11:20:05 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75438751
quote:
Op woensdag 9 december 2009 10:45 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.
Je wilde een Duits recept? Wildkruiden verkoopt appie volgens mij wel, en anders de poelier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75444333
Wat is het toch een rare taal, duits
  woensdag 9 december 2009 @ 14:06:29 #270
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_75444854
quote:
Op woensdag 9 december 2009 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je wilde een Duits recept? Wildkruiden verkoopt appie volgens mij wel, en anders de poelier
Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulash Da's niet helemaal hetzelfde als een Duits recept
Maar ik wil zeker niet ondankbaar overkomen, enorm bedankt, ik ga dit even vertalen en dan denk ik dat ik het wel ga maken !!

Wat zou met kerst er lekker bij zijn ??
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 9 december 2009 @ 14:48:17 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75446600
quote:
Op woensdag 9 december 2009 14:06 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulash Da's niet helemaal hetzelfde als een Duits recept
Maar ik wil zeker niet ondankbaar overkomen, enorm bedankt, ik ga dit even vertalen en dan denk ik dat ik het wel ga maken !!

Wat zou met kerst er lekker bij zijn ??
Rode kool, spruitjes, appelmoes, stoofpeertjes, bloemige aardappels en een mooie zware rode wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75462184
quote:
Op woensdag 9 december 2009 14:06 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulash Da's niet helemaal hetzelfde als een Duits recept
Maar ik wil zeker niet ondankbaar overkomen, enorm bedankt, ik ga dit even vertalen en dan denk ik dat ik het wel ga maken !!

Wat zou met kerst er lekker bij zijn ??
Lees even terug... Staat toch echt "Duits recept voor goulash met ree"
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  woensdag 9 december 2009 @ 22:05:54 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75462452
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoiets?
[..]

http://www.chefkoch.de/re(...)Gulasch-vom-Reh.html
1200 g Reeppoulet
1 grote ui
1 Winterpeen
1 Stuk selderijknol a 5 x 5 cm
2 EL Tomatenpuree
3 tenen knoflook
1 TL Peper, zwart en groen gemengd
2 TL Paprikapoeder, zoet
Beerje paprikapoeder scherp
Ietwat wildkruiden
Een kruidnagel
Wat banda foelie
½ TL Kummel
1 Glas Wijn, rood
½ Liter Wildfond
Snuif zout
1 takje rozemarijn
1 takje salie
1 takje Oregano
3 takjes thijm
½ TL suiker
100 g Crème fraîche
Olijfolie
1 Petersiliewortel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 december 2009 @ 22:06:46 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75462495
quote:
Op woensdag 9 december 2009 13:53 schreef Bluezz het volgende:
Wat is het toch een rare taal, duits
Ik vind het een prachttaal, je kan er echt heel veel mee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 december 2009 @ 09:51:17 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75473372
quote:
Op woensdag 9 december 2009 01:11 schreef Schenkstroop het volgende:
kick


Ik wil binnenkort een tweeplaats electrische-kookstel aanschaffen. Met daarbij een mooi koekenpannetje van edelstaal met sandwichbodem (24.95 met deksel en kunststof vat). Ik ga ervanuit dat een pan met dikkere bodem moeilijker warm wordt. En omdat electrisch koken niet denderend schijnt te zijn (gaat langzaam naar horen zeggen). Is dit dan toch een goede combinatie of kan ik beter een andere koekenpannetje zoeken en wat voor een dan?

Ik hoor ook iets over stalen pannetjes NIET aftewassen met afwasmiddel. Wat moet ik dan doen en waarom?
Ten eerste, ik zou heb geen goede ervaringen met edelstaal koekenpannen, ze branden altijd aan bij mij, ze plakken.
De dikke bodem is er om de hitte gelijkmatig te verdelen, en de bodem plat te houden.
Het afwasmiddelverhaal is voor gietijzer of plaatstaal pannen (uit koolstof staal) deze pannen uit dit onbehandelde materiaal moet je inwerken, dat wil zeggen met olie inwrijven en verhitten, de pannen hou je dan vervolgens schoon door alleen maar met een stuk keukenpapier uit te wrijven, en als ze eens erg smerig geworden zijn, alleen met heet water schoon te maken. Op deze manier houden deze pannen hun zwarte laag die zich in deze pannen vormt bij het bakken. Hierdoor bakken deze niet aan, kleeft er niets in de pan en zijn het dromen om mee te werken. Het is echter wel iets waar je mee om moet kunnen gaan. Je kan ook een goede antiaanbakpan kopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 december 2009 @ 16:29:37 #276
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_75486621
Hoi Piet!

Ten eerste, geweldig dat je zoveel weet+je kennis wil delen!

Maarrr nu m'n vraag. Waarschijnlijk heb je m eerder beantwoord in vorige topics, maar ik kon m niet vinden via de search.

Hoe maak je een goede boerenkool stamppot?

Edit: Ik heb m net al gemaakt, maar was niet echt alles..

[ Bericht 9% gewijzigd door GotC op 10-12-2009 18:43:43 ]
  donderdag 10 december 2009 @ 22:08:20 #277
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_75498894
@Pietverdriet: Nogmaals bedankt Piet voor de informatie!
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_75499356
piet even een vraagje nav t andere topic: waarom koop je niet zelf een snijmachine? je investeert graag in goede keukenapparaten en messen e.d. Ik heb net een brandschone met gerepareerd snoer snijmachine terug gekregen van mijn vader, wat opnieuw gesmeerd moest wordn is ook gedaan, helemaal happy hier. hoor net dat t ding dus al zeker 30jaar oud is Wat een goede investering is dat destijds geweest. mijn oma vind t ook erg leuk dat het apparaat zo goed terecht is gekomen.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:42:35 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75500317
quote:
Op donderdag 10 december 2009 22:20 schreef SeaOfLove het volgende:
piet even een vraagje nav t andere topic: waarom koop je niet zelf een snijmachine? je investeert graag in goede keukenapparaten en messen e.d. Ik heb net een brandschone met gerepareerd snoer snijmachine terug gekregen van mijn vader, wat opnieuw gesmeerd moest wordn is ook gedaan, helemaal happy hier. hoor net dat t ding dus al zeker 30jaar oud is Wat een goede investering is dat destijds geweest. mijn oma vind t ook erg leuk dat het apparaat zo goed terecht is gekomen.
Ik heb een snijmachine maar een eenvoudige no name, en snij er eigenlijk zelden mee. Ik ben in NL en D woonachtig maar de ruimte is beperkt. Mijn droom is een oude boerderij of stadsvilla met een enorm grote keuken om daar alle zooi neer te zetten. Nu al heb ik gewoon veel te veel spullen.
Mocht ik die droom realiseren, dan.....mooiste is dan zoiets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:49:16 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75500614
quote:
Op donderdag 10 december 2009 16:29 schreef GotC het volgende:
Hoi Piet!

Ten eerste, geweldig dat je zoveel weet+je kennis wil delen!

Maarrr nu m'n vraag. Waarschijnlijk heb je m eerder beantwoord in vorige topics, maar ik kon m niet vinden via de search.

Hoe maak je een goede boerenkool stamppot?

Edit: Ik heb m net al gemaakt, maar was niet echt alles..
Ik snij de boerenkool en kook die gaar, net als de aardappels (wel apart) bak spek uit en op de boerenkool gaar ik ook de rookworst.
Giet de aardappels en de kool af, stampen met boter en wat melk, en het spekvet.
Serveren met de uitgebakken spekkiesm, en de rookworst. Als je het lekker vindt ook zelfgemaakten appelmoes en/of stoofperen.
In de koekenpan waar je het spek in hebt gebakken kan je water of wijn toevoegen en de aanbaksels in oplossen en dan heb je een jus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75501048
wat een beauty Piet! ruimtegebrek heb ik hier ook mee te kampen helaas en dan heb ik bij lange na niet wat jij allemaal hebt
  † In Memoriam † donderdag 10 december 2009 @ 23:16:25 #282
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75501667
Vandaag opgeklopt, dubbelgeklapt ei met kaas er tussen en dan gebakken geprobeerd. Lekker !

Wat was ook alweer de ECHT lekkere kaas ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  donderdag 10 december 2009 @ 23:58:52 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75503308
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:16 schreef 2cv het volgende:
Vandaag opgeklopt, dubbelgeklapt ei met kaas er tussen en dan gebakken geprobeerd. Lekker !

Wat was ook alweer de ECHT lekkere kaas ?
Poeh, weet je wat, ga naar je kaaswinkel en vraag de kaasboer om advies, die laat je het gelijk proeven en je kan wat ie in de winkel heeft direct meenemen.
Ik kan je hier tien kazen noemen, maar ik weet niet wat jij lekker vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:00:19 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75503370
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:00 schreef SeaOfLove het volgende:
wat een beauty Piet! ruimtegebrek heb ik hier ook mee te kampen helaas en dan heb ik bij lange na niet wat jij allemaal hebt
Vriend van mij zijn ouders hadden een hotel op texel en hadden dat apparaat, en een cafe wat ik ken ook. Hij is echt prachtig nostaligies met die draaihendel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 00:45:47 #285
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75504704
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, weet je wat, ga naar je kaaswinkel en vraag de kaasboer om advies, die laat je het gelijk proeven en je kan wat ie in de winkel heeft direct meenemen.
Ik kan je hier tien kazen noemen, maar ik weet niet wat jij lekker vindt.
Gesmolten en met kaas smaakt het toch anders. En een kaaswinkel ? Hier ? Dan kom ik uit bij de kaasafdeling van de AH

Maar ik ga die kaasafdeling eens bestormen voor Gruyere. Geen idee wat het is, dus een goede reden om het eens uit te proberen.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 11 december 2009 @ 05:45:52 #286
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75506467
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 00:45 schreef 2cv het volgende:

[..]

Gesmolten en met kaas smaakt het toch anders. En een kaaswinkel ? Hier ? Dan kom ik uit bij de kaasafdeling van de AH

Maar ik ga die kaasafdeling eens bestormen voor Gruyere. Geen idee wat het is, dus een goede reden om het eens uit te proberen.
Mag jij rauwmelkse kaas ivm je gestel? Dan weet ik nog wel een kaasadresje bij je in de buurt
pi_75521914
Hier maar even:

iemand een idee of ik een lamsbout kan laten ontbenen bij de internationale slager? En zo nee, hoe ik dat zelf kan doen?

Wil met kerst een lamsrollade gaan vullen en daarvoor wil ik vlees van de bout (zat nog aan ribjes te denken eerst, ipv rollade, maar dat wordt zo'n knoeiboel..) Ga het volgende week eerst een keer proef-maken/eten en daarna voor de familie op tafel zetten, dus heb nog wel even de tijd
Ja doei.
  vrijdag 11 december 2009 @ 16:30:45 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75522127
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 16:23 schreef motorbloempje het volgende:
Hier maar even:

iemand een idee of ik een lamsbout kan laten ontbenen bij de internationale slager? En zo nee, hoe ik dat zelf kan doen?

Wil met kerst een lamsrollade gaan vullen en daarvoor wil ik vlees van de bout (zat nog aan ribjes te denken eerst, ipv rollade, maar dat wordt zo'n knoeiboel..) Ga het volgende week eerst een keer proef-maken/eten en daarna voor de familie op tafel zetten, dus heb nog wel even de tijd
natuurlijk doet een slager dat als je daarom vraagt. Vraag hem dan ook om het bot, breek die en trek er samen met de afsnijsels van het vlees en soepgroenten (geen zout toevoegen) een boullion van, kook die in en gebruik dat (fond) als basis voor je saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 17:18:13 #289
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75523585
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 05:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Mag jij rauwmelkse kaas ivm je gestel? Dan weet ik nog wel een kaasadresje bij je in de buurt
Rauwmelkse kaas ? Geen idee wat het is. Anderzijds heb ik nooit een verbod gekregen tot bepaalde voedingsmiddelen ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 11 december 2009 @ 17:28:27 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75523857
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:18 schreef 2cv het volgende:

[..]

Rauwmelkse kaas ? Geen idee wat het is. Anderzijds heb ik nooit een verbod gekregen tot bepaalde voedingsmiddelen ...
Wat is er met je gestel?
Als je geen imuunziekte hebt of zwanger bent lijken mij rauwemelkse kazen geen issue, bovendien, je verhit de kaas, dus lijkt me sowieso geen probleem.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 17:34:24 #291
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75524032
Sloophart ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 11 december 2009 @ 17:38:22 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75524139
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:34 schreef 2cv het volgende:
Sloophart ...
2 glazen rode wijn per dag en je leeft statistisch gezien gemiddeld 8 jaar langer.
Je huisarts zal je dat niet snel vertellen, maar een internist eerder. Iedere dag 2 glaasjes rode wijn doet de levensverwachting van hartpatienten meer toenemen dan menig medicijn.
Sterkte trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 17:57:16 #293
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75524625
Door mijn hart vindt mijn lever het ook al in iets mindere mate gezellig zeg maar, plus ik slik bloedverdunners. Dan lijkt wijn mij niet meteen verstandig toe Desondanks bedankt voor de tip.

Maar wat vind jij van rauwmelkse kaas in mijn context ? ik snap dat je geen dokter bent, maar jij weet vast wat rauwmelkse kaas is. Zelf heb ik niet het flauwste benul wat het is.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 11 december 2009 @ 18:04:06 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75524790
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:57 schreef 2cv het volgende:
Door mijn hart vindt mijn lever het ook al in iets mindere mate gezellig zeg maar, plus ik slik bloedverdunners. Dan lijkt wijn mij niet meteen verstandig toe Desondanks bedankt voor de tip.

Maar wat vind jij van rauwmelkse kaas in mijn context ? ik snap dat je geen dokter bent, maar jij weet vast wat rauwmelkse kaas is. Zelf heb ik niet het flauwste benul wat het is.
Heb het eens over met je internist, wellicht kan hij daar meer over vertellen. Ik ben geen arts, maar persoonlijk zou ik de internist vragen of je niet beter een glaasje rode wijn kan drinken in plaats van de bloedverdunners te slikken. Rauwemelkse kaas is van rauwe (zo uit de koe) melk gemaakt. Bij zachte kazen kan het dan voorkomen dat er lysteria (een bacterie) in zit. Daar windt men zich in Nederland erg over op, in frankrijk niet. Wist je trouwens dat fransen de laagste aantallen hart en vaatziekten hebben ter wereld (na japan)
Dit terwijl fransen heel veel dierlijke vetten binnen krijgen, veel meer dan anderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 18:10:43 #295
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75524970
Ik zal het wel eens aan mijn cardioloog vragen dan
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zaterdag 12 december 2009 @ 04:58:06 #296
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75542444
Ik raad rauwmelkse kaas zonder problemen aan iemand aan(lekker ) maar met hartproblemen lijkt het me verstandig om eerst even te dubbelchecken
  zaterdag 12 december 2009 @ 05:04:02 #297
37950 JAM
Sic transit gloria mundi.
pi_75542457
Piet, hoe maak ik spaghetti carbonara en entrecotes met knapperige vetrandjes klaar?
"The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
  zaterdag 12 december 2009 @ 12:36:49 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75545827
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 05:04 schreef JAM het volgende:
Piet, hoe maak ik spaghetti carbonara
Dit recept van Wizz lijkt mij erg lekker
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 22:03 schreef W1ZZ het volgende:
Zoals ik 'm heb geleerd is als volgt:

400gr spaghetti
100gr pancetta (is duur en slecht verkrijgbaar, doe maar gewoon spekblokjes)
3-4 eieren
+/- 80gr kaas, waarvan de helft parmigiano reggiano en de andere helft pecorino romano (alles geraspt en niet uit zakje!)
een rode peper (mocht je het kunnen krijgen een peperoncino, gedroogde rode peper uit Zuid-Italië)
zout,peper.

Zet de spaghetti op in ruim water (men neme een liter per 100gr). Zout en olijfolie erbij (geen extra vergine) voor de smaak en antiplakken. Zet in een ander pannetje de pancetta met wat boter op 't vuur (iets meer boter dan je normaal zou doen). Breek in een kom de eieren, doe er de kaas, z&p naar smaak en de fijngesneden peper bij. meng alles goed.

Als de pasta al dente gekookt is giet je 'm af, zeker NIET afspoelen tenzij je dat met kokend water doet. Stort de spaghetti in de pan met spek, goed roeren. Vervolgens het ei/kaasmengsel erbij storten, goed roeren en direct opdienen.

Room is nergens voor nodig, wijn zou evt. kunnen maar ik heb 't nooit zo gemaakt en 't lijkt me eigenlijk ook niet lekker.

Succes! (ow enne, 't is spaghetti alla carbonara)
quote:
en entrecotes met knapperige vetrandjes klaar?


op kamertemperatuur laten komen voor het bakken, dus minstens een uur voor het bakken uit de koelkast halen
pan met vet op temperatuur laten komen, tot lekker heet, bakken tot de biefstuk aanvoelt als of je met je vinger op het puntje van je kin drukt, dan is die medium. dus met je vingers voelen!!
Als ie aanvoelt als je wang issie rood, en als het puntje van je neus is ie well done.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 december 2009 @ 14:57:45 #299
37950 JAM
Sic transit gloria mundi.
pi_75549185
Piet, dank je wel! De volgende; hoe maak ik een lekkere vindaloo curry klaar en wat doe ik met een zeebaarsje?
"The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
  zaterdag 12 december 2009 @ 15:07:10 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75549432
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 14:57 schreef JAM het volgende:
Piet, dank je wel! De volgende; hoe maak ik een lekkere vindaloo curry klaar en wat doe ik met een zeebaarsje?
Indiaas doe ik niet aan, dus geen idee, en een zeebaars, gewoon fileren, zouten en peperen, door de bloem halen en bakken in boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')