abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74247039
PM's verstuurd!
Hoewel het maken van het deeg an sich een kwestie van drie minuten is, is de omschrijving van hoe alles precies moet en waaróm het zo moet (Julia Child !) paaaaagina's lang.
Maar als je deeg nog nooit onderworpen hebt aan een struis robbertje fraisage, dan moet eens de eerste keer zijn, en dan is zo'n grondige werkbeschrijving wel handig.
En daarom heb ik geen zin om het over te typen, en stuur ik liever een PDF, waar ook plaatjes bij zijn
Let me see you stripped down to the bone
pi_74248376
Aanstaande maandag zitten er in mijn groentetas spruitjes, en als er groente zijn die ik smerig vind zijn dat wel spruitjes (wellicht omdat m'n moeder ze gewoon kookte). Maar ik dacht, laat ik een poging doen om het wél lekker te maken dus ik zoek een recept met spruitjes dat wél lekker is! Kan iemand me daar mee helpen?
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 13:51:45 #104
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74250935
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Bezorg je een goeie soepkip of scharrelkip, gebruik desnoods een wilde fazant
Hak die aan stukken,
Peperen en zouten
Neem 150 gram gerookt droog spek (het liefs Coppa, das beter dan dat kleddernatte ontbijtspek van de supermarkt
Bak deze aan in wat boter, of spekvet in een braadpan, en neem het uit het vet.
In het vet met de aanbaksels braad je de kip stukken goudbruin en neem ze uit de pan
Braad nu 250 gram paddestoelen aan in het vet.

Voeg de kipstukken en het spek weer toe en blus met een fles droge stevige rode wijn
Voeg een bouquet garnie toe en fijngehakte tenen knoflook (ik hou van knoflook, dus gebruik een stuk of 10 grote tenen)

Laat dit sudderen met de deksel op de pan tot de kip moddergaar is.
Heb mezelf op een biologische scharrelkip getrakteerd, staat nu zachtjes te pruttelen.

Als het smaakt zoals het nu al ruikt
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 13:55:16 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74251032
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 13:51 schreef Black-Hole het volgende:

[..]

Heb mezelf op een biologische scharrelkip getrakteerd, staat nu zachtjes te pruttelen.

Als het smaakt zoals het nu al ruikt
toch wel een soepkip?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74253138
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 13:36 schreef Weltschmerz het volgende:
Nou Piet, ik heb een vraag. Het is namelijk mijn plan om binnenkort wat vrienden te trakteren op een 'understated' diner. Soep met brood en een appeltje na. Ik hou nogal van brood en dat leent zich prima voor een boeuf Andaube. Klassiek Frans uiensoepje vooraf, en na wilde ik appel uit de oven.

Dat heb ik vroeger wel gehad, en dan had je zo'n vrij melige appel die dan na 3 kwartier in de oven heel zacht was geworden, in in de klokhuisholte zat dan suiker die carameliseerde met rozijnen geloof ik en kaneel en dat liep dan over de appel heen. Misschien nog iets erin. Heel simpel maar erg lekker.

Mijn vraag: Wat voor appels moet ik daarvoor hebben, en als je het gerecht kent, wat moet er in of wat kan erin?
Goudreinetten zijn ideaal, maar idd maar een bepaalde periode te verkrijgen.
De beste appel daarna is de golden delicious, maar die moeten dan nog wel groen zijn, zijn er geen groene dan zou ik of een jonagold of een elstar pakken, granny smith kan ook maar die zien er niet uit na in de oven geweest te zijn.
pi_74258506
TVP als ik een keer geen inspiratie heb kom ik hier eens kijken!
29/10/'10 - 25/03/'13
pi_74262059
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

toch wel een soepkip?
Zou je mij het verschil kunnen uitleggen tussen een soepkip en een gewone braadkip? Ik vraag het me al een tijdje af en kan nergens informatie hierover vinden...
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 21:59:51 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74263439
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 21:12 schreef _Nienna_ het volgende:

[..]

Zou je mij het verschil kunnen uitleggen tussen een soepkip en een gewone braadkip? Ik vraag het me al een tijdje af en kan nergens informatie hierover vinden...
een soepkip is ouder dan een gewone kip, en heeft daardoor meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 november 2009 @ 08:32:49 #110
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74270085
Volgens een groenteboer bij mij in de buurt, gebruikt de Hema Elstar in hun taart...ik doe wel eens 2/3 Goudreinet, en 1/3 Elstar, dat werkt erg goed!
Ik ben trouwens purist, geen rozijnen, walnoten of wat dan ook door de taart, 100% appel!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_74271155
Hallo allemaal,

Kan iemanjd mij helpen hoe ik knoflook moet bereiden?
Ik heb 2 bolltjes maar heb geen flauw idee wat ik ermee moet doen!

Ik heb geen pers overigens
Built for Speed
pi_74287313
quote:
Op zondag 1 november 2009 10:33 schreef HansvanOchten het volgende:
Hallo allemaal,

Kan iemanjd mij helpen hoe ik knoflook moet bereiden?
Ik heb 2 bolltjes maar heb geen flauw idee wat ik ermee moet doen!

Ik heb geen pers overigens
ben je serieus?
pi_74288438
piet, in een ander topic had je t over pijlwortel. waar kun je dat kopen? al een paar toko's gevraagd maar die weten vaak nieteens wat t is.
  zondag 1 november 2009 @ 20:44:40 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74290164
quote:
Op zondag 1 november 2009 20:13 schreef SeaOfLove het volgende:
piet, in een ander topic had je t over pijlwortel. waar kun je dat kopen? al een paar toko's gevraagd maar die weten vaak nieteens wat t is.
arrowroot heet het ook wel
http://nl.wikipedia.org/wiki/Arrowroot
De nieuwe band heeft een eco versie uit india, andere merken zijn Lima, Vetara
het geeft een hele mooie gelei achtige binding, veel mooier dan aardappelmeel of maizena
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74290649
waar zit de nieuwe band? doe internet via mobiel en veel meer dan fok kan ik niet. ik woon in delft als jij of iemand anders wat kan vinden voor me....graag! wil t echt graag hebben.
  zondag 1 november 2009 @ 20:57:25 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74290972
quote:
Op zondag 1 november 2009 20:52 schreef SeaOfLove het volgende:
waar zit de nieuwe band? doe internet via mobiel en veel meer dan fok kan ik niet. ik woon in delft als jij of iemand anders wat kan vinden voor me....graag! wil t echt graag hebben.
de nieuwe band is een eco merk, je maakt dus de grootste kans bij ecologische winkels, de andere namen die ik noemde zijn ook merken uit de eco hoek.
Kortom, reformwinkels heb je de meeste kans.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74291815
tnx! ik laat t ff weten als ik t gevonden heb. nog n vraagje: ik ken verder niemand die in duitsland woont. zou jij mij een paar pakjes kartoffel knödel kunnen op sturen? mijn oma maakte dat altijd, zo lekker met uitgebakken ui en spek met wat room!
pi_74327472
Piet, ik wilde laatst creme brulee maken, en de smaak was hartstikke lekker, maar hij werd niet stevig!
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Als er wat te weinig ei in zat, kan het dan misgaan?
En wat is de beste manier om ze in de oven te bereiden?
pi_74328152
Tvp wegens creme brulee plannen.
LieLie, had je ze in de koelkast gehad? Ik vond mijn pudding ook te slap, tot hij in de koelkast had gestaan.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 2 november 2009 @ 20:46:05 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74328351
quote:
Op maandag 2 november 2009 20:27 schreef LieLie het volgende:
Piet, ik wilde laatst creme brulee maken, en de smaak was hartstikke lekker, maar hij werd niet stevig!
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Als er wat te weinig ei in zat, kan het dan misgaan?
En wat is de beste manier om ze in de oven te bereiden?
Beetje weinig gegevens om mee te werken
:-)
wat had je er allemaal ingedaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74331130
Ik had dit recept, en dat gehalveerd. Alleen ik had maar twee eidooiers...

http://www.smulweb.nl/1152832/koken/recept/Creme-Brulee
  maandag 2 november 2009 @ 22:08:36 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74332232
quote:
Op maandag 2 november 2009 21:44 schreef LieLie het volgende:
Ik had dit recept, en dat gehalveerd. Alleen ik had maar twee eidooiers...

http://www.smulweb.nl/1152832/koken/recept/Creme-Brulee
dan heb je te weinig ei gebruikt
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 november 2009 @ 23:30:53 #123
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74335749
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

toch wel een soepkip?
Geen soepkip, ondanks dat smaakte het prima

@ creme brulee, heb je niet teveel in een bakje/potje gedaan waardoor het niet gaar werd?
pi_74341372
Oké, meer ei dus!

En hoe kan ik hem het beste garen?

Ik denk niet dat er teveel in zat hoor. Ik heb pas eens van die toetjes van de aldi gekocht en die bakjes hergebruik ik nu, dus dat is dan wel goed toch?
  dinsdag 3 november 2009 @ 09:58:08 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74341431
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 09:55 schreef LieLie het volgende:


En hoe kan ik hem het beste garen?


In een waterbad in de oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74433882
Uit ander topic:
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
Vraagje Piet: bij elke risotto die ik maak voeg ik aan het einde van de kooktijd een paar klompjes roomboter (en meestal een handje parmezaan) toe. Vuur uit, roeren, deksel op de pan, en vijf minuten laten staan. Daar wordt -ie echt misdadig smeuïg en zalig van.
Altijd als ik een risottorecept zie waarbij de risotto direct van het vuur geserveerd wordt denk ik: oe, zonde.
Stel ik me aan?
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 november 2009 @ 21:15:15 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74434173
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:08 schreef minilot het volgende:
Uit ander topic:
[..]

Vraagje Piet: bij elke risotto die ik maak voeg ik aan het einde van de kooktijd een paar klompjes roomboter (en meestal een handje parmezaan) toe. Vuur uit, roeren, deksel op de pan, en vijf minuten laten staan. Daar wordt -ie echt misdadig smeuïg en zalig van.
Altijd als ik een risottorecept zie waarbij de risotto direct van het vuur geserveerd wordt denk ik: oe, zonde.
Stel ik me aan?
Nee helemaal niet, een flinke kluit boter erdoor maakt hem eigenlijk nog lekkerder.
Er zijn meer van die truukjes, een ansjovis filetje of wat thaise vissaus maken de smaak dieper en voller, meer Umami.
Door stoofvlees of een gereduceerde rode wijnsaus kan je ook een klein stukje bittere chocolade doen, dat maakt de smaak wat meer als de geur van bosgrond, aardiger, dieper. Een paar schilfers extra bittere chocolade door een truffelsaus, goddelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74435682
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee helemaal niet, een flinke kluit boter erdoor maakt hem eigenlijk nog lekkerder.
Er zijn meer van die truukjes, een ansjovis filetje of wat thaise vissaus maken de smaak dieper en voller, meer Umami.
Door stoofvlees of een gereduceerde rode wijnsaus kan je ook een klein stukje bittere chocolade doen, dat maakt de smaak wat meer als de geur van bosgrond, aardiger, dieper. Een paar schilfers extra bittere chocolade door een truffelsaus, goddelijk.
Zeker, zeker. Snippers bittere chocolade en ansjovisjes zijn mij bekend Net als een klotsje sherry door de paddestoelen. Er zijn zo van die extraatjes die je kunt toevoegen om eten omhoog te tillen van gewoon lekker naar 'hmmmmmmmmm', met je ogen dicht en een diepe zucht bij elke hap.
Misschien leuk om eens een apart topic voor te openen? Er zijn heel wat van dit soort verrukkelijke smaakverfijners waar een hoop lui geen of te weinig weet van hebben.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 november 2009 @ 21:55:43 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74435884
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeker, zeker. Snippers bittere chocolade en ansjovisjes zijn mij bekend Net als een klotsje sherry door de paddestoelen. Er zijn zo van die extraatjes die je kunt toevoegen om eten omhoog te tillen van gewoon lekker naar 'hmmmmmmmmm', met je ogen dicht en een diepe zucht bij elke hap.
Misschien leuk om eens een apart topic voor te openen? Er zijn heel wat van dit soort verrukkelijke smaakverfijners waar een hoop lui geen of te weinig weet van hebben.
Eigenlijk maken we dan porno
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74437328
Voelt soms ook wel zo, ja.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 november 2009 @ 22:33:39 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74437499
quote:
Op donderdag 5 november 2009 22:29 schreef minilot het volgende:
Voelt soms ook wel zo, ja.
Heb in juni bij Mario Gamba gegeten, in het restaurant Acquarello. een italiaan met een michelin ster en volgens velen het beste italiaanse restaurtant buiten italie.
Het eten daar was ongelofelijk goed, een van de gerechten daar, met vijgen gevulde tortelini, met een saus van casis, opgeschuimde boter en ganzelever was zoals mijn vriend het omschreef, beter dan gratis heroine..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 november 2009 @ 08:42:38 #132
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74443410
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigenlijk maken we dan porno

Nee, toepaste kunst
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_74445448
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 21:12 schreef _Nienna_ het volgende:

[..]

Zou je mij het verschil kunnen uitleggen tussen een soepkip en een gewone braadkip? Ik vraag het me al een tijdje af en kan nergens informatie hierover vinden...

een soepkip is ouder dan een gewone kip, en heeft daardoor meer smaak.
[/quote]


Mij is altijd verteld dat soep kippen oude legkippen zijn en daardoor taai.
Is dat een fabel ?
  vrijdag 6 november 2009 @ 10:26:45 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74445761
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 10:17 schreef r2d22 het volgende:

[..]


Mij is altijd verteld dat soep kippen oude legkippen zijn en daardoor taai.
Is dat een fabel ?
volgens deze site niet, euh, wel, euh, nou ja, ik bedoel dat het zo is, met die kip, euh geen fabel

http://www.kip.be/lexicon/detail.phtml?id=259
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74446568
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeker, zeker. Snippers bittere chocolade en ansjovisjes zijn mij bekend Net als een klotsje sherry door de paddestoelen. Er zijn zo van die extraatjes die je kunt toevoegen om eten omhoog te tillen van gewoon lekker naar 'hmmmmmmmmm', met je ogen dicht en een diepe zucht bij elke hap.
Misschien leuk om eens een apart topic voor te openen? Er zijn heel wat van dit soort verrukkelijke smaakverfijners waar een hoop lui geen of te weinig weet van hebben.
Graag!
Waar moeten we anders dit soort tips vandaan halen?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_74468315
Piet,

Wil je me alsjeblieft aan een idee helpen?

Zondag a.s. krijgen we vlak voor de middag bezoek van mensen die er een flink eind voor moeten rijden dus ik wil ze een warme lunch aanbieden zodat ze goed gegeten hebben voordat ze weer vertrekken en dan het liefst zo dat ze 'savonds laat gewoon thuis een boterhammetje kunnen eten.

Maar ik ben zeer slecht in lunches.
Het gaat om zes personen. Heb jij misschien een idee wat ik zou kunnen maken?
  vrijdag 6 november 2009 @ 21:45:29 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74468586
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 21:37 schreef Stali het volgende:
Piet,

Wil je me alsjeblieft aan een idee helpen?

Zondag a.s. krijgen we vlak voor de middag bezoek van mensen die er een flink eind voor moeten rijden dus ik wil ze een warme lunch aanbieden zodat ze goed gegeten hebben voordat ze weer vertrekken en dan het liefst zo dat ze 'savonds laat gewoon thuis een boterhammetje kunnen eten.

Maar ik ben zeer slecht in lunches.
Het gaat om zes personen. Heb jij misschien een idee wat ik zou kunnen maken?
Een Elzasser Slachtplatte,
Je kookt een finke hoeveelheid zuurkool met witte wijn, je maakt aardappel puree.
Daarbij uitgebakken spek, rookworst, braadworst, krabbetjes en kassler rib (aan een stuk met de zuurkool stoven)
Begeleid door stoofperen en zelfgemaakte appelmoes
En als toetje een griesmeelpudding met bessensaus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74468870
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een Elzasser Slachtplatte,
Je kookt een finke hoeveelheid zuurkool met witte wijn, je maakt aardappel puree.
Daarbij uitgebakken spek, rookworst, braadworst, krabbetjes en kassler rib (aan een stuk met de zuurkool stoven)
Begeleid door stoofperen en zelfgemaakte appelmoes
En als toetje een griesmeelpudding met bessensaus.
Ik vind dit echt een geweldig idee en het past ook nog eens bij het weer. (Had aanvankelijk zelf een Spaanse maaltijd in gedachten maar vond dit veel te zomers.)
Zelfgemaakte appelmoes en stoofperen doe ik dan niet omdat ik ook nog wel met de beste luitjes wil praten.
Maar top, hier ga ik voor. Heel hartelijk bedankt voor het meedenken. .
  vrijdag 6 november 2009 @ 21:55:04 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74468961
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 21:52 schreef Stali het volgende:

[..]

Ik vind dit echt een geweldig idee en het past ook nog eens bij het weer. (Had aanvankelijk zelf een Spaanse maaltijd in gedachten maar vond dit veel te zomers.)
Zelfgemaakte appelmoes en stoofperen doe ik dan niet omdat ik ook nog wel met de beste luitjes wil praten.
Maar top, hier ga ik voor. Heel hartelijk bedankt voor het meedenken. .
De zuurkool, de stoofperen, de appelmoes, krabbetjes en kassler kan je allemaal al een dag van te voren klaarmaken, hoef je alleen nog maar vers de puree te maken en het spek en de worst te bakken..
Rest kan je dan zo opwarmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74469221
Ik heb trouwens 'mijn' stoofperen ontdekt!
Vond het nooit zo, die bessen of wijn erbij, niet mijn ding.
Maar toen kregen we ze laatst en moest ik er toch iets mee doen.
Mijn idee: sinaasappelthee (met kaneel, suiker en wat kruidnagel)
Zakjes erbij in hangen, hartstikke lekker
pi_74470447
Ik ben gewoon opgelucht, kan lekker een lijstje maken van wat ik morgen in huis moet halen en een fijn idee dat dit binnen mijn vermogen ligt. Geen experimenten als het goed moet zijn.
  vrijdag 6 november 2009 @ 23:16:02 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74471897
Weet je zeker dat je gasten zo'n zware lunch op prijs zullen stellen?
Ik moet er persoonlijk niet aan denken, zo midden op de dag. Brrrr.
pi_74472068
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 23:16 schreef RobinOok het volgende:
Weet je zeker dat je gasten zo'n zware lunch op prijs zullen stellen?
Ik moet er persoonlijk niet aan denken, zo midden op de dag. Brrrr.
Ja hoor, het is geen uurtje rijden en dan aan de bak. Zie mijn duidelijke vraag aan Piet.
pi_74472115
Ik zou 't liefst elke middag warm eten.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 november 2009 @ 23:34:07 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74472395
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 23:21 schreef Stali het volgende:

[..]

Ja hoor, het is geen uurtje rijden en dan aan de bak. Zie mijn duidelijke vraag aan Piet.
Ja, dat snap ik dus niet zo goed, wat dat rijden ermee te maken heeft. Ook al zou ik nog 5 uur moeten rijden, ik ben het gewoon niet gewend, warm eten tussen de middag en zal het nooit op prijs stellen. Sterker nog, juist als ik nog uren de auto in moet! Of ik moet nu naar euh even denken Amerika vliegen of zo, dan wil ik daar wel warm lunchen.

Maar goed, als jij denkt dat je gasten het wel op prijs zullen stellen, mooi zo!
  zaterdag 7 november 2009 @ 11:57:08 #146
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_74478445
Heerlijk, uitgebreid warm lunchen, een van de dingen die ze elders in Europa goed begrepen hebben.

Ik ga nu boodschappen doen en dan aan de slag met de coq au vin.
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
  zaterdag 7 november 2009 @ 12:25:22 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74478941
Ik moest er ook aan wennen, dat warme middageten, maar het het erg lekker, zeker als je vroeg begonnen bent. Het eten in NL bedrijfskantines is om te huilen zo slecht trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74479601
Piet, kan je me even helpen met een vertaling?
quote:
Aus Sellerieblättern, einigen Pfefferkörner + Salz ( 25 g auf 1 l Wasser) Sud kochen
Wat is Sud?

Elders in dit recept gaan er rohe Selleriestücken in de pot, weet jij wat "rohe" is?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 7 november 2009 @ 13:05:00 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74479660
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:01 schreef sigme het volgende:
Piet, kan je me even helpen met een vertaling?
[..]

Wat is Sud?

Elders in dit recept gaan er rohe Selleriestücken in de pot, weet jij wat "rohe" is?
Sud is kookvocht of kooksap
Roh of Rohe is rauw, ongekookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74479711
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sud is kookvocht of kooksap
Roh of Rohe is rauw, ongekookt.
Dank
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_74487004
Piet,
Ik heb vandaag zelf mayonaise gemaakt. Hij is lekker maar iets te zuur.
Heb jij een tip hoe ik hem wat zoeter kan maken?

Dankjewel!
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:05:22 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74487240
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 17:54 schreef Paikea het volgende:
Piet,
Ik heb vandaag zelf mayonaise gemaakt. Hij is lekker maar iets te zuur.
Heb jij een tip hoe ik hem wat zoeter kan maken?

Dankjewel!
Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74487368
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
Zure mayonaise is wel lekker, maar deze heeft denk ik een tikkie teveel azijn gekregen
Ik ga het proberen, dankje!
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:14:17 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74487433
Tip, maak suikerstroop, gewoon wat suiker met een beetje water koken en af laten koelen, anders lost het wat lastig op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 november 2009 @ 18:43:04 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74488113
Poedersuiker gebruiken.
  zaterdag 14 november 2009 @ 15:23:05 #156
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_74696059
Waarmee kan ik kipfilet marineren? Heb eigenlijk alleen ketjap manis, knoflook, ui, zout&peper en wat oregano/italiaanse kruiden.

kan ik daar iets van brouwen?
  zaterdag 14 november 2009 @ 16:22:52 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74697445
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 15:23 schreef Zwansen het volgende:
Waarmee kan ik kipfilet marineren? Heb eigenlijk alleen ketjap manis, knoflook, ui, zout&peper en wat oregano/italiaanse kruiden.

kan ik daar iets van brouwen?
Citroen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74700240
http://www.ehow.com/how_5487800_home-made-jerky.html

Misschien heb je hier iets aan Piet? Ik kwam het tegen toen ik iets anders zocht, zal je altijd zien!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 18:23:08 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74700577
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:09 schreef krakkemieke het volgende:
http://www.ehow.com/how_5487800_home-made-jerky.html

Misschien heb je hier iets aan Piet? Ik kwam het tegen toen ik iets anders zocht, zal je altijd zien!
Dat wordt in de oven gedroogd, ik zat eerder te denken een stuk mooi rundvlees in grof zeezout te leggen voor een paar dagen wat het conserveerd en het meeste water er uit trekt, aan strips te snijden en dan in een droogkast te hangen (een kastje waar de wanden bestaan uit fijn gaas zodat er geen vliegen bij kunnen.
Beste is natuurlijk bij droog vriezend weer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74700914
Ik heb ooit een survivalprogramma gezien waar een Indiaanse meneer het bij een vuur droogde. Met veel rook tegen de vliegen.
Waarom zou je het niet in de oven willen drogen?
Ik denk dat ik het in de kast met de cv-ketel zou hangen.

Oh en bij vriesweer hoef je je geen zorgen te maken over vliegen!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 18:39:16 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74701020
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:36 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb ooit een survivalprogramma gezien waar een Indiaanse meneer het bij een vuur droogde. Met veel rook tegen de vliegen.
Waarom zou je het niet in de oven willen drogen?
Ik denk dat ik het in de kast met de cv-ketel zou hangen.

Oh en bij vriesweer hoef je je geen zorgen te maken over vliegen!
Als je vlees langzaam droogt wordt een deel van de eiwitten afgebroken in glutamaten en wordt daardoor de smaak voller en mooier, meer umami. Vergelijk het met het goedesalami of droge ham, die rijpen ook maanden terwijl ze langzaam drogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74701643
Aha! Weer wat geleerd!
Ik ben niet gek op ongerookte rauwe ham, maar ik houdt de mogelijkheid open dat dat komt omdat ik alleen supermarkt spul ken.....

Over droge worst gesproken trouwens..... Waarom smaakt droge worst uit Frankrijk zo lekker ranzig? Komt dat door schimmel?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 19:14:41 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74702129
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 18:58 schreef krakkemieke het volgende:
Aha! Weer wat geleerd!
Ik ben niet gek op ongerookte rauwe ham, maar ik houdt de mogelijkheid open dat dat komt omdat ik alleen supermarkt spul ken.....

Over droge worst gesproken trouwens..... Waarom smaakt droge worst uit Frankrijk zo lekker ranzig? Komt dat door schimmel?
Wat bedoel je met ranzig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74702226
Er zit een andere smaak aan dan aan hollandse salami of boerenmetworst. Sterker. Als je langs zo'n kraam op de franse markt loopt, stinkt het haast, voor hollandse begrippen.
Oef, ik kan het niet goed uitleggen....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 14 november 2009 @ 20:11:16 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74703936
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 19:17 schreef krakkemieke het volgende:
Er zit een andere smaak aan dan aan hollandse salami of boerenmetworst. Sterker. Als je langs zo'n kraam op de franse markt loopt, stinkt het haast, voor hollandse begrippen.
Oef, ik kan het niet goed uitleggen....
Je bedoelt die zware lucht, ergens tussen brie, vlees en sperma?
Dat is idd de schimmel en het langzaam gerijpte vlees.
De hollandse salamie of boerenmetworst wordt met kunstmatige smaken op smaak gebracht en kort gerijpt, want rijpen is gewichtsverlies en daar gaat dan de "winst"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74704001
Ah, bedankt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_74706157
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu hoor mayonaise natuurlijk zuur te smaken, maar je zou suiker kunnen toevoegen, dat doet de fabriek ook omdat mensen geen zure mayo lusten volgens de fabriek.
Mayonaise en slasaus voor de Engelse markt is een stuk zuurder dan de Nederlandse.
Ik kan via-via aan Engelse salad cream komen en dat is nog echt de slasaus zoal wij die vroeger bij ons mam aten.
Wie dit leest is gek
  zaterdag 14 november 2009 @ 22:39:26 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74707636
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 21:38 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Mayonaise en slasaus voor de Engelse markt is een stuk zuurder dan de Nederlandse.
Ik kan via-via aan Engelse salad cream komen en dat is nog echt de slasaus zoal wij die vroeger bij ons mam aten.
voor de belgische markt ook, in Duitsland is er trouwen slecht aan goeie te komen, mayonaise that is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 november 2009 @ 16:43:13 #169
262181 noobdeswoop
arrogant gespuis
pi_74718304
Hoe maakt piet sambal van heel erg hete pepers???
oeh en een TVP'tje
Semi-filantroop met haatneigingen
pi_74879078
Piet,

Ik wilde dit weekend eigenlijk tilapiafilet maken, omwikkeld met spek.

Wat zou daarvoor het beste spek zijn, en hoe kan ik het dan het beste bereiden.
In de oven dacht ik zelf, maar ik weet niet goed op welke temperatuur en hoe lang.
Het gaat om filetjes zoals je ze in een zak koopt bij de meeste winkels tegenwoordig.
Misschien dat ik die voor het wikkelen nog in de lengte doorsnij, zodat ik wat smallere stukken krijg, dan zou het zo'n 5 centimeter breed zijn en 1,5 a 2 dik denk ik..
  vrijdag 20 november 2009 @ 10:55:33 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74879186
quote:
Op zondag 15 november 2009 16:43 schreef noobdeswoop het volgende:
Hoe maakt piet sambal van heel erg hete pepers???
oeh en een TVP'tje
Net zoals je normale sambal maakt, maar dan met handschoenen aan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 10:57:28 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74879228
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 10:51 schreef LieLie het volgende:
Piet,

Ik wilde dit weekend eigenlijk tilapiafilet maken, omwikkeld met spek.

Wat zou daarvoor het beste spek zijn, en hoe kan ik het dan het beste bereiden.
In de oven dacht ik zelf, maar ik weet niet goed op welke temperatuur en hoe lang.
Het gaat om filetjes zoals je ze in een zak koopt bij de meeste winkels tegenwoordig.
Misschien dat ik die voor het wikkelen nog in de lengte doorsnij, zodat ik wat smallere stukken krijg, dan zou het zo'n 5 centimeter breed zijn en 1,5 a 2 dik denk ik..
Haal ontbijtspek bij de groene weg, of een andere degelijke slager.
Maar waarom Tilapia? Neem lekker Heek ofzo, Rode Poon filet, allemaal veel lekkerder dan tilapia.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74879333
Omdat ik tilapia heb, en ook lekker vind Wie weet een volgende keer

Maar de vraag dus, hoe?
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:26:52 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74880006
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 11:01 schreef LieLie het volgende:
Omdat ik tilapia heb, en ook lekker vind Wie weet een volgende keer

Maar de vraag dus, hoe?
Gewoon, rolletjes maken van de tilapiafilets, kruiden en peperen (geen zout, dat zit in het spek)
Omwikkelen met spek en in een ovenschaal de oven in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74886008
Piet, ik heb eendenborstfilets gekocht. Hoe lang moet ik deze garen? Eerst in ruim boter in de pan en daarna paar minuutjes in de oven?
pi_74887020
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 14:42 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, ik heb eendenborstfilets gekocht. Hoe lang moet ik deze garen? Eerst in ruim boter in de pan en daarna paar minuutjes in de oven?
geen boter of olie! je snijd de filet op de vetkant in, dan in hete pan op de vetkant aanbraden, omdraaien als t n mooi kleurtje heeft en dan bakt de filet in zijn eigen vet. tijd ong 25 minuten geloof ik
pi_74887070
oh shit. ik heet geen piet, sorry tijd kan btw ook wat minder zijn afhankelijk vd grootte
  vrijdag 20 november 2009 @ 15:37:11 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74887605
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 15:15 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

geen boter of olie! je snijd de filet op de vetkant in, dan in hete pan op de vetkant aanbraden, omdraaien als t n mooi kleurtje heeft en dan bakt de filet in zijn eigen vet. tijd ong 25 minuten geloof ik
Neeeee
Wiebertvormig insnijden op de vette kant met een scherp mes, je kan rustig een beetje vet in de pan doen, niet teveel, en op laag vuur braden en pas op het einde de rode kant dichtschroeien. De spekkant wordt dan heerlijk knapperig.
Laten rusten voor je hem aan plakjes snijdt.
Wil je ook een canard a lorange saus recept?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 15:47:10 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74887885
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:43:06 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74889735
Ik doe altijd zo'n 6 minuten op de velkant, 3 minuten op de andere kant. Hooguit.
25 minuten overleeft ie niet hoor.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:46:48 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74889858
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 16:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe altijd zo'n 6 minuten op de velkant, 3 minuten op de andere kant. Hooguit.
25 minuten overleeft ie niet hoor.
Ik time het niet, maar bij mij ligt ie er langer in, maar ik gaar hem langzaam op laag vuur. Wordt altijd mooi roze. Ik heb hem hooguit 30 seconden op de rode kant, is alleen kleur geven, garen doe ik hem helemaal op de huid.
Wellicht moet ik er bij zeggen dat ze ca 400 gram wegen die ik koop, en Barbarie eend is, geen pekingeend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 16:53:48 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74890063
Ja, dat scheelt ook nogal ja, een eendenborstje van de appie of zo'n dikke Barbarie, die is makkelijk 2 keer zo groot. En een wild eendenborstje juist weer de helft zo groot.
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:00:49 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74890285
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 16:53 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat scheelt ook nogal ja, een eendenborstje van de appie of zo'n dikke Barbarie, die is makkelijk 2 keer zo groot. En een wild eendenborstje juist weer de helft zo groot.
Een wild eendeborstje is dan ook 4 keer zo lekker, mmmmm wilde schiet eend, moet dringend weer eens naar de Hanos.
Wilde gans is ook zo lekker vind ik, maar geloof dat de meeste mensen dat niet lekker vinden. Vroegah mocht je nog ganzen schieten, fuut, snip, patrijs, oh god, wat is dat lekker. Een vriendin van mij is vogelaar, die ze eens verdomme, als ik eens trots een vogel gezien heb, heb jij hem gegeten en weet je hoe je hem klaar maakt. Maar goed, een Hop heb ik ook wel eens gezien in NL (zeer zeldzaam, was bij Woold, vlak bij de pomp van annie lensing voor de kenners) maar nooit gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:04:33 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74890390
Ik at een tijdje terug tot 2 keer toe in korte tijd gans waarbij ik zou zweren dat het gewoon eend was. Maar Kok hield vol dat het gans was. Ik twijfel nog steeds. Zijn er van die kleine gansjes? Met borstjes zo groot als die van de eend van appie en ook gewoon zo smaken? Nee toch?
  vrijdag 20 november 2009 @ 17:06:34 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74890448
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 17:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik at een tijdje terug tot 2 keer toe in korte tijd gans waarbij ik zou zweren dat het gewoon eend was. Maar Kok hield vol dat het gans was. Ik twijfel nog steeds. Zijn er van die kleine gansjes? Met borstjes zo groot als die van de eend van appie en ook gewoon zo smaken? Nee toch?


Tamme gans?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74899797
Thanks Piet, de eend was subliem. Samen met een stampotje was het een heerlijk maal!
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:38:14 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74901918
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 22:41 schreef Underdoggy het volgende:
Thanks Piet, de eend was subliem. Samen met een stampotje was het een heerlijk maal!
Hoe heb je hem gemaakt en wat voor een saus erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:40:02 #188
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_74901961
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:42:21 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74902025
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:40 schreef Q.E.D. het volgende:
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
dat vertel ik hier liever niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:44:17 #190
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_74902079
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dat vertel ik hier liever niet
Nee ik bedoel hoe je het bereidt

Je eigen saus maken neem ik aan?
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_74902108
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:40 schreef Q.E.D. het volgende:
Wat maak jij van spaghetti bolognese Piet?
Hetzelfde als de rest van de wereld. Jaja, zelfs de koningin doet het!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 20 november 2009 @ 23:48:38 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74902213
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:44 schreef Q.E.D. het volgende:

[..]

Nee ik bedoel hoe je het bereidt

Je eigen saus maken neem ik aan?
en zelf spagetti maken natuurlijk.
Zal morgen even een recept posten, ga nu mandje in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74906892
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe heb je hem gemaakt en wat voor een saus erbij?
Gezien het vrij grote eenden waren heb ik hem geheel in eigen vet zoals jij beschreef gebakken. Het vet laagje werd inderdaad heerlijk knapperig.
Als saus wilde ik een rode wijn saus maken. Echter na jouw tip toch een scheut grand marnier en sinaasappelsap toegevoegd. Verder geserveerd met een rucola stampotje.
pi_74939812
Piet, hoe maak je goede aardappel gratin?

Ik heb een recopt via internet gemaakt (hier en daar aangepast aan mijn smaak), maar het blijft bij te nat, de aardappels drijven in de room en het is niet mooi ingekookt. Hoe maak jij het?
pi_74966442
Piet, ik heb gisteren overheerlijke Risotto gemaakt, onder meer met verse bladspinazie. Kan ik die vandaag nog opwarmen? En zo ja, wat raad je me aan, magnetron of met bouillon. Zelf vind ik het met bouillon vaak zo papperig worden. (Ja, ik weet dat je risotto uberhaupt niet op zou moeten warmen, maar deze is zo lekker, die smaakt ook dan nog wel goed)

Het gaat me vooral om de spinazie, mag je die opwarmen?
Ik weet het ook niet
  donderdag 26 november 2009 @ 15:55:40 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75023117
quote:
Op maandag 23 november 2009 16:07 schreef Freak188 het volgende:
Piet, hoe maak je goede aardappel gratin?

Ik heb een recopt via internet gemaakt (hier en daar aangepast aan mijn smaak), maar het blijft bij te nat, de aardappels drijven in de room en het is niet mooi ingekookt. Hoe maak jij het?
Neem bloemige aardappels en snij die zo dun mogelijk, chipsdun als het kan. Doe het in een overschaal, room met fijnhakte knofteen en zout erover en in de oven op 175 graden tot goudbruin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 15:56:06 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75023131
quote:
Op dinsdag 24 november 2009 16:00 schreef Dunckie het volgende:
Piet, ik heb gisteren overheerlijke Risotto gemaakt, onder meer met verse bladspinazie. Kan ik die vandaag nog opwarmen? En zo ja, wat raad je me aan, magnetron of met bouillon. Zelf vind ik het met bouillon vaak zo papperig worden. (Ja, ik weet dat je risotto uberhaupt niet op zou moeten warmen, maar deze is zo lekker, die smaakt ook dan nog wel goed)

Het gaat me vooral om de spinazie, mag je die opwarmen?
Ja, die mag je opwarmen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75023821
quote:
Op donderdag 26 november 2009 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, die mag je opwarmen
Ik had het ondertussen al gedaan, en ik leef nog
Waar komt het verhaal dat je spinazie niet nog eens op mag warmen vandaan?
Ik weet het ook niet
  donderdag 26 november 2009 @ 16:22:23 #199
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75023967
Zou het nitriet gehalte zo hoog maken dat het slecht voor je was of zoiets.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 26 november 2009 @ 16:31:59 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75024309
Spinazi niet opwarmen is bakerpraat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 november 2009 @ 16:38:05 #201
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75024501
Was het niet dat het wel mocht als je er maar een ei bij at ofzo?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_75024518
quote:
Op donderdag 26 november 2009 16:18 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Ik had het ondertussen al gedaan, en ik leef nog
Waar komt het verhaal dat je spinazie niet nog eens op mag warmen vandaan?
Nitraten die zich omzetten in nitriet. Is ergens in de jaren 80 een keer gebeurd in de koeling van een supermarkt, ontdooid en opnieuw ingevroren, en dat heeft levens gekost.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')