abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74433882
Uit ander topic:
quote:
Op donderdag 5 november 2009 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
Vraagje Piet: bij elke risotto die ik maak voeg ik aan het einde van de kooktijd een paar klompjes roomboter (en meestal een handje parmezaan) toe. Vuur uit, roeren, deksel op de pan, en vijf minuten laten staan. Daar wordt -ie echt misdadig smeuïg en zalig van.
Altijd als ik een risottorecept zie waarbij de risotto direct van het vuur geserveerd wordt denk ik: oe, zonde.
Stel ik me aan?
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 november 2009 @ 21:15:15 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74434173
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:08 schreef minilot het volgende:
Uit ander topic:
[..]

Vraagje Piet: bij elke risotto die ik maak voeg ik aan het einde van de kooktijd een paar klompjes roomboter (en meestal een handje parmezaan) toe. Vuur uit, roeren, deksel op de pan, en vijf minuten laten staan. Daar wordt -ie echt misdadig smeuïg en zalig van.
Altijd als ik een risottorecept zie waarbij de risotto direct van het vuur geserveerd wordt denk ik: oe, zonde.
Stel ik me aan?
Nee helemaal niet, een flinke kluit boter erdoor maakt hem eigenlijk nog lekkerder.
Er zijn meer van die truukjes, een ansjovis filetje of wat thaise vissaus maken de smaak dieper en voller, meer Umami.
Door stoofvlees of een gereduceerde rode wijnsaus kan je ook een klein stukje bittere chocolade doen, dat maakt de smaak wat meer als de geur van bosgrond, aardiger, dieper. Een paar schilfers extra bittere chocolade door een truffelsaus, goddelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74435682
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee helemaal niet, een flinke kluit boter erdoor maakt hem eigenlijk nog lekkerder.
Er zijn meer van die truukjes, een ansjovis filetje of wat thaise vissaus maken de smaak dieper en voller, meer Umami.
Door stoofvlees of een gereduceerde rode wijnsaus kan je ook een klein stukje bittere chocolade doen, dat maakt de smaak wat meer als de geur van bosgrond, aardiger, dieper. Een paar schilfers extra bittere chocolade door een truffelsaus, goddelijk.
Zeker, zeker. Snippers bittere chocolade en ansjovisjes zijn mij bekend Net als een klotsje sherry door de paddestoelen. Er zijn zo van die extraatjes die je kunt toevoegen om eten omhoog te tillen van gewoon lekker naar 'hmmmmmmmmm', met je ogen dicht en een diepe zucht bij elke hap.
Misschien leuk om eens een apart topic voor te openen? Er zijn heel wat van dit soort verrukkelijke smaakverfijners waar een hoop lui geen of te weinig weet van hebben.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 november 2009 @ 21:55:43 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74435884
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeker, zeker. Snippers bittere chocolade en ansjovisjes zijn mij bekend Net als een klotsje sherry door de paddestoelen. Er zijn zo van die extraatjes die je kunt toevoegen om eten omhoog te tillen van gewoon lekker naar 'hmmmmmmmmm', met je ogen dicht en een diepe zucht bij elke hap.
Misschien leuk om eens een apart topic voor te openen? Er zijn heel wat van dit soort verrukkelijke smaakverfijners waar een hoop lui geen of te weinig weet van hebben.
Eigenlijk maken we dan porno
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74437328
Voelt soms ook wel zo, ja.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 november 2009 @ 22:33:39 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74437499
quote:
Op donderdag 5 november 2009 22:29 schreef minilot het volgende:
Voelt soms ook wel zo, ja.
Heb in juni bij Mario Gamba gegeten, in het restaurant Acquarello. een italiaan met een michelin ster en volgens velen het beste italiaanse restaurtant buiten italie.
Het eten daar was ongelofelijk goed, een van de gerechten daar, met vijgen gevulde tortelini, met een saus van casis, opgeschuimde boter en ganzelever was zoals mijn vriend het omschreef, beter dan gratis heroine..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 november 2009 @ 08:42:38 #132
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74443410
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigenlijk maken we dan porno

Nee, toepaste kunst
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_74445448
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 21:12 schreef _Nienna_ het volgende:

[..]

Zou je mij het verschil kunnen uitleggen tussen een soepkip en een gewone braadkip? Ik vraag het me al een tijdje af en kan nergens informatie hierover vinden...

een soepkip is ouder dan een gewone kip, en heeft daardoor meer smaak.
[/quote]


Mij is altijd verteld dat soep kippen oude legkippen zijn en daardoor taai.
Is dat een fabel ?
  vrijdag 6 november 2009 @ 10:26:45 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74445761
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 10:17 schreef r2d22 het volgende:

[..]


Mij is altijd verteld dat soep kippen oude legkippen zijn en daardoor taai.
Is dat een fabel ?
volgens deze site niet, euh, wel, euh, nou ja, ik bedoel dat het zo is, met die kip, euh geen fabel

http://www.kip.be/lexicon/detail.phtml?id=259
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74446568
quote:
Op donderdag 5 november 2009 21:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeker, zeker. Snippers bittere chocolade en ansjovisjes zijn mij bekend Net als een klotsje sherry door de paddestoelen. Er zijn zo van die extraatjes die je kunt toevoegen om eten omhoog te tillen van gewoon lekker naar 'hmmmmmmmmm', met je ogen dicht en een diepe zucht bij elke hap.
Misschien leuk om eens een apart topic voor te openen? Er zijn heel wat van dit soort verrukkelijke smaakverfijners waar een hoop lui geen of te weinig weet van hebben.
Graag!
Waar moeten we anders dit soort tips vandaan halen?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_74468315
Piet,

Wil je me alsjeblieft aan een idee helpen?

Zondag a.s. krijgen we vlak voor de middag bezoek van mensen die er een flink eind voor moeten rijden dus ik wil ze een warme lunch aanbieden zodat ze goed gegeten hebben voordat ze weer vertrekken en dan het liefst zo dat ze 'savonds laat gewoon thuis een boterhammetje kunnen eten.

Maar ik ben zeer slecht in lunches.
Het gaat om zes personen. Heb jij misschien een idee wat ik zou kunnen maken?
  vrijdag 6 november 2009 @ 21:45:29 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74468586
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 21:37 schreef Stali het volgende:
Piet,

Wil je me alsjeblieft aan een idee helpen?

Zondag a.s. krijgen we vlak voor de middag bezoek van mensen die er een flink eind voor moeten rijden dus ik wil ze een warme lunch aanbieden zodat ze goed gegeten hebben voordat ze weer vertrekken en dan het liefst zo dat ze 'savonds laat gewoon thuis een boterhammetje kunnen eten.

Maar ik ben zeer slecht in lunches.
Het gaat om zes personen. Heb jij misschien een idee wat ik zou kunnen maken?
Een Elzasser Slachtplatte,
Je kookt een finke hoeveelheid zuurkool met witte wijn, je maakt aardappel puree.
Daarbij uitgebakken spek, rookworst, braadworst, krabbetjes en kassler rib (aan een stuk met de zuurkool stoven)
Begeleid door stoofperen en zelfgemaakte appelmoes
En als toetje een griesmeelpudding met bessensaus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74468870
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een Elzasser Slachtplatte,
Je kookt een finke hoeveelheid zuurkool met witte wijn, je maakt aardappel puree.
Daarbij uitgebakken spek, rookworst, braadworst, krabbetjes en kassler rib (aan een stuk met de zuurkool stoven)
Begeleid door stoofperen en zelfgemaakte appelmoes
En als toetje een griesmeelpudding met bessensaus.
Ik vind dit echt een geweldig idee en het past ook nog eens bij het weer. (Had aanvankelijk zelf een Spaanse maaltijd in gedachten maar vond dit veel te zomers.)
Zelfgemaakte appelmoes en stoofperen doe ik dan niet omdat ik ook nog wel met de beste luitjes wil praten.
Maar top, hier ga ik voor. Heel hartelijk bedankt voor het meedenken. .
  vrijdag 6 november 2009 @ 21:55:04 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74468961
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 21:52 schreef Stali het volgende:

[..]

Ik vind dit echt een geweldig idee en het past ook nog eens bij het weer. (Had aanvankelijk zelf een Spaanse maaltijd in gedachten maar vond dit veel te zomers.)
Zelfgemaakte appelmoes en stoofperen doe ik dan niet omdat ik ook nog wel met de beste luitjes wil praten.
Maar top, hier ga ik voor. Heel hartelijk bedankt voor het meedenken. .
De zuurkool, de stoofperen, de appelmoes, krabbetjes en kassler kan je allemaal al een dag van te voren klaarmaken, hoef je alleen nog maar vers de puree te maken en het spek en de worst te bakken..
Rest kan je dan zo opwarmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74469221
Ik heb trouwens 'mijn' stoofperen ontdekt!
Vond het nooit zo, die bessen of wijn erbij, niet mijn ding.
Maar toen kregen we ze laatst en moest ik er toch iets mee doen.
Mijn idee: sinaasappelthee (met kaneel, suiker en wat kruidnagel)
Zakjes erbij in hangen, hartstikke lekker
pi_74470447
Ik ben gewoon opgelucht, kan lekker een lijstje maken van wat ik morgen in huis moet halen en een fijn idee dat dit binnen mijn vermogen ligt. Geen experimenten als het goed moet zijn.
  vrijdag 6 november 2009 @ 23:16:02 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74471897
Weet je zeker dat je gasten zo'n zware lunch op prijs zullen stellen?
Ik moet er persoonlijk niet aan denken, zo midden op de dag. Brrrr.
pi_74472068
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 23:16 schreef RobinOok het volgende:
Weet je zeker dat je gasten zo'n zware lunch op prijs zullen stellen?
Ik moet er persoonlijk niet aan denken, zo midden op de dag. Brrrr.
Ja hoor, het is geen uurtje rijden en dan aan de bak. Zie mijn duidelijke vraag aan Piet.
pi_74472115
Ik zou 't liefst elke middag warm eten.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 november 2009 @ 23:34:07 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74472395
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 23:21 schreef Stali het volgende:

[..]

Ja hoor, het is geen uurtje rijden en dan aan de bak. Zie mijn duidelijke vraag aan Piet.
Ja, dat snap ik dus niet zo goed, wat dat rijden ermee te maken heeft. Ook al zou ik nog 5 uur moeten rijden, ik ben het gewoon niet gewend, warm eten tussen de middag en zal het nooit op prijs stellen. Sterker nog, juist als ik nog uren de auto in moet! Of ik moet nu naar euh even denken Amerika vliegen of zo, dan wil ik daar wel warm lunchen.

Maar goed, als jij denkt dat je gasten het wel op prijs zullen stellen, mooi zo!
  zaterdag 7 november 2009 @ 11:57:08 #146
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_74478445
Heerlijk, uitgebreid warm lunchen, een van de dingen die ze elders in Europa goed begrepen hebben.

Ik ga nu boodschappen doen en dan aan de slag met de coq au vin.
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
  zaterdag 7 november 2009 @ 12:25:22 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74478941
Ik moest er ook aan wennen, dat warme middageten, maar het het erg lekker, zeker als je vroeg begonnen bent. Het eten in NL bedrijfskantines is om te huilen zo slecht trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74479601
Piet, kan je me even helpen met een vertaling?
quote:
Aus Sellerieblättern, einigen Pfefferkörner + Salz ( 25 g auf 1 l Wasser) Sud kochen
Wat is Sud?

Elders in dit recept gaan er rohe Selleriestücken in de pot, weet jij wat "rohe" is?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 7 november 2009 @ 13:05:00 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74479660
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:01 schreef sigme het volgende:
Piet, kan je me even helpen met een vertaling?
[..]

Wat is Sud?

Elders in dit recept gaan er rohe Selleriestücken in de pot, weet jij wat "rohe" is?
Sud is kookvocht of kooksap
Roh of Rohe is rauw, ongekookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74479711
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sud is kookvocht of kooksap
Roh of Rohe is rauw, ongekookt.
Dank
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')