abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 10:18:57 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74246777
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 07:29 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Mag ik dat recept ook?
ik ook graag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74247039
PM's verstuurd!
Hoewel het maken van het deeg an sich een kwestie van drie minuten is, is de omschrijving van hoe alles precies moet en waaróm het zo moet (Julia Child !) paaaaagina's lang.
Maar als je deeg nog nooit onderworpen hebt aan een struis robbertje fraisage, dan moet eens de eerste keer zijn, en dan is zo'n grondige werkbeschrijving wel handig.
En daarom heb ik geen zin om het over te typen, en stuur ik liever een PDF, waar ook plaatjes bij zijn
Let me see you stripped down to the bone
pi_74248376
Aanstaande maandag zitten er in mijn groentetas spruitjes, en als er groente zijn die ik smerig vind zijn dat wel spruitjes (wellicht omdat m'n moeder ze gewoon kookte). Maar ik dacht, laat ik een poging doen om het wél lekker te maken dus ik zoek een recept met spruitjes dat wél lekker is! Kan iemand me daar mee helpen?
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 13:51:45 #104
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74250935
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Bezorg je een goeie soepkip of scharrelkip, gebruik desnoods een wilde fazant
Hak die aan stukken,
Peperen en zouten
Neem 150 gram gerookt droog spek (het liefs Coppa, das beter dan dat kleddernatte ontbijtspek van de supermarkt
Bak deze aan in wat boter, of spekvet in een braadpan, en neem het uit het vet.
In het vet met de aanbaksels braad je de kip stukken goudbruin en neem ze uit de pan
Braad nu 250 gram paddestoelen aan in het vet.

Voeg de kipstukken en het spek weer toe en blus met een fles droge stevige rode wijn
Voeg een bouquet garnie toe en fijngehakte tenen knoflook (ik hou van knoflook, dus gebruik een stuk of 10 grote tenen)

Laat dit sudderen met de deksel op de pan tot de kip moddergaar is.
Heb mezelf op een biologische scharrelkip getrakteerd, staat nu zachtjes te pruttelen.

Als het smaakt zoals het nu al ruikt
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 13:55:16 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74251032
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 13:51 schreef Black-Hole het volgende:

[..]

Heb mezelf op een biologische scharrelkip getrakteerd, staat nu zachtjes te pruttelen.

Als het smaakt zoals het nu al ruikt
toch wel een soepkip?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74253138
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 13:36 schreef Weltschmerz het volgende:
Nou Piet, ik heb een vraag. Het is namelijk mijn plan om binnenkort wat vrienden te trakteren op een 'understated' diner. Soep met brood en een appeltje na. Ik hou nogal van brood en dat leent zich prima voor een boeuf Andaube. Klassiek Frans uiensoepje vooraf, en na wilde ik appel uit de oven.

Dat heb ik vroeger wel gehad, en dan had je zo'n vrij melige appel die dan na 3 kwartier in de oven heel zacht was geworden, in in de klokhuisholte zat dan suiker die carameliseerde met rozijnen geloof ik en kaneel en dat liep dan over de appel heen. Misschien nog iets erin. Heel simpel maar erg lekker.

Mijn vraag: Wat voor appels moet ik daarvoor hebben, en als je het gerecht kent, wat moet er in of wat kan erin?
Goudreinetten zijn ideaal, maar idd maar een bepaalde periode te verkrijgen.
De beste appel daarna is de golden delicious, maar die moeten dan nog wel groen zijn, zijn er geen groene dan zou ik of een jonagold of een elstar pakken, granny smith kan ook maar die zien er niet uit na in de oven geweest te zijn.
pi_74258506
TVP als ik een keer geen inspiratie heb kom ik hier eens kijken!
29/10/'10 - 25/03/'13
pi_74262059
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

toch wel een soepkip?
Zou je mij het verschil kunnen uitleggen tussen een soepkip en een gewone braadkip? Ik vraag het me al een tijdje af en kan nergens informatie hierover vinden...
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 21:59:51 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74263439
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 21:12 schreef _Nienna_ het volgende:

[..]

Zou je mij het verschil kunnen uitleggen tussen een soepkip en een gewone braadkip? Ik vraag het me al een tijdje af en kan nergens informatie hierover vinden...
een soepkip is ouder dan een gewone kip, en heeft daardoor meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 november 2009 @ 08:32:49 #110
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74270085
Volgens een groenteboer bij mij in de buurt, gebruikt de Hema Elstar in hun taart...ik doe wel eens 2/3 Goudreinet, en 1/3 Elstar, dat werkt erg goed!
Ik ben trouwens purist, geen rozijnen, walnoten of wat dan ook door de taart, 100% appel!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_74271155
Hallo allemaal,

Kan iemanjd mij helpen hoe ik knoflook moet bereiden?
Ik heb 2 bolltjes maar heb geen flauw idee wat ik ermee moet doen!

Ik heb geen pers overigens
Built for Speed
pi_74287313
quote:
Op zondag 1 november 2009 10:33 schreef HansvanOchten het volgende:
Hallo allemaal,

Kan iemanjd mij helpen hoe ik knoflook moet bereiden?
Ik heb 2 bolltjes maar heb geen flauw idee wat ik ermee moet doen!

Ik heb geen pers overigens
ben je serieus?
pi_74288438
piet, in een ander topic had je t over pijlwortel. waar kun je dat kopen? al een paar toko's gevraagd maar die weten vaak nieteens wat t is.
  zondag 1 november 2009 @ 20:44:40 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74290164
quote:
Op zondag 1 november 2009 20:13 schreef SeaOfLove het volgende:
piet, in een ander topic had je t over pijlwortel. waar kun je dat kopen? al een paar toko's gevraagd maar die weten vaak nieteens wat t is.
arrowroot heet het ook wel
http://nl.wikipedia.org/wiki/Arrowroot
De nieuwe band heeft een eco versie uit india, andere merken zijn Lima, Vetara
het geeft een hele mooie gelei achtige binding, veel mooier dan aardappelmeel of maizena
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74290649
waar zit de nieuwe band? doe internet via mobiel en veel meer dan fok kan ik niet. ik woon in delft als jij of iemand anders wat kan vinden voor me....graag! wil t echt graag hebben.
  zondag 1 november 2009 @ 20:57:25 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74290972
quote:
Op zondag 1 november 2009 20:52 schreef SeaOfLove het volgende:
waar zit de nieuwe band? doe internet via mobiel en veel meer dan fok kan ik niet. ik woon in delft als jij of iemand anders wat kan vinden voor me....graag! wil t echt graag hebben.
de nieuwe band is een eco merk, je maakt dus de grootste kans bij ecologische winkels, de andere namen die ik noemde zijn ook merken uit de eco hoek.
Kortom, reformwinkels heb je de meeste kans.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74291815
tnx! ik laat t ff weten als ik t gevonden heb. nog n vraagje: ik ken verder niemand die in duitsland woont. zou jij mij een paar pakjes kartoffel knödel kunnen op sturen? mijn oma maakte dat altijd, zo lekker met uitgebakken ui en spek met wat room!
pi_74327472
Piet, ik wilde laatst creme brulee maken, en de smaak was hartstikke lekker, maar hij werd niet stevig!
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Als er wat te weinig ei in zat, kan het dan misgaan?
En wat is de beste manier om ze in de oven te bereiden?
pi_74328152
Tvp wegens creme brulee plannen.
LieLie, had je ze in de koelkast gehad? Ik vond mijn pudding ook te slap, tot hij in de koelkast had gestaan.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 2 november 2009 @ 20:46:05 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74328351
quote:
Op maandag 2 november 2009 20:27 schreef LieLie het volgende:
Piet, ik wilde laatst creme brulee maken, en de smaak was hartstikke lekker, maar hij werd niet stevig!
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Als er wat te weinig ei in zat, kan het dan misgaan?
En wat is de beste manier om ze in de oven te bereiden?
Beetje weinig gegevens om mee te werken
:-)
wat had je er allemaal ingedaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74331130
Ik had dit recept, en dat gehalveerd. Alleen ik had maar twee eidooiers...

http://www.smulweb.nl/1152832/koken/recept/Creme-Brulee
  maandag 2 november 2009 @ 22:08:36 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74332232
quote:
Op maandag 2 november 2009 21:44 schreef LieLie het volgende:
Ik had dit recept, en dat gehalveerd. Alleen ik had maar twee eidooiers...

http://www.smulweb.nl/1152832/koken/recept/Creme-Brulee
dan heb je te weinig ei gebruikt
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 november 2009 @ 23:30:53 #123
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74335749
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

toch wel een soepkip?
Geen soepkip, ondanks dat smaakte het prima

@ creme brulee, heb je niet teveel in een bakje/potje gedaan waardoor het niet gaar werd?
pi_74341372
Oké, meer ei dus!

En hoe kan ik hem het beste garen?

Ik denk niet dat er teveel in zat hoor. Ik heb pas eens van die toetjes van de aldi gekocht en die bakjes hergebruik ik nu, dus dat is dan wel goed toch?
  dinsdag 3 november 2009 @ 09:58:08 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74341431
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 09:55 schreef LieLie het volgende:


En hoe kan ik hem het beste garen?


In een waterbad in de oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')