abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 27 november 2009 @ 00:49:19 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75042493
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 00:46 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Ehm, het wordt gemaakt van maismeel, heel veel roomboter, water en kaas. Het ziet er ongeveer zo uit:

[ afbeelding ]

Ik vind het echt nergens naar smaken, maar misschien is het met bouillon wel lekkerder. Het wordt overigens gegeten in het noorden van Turkije, de rest van Turkije is er niet zo bekend mee.
Ziet er "voedzaam" uit, maar lekker lijkt me anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75042556
Daarom, het smaakt nergens naar. Maar ik ga het maar eens proberen met bouillon ipv water.
pi_75056538
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, het niet mogen opwarmen van Spinazie was al daarvoor een legende, mijn oma vertelde dat al.
Ik zeg toch ook, het bestaande verhaaltje?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 29 november 2009 @ 16:41:52 #229
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_75113160
meeleespost
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  maandag 30 november 2009 @ 22:20:05 #230
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_75163532
oke als er dan niemand meer iets zegt

beste piet,
als vrij jonge hobbykok probeer ik telkens weer iets nieuws op tafel te zetten. weet jij nog leuke dingen om te proberen... een leuke risotto ofzo ( geen paddenstoelen die is al goed gelukt) met een mooi stuk vlees bovenop.

alvast bedankt
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  maandag 30 november 2009 @ 22:22:50 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75163647
quote:
Op maandag 30 november 2009 22:20 schreef misterddude het volgende:
oke als er dan niemand meer iets zegt

beste piet,
als vrij jonge hobbykok probeer ik telkens weer iets nieuws op tafel te zetten. weet jij nog leuke dingen om te proberen... een leuke risotto ofzo ( geen paddenstoelen die is al goed gelukt) met een mooi stuk vlees bovenop.

alvast bedankt
Ik wil best technisch advies geven, voor zover ik dat kan, maar ga niet vertellen wat je moet koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 30 november 2009 @ 22:52:32 #232
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75164997
Ik heb 2 pogingen gedaan een omelet met kaas te maken maar geen van beiden zijn goed gelukt. Bij de eerste poging kwam ik er achter dat er schimmel op de geraspte kaas zat terwijl het ei al in de pan lag. Resultaat: omelet met kaas zonder kaas. Bij de 2e poging heb ik oude kaas geraspt (schimmelvrij) en die over het ei in de pan gestrooid. Omdat het oude kaas was smolt het niet goed en toen ik de omelet omkeerde werd de kaas een soort kaasbal. Mijn idee is dat ik jonge(re) kaas moet gebruiken, maar klopt dat ? En zo ja: welke kaas is het beste ? Ik ben geen super fijnproever dus ik ga er niet voor naar een specialistische winkel. Supermarktkaas moet goed genoeg zijn.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  maandag 30 november 2009 @ 23:03:22 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75165381
quote:
Op maandag 30 november 2009 22:52 schreef 2cv het volgende:
Ik heb 2 pogingen gedaan een omelet met kaas te maken maar geen van beiden zijn goed gelukt. Bij de eerste poging kwam ik er achter dat er schimmel op de geraspte kaas zat terwijl het ei al in de pan lag. Resultaat: omelet met kaas zonder kaas. Bij de 2e poging heb ik oude kaas geraspt (schimmelvrij) en die over het ei in de pan gestrooid. Omdat het oude kaas was smolt het niet goed en toen ik de omelet omkeerde werd de kaas een soort kaasbal. Mijn idee is dat ik jonge(re) kaas moet gebruiken, maar klopt dat ? En zo ja: welke kaas is het beste ? Ik ben geen super fijnproever dus ik ga er niet voor naar een specialistische winkel. Supermarktkaas moet goed genoeg zijn.
Gebruik idd jongere kaas, wat vind je een supermarktkaas? Kaasafdeling AH? Geen idee wat ze daar hebben, kom ik nooit. Kernhem of gruyère is lekker in een omelet, meeste supermarkten verkopen ook zakjes geraspte kaas voor op pizza of gratineren, die smelten prima. Ik gebruik allerlei soorten, net wat we in huis hebben. Gorgonzola of andere pittige blauwschimmel schopt ongelofelijk kont in een omelet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 november 2009 @ 23:03:41 #234
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_75165387
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 23:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

en zelf spagetti maken natuurlijk.
Zal morgen even een recept posten, ga nu mandje in
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  † In Memoriam † maandag 30 november 2009 @ 23:18:31 #235
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75165958
quote:
Op maandag 30 november 2009 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik idd jongere kaas, wat vind je een supermarktkaas? Kaasafdeling AH? Geen idee wat ze daar hebben, kom ik nooit. Kernhem of gruyère is lekker in een omelet, meeste supermarkten verkopen ook zakjes geraspte kaas voor op pizza of gratineren, die smelten prima. Ik gebruik allerlei soorten, net wat we in huis hebben. Gorgonzola of andere pittige blauwschimmel schopt ongelofelijk kont in een omelet.
Supermarktkaas = kaas die je in een supermarkt koopt. Kaasafdeling van de AH is een goed voorbeeld, de Aldi ook.

Maar bedankt voor je tips ! Ik ga morgen even op zoek naar ene zakje jonge, geraspte kaas waar iets op staat waaruit blijkt dat het bedoeld is om te smelten. Duurdere kazen is zoiets als parels voor de zwijnen gooien in mijn geval: ik vind het al knap als ik niet overlijd als ik mijn 'culinaire' producten consumeer en nadien de pannen nog bruikbaar zijn.

Brinta maak ik echter als de beste
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_75166188
quote:
Op maandag 30 november 2009 23:18 schreef 2cv het volgende:
Duurdere kazen is zoiets als parels voor de zwijnen gooien in mijn geval.
Dat denk je maar.
Geef je twee euro bij de Albert Heijn uit aan een klein blokje gruyère in plaats van aan een zak voorgeraspte prutkaas, rasp even zelf de gruyère over je kaas en proef! En smul!
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 30 november 2009 @ 23:46:17 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75166979
Ja, dat denk ik ook ja. Gewoon even zelf raspen.
  † In Memoriam † dinsdag 1 december 2009 @ 00:58:42 #238
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75169096
Ja, maar als het verbrandt ... Misschien koop ik beide. 1 zakje el-cheapo kaas (lage prijs per kg) om te oefenen, dan een beetje gruyère (weinig, dus bij de kassa evenveel afrekenen) om te genieten als ik het onder de knie heb.

Overigens, is het standaard dat je omeletten met kaas beter niet om kan keren in de pan om de andere kant ook te bakken ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 1 december 2009 @ 09:32:27 #239
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75172889
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 00:58 schreef 2cv het volgende:
Ja, maar als het verbrandt ... Misschien koop ik beide. 1 zakje el-cheapo kaas (lage prijs per kg) om te oefenen, dan een beetje gruyère (weinig, dus bij de kassa evenveel afrekenen) om te genieten als ik het onder de knie heb.

Overigens, is het standaard dat je omeletten met kaas beter niet om kan keren in de pan om de andere kant ook te bakken ?
Ik gooi vaak wat geraspte kaas bovenop het nog vloeibare ei, dus direct als je het ei erin gooit, handje geraspte kaas erop (oud voor de lekkere pittige smaak). En keer het altijd...maar mischien ben ik een filistijn. Mrs Fabulous heeft rauwe ei fobie, vandaar ook...
Ik maak ze vaak ook met ui, eerst de ui wat carameliseren, dan hamreepjes even bij bakken, en dan ei erbij...maaltijd omeletten
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  † In Memoriam † dinsdag 1 december 2009 @ 12:06:15 #240
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75177282
Ik heb nu Gemalen Goudse Jong 48+ van de Albert Heijn. 'Oefenkaas' zeg maar. Volgens de verpakking smelt het goed.

Ik ga niet omklooien met ham en uien. Ik vind het al heel knap dat ik een ei ga bakken en nog knapper dat ik er iets extra's mee doe Mijn plan is om de pan op het vuur te zetten, een klonntje blue-band er in doen en wachten tot het een beetje begint te spetteren, eieren (2) er in, meteen de kaas er in en dan bakken.Op die manier heeft de kaas zo lang mogelijk tijd om te smelten en bakt de kaas zoveel mogelijk mee met het ei. Als de bovenkant van de omelet bijna droog is omdraaien en de andere kant bakken.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 1 december 2009 @ 12:30:18 #241
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75178056
Bij een omelet moet je dus nadat de ei in de pan zit, met de ei wat gaan schuiven, zodat e een halve maan ontstaat....en hij mag best ietsje 'lopen' aan de bovenkant...een gezond mens krijgt van een beetje rauw ei heus geen dodelijke salmonella hoor!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  † In Memoriam † dinsdag 1 december 2009 @ 12:41:10 #242
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75178433
Halve maan in de zin van dat niet de hele bodem van de pan bedekt wordt ? En met salmonella ben ik erg voorzichtig aangezien ik niet 100% in de categorie 'gezond mens' val.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 1 december 2009 @ 12:46:35 #243
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75178621
OK dan moet je wel goed doorbakken natuurlijk..het is simpel. Met je bakmes, schuif je het ei naar 1 kant van de pan, dan wordt het vanzelf een halve maan...en als je hem omkeert voor de bovenkant gestold is, en de pan goed heet is, wordt het luchtiger. Eet smakelijk!
Oh ja, koop eens zo'n potje met 4 kleurenpeper, en maal er wat van door het ei als je het losslaat, maakt het net een beetje pittiger en lekkerder.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 1 december 2009 @ 13:08:25 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75179314
vierkleurenpeper, dat doet het alleen maar leuk op tafel, smaakt bagger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75179543
Piet, ik ga vanavond kaasfondue maken en wil graag wat suggesties.
Vorige week heb ik kaasfondue gemaakt met Emmentaler, Gruyère, een sloot wijn, knoflook, verse nootmuskaat en wat gedroogd eekhoorntjesbrood.
Dat was natuurlijk heerlijk maar nu wil ik variëren, tips?
Work hard, play harder.
pi_75180895
In de Bourgogne kun je een hele kaas op tafel krijgen. Zo'n zachte witte koeienkoos met harde korst, dan verwarmd en onthoofd, en dan met brood en salade er naast. Heel goed te doen. Kaasfondue is wel lekker, maar op zich heeft veel kaas niks nodig en doet een beetje temperatuur al wonderen. Vraag je kaasboer eens naar een geschikte kaas.

Verder kan ik in het algemeen harde Nederlandse geitenkaas aanraden voor gratins, Mexicaanse tortilla's en waarschijnlijk ook wel omeletten. Die geeft zich mooi bloot onder verwarming.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 1 december 2009 @ 13:56:03 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75180946
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 13:15 schreef pen-guin het volgende:
Piet, ik ga vanavond kaasfondue maken en wil graag wat suggesties.
Vorige week heb ik kaasfondue gemaakt met Emmentaler, Gruyère, een sloot wijn, knoflook, verse nootmuskaat en wat gedroogd eekhoorntjesbrood.
Dat was natuurlijk heerlijk maar nu wil ik variëren, tips?
Goeie scheut kirsch erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75181060
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goeie scheut kirsch erbij?
Ah ja, dit kwam ik in het een en ander aan recepten ook al tegen, zal het maar eens proberen.

Overigens heb ik een tijdje in Zwitserland gewoond toen ik jonger was en kan ik me vaag herinneren dat ze daar ook gember in de kaasfondue gooiden, ik haal alvast een stukje uit de diepvries.
Work hard, play harder.
pi_75191548
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 13:15 schreef pen-guin het volgende:
Piet, ik ga vanavond kaasfondue maken en wil graag wat suggesties.
Vorige week heb ik kaasfondue gemaakt met Emmentaler, Gruyère, een sloot wijn, knoflook, verse nootmuskaat en wat gedroogd eekhoorntjesbrood.
Dat was natuurlijk heerlijk maar nu wil ik variëren, tips?
Champignonfondue misschien?

1 klein uitje of een sjalotje
200 g champignons
water
50 g bloem
50 g boter
50 g fijngesneden ham
50 g kernhem
150g jong belegen kaas.

Fruit het gesneden uitje of sjalotje goudgeel in de boter.
Kook de champignons gaar in zo weinig mogelijk water. Giet af en bewaar het vocht.
Roer de bloem door de boter +ui en maak met champignonwater een sausje.
Roer er de ham, kaas en champignons door en maak op smaak.


Als ik te weing vocht heb om een saus te maken, voeg ik witte wijn toe.
Aangezien ik meestal een verpakt stukje kernhem van ong. 100 gram koop, gaat er gewoon meer in.
Hetzelfde geldt voor de ham en champignons. Dat is helemaal niet erg, want het recept hierboven zou voor 3/4 personen zijn. Met meer kernhem en ham is het naar mijn ervaring voor 3 personen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_75193380
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

een soepkip is ouder dan een gewone kip, en heeft daardoor meer smaak.
Een gewone kip is gewoon nog een kuiken dat uit zijn krachten gegroeid is.
Op zondag 4 maart 2007 20:29 schreef BansheeBoy het volgende:
Iedereen wordt geboren als Moslim, alleen de omgeving verandert het of houdt het in stand. :{
:{²
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')