abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_75194794
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:39 schreef tongytongylickylic... het volgende:

[..]

Een gewone kip is gewoon nog een kuiken dat uit zijn krachten gegroeid is.
Dat is geen gewone kip, dat is een bio-industriekip.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_75369073
Beste Piet, ik heb ook nog een vraagje...

Ik kook graag, maar weet me soms geen raad. Zo heb ik al jaren last met hetzelfde principe voor microgolf en oven:

vb. Als je 1 kop melk warmmaakt in de microgolf zet je dat +- 1m30s in. Zet je 2 koppen in de micro, dan zet je dat ongeveer het dubbele in van de tijd...

Nu is eigenlijk mijn grote vraag voor micro- en gewone oven... ik wil graag voor Kerst voor al mijn familieleden een klein schoteltje met groenten in de oven maken. Nu vind je veel recepten voor groenteschotels voor vb 8 personen, die moeten dan 1 à 1,5 uur in de oven... Maar als ik diezelfde hoeveelheid verdeel over 8 kleine potjes, zet ik die dan evenlang in de oven? Of veel korter...

Ik wil best experimenteren hierin, maar het wordt uiteindelijk een ingewikkelde bedoening, elke keer al die groenten etc...

Weet jij misschien zo het antwoord?

En, als je het weet... weet je dan toevallig ook of het met micro net zo is? ik maak namelijk ook vaak dingen klaar in de combi-microgolf oven...

Ik hoop dat jij mijn lampje kan laten branden...


Groetjes

Chari
  maandag 7 december 2009 @ 13:40:39 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75369424
8 keer groente in kleinere bakjes zal minder tijd kosten omdat de warmte overdracht beter is (grotere oppervlakte) maar hoeveel korter, dat is lastig te antwoorden, ik schat een procent of 15 a 20 korter. Er zijn veel factoren, zoals het bakje wat je gebruikt (metaal, glas, porselein) de soort groente, calorische waarde van de oven, etc etc
1 of 8 van dezelfde bakjes in de oven maakt in de bereidingstijd niet veel uit, waar je de fout in gaat is dat je in de mamatron alleen maar iets warm maakt, maar in de oven iets gaart, dat zijn 2 verschillende dingen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75399664
Piet,

Dank je wel voor de info, nu weet ik tenminste in welke richting ik moet experimenteren qua tijd...

In de magnetron kan je echter ook dingen garen... lage wattage combineren met de grill... maar ik begrijp het punt dat je wilt maken... en het klinkt superlogisch...

Dank je wel voor de moeite!
  dinsdag 8 december 2009 @ 09:44:01 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75399922
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 09:28 schreef Charikookt het volgende:
Piet,

Dank je wel voor de info, nu weet ik tenminste in welke richting ik moet experimenteren qua tijd...

In de magnetron kan je echter ook dingen garen... lage wattage combineren met de grill... maar ik begrijp het punt dat je wilt maken... en het klinkt superlogisch...

Dank je wel voor de moeite!
Natuurlijk gaat dat, maar jij gebruikte hem in je voorbeeld om dingen alleen even warm te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2009 @ 14:08:20 #256
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75407901
Vandaag geraspte kaas + een eitje in een bakje gedaan, geroerd met een garde en het product in een koekepan gebakken. best lekker !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 8 december 2009 @ 14:12:59 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75408048
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 14:08 schreef 2cv het volgende:
Vandaag geraspte kaas + een eitje in een bakje gedaan, geroerd met een garde en het product in een koekepan gebakken. best lekker !
Volgende keer: Eitje losslaan, boter in de koekenpan heet laten worden en daar het ei in, even laten stollen en dan de geraspte kaas erop. Ei dubbelslaan en even verder bakken.
Nu zit de gesmolten kaas in je ei, maar maakt geen contact met de pan en brand dus niet aan en bruint niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2009 @ 14:14:31 #258
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75408110
Op jouw manier maakt het ook geen contact met de pan toch
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 8 december 2009 @ 14:29:43 #259
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_75408630
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 13:08 schreef Pietverdriet het volgende:
vierkleurenpeper, dat doet het alleen maar leuk op tafel, smaakt bagger.
Ik zal hierover zwijgen uit respect voor je topic, niet omdat je gelijk hebt.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 8 december 2009 @ 14:30:59 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75408689
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 14:14 schreef 2cv het volgende:
Op jouw manier maakt het ook geen contact met de pan toch
Nee, op mijn manier niet, maar op de manier waarop jij het doet is die kans wel aanwezig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2009 @ 14:32:16 #261
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75408734
Oh, zo ! Ik dacht dat jij juist bedoelde dat de kaas wel een beetje gebruind zou moeten worden (wat ik overigens wel lekker vind).
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 8 december 2009 @ 14:39:57 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75409040
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 14:32 schreef 2cv het volgende:
Oh, zo ! Ik dacht dat jij juist bedoelde dat de kaas wel een beetje gebruind zou moeten worden (wat ik overigens wel lekker vind).
als het wilt, okay, maar je kan het dus sturen, het is ook mooi om een omelet te hebben dat er bij het serveren neutraal uit ziet en als je het open snijdt de gesmolten kaas er uit loopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 8 december 2009 @ 14:41:27 #263
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75409086
Ik ga nog wel eens experimenteren. Dit is lekker simpel, dus minder gedoe om mee te experimenteren dan bij het bakken van brood. Bedankt voor de tips !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 8 december 2009 @ 22:01:40 #264
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_75426405
Beste piet,

Ik ben op zoek naar een Duits recept voor goulash met ree (waarschijnlijk de rug) om met kerst te maken.

mvg,
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  dinsdag 8 december 2009 @ 22:10:30 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75426797
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 22:01 schreef Pikkebaas het volgende:
Beste piet,

Ik ben op zoek naar een Duits recept voor goulash met ree (waarschijnlijk de rug) om met kerst te maken.

mvg,
Zoiets?
quote:
1200 g Keule(n) vom Reh, ausgelöst
1 m.-große Zwiebel(n)
1 Möhre(n), große
1 Stück Sellerie, etwa 5 x 5 cm
2 EL Tomatenmark
3 Zehe/n Knoblauch
1 TL Pfeffer, schwarz und grün gemischt
2 TL Paprikapulver, edelsüß, evtl. mehr
etwas Paprikapulver, rosenscharf
etwas Gewürzmischung (Wildgewürz)
etwas Nelkenpulver oder ganze Gewürznelken, vorsichtig dosiert
wenig Macis
½ TL Kümmel
1 Glas Wein, rot
½ Liter Wildfond oder Flesichbrühe
etwas Salz
1 Zweig/e Rosmarin
1 Zweig/e Salbei
1 Zweig/e Oregano
3 Zweig/e Thymian, frisch
½ TL Zucker
100 g Crème fraîche
etwas Olivenöl
1 Petersilie (Petersilienwurzel

Das Rehkeulenfleisch sauber putzen und in etwa 2 x 2 x 2 cm große Würfel schneiden. Etwas Olivenöl darüber geben und gut durchmischen. Zwiebel achteln, Möhre und Sellerie in kleine Würfel schneiden, Knoblauch blättrig schneiden. Körnige Gewürze mörsern. Petersilienwurzel längs vierteln.

Einen gusseisernen Topf erhitzen und das Fleisch (evtl. in mehreren Portionen) darin scharf anbraten, jeweils heraus nehmen und dann das Gemüse mit dem Tomatenmark etwas Farbe nehmen lassen. Dann das Fleisch wieder dazu geben, auch alle Gewürze und Kräuter. Schnell mit Rotwein ablöschen und mit Wildfond bzw. Fleischbrühe auffüllen. Etwa 60 Min. bei geschlossenem Deckel leise garen (Garprobe!).

Wenn das Fleisch fertig ist, mit einer Gabel einiges rausfischen: Macis, Petersilienwurzel, Rosmarin-, Thymian-, Salbei-, Oreganozweige und was sonst noch stören sollte. Dann mit Salz und Crème fraîche abschmecken.

Mit Preiselbeerkompott oder Johannisbeermarmelade zu Semmelknödeln, anderen Knödeln, Pasta, Reis etc. servieren.
http://www.chefkoch.de/re(...)Gulasch-vom-Reh.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 december 2009 @ 10:45:16 #266
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_75437468
quote:
Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_75438537
quote:
Op woensdag 9 december 2009 10:45 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.
Je vroeg toch om een Duits recept?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  woensdag 9 december 2009 @ 11:20:05 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75438751
quote:
Op woensdag 9 december 2009 10:45 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Ja, volgens mij lijkt dat er op. Ik ga het eens even rustig met een woordenboekje laten bezinken maar zo te zien is het de goede. Waar kun je trouwens het beste de kruiden kopen waarover wordt gesproken ? Ik neem aan dat die juist voor de goede smaak zorgen.
Je wilde een Duits recept? Wildkruiden verkoopt appie volgens mij wel, en anders de poelier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75444333
Wat is het toch een rare taal, duits
  woensdag 9 december 2009 @ 14:06:29 #270
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_75444854
quote:
Op woensdag 9 december 2009 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je wilde een Duits recept? Wildkruiden verkoopt appie volgens mij wel, en anders de poelier
Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulash Da's niet helemaal hetzelfde als een Duits recept
Maar ik wil zeker niet ondankbaar overkomen, enorm bedankt, ik ga dit even vertalen en dan denk ik dat ik het wel ga maken !!

Wat zou met kerst er lekker bij zijn ??
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 9 december 2009 @ 14:48:17 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75446600
quote:
Op woensdag 9 december 2009 14:06 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulash Da's niet helemaal hetzelfde als een Duits recept
Maar ik wil zeker niet ondankbaar overkomen, enorm bedankt, ik ga dit even vertalen en dan denk ik dat ik het wel ga maken !!

Wat zou met kerst er lekker bij zijn ??
Rode kool, spruitjes, appelmoes, stoofpeertjes, bloemige aardappels en een mooie zware rode wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75462184
quote:
Op woensdag 9 december 2009 14:06 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Njah, ik vroeg een recept voor duitse ree goulash Da's niet helemaal hetzelfde als een Duits recept
Maar ik wil zeker niet ondankbaar overkomen, enorm bedankt, ik ga dit even vertalen en dan denk ik dat ik het wel ga maken !!

Wat zou met kerst er lekker bij zijn ??
Lees even terug... Staat toch echt "Duits recept voor goulash met ree"
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  woensdag 9 december 2009 @ 22:05:54 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75462452
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoiets?
[..]

http://www.chefkoch.de/re(...)Gulasch-vom-Reh.html
1200 g Reeppoulet
1 grote ui
1 Winterpeen
1 Stuk selderijknol a 5 x 5 cm
2 EL Tomatenpuree
3 tenen knoflook
1 TL Peper, zwart en groen gemengd
2 TL Paprikapoeder, zoet
Beerje paprikapoeder scherp
Ietwat wildkruiden
Een kruidnagel
Wat banda foelie
½ TL Kummel
1 Glas Wijn, rood
½ Liter Wildfond
Snuif zout
1 takje rozemarijn
1 takje salie
1 takje Oregano
3 takjes thijm
½ TL suiker
100 g Crème fraîche
Olijfolie
1 Petersiliewortel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 december 2009 @ 22:06:46 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75462495
quote:
Op woensdag 9 december 2009 13:53 schreef Bluezz het volgende:
Wat is het toch een rare taal, duits
Ik vind het een prachttaal, je kan er echt heel veel mee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 december 2009 @ 09:51:17 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75473372
quote:
Op woensdag 9 december 2009 01:11 schreef Schenkstroop het volgende:
kick


Ik wil binnenkort een tweeplaats electrische-kookstel aanschaffen. Met daarbij een mooi koekenpannetje van edelstaal met sandwichbodem (24.95 met deksel en kunststof vat). Ik ga ervanuit dat een pan met dikkere bodem moeilijker warm wordt. En omdat electrisch koken niet denderend schijnt te zijn (gaat langzaam naar horen zeggen). Is dit dan toch een goede combinatie of kan ik beter een andere koekenpannetje zoeken en wat voor een dan?

Ik hoor ook iets over stalen pannetjes NIET aftewassen met afwasmiddel. Wat moet ik dan doen en waarom?
Ten eerste, ik zou heb geen goede ervaringen met edelstaal koekenpannen, ze branden altijd aan bij mij, ze plakken.
De dikke bodem is er om de hitte gelijkmatig te verdelen, en de bodem plat te houden.
Het afwasmiddelverhaal is voor gietijzer of plaatstaal pannen (uit koolstof staal) deze pannen uit dit onbehandelde materiaal moet je inwerken, dat wil zeggen met olie inwrijven en verhitten, de pannen hou je dan vervolgens schoon door alleen maar met een stuk keukenpapier uit te wrijven, en als ze eens erg smerig geworden zijn, alleen met heet water schoon te maken. Op deze manier houden deze pannen hun zwarte laag die zich in deze pannen vormt bij het bakken. Hierdoor bakken deze niet aan, kleeft er niets in de pan en zijn het dromen om mee te werken. Het is echter wel iets waar je mee om moet kunnen gaan. Je kan ook een goede antiaanbakpan kopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 december 2009 @ 16:29:37 #276
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_75486621
Hoi Piet!

Ten eerste, geweldig dat je zoveel weet+je kennis wil delen!

Maarrr nu m'n vraag. Waarschijnlijk heb je m eerder beantwoord in vorige topics, maar ik kon m niet vinden via de search.

Hoe maak je een goede boerenkool stamppot?

Edit: Ik heb m net al gemaakt, maar was niet echt alles..

[ Bericht 9% gewijzigd door GotC op 10-12-2009 18:43:43 ]
  donderdag 10 december 2009 @ 22:08:20 #277
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_75498894
@Pietverdriet: Nogmaals bedankt Piet voor de informatie!
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_75499356
piet even een vraagje nav t andere topic: waarom koop je niet zelf een snijmachine? je investeert graag in goede keukenapparaten en messen e.d. Ik heb net een brandschone met gerepareerd snoer snijmachine terug gekregen van mijn vader, wat opnieuw gesmeerd moest wordn is ook gedaan, helemaal happy hier. hoor net dat t ding dus al zeker 30jaar oud is Wat een goede investering is dat destijds geweest. mijn oma vind t ook erg leuk dat het apparaat zo goed terecht is gekomen.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:42:35 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75500317
quote:
Op donderdag 10 december 2009 22:20 schreef SeaOfLove het volgende:
piet even een vraagje nav t andere topic: waarom koop je niet zelf een snijmachine? je investeert graag in goede keukenapparaten en messen e.d. Ik heb net een brandschone met gerepareerd snoer snijmachine terug gekregen van mijn vader, wat opnieuw gesmeerd moest wordn is ook gedaan, helemaal happy hier. hoor net dat t ding dus al zeker 30jaar oud is Wat een goede investering is dat destijds geweest. mijn oma vind t ook erg leuk dat het apparaat zo goed terecht is gekomen.
Ik heb een snijmachine maar een eenvoudige no name, en snij er eigenlijk zelden mee. Ik ben in NL en D woonachtig maar de ruimte is beperkt. Mijn droom is een oude boerderij of stadsvilla met een enorm grote keuken om daar alle zooi neer te zetten. Nu al heb ik gewoon veel te veel spullen.
Mocht ik die droom realiseren, dan.....mooiste is dan zoiets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 december 2009 @ 22:49:16 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75500614
quote:
Op donderdag 10 december 2009 16:29 schreef GotC het volgende:
Hoi Piet!

Ten eerste, geweldig dat je zoveel weet+je kennis wil delen!

Maarrr nu m'n vraag. Waarschijnlijk heb je m eerder beantwoord in vorige topics, maar ik kon m niet vinden via de search.

Hoe maak je een goede boerenkool stamppot?

Edit: Ik heb m net al gemaakt, maar was niet echt alles..
Ik snij de boerenkool en kook die gaar, net als de aardappels (wel apart) bak spek uit en op de boerenkool gaar ik ook de rookworst.
Giet de aardappels en de kool af, stampen met boter en wat melk, en het spekvet.
Serveren met de uitgebakken spekkiesm, en de rookworst. Als je het lekker vindt ook zelfgemaakten appelmoes en/of stoofperen.
In de koekenpan waar je het spek in hebt gebakken kan je water of wijn toevoegen en de aanbaksels in oplossen en dan heb je een jus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75501048
wat een beauty Piet! ruimtegebrek heb ik hier ook mee te kampen helaas en dan heb ik bij lange na niet wat jij allemaal hebt
  † In Memoriam † donderdag 10 december 2009 @ 23:16:25 #282
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75501667
Vandaag opgeklopt, dubbelgeklapt ei met kaas er tussen en dan gebakken geprobeerd. Lekker !

Wat was ook alweer de ECHT lekkere kaas ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  donderdag 10 december 2009 @ 23:58:52 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75503308
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:16 schreef 2cv het volgende:
Vandaag opgeklopt, dubbelgeklapt ei met kaas er tussen en dan gebakken geprobeerd. Lekker !

Wat was ook alweer de ECHT lekkere kaas ?
Poeh, weet je wat, ga naar je kaaswinkel en vraag de kaasboer om advies, die laat je het gelijk proeven en je kan wat ie in de winkel heeft direct meenemen.
Ik kan je hier tien kazen noemen, maar ik weet niet wat jij lekker vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 december 2009 @ 00:00:19 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75503370
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:00 schreef SeaOfLove het volgende:
wat een beauty Piet! ruimtegebrek heb ik hier ook mee te kampen helaas en dan heb ik bij lange na niet wat jij allemaal hebt
Vriend van mij zijn ouders hadden een hotel op texel en hadden dat apparaat, en een cafe wat ik ken ook. Hij is echt prachtig nostaligies met die draaihendel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 00:45:47 #285
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75504704
quote:
Op donderdag 10 december 2009 23:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, weet je wat, ga naar je kaaswinkel en vraag de kaasboer om advies, die laat je het gelijk proeven en je kan wat ie in de winkel heeft direct meenemen.
Ik kan je hier tien kazen noemen, maar ik weet niet wat jij lekker vindt.
Gesmolten en met kaas smaakt het toch anders. En een kaaswinkel ? Hier ? Dan kom ik uit bij de kaasafdeling van de AH

Maar ik ga die kaasafdeling eens bestormen voor Gruyere. Geen idee wat het is, dus een goede reden om het eens uit te proberen.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 11 december 2009 @ 05:45:52 #286
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75506467
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 00:45 schreef 2cv het volgende:

[..]

Gesmolten en met kaas smaakt het toch anders. En een kaaswinkel ? Hier ? Dan kom ik uit bij de kaasafdeling van de AH

Maar ik ga die kaasafdeling eens bestormen voor Gruyere. Geen idee wat het is, dus een goede reden om het eens uit te proberen.
Mag jij rauwmelkse kaas ivm je gestel? Dan weet ik nog wel een kaasadresje bij je in de buurt
pi_75521914
Hier maar even:

iemand een idee of ik een lamsbout kan laten ontbenen bij de internationale slager? En zo nee, hoe ik dat zelf kan doen?

Wil met kerst een lamsrollade gaan vullen en daarvoor wil ik vlees van de bout (zat nog aan ribjes te denken eerst, ipv rollade, maar dat wordt zo'n knoeiboel..) Ga het volgende week eerst een keer proef-maken/eten en daarna voor de familie op tafel zetten, dus heb nog wel even de tijd
Ja doei.
  vrijdag 11 december 2009 @ 16:30:45 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75522127
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 16:23 schreef motorbloempje het volgende:
Hier maar even:

iemand een idee of ik een lamsbout kan laten ontbenen bij de internationale slager? En zo nee, hoe ik dat zelf kan doen?

Wil met kerst een lamsrollade gaan vullen en daarvoor wil ik vlees van de bout (zat nog aan ribjes te denken eerst, ipv rollade, maar dat wordt zo'n knoeiboel..) Ga het volgende week eerst een keer proef-maken/eten en daarna voor de familie op tafel zetten, dus heb nog wel even de tijd
natuurlijk doet een slager dat als je daarom vraagt. Vraag hem dan ook om het bot, breek die en trek er samen met de afsnijsels van het vlees en soepgroenten (geen zout toevoegen) een boullion van, kook die in en gebruik dat (fond) als basis voor je saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 17:18:13 #289
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75523585
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 05:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Mag jij rauwmelkse kaas ivm je gestel? Dan weet ik nog wel een kaasadresje bij je in de buurt
Rauwmelkse kaas ? Geen idee wat het is. Anderzijds heb ik nooit een verbod gekregen tot bepaalde voedingsmiddelen ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 11 december 2009 @ 17:28:27 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75523857
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:18 schreef 2cv het volgende:

[..]

Rauwmelkse kaas ? Geen idee wat het is. Anderzijds heb ik nooit een verbod gekregen tot bepaalde voedingsmiddelen ...
Wat is er met je gestel?
Als je geen imuunziekte hebt of zwanger bent lijken mij rauwemelkse kazen geen issue, bovendien, je verhit de kaas, dus lijkt me sowieso geen probleem.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 17:34:24 #291
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75524032
Sloophart ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 11 december 2009 @ 17:38:22 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75524139
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:34 schreef 2cv het volgende:
Sloophart ...
2 glazen rode wijn per dag en je leeft statistisch gezien gemiddeld 8 jaar langer.
Je huisarts zal je dat niet snel vertellen, maar een internist eerder. Iedere dag 2 glaasjes rode wijn doet de levensverwachting van hartpatienten meer toenemen dan menig medicijn.
Sterkte trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 17:57:16 #293
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75524625
Door mijn hart vindt mijn lever het ook al in iets mindere mate gezellig zeg maar, plus ik slik bloedverdunners. Dan lijkt wijn mij niet meteen verstandig toe Desondanks bedankt voor de tip.

Maar wat vind jij van rauwmelkse kaas in mijn context ? ik snap dat je geen dokter bent, maar jij weet vast wat rauwmelkse kaas is. Zelf heb ik niet het flauwste benul wat het is.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 11 december 2009 @ 18:04:06 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75524790
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 17:57 schreef 2cv het volgende:
Door mijn hart vindt mijn lever het ook al in iets mindere mate gezellig zeg maar, plus ik slik bloedverdunners. Dan lijkt wijn mij niet meteen verstandig toe Desondanks bedankt voor de tip.

Maar wat vind jij van rauwmelkse kaas in mijn context ? ik snap dat je geen dokter bent, maar jij weet vast wat rauwmelkse kaas is. Zelf heb ik niet het flauwste benul wat het is.
Heb het eens over met je internist, wellicht kan hij daar meer over vertellen. Ik ben geen arts, maar persoonlijk zou ik de internist vragen of je niet beter een glaasje rode wijn kan drinken in plaats van de bloedverdunners te slikken. Rauwemelkse kaas is van rauwe (zo uit de koe) melk gemaakt. Bij zachte kazen kan het dan voorkomen dat er lysteria (een bacterie) in zit. Daar windt men zich in Nederland erg over op, in frankrijk niet. Wist je trouwens dat fransen de laagste aantallen hart en vaatziekten hebben ter wereld (na japan)
Dit terwijl fransen heel veel dierlijke vetten binnen krijgen, veel meer dan anderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 december 2009 @ 18:10:43 #295
25682 2cv
Niet subtiel
pi_75524970
Ik zal het wel eens aan mijn cardioloog vragen dan
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zaterdag 12 december 2009 @ 04:58:06 #296
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75542444
Ik raad rauwmelkse kaas zonder problemen aan iemand aan(lekker ) maar met hartproblemen lijkt het me verstandig om eerst even te dubbelchecken
  zaterdag 12 december 2009 @ 05:04:02 #297
37950 JAM
Sic transit gloria mundi.
pi_75542457
Piet, hoe maak ik spaghetti carbonara en entrecotes met knapperige vetrandjes klaar?
"The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
  zaterdag 12 december 2009 @ 12:36:49 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75545827
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 05:04 schreef JAM het volgende:
Piet, hoe maak ik spaghetti carbonara
Dit recept van Wizz lijkt mij erg lekker
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 22:03 schreef W1ZZ het volgende:
Zoals ik 'm heb geleerd is als volgt:

400gr spaghetti
100gr pancetta (is duur en slecht verkrijgbaar, doe maar gewoon spekblokjes)
3-4 eieren
+/- 80gr kaas, waarvan de helft parmigiano reggiano en de andere helft pecorino romano (alles geraspt en niet uit zakje!)
een rode peper (mocht je het kunnen krijgen een peperoncino, gedroogde rode peper uit Zuid-Italië)
zout,peper.

Zet de spaghetti op in ruim water (men neme een liter per 100gr). Zout en olijfolie erbij (geen extra vergine) voor de smaak en antiplakken. Zet in een ander pannetje de pancetta met wat boter op 't vuur (iets meer boter dan je normaal zou doen). Breek in een kom de eieren, doe er de kaas, z&p naar smaak en de fijngesneden peper bij. meng alles goed.

Als de pasta al dente gekookt is giet je 'm af, zeker NIET afspoelen tenzij je dat met kokend water doet. Stort de spaghetti in de pan met spek, goed roeren. Vervolgens het ei/kaasmengsel erbij storten, goed roeren en direct opdienen.

Room is nergens voor nodig, wijn zou evt. kunnen maar ik heb 't nooit zo gemaakt en 't lijkt me eigenlijk ook niet lekker.

Succes! (ow enne, 't is spaghetti alla carbonara)
quote:
en entrecotes met knapperige vetrandjes klaar?


op kamertemperatuur laten komen voor het bakken, dus minstens een uur voor het bakken uit de koelkast halen
pan met vet op temperatuur laten komen, tot lekker heet, bakken tot de biefstuk aanvoelt als of je met je vinger op het puntje van je kin drukt, dan is die medium. dus met je vingers voelen!!
Als ie aanvoelt als je wang issie rood, en als het puntje van je neus is ie well done.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 december 2009 @ 14:57:45 #299
37950 JAM
Sic transit gloria mundi.
pi_75549185
Piet, dank je wel! De volgende; hoe maak ik een lekkere vindaloo curry klaar en wat doe ik met een zeebaarsje?
"The world will note that the first atomic bomb was dropped on Hiroshima, a military base."
  zaterdag 12 december 2009 @ 15:07:10 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75549432
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 14:57 schreef JAM het volgende:
Piet, dank je wel! De volgende; hoe maak ik een lekkere vindaloo curry klaar en wat doe ik met een zeebaarsje?
Indiaas doe ik niet aan, dus geen idee, en een zeebaars, gewoon fileren, zouten en peperen, door de bloem halen en bakken in boter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')