Jij zit bij de MIVD, zoek je stellilng zelf eens na op correctheid.quote:Op maandag 12 oktober 2009 12:23 schreef SingleCoil het volgende:
Maar hoor nou eens, je kunt toch niet zomaar een land binnenvallen omdat enkele illegale strijdkrachten (zo noemden we ze toch?) die wellicht iets met dat land te maken hadden (verder geen bewijs nodig?) daar wellicht (zeker weten doe je het nooit, blijkt nu) ook wel een geweest waren (of was er iets sterkers, als aanwijzing?)
quote:Op zondag 11 oktober 2009 20:45 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Japan en Nazi-Duitsland waren bondgenoten hè. Dan is het dus niet vreemd dat je, als je in oorlog raakt met Japan, ook in oorlog raakt met Duitsland.
Maar goed, de VS waren al vòòr '41 bij de oorlog betrokken, zij het vooral indirect.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tripartite_Pact#Text_of_the_pactquote:ARTICLE 3. Japan, Germany, and Italy agree to cooperate in their efforts on aforesaid lines. They further undertake to assist one another with all political, economic and military means if one of the Contracting Powers is attacked by a Power at present not involved in the European War or in the Japanese-Chinese conflict.
quote:Op maandag 12 oktober 2009 15:13 schreef Sloggi het volgende:
[..]
http://en.wikipedia.org/wiki/Tripartite_Pact#Text_of_the_pact
De VS verklaren de oorlog aan Japan. Het feit dat Duitsland daarna de oorlog aan de VS verklaart is dus een logisch gevolg van artikel 3.
Nog een puntje (hoewel een 'technicality'), Japan heeft de VS formeel de oorlog niet verklaard vòòr de VS de oorlog aan Japan verklaarden. Dat deed de VS aan Japan na de aanval op Pearl Harbor ('A date which will live in infamy'). De verklaring van Japan volgde daarop.
Als jij andere informatie hebt hoor ik het graag.
Nou? Ja of nee?quote:Op maandag 12 oktober 2009 12:44 schreef RonaldV het volgende:
Zaten er geen 'illegal combattants" in Afghanistan?
quote:
De facto wel, de jure niet. Die kwam pas een dag later. Wat betreft artikel drie lijk je gelijk te hebben.quote:De aanval op Pearl harbor WAS een oorlogsverklaring, dat is historisch officieel geaccepteerd. Dat er geen brief is gestuurd of radio broadcast is geweest is vanwege tactische redenen.
dieik al eerder stelde, maar dan niet als rethorische vraag...quote:Op maandag 12 oktober 2009 15:42 schreef Pumatje het volgende:
[..]
Dat was meer een retorische gerichte vraag aan jou zeg maar..
Jij zit toch bij de MIVD? Dan heb jij de betere toegang tot de informatie waarover je ons vragen stelt. Ik geef je wat vragen mee om het antwoord op je vraag te helpen vinden. Tot nu toe heb je me op geen enkele intelligente wijze weten te overtuigen. Als dit het niveau is van de MIVD, dan kunnen we in het vervolg maar beter blind op de buitenlandse inlichtingendiensten vertrouwen, vrees ik. Ik vraag me theel erg af hoe jij kritische vragen moet stellen als je de context niet eens begrijpt.quote:
Nee, jij suggereerde met je vraagstelling dat die er niet waren. Ik daag je uit om bij jouw bronnen iets te ontdekken wat jouw stelling bevestigt.quote:Op maandag 12 oktober 2009 15:47 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
dieik al eerder stelde, maar dan niet als rethorische vraag...
Die vraag hebben we al ruimschoots beantwoord.quote:Illegal combatants, ja of nee?
quote:Op maandag 12 oktober 2009 15:45 schreef Sloggi het volgende:
[..]
De facto wel, de jure niet. Die kwam pas een dag later. Wat betreft artikel drie lijk je gelijk te hebben.
Toch is het niet vreemd dat oorlog met Japan resulteerde in oorlog met Duitsland. Het Tripartite Pact was een militair verbond. Het mocht dan in juridisch opzicht niet compleet dichtgetimmerd zijn wat betreft oorlogsverklaringen, de intentie om elkaar bij te staan was er wel degelijk.
FDR vond het overigens helemaal niet zo erg dat Duitsland de VS de oorlog verklaarde. Het Congres stribbelde inderdaad nogal tegen, maar er was al lange tijd sprake van grote hulp op economisch vlak en militair materieel. FDR stond te popelen om actief in te grijpen.
Het antwoord in je link lijkt me trouwens niet helemaal juist. Inderdaad, het Amerikaanse leger was niet gigantisch op dat moment. Ze hadden echter wel een heel aardige marine (voor zover ik weet), en een énorm industrieel potentieel. Hitler wist ook wel dat als Amerika haar productiecapaciteit in dienst van de oorlog zou stellen, de VS een grote speler zouden worden. In economische en militaire potentie was Amerika toen al een grote speler, misschien wel nummer één (met Duitsland en de SU vlak daarachter).
draaikonterij. Je voelt de bui al hangen, hè?quote:Op maandag 12 oktober 2009 15:51 schreef RonaldV het volgende:
[..]
Nee, jij suggereerde met je vraagstelling dat die er niet waren. Ik daag je uit om bij jouw bronnen iets te ontdekken wat jouw stelling bevestigt.
[..]
Die vraag hebben we al ruimschoots beantwoord.
Ik heb het over het potentieel. En daar is iedereen het over eens (ook toen al): als Amerika zich volledig op de 'war effort' zou concentreren, zou het iedereen wegvagen.quote:Het Leger van de VS was kleiner dan dat van België destijds. Dat staat ook in die link, en dat is ook juist Hoe onwaarschijnlijk dat ook lijkt, maar zodra de dienstplicht actief werd gesteld was dit leger vanaf dag 1 al vertienvoudigd . Haar Marine was het enige wat in orde was, hier ging ook het meeste geld heen. Economisch lag Amerika nog half op haar gat en Hitler meende dat Amerika toch niet veel kon gaan betekenen. Hij was gewoon achterlijk..
Nee, ik heb geen zin om te herhalen wat ik al tientallen keren in DEF en enige keren in dit topic heb gepost.quote:Op maandag 12 oktober 2009 15:54 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
draaikonterij. Je voelt de bui al hangen, hè?
quote:Op maandag 12 oktober 2009 15:54 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
draaikonterij. Je voelt de bui al hangen, hè?
Onderschatting is duidelijk, ik denk dat hij niet besefte hoe groot de vloot van de VS was, en hoe snel de omschakeling van normal to war economy kon plaatsvinden in de VS. Dit kwam mede door de stemming in de VS. Mijn idee is dat Hitler met de oorlogsverklaring aan de VS hoopte op een Japanse oorlogsverklaring aan de USSR.quote:Op maandag 12 oktober 2009 15:58 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Ik heb het over het potentieel. En daar is iedereen het over eens (ook toen al): als Amerika zich volledig op de 'war effort' zou concentreren, zou het iedereen wegvagen.
Over Hitler's intenties: daar kunnen we enkel naar gissen. Wat mij het meest waarschijnlijk lijkt: hij wist dat het een kwestie van tijd was voor de VS (of eigenlijk: FDR) genoeg zouden hebben van Nazi-Duitsland. Het beste voor Duitsland was Amerika te dwingen tot een tweefrontenoorlog. Dus: Europa en Azië. Anders zou Amerika eerst Japan kunnen verslaan en zich daarna volledig richten op Duitsland (wat ze gedeeltelijk ook konden doen dankzij de redelijk sterke marine).
Of dit een verstande beslissing is zal de toekomst uitwijzen.quote:VS sturen 13.000 man extra naar Afghanistan
Er gaan 13.000 Amerikaanse militairen meer naar Afghanistan dan de 21.000 die het Witte Huis in maart stelde te sturen. Dat meldde het dagblad The Washington Post dinsdag op gezag van bronnen in het ministerie van Defensie.
De aandacht was vooral gericht op het aantal gevechtstroepen. Het Witte Huis heeft ook niet apart aangekondigd dat er 13.000 man ondersteunende troepen meegaan naar Afghanistan, onder wie artsen, ingenieurs, veiligheidsspecialisten en leden van de militaire politie.
Het Witte Huis heeft dus ingestemd de Amerikaanse troepenmacht in Afghanistan aan te vullen met 34.000 man. Momenteel zijn er ongeveer 65.000 Amerikaanse militairen in Afghanistan.
Het is volgens The Washington Post echter niet de bedoeling dat het totaal naar de 100.000 man gaat lopen. Er keren ook eenheden terug naar huis. Washington heeft zich ten doel gesteld eind dit jaar niet meer dan 68.000 man in Afghanistan te hebben.
© Trouw 2009, op dit artikel rust copyright.
quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 22:47 schreef Sloggi het volgende:
Kijk eens verder dan je neus lang is. Als het Westen over drie jaar verslagen afdruipt (scenario Vietnam), dan blijkt het dus geen goede beslissing te zijn geweest. Aan de andere kant zou dit ook de impuls kunnen zijn die de doorslag geeft in positieve zin.
Daarom zeg ik: de toekomst zal het uitwijzen. Laten we hopen dat Afghanistan geen moeras blijkt te zijn waar we met z'n allen stevig in vast komen te zitten.
quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 23:52 schreef Sloggi het volgende:
Ik heb het niet over inhoudelijke overeenkomsten, maar over de afloop.
Vietnam is een tijdje geleden voor me, maar voor zover ik weet waren de Vietcong militair gezien absoluut inferieur ten opzichte van de VS. Het punt was juist dat ze zich zo weinig lieten zien (hier zien we dus wel een overeenkomst met de Taliban, een van de weinigen).
De strategie (er is een groot verschil tussen tactiek en strategie, lees je eens in) die de NAVO nu volgt verschilt op een aantal fundamentele punten van de Sovjets als dag en nacht, maar goed.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 07:57 schreef SingleCoil het volgende:
Ja, en zo heeft de talibaan, met exact dezelfde taktiek, de russen van hun grondgebeid geschopt en dat gaat straks ook met de amerikanen gebeuren.
Ja, maar zou het verschil nu daadwerkelijk zo groot zijn tussen nu wegboeken en net op tijd om dat te missen (als het uberhaupt gaat gebeuren)?quote:Maar verder goed nieuws hoor, als de VS meer troepen sturen kunnen wij gewoon weg en kan het schooltjesbouwen toch gewoon doorgaan![]()
Voorkomt iig dat wij straks weer aan de kant staan te kijken als de talibaan alle collaborateus even aanpakt...
Punt voor jou. Ik had het over de eerste twee zaken.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 00:00 schreef Pumatje het volgende:
Ik ga slapen, maar voordat je alles op gaat zoeken betreft mijn vraag.
Dat waren ze niet
Militair Inferieur doelt niet enkel op materiaal en mankracht, maar ook op taktiek, strategie en gebruik van middelen. De Vietcong was absoluut niet inferieur.
Ik ben niet iedereen.quote:Dat is het probleem ook bij de Taliban, iedereen denkt aan geitenberbers...
Hou eso met dat inlees-gezemel. Laten we het maar houden op een andere aanpak dan,en het succes van de NAVO is natuurlijk ook bewijs voor het succes van die andere aanpakquote:Op woensdag 14 oktober 2009 10:14 schreef Vortix het volgende:
[..]
De strategie (er is een groot verschil tussen tactiek en strategie, lees je eens in) die de NAVO nu volgt verschilt op een aantal fundamentele punten van de Sovjets als dag en nacht, maar goed.
Geen idee. Ik stel alleen dat meer en langere aanwezigheid geen probleem oplost, wellicht alleen groter maakt.quote:Ja, maar zou het verschil nu daadwerkelijk zo groot zijn tussen nu wegboeken en net op tijd om dat te missen (als het uberhaupt gaat gebeuren)?
Toch zijn er wel veel tekenen die er op wijzen dat een merendeel van de afghaanse bevolking tegen de aanwezigheid van de bezettingsmacht is. Heb jij objectieve gegevens die iets anders aanwijzen?quote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:04 schreef Vortix het volgende:
In dat geval, nee. Want dan heeft het toch geen zin en kunnen we beter verkassen naar Pakistan. Maar ik geloof niet dat dat het geval is.
Bezettingsmacht? Welke Bezettingsmacht?quote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:08 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
Toch zijn er wel veel tekenen die er op wijzen dat een merendeel van de afghaanse bevolking tegen de aanwezigheid van de bezettingsmacht is. Heb jij objectieve gegevens die iets anders aanwijzen?
quote:Op woensdag 14 oktober 2009 17:07 schreef Sloggi het volgende:
Je wil zeggen dat jij de NAVO-missie geen bezettingsmacht vindt?
Kennelijk moet je dat uitleggen. Als moderator zou je ook gewoon uit kunnen leggen wat het dan wél is, waarom dat een verschil is e waarom dat volgens jou voor deze discussie relevant is.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 18:19 schreef Pumatje het volgende:
[..]
Natuurlijk is het dat niet.
Moet ik je de definitie van Bezettingsmacht nu ook al uitleggen?
lees je eens in..
O ja, want dat heeft niets te maken met een gevaarlijk instabiele overheid, een groot aantal fundamentalistische idioten en een paar kernkopjes en alles met een anti-islamitische kruistochtquote:Op woensdag 14 oktober 2009 16:23 schreef Sloggi het volgende:
Naar Pakistan! Op naar het volgende islamitische land!
Lees je eens in zou ik zeggen.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 19:30 schreef Vortix het volgende:
[..]
O ja, want dat heeft niets te maken met een gevaarlijk instabiele overheid, een groot aantal fundamentalistische idioten en een paar kernkopjes en alles met een anti-islamitische kruistocht
quote:
Nee hoor. In de ogen van veel Afghanen zijn 'wij' gewoon de bezettende macht. It's all about perspective... En als de VN zegt dat het goed is, betekent het dan per definitie dat het wettig en goed is? Moeten landen zich aan internationale 'wetten' houden? Zijn die wetten wel universeel? Zijn het wel wetten? Nee, het zijn afspraken. Zijn landen zie die afspraken niet gemaakt hebben per definitie gebonden aan die afspraken? Zijn ze überhaupt gebonden aan die afspraken?quote:Op woensdag 14 oktober 2009 20:32 schreef Pumatje het volgende:
[..]
blijkbaar heb je mijn reactie begrepen
Dat weet ik, maar dat was het punt niet. Het punt was dat aan Duitsland aan het eind van de oorlog ook geen tijdslimiet was opgelegd, in de zin van "uiterlijk 1953 moeten we daar weg zijn". Die fout moeten we dus ook niet maken in andere landen. Nationbuilding doe je niet in 5-6 jaar. Daar gaan generaties overheen.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 01:12 schreef Sloggi het volgende:
RonaldV, ik ben het met je eens. Alleen wat betreft Duitsland lagen de zaken feitelijk iets anders, maar da's een hele andere discussie.
Van WIkipedia:quote:Op woensdag 14 oktober 2009 16:46 schreef Pumatje het volgende:
[..]
Bezettingsmacht? Welke Bezettingsmacht?
Wat is een bezettingsmacht?
Ook cute. Jij dacht ook dat de chineese culturele revolutie iets met toneel en dans was, zeker...quote:Op donderdag 15 oktober 2009 15:43 schreef RonaldV het volgende:
Cute. Zoek even op waarvoor de letters ISAF staan. De "bezettingsmacht" waar jij het over hebt is in het land met een VN mandaat, ter assistentie van de burger overheid, met het doel deze van hoog tot laag weer op te bouwen.
Jij zou wikipedia het liefst willen verbieden, hè? Daar halen die kutburgers toch maar steeds van die gekke ideeen vandaan...*O*quote:Als we jouw insinuatie aanhouden dan is elke VN-troepenmacht (Bijvoorbeeld UNIFIL, of Cyprus), of EU-macht (Bosnië) een bezettingsmacht.
Ik dacht niks. Tenminste: de Culturele Revolutie staat niet echt in de top 1000 van dingen waar ik jaarlijks aan denk.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 15:53 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
Ook cute. Jij dacht ook dat de chineese culturele revolutie iets met toneel en dans was, zeker...![]()
Nou, de Nederlandse wel ja. Onvolledig, slecht geschreven, twee van de dingen die zo bij me op komen als ik aan de NL Wikipedia denk. Zelfs over Nederland vind je meer en betere stukken in de Engelse editie dan in de versie in onze eigen taal.quote:[..]
Jij zou wikipedia het liefst willen verbieden, hè? Daar halen die kutburgers toch maar steeds van die gekke ideeen vandaan...*O*
Dat zijn jouw hersenspinseltjes, niet de mijne. De mijne zegt "De wereld en de Loya Jirgas vonden het een goed idee. Wie ben ik om vanuit mijn comfortabele bureaustoel in een warme kamer in Nederland te zeggen dat het een slecht idee is?" Ik heb niet de arrogantie om te beweren dat ik het beter weet, of beter kan, of zelfs maar beter kan bedenken. Ik heb al vanaf de aankondiging van de missie mijn gedachten over de wijsheid van de missie. Die staan hier gewoon op FOK!. Als je je een weekeindje verveelt, zoek het dan maar op, ik heb geen zin.quote:Het feit dat er een VN-mandaat is wil toch niet zeggen dat het geen bezetting is? Op het moment dat onze bezettingsmacht het doel heeft de overheid daar "op te bouwen" dan stellen wij kennelijk de doelen, niet de locale bevolking. En zolang de locale bevolking zichzelf niet volledig bestuurt maar een buitenlandse macht dat doet spreek je van bezetting. Of die nou gevraagd, gewild of gewenst is doet er dan niet veel toe, lijkt me.
Als je al van een bezetting kunt spreken, dan is dat in de ogen van de Taliban. We zijn daar om assistentie op het gebied van veiligheid te verlenen. De missie heet zelfs zo: "International Security Assistance Force". Als de VN of Afghanistan de ISAF vraagt te vertrekken, dan vertrekken we weer. Een bezetter moet je er doorgaans uit schoppen. Net zo lang schoppen tot hij vlucht.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 16:07 schreef Sloggi het volgende:
Wikipedia is ook niet alles. Verder ben ik het voor de verandering met SingleCoil eens. We bezetten de boel, of je het nu met de reden van die bezetting eens bent of niet. Bestaat er niet ook zoiets als een rechtvaardige bezetting?
Je spreekt jezelf een beetje tegen. Met je laatste zin ben ik het helemaal eens.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 20:41 schreef RonaldV het volgende:
[..]
Als je al van een bezetting kunt spreken, dan is dat in de ogen van de Taliban. We zijn daar om assistentie op het gebied van veiligheid te verlenen. De missie heet zelfs zo: "International Security Assistance Force". Als de VN of Afghanistan de ISAF vraagt te vertrekken, dan vertrekken we weer. Een bezetter moet je er doorgaans uit schoppen. Net zo lang schoppen tot hij vlucht.
En natuurlijk bestaat er zoiets als een rechtvaardige bezetting. Zie Duitsland en Japan na WO-II.
Ik zou niet weten hoe. Ik heb het woord 'als' niet voor niets scheef gezet. Ik kan het ook wel vet, of vet en scheef, of misschien in hoofdletters kunnen doen. Als je het woord 'bezetter' wilt gebruiken voor ISAF, dan kijk je vanuit hetzelfde perspectief als de Taliban en hun supporters.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 20:58 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Je spreekt jezelf een beetje tegen.
quote:Als de VN of Afghanistan de ISAF vraagt te vertrekken, dan vertrekken we weer. Een bezetter moet je er doorgaans uit schoppen. Net zo lang schoppen tot hij vlucht.
En natuurlijk bestaat er zoiets als een rechtvaardige bezetting. Zie Duitsland en Japan na WO-II.
Ah, ik denk dat ik zie wat je bedoelt. Maar dat gaat niet helemaal op: de Taliban hebben namelijk alleen binnenlands problemen veroorzaakt, boven op de problemen die Afghanistan al had. Al-Qaeda maakte gebruik van die problemen door zich daar te verstoppen. Duitsland en Japan daarentegen besloten echter halve continenten in het verderf te storten.quote:
Ah, je bent er weer!quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:36 schreef henkway het volgende:
Ja, ga nu die opiumvelden maar bombarderen in plaats van pappen en nathouden, de taliban rijk maken, en het westen arm
nee, gewoon Agent orange erop, klaarquote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:38 schreef sp3c het volgende:
nou ja als het van Henkway moet dan moet het maar
* sp3c vult zijn tas met 120mm fosforgranaten en stapt met mortier en al op het vliegtuig
quote:Extra militairen naar Afghanistan
Algemeen - door (Stefan) op 15-10-2009 @ 19:29
Tussen de tienduizend en 15.000 extra militairen zijn nodig om de veiligheid te garanderen in het onrustige zuiden van Afghanistan. Dat heeft de Nederlandse legercommandant Mart de Kruif in Afghanistan gezegd.
De benodigde extra manschappen, ten minste twee brigades, moeten bestaan uit zowel gevechtseenheden als ondersteunend personeel, zei De Kruif,. De generaal voert momenteel het bevel over alle ISAF-troepen in het zuiden van Afghanistan.
Eh, het verwijt was juist dat de Taliban terroristen steunden, en niet genoeg deden om ze te pakken? De buitenlandse 'problemen' waren daar toch een logisch gevolg van? Daarom zitten we daar toch?quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:36 schreef RonaldV het volgende:
[..]
Ah, ik denk dat ik zie wat je bedoelt. Maar dat gaat niet helemaal op: de Taliban hebben namelijk alleen binnenlands problemen veroorzaakt, boven op de problemen die Afghanistan al had. Al-Qaeda maakte gebruik van die problemen door zich daar te verstoppen. Duitsland en Japan daarentegen besloten echter halve continenten in het verderf te storten.
Je kunt er over redetwisten, maar ik vind de zaken niet goed vergelijkbaar.
Nee, we zitten daar omdat de VS dat deel van het probleem aanpakten. Daarna was het land (be)stuurloos, aangezien niemand in staat was om een fatsoenlijke overheid neer te zetten. In Duitsland is toen de eerste VN-conferentie gehouden over hoe het verder moest met Afghanistan. De NAVO bood de VN aan om het land te helpen herbouwen.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 22:40 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Eh, het verwijt was juist dat de Taliban terroristen steunden, en niet genoeg deden om ze te pakken? De buitenlandse 'problemen' waren daar toch een logisch gevolg van? Daarom zitten we daar toch?
Inderdaad de overwinnaar heeft gelijk. Echter dat winnen in Afghanistan is kansloos voorlopig. Omdat men de burger bevolking wil sparen zijn er geen strategieën toe te passen die het winnen van de Taliban mogelijk maken. In essentie zou je met de inzet van een leger dit soort beperkingen opzij moeten zetten. Zeker als je vijand die beperkingen niet heeft.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 17:39 schreef SingleCoil het volgende:
ik begrijp dat een bezetting gerechtvaardigd wordt door het succes ervan. (Net als bij revoluties)
ne hoor die shit verpreid zich toch wel verder naar Oezbekistan en Pakistan, maar dat maakt niet uit, ieder land moet zelf weten hoe het zijn toekomst wil indelen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 09:20 schreef RonaldV het volgende:
Ik mis nog: "Een muur er omheen, om te voorkomen dat het overslaat naar de buurlanden".
Misschien is dat een nog wel betere oplossing: gewoon elk land een muur langs de grens? Ook geen deuren of poorten er in: gewoon een muur, zo hoog dat alle shit aan de andere kant blijft, met wat wachttorens erbij!
[ afbeelding ]
Nederland voor de Nederlandersquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 13:28 schreef SingleCoil het volgende:
(...) afghanistan voor de afghanistani !
Wil je die Afghanen hierheen halen dan??quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 13:43 schreef RonaldV het volgende:
[..]
Nederland voor de Nederlanders
Duitsland voor de Duitsers
Vlaanderen voor de Vlamingen - Eigen volk eerst!
Ja, te intelligent he? Dan mis je de aansluiting met de werkvloer...quote:
Als je dan met die muren allemaal kleine gebiedjes maakt waarin iedereen zijn eigen regels kan stellen, is iedereen gelukkig en hoeft niemand meer te vechten.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 09:20 schreef RonaldV het volgende:
Ik mis nog: "Een muur er omheen, om te voorkomen dat het overslaat naar de buurlanden".
Misschien is dat een nog wel betere oplossing: gewoon elk land een muur langs de grens? Ook geen deuren of poorten er in: gewoon een muur, zo hoog dat alle shit aan de andere kant blijft, met wat wachttorens erbij!
[ afbeelding ]
Alleen als je er ook voor zorgt dat ze niet over de muur kunnen kijken. Want het gras is altijd groener aan de andere kant...quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 15:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Als je dan met die muren allemaal kleine gebiedjes maakt waarin iedereen zijn eigen regels kan stellen, is iedereen gelukkig en hoeft niemand meer te vechten.
of je wacht tot ze dat zelf bedenkenquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 15:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Als je dan met die muren allemaal kleine gebiedjes maakt waarin iedereen zijn eigen regels kan stellen, is iedereen gelukkig en hoeft niemand meer te vechten.
Ja, sorry, sensei...quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 14:57 schreef RonaldV het volgende:
[..]
Ja, te intelligent he? Dan mis je de aansluiting met de werkvloer...
Dat hadden ze al bedacht, maar door sommige politici en multinationals vakkundig om zeep geholpen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 15:20 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
of je wacht tot ze dat zelf bedenken
90% van alle heroïne productie komt nu ook daar vandaan.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 16:21 schreef henkway het volgende:
Maar er is geen excuus om daar te blijven doormodderen in die zandbak, met al die papaverbaarden
[ afbeelding ]
Ja maak er maar een mooie foto van jongen, voor thuis
Dit dit is dus die drugs die jullie moeten bewaken![]()
![]()
[ afbeelding ]
Na olie de rijkste handelswaarquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 00:21 schreef Megumi het volgende:
[..]
90% van alle heroïne productie komt nu ook daar vandaan.En voor 2010 word een record oogst verwacht.
Moeten we het hier ook maar gaan verbouwen. Is de taliban het monopolie kwijt, verdienen zij een stuk minder en wij kunnen de begrotingstekorten oplossen.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 16:57 schreef henkway het volgende:
Na olie de rijkste handelswaar
Beter dan de groenten en aardappels in Nederland
Ja mijn heb je,quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 18:39 schreef Northside het volgende:
[..]
Moeten we het hier ook maar gaan verbouwen. Is de taliban het monopolie kwijt, verdienen zij een stuk minder en wij kunnen de begrotingstekorten oplossen.
Heeft het zin om een regering als deze te blijven ondersteunen? Er lijkt me weinig uitzicht op verbetering van zowel de politieke als militaire situatie, maar als je vertrekt weet je zeker dat je binnen tien jaar weer een paar vliegtuigen uit die richting kunt verwachten...quote:Tweede ronde Afghaanse verkiezingen afgeblazen
De tweede ronde van de Afghaanse presidentsverkiezingen gaat niet door. Dat heeft het hoofd van de Afghaanse kiescommissie maandag bekendgemaakt.
Het doorgaan van de tweede ronde, komende zaterdag, was onzeker geworden sinds oud-minister van buitenlandse zaken Abdullah Abdullah zijn kandidatuur zondag introk, waardoor president Hamid Karzai als enige kandidaat overbleef. Abdullah zegt zich te hebben teruggetrokken omdat hij niet gelooft dat de verkiezingen vrij en eerlijk zullen verlopen. De eerste ronde, in augustus, werd bezoedeld door grootscheepse fraude. Het hoofd van de kiescommissie, Daoud Ali Najafi, zei niet waarom is besloten van een tweede ronde af te zien en of Karzai en Abdullah bijvoorbeeld een akkoord hebben bereikt over machtsdeling. Vast staat wel dat ze daarover zondag nog spraken.
Nadat Abdullah zich had teruggetrokken zei Karzai dat de tweede ronde wat hem betreft zou doorgaan, maar in de Afghaanse wet staat niet duidelijk wat er moet gebeuren als er nog maar één kandidaat over is. De gedachte ligt voor de hand dat de overweging dat een nieuwe verkiezingsronde geweld met zich zou meebrengen een rol heeft gespeeld in het besluit om van een tweede ronde af te zien.
Het besluit dat de tweede ronde is afgelast werd bekendgemaakt kort nadat VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon voor een onverwacht bezoek in Afghanistan was aangekomen. Als officiële reden voor Bans komst naar Kabul werd opgegeven dat hij de Afghanen wil verzekeren van de voortdurende steun van de VN. Een aanslag op een gastenverblijf voor VN-medewerkers in Kabul deed vorige week de vraag rijzen of de VN zijn aanwezigheid in Afghanistan zal terugschroeven. Na een aanslag op het VN-hoofdkantoor in Bagdad in augustus 2003, waarbij onder anderen VN-gezant Sergio Vieira de Mello om het leven kwam, bleef de VN gewoon zijn werk doen in Irak. Toen er twee maanden later opnieuw een aanslag werd gepleegd sloot de VN echter zijn kantoren in het land. Ban zei maandag dat de VN in Afghanistan blijft. Hij zal zowel met Karzai als met Abdullah praten.
© Trouw 2009, op dit artikel rust copyright.
Henkway zegt nuken die handel?quote:Op maandag 2 november 2009 13:06 schreef henkway het volgende:
Het land is klote, de mensen zijnn klote
quote:Op maandag 2 november 2009 13:06 schreef henkway het volgende:
Het land is klote, de mensen zijnn klote en toch pompen we er miljarden in, ik weet wel landen in Afrika waar ze wel blij zij met zoveel miljarden aan medicijnen en voedselsteun
Tja, dat laatste risico hou je toch. En denk nou niet dat een permanente bezetting van Afghanistan dáár iets aan verandert, het niveau van een terroristische dreiging blijft ongewijzigd hoog. Ik kan me wél voorstellen dat als we ons terugtekken uit Afghanistan en een redelijke schadevergoeging betalen we wellicht niet zo 1-2-3 meer aangevallen worden.quote:Op maandag 2 november 2009 13:01 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Heeft het zin om een regering als deze te blijven ondersteunen? Er lijkt me weinig uitzicht op verbetering van zowel de politieke als militaire situatie, maar als je vertrekt weet je zeker dat je binnen tien jaar weer een paar vliegtuigen uit die richting kunt verwachten...
Ja of we betalen met dat geld een nog grotere terroristische actie.quote:Op maandag 2 november 2009 15:59 schreef SingleCoil het volgende:
[..]
Tja, dat laatste risico hou je toch. En denk nou niet dat een permanente bezetting van Afghanistan dáár iets aan verandert, het niveau van een terroristische dreiging blijft ongewijzigd hoog. Ik kan me wél voorstellen dat als we ons terugtekken uit Afghanistan en een redelijke schadevergoeging betalen we wellicht niet zo 1-2-3 meer aangevallen worden.
Ja daar proberen ze suiker te verkopen aan de EU, maar door die dumping van subsidie suikerbieten zal dat niet lukken,misschien moeten ze daar ook maar overstappen op opium , dan komt de landmacht van Nederland het wel bewakenquote:Op maandag 2 november 2009 15:12 schreef Northside het volgende:
Ah, de beproefde "hou ze arm"-tactiek. Werkt in Afrika ook vrij aardig inderdaad.
Het is een van de voorgestelde exitstrategieënquote:Op donderdag 5 november 2009 23:29 schreef sp3c het volgende:
ik zal het morgen is kijken
ik hoop dat je er dit keer geen dingen bij zit te verzinnen
Ik denk dat je daar gelijk in hebt.quote:Op vrijdag 6 november 2009 01:03 schreef SingleCoil het volgende:
De grap is dat jullie denken dat "de strategie" over afghanistan gaat. De strategie gaat over hoe ze het hier gaan wegmanipuleren zonder dat jij het merkt. Dag voor dag minder nieuws, tot iedereen over een jaar afghanistan vergeten is. Deze week is de focus van onze regering al van azië naar afrika verschoven, volgende maand is afghanistan "iets van toen".
http://www.telegraaf.nl/b(...)ssie_kalft_af__.htmlquote:vr 06 nov 2009, 00:33 Britse steun missie kalft af
LONDEN - De Britse steun voor de militaire missie in Afghanistan keldert snel.
Bijna driekwart van de Britten wil dat de regering de troepen onmiddellijk of uiterlijk binnen een jaar terugtrekt uit Afghanistan. Dat blijkt uit een donderdag vrijgegeven peiling van onderzoeksbureau YouGov.
Bij de vorige enquête, twee weken geleden, was dit nog 62 procent. Uit de rondvraag blijkt ook dat maar 5 procent van de Britten denkt dat het leger de strijd tegen de Taliban aan het winnen is.
Sinds het begin van het jaar zijn 93 Britse militairen gesneuveld. Dat is evenveel als in heel 2007 en 2008 samen. Door het toenemende dodental is de druk op premier Gordon Brown om de troepen terug te halen toegenomen, maar hij besloot vorige maand juist honderden militairen extra te sturen.
quote:do 12 nov 2009, 08:23 V
S-gezant Kabul: Niet meer troepen
WASHINGTON - De Amerikaanse ambassadeur in Afghanistan, Karl Eikenberry, heeft gewaarschuwd niet meer troepen naar het door oorlog verscheurde land te sturen. Dat meldden Amerikaanse media donderdag op basis van uitgelekte memo's.
Eikenberry, een voormalig generaal die de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan heeft geleid, stelt in de vorige week verzonden memo's ernstig te twijfelen aan de bekwaamheid van de regering van de Afghaanse president Hamid Karzai. Ook maakt de ambassadeur zich zorgen over de corruptie in Afghanistan.
Hij vreest tevens dat het land te afhankelijk wordt van Amerikaanse hulp.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |