geen idee, maar ik kwam vandaag voor het eerst in de supermarkt bakkergist tegen (hadden ze voorheen niet) dus gebruikte ik van die pakjes droge gist. Ik ga het iig wel proberen om te kijken of het verschil maaktquote:Op dinsdag 28 juli 2009 11:09 schreef JeOma het volgende:
Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
Heb ik ook een keer geprobeerd. Niet echt verschil geproefd, maar dit zal ook ongetwijfeld te maken hebben mijn slechte oven.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 11:09 schreef JeOma het volgende:
Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
Ach, die bloem eronder hoeft niet persé hoor. En het kan zeker in een gewone oven. Het kan zelfs in een combi-magnetron/oven...quote:Op dinsdag 28 juli 2009 13:52 schreef neen het volgende:
*keukenn00b meldt
Als ik zegmaar die deeg maak dan moet ik er in de oven bloem onder doen heen kan het wel in een normale oven?
quote:Op dinsdag 28 juli 2009 13:53 schreef JeOma het volgende:
[..]
Ach, die bloem eronder hoeft niet persé hoor. En het kan zeker in een gewone oven. Het kan zelfs in een combi-magnetron/oven...
Laatst heb ik pizza met brie en peer gemaakt, wat best wel goed bevielquote:Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
Hoe erg smelt de peer?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 18:20 schreef KrnKje het volgende:
[..]
Laatst heb ik pizza met brie en peer gemaakt, wat best wel goed beviel
Ik had het van deze blog af... Als je rechts op 'pizza' klikt vind je nog meer variaties.quote:
In mijn heteluchtoven die maar tot 200 graden gaat maakt dit recept lekker snel pizza met een relatief (lees: goed genoeg) knapperige bodemquote:200 gram bloem
1 theelepel gedroogde gist
1,5 theelepel zout
warm water
Meng de ingrediënten in de keukenmachine of meng de hand (maar dan moet je even wat langer kneden totdat het deegje egaal is) en rol uit. Beleg met ingrediënten naar keuze en doe op 250-300 graden in de oven. Na ongeveer 10 minuten of een kwartiertje moet het wel gaar zijn, inclusief knapperige bodem.
Bodem soppig? CHeck OP voor tips:Dquote:Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!
Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?quote:Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!
Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
Had de champignons van te voren wel opgebakken, maar in de mozzarella zat dan waarschijnlijk veel. Niet zo bij stil gestaan in ieder geval! Nouja, volgende keer beter!quote:Op donderdag 30 juli 2009 13:46 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
Nice! Garnalen, dat ga ik binnenkort ook eens proberenquote:Op vrijdag 31 juli 2009 11:32 schreef KrnKje het volgende:
Even de foto's van eergisteren nog...
Brie, ui, lenteui en honing:
[ afbeelding ]
Uit de oven:
[ afbeelding ]
Rucolla en gemalen walnoten erover:
[ afbeelding ]
De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
Een houtoven ?:D Pics please:D!quote:Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.
Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.quote:
Hoeveel kost zon geintje?quote:Op vrijdag 31 juli 2009 14:46 schreef David het volgende:
[..]
kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
Vroeger deed ik de saus wel koken met ook wat kruiden erin, maar ik ben nu toch opgestapt op gwn gepelde tomaten uit blik zonder koken de pizza opquote:Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.
Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
ca. 950 euro voor de oven zelf, inclusief thermometer. Het verrijdbaar meubel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar het goedkoopste model is volgens mij iets minder dan 500 euro. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon op een zelfgemaakte voet zetten en of op een (stevige) tafel, maar dan is ie wel direct minder mobiel.quote:
Hoi, Ik ben rubenquote:Op zondag 2 augustus 2009 20:41 schreef Yvesss het volgende:
Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 01:01 schreef Flaccid het volgende:
Eentje is (4 pizza's)500 gram bloem - tijdens het kneden en rollen meer toevoegen naar gelang 4 TL Olijfolie 4 EL zout 300 ml water 1 of 2 zakjes instant gist
Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij. Btw heb ik eetlepel en teelepel door elkaar gehaald. Het moet 4 eetlepel olijfolie, 4 teelepel zoutquote:Op zondag 16 augustus 2009 08:03 schreef Zana het volgende:
[..]
4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)quote:Op zondag 16 augustus 2009 10:59 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij.
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:04 schreef Fastmatti het volgende:
Een pizzasteen is trouwens een echte aanrader.
- steen in de oven
- voorverwarmen op de max temp van de oven (duurt vrij lang door de steen)
- pizza op de steen
- paar minuten later is pizza klaar
Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg isquote:Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Dat heeft mijn oven niet. Ik heb een knop, als je die ongeveer een halve slag draait wordt de oven ongeveer 200 graden. Als je hem minder ver draait iets minder warmquote:Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef sanger het volgende:
[..]
Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.
een half uurtje is nog wel te doen, zeker omdat ie daarna sneller uit kan. Ik ga er eens serieus over nadenken om zo'n steen te kopenquote:Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg is
Zelf heb ik trouwens die steen van Weber. Oorspronkelijk namelijk gekocht voor de bbq, maar in de praktijk gebruik ik hem eigenlijk altijd in de oven.
Ja en neequote:Op zondag 16 augustus 2009 12:19 schreef Zana het volgende:
heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
Dat lukt mij echt nog nietquote:Op zondag 16 augustus 2009 12:11 schreef Zana het volgende:
[..]
misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)
sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordtquote:Op maandag 24 augustus 2009 15:48 schreef LoggedIn het volgende:
Ik zou eigenlijk ook wel weer eens willen, maarja, soms voelt 't zo zinloosSta je daar 1,5u te kloten op iets wat niet goedkoper is en niet per definitie lekkerder dan wat ik hier op de hoek bij de italiaan haal en 15 min na vertrek op mn bord heb liggen
De soort bloem maakt veel uit, ik heb laatst farina di gran tenero tipo "00"van de cecco geprobeerd en dat wou veel makkelijker uitrollen dan de normale bloem die ik anders gebruik.quote:Op maandag 24 augustus 2009 15:44 schreef LoggedIn het volgende:
[..]
Dat lukt mij echt nog nietDeeg is irritant spul man
Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchen
Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te makenquote:Op maandag 24 augustus 2009 16:10 schreef The_Hives het volgende:
[..]
sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |