abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_71433447
ff een tvp, ga binnenkort een Master Pizza maken. Foto volgt uiteraard... :p
  woensdag 29 juli 2009 @ 17:24:24 #27
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_71434021
Vanavond weer twee pizza's
Eentje met brie, walnoten en rucolla en de ander met champignons, shii-take, tomaten en kaas.

Foto's volgen uiteraard...
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  woensdag 29 juli 2009 @ 17:26:38 #28
23428 _Michiel_
Ik ben Tuinstoel fan .o/
pi_71434073
Pizzabodems gemaakt met een Ei vind ik lekkerder. Ze bodem wordt dan iets luchtiger.

Overigens vind ik dat julie ze maar zuinig beleggen. Als ik een pizza bouw is stapelen mijn motto.

[ Bericht 1% gewijzigd door _Michiel_ op 29-07-2009 17:32:25 ]
Mijn IP-adres is 78.249.196.213. Bij misbruik van dit forum kun je mijn provider op de hoogte stellen.
In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
pi_71436095
Ik gebruik sinds kort het pizzabodemrecept van RozeMarijn (hier), omdat het zo fijn snel werkt.

Van haar site:
quote:
200 gram bloem
1 theelepel gedroogde gist
1,5 theelepel zout
warm water

Meng de ingrediėnten in de keukenmachine of meng de hand (maar dan moet je even wat langer kneden totdat het deegje egaal is) en rol uit. Beleg met ingrediėnten naar keuze en doe op 250-300 graden in de oven. Na ongeveer 10 minuten of een kwartiertje moet het wel gaar zijn, inclusief knapperige bodem.
In mijn heteluchtoven die maar tot 200 graden gaat maakt dit recept lekker snel pizza met een relatief (lees: goed genoeg) knapperige bodem . Ik vind 'm 't lekkerst met uien, paprika, champignons en olijven. Zal binnenkort een foto posten.
Everyone else my age is an adult. I am merely in disguise.
pi_71441785
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
pi_71447559
quote:
Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
Bodem soppig? CHeck OP voor tips:D
pi_71447696
tvp
  donderdag 30 juli 2009 @ 09:47:12 #33
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_71450670
Gisteren ipv mijn standaard Stegeman salami een keer chorizo geprobeerd. Minstens zo lekker! Dé tip van de dag dus...
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_71457347
quote:
Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
pi_71462415
quote:
Op donderdag 30 juli 2009 13:46 schreef Dr.Hilfiger het volgende:

[..]

De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
Had de champignons van te voren wel opgebakken, maar in de mozzarella zat dan waarschijnlijk veel. Niet zo bij stil gestaan in ieder geval! Nouja, volgende keer beter!
  vrijdag 31 juli 2009 @ 11:32:13 #36
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_71484912
Even de foto's van eergisteren nog...

Brie, ui, lenteui en honing:

Uit de oven:

Rucolla en gemalen walnoten erover:


De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_71484976
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 11:32 schreef KrnKje het volgende:
Even de foto's van eergisteren nog...

Brie, ui, lenteui en honing:
[ afbeelding ]
Uit de oven:
[ afbeelding ]
Rucolla en gemalen walnoten erover:
[ afbeelding ]

De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
Nice! Garnalen, dat ga ik binnenkort ook eens proberen
pi_71486717
tvp

Moet toch maar eens zo'n Bestron kopen, en dit topic is een goede motivatie.
  vrijdag 31 juli 2009 @ 12:52:14 #39
3869 David
Drum the drums
pi_71487176
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
pi_71489734
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
Een houtoven ?:D Pics please:D!
  vrijdag 31 juli 2009 @ 14:46:40 #41
3869 David
Drum the drums
pi_71490597
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 14:17 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Een houtoven ?:D Pics please:D!
kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
pi_71490860
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 14:46 schreef David het volgende:

[..]

kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
Hoeveel kost zon geintje?
pi_71520132
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
Vroeger deed ik de saus wel koken met ook wat kruiden erin, maar ik ben nu toch opgestapt op gwn gepelde tomaten uit blik zonder koken de pizza op Vind het zo lekkerder smaken, en de saus blijft mooi rood En houtoven - Gaaf man

Ik heb trouwens een stom probleem met m'n deeg Als ik het laat rijzen wordt het supermooi en luchtig, maar als ik het bolletje verander in de "plak" deeg voor de pizza, lijkt het wel alsof ie al z'n luchtigheid verliest en het gwn weer net als voor het rijzen is. In de oven zwelt het vaak nog wel op, maar het resultaat is het nog niet helemaal. Komt iemand dit probleem bekend voor?
  zondag 2 augustus 2009 @ 00:23:53 #44
3869 David
Drum the drums
pi_71528215
quote:
Op vrijdag 31 juli 2009 14:55 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Hoeveel kost zon geintje?
ca. 950 euro voor de oven zelf, inclusief thermometer. Het verrijdbaar meubel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar het goedkoopste model is volgens mij iets minder dan 500 euro. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon op een zelfgemaakte voet zetten en of op een (stevige) tafel, maar dan is ie wel direct minder mobiel.

Het kost wel wat, maar daar krijg je ook wel wat voor.
pi_71547521
Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
pi_71551476
quote:
Op zondag 2 augustus 2009 20:41 schreef Yvesss het volgende:
Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
Hoi, Ik ben ruben
pi_71907848
Jeej! Net een heerlijke pizza gehad! Ik had deze keer een deegroller gevonden dus het deeg was dunner en ik had een minder natte saus dan de vorige keer dus de bodem was lekker knapperig! Wel een beetje smakeloos dus de volgende keer wat meer zout in het deeg, maar het wordt telkens beter in ieder geval!

Oh, en erop zaten 3 verschillende paprika's met tomatenpuree en uiteraard veel kaas!
  zondag 16 augustus 2009 @ 07:30:27 #48
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_71914329
probeer anders ook wat italiaanse kruiden, maakt het deeg nog smaakvoller
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_71914401
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 01:01 schreef Flaccid het volgende:
Eentje is (4 pizza's)
  • 500 gram bloem - tijdens het kneden en rollen meer toevoegen naar gelang
  • 4 TL Olijfolie
  • 4 EL zout
  • 300 ml water
  • 1 of 2 zakjes instant gist
  • 4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
    pi_71915713
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 08:03 schreef Zana het volgende:

    [..]

    4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
    Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij. Btw heb ik eetlepel en teelepel door elkaar gehaald. Het moet 4 eetlepel olijfolie, 4 teelepel zout
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')