In mijn heteluchtoven die maar tot 200 graden gaat maakt dit recept lekker snel pizza met een relatief (lees: goed genoeg) knapperige bodemquote:200 gram bloem
1 theelepel gedroogde gist
1,5 theelepel zout
warm water
Meng de ingrediėnten in de keukenmachine of meng de hand (maar dan moet je even wat langer kneden totdat het deegje egaal is) en rol uit. Beleg met ingrediėnten naar keuze en doe op 250-300 graden in de oven. Na ongeveer 10 minuten of een kwartiertje moet het wel gaar zijn, inclusief knapperige bodem.
Bodem soppig? CHeck OP voor tips:Dquote:Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!
Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?quote:Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!
Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
Had de champignons van te voren wel opgebakken, maar in de mozzarella zat dan waarschijnlijk veel. Niet zo bij stil gestaan in ieder geval! Nouja, volgende keer beter!quote:Op donderdag 30 juli 2009 13:46 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
Nice! Garnalen, dat ga ik binnenkort ook eens proberenquote:Op vrijdag 31 juli 2009 11:32 schreef KrnKje het volgende:
Even de foto's van eergisteren nog...
Brie, ui, lenteui en honing:
[ afbeelding ]
Uit de oven:
[ afbeelding ]
Rucolla en gemalen walnoten erover:
[ afbeelding ]
De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
Een houtoven ?:D Pics please:D!quote:Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.
Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.quote:
Hoeveel kost zon geintje?quote:Op vrijdag 31 juli 2009 14:46 schreef David het volgende:
[..]
kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
Vroeger deed ik de saus wel koken met ook wat kruiden erin, maar ik ben nu toch opgestapt op gwn gepelde tomaten uit blik zonder koken de pizza opquote:Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.
Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
ca. 950 euro voor de oven zelf, inclusief thermometer. Het verrijdbaar meubel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar het goedkoopste model is volgens mij iets minder dan 500 euro. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon op een zelfgemaakte voet zetten en of op een (stevige) tafel, maar dan is ie wel direct minder mobiel.quote:
Hoi, Ik ben rubenquote:Op zondag 2 augustus 2009 20:41 schreef Yvesss het volgende:
Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 01:01 schreef Flaccid het volgende:
Eentje is (4 pizza's)500 gram bloem - tijdens het kneden en rollen meer toevoegen naar gelang 4 TL Olijfolie 4 EL zout 300 ml water 1 of 2 zakjes instant gist
Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij. Btw heb ik eetlepel en teelepel door elkaar gehaald. Het moet 4 eetlepel olijfolie, 4 teelepel zoutquote:Op zondag 16 augustus 2009 08:03 schreef Zana het volgende:
[..]
4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |