abonnement Unibet Coolblue
pi_71383660
Vervolg op:
[pizza] zelf pizza maken voor beginner?

Nuttige links:
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)


Mijn oven gaat maar tot 250, moet ik nu een dure oven kopen?
Voor 50 euro heb je al een Bestron pizza oventje die tot 450 graden gaat. Klik

Wat is nu het beste recept?
Het beste recept bestaat niet. Het is puur persoonlijk wat je lekker vind, de meeste recepten bestaan uit water, deeg, olijfolie, zout en gist. Dit in verschillende hoeveelheden. Eentje is (4 pizza's)
  • 500 gram bloem - tijdens het kneden en rollen meer toevoegen naar gelang
  • 4 TL Olijfolie
  • 4 EL zout
  • 300 ml water
  • 1 of 2 zakjes instant gist

    Mijn bodem is een beetje soppig, hoe kan ik dit voorkomen?
    Als je bodem niet erg knapperig of nat is, kan je de pizza zonder topping (dus alleen het deeg) even (2 minuten op 250 graden) doen, zodat hij alvast een beetje knapperig kan worden.

    Even een OP gemaakt, pizza is heilig Game on!

    [ Bericht 4% gewijzigd door Flaccid op 28-07-2009 16:24:07 ]
  • pi_71383661
    Foto's uit vorige topic:





      dinsdag 28 juli 2009 @ 01:04:56 #3
    11839 DemonRage
    [ Eindhoven ]
    pi_71383697
    Ik krijg hier honger van.
    pi_71384096
    TerugVindPizza!
    this is soooooooooooo fucking cool. :D
      dinsdag 28 juli 2009 @ 02:17:29 #5
    263429 Verlicht
    Ik houd van illusies.
    pi_71384552
    Lekker.
    "Het wezen der dingen is vlucht, het wezen der ziel is verdriet."
    Mijn Tamagotchi-beestje moet gevoed worden.
      † In Memoriam † dinsdag 28 juli 2009 @ 07:41:16 #6
    37843 lady-wrb
    kortaf
      dinsdag 28 juli 2009 @ 08:08:58 #7
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_71385560
    Het is al weer te lang geleden, dus binnenkort maar weer eens maken
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
      † In Memoriam † dinsdag 28 juli 2009 @ 08:33:01 #8
    37843 lady-wrb
    kortaf
    pi_71385809
    ik heb nu geen tijd, maar ik ga binnenkort deze topics eens doorspitten.
    zelfgemaakte pizza lijkt me heerlijk.
    hebben ze die alfredo ook bij blokker? ik heb namelijk nog een stapel blokkerbonnen die ik er voor zou kunnen gebruiken.
    pi_71386698
    Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
    Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
      dinsdag 28 juli 2009 @ 11:09:52 #10
    8076 JeOma
    voor al uw recepten
    pi_71388821
    Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
    Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
    pi_71389178
    Deze link: [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) moet eigenlijk ook even in de OP. Staan ook een aantal nuttige recepten, tips en foto's in!
    Life is too short not to have fun
      dinsdag 28 juli 2009 @ 11:55:13 #12
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_71390407
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 11:09 schreef JeOma het volgende:
    Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
    geen idee, maar ik kwam vandaag voor het eerst in de supermarkt bakkergist tegen (hadden ze voorheen niet) dus gebruikte ik van die pakjes droge gist. Ik ga het iig wel proberen om te kijken of het verschil maakt
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_71390452
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 11:09 schreef JeOma het volgende:
    Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
    Heb ik ook een keer geprobeerd. Niet echt verschil geproefd, maar dit zal ook ongetwijfeld te maken hebben mijn slechte oven.

    Heb het toen bij een locale bakker gekocht. Kostte iets van 10 cent voor genoeg gist om 5 pizza's van te maken.
    Life is too short not to have fun
    pi_71393213
    Oew! Goed topic! Binnenkort eens een zaterdagje uittrekken om pizza's te maken!
    Nee, nog beter idee: vrienden uitnodigen en dan gezellig pizza's maken en eten!
      dinsdag 28 juli 2009 @ 13:52:27 #15
    236335 neen
    schone schijn
    pi_71394276
    *keukenn00b meldt

    Als ik zegmaar die deeg maak dan moet ik er in de oven bloem onder doen he en kan het wel in een normale oven?
    het lijkt niet wat het is
      dinsdag 28 juli 2009 @ 13:53:49 #16
    8076 JeOma
    voor al uw recepten
    pi_71394318
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 13:52 schreef neen het volgende:
    *keukenn00b meldt

    Als ik zegmaar die deeg maak dan moet ik er in de oven bloem onder doen he en kan het wel in een normale oven?
    Ach, die bloem eronder hoeft niet persé hoor. En het kan zeker in een gewone oven. Het kan zelfs in een combi-magnetron/oven...
    Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
      † In Memoriam † dinsdag 28 juli 2009 @ 14:21:19 #17
    37843 lady-wrb
    kortaf
    pi_71395411
    waar kan je die speciale italiaanse meel kopen?
    pi_71395829
    Jumbo schijnt het te hebben. Verder de (Italiaanse) delicatessenwinkels.
    Life is too short not to have fun
      † In Memoriam † dinsdag 28 juli 2009 @ 15:09:27 #19
    37843 lady-wrb
    kortaf
    pi_71398077
    Wij eten tegenwoordig zowat elke zondag pizza Kan het deeg lekker lang rijzen.
      dinsdag 28 juli 2009 @ 15:43:25 #21
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_71398449
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 13:53 schreef JeOma het volgende:

    [..]

    Ach, die bloem eronder hoeft niet persé hoor. En het kan zeker in een gewone oven. Het kan zelfs in een combi-magnetron/oven...
    ik heb ook alleen een combi-magnetron en hier lukt het prima.
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
      dinsdag 28 juli 2009 @ 15:54:51 #22
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_71398835
    Jamie Oliver recept roelt nog steeds
      dinsdag 28 juli 2009 @ 18:20:07 #23
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71403077
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
    Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
    Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
    Laatst heb ik pizza met brie en peer gemaakt, wat best wel goed beviel
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
    pi_71416123
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 18:20 schreef KrnKje het volgende:

    [..]

    Laatst heb ik pizza met brie en peer gemaakt, wat best wel goed beviel
    Hoe erg smelt de peer?
      woensdag 29 juli 2009 @ 10:01:50 #25
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71419847
    quote:
    Op woensdag 29 juli 2009 01:15 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Hoe erg smelt de peer?
    Ik had het van deze blog af... Als je rechts op 'pizza' klikt vind je nog meer variaties.
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
    pi_71433447
    ff een tvp, ga binnenkort een Master Pizza maken. Foto volgt uiteraard... :p
      woensdag 29 juli 2009 @ 17:24:24 #27
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71434021
    Vanavond weer twee pizza's
    Eentje met brie, walnoten en rucolla en de ander met champignons, shii-take, tomaten en kaas.

    Foto's volgen uiteraard...
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
      woensdag 29 juli 2009 @ 17:26:38 #28
    23428 _Michiel_
    Ik ben Tuinstoel fan .o/
    pi_71434073
    Pizzabodems gemaakt met een Ei vind ik lekkerder. Ze bodem wordt dan iets luchtiger.

    Overigens vind ik dat julie ze maar zuinig beleggen. Als ik een pizza bouw is stapelen mijn motto.

    [ Bericht 1% gewijzigd door _Michiel_ op 29-07-2009 17:32:25 ]
    Mijn IP-adres is 78.249.196.213. Bij misbruik van dit forum kun je mijn provider op de hoogte stellen.
    In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
    pi_71436095
    Ik gebruik sinds kort het pizzabodemrecept van RozeMarijn (hier), omdat het zo fijn snel werkt.

    Van haar site:
    quote:
    200 gram bloem
    1 theelepel gedroogde gist
    1,5 theelepel zout
    warm water

    Meng de ingrediënten in de keukenmachine of meng de hand (maar dan moet je even wat langer kneden totdat het deegje egaal is) en rol uit. Beleg met ingrediënten naar keuze en doe op 250-300 graden in de oven. Na ongeveer 10 minuten of een kwartiertje moet het wel gaar zijn, inclusief knapperige bodem.
    In mijn heteluchtoven die maar tot 200 graden gaat maakt dit recept lekker snel pizza met een relatief (lees: goed genoeg) knapperige bodem . Ik vind 'm 't lekkerst met uien, paprika, champignons en olijven. Zal binnenkort een foto posten.
    Everyone else my age is an adult. I am merely in disguise.
    pi_71441785
    Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

    Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
    pi_71447559
    quote:
    Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
    Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

    Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
    Bodem soppig? CHeck OP voor tips:D
    pi_71447696
    tvp
      donderdag 30 juli 2009 @ 09:47:12 #33
    8076 JeOma
    voor al uw recepten
    pi_71450670
    Gisteren ipv mijn standaard Stegeman salami een keer chorizo geprobeerd. Minstens zo lekker! Dé tip van de dag dus...
    Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
    pi_71457347
    quote:
    Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
    Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!

    Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
    De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
    pi_71462415
    quote:
    Op donderdag 30 juli 2009 13:46 schreef Dr.Hilfiger het volgende:

    [..]

    De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
    Had de champignons van te voren wel opgebakken, maar in de mozzarella zat dan waarschijnlijk veel. Niet zo bij stil gestaan in ieder geval! Nouja, volgende keer beter!
      vrijdag 31 juli 2009 @ 11:32:13 #36
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71484912
    Even de foto's van eergisteren nog...

    Brie, ui, lenteui en honing:

    Uit de oven:

    Rucolla en gemalen walnoten erover:


    De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
    pi_71484976
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 11:32 schreef KrnKje het volgende:
    Even de foto's van eergisteren nog...

    Brie, ui, lenteui en honing:
    [ afbeelding ]
    Uit de oven:
    [ afbeelding ]
    Rucolla en gemalen walnoten erover:
    [ afbeelding ]

    De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
    Nice! Garnalen, dat ga ik binnenkort ook eens proberen
    pi_71486717
    tvp

    Moet toch maar eens zo'n Bestron kopen, en dit topic is een goede motivatie.
      vrijdag 31 juli 2009 @ 12:52:14 #39
    3869 David
    Drum the drums
    pi_71487176
    Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

    Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
    pi_71489734
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
    Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

    Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
    Een houtoven ?:D Pics please:D!
      vrijdag 31 juli 2009 @ 14:46:40 #41
    3869 David
    Drum the drums
    pi_71490597
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 14:17 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Een houtoven ?:D Pics please:D!
    kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
    pi_71490860
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 14:46 schreef David het volgende:

    [..]

    kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
    Hoeveel kost zon geintje?
    pi_71520132
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
    Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.

    Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
    Vroeger deed ik de saus wel koken met ook wat kruiden erin, maar ik ben nu toch opgestapt op gwn gepelde tomaten uit blik zonder koken de pizza op Vind het zo lekkerder smaken, en de saus blijft mooi rood En houtoven - Gaaf man

    Ik heb trouwens een stom probleem met m'n deeg Als ik het laat rijzen wordt het supermooi en luchtig, maar als ik het bolletje verander in de "plak" deeg voor de pizza, lijkt het wel alsof ie al z'n luchtigheid verliest en het gwn weer net als voor het rijzen is. In de oven zwelt het vaak nog wel op, maar het resultaat is het nog niet helemaal. Komt iemand dit probleem bekend voor?
      zondag 2 augustus 2009 @ 00:23:53 #44
    3869 David
    Drum the drums
    pi_71528215
    quote:
    Op vrijdag 31 juli 2009 14:55 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Hoeveel kost zon geintje?
    ca. 950 euro voor de oven zelf, inclusief thermometer. Het verrijdbaar meubel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar het goedkoopste model is volgens mij iets minder dan 500 euro. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon op een zelfgemaakte voet zetten en of op een (stevige) tafel, maar dan is ie wel direct minder mobiel.

    Het kost wel wat, maar daar krijg je ook wel wat voor.
    pi_71547521
    Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
    http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
    Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
    pi_71551476
    quote:
    Op zondag 2 augustus 2009 20:41 schreef Yvesss het volgende:
    Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
    http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
    Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
    Hoi, Ik ben ruben
    pi_71907848
    Jeej! Net een heerlijke pizza gehad! Ik had deze keer een deegroller gevonden dus het deeg was dunner en ik had een minder natte saus dan de vorige keer dus de bodem was lekker knapperig! Wel een beetje smakeloos dus de volgende keer wat meer zout in het deeg, maar het wordt telkens beter in ieder geval!

    Oh, en erop zaten 3 verschillende paprika's met tomatenpuree en uiteraard veel kaas!
      zondag 16 augustus 2009 @ 07:30:27 #48
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_71914329
    probeer anders ook wat italiaanse kruiden, maakt het deeg nog smaakvoller
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_71914401
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 01:01 schreef Flaccid het volgende:
    Eentje is (4 pizza's)
  • 500 gram bloem - tijdens het kneden en rollen meer toevoegen naar gelang
  • 4 TL Olijfolie
  • 4 EL zout
  • 300 ml water
  • 1 of 2 zakjes instant gist
  • 4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
    pi_71915713
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 08:03 schreef Zana het volgende:

    [..]

    4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
    Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij. Btw heb ik eetlepel en teelepel door elkaar gehaald. Het moet 4 eetlepel olijfolie, 4 teelepel zout
      zondag 16 augustus 2009 @ 11:07:53 #51
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_71915847
    TVP, binnenkort ook maar eens aan wagen
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_71917051
    Een pizzasteen is trouwens een echte aanrader.

    - steen in de oven
    - voorverwarmen op de max temp van de oven (duurt vrij lang door de steen)
    - pizza op de steen
    - paar minuten later is pizza klaar
    pi_71917221
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 10:59 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij.
    misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)
    pi_71917293
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 12:04 schreef Fastmatti het volgende:
    Een pizzasteen is trouwens een echte aanrader.

    - steen in de oven
    - voorverwarmen op de max temp van de oven (duurt vrij lang door de steen)
    - pizza op de steen
    - paar minuten later is pizza klaar
    Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
    Everything which is not impossible, will eventually happen
      zondag 16 augustus 2009 @ 12:17:05 #55
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_71917366
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:

    [..]

    Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
    Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_71917384
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:

    [..]

    Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
    Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg is

    Zelf heb ik trouwens die steen van Weber. Oorspronkelijk namelijk gekocht voor de bbq, maar in de praktijk gebruik ik hem eigenlijk altijd in de oven.
    pi_71917429
    heb dit Pizzatopic pas te laat ontdekt, maar heb onlangs mijn pizzapan uitgeprobeerd


    hier was mijn topic: pizzapan / hapjespan

    maar daar moet je echt heel voorzichtig zijn met de temperatuurregeling ben ik achter gekomen...heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
    pi_71917503
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.
    Dat heeft mijn oven niet. Ik heb een knop, als je die ongeveer een halve slag draait wordt de oven ongeveer 200 graden. Als je hem minder ver draait iets minder warm . Daarom heb ik standaard een thermometer in de oven staan.
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef Fastmatti het volgende:

    [..]

    Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg is

    Zelf heb ik trouwens die steen van Weber. Oorspronkelijk namelijk gekocht voor de bbq, maar in de praktijk gebruik ik hem eigenlijk altijd in de oven.
    een half uurtje is nog wel te doen, zeker omdat ie daarna sneller uit kan. Ik ga er eens serieus over nadenken om zo'n steen te kopen .
    Everything which is not impossible, will eventually happen
    pi_71917760
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 12:19 schreef Zana het volgende:
    heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
    Ja en nee De pizza bakken gaat zo snel dat de tijdsduur tussen een goede onderkant en een te harde onderkant vrij klein is. Blijven opletten is dus noodzakelijk.

    Hetelucht helpt trouwens ook om de bovenkant sneller te doen.
      zondag 16 augustus 2009 @ 12:34:52 #60
    153506 Captain_Fabulous
    Nog steeds CyclingGirl fan
    pi_71917903
    Heb deze keer de bodems eerst een paar minuten voorgebakken...ging prachtig. Veel luchtiger.
    Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
    26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
    pi_71918697
    Hmm, goed topic
    Work hard, play harder!
    Last.fm
    pi_72096757
    En weer een lekkere pizza gemaakt vandaag. Had vorige keer teveel deeg gemaakt en wat over was had ik ingevroren en vandaag de eerste keer gebruikt. Ik had er wat zout nog doorgekneed, met tomatenpuree eroverheen en daar overheen kaas. Ik had niet zo'n zin om te koken namelijk

    Het was supergoed gelukt! Lekkere bodem, knapperig op plekken waar geen beleg opzat en nog een beetje zacht op de plekken waar er beleg opzat. Volgende keer denk ik wel een ander tomaten-iets gebruiken want het is toch wel erg sterke tomaten-smaak. Wat doen jullie erop?
    pi_72100689
    Gister een goede pizza gemaakt, met garnalen als topping. HEERLIJK
    pi_72113244
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 12:11 schreef Zana het volgende:

    [..]

    misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)
    Dat lukt mij echt nog niet Deeg is irritant spul man Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchen
    pi_72113301
    Binnenkort nog maar eens een pizza maken! Vorige keer was echt lekker
    pi_72113371
    Ik zou eigenlijk ook wel weer eens willen, maarja, soms voelt 't zo zinloos Sta je daar 1,5u te kloten op iets wat niet goedkoper is en niet per definitie lekkerder dan wat ik hier op de hoek bij de italiaan haal en 15 min na vertrek op mn bord heb liggen
    pi_72113643
    Even een tvp voor de Bestron.
    Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
      maandag 24 augustus 2009 @ 16:10:48 #68
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_72113999
    quote:
    Op maandag 24 augustus 2009 15:48 schreef LoggedIn het volgende:
    Ik zou eigenlijk ook wel weer eens willen, maarja, soms voelt 't zo zinloos Sta je daar 1,5u te kloten op iets wat niet goedkoper is en niet per definitie lekkerder dan wat ik hier op de hoek bij de italiaan haal en 15 min na vertrek op mn bord heb liggen
    sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordt
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_72121889
    quote:
    Op maandag 24 augustus 2009 15:44 schreef LoggedIn het volgende:

    [..]

    Dat lukt mij echt nog niet Deeg is irritant spul man Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchen
    De soort bloem maakt veel uit, ik heb laatst farina di gran tenero tipo "00"van de cecco geprobeerd en dat wou veel makkelijker uitrollen dan de normale bloem die ik anders gebruik.
    De bloem is o.a. bij de jumbo te koop.
    pi_72130836
    quote:
    Op maandag 24 augustus 2009 16:10 schreef The_Hives het volgende:

    [..]

    sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordt
    Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te maken
      woensdag 26 augustus 2009 @ 20:53:47 #71
    8076 JeOma
    voor al uw recepten
    pi_72182533
    quote:
    Op dinsdag 25 augustus 2009 03:25 schreef LoggedIn het volgende:

    [..]

    Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te maken
    Kerel! Kom op man! Als je een keer een date hebt: chicks DIG zelfgemaakte pizza! En dan mislukt 'ie 'n keer, SO WHAT!?

    Ik had altijd "pannenkoeken" als trademark, maar nu komen bedelen zelfs m'n ouders soms of ze bij me mogen komen eten. En of het dan wel effe pizza wordt.
    Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
    pi_72230690
    Ik heb mij gister ook weer even uitgeleefd. Omdat ik geen tijd had om het te laten rijzen had ik een pakje gekocht met bloem speciaal voor pizzadeeeg en tegen alle verwachtingen in was het harstikke goed te doen! Jam jam!
    pi_72232450
    Heb me ook maar zo'n bestron oventje gekocht. Die stenen iedere keer weer 3 kwartier in de over duurde me te lang. Resultaat valt me een klein beetje tegen, maar wat wil je voor 5 tientjes...
      vrijdag 28 augustus 2009 @ 15:35:04 #74
    153506 Captain_Fabulous
    Nog steeds CyclingGirl fan
    pi_72232862
    Zal de volgende keer een foto maken als ik op m'n siliconen bakplaat de bodem eerst even los voorbak...luchtig en knapperig zat ! OK een pizasteen zou nog beter worden, maar ik hoef nu alleen de oven maar voor te verwarmen, dat is soms ook wel handig...
    Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
    26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
    pi_72266075
    Ik gebruik voor het maken van deeg, bloem van de Lidl. Deze is goedkoop en erg fijn van structuur.
      zaterdag 5 september 2009 @ 14:29:51 #76
    3869 David
    Drum the drums
    pi_72460605
    Ik ben net terug van Zuid-Italië en heb daar de lekkerste pizza's gegeten die ik ooit heb geproefd. Ik blijf me de vraag stellen: wat is het geheim? Ik werk met Italiaanse tipo 00 bloem, Italiaanse tomaten uit blik, buffelmozzarella, goede olijfolie én een houtoven die ik tot 450 graden kan opstoken.

    De Italiaanse pizza's zijn meer "één geheel". De kaas en de tomaat zijn volledig in mekaar overgesmolten en vormen geen laag apart meer. En hoewel het deeg altijd wel knapperig/krokant is is het allesbehalve droog en blijft het toch ook flexibel genoeg om de pizza's te kunnen vouwen zonder dat ze breken. Verder heeft de tomatensaus ook altijd net iets meer smaak. Ik heb zowel geprobeerd als gewone passata te gebruiken als een tomatensaus met knoflook, ui, wijn, oregano, etc. Die saus is misschien een kwestie van blijven proberen met verschillene merken tomaat, maar het is vooral die 'eenheid' van de pizza dat zo anders blijft. Heeft iemand wat dat betreft nog tips?

    PS hoeveel olijfolie gebruiken jullie in het deeg? Misschien gebruik ik te weinig, wat de wat drogere korsten kan verklaren.
    pi_72473315
    ik gebruik 3 eetlepel olie op 450 g bloem, 250 ml water, 5 g instantgist, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel zout, en hoewel het zeker niet hoort ook een beetje knoflookpoeder, oregano en peper, dat geeft net iets meer smaak aan het deeg
      zaterdag 5 september 2009 @ 22:32:20 #78
    268716 Biskwie
    Een koekje van eigen deeg
    pi_72473385
    <H2>HOE MAAK IK PIZZADEEG ?</H2>
    Het is heus niet zo moeilijk om <STRONG>zelf pizzadeeg te maken.</STRONG> Je moet maar denken 'als Ghostwriter het kan,dan kan ik het ook.' en dat telt voor alle recepten in deze reeks van <STRONG>'koken voor mannen'</STRONG> die speciaal voor mannen zijn geschreven. (Lach maar dames,wij lachen wel als jullie kaart proberen te lezen !!!) Je zal merken dat het even lekker is als in de pizzeria. Volg gewoon onderstaande stappen en het zal 'a piece of pizza' zijn.<BR><BR>

    <STRONG>DIT HEB JE NODIG</STRONG><BR>
    <UL>
    <LI>1/2 zakje gedroogde gist</LI>

    <LI>1 theelepel suiker</LI>
    <LI>250 gram bloem</LI>
    <LI>2 eetlepels olijfolie</LI>
    <LI>1/2 theelepel zout</LI>
    </UL><BR>
    <STRONG>WAAR HAAL IK DIE DINGEN ?</STRONG><BR>
    Gewoon verkrijgbaar in iedere supermarkt,of zelfs in een nachtwinkel. Gist en bloem staan meestal op dezelfde plaats. Suiker en zout op totaal verschillende plaatsen u zal straks begrijpen waarom. De olijfolie kan u vinden daar waar de andere olieën staan (neen,niet bij de auto-onderdelen. Dat is motorolie en niet bruikbaar voor ons recept.) en meestal ook de potten mayonaise. Heb je alles ? Vergeet ook niet twee pizzavormen te kopen mocht je die nog niet hebben en als je saus wil maken of vulling voor je pizza moet je natuurlijk die ingrediënten ook kopen. Je hebt van die handige potten met kant en klare pizzasaus ook als je plots een aanval van luiheid zou hebben eventueel. Koop dan een pot pizzasaus. Niet overmoedig zijn of origineel uit de hoek willen komen door een potje sambal te kopen. Dat heeft dezelfde kleur,maar het is niet aan te raden je pizzabodem met sambal in te smeren. Dat is niet erg lekker en zorgt voor een binnenbrandje in je keel waarschijnlijk.<BR><BR>

    Klaar ? Ok volgende stap dan. We gaan HET pizzadeeg maken.<BR><BR>

    <STRONG>HOE DOE IK HET GOED ?</STRONG><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>1. </STRONG>Los de gist en de suiker op in een kommetje met 1 deciliter handwarm water. Als je je fikken verbrand was het geen handwarm water maar heet water. Verzorg je verbrande vinger en probeer het nogmaals. Rome werd niet in één dag gebouwd.</LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>2. </STRONG>Laat het gemaakte mengsel 10 minuten staan (tel tot 600 als je geen klok hebt) en roer dan tot het een glad papje is. Dat spul dat je nu ziet noemen we de gistoplossing. Niet van proeven,niet lekker !!!</LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>3. </STRONG>Doe nu bloem (dat is dat witte spul dat zo'n rommel maakt van je keuken) in een kom en maak in het midden een kuiltje. Wees creatief en denk aan de navel van een mooie vrouw. Giet de gistoplossing in haar navel...ehhh...het kuiltje.</LI>
    </UL><BR>

    <UL>
    <LI><STRONG>4. </STRONG>Doe nu 3 eetlepels (dat zijn die grote lepels) handwarm water,dat je ondertussen kent en alsook de 2 eetlepels olijfolie (dat gele kleffe spul uit die glibberige fles) bij het gistmengsel.</LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>5. CRUCIAAL PUNT : </STRONG> Vergeet niet om zout over je bloem te strooien of het spul is niet te vreten. Verwar het zout niet met suiker. Die rotdingen hebben dezelfde kleur maar smaken compleet anders. Bij twijfel proef eerst en neem flinke lepel. Hetgene dat je doet kokhalzen en naar water doet snakken is het zout.</LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>6. </STRONG>Meng het geheel door elkaar en kneed het gedurende 10 minuten (tel weer tot 600) tot het een elastisch deeg is. In het begin zal het spul vreselijk kleven,zet dus je GSM af want je kan toch niet opnemen.</LI>
    </UL><BR>
    <UL>

    <LI><STRONG>7. </STRONG>Vorm met dat deeg een grote bal. Denk aan de voetbalwedstrijd van zondag dat levert inspiratie op om een mooie bal te maken. </LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>8. </STRONG>Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek (geen kletsnatte dweil of zo,een keukenhanddoek is prima) en laat het deeg op een warme maar tochtvrije plaats 30 tot 45 minuten rijzen. Je kan nu tot 2700 tellen of gewoon even lekker gaan chatten op Internet en vrouwen imponeren met je toekomstige kookkunsten. Je kan natuurlijk ook de vulling maken voor je pizza als je al weet hoe dat moet. Weet je het nog niet ? Chatten dan maar.</LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>9. </STRONG>Na 45 minuten is die bal deeg plots gegroeid en heeft iets weg van de tiet van Pamela Anderson. Dat noemen we dus rijzen. Verdeel nu het gerezen deeg in 2 gelijke porties. Maak van die ene tiet, 2 tietjes. Vervolgens bestuif je je aanrecht met wat bloem. Je hoeft er geen halve kilo tegenaan te gooien. Een handjevol is meer dan voldoende.</LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>10. </STRONG>Druk nu het deeg (het balletje) met de muis van de hand (dat is de onderkant) plat en rol het uit tot een cirkel van ongeveer 20 centimeter diameter. Dat is even groot als een bord ongeveer. Je kan er zo twee maken want je hebt immers twee balletjes. Probeer niet de Italiaanse kok na te doen die je tijdens je laatste bezoek aan de Italiaan met het deeg hebt zien jongeleren,want dat loopt verkeerd af met als resultaat een pizzabodem met vloer of plafondsmaak. Hou het eenvoudig.</LI>

    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>11. </STRONG>Leg het platgedrukte deeg nu in een pizzavorm (die heb je ook in de supermarkt gekocht of had je al) die je een beetje ingesmeerd hebt met boter. Ook hier is het niet nodig een kilo te gebruiken,een mespuntje volstaat. Maak dan de randen van het deeg met je vingertoppen iets dikker. Als je dat niet doet dan loopt je vulling er af en is het één grote knoeiboel.</LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>12. </STRONG>In de veronderstelling dat je je vulling hebt klaargemaakt inplaats van te chatten verdeel deze dan nu over de pizzabodem of pizzabodems. Heb je nog geen vulling leren maken ? <STRONG>Proficiat, je bent klaar en hebt je missie volbracht.</STRONG> Daar zit je nu met die pizzabodem. Ga vlug een recept zoeken om vulling te maken. Wacht daar geen dagen met,je pizzadeeg is dan niet lekker meer en zal bovendien een groene kleur krijgen. </LI>
    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>13. </STRONG>Als je pizzaboem voorzien is van vulling en/of saus plaats deze dan in het midden van een voorverwarmde oven die op de hoogste stand staat. Dat is meestal 275°. Opgelet !!! Dat is zeer warm. Kom er niet aan want het rooster zal aan je huid blijven kleven en het zal een heel klein beetje veel pijn doen ook dan. Een oven voorverwarmen is overigens heel eenvoudig. Gewoon opzetten gedurende 5 minuutjes.</LI>

    </UL><BR>
    <UL>
    <LI><STRONG>14. </STRONG>Wacht 10 minuten. Tel weer tot 600. Ga niet chatten want als je de tijd uit het oog verliest zal je pizza zwart zien of je keuken gewoon in brand staan. Na 10 minuten is je pizza klaar. Terwijl je hem opeet kan je de tweede er in zetten mocht je oven niet groot genoeg zijn.</LI>
    </UL><BR>
    Zo moeilijk is dat toch niet ? Je hebt net je eerste eigen Pizza gemaakt. Op naar het volgende experiment. Zie je het na deze uitleg allemaal toch niet zitten,maar heb je nu razende honger gekregen ? Geen probleem,via onderstaande link kan je online de lekkerste zaken bestellen en ze brengen het nog aan je deur ook in heel Nederland !!!<BR><BR>
    aka. De statman
    pi_72473583
    Tvp lekker zeg, ik kom snel terug voor inspiratie!
    Ik spreek liever mijzelf tegen, dan dat ik het een ander laat doen.
    pi_72473663
    quote:
    onleesbaar door html codes
    of je geeft mensen deze link
    Life is short, eat dessert first.
    pi_72475162
    Ik heb ook eens een pizza gemaakt met een stel vrienden. Was niet bepaald een succes. Maar hé, wat wil je om 1 uur 's nachts.

    We hadden geen ham dus er ging rookvlees op, er was geen ananas dus banaan en volgens mij ook nog appel Voor de rest gewoon tomatenpuree/kaas.

    Foto's van het misbaksel:



    Ik moet zeggen: het was een hele ervaring...
    It's funny
    But not ha-ha funny.
      zaterdag 5 september 2009 @ 23:51:05 #82
    8076 JeOma
    voor al uw recepten
    pi_72475633
    Ik hoor je niet praten over de smaak. Als ik heel eerlijk ben... het ziet er wel spannend uit. Maar echt HEEL lekker lijkt het me ook niet...
    Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
    pi_72475858
    quote:
    Op zaterdag 5 september 2009 23:51 schreef JeOma het volgende:
    Ik hoor je niet praten over de smaak. Als ik heel eerlijk ben... het ziet er wel spannend uit. Maar echt HEEL lekker lijkt het me ook niet...
    Om eerlijk te zijn: niet doen. Rookvlees was nog aardig te doen, maar de banaan... Nee.

    Ach, het was leuk voor een keer.
    It's funny
    But not ha-ha funny.
      zondag 6 september 2009 @ 19:53:47 #84
    3869 David
    Drum the drums
    pi_72495820
    Ik heb nu gisteren voor de eerste keer écht zonder enige vorm van deegroller het deeg uit mekaar gewerkt, puur met de handen.

    DIT IS HET!! eindelijk geen smakeloze korst meer, maar heerlijk luchtig en smaakvol.

    Dit waren de beste pizza's die ik ooit heb gemaakt en die ook kunnen wedijveren met de gemiddelde pizzeria. De tomatensaus en het beleg kunnen nog verfijning gebruiken, maar in combinatie met de houtoven op 450 graden was het echt superlekker.

    Nog even en ik word een volleerde pizzaiolo

    [ Bericht 4% gewijzigd door David op 07-09-2009 18:19:41 ]
      maandag 7 september 2009 @ 10:49:09 #85
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_72513108
    Ik kwam er gisteren achter dat de "houten" plaat die bij het kopen van het nieuwe huis in onze Boretti lag een heuse pizzaplaat blijkt te zijn

    Die wordt binnenkort uitgeprobeerd
    pi_72516535
    Mensen die fruit op pizza gooien
    pi_72518625
    quote:
    Op maandag 7 september 2009 13:02 schreef kikoooooo het volgende:
    Mensen die fruit op pizza gooien
    Ananas?
    It's funny
    But not ha-ha funny.
      maandag 7 september 2009 @ 19:57:12 #88
    256787 CHEVHB
    Ik besloot dat ik alles kon
    pi_72529046
    Gisteren nog pizza op, ( zelf gemaakte).. mijn oom was kok, en die maakte altijd olijfolie met knoflook warm in een pannetje en dan als de pizza klaar is aan de randen van de pizza smeren, voor extra smaak!
    pi_72849218
    quote:
    Op zaterdag 5 september 2009 22:29 schreef Zana het volgende:
    ik gebruik 3 eetlepel olie op 450 g bloem, 250 ml water, 5 g instantgist, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel zout, en hoewel het zeker niet hoort ook een beetje knoflookpoeder, oregano en peper, dat geeft net iets meer smaak aan het deeg
    Tja, het geheim van de echte pizza. Het heeft iig niets met absurd dure ingredienten te maken. Bij 1 op de 10 zelfbereide pizza's heb je er een, daar eet je je vingers bij op, ongeacht de hitte. Heeft niets met een op dat moment bepaalde vraatzucht te maken, soms kom je onbedoeld een beetje in de buurt van een perfecte pizza. Het zal wel nauw luisteren, starthitte, hoeveelheid saus en temp. van deze tov de deegflap, Hoeveelheid en temp. toppings, en temp. hittebron. Zo is het bijvoorbeeld ook onnozel om diepvriesfrites van -20 in olie van 180 graden te doen. Bij de pizza ingredients mag alles ook wel op temp. zijn. Ik zal zo nog eens een poging wagen...
    pi_72851278
    Gisteren begonnen met het deeg op recept van Heston Blumenthal. Ik moet zeggen dat het een erg smakelijke pizza'tje was, maar ik heb deze keer ook zijn advies qua toppings gevolgd: niet te royaal. Beetje saus, beetje mozzarella, verse basilicum, beetje tonijn, zout en olijfolie. Heerlijk! Gelukkig heb ik nog genoeg deeg om er morgen nog een te maken. (Ik moet zeggen dat die bestron pizza oven me nu ook erg goed begint te bevallen)
    pi_72855429
    quote:
    Op maandag 7 september 2009 14:31 schreef Nero22 het volgende:

    [..]

    Ananas?
    Das een vrucht, geen fruit!
    pi_72858761
    quote:
    Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
    Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
    Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
    pizza met gorgonzola dolce, groene appel (flinterdunne schijfjes) en walnoten... hmm!
    pi_72865236
    quote:
    Op zondag 16 augustus 2009 12:19 schreef Zana het volgende:
    heb dit Pizzatopic pas te laat ontdekt, maar heb onlangs mijn pizzapan uitgeprobeerd
    [ afbeelding ]

    hier was mijn topic: pizzapan / hapjespan

    maar daar moet je echt heel voorzichtig zijn met de temperatuurregeling ben ik achter gekomen...heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
    Ik ben er op vakantie achtergekomen dat je met deze pizzapan werkelijk alles klaar kunt maken, behalve pizza's.
    Hij geeft alleen onderwarmte dus de bodem is zwart en de topping is nog niet eens warm. Stomme pan.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_72881998
    quote:
    Op donderdag 17 september 2009 20:04 schreef NutKees het volgende:
    Gisteren begonnen met het deeg op recept van Heston Blumenthal. Ik moet zeggen dat het een erg smakelijke pizza'tje was, maar ik heb deze keer ook zijn advies qua toppings gevolgd: niet te royaal. Beetje saus, beetje mozzarella, verse basilicum, beetje tonijn, zout en olijfolie. Heerlijk! Gelukkig heb ik nog genoeg deeg om er morgen nog een te maken. (Ik moet zeggen dat die bestron pizza oven me nu ook erg goed begint te bevallen)
    Gelukkig dat de Bestron je beter begint te bevallen. Ik schrok een beetje van je eerste bevindingen. Nu zitten we weer op 1 lijn. Wonderbaarlijk apparaatje voor die paar tientjes.
    pi_72882294
    Ik ben sinds vanmiddag ook de trotse eigenaar van een Bestron.
    Gebruikt iemand ook wel eens die bakpan en zo ja waarvoor?
    Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
    pi_72883532
    tvp.
    lekkerrrr
    "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
    pi_72909884
    quote:
    Op vrijdag 18 september 2009 18:27 schreef Felixa het volgende:
    Ik ben sinds vanmiddag ook de trotse eigenaar van een Bestron.
    Gebruikt iemand ook wel eens die bakpan en zo ja waarvoor?
    Ik weet het niet. Misschien een goede quiche? Maar dat kan ook in de normale oven.
    Hier heeft wel iemand iets gefabriceerd:
    http://www.wunderkessel.d(...)fredo-pizzaofen.html
      zaterdag 19 september 2009 @ 18:53:56 #98
    256787 CHEVHB
    Ik besloot dat ik alles kon
    pi_72911873
    Ga morgen pizza maken
      zaterdag 19 september 2009 @ 19:07:04 #99
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_72912362
    quote:
    Op zaterdag 19 september 2009 18:53 schreef CHEVHB het volgende:
    Ga morgen pizza maken
    me too
    pi_72917760
    hmm, zelfgemaakte pizza
    mijn eerste poging:

    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')