misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)quote:Op zondag 16 augustus 2009 10:59 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij.
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:04 schreef Fastmatti het volgende:
Een pizzasteen is trouwens een echte aanrader.
- steen in de oven
- voorverwarmen op de max temp van de oven (duurt vrij lang door de steen)
- pizza op de steen
- paar minuten later is pizza klaar
Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg isquote:Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Dat heeft mijn oven niet. Ik heb een knop, als je die ongeveer een halve slag draait wordt de oven ongeveer 200 graden. Als je hem minder ver draait iets minder warm . Daarom heb ik standaard een thermometer in de oven staan.quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef sanger het volgende:
[..]
Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.
een half uurtje is nog wel te doen, zeker omdat ie daarna sneller uit kan. Ik ga er eens serieus over nadenken om zo'n steen te kopen .quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg is
Zelf heb ik trouwens die steen van Weber. Oorspronkelijk namelijk gekocht voor de bbq, maar in de praktijk gebruik ik hem eigenlijk altijd in de oven.
Ja en nee De pizza bakken gaat zo snel dat de tijdsduur tussen een goede onderkant en een te harde onderkant vrij klein is. Blijven opletten is dus noodzakelijk.quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:19 schreef Zana het volgende:
heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
Dat lukt mij echt nog niet Deeg is irritant spul man Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchenquote:Op zondag 16 augustus 2009 12:11 schreef Zana het volgende:
[..]
misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)
sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordtquote:Op maandag 24 augustus 2009 15:48 schreef LoggedIn het volgende:
Ik zou eigenlijk ook wel weer eens willen, maarja, soms voelt 't zo zinloos Sta je daar 1,5u te kloten op iets wat niet goedkoper is en niet per definitie lekkerder dan wat ik hier op de hoek bij de italiaan haal en 15 min na vertrek op mn bord heb liggen
De soort bloem maakt veel uit, ik heb laatst farina di gran tenero tipo "00"van de cecco geprobeerd en dat wou veel makkelijker uitrollen dan de normale bloem die ik anders gebruik.quote:Op maandag 24 augustus 2009 15:44 schreef LoggedIn het volgende:
[..]
Dat lukt mij echt nog niet Deeg is irritant spul man Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchen
Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te makenquote:Op maandag 24 augustus 2009 16:10 schreef The_Hives het volgende:
[..]
sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordt
Kerel! Kom op man! Als je een keer een date hebt: chicks DIG zelfgemaakte pizza! En dan mislukt 'ie 'n keer, SO WHAT!?quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 03:25 schreef LoggedIn het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |