abonnement Unibet Coolblue
  zondag 16 augustus 2009 @ 11:07:53 #51
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_71915847
TVP, binnenkort ook maar eens aan wagen
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_71917051
Een pizzasteen is trouwens een echte aanrader.

- steen in de oven
- voorverwarmen op de max temp van de oven (duurt vrij lang door de steen)
- pizza op de steen
- paar minuten later is pizza klaar
pi_71917221
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 10:59 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij.
misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)
pi_71917293
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 12:04 schreef Fastmatti het volgende:
Een pizzasteen is trouwens een echte aanrader.

- steen in de oven
- voorverwarmen op de max temp van de oven (duurt vrij lang door de steen)
- pizza op de steen
- paar minuten later is pizza klaar
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Everything which is not impossible, will eventually happen
  zondag 16 augustus 2009 @ 12:17:05 #55
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_71917366
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:

[..]

Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_71917384
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:

[..]

Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg is

Zelf heb ik trouwens die steen van Weber. Oorspronkelijk namelijk gekocht voor de bbq, maar in de praktijk gebruik ik hem eigenlijk altijd in de oven.
pi_71917429
heb dit Pizzatopic pas te laat ontdekt, maar heb onlangs mijn pizzapan uitgeprobeerd


hier was mijn topic: pizzapan / hapjespan

maar daar moet je echt heel voorzichtig zijn met de temperatuurregeling ben ik achter gekomen...heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
pi_71917503
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef sanger het volgende:

[..]

Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.
Dat heeft mijn oven niet. Ik heb een knop, als je die ongeveer een halve slag draait wordt de oven ongeveer 200 graden. Als je hem minder ver draait iets minder warm . Daarom heb ik standaard een thermometer in de oven staan.
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef Fastmatti het volgende:

[..]

Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg is

Zelf heb ik trouwens die steen van Weber. Oorspronkelijk namelijk gekocht voor de bbq, maar in de praktijk gebruik ik hem eigenlijk altijd in de oven.
een half uurtje is nog wel te doen, zeker omdat ie daarna sneller uit kan. Ik ga er eens serieus over nadenken om zo'n steen te kopen .
Everything which is not impossible, will eventually happen
pi_71917760
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 12:19 schreef Zana het volgende:
heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
Ja en nee De pizza bakken gaat zo snel dat de tijdsduur tussen een goede onderkant en een te harde onderkant vrij klein is. Blijven opletten is dus noodzakelijk.

Hetelucht helpt trouwens ook om de bovenkant sneller te doen.
  zondag 16 augustus 2009 @ 12:34:52 #60
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_71917903
Heb deze keer de bodems eerst een paar minuten voorgebakken...ging prachtig. Veel luchtiger.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_71918697
Hmm, goed topic
Work hard, play harder!
Last.fm
pi_72096757
En weer een lekkere pizza gemaakt vandaag. Had vorige keer teveel deeg gemaakt en wat over was had ik ingevroren en vandaag de eerste keer gebruikt. Ik had er wat zout nog doorgekneed, met tomatenpuree eroverheen en daar overheen kaas. Ik had niet zo'n zin om te koken namelijk

Het was supergoed gelukt! Lekkere bodem, knapperig op plekken waar geen beleg opzat en nog een beetje zacht op de plekken waar er beleg opzat. Volgende keer denk ik wel een ander tomaten-iets gebruiken want het is toch wel erg sterke tomaten-smaak. Wat doen jullie erop?
pi_72100689
Gister een goede pizza gemaakt, met garnalen als topping. HEERLIJK
pi_72113244
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 12:11 schreef Zana het volgende:

[..]

misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)
Dat lukt mij echt nog niet Deeg is irritant spul man Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchen
pi_72113301
Binnenkort nog maar eens een pizza maken! Vorige keer was echt lekker
pi_72113371
Ik zou eigenlijk ook wel weer eens willen, maarja, soms voelt 't zo zinloos Sta je daar 1,5u te kloten op iets wat niet goedkoper is en niet per definitie lekkerder dan wat ik hier op de hoek bij de italiaan haal en 15 min na vertrek op mn bord heb liggen
pi_72113643
Even een tvp voor de Bestron.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  maandag 24 augustus 2009 @ 16:10:48 #68
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_72113999
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 15:48 schreef LoggedIn het volgende:
Ik zou eigenlijk ook wel weer eens willen, maarja, soms voelt 't zo zinloos Sta je daar 1,5u te kloten op iets wat niet goedkoper is en niet per definitie lekkerder dan wat ik hier op de hoek bij de italiaan haal en 15 min na vertrek op mn bord heb liggen
sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordt
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_72121889
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 15:44 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

Dat lukt mij echt nog niet Deeg is irritant spul man Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchen
De soort bloem maakt veel uit, ik heb laatst farina di gran tenero tipo "00"van de cecco geprobeerd en dat wou veel makkelijker uitrollen dan de normale bloem die ik anders gebruik.
De bloem is o.a. bij de jumbo te koop.
pi_72130836
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 16:10 schreef The_Hives het volgende:

[..]

sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordt
Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te maken
  woensdag 26 augustus 2009 @ 20:53:47 #71
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_72182533
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 03:25 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te maken
Kerel! Kom op man! Als je een keer een date hebt: chicks DIG zelfgemaakte pizza! En dan mislukt 'ie 'n keer, SO WHAT!?

Ik had altijd "pannenkoeken" als trademark, maar nu komen bedelen zelfs m'n ouders soms of ze bij me mogen komen eten. En of het dan wel effe pizza wordt.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_72230690
Ik heb mij gister ook weer even uitgeleefd. Omdat ik geen tijd had om het te laten rijzen had ik een pakje gekocht met bloem speciaal voor pizzadeeeg en tegen alle verwachtingen in was het harstikke goed te doen! Jam jam!
pi_72232450
Heb me ook maar zo'n bestron oventje gekocht. Die stenen iedere keer weer 3 kwartier in de over duurde me te lang. Resultaat valt me een klein beetje tegen, maar wat wil je voor 5 tientjes...
  vrijdag 28 augustus 2009 @ 15:35:04 #74
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_72232862
Zal de volgende keer een foto maken als ik op m'n siliconen bakplaat de bodem eerst even los voorbak...luchtig en knapperig zat ! OK een pizasteen zou nog beter worden, maar ik hoef nu alleen de oven maar voor te verwarmen, dat is soms ook wel handig...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_72266075
Ik gebruik voor het maken van deeg, bloem van de Lidl. Deze is goedkoop en erg fijn van structuur.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')