FOK!forum / Klaagbaak / Ik ben het zat! #2 Steun 2cv!
ASromawoensdag 29 april 2009 @ 23:58


Welkom in het ik ben het zat! Steun 2cv! Topic #2
deel 1 Ik ben het zat !

Het orginele verhaal uit topic #1
quote:
Ik ben het spuug- en spuugzat. Ik ben al hartpatŽnt en 31 december heb ik mij haast letterlijk kapot gefietst. Kwestie van 'we zijn er bijna' tegen jezelf zeggen, maar dan 28 keer ofzo. 1 januari zat ik in de auto en had al het idee dat er iets niet in orde was. Leek net alsof bij elke hobbel mijn hart heen en weer rammelde. Maarja, even een par dagen rust en dan komt het wel weer goed. Nee dus.

De maandag er op gewerkt (ik werk in de metaal), maar het volde niet goed. Dinsdag, woensdag en donderdag zo'n beetje hetzelfde, maar het werd elke dag wat erger. Vrijdag (9 januari) naar de huisarts, die stuurt me door naar het ziekenhuis, in het ziekenhuis alle trucendozen open getrokken alleen ze konden niet meer vinden dan te weinig zuurstof in mijn bloed dus maar weer terug naar huis.

De maandag er op rustig gewerkt en op een gegeven moment zelfs om een bureaufunctie gevraagd. Dat kon. maar op den duur werd ook dat teveel want soms moet je toch eens een beetje lopen om iets op te zoeken ofzo, en sinds zo'n beetje halverwege januari zit ik thuis op mijn luie reet.

Hele dag beetje Fokken, forummen en soms wat prutsen met de Lego. Autorijden vertrouw ik mezelf niet meer toe (voel me soms wat licht in het hoofd en ik merk dat ik soms wel erg diep na moet denken voor simpele dingen) dus ergens heen gaan gaat ook niet zo makkelijk. En hoewel ik mij over het algemeen prima kan vermaken met een computer + internet, begin ik het nu wel compleet zat te worden. Zeker omdat ik inmiddels al zo ver heen ben dat ik gewoon bekaf ben als ik alleen maar gedouched heb. Dan is het net alsof ik de hele dag zwaar werk heb verricht (tillen, sjouwen, rennen, vliegen, draven, dat soort gedoe).

Inmiddels heb ik al wat onderzoeken gehad (catheterisatie, inspanningstest, longfunctietest, 24-uurs ECG's en dat soort gedoe) en pas 21 april zie ik mijn cardioloog weer. En hoewel ik het niet zeker weet, vermoed ik dat die dan gaat zeggen wat er aan de hand is en wat er aan gaat gebeuren. En dat duurt lang. Bah.
Update
quote:
De cardioloog had goed en slecht nieuws.
Het slechte nieuws is dat mijn rechter boezem 'op' is. Die is volledig uitgerekt en er zit geen rek meer in. Daardoor wordt de elektrische prikkel die er voor zorgt dat mijn hart samen trekt om te pompen verstoord en krijg ik hartritmestoornissen. Ook kan mijn hart nu niet sneller pompen. Als ik mij inspan gaat mijn hartslag dus niet omhoog en krijgt mijn lichaam te weinig bloed en dus zuurstof. Daardoor word ik nu snel moe. Zowieso doet die boezem niet veel omdat vanaf die boezem een rechtstreekse verbinding loopt naar de longslagader. Echter, daar zitten geen kleppen is, dus het bloed kan zich niet 'afzetten'. Feitelijk pompt de rechter boezem dus voor Jan Joker.

Wat ze nu gaan doen is een andere omleiding aanleggen. Deze loopt vanaf de ader die het bloed naar de rechter boezem voert direct naar de longslagader. De omleiding zorgt er dus voor dat het bloed totaal niet meer in mijn rechter boezem en rechter kamer komt. De rechter boezem wordt ook geheel of gedeeltelijk weggehaald.

Na die operatie (dat is dan de 5e) is mijn hart behoorlijk door de mangel gehaald en zal er veel littekenweefsel op mijn hart zitten. Daarom stoppen ze er ook meteen een pacemaker in. Die pacemaker geeft een aantal pulsen per minuut aan het hart. Bij elke puls trekt het hart samen. De pacemaker regelt dus het kloppen van mijn hart. Die pacemaker is gelukkig in staat te merken dat ik inspanning lever en dat mijn hart vaker samen moet trekken.

Er is een kans van 4 a 5 procent dat ik tijdens de operatie de pijp uit ga en er is een kans van ongeveer 12 procent dat ik tijdens die operatie of het herstel er na de pijp uit ga.

Als ik het me goed herinner vindt die operatie over +/- 2 maanden plaats. Een afspraak daarvoor heb ik nog niet. Ik word dan een aantal weken opgenomen waarvan een aantal dagen op de intensive care. Nadat ik uit het ziekenhuis kom moet ik nog een aantal maanden revalideren.

Het goede nieuws is dat er verder geen slecht nieuws meer is.
2cv gaat binnekort op voor zijn 5e operatie, natuurlijk wensen wij hem allen sterkte met dit proces en we blijven het allen op de voet volgen!

Wil jij 2cv ook steunen, dan kun je de kaart hieronder via paint bewerken met je eigen persoonlijke boodschap! En daarna upload je hem via de bekende sites weer hier in het topic!Sterkte 2cv! Wij zijn het niet zat, we blijven je steunen! Succes! Geef niet op!Niznowoensdag 29 april 2009 @ 23:59
klasse OP
Mendeljevwoensdag 29 april 2009 @ 23:59
Beterschap en sterkte!
Olepwoensdag 29 april 2009 @ 23:59
Succes!
GGMMdonderdag 30 april 2009 @ 00:00
quote:
Op woensdag 29 april 2009 23:59 schreef Mendeljev het volgende:
Beterschap en sterkte!
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 00:01
TVP. Klein foutje in de OP: ik word niet 5 mei geopereerd. Ik ben nog niet in afwachting van de afspraak. Met de 5e bedoel ik de 5e operatie aan mijn hart

Iedereen die tot nog toe heeft bijgedragen: bedankt, echt ontzettend tof !

CasBdonderdag 30 april 2009 @ 00:01
Sterkte 2cv!
CantFazeMedonderdag 30 april 2009 @ 00:02
Sterkte.
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 00:03
Hoe vaker ik naar die OP kijk hoe breder de grijns om mijn smoel wordt
Dropdowndonderdag 30 april 2009 @ 00:03
He 2CV, je kent me niet ;o.

Maar toch wil ik je sterkte wensen! Je komt er wel goed doorheen hopen we allemaal .
Rasherdonderdag 30 april 2009 @ 00:05
Sterkte!
Asgarddonderdag 30 april 2009 @ 00:05
Wow heftig kerel.
Sterkte! Mijn steun heb je
ASromadonderdag 30 april 2009 @ 00:06
quote:
Op donderdag 30 april 2009 00:01 schreef 2cv het volgende:
TVP. Klein foutje in de OP: ik word niet 5 mei geopereerd. Ik ben nog niet in afwachting van de afspraak. Met de 5e bedoel ik de 5e operatie aan mijn hart

Iedereen die tot nog toe heeft bijgedragen: bedankt, echt ontzettend tof !

fixed
CantFazeMedonderdag 30 april 2009 @ 00:06
quote:
Op donderdag 30 april 2009 00:03 schreef 2cv het volgende:
Hoe vaker ik naar die OP kijk hoe breder de grijns om mijn smoel wordt
beertenderrrdonderdag 30 april 2009 @ 00:08
sterkte

misschien al eerder gestelde vraag, maar is een donor hart niet een optie?
EvanStonedonderdag 30 april 2009 @ 00:14
Goed topic, echt.
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 00:17
Iedereen bedankt voor alle sterktewensen en andere positieve berichten Het doet wel wat met me
quote:
Op donderdag 30 april 2009 00:08 schreef beertenderrr het volgende:
sterkte

misschien al eerder gestelde vraag, maar is een donor hart niet een optie?
Nee, want dan moet ik heel veel medicijnen slikken tegen afstoting. Dat kan je leven ook aardig vergallen. Zowieso liggen de donorharten niet voor het oprapen. Ik hoop dat ooit, in de toekomst, met gentherapie er een goed hart uit een paar stamcellen van mij gekweekt kan worden (mijn afwijking is niet genetisch bepaald voor zover ik weet) of dat ze een goed kunsthart uitvinden.
GizartFRLdonderdag 30 april 2009 @ 00:27
.....
Wist al dat het niet 100 punten was met je, maar zo'n zware operatie had ik niet gedacht.
Ken je buiten Fok niet, maar iemand die een Fryske flagge als avatar heeft en een passie heeft voor auto's kan nooit slecht zijn.
Tige folle betterskip winske.

( nee, mijn Frysk is niet al te best, maar bedoel het goed)
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 00:43
Mijn Frysk is ook diep triest hoor

Allen weer bedankt !
Susidonderdag 30 april 2009 @ 00:45
quote:
Op donderdag 30 april 2009 00:02 schreef CantFazeMe het volgende:
Sterkte.
Hymen_Copterdonderdag 30 april 2009 @ 00:56
quote:
Zowieso doet die boezem niet veel omdat vanaf die boezem een rechtstreekse verbinding loopt naar de longslagader. Echter, daar zitten geen kleppen is, dus het bloed kan zich niet 'afzetten'. Feitelijk pompt de rechter boezem dus voor Jan Joker.
Wat is nu precies het probleem met je rechterboezem, naast het feit dat er slechte imuplsgeleiding plaatsvindt? Want ontbreken er nu rechterhartkleppen, nu de rechterboezem in direct verband staat met de longslagader? Ik kan geen andere verbinding tussen de rechterboezem en de longslagader verzinnen, kan aan mij liggen

Igg Sterkte met alles
Seamdonderdag 30 april 2009 @ 01:05
Sterkte 2cv
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 01:26
quote:
Op donderdag 30 april 2009 00:56 schreef Hymen_Copter het volgende:

[..]

Wat is nu precies het probleem met je rechterboezem, naast het feit dat er slechte imuplsgeleiding plaatsvindt? Want ontbreken er nu rechterhartkleppen, nu de rechterboezem in direct verband staat met de longslagader? Ik kan geen andere verbinding tussen de rechterboezem en de longslagader verzinnen, kan aan mij liggen

Igg Sterkte met alles
Ik ben geboren met een hartklep die niet goed ontwikkeld was. Deze zit tussen mijn rechter boezem en rechter kamer. Hij zat dicht en wou niet open gaan. Tijdelijk hebben ze eerst buiten het hart wat omleidingen aangelegd (een alternatieve buis van Botalli) maar dat was een tijdelijke oplossing. Deze operaties vonden plaats in de eerste week van mijn leven. Mijn hart was toen ongeveer zo groot als een pingpongbal en dan is het erg moeilijk om rechtstreeks aan het hart iets te doen. Ook omdat toen (1982) de medische techniek nog niet zo ver was als nu.

Later (zo rond mijn 4e) hebben ze de alternatieve buis van Botalli verwijderd en een omleiding gemaakt van af mijn rechter boezem naar mijn longslagader. Mijn rechter kamer heeft zich niet meer kunnen herstellen. In die omleidingen zitten geen kleppen waardoor die rechter boezem feitelijk voor Jan Joker pompt. Nu is daardoor die boezem vergroot. Hij is als het ware opgeblazen als een ballon. Waardoor dat exact komt weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de longen ook (enigzins) bloed aanzuigen als je ademt. Echter, door die 'opgeblazen' rechter boezem werkt dat ook niet meer waardoor ik nog een stukje pompkracht in moet leveren. Door een rechtstreekse verbinding te maken van af de ader die voor de toevoer van bloed zorgt naar mijn rechter boezem naar mijn longslagader wordt dat weer hersteld.

Overigens, als ik nu op dit moment geboren zou worden met dezelfde hartafwijking dan zouden de doktoren een rechtstreekse verbinding maken vanaf de ader die voor de toevoer van bloed zorgt naar mijn rechter boezem naar mijn longslagader.
gebrokenglasdonderdag 30 april 2009 @ 10:04
Als je dit leest vraag je je werkelijk af waarom je je zo druk maakt of je nu 2.6% of 3.6% salarisverhoging krijgt bij het beoordelingsgesprek. Er zijn wel belangrijkere dingen.
maokdonderdag 30 april 2009 @ 11:24
Ow en ik steun je natuurlijk ook weer in dit topic.
Osrampdonderdag 30 april 2009 @ 11:33
Heel veel sterkte. Laat die doktoren goed voor je werken!
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 16:18
Weer bedankt voor ale steunbetuigingen etc. ! 't Gaat helemaal goed komen hoor. En zo niet, dan toch.

Vandaag even de vrijmarkt op geweest. Ik in de rolstoel, moeders duwde. Was wel leuk Alleen die rolstoel zit niet zo lekker. Zometeen maar en kussen er in doen en de plankjes voor de voeten omlaag.
LoudGirldonderdag 30 april 2009 @ 16:52
TVP
classpcdonderdag 30 april 2009 @ 17:03
Sterkte 2cv, ik zal zo evne painten

[ Bericht 4% gewijzigd door classpc op 30-04-2009 17:10:18 ]
Terechtplus1donderdag 30 april 2009 @ 17:47
Sterkte man.
freecelldonderdag 30 april 2009 @ 19:29
Hoi!
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 19:39
Hallo
Ascendancydonderdag 30 april 2009 @ 20:18
Die kaart is zo geweldig. Nog nooit zo'n positief KLB topic gezien ook.
Sterkte 2cv
Alexxxxxdonderdag 30 april 2009 @ 20:29
Aai over de chevrons op 2cv zijn bol
kyraaadonderdag 30 april 2009 @ 20:32
Sterkte
AlmightyArjendonderdag 30 april 2009 @ 20:44
Sterkte kerel.
RealZeusdonderdag 30 april 2009 @ 20:55
* vanaf hier 2cv ook weer sterkte wenst.
sander89donderdag 30 april 2009 @ 21:06
quote:
Op donderdag 30 april 2009 20:32 schreef kyraaa het volgende:
Sterkte
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 21:43
Bedankt voor alle positieve berichten weer !

Zojuist het grootste gedeelte van het spul voor Citromobiel ingepakt. Ik ben daarom aardig gesloopt, ondanks dat m'n ouders het merendeel van het fysieke werk gedaan hebben. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan dus niet gaan is geen optie. Gelukkig word ik opgehaald en zijn er mensen die mijn tent opzetten en mijn rolstoel duwen. Eten kauwen kan ik nog zelf
freecelldonderdag 30 april 2009 @ 21:47
quote:
Op donderdag 30 april 2009 21:43 schreef 2cv het volgende:
Bedankt voor alle positieve berichten weer !

Zojuist het grootste gedeelte van het spul voor Citromobiel ingepakt. Ik ben daarom aardig gesloopt, ondanks dat m'n ouders het merendeel van het fysieke werk gedaan hebben. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan dus niet gaan is geen optie. Gelukkig word ik opgehaald en zijn er mensen die mijn tent opzetten en mijn rolstoel duwen. Eten kauwen kan ik nog zelf
En anders uit een pakje! Zolang het nog maar tof is
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 22:29
Desnoods geen eten
Alexxxxxdonderdag 30 april 2009 @ 23:26
LHM-infuus!
Ascendancydonderdag 30 april 2009 @ 23:28
Ik vind dat we een date moeten regelen voor 2cv
gersdonderdag 30 april 2009 @ 23:29
Sterkte
Hounietdonderdag 30 april 2009 @ 23:30
Sterkte jongen.
2cvdonderdag 30 april 2009 @ 23:32
Bedankt voor de sterktewensen weer
quote:
Op donderdag 30 april 2009 23:26 schreef Alexxxxx het volgende:
LHM-infuus!
Minimale druk van 200 bar he ?
quote:
Op donderdag 30 april 2009 23:28 schreef Ascendancy het volgende:
Ik vind dat we een date moeten regelen voor 2cv
Ik doe al mee met de vleeskeuring joh
Hounietdonderdag 30 april 2009 @ 23:39
BluesRebeldonderdag 30 april 2009 @ 23:40
Liefde in de KLB.. het kan dus wel!

Succes bij de volgende operatie 2cv!
Richfieldvrijdag 1 mei 2009 @ 09:34
mozvrijdag 1 mei 2009 @ 10:30
Ik lig vanaf afgelopen maandag in het ziekenhuis voor een ritmestoornis die volledig nieuw voor me is... Maar als ik jou verhaal lees, is alles wat met mij gebeurt toch allemaal weer zo relatief...

Vanuit het ziekenhuis hier wens ik je veel sterkte
boem-dikkievrijdag 1 mei 2009 @ 10:33
Sterkte man!!
#ANONIEMvrijdag 1 mei 2009 @ 12:02
Citrofiel, beterschap!

groeten een VAG-man
2cvvrijdag 1 mei 2009 @ 12:32
Weer bedankt voor de sterktewensen en de paints !

Vandaag kreeg ik een brief van het ziekenhuis. Ik helemaal blij omdat er vast een afspraak in zat. Neehoor, het was 'slechts' een verslag van het gesprek wat ik laatst had. Ook fijn, maar ik wil nu eindelijk best wel eens weten wanneer ik geopereerd ga worden.
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 10:30 schreef moz het volgende:
Ik lig vanaf afgelopen maandag in het ziekenhuis voor een ritmestoornis die volledig nieuw voor me is... Maar als ik jou verhaal lees, is alles wat met mij gebeurt toch allemaal weer zo relatief...

Vanuit het ziekenhuis hier wens ik je veel sterkte
Lig je ook in het UMCG ? Zo ja: welke afdeling ? C2VA ? Ik hoop dat je er niet meer ligt als ik er kom (niet dat ik je niet tegen wil houden maar omdat je je thuis vast beter zal vermaken dan in het ziekenhuis) maar als je er dan nog wel ligt dan probeer ik wel even langs te komen.
2cvvrijdag 1 mei 2009 @ 13:54
Ik ga naar Citromobiel. Aju paraplu.
Acinonyxvrijdag 1 mei 2009 @ 14:01
wat moet je nou met 2 CV-ketels, TS jij egoÔst
poqpoqvrijdag 1 mei 2009 @ 14:07
sterkte
Niznovrijdag 1 mei 2009 @ 14:09
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 13:54 schreef 2cv het volgende:
Ik ga naar Citromobiel. Aju paraplu.
veel plezier!
Marunazaterdag 2 mei 2009 @ 09:23
nieuw steunpunt is geopend zie ik. Was ff een paar dagen weg.

gz met het eerste Klaagbank topic met een positief vervolg!

(PS wanneer is de FOK!Radio 2cv special? )
Mindstatemaandag 4 mei 2009 @ 01:24
Komt er ook een Real-Life Soap?
freecellmaandag 4 mei 2009 @ 07:48
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 13:54 schreef 2cv het volgende:
Ik ga naar Citromobiel. Aju paraplu.
Veel plezier!
Innisdemonmaandag 4 mei 2009 @ 09:44
quote:
Op donderdag 30 april 2009 00:27 schreef GizartFRL het volgende:
.....
Wist al dat het niet 100 punten was met je, maar zo'n zware operatie had ik niet gedacht.
Ken je buiten Fok niet, maar iemand die een Fryske flagge als avatar heeft en een passie heeft voor auto's kan nooit slecht zijn.
Goed gezegd, volkomen eensch
iFriesmaandag 4 mei 2009 @ 18:45
Vandaag de FokStok weggebracht - zelfs daar stond een beterschapswens op voor je 2cv!
2cvmaandag 4 mei 2009 @ 19:16
En ik ben weer terug. Bekaf, maar het was het waard. Ben alleen vergeten om op het terrein van Citromobiel (= veemarkthallen in Utrecht) mezelf met rolstoel en al achter een rijdende auto vast te houden.

Morgen naar de bedrijfsarts
quote:
Op maandag 4 mei 2009 18:45 schreef iFries het volgende:
Vandaag de FokStok weggebracht - zelfs daar stond een beterschapswens op voor je 2cv!
Tof ! Heb je een foto ?
Marunamaandag 4 mei 2009 @ 19:51
quote:
Op maandag 4 mei 2009 19:16 schreef 2cv het volgende:
Tof ! Heb je een foto ?
De FOK!stok ligt in Heerenveen 2cv, so get a ride!
moonmoviesmaandag 4 mei 2009 @ 20:03
nogmaals sterkte cv
Miracle_Drugmaandag 4 mei 2009 @ 20:13
Ik las je update een paar dagen voordat ik op vakantie ging. Ik schrok enorm en besloot een dag te wachten met te reageren. Maar een dag later was ik nog steeds geschrokken, want eerlijk gezegd herken ik steeds meer in je verhaal. En ineens moest ik op vakantie, pas vandaag had ik even tijd voor fok!. En was ik het topic kwijt
Het klinkt clichť (en ik val in herhalingen ) maar heel veel sterkte en succes, en ik hoop dat je snel weet waar je aan toe bent.

(dit is een verkapte TVP trouwens!)
iFriesmaandag 4 mei 2009 @ 20:49
quote:
Op maandag 4 mei 2009 19:16 schreef 2cv het volgende:
En ik ben weer terug. Bekaf, maar het was het waard. Ben alleen vergeten om op het terrein van Citromobiel (= veemarkthallen in Utrecht) mezelf met rolstoel en al achter een rijdende auto vast te houden.

Morgen naar de bedrijfsarts
[..]

Tof ! Heb je een foto ?
Nee, vergeten

Ik zal wel ff in het fokstoktopic oproepen dat ze er een foto van maken
2cvmaandag 4 mei 2009 @ 20:56
Gaarne !
freecellmaandag 4 mei 2009 @ 20:59
quote:
Op maandag 4 mei 2009 19:16 schreef 2cv het volgende:
En ik ben weer terug. Bekaf, maar het was het waard. Ben alleen vergeten om op het terrein van Citromobiel (= veemarkthallen in Utrecht) mezelf met rolstoel en al achter een rijdende auto vast te houden.

Morgen naar de bedrijfsarts
[..]

Tof ! Heb je een foto ?
Moet je daar serieus gewoon heen?
Rare lui
2cvmaandag 4 mei 2009 @ 21:02
Ja, waarom snap ik ook niet. Mijn vermoeden is dat ze morgen ook wel een afspraak willen maken voor de volgende keer. Ik ga ze op nette toon duidelijk maken dat de volgende keer er niet komt.
freecellmaandag 4 mei 2009 @ 21:27
quote:
Op maandag 4 mei 2009 21:02 schreef 2cv het volgende:
Ja, waarom snap ik ook niet. Mijn vermoeden is dat ze morgen ook wel een afspraak willen maken voor de volgende keer. Ik ga ze op nette toon duidelijk maken dat de volgende keer er niet komt.
Goed plan
Tommekemaandag 4 mei 2009 @ 21:49
Sterkte!
Hounietdinsdag 5 mei 2009 @ 17:03


!
kanovinniewoensdag 6 mei 2009 @ 08:09
Beterschap 2cv. Hopen dat je niet de pijp uitgaat tijdens of na de operatie
2cvwoensdag 6 mei 2009 @ 16:32
Gister naar de bedrijfsarts geweest. Ik had wat papiertjes van het ziekenhuis meegenomen met wat info omdat die man tot nog toe niets schriftelijks onder ogen heeft gehad waaruit blijkt dat het even niet helemaal gaat zoals zou moeten en in deze tijd alles op papier moet staan omdat het anders niet waar of niet gebeurd is. De bedrijfsarts is gelukkig wel een goeie gast dus de indicatiedatum voor de volgende afspraak staat op 1 januari 2010 en daar kan ik wel mee leven.
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 17:03 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]

!
Bedankt voor de foto + alle andere sterktewensen e.d. !
maokwoensdag 6 mei 2009 @ 16:40
Wat fijn dat je daar dus voorlopig ook vanaf bent.
swollywoodwoensdag 6 mei 2009 @ 16:51
Speciaal de Fok!stok in Haskerhorne neer laten leggen door mijn broertje, zodat je dat ding ook eens in real life kon bekijken, is ie er dezelfde avond al weer weg en ligt ie nu weer in Cuijk.
kanovinniewoensdag 6 mei 2009 @ 18:09
quote:
Op woensdag 6 mei 2009 16:32 schreef 2cv het volgende:
Gister naar de bedrijfsarts geweest. Ik had wat papiertjes van het ziekenhuis meegenomen met wat info omdat die man tot nog toe niets schriftelijks onder ogen heeft gehad waaruit blijkt dat het even niet helemaal gaat zoals zou moeten en in deze tijd alles op papier moet staan omdat het anders niet waar of niet gebeurd is. De bedrijfsarts is gelukkig wel een goeie gast dus de indicatiedatum voor de volgende afspraak staat op 1 januari 2010 en daar kan ik wel mee leven.
[..]

Bedankt voor de foto + alle andere sterktewensen e.d. !
Wow, das relaxt. Gaat het echt nog zo lang duren?
2cvwoensdag 6 mei 2009 @ 18:19
quote:
Op woensdag 6 mei 2009 18:09 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Wow, das relaxt. Gaat het echt nog zo lang duren?
Net een brief geopend waarin staat dat ik op 3 november weer langs 'mag' komen. Ik heb redelijk de neiging om er heen te bellen en ze de huid gigantisch vol te schelden. Maargoed, mijn humeur was dan ook ver beneden het nulpunt.
gebrokenglaswoensdag 6 mei 2009 @ 18:42
My God.... Word je dan pas geopereerd? Als dat zo is, zijn de wachtlijsten wel heel asociaal lang. Misschien anders uitwijken naar Belgie of Duitsland?
2cvwoensdag 6 mei 2009 @ 20:04
Nee, op 3 november moet ik weer naar de bedrijfsarts (iemand die mij absoluut niet kan helpen (neem ik die man niet kwalijk) maar waar ik wel naartoe moet). Wanneer ik geopereerd word is nog steeds niet bekend.
ASromawoensdag 6 mei 2009 @ 20:09
quote:
Op woensdag 6 mei 2009 20:04 schreef 2cv het volgende:
Nee, op 3 november moet ik weer naar de bedrijfsarts (iemand die mij absoluut niet kan helpen (neem ik die man niet kwalijk) maar waar ik wel naartoe moet). Wanneer ik geopereerd word is nog steeds niet bekend.
kan je niet aangegeven bij je baas dat je zodanig "verletst" bent dat het totaal geen zin heeft naar zo n arts te gaan? dat zullen ze toch wel begrijpen?...
2cvwoensdag 6 mei 2009 @ 20:14
Helaas heeft mijn baas hier weinig invloed op. Die heeft ook al aangegeven dat hij het onzin vindt.
mozdonderdag 7 mei 2009 @ 18:24
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 12:32 schreef 2cv het volgende:


Lig je ook in het UMCG ? Zo ja: welke afdeling ? C2VA ? Ik hoop dat je er niet meer ligt als ik er kom (niet dat ik je niet tegen wil houden maar omdat je je thuis vast beter zal vermaken dan in het ziekenhuis) maar als je er dan nog wel ligt dan probeer ik wel even langs te komen.
Ik lig in het Elizabeth in Tilburg... al anderhalve week. Maar het einde is in zicht.. volgende week krijg ik een pacemaker om mijn 'probleem' op te lossen. De volgende dag zou ik dan naar huis mogen.

Hier liggen diverse mensen bij te komen en te wachten op openhart operaties. Wat opvalt is dat er gewoon zo normaal over gedaan wordt. Dan spreek ik wel over een bypass operatie, maar daar moet je toch ook helemaal voor open.

Rare wereld, die cardiologie
Roflpantoffeldonderdag 7 mei 2009 @ 18:33
Dat poppetje links naast die vrouw met die grote tieten.
Roerkoningdonderdag 7 mei 2009 @ 19:10
2cvdonderdag 7 mei 2009 @ 19:16
Bedankt voor de goede wensen en de paint !
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 18:24 schreef moz het volgende:

[..]

Ik lig in het Elizabeth in Tilburg... al anderhalve week. Maar het einde is in zicht.. volgende week krijg ik een pacemaker om mijn 'probleem' op te lossen. De volgende dag zou ik dan naar huis mogen.

Hier liggen diverse mensen bij te komen en te wachten op openhart operaties. Wat opvalt is dat er gewoon zo normaal over gedaan wordt. Dan spreek ik wel over een bypass operatie, maar daar moet je toch ook helemaal voor open.

Rare wereld, die cardiologie
Als je er ervaring mee hebt wordt het min-of-meer normaal. En hoe moet je er anders over praten ? Weet je ook iets over pacemakers en electromagnetische velden ? Hoe dan ook veel sterkte gewenst !
2cvmaandag 11 mei 2009 @ 17:38
Ik heb mijn cardioloog gemaild waar mijn afspraak blijft. Tevens de personeelsvereniging van mijn werk gebeld. 6 juni hebben zij een uitje en voor mij hadden ze iets alternatiefs bedacht waarvoor ik moest bellen.
gebrokenglasmaandag 11 mei 2009 @ 17:48
Ja het duurt nogal inderdaad. Ergerlijk.
ASromamaandag 11 mei 2009 @ 18:09
quote:
Op maandag 11 mei 2009 17:38 schreef 2cv het volgende:
Ik heb mijn cardioloog gemaild waar mijn afspraak blijft. Tevens de personeelsvereniging van mijn werk gebeld. 6 juni hebben zij een uitje en voor mij hadden ze iets alternatiefs bedacht waarvoor ik moest bellen.
ben benieuwd wat dat alternatief is
2cvmaandag 11 mei 2009 @ 18:20
Foto's maken van de rest. Alleen het programma is (bewust) onduidelijk. Echter, je mag (als je meedoet aan het gewone programma) niet onder invloed zijn van drank, drugs of medicijnen, mag niet racen of wedstrijdjes houden en je moet je rijbewijs meenemen.
2cvdinsdag 12 mei 2009 @ 14:40
Ik heb gister mijn cardioloog gemaild en vandaag een antwoord ontvangen. Er is nog geen datum bekend, maar het wordt waarschijnlijk juni. Als ik eind mei nog geen afspraak ontvangen heb moet ik bellen.
ASromadinsdag 12 mei 2009 @ 16:11
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 14:40 schreef 2cv het volgende:
Ik heb gister mijn cardioloog gemaild en vandaag een antwoord ontvangen. Er is nog geen datum bekend, maar het wordt waarschijnlijk juni. Als ik eind mei nog geen afspraak ontvangen heb moet ik bellen.
ok nice in ieder geval "iets" duidelijker kun je voorlopig weer ff aan "iets" anders denken
2cvzaterdag 23 mei 2009 @ 16:42
Zojuist heb ik gelezen dat ik van het bestuur van Sleuteltje 11 (sleutelclub waar ik lid van ben) een jaarabonnement op de CitroExpert krijg omdat het even niet zo geweldig gaat. Helemaal super, ongeloofelijk bedankt ! ! !
iFrieszaterdag 23 mei 2009 @ 16:50
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 16:42 schreef 2cv het volgende:
Zojuist heb ik gelezen dat ik van het bestuur van Sleuteltje 11 (sleutelclub waar ik lid van ben) een jaarabonnement op de CitroExpert krijg omdat het even niet zo geweldig gaat. Helemaal super, ongeloofelijk bedankt ! ! !
Tof
freecellzaterdag 23 mei 2009 @ 17:01
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 16:42 schreef 2cv het volgende:
Zojuist heb ik gelezen dat ik van het bestuur van Sleuteltje 11 (sleutelclub waar ik lid van ben) een jaarabonnement op de CitroExpert krijg omdat het even niet zo geweldig gaat. Helemaal super, ongeloofelijk bedankt ! ! !
Dat is tof
ColdFeetzondag 24 mei 2009 @ 16:43
Juni? Dat is al best snel! Weet je al meer?
Marunazondag 24 mei 2009 @ 16:44
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 16:42 schreef 2cv het volgende:
Zojuist heb ik gelezen dat ik van het bestuur van Sleuteltje 11 (sleutelclub waar ik lid van ben) een jaarabonnement op de CitroExpert krijg omdat het even niet zo geweldig gaat. Helemaal super, ongeloofelijk bedankt ! ! !
Tof!
2cvzondag 24 mei 2009 @ 18:29
quote:
Op zondag 24 mei 2009 16:43 schreef ColdFeet het volgende:
Juni? Dat is al best snel! Weet je al meer?
Ik zit al sinds 21 april te wachten, dan is juni niet zo snel. Helaas weet ik verder weinig meer. Ik heb gemaild met mijn cardioloog. Als ik eind deze maand geen afspraak heb moet ik bellen. Er is nog steeds geen datum bekend, maar waarschijnlijk wordt het juni.
Titus-Pullozondag 24 mei 2009 @ 18:57
Wat nou als er iets gebeurt, wie vertelt het ons dan

Sterkte, kameraad
Acinonyxzondag 24 mei 2009 @ 19:03
met hart-en-ziel een topic in mekaar knutselen
ColdFeetzondag 24 mei 2009 @ 21:39
quote:
Op zondag 24 mei 2009 18:29 schreef 2cv het volgende:

[..]

Ik zit al sinds 21 april te wachten, dan is juni niet zo snel. Helaas weet ik verder weinig meer. Ik heb gemaild met mijn cardioloog. Als ik eind deze maand geen afspraak heb moet ik bellen. Er is nog steeds geen datum bekend, maar waarschijnlijk wordt het juni.
Nee, maar als het 24 mei is, lijkt juni ineens wel snel Echt spannend
2cvmaandag 25 mei 2009 @ 17:09
Vandaag eens gebeld met het ziekenhuis om te vragen of het al bekend is wanneer ik geopereerd word. Die blijkt gepland te staan voor a.s. vrijdag. Ik heb gevraagd of ik dan geen brief ofzo had moeten ontvangen. Dat schijnt dus niet zo te wezen. Ze bellen een dag voor de opname (dag van opname is donderdag) en that's it.

Ik had zelf verwacht dat ik een brief + nog een berg informatie zou krijgen. Dat kreeg ik ook toen ik een catheterisatie (sneetje in de lies, slang er in en in het hart wat meten enzo) kreeg en dat is een vrij lichte ingreep. Omdat ik verwachtte dat ik nog verdere informatie zou krijgen heb ik de lijst met vragen die ik heb (drie A4tjes) nog niet gemaild naar mijn cardioloog. Die informatie zou vast vragen beantwoorden maar ook oproepen, dus lijkt het mij logischer om die vragen pas na het ontvangen ervan op te sturen.

Inmiddels heb ik de vragen opgestuurd en ook gebeld zodat mijn cardioloog weet dat de vragen in zijn inbox liggen. Ik hoop voor hem dat hij mijn vragen op tijd kan beantwoorden anders gaat de operatie voorlopig niet door.
Marunamaandag 25 mei 2009 @ 17:15
quote:
Op maandag 25 mei 2009 17:09 schreef 2cv het volgende:
Vandaag eens gebeld met het ziekenhuis om te vragen of het al bekend is wanneer ik geopereerd word. Die blijkt gepland te staan voor a.s. vrijdag.
Lol! Dat is epic failure dat je dat nog niet weet als je het mij vraagt. Keep us updated 2cv!
swollywoodmaandag 25 mei 2009 @ 17:26
Dat is wel heel snel opeens, als je er niets van af weet.
Voor hetzelfde geld was je op vakantie geweest of zo.

Lijkt me logisch dat je eerst al je vragen beantwoord wilt zien vůůrdat je onder het mes gaat.
Vooral aangezien er een kans is dat je het niet meer na kunt vertellen.
2cvmaandag 25 mei 2009 @ 17:32
Epic failure van het ziekenhuis ja :kaz:
maokmaandag 25 mei 2009 @ 17:54
ahhhhh, dat is snel .

Jammer dat ik net dit weekend een weekend weg ben, als je dus weer visite kan ontvangen kan ik op zijn vroegst pas maandag avond of dinsdag langs komen.
hipy123maandag 25 mei 2009 @ 17:57
quote:
Op maandag 25 mei 2009 17:09 schreef 2cv het volgende:
Dat kreeg ik ook toen ik een catheterisatie (sneetje in de lies, slang er in en in het hart wat meten enzo) kreeg en dat is een vrij lichte ingreep.
Bedoel je hier mee een suprapubische katheter? ( katheter via buikwand )
Als dat zo is zal ik ff ten aller zeerste gaan overwegen of je dit wilt. Gaat het fout( en ze prikken in je darm ) Onder ga je de zwaarste operatie die er maar is. je komt aan de beademing en duurt laaange tijd voor je herstelt bent. een doorboorde darm geneest Heeel soms uit zichzelf.

als ik zo lees is jou hart al slecht dus lijkt me dit niet verstandig.

ja ik spreek uit ervaring. mijn moeder had de ziekte MS ( spierziekte ) en heeft z'n kathether gekregen. ze prikte mis in de darm en is 1 week later gestorven aan infectie in haar buikwand/darm etc omdat ze niet geopereerd kon worden...
LoudGirlmaandag 25 mei 2009 @ 18:03
quote:
Op maandag 25 mei 2009 17:57 schreef hipy123 het volgende:

[..]

Bedoel je hier mee een suprapubische katheter? ( katheter via buikwand )
Als dat zo is zal ik ff ten aller zeerste gaan overwegen of je dit wilt. Gaat het fout( en ze prikken in je darm ) Onder ga je de zwaarste operatie die er maar is. je komt aan de beademing en duurt laaange tijd voor je herstelt bent. een doorboorde darm geneest Heeel soms uit zichzelf.

als ik zo lees is jou hart al slecht dus lijkt me dit niet verstandig.

ja ik spreek uit ervaring. mijn moeder had de ziekte MS ( spierziekte ) en heeft z'n kathether gekregen. ze prikte mis in de darm en is 1 week later gestorven aan infectie in haar buikwand/darm etc omdat ze niet geopereerd kon worden...
Topic ff lezen?

@2cv: ik ben ook pas maandag terug. Ik vind het echt absurd dat ze zo nonchalant omgaan met de communicatie rond zo'n risicovolle operatie.
RedFever007maandag 25 mei 2009 @ 18:07
Godallejezus Wat een verhaal

Heel erg veel sterkte voor, tijdens en na de operatie !

(ook al ben ja dan een Fries )
Osrampmaandag 25 mei 2009 @ 19:16
Sterkte alvast voor vrijdag en veel moed, kracht en succes met de aanloop er naar toe. Mentaal is zoiets ws zwaarder dan fysiek.

Wat je vragen betreft is het mss zinvol om met je huisarts contact op te nemen. Die kan eventueel al wat dingen beantwoorden, maar kan er zeker spoed achter zetten bij de cardioloog. Als het in het ziekenhuis in onze stad was, dan weet ik zeker dat die vragen niet meer op tijd beantwoord worden. Het is bekend dat ze in dat ziekenhuis nu eenmaal ontzettend laks zijn, gelukkig zijn ze niet allemaal zo. Maar dat houdt in dat je omwegen moet bedenken. De huisarts heeft me zo al eens geholpen en die span ik zo wel eens voor mijn karretje. Van dokter naar dokter gaat eenmaal met voorrang.
2cvmaandag 25 mei 2009 @ 19:48
Ik heb besloten dat de operatie niet doorgaat tenzij al mijn vragen beantwoord zijn.
LoudGirlmaandag 25 mei 2009 @ 20:16
quote:
Op maandag 25 mei 2009 19:48 schreef 2cv het volgende:
Ik heb besloten dat de operatie niet doorgaat tenzij al mijn vragen beantwoord zijn.
That's the spirit
ColdFeetmaandag 25 mei 2009 @ 20:38
Ow mehn. Verstandig, maar wat balen, zeg!
gebrokenglasmaandag 25 mei 2009 @ 20:59
quote:
Op maandag 25 mei 2009 19:48 schreef 2cv het volgende:
Ik heb besloten dat de operatie niet doorgaat tenzij al mijn vragen beantwoord zijn.
Jawel, maar nu kom je weer onderaan de wachtlijst te staan, wat weer maaaanden kan gaan duren. Wil je dat wel c.q. kan je hart wel zo lang wachten?
2cvmaandag 25 mei 2009 @ 21:22
quote:
Op maandag 25 mei 2009 20:59 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Jawel, maar nu kom je weer onderaan de wachtlijst te staan, wat weer maaaanden kan gaan duren. Wil je dat wel c.q. kan je hart wel zo lang wachten?
Het is (nog) niet acuut, dus dat risico neem ik. Daarbij denk ik dat het voor hun een goede motivatie is om er voor te zorgen dat al mijn vragen beantwoord worden Toegegeven: wachten wil ik niet, maar zoals het nu gaat wil ik het ook niet.
Hounietmaandag 25 mei 2009 @ 22:09
Jezus cv .
Osrampmaandag 25 mei 2009 @ 22:22
Ik begrijp best dat je alle procedures, vooruitzichten en risico`s vooraf wil weten. Maar dat je van het niet tijdig krijgen van antwoorden het plaatsvinden van de operatie durft te laten afhangen vind ik wel een kwestie van lef. De doktoren weten toch wel hoe ze het het beste kunnen aanpakken? Dat jij pas later antwoord krijgt, daarvoor hoeft de operatie toch niet verplaatst te worden?
Uiteraard ken ik niet elk feit in je situatie, maar i zou het erg vinden als een eventuele vertraging extra complicaties oplevert.
freecellmaandag 25 mei 2009 @ 22:33
2CV wat stom
LoudGirlmaandag 25 mei 2009 @ 22:33
quote:
Op maandag 25 mei 2009 22:22 schreef Osramp het volgende:
Ik begrijp best dat je alle procedures, vooruitzichten en risico`s vooraf wil weten. Maar dat je van het niet tijdig krijgen van antwoorden het plaatsvinden van de operatie durft te laten afhangen vind ik wel een kwestie van lef. De doktoren weten toch wel hoe ze het het beste kunnen aanpakken? Dat jij pas later antwoord krijgt, daarvoor hoeft de operatie toch niet verplaatst te worden?
Uiteraard ken ik niet elk feit in je situatie, maar i zou het erg vinden als een eventuele vertraging extra complicaties oplevert.
Al eens gekeken naar het overlijdensrisico bij deze operatie? Dan wil je echt wel vantevoren antwoorden. En genoeg tijd om sommige mensen voor die tijd nog te zien en/of spreken. Stelletje malloten in het UMCG
2cvmaandag 25 mei 2009 @ 22:33
quote:
Op maandag 25 mei 2009 22:22 schreef Osramp het volgende:
Ik begrijp best dat je alle procedures, vooruitzichten en risico`s vooraf wil weten. Maar dat je van het niet tijdig krijgen van antwoorden het plaatsvinden van de operatie durft te laten afhangen vind ik wel een kwestie van lef. De doktoren weten toch wel hoe ze het het beste kunnen aanpakken? Dat jij pas later antwoord krijgt, daarvoor hoeft de operatie toch niet verplaatst te worden?
Uiteraard ken ik niet elk feit in je situatie, maar i zou het erg vinden als een eventuele vertraging extra complicaties oplevert.
De doktoren zullen alles prima weten. Maar het gaat om mij en ik wil het ook weten. Ik ga echt niet zo ver dat ik wil weten wat voor toetje ik op welke dag krijg, maar ik wil wel weten hoe ik er na de operatie bij lig. Ben ik dan aanspreekbaar ? Houden ze me 3 dagen kunstmatig in coma ? Enzovoorts, enzovoorts. Dat is ook wel handig bij bezoek. Leuk als er 20 man om je heen staan terwijl je al moe wordt van een rondzoemende vlieg (dit is natuurlijk zwaar overdreven).
2cvmaandag 25 mei 2009 @ 22:35
quote:
Op maandag 25 mei 2009 22:33 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Al eens gekeken naar het overlijdensrisico bij deze operatie? Dan wil je echt wel vantevoren antwoorden. En genoeg tijd om sommige mensen voor die tijd nog te zien en/of spreken. Stelletje malloten in het UMCG
Dat was (gelukkig) 1 van de eerste vragen die ik stelde. Het is dus ook niet dat ik totaal niets weet. Het risico van overlijden tijdens de operatie is 5%, het risico van overlijden tijdens OF na de operatie (in de herstelperiode dus) is 12%.
Osrampmaandag 25 mei 2009 @ 23:12
Uiteraard heb je recht om voldoende informatie tijdig te krijgen. Ik snap ook wel dat je liefst alles weet voordat er begonnen wordt. Maar ik ben alleen bang dat uitstel meer problemen oplevert dan antwoorden die te laat komen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Osramp op 25-05-2009 23:23:59 ]
2cvdinsdag 26 mei 2009 @ 12:58
Operatie gaat vrijdag niet door. De reden is dat ik nog ontzettend veel vragen heb waar ik en antwoord op wil hebben en die kunnen niet allemaal voor a.s. vrijdag beantwoord worden. Daarom krijg ik nog een afspraak met mijn cardioloog en de chirurg (tegelijkertijd) zodat al mijn vragen beantwoord worden.

Ik heb gister telefonisch tegen mijn cardioloog verteld dat als ik geen antwoorden heb ik de operatie dan niet door wil laten gaan. Echter, het is -volgens mijn cardioloog- niet bevorderlijk voor mijn genezingsproces als die vragen onbeantwoord blijven dus dat is al genoeg reden om de operatie vrijdag niet door te laten gaan.

Verder adviseert hij om niet te gaan lassen met een pacemaker in mijn lijf. Met andere woorden: ik kan een andere baan gaan zoeken
Titus-Pullodinsdag 26 mei 2009 @ 13:02
Niet lassen? waarom dat dan
Osrampdinsdag 26 mei 2009 @ 13:15
Dat van dat niet lassen snap ik ook niet. Vertel die man eens dat je de electrode/draad niet met je blote handen aanpakt.

Wel een sterk stuk van die cardioloog dat hij je vragen niet op tijd beantwoord en ook toegeeft dat het niet verantwoord is om met zoveel openstaande dingen te beginnen. Je zou toch mogen verwachten dat de man dan in elk geval de belangrijkste punten eruit zou halen.
Schandalig soms die doktoren, af en toe lijken het wel ambtenaren.
2cvdinsdag 26 mei 2009 @ 13:16
Pacemaker is een digitaal electrisch apparaat. Een lasapparaat produceert oner andere een sterk electromagnetisch veld. Electromagnetische velden kunnen electrische apparaten beinvloeden, onder andere de afstelling. Lassen en een pacemaker gaan dus niet samen.
Osrampdinsdag 26 mei 2009 @ 13:56
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 13:16 schreef 2cv het volgende:
Pacemaker is een digitaal electrisch apparaat. Een lasapparaat produceert oner andere een sterk electromagnetisch veld. Electromagnetische velden kunnen electrische apparaten beinvloeden, onder andere de afstelling. Lassen en een pacemaker gaan dus niet samen.
Ik kende de theorie achter beide apparaten wel, maar dat een pacemaker nog steeds zo gevoelig is wist ik weer niet.
Maar je werkgever is je best wel ter wille geloof ik? Wat ik er hier van lees dan tenminste. Misschien willen ze wel meewerken om je in een andere functie te zetten. Scholing voor een andere functie kunnen ze zeker van de belastingen aftrekken. Maar zeker geen fijn gevoel, ik neem aan dat je nu een baan hebt waar je je happy in voelt, dan te moeten veranderen is helemaal vervelend.
2cvdinsdag 26 mei 2009 @ 14:28
Er is binnen dat bedrijf niet zoveel werk waarbij ik niet in de buurt ben van en lasapparaat
maokdinsdag 26 mei 2009 @ 15:15
Jammer dat je dus ook niet meer kan hobby lassen. Maar waarschijnlijk heb je wel genoeg mensen in je omgeving die je wel willen helpen met je eendje.

Heb je al een afspraak gemaakt voor het gesprek of moet dat ook nog ingepland worden?
2cvdinsdag 26 mei 2009 @ 15:19
Het is niet alleen mijn Eend, het is ook mijn beroep, datgene waarvoor ik opgeleid ben. En dat valt dan voor een groot gedeelte weg. Daarbij vrees ik dat ik niet meer kan werken waar ik nu werk en ik heb het daar bijzonder goed naar mijn zin. Dus dat is ook een flinke domper. Misschien valt het uiteindelijk wel mee, maar dat verwacht ik niet.

Overigens, dat ik niet meer kan lassen aan mijn Eend is nog wel het minste waar ik over in zit eigenlijk. Dat komt o.a. omdat mijn Eend morgenavond naar een lasser gaat om alle gaten dicht te laten lassen.
Marunadinsdag 26 mei 2009 @ 15:22
Als iedereen me nu eens een euro zou overmaken, dan breng ik 2cv een fruitmandje dit weekend ik moet toch naar friesland!
vc2dinsdag 26 mei 2009 @ 15:40
Waar moet ik het geld naar over maken ?
kanovinniedinsdag 26 mei 2009 @ 15:42
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 15:22 schreef Maruna het volgende:
Als iedereen me nu eens een euro zou overmaken, dan breng ik 2cv een fruitmandje dit weekend ik moet toch naar friesland!
subtiel gepost
Osrampdinsdag 26 mei 2009 @ 15:55
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 14:28 schreef 2cv het volgende:
Er is binnen dat bedrijf niet zoveel werk waarbij ik niet in de buurt ben van en lasapparaat
Ook niks als planner/werkvoorbereider? Of hoofd gereedschapsuitleen of dergelijke. Voor een bedrijf is het vaak financieel aantrekkelijk om zoiets te doen.
Marunadinsdag 26 mei 2009 @ 16:13
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 15:40 schreef vc2 het volgende:
Waar moet ik het geld naar over maken ?
slechte kloon, 2cv
Marunadinsdag 26 mei 2009 @ 16:32
Als 2CV het ziet zitten dat ik langs kom, dan mag ie dat wel even laten weten PM ofzo, dan kijken we wat we kunnen doen
2cvdinsdag 26 mei 2009 @ 16:43
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 15:55 schreef Osramp het volgende:

[..]

Ook niks als planner/werkvoorbereider? Of hoofd gereedschapsuitleen of dergelijke. Voor een bedrijf is het vaak financieel aantrekkelijk om zoiets te doen.
Ik ben geen kantoorfiguur. Bah !
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 16:32 schreef Maruna het volgende:
Als 2CV het ziet zitten dat ik langs kom, dan mag ie dat wel even laten weten PM ofzo, dan kijken we wat we kunnen doen
Je bent welkom !
Osrampdinsdag 26 mei 2009 @ 16:51
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 16:43 schreef 2cv het volgende:
Ik ben geen kantoorfiguur. Bah !
Okee, tis maar een idee. Maar als je niet in de werkplaats kunt blijven, maar wel bij het bedrijf dan zou het een oplossing kunnen zijn.
2cvdinsdag 26 mei 2009 @ 17:28
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 16:51 schreef Osramp het volgende:

[..]

Okee, tis maar een idee. Maar als je niet in de werkplaats kunt blijven, maar wel bij het bedrijf dan zou het een oplossing kunnen zijn.
Het is ook absoluut een idee, maar ik moet er niet aan denken om eerlijk te zijn. het magazijn is misschien een optie, maar nog steeds niet practisch. Deels door gebrek aan kennis
Marunadinsdag 26 mei 2009 @ 17:47
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 16:43 schreef 2cv het volgende:
Je bent welkom !
Nice!

Mensen die mee willen doen met een fruitmantje -> PM me maar even, heb al 1 pm-er binnen
Osrampdinsdag 26 mei 2009 @ 18:08
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 17:28 schreef 2cv het volgende:
Deels door gebrek aan kennis
Dat valt altijd te leren. Maar ik weet hoe het is om noodgedwongen van baan te moeten veranderen. Heus niet leuk.
swarmahoerdinsdag 26 mei 2009 @ 18:47
hej 2cv, sterkte! moet die stok nog een keer je richting op of ben je niet in staat dat ding een schop te geven ?
swarmahoerdinsdag 26 mei 2009 @ 18:47
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 17:47 schreef Maruna het volgende:

[..]

Nice!

Mensen die mee willen doen met een fruitmantje -> PM me maar even, heb al 1 pm-er binnen
pm mij ook maar
Marunawoensdag 27 mei 2009 @ 07:24
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 18:47 schreef swarmahoer het volgende:

[..]

pm mij ook maar
je kunt niet lezen swarma maar toch

als er nog meer mensen zijn die mee doen met een fruitmandje, stuur mij maar even een PM
2cvwoensdag 27 mei 2009 @ 14:50
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 18:47 schreef swarmahoer het volgende:
hej 2cv, sterkte! moet die stok nog een keer je richting op of ben je niet in staat dat ding een schop te geven ?
Stuur maar deze kant op. Ik brei er wel een mouw aan.
2cvwoensdag 27 mei 2009 @ 14:51
Ik heb gister besloten dat ik mijn baan niet op ga geven. Ik blijf lassen. Ik ga mij niet aan meer gevaar blootstellen dan dat ik tot nog toe gedaan heb, maar ik ga een oplossing zoeken voor die straling. Een kooi van Farraday bijvoorbeeld.
swarmahoerwoensdag 27 mei 2009 @ 14:54
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 14:50 schreef 2cv het volgende:

[..]

Stuur maar deze kant op. Ik brei er wel een mouw aan.
en ''jouw'' stok?
2cvwoensdag 27 mei 2009 @ 14:59
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 14:54 schreef swarmahoer het volgende:

[..]

en ''jouw'' stok?
Oh, ik dacht dat je het daar over had, dat heb ik dus niet goed gelezen
swarmahoerwoensdag 27 mei 2009 @ 15:01
ah ok, dus jouw stok wil je iig ontvangen om te kijken wat er mee gebeuren kan
vind je het leuk om de nieuwe versie ook nog een keer te verplaatsen of is dat niet mogelijk
Marunawoensdag 27 mei 2009 @ 15:03
Waar is 'De Stok' atm? als ik toch richting 2cv ga, kan ik 'm net zo goed meenemen
2cvwoensdag 27 mei 2009 @ 15:11
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:01 schreef swarmahoer het volgende:
ah ok, dus jouw stok wil je iig ontvangen om te kijken wat er mee gebeuren kan
vind je het leuk om de nieuwe versie ook nog een keer te verplaatsen of is dat niet mogelijk
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar als het ding hier in de buurt zit ga ik toch zeker een poging ondernemen. Reken dan alleen niet op een megagrote verplaatsing
Osrampwoensdag 27 mei 2009 @ 15:13
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 14:51 schreef 2cv het volgende:
Ik heb gister besloten dat ik mijn baan niet op ga geven. Ik blijf lassen.
In eerste instantie was ik wel verrast dat lassen een risico zou inhouden. Zelf ben ik van oorsprong elektriciŽn en had ooit een collega die er ook een(pm) had. Die werkte veel aan grote (>1MW) generatoren en hoogspanning (tot 500kV) en dat is ook een EM stralingsbron.

Ik heb wel wat info gevonden.
En hier is nog meer te vinden.
Een advies is om met minder dan 130A te lassen en dat staat op de eerste plaats. Zou misschien kunnen dat dat het belangrijkste is en 130A is voor lichter werk wel vaak genoeg.

Maar in die brochure wordt wel info gegeven hoe je de risico's bij lassen zo klein mogelijk kunt houden. Wel moet je je dokter raadplegen adviseren ze, maar die speelt dus op zeker. Logisch.
LoudGirlwoensdag 27 mei 2009 @ 15:17
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 14:51 schreef 2cv het volgende:
Ik heb gister besloten dat ik mijn baan niet op ga geven. Ik blijf lassen. Ik ga mij niet aan meer gevaar blootstellen dan dat ik tot nog toe gedaan heb, maar ik ga een oplossing zoeken voor die straling. Een kooi van Farraday bijvoorbeeld.
Wat is dat precies en hoe wil je dat gaan doen?
swarmahoerwoensdag 27 mei 2009 @ 15:20
de 2cv stok ligt in oss bij iemand in de garage, en de nieuwe ligt in zeeland
Osrampwoensdag 27 mei 2009 @ 15:25
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:17 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Wat is dat precies en hoe wil je dat gaan doen?
Een kooi van Faraday schermt elektromagnetische velden af. Daarmee zou je dus veilig kunnen werken.
Probleem is alleen dat je dan:
- Een soort maliŽnkolder over je hele lichaam moet trekken
- Geaard moet zijn
- Niet weet welke golflengte het lassen genereert, dus je weet de maaswijdte van de kooi niet.
Maar dat zijn mijn gedachten die komen bovendrijven. Wil niet zeggen dat ik het een dom idee vind of onhaalbaar acht. Mooi dat je je toch met de veranderingen aanpast.
Marunawoensdag 27 mei 2009 @ 15:25
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:20 schreef swarmahoer het volgende:
de 2cv stok ligt in oss
spijtig niet echt op mijn weg richting het noorden
swarmahoerwoensdag 27 mei 2009 @ 15:27
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:25 schreef Maruna het volgende:

[..]

spijtig niet echt op mijn weg richting het noorden
waar kom jij vandaan dan
teiganwoensdag 27 mei 2009 @ 15:39
Hm, had je al even niet meer gezien 2cv, en kom nu dit topic tegen..

Jammer dat het na het meefietsen ineens zoveel minder is gegaan joh, en wat een ellende nu.... Sterkte...
2cvwoensdag 27 mei 2009 @ 15:50
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:13 schreef Osramp het volgende:

[..]

In eerste instantie was ik wel verrast dat lassen een risico zou inhouden. Zelf ben ik van oorsprong elektriciŽn en had ooit een collega die er ook een(pm) had. Die werkte veel aan grote (>1MW) generatoren en hoogspanning (tot 500kV) en dat is ook een EM stralingsbron.

Ik heb wel wat info gevonden.
En hier is nog meer te vinden.
Een advies is om met minder dan 130A te lassen en dat staat op de eerste plaats. Zou misschien kunnen dat dat het belangrijkste is en 130A is voor lichter werk wel vaak genoeg.

Maar in die brochure wordt wel info gegeven hoe je de risico's bij lassen zo klein mogelijk kunt houden. Wel moet je je dokter raadplegen adviseren ze, maar die speelt dus op zeker. Logisch.
Dat is info waar ik iets aan heb. Super bedankt !
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:17 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Wat is dat precies en hoe wil je dat gaan doen?
Een kooi van Farraday houdt bepaalde straling tegen. JE zou kunnen zeggen dat het een beetje werkt als een bliksemafleider. En hoe ik dat wil doen is heel simpel: een metalen kast om elk lasapparaat heen.

quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:25 schreef Osramp het volgende:

[..]

Een kooi van Faraday schermt elektromagnetische velden af. Daarmee zou je dus veilig kunnen werken.
Probleem is alleen dat je dan:
- Een soort maliŽnkolder over je hele lichaam moet trekken
- Geaard moet zijn
- Niet weet welke golflengte het lassen genereert, dus je weet de maaswijdte van de kooi niet.
Maar dat zijn mijn gedachten die komen bovendrijven. Wil niet zeggen dat ik het een dom idee vind of onhaalbaar acht. Mooi dat je je toch met de veranderingen aanpast.
Zelf was ik van plan om alle lasapparaten in een kooi van Farraday te plaatsen
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:39 schreef teigan het volgende:
Hm, had je al even niet meer gezien 2cv, en kom nu dit topic tegen..

Jammer dat het na het meefietsen ineens zoveel minder is gegaan joh, en wat een ellende nu.... Sterkte...
Dankje. Het zat er al wat aan te komen hoor, maar dat het zo zou gaan had ik ook niet verwacht.
Osrampwoensdag 27 mei 2009 @ 16:43
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:50 schreef 2cv het volgende:
Dat is info waar ik iets aan heb. Super bedankt !
Graag gedaan, fijn dat je er iets aan hebt. De eerste info was van Medtronic, maar er zijn meerdere fabrikanten van pacemakers.
Ik heb ook info gevonden van St.Jude, zie hier en hier en hier ook nog algemenere info.
St. Jude roept maar even dat veel van de mensen die hun apparatuur gebruiken, vaak lassen. Er is geen enkel probleem gerapporteerd schrijven ze zelf neer. Ze geven alleen gťťn garantie dat je nooit of te nimmer last zult hebben van het lassen!! Indekken noemen we dat.
Ze raden verder aan om niet met meer dan 400A te lassen, en dat is toch best veel. Dan moet je het meeste werk gewoon kunnen blijven doen.
Voorzorgsmaatregelen zijn uiteraard nodig en je zult moeten achterhalen welk merk/type je geimplanteerd krijgt.

Misschien kon het nog wel eens meevallen. Maar ik begrijp de cardioloog wel. Die wil op nummer zeker spelen en geeft je de informatie waardoor er nooit problemen zullen ontstaan.

Op pacemakerdragers.nl staat ook wel een posting die beantwoord is: http://www.pacemakerdrage(...)/269.html?1239869478 (ander subforum als waar jij je vraag hebt geplaatst)
Osrampwoensdag 27 mei 2009 @ 17:04
Hier een beetje info van een Amerikaanse bond voor lassers. Daarin zetten ze dat je je arts moet informeren dat lassen je beroep is en dat er dan evt een pacemaker gekozen kan worden die minder gevoelig is!

Probeer anders ook je werkgever in te schakelen. Laat hen informatie opvragen bij de leverancier van lasapparaten. Niemand zal het eventuele risico helemaal teniet doen, maar je ziet al verschil van dag en nacht tussen fabrikanten van pacemakers. De een zegt max 60-100A en de ander roept dat er niks aan de hand is als je maar onder de 400A blijft.
Maar een Esab, Lorch of Smit moeten toch wel enige ervaring ermee hebben denk ik toch zo.

Daarbij denk ik wel dat je niet op de gebruikelijke manier verder kunt met je werk. Maar met wat aanpassingen en voorzorgsmaatregelen kun je misschien gewoon je gebruikelijke werk blijven doen.
Ik ben overigens geen dokter of zo en ik bezit op dit gebied geen autoriteit om bindende uitspraken te doen. Ik ben alleen vrij handig met google en vond snel steekhoudende informatie.
2cvwoensdag 27 mei 2009 @ 17:06
Bedankt voor de info. Nu heb ik haast, ik ga het op een later moment eens goed doorlezen.
hipy123woensdag 27 mei 2009 @ 17:14
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 17:04 schreef Osramp het volgende:
Hier een beetje info van een Amerikaanse bond voor lassers. Daarin zetten ze dat je je arts moet informeren dat lassen je beroep is en dat er dan evt een pacemaker gekozen kan worden die minder gevoelig is!

Probeer anders ook je werkgever in te schakelen. Laat hen informatie opvragen bij de leverancier van lasapparaten. Niemand zal het eventuele risico helemaal teniet doen, maar je ziet al verschil van dag en nacht tussen fabrikanten van pacemakers. De een zegt max 60-100A en de ander roept dat er niks aan de hand is als je maar onder de 400A blijft.
Maar een Esab, Lorch of Smit moeten toch wel enige ervaring ermee hebben denk ik toch zo.

Daarbij denk ik wel dat je niet op de gebruikelijke manier verder kunt met je werk. Maar met wat aanpassingen en voorzorgsmaatregelen kun je misschien gewoon je gebruikelijke werk blijven doen.
Ik ben overigens geen dokter of zo en ik bezit op dit gebied geen autoriteit om bindende uitspraken te doen. Ik ben alleen vrij handig met google en vond snel steekhoudende informatie.
ben ik nou gek maar is lassen niet 20A
Osrampwoensdag 27 mei 2009 @ 17:19
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 17:14 schreef hipy123 het volgende:

[..]

ben ik nou gek maar is lassen niet 20A
Aan de voedingszijde wel, dus waar de netstroom (230/400Volt) in het apparaat komt, daar heb je wel ongeveer stromen van/tot 20A.
Op de plek waar gelast wordt (op het werkstuk dus), las je al snel met 100A voor de wat kleinere dingen. Constructies en zware dingen worden met nog hogere stromen gelast en de stroom door de electrode kan dan best tot 400A of hoger oplopen.
kanovinniewoensdag 27 mei 2009 @ 18:56
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 17:14 schreef hipy123 het volgende:

[..]

ben ik nou gek maar is lassen niet 20A
nope, 4,5 volt, en 70 tot 180 ampere.
volgens mij dan, ik ben een werktuigbouwkunde die niet heel er g goed kan lassen
maokwoensdag 27 mei 2009 @ 21:08
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 15:11 schreef 2cv het volgende:

[..]

Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar als het ding hier in de buurt zit ga ik toch zeker een poging ondernemen. Reken dan alleen niet op een megagrote verplaatsing
Ik wil je wel vervoeren dan. Dan hoef jij alleen maar in de auto te zitten.
2cvdonderdag 28 mei 2009 @ 18:21
Ik weet inmiddels van mijn cardioloog dat als mijn pacemaker beÔnvloed wordt door het lassen dat dan het programma verandert. Het is dus niet een kwestie van lasapparaat uitzetten en/of weglopen. De risico's zijn daardoor nog wat groter dan wanneer het gewoon een kwestie zou zijn van weglopen/lasapparaat uitzetten.
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 21:08 schreef maok het volgende:

[..]

Ik wil je wel vervoeren dan. Dan hoef jij alleen maar in de auto te zitten.
Je bent super !

Overigens gaat het nu wel iets beter dan in het weekend van Citromobiel. Al werkt mijn verkoudheid daar niet aan mee
Marunadonderdag 28 mei 2009 @ 18:28
Laatste kans om in te springen voor het Fruitmandje! PM mij, heb al wat giften binnen, dat wordt een behoorlijke vreetpartij 2cv!
Osrampdonderdag 28 mei 2009 @ 18:29
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:21 schreef 2cv het volgende:
Ik weet inmiddels van mijn cardioloog dat als mijn pacemaker beÔnvloed wordt door het lassen dat dan het programma verandert. Het is dus niet een kwestie van lasapparaat uitzetten en/of weglopen. De risico's zijn daardoor nog wat groter dan wanneer het gewoon een kwestie zou zijn van weglopen/lasapparaat uitzetten.
Oei, dat is weer heel anders als in de info staat die ik gevonden heb. Niet dat daar staat dat het zonder risico is, maar ook weer niet zo'n groot probleem.
2cvzaterdag 30 mei 2009 @ 17:46
Vandaag is Maruna langs geweest om de fruitmand te brengen. Dat was gezellig en die fruitmand is tof ! Iedereen bedankt ! Helemaal super

De druiven zijn inmiddels op Die waren overigens heerlijk
Marunazaterdag 30 mei 2009 @ 17:54
Hey 2cv, ik ben ondertussen weer thuis aangekomen. 'T was gezellig!
Marunazaterdag 30 mei 2009 @ 18:08
btw, de fruitmand werd u aangeboden door het FOK!2cv-ondersteuningsfront:
Welgetekend door:
Maruna
Richfield
Swarmahoer
LoudGirl
Coldfeet
2cvzaterdag 30 mei 2009 @ 18:09
Tof
2cvzaterdag 30 mei 2009 @ 18:49
Maruna, Richfield, Swarmahoer, LoudGirl en Coldfeet, bedankt ! Het is echt een super fruitmand De walnoten zijn nu ook al 'verdwenen'
swarmahoerzondag 31 mei 2009 @ 01:34
graag gedaan, hoop dat je snel weer aan de beterende hand bent
2cvdinsdag 2 juni 2009 @ 13:00
Ik werd vanmorgen om +/- 07:00u. wakker met een fijne hartritmestoornis. Ik heb me maar weer omgedraaid. Dat hielp niet, een paar uur later is die hartritmestoornis er nog steeds. Morgen maar even naar de dokter ofzo. Belangrijke zaken eerst, mijn collega komt me zometeen ophalen om aan Criezel te prutsen (nieuwe koppeling).

Overigens, het fruit smaakt heel erg goed
kanovinniedinsdag 2 juni 2009 @ 13:21
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 13:00 schreef 2cv het volgende:
Ik werd vanmorgen om +/- 07:00u. wakker met een fijne hartritmestoornis. Ik heb me maar weer omgedraaid. Dat hielp niet, een paar uur later is die hartritmestoornis er nog steeds. Morgen maar even naar de dokter ofzo. Belangrijke zaken eerst, mijn collega komt me zometeen ophalen om aan Criezel te prutsen (nieuwe koppeling).

Overigens, het fruit smaakt heel erg goed
Veel prutsplezier
Marunadinsdag 2 juni 2009 @ 16:36
quote:
Op dinsdag 2 juni 2009 13:00 schreef 2cv het volgende:
Ik werd vanmorgen om +/- 07:00u. wakker met een fijne hartritmestoornis. Ik heb me maar weer omgedraaid. Dat hielp niet, een paar uur later is die hartritmestoornis er nog steeds. Morgen maar even naar de dokter ofzo. Belangrijke zaken eerst, mijn collega komt me zometeen ophalen om aan Criezel te prutsen (nieuwe koppeling).

Overigens, het fruit smaakt heel erg goed
Das geen best nieuws, doe rustig aan met jezelf en je Criezel
geniet van de ananas
2cvdinsdag 2 juni 2009 @ 19:21
En weer terug. Hart bonkt nog steeds als een gek Echter, ik heb wel lol gehad. Morgen maar eens naar de dokter.

Ananas was bijzonder lekker !
sander89dinsdag 2 juni 2009 @ 20:32
Je lijkt er wel rustig onder ondanks je hart te keer gaat, zou ik niet kunnen.

Ik zou dan meteen denken dat ik in levensgevaar ben.
2cvdinsdag 2 juni 2009 @ 20:43
Gewenning
2cvwoensdag 3 juni 2009 @ 10:18
Ik had vanmorgen alles geregeld om naar het ziekenhuis te gaan, begint mijn hart weer normaal te kloppen. Ik zou naar de huisarts voor alleen een brief (die lag klaar) zodat ik gelijk door naar het ziekenhuis kon, maar die huisarts heb ik maar even naar m'n hart laten luisteren. Hartslag was netjes 60 en regelmatig en dat is voor mij prima en perfect normaal. Dus maar niet naar het ziekenhuis. Klotehart.
Niznowoensdag 3 juni 2009 @ 10:20
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 10:18 schreef 2cv het volgende:
Ik had vanmorgen alles geregeld om naar het ziekenhuis te gaan, begint mijn hart weer normaal te kloppen. Ik zou naar de huisarts voor alleen een brief (die lag klaar) zodat ik gelijk door naar het ziekenhuis kon, maar die huisarts heb ik maar even naar m'n hart laten luisteren. Hartslag was netjes 60 en regelmatig en dat is voor mij prima en perfect normaal. Dus maar niet naar het ziekenhuis. Klotehart.
Dan toch de volgende keer maar meteen de dag heen dat je het probleem hebt
2cvwoensdag 3 juni 2009 @ 10:39
Misschien. Ik wil het eerst de tijd gunnen om zelf te herstellen. Anders zit ik er elke week wel een keer.
Hounietwoensdag 3 juni 2009 @ 10:53
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:28 schreef Maruna het volgende:
Laatste kans om in te springen voor het Fruitmandje! PM mij, heb al wat giften binnen, dat wordt een behoorlijke vreetpartij 2cv!
Stik ik lees het nu pas .

Leuke mand . Puik gedaan.
Osrampwoensdag 3 juni 2009 @ 11:29
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 10:18 schreef 2cv het volgende:
Ik had vanmorgen alles geregeld om naar het ziekenhuis te gaan, begint mijn hart weer normaal te kloppen. Ik zou naar de huisarts voor alleen een brief (die lag klaar) zodat ik gelijk door naar het ziekenhuis kon.
Wat gek! In de tijd dat ik nog vaste klant was bij de oncoloog, ben ik eens halsoverkop naar het ziekenhuis gegaan met een probleem. Hoewel, halsoverkop, gebeld voor een afspraak en kon de andere ochtend op spreekuur komen. Huisarts had ik daar niet in nodig.

Maar fijn dat je nu weer een rustig gevoel hebt
Marunawoensdag 3 juni 2009 @ 16:15
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 10:53 schreef Houniet het volgende:

[..]

Stik ik lees het nu pas .

Leuke mand . Puik gedaan.
Houd jezelf aanbevolen voor het Fruitmandje als 2cv wordt opgenomen
2cvdonderdag 4 juni 2009 @ 16:17
Door dat gedonder van gister heb ik vandaag een beetje (ahum) uitgeslapen. Blijkt dat terwijl ik sliep LoudGirl aan de deur stond. Mijn vader was wel wakker en thuis, maar die heeft mij ook niet even wakker gemaakt ofzo
Marunadonderdag 4 juni 2009 @ 16:21
das jammer
Zet maar in de openingspost dat het bezoekuur begint om 13:00 uur
kanovinniedonderdag 4 juni 2009 @ 16:22
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 16:17 schreef 2cv het volgende:
Door dat gedonder van gister heb ik vandaag een beetje (ahum) uitgeslapen. Blijkt dat terwijl ik sliep LoudGirl aan de deur stond. Mijn vader was wel wakker en thuis, maar die heeft mij ook niet even wakker gemaakt ofzo
LoudGirl? wie is dat? de FOK! masseuse/stripster die we hebben ingehuurt?
2cvdonderdag 4 juni 2009 @ 16:34
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 16:21 schreef Maruna het volgende:
das jammer
Zet maar in de openingspost dat het bezoekuur begint om 13:00 uur
Toen sliep ik nog
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 16:22 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

LoudGirl? wie is dat? de FOK! masseuse/stripster die we hebben ingehuurt?
Eh ... Nee
2cvdonderdag 4 juni 2009 @ 18:49
Moeder: "Klopt je hart nog goed"
Ik: "Jahoor, maar daar wordt binnenkort iets aan gedaan"
Moeder: " "
Ik: " "

[ Bericht 32% gewijzigd door 2cv op 04-06-2009 20:07:48 (Verkeerde smilie.) ]
maokdonderdag 4 juni 2009 @ 18:55
Heb je een broertje of zusje gekregen
2cvdonderdag 4 juni 2009 @ 19:51
Alexxxxxdonderdag 4 juni 2009 @ 19:53
Je moeder is bevallen van een baby, zeg je net...

---> zwangerschapssmilie.
2cvdonderdag 4 juni 2009 @ 20:06
2cvdonderdag 4 juni 2009 @ 20:08
Heb editje gedaan.
LoudGirldonderdag 4 juni 2009 @ 20:29
Was niet erg hoor, ik kwam gewoon ff op de bonnefooi langs omdat ik vlak in de buurt was. Maar wel jammer.
LoudGirldonderdag 4 juni 2009 @ 20:39
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 16:22 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

LoudGirl? wie is dat? de FOK! masseuse/stripster die we hebben ingehuurt?
Nee En het was om 14:00, dus ruim binnen het bezoekuur.
Marunadonderdag 4 juni 2009 @ 21:41
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 20:39 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Nee En het was om 14:00, dus ruim binnen het bezoekuur.
spijtig, leuke poging
2cvvrijdag 5 juni 2009 @ 00:03
Ik zal mijn ouders vragen of ze mij uit mijn bed willen rossen als er weer eens onverwacht iemand voor de deur staat. Uitslapen doe ik dan wel een andere keer. Zo vaak gebeurt het toch niet dat ik daar de kans niet voor heb Alhoewel ik nu wel ga hopen dat er geen grapjassen om 07:00u 's ochtends voor de deur staan.
ColdFeetvrijdag 5 juni 2009 @ 00:17
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 16:34 schreef 2cv het volgende:

Eh ... Nee
Is LoudGirl een middelbare dame met een ruitjesrok? Dat is niet het beeld dat ik van haar heb
2cvvrijdag 5 juni 2009 @ 00:30
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 00:17 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is LoudGirl een middelbare dame met een ruitjesrok? Dat is niet het beeld dat ik van haar heb
Er zit ook iets tussenin Tip: vraag het haar zelf.
ColdFeetvrijdag 5 juni 2009 @ 00:33
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 00:30 schreef 2cv het volgende:

[..]

Er zit ook iets tussenin Tip: vraag het haar zelf.
Oh really

Dan stuur ik haar een PM: LoudGirl, wat ben jij eigenlijk voor tiep? Wat zou ze dan zeggen?
2cvvrijdag 5 juni 2009 @ 00:48
Als je het probeert dan krijg je een beter antwoord dan wanneer ik moet gokken wat ze dan zegt
LoudGirlvrijdag 5 juni 2009 @ 11:38
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 00:33 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Oh really

Dan stuur ik haar een PM: LoudGirl, wat ben jij eigenlijk voor tiep? Wat zou ze dan zeggen?
Dan krijg je het adres van mijn hyves
Marunavrijdag 5 juni 2009 @ 11:41
of je maakt een FoBo Loudgirl
ColdFeetvrijdag 5 juni 2009 @ 11:59
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 11:38 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Dan krijg je het adres van mijn hyves
OK, dus zo middelbaar ben je dan ook wel weer niet
2cvvrijdag 5 juni 2009 @ 12:35
Ze stuurt ook flessenpost Erg leuk LoudGirl ! Alleen de kurk had niet gehoeven. De brief wou er zonder kurk ook al amper uit
ColdFeetvrijdag 5 juni 2009 @ 13:08
Afijn, heb je nu al een afspraak met de cardioloog om je lijsten met vragen door te nemen?
2cvvrijdag 5 juni 2009 @ 13:36
Nope
Osrampvrijdag 5 juni 2009 @ 13:38
En wanneer is de operatie gepland? Zal nog wel geen harde datum aan zitten, maar duurt het nog 2 of 4 weken?
LoudGirlvrijdag 5 juni 2009 @ 15:53
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 12:35 schreef 2cv het volgende:
Ze stuurt ook flessenpost :
Zo digibeet ben ik dus. En dan willen jullie dat ik een 'fobo' aanmaak?
ColdFeetvrijdag 5 juni 2009 @ 15:55
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 15:53 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Zo digibeet ben ik dus. En dan willen jullie dat ik een 'fobo' aanmaak?
Ah. PM'en heeft dus ook geen zin; moet ik je dan maar een briefkaart sturen?
LoudGirlvrijdag 5 juni 2009 @ 16:12
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 15:55 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ah. PM'en heeft dus ook geen zin; moet ik je dan maar een briefkaart sturen?
Ja, per postduif graag
Osrampvrijdag 5 juni 2009 @ 16:13
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 15:53 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Zo digibeet ben ik dus. En dan willen jullie dat ik een 'fobo' aanmaak?
Mwah, is zo moeilijk niet eens, zelfs mij is het gelukt
Post anders je hyves adres eens?
maokvrijdag 5 juni 2009 @ 16:18
LoudGirl is van het type dat iedereen aan haar vraagt 'wat studeer je eigenlijk?' maar die in werkelijkheid al lang geen student meer is.
ColdFeetvrijdag 5 juni 2009 @ 16:30
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 16:12 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Ja, per postduif graag
Helemaal naar Groningen (toch?)
Krijgt die postduif ook last van z'n hart
ASromavrijdag 5 juni 2009 @ 16:31
wat goed om te lezen dat iedereen nog steunt fruitmand helaas gemist

keep up the good work people
2cvvrijdag 5 juni 2009 @ 17:53
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 13:38 schreef Osramp het volgende:
En wanneer is de operatie gepland? Zal nog wel geen harde datum aan zitten, maar duurt het nog 2 of 4 weken?
Staat ook nog geen datum voor.
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 16:30 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Helemaal naar Groningen (toch?)
Krijgt die postduif ook last van z'n hart
SPOILER
Osrampvrijdag 5 juni 2009 @ 20:23
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 17:53 schreef 2cv het volgende:

[..]

Staat ook nog geen datum voor.
Dat zuigt, je zou toch eigenlijk denken dat er wel IETS van een planning is voor dergelijke operaties. Dat ze geen exacte datum kunnen geven, alla, maar toch wel of het eind deze maand is of begin volgende maand. Naja, niks aan te doen, maar wel erg vervelend.
2cvmaandag 8 juni 2009 @ 23:33
A.s. woensdag heb ik een afspraak met de cardioloog en de chirurg. Die ga ik dan bestoken met vragen.
ColdFeetmaandag 8 juni 2009 @ 23:47
Mooi!
Marunadinsdag 9 juni 2009 @ 10:39
good luck!
maokdinsdag 9 juni 2009 @ 13:48
Ah, fijn. Ze kunnen dus wel normale afspraken maken.
2cvdinsdag 9 juni 2009 @ 15:36
Helemaal normaal ging het niet, de afspraak is pas gister gemaakt ...
LoudGirldinsdag 9 juni 2009 @ 17:42
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 15:36 schreef 2cv het volgende:
Helemaal normaal ging het niet, de afspraak is pas gister gemaakt ...
2cvdinsdag 9 juni 2009 @ 19:10
De afsprak is er en ik kan er hen. Daar ben ik al lang 'blij' mee. Darbij is ht niet mijn fout, er is waarschijnlijk in het ziekenhuis iets mis gegaan.

Maar dat die afspraak er staat (voor dat gesprek dus) maakt mij niet vrolijk. Nu komt de operatie ook dichter bij. *knaag*knaag*knaag*
Titus-Pullodinsdag 9 juni 2009 @ 19:13
Als dit allemaal eenmaal achter de rug is ga je dan zoiets postenMaar dan ''bedankt lieve fokkers''
Miracle_Drugdinsdag 9 juni 2009 @ 19:14
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 19:10 schreef 2cv het volgende:
De afsprak is er en ik kan er hen. Daar ben ik al lang 'blij' mee. Darbij is ht niet mijn fout, er is waarschijnlijk in het ziekenhuis iets mis gegaan.

Maar dat die afspraak er staat (voor dat gesprek dus) maakt mij niet vrolijk. Nu komt de operatie ook dichter bij. *knaag*knaag*knaag*
Wat duurt het lang allemaal joh
2cvdinsdag 9 juni 2009 @ 19:15
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 19:13 schreef Titus-Pullo het volgende:
Als dit allemaal eenmaal achter de rug is ga je dan zoiets postenMaar dan ''bedankt lieve fokkers''
Kan ik wel doen Als ik dat durf
2cvwoensdag 10 juni 2009 @ 15:02
Cardioloog en chirurg hadden te weinig tijd om alle vragen te beantwoorden, dus er is afgesproken de laatste vragen per mail af te handelen.
freecellwoensdag 10 juni 2009 @ 15:04
Heb je wel een beetje antwoorden gekregen?
CantFazeMewoensdag 10 juni 2009 @ 15:04
Duurt wel lekker lang, een maandje of 3 al aan de gang?
2cvwoensdag 10 juni 2009 @ 15:18
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:04 schreef freecell het volgende:
Heb je wel een beetje antwoorden gekregen?
Voor zover mogelijk wel. Op sommige dingen is domweg geen antwoord te geven. Bijvoorbeeld op de vraag hoe lang ik in coma word gehouden na de operatie.
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:04 schreef CantFazeMe het volgende:
Duurt wel lekker lang, een maandje of 3 al aan de gang?
Maak er maar 5 maanden en 10 dagen van. Tenminste ... 31 december/1 januari begon het gedonder. Toen was er nog niet meteen duidelijk wat er aan de hand was.
CantFazeMewoensdag 10 juni 2009 @ 15:20
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 15:18 schreef 2cv het volgende:

[..]

Voor zover mogelijk wel. Op sommige dingen is domweg geen antwoord te geven. Bijvoorbeeld op de vraag hoe lang ik in coma word gehouden na de operatie.
[..]

Maak er maar 5 maanden en 10 dagen van. Tenminste ... 31 december/1 januari begon het gedonder. Toen was er nog niet meteen duidelijk wat er aan de hand was.
Oei!

Lijkt mij echt vreselijk. Nou zet hem op, nog even door zetten.
2cvwoensdag 17 juni 2009 @ 11:59
Laatste vragen heb ik door gemaild (als ik daar antwoord op heb mag ik op de wachtlijst voor de operatie) en ik heb ook contact met de pacemakerfabrikant.

Vandaag ook medicijnen gekregen echter wel het verkeerde merk. Ik krijg nog al snel hoofdpijn als er iets verandert aan die medicijnen (laatst had ik wel hetzelfde merk maar de fabrikant had iets gewijzigd waardoor ik hoofdpijn kreeg) dus daar ben ik ook maar achteraan gegaan.

Papieren voor de WaJong (ja, ik word echt een subsidiekneus ) ook ingevuld, ik zoek alleen nog even een enveloppe waar die hele zooi in past.

Afgelopen weekend een verjaardag laten schieten, maar die was dan ook ver in Brabant. Daar had ik even geen zin in. Wel ben ik naar Vroem geweest. Best opvallend hoe snel mensen an de kant voor je gaan als je in een rolstoel zit.
Marunawoensdag 17 juni 2009 @ 13:53
jeetje wat een gedoe nog steeds, maar de operatie komt er dus aan? of zit het wel na de zomervakantie?

Maandag in deventer reed er een 2CV voor me!
makkie88woensdag 17 juni 2009 @ 13:54
sterkte dr mee
Annewoensdag 17 juni 2009 @ 14:05
2cvwoensdag 17 juni 2009 @ 14:29
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 13:53 schreef Maruna het volgende:
jeetje wat een gedoe nog steeds, maar de operatie komt er dus aan? of zit het wel na de zomervakantie?

Maandag in deventer reed er een 2CV voor me!
Ik sta nog niet op de wachtlijst, maar wat mij betreft mag dat als ik het antwoord op de laatste vragen heb. En ik vermoed dat ze in de zomer wel door opereren hoor Al zit mijn cardioloog wel in het buitenland. maar die opereert niet.
Marunawoensdag 17 juni 2009 @ 15:44
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 14:05 schreef Anne het volgende:
[ afbeelding ]
En de kaart blijft groeien!
2cvwoensdag 17 juni 2009 @ 18:44
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 15:44 schreef Maruna het volgende:

[..]

En de kaart blijft groeien!
Ja, hij wordt steeds leuker !
Osrampwoensdag 17 juni 2009 @ 18:57
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 11:59 schreef 2cv het volgende:
Laatste vragen heb ik door gemaild (als ik daar antwoord op heb mag ik op de wachtlijst voor de operatie) en ik heb ook contact met de pacemakerfabrikant.
Prettig dat ze je eerst tijd geven om het allemaal goed op de rit te krijgen.
quote:
Papieren voor de WaJong (ja, ik word echt een subsidiekneus ) ook ingevuld, ik zoek alleen nog even een enveloppe waar die hele zooi in past.
Hoezo WAjong? Houdt het in dat je de eerste tijd niet kunt werken, of wordt het helemaal niks meer? Dat je de eerste 8-12maanden niet aan de slag kunt is logisch. Maar ik gun je wel een goed herstel waarbij je weer (tenminste een deel van) je werk kunt oppakken.
Gelukkig is het nog Nederland-Verzorgingsstaat en heb je hier nog iets om op terug te vallen.

In elk geval hoop ik dat de wachtlijst voor jou zo kort mogelijk is.
ASromawoensdag 17 juni 2009 @ 18:58
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 18:44 schreef 2cv het volgende:

[..]

Ja, hij wordt steeds leuker !
geweldig die eend
deepartwoensdag 17 juni 2009 @ 19:10
Klinkt erg verneukt om op die leeftijd al zoveel problemen te hebben met je hart, ik wens je veel sterkte bij je operatie en het herstel!
makkie88woensdag 17 juni 2009 @ 19:13
2cvwoensdag 17 juni 2009 @ 22:33
Die snor !
makkie88donderdag 18 juni 2009 @ 10:06
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 22:33 schreef 2cv het volgende:
Die snor !
daarmee wens ik je wel heeel veel beterschap he!
Marunadonderdag 18 juni 2009 @ 12:35
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 10:06 schreef makkie88 het volgende:

[..]

daarmee wens ik je wel heeel veel beterschap he!
orgineel
2cvdonderdag 18 juni 2009 @ 16:56
Ik begin steeds meer het idee te krijgen dat ik mijn baan en hobby op kan geven. Lassen mag niet meer, draaiende dynamo's moet ik uit de buurt blijven, ontstekingen van auto's waarvan de motor draait ook + nog veel meer dingen die electromagnetische velden creŽren. Ik begin er al nachtmerries van te krijgen

Fijn zo'n pacemaker, maar voor mij is het maar een halve oplossing.
LoudGirldonderdag 18 juni 2009 @ 17:03
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 16:56 schreef 2cv het volgende:
Ik begin steeds meer het idee te krijgen dat ik mijn baan en hobby op kan geven. Lassen mag niet meer, draaiende dynamo's moet ik uit de buurt blijven, ontstekingen van auto's waarvan de motor draait ook + nog veel meer dingen die electromagnetische velden creŽren. Ik begin er al nachtmerries van te krijgen

Fijn zo'n pacemaker, maar voor mij is het maar een halve oplossing.
Jeetje. Daar kunnen ze niks aan doen of zo?
2cvdonderdag 18 juni 2009 @ 17:33
Weinig tot niets. Als ik mij wil beschermen met een kledingstuk dan moet dat kledingstuk van metaal zijn en om te kunnen bewegen ook flexibel zijn. Op zich kan dat (google maar eens op malienkolder) maar dan moet dat kledingstuk mij ook geheel omsluiten en geaard zijn. Dus ook metalen handschoenen, metalen overschoenen en een snoer/draad aan de randaarde van het stopcontact of iets dergelijks.

Echter, ik ga nog wel door met uitpluizen. Misschien is het ook een idee om het lasapparaat te voorzien van een extra laag staal. Ik geef in elk geval pas op als ik er 200% van overtuigd ben dat het echt, echt, echt, ECHT niet kan.

En nee, als ik er uit zie als 1 of andere cyberridder aan een draadje is dat geen reden waarom het niet zou kunnen. Het grootste probleem is dan meer dat het gewoon te onpractisch is.
LoudGirldonderdag 18 juni 2009 @ 17:35
quote:
Op donderdag 18 juni 2009 17:33 schreef 2cv het volgende:
cyberridder aan een draadje


Hebben de artsen dit niet eerder bij de hand gehad, een lasser met een pacemaker?
2cvdonderdag 18 juni 2009 @ 17:44
Volgens mij wel. Dan is het standaard antwoord 'zoek maar een andere baan'. Punt is alleen dat het voor mij niet alleen mijn baan is. Er zijn n.l. nog meer dingen waarbij je op moet passen, namelijk draaiende dynamo's, ontstekingen van auto's (als de motor draait), electromotoren, enzovoorts.
freecelldonderdag 18 juni 2009 @ 18:09

Wat stom.
Ik wil steeds iets opbeurends zeggen, maar ik weet niks...
En ik vind het stom
LoudGirldonderdag 18 juni 2009 @ 18:13
Ik vind het k*t
Ik ben het er niet mee eens
Ik doe een bezwaarschrift bij de bovenburen
Doen jullie mee?
2cvdonderdag 18 juni 2009 @ 19:29
Eigenlijk moet ik blij zijn. Geen pacemaker = geen leven. Het voelt alleen niet blij zeg maar.
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 00:19
Vandaag kreeg ik wat vormulieren van het UWV thuis omdat ik al eerder een formulierenpakket op had gestuurd voor de aanvraag van een kneuzensubsidie. Echter, bij het UWV denken ze schijnbaar dat ik geestelijk gezien ook een kneus ben. Het hele formulier is erg kinderachtig geschreven en ik moet o.a. aangeven hoe ik mij voel door een kruisje bij het juiste gezichtje te zetten ! Het enige wat ik nog mis is een fraaie kleurplaat met en clown er op. Ik ben dan ook gestopt met het verder invullen. Zowieso wil ik het 1 en ander mondeling toelichten want bij een groot deel van de vragen kan je alleen een kruisje bij ja of nee zetten. Misschien is geen optie. Denk aan een vraag in de trant van 'zou je voor de overheid willen werken?'. Nou, ik zou eventueel wel bij een milieuterrein willen werken, maar plantsoenen schoffelen lijkt mij iets minder tof zeg maar. Met andere woorden: ik kan er helemaal niets mee en dat ga ik ze zeggen ook. Hopelijk gaan ze me geen lollie beloven als ik beloof me kalm te houden want dan ga ik gillen.
freecelldonderdag 25 juni 2009 @ 07:03
Hoe komen ze daar nou weer bij? KLinkt niet als een standaard formulier bij jouw leeftijd
Kan je ze opbellen voor een afspraak?
Osrampdonderdag 25 juni 2009 @ 07:50
Maar ik snap even niet wat je nu met het UWV te maken hebt. Als je afgekeurd bent voor werk, of ontslagen door je werkgever, dan kan ik het me wel voorstellen.
Maar je werkgever wil misschien wel meewerken aan re-integratie? Dat jij een omscholing tot ................ kunt doen, met subsidie, zodat je in een andere functie kunt blijven. Of desnoods een functie binnen een ander bedrijf kunt verwerven.
Wel erg kleuterachtig, zo'n formulier met smilies. Kan hooguit zijn dat dit ook voor allochtonen dan nog begrijpbaar is.
LoudGirldonderdag 25 juni 2009 @ 08:01
Ik zie opeens mogelijkheden voor IBG. Ga direct onze afdeling communicatie bellen
Marunadonderdag 25 juni 2009 @ 11:22
quote:
vormulieren
Ik denk dat je de kneuzensubsidie krijgt als je Formulieren met een V schrijft

Maar OT:
Serieus, als ze clowntekeningen gaan sturen, dan zijn ze bij het UWV te dom om te schijten. En met zo'n formulier kom je natuurlijk nergens, daar moet je gewoon een fatsoenlijk gesprek mee voeren. Maar dat zal wel buiten de 'standaard' vallen
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 14:23
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 07:50 schreef Osramp het volgende:
Maar ik snap even niet wat je nu met het UWV te maken hebt. Als je afgekeurd bent voor werk, of ontslagen door je werkgever, dan kan ik het me wel voorstellen.
Maar je werkgever wil misschien wel meewerken aan re-integratie? Dat jij een omscholing tot ................ kunt doen, met subsidie, zodat je in een andere functie kunt blijven. Of desnoods een functie binnen een ander bedrijf kunt verwerven.
Wel erg kleuterachtig, zo'n formulier met smilies. Kan hooguit zijn dat dit ook voor allochtonen dan nog begrijpbaar is.
Mijn werkgever vindt mij wat duur omdat ik wat minder snel kan werken. Dus die wil wat financiele ondersteuning. Zo kan ik ook 'groeien' in mijn loon, net als ieder ander. Daarbij zit ik soms in de ziektewet. Dat moet de werkgever zelf betalen. Hij heeft daar wel een verzekering voor, maar die betaalt niet alles. Resultaat is dat ik een dure ben en dat hij mij daarom geen vast contract aan wil bieden (ik zit aan mijn laatste jaarcontract, het volgende contract is verplicht een vast contract). Dus daarom moet dat financieel wat ondersteund worden. Anders wordt mijn contract niet verlengd. Overigens is het niet zo dat ik het hier niet mee eens ben. Tuurlijk, als hij mij geen vast contract aan kan bieden vind ik dat jammer, echter, het bedrijf moet wel blijven bestaan. Het is geen filantropische instelling. Daarbij is mijn baas er ook erg eerlijk en open in, dat vind ik erg fijn.
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 14:23
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 07:03 schreef freecell het volgende:
Hoe komen ze daar nou weer bij? KLinkt niet als een standaard formulier bij jouw leeftijd
Kan je ze opbellen voor een afspraak?
Afspraak is 1 juni. Dan komt het vast ter sprake
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 14:24
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 08:01 schreef LoudGirl het volgende:
Ik zie opeens mogelijkheden voor IBG. Ga direct onze afdeling communicatie bellen
Geen bureaubaan voor mij. Zolang het ook maar enigzins mogelijk is wil ik fysiek werk doen. Achter een bureau kruipen kan altijd nog.
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 14:25
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 11:22 schreef Maruna het volgende:

[..]

Ik denk dat je de kneuzensubsidie krijgt als je Formulieren met een V schrijft
Dat is inderdaad een gigantische blunder
quote:
Maar OT:
Serieus, als ze clowntekeningen gaan sturen, dan zijn ze bij het UWV te dom om te schijten. En met zo'n formulier kom je natuurlijk nergens, daar moet je gewoon een fatsoenlijk gesprek mee voeren. Maar dat zal wel buiten de 'standaard' vallen
Gesprek komt op 1 juli
LoudGirldonderdag 25 juni 2009 @ 14:54
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 14:24 schreef 2cv het volgende:

[..]

Geen bureaubaan voor mij. Zolang het ook maar enigzins mogelijk is wil ik fysiek werk doen. Achter een bureau kruipen kan altijd nog.
Ik bedoel dat we onze formulieren moeten aanpassen. Gezien het niveau dat ik soms aan de lijn krijg, lijken smileys mij een goed idee:

"Wat vind u van de hoogte van uw maandtermijn?"

O
O
O
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 15:30
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 14:54 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Ik bedoel dat we onze formulieren moeten aanpassen. Gezien het niveau dat ik soms aan de lijn krijg, lijken smileys mij een goed idee:

"Wat vind u van de hoogte van uw maandtermijn?"

O
O
O
Ik wil mijn (half ingevulde) formulieren wel inscannen als voorbeeld.
Marunadonderdag 25 juni 2009 @ 16:31
Surprise us!

kunnen we hier lekker ff UWV bashen
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 21:00
Mijn idee was mer om ze naar LoudGirl te mailen
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 22:12
Gister zijn de laatste vragen door de chirurg beantwoord en wat mij betreft gaat de operatie nu door. Wanneer die operatie dan is zou ik niet weten.

Tevens schijnt er een apparaat op de markt te zijn wat gaat loeien als er teveel straling is. Dat apparaat kost heel veel duur geld, maar het is het mij wel waard. Ook word ik morgen gebeld om een afspraak te maken voor een werkplaatsmeting om te kijken of ik veilig kan werken zonder dat mijn pacemaker doorbrandt. Of dat betaald wordt uit de verzekering weet ik niet, zie ik dan wel weer. Het lijkt er ook op dat ik met een pacemaker mag lassen, maar dan alleen korte pulsjes waar dan weer enige tijd tussen zit per pulsje. Oftewel: alleen hechtlassen. Dat gaat niet erg practisch worden met mijn werk, dus als het aan mij ligt ga ik door met mijn huidige baan maar hang ik het lasapparaat in de wilgen. Het enige wat ontbreekt zijn de wilgen, een heftruck is wel op het werk aanwezig om het lasapparaat naar grote hoogten te brengen.
Marunadonderdag 25 juni 2009 @ 22:46
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 22:12 schreef 2cv het volgende:
Het enige wat ontbreekt zijn de wilgen, een heftruck is wel op het werk aanwezig om het lasapparaat naar grote hoogten te brengen.
in friesland heb je je toch meren genoeg, moet ie daar maar in RIP lasapparaaat
2cvdonderdag 25 juni 2009 @ 22:50
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 22:46 schreef Maruna het volgende:

[..]

in friesland heb je je toch meren genoeg, moet ie daar maar in RIP lasapparaaat
Het liefst met de stekker er nog in. Kan je leuk vissen met een schepnet.
Osrampvrijdag 26 juni 2009 @ 09:41
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 22:12 schreef 2cv het volgende:
Ook word ik morgen gebeld om een afspraak te maken voor een werkplaatsmeting om te kijken of ik veilig kan werken zonder dat mijn pacemaker doorbrandt. Het lijkt er ook op dat ik met een pacemaker mag lassen, maar dan alleen korte pulsjes waar dan weer enige tijd tussen zit per pulsje. Oftewel: alleen hechtlassen.
In die brochures/informatie die ik eerder linkte, heb ik wel tips gelezen over extra veiligheid. Ik herinner me nog dat het aanbevelenswaardig was om de massa zo kort mogelijk bij de lasplaats aan te klemmen en de laskabels kort tegen elkaar aan te leggen. Is mss hadig voor die meting die eraan komt.
Wat mss ook een oplossing kan bieden, is van het lassen met wisselstroom (traditionele trafo lasapparaat) over te stappen op lassen met gelijkstroom. Geen idee of dat tegenwoordig nog in de mode is, maar vroeger werd dat toch veel gebruikt bij het lassen van buiswerk dat ook dicht moest zijn.
Overstappen op autogeen lassen is misschien ook een optie?
Ik zou zeker eens met de fabrikant/importeur van pacemakers en lasapparaten overleggen. Je zei eerder al dat je met de fabrikant van de pacemaker contact hebt, zou daar zeker die vraag neerleggen (tenzij je dat al hebt gedaan natuurlijk).
Doktoren zeggen met zekerheid dat je een andere baan moet zoeken. Dat is voor hun de veiligste en makkelijkste weg.

Aan de andere kant: Eventjes WAjong aanvragen, onder die vlag laten omscholen en dan ander werk gaan doen. Het is natuurlijk niet het einde van de wereld eigenlijk. Leuk is anders evengoed.
2cvvrijdag 26 juni 2009 @ 12:29
Ik ga eens achter gelijkstroomlassen aan. Autogeen lassen is in mijn werk niet echt een optie omdat dan de lassen niet dik/sterk genoeg zijn.
2cvdinsdag 30 juni 2009 @ 16:24
Zojuist ben ik gebeld door een medewerker van de pacemakerboer. Die komt a.s. vrijdag op mijn werk metingen doen. Die medewerker komt over als een tofe gast, hopelijk zijn de uitslagen van de metingen dat ook.
Osrampdinsdag 30 juni 2009 @ 16:48
quote:
Op vrijdag 26 juni 2009 12:29 schreef 2cv het volgende:
Ik ga eens achter gelijkstroomlassen aan. Autogeen lassen is in mijn werk niet echt een optie omdat dan de lassen niet dik/sterk genoeg zijn.
Vond nog wat info over gelijkstroomlassen. Gaat alleen wel over TIG lassen van alu, geloof ik niet echt jouw hoekje.
En ESAB heeft er apparatuur voor.
2cvdinsdag 30 juni 2009 @ 16:55
Een verbrandingsruimte in een gesloten ruimte lijkt mij geen goed idee. Daarbij levert de ontsteking en de dynamo ook vervelende electromagnetische straling. Maar toch bedankt voor de tip !
2cvdinsdag 30 juni 2009 @ 17:03
Ik ben even gaan graven en MIG/MAG lassen is al met gelijkstroom ... Wat dat betreft valt er dus geen of weinig winst te behalen. Soms wordt er ook pulserend gelast (waarbij de polen niet omgedraaid worden maar de stroom heel snel in- en uitgeschakeld wordt) en ik kan eens vragen of we dat op mijn werk ook doen.

Maar ik blijf er bij: bedankt voor het medenken Ik hed er zelf niet eens aan gedacht
Osrampdinsdag 30 juni 2009 @ 17:06
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 16:55 schreef 2cv het volgende:
Een verbrandingsruimte in een gesloten ruimte lijkt mij geen goed idee. Daarbij levert de ontsteking en de dynamo ook vervelende electromagnetische straling. Maar toch bedankt voor de tip !
Je kunt ze ook met een diesel hebben, die generatoren. Dynamo dan uiteraard weer wel, dat is wel onvermijdelijk bij dit soort mobiele apparatuur. Maar mss is zoiets er ook wel in niet-mobiele uitvoering voor netbedrijf.
2cvwoensdag 1 juli 2009 @ 13:02
Het punt is dat wij al lasapparaten hebben en ook krachtstroom Ik houd het in mijn achterhoofd, maar ik denk niet dat dit een oplossing is.

Vanmorgen ben ik naar het UWV kantoor geweest om kneuzensubsidie aan te vragen. Helaas was ik daar officieel te laat mee omdat ik dat tijdens of 1 jaar na mijn schooltijd had moeten doen. Echter, omdat ik af-fabriek voorzien ben van mijn fijne hartafwijking lijkt daar nog wel een mouw aan te passen te zijn. De meneer waar ik mee sprak snapte de situatie in elk geval en hoewel hij het niet zo zei kreeg ik de indruk dat hij in mijn geval vond dat een kneuzensubsidie terecht was. Hij snapte ook dat ik het eerst zonder die subsidie geprobeerd had en zou het ook niet terecht vinden als ik door deze te late aanvraag 'gestraft' zou worden.
LoudGirlwoensdag 1 juli 2009 @ 13:40
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 13:02 schreef 2cv het volgende:
Het punt is dat wij al lasapparaten hebben en ook krachtstroom Ik houd het in mijn achterhoofd, maar ik denk niet dat dit een oplossing is.

Vanmorgen ben ik naar het UWV kantoor geweest om kneuzensubsidie aan te vragen. Helaas was ik daar officieel te laat mee omdat ik dat tijdens of 1 jaar na mijn schooltijd had moeten doen. Echter, omdat ik af-fabriek voorzien ben van mijn fijne hartafwijking lijkt daar nog wel een mouw aan te passen te zijn. De meneer waar ik mee sprak snapte de situatie in elk geval en hoewel hij het niet zo zei kreeg ik de indruk dat hij in mijn geval vond dat een kneuzensubsidie terecht was. Hij snapte ook dat ik het eerst zonder die subsidie geprobeerd had en zou het ook niet terecht vinden als ik door deze te late aanvraag 'gestraft' zou worden.
Je bedoerlt de Wajong? Ik ken mensen die dat 10 jaar na hun schooltijd hebben aangevraagd en gekregen, omdat ze konden aantonen dat ze al voor hun (volgens mij) 21e een aandoening hadden.
2cvwoensdag 1 juli 2009 @ 14:23
Jupz, ik heb het over de Wajong. Ik heb er ook wel redelijk vertrouwen in, maar ik ga geen feest vieren voor ik jarig ben zeg maar
ASromawoensdag 1 juli 2009 @ 15:21
kom je de warme dagen nog een beetje door zo?
2cvwoensdag 1 juli 2009 @ 16:04
Best wel ja. In huis is het redelijk koel
2cvvrijdag 3 juli 2009 @ 17:06
Vandaag is op mijn werk straling gemeten. Het lijkt er op dat ik het lassen op moet geven helaas. Of ik moet leren met gestrekte armen te lassen. Daarbij mag ik niet op handen en voeten achter de nieuwe/kleine draaibank rondkruipen en is de grote draaibank een risico (dat ik niet ga nemen). Ik mag wel met de plasmasnijder werken, maar niet op de transformatorkast gaan liggen. Heftruck rijden op de oude heftruck is ook geen punt, als ik er maar rechtop op bijf zitten en er niet op ga liggen. Helaas ben ik vergeten te meten hoe het zit met heftrucks die LPG als brandstof hebben en heftrucks die een hoogfrequente besturing hebben.

En als je na het lezen van het bovenstaande zoiets hebt van 'Uhhhh... het zal wel ' dan kan ik me dat goed voorstellen.

Wat mij bij de metingen opviel (ik heb alles zelf mogen meten) is dat de straling heel snel ophoudt naar mate je meer afstand neemt tot de stralingsbron. Stel dat op 45cm afstand de meter volledig uitslaat dan kan het goed zijn dat de meter op 50cm op (bijna) 0 staat.

Waarschijnlijk komt er nog een meting en wel als ik de pacemaker al heb. Dan wordt de straling niet alleen met een losse meter gemeten, maar ook met een meter in de vorm van plakkers op de borstkas. Tevens kan dan de pacemaker uitgelezen worden (ter plekke!) om beter te zien hoe die reageert. Maar dat is pas na de operatie, als ik uit het ziekenhuis ban, enzovoorts.

Het vervelende is dat het vandaag bloedheet en benauwd was. Ik ben een paar keer bijna onderuit gegaan.
Marunavrijdag 3 juli 2009 @ 17:14
quote:
Wat mij bij de metingen opviel (ik heb alles zelf mogen meten) is dat de straling heel snel ophoudt naar mate je meer afstand neemt tot de stralingsbron. Stel dat op 45cm afstand de meter volledig uitslaat dan kan het goed zijn dat de meter op 50cm op (bijna) 0 staat.
Volgens mij is dat natuurkundig onmogelijk, of ze hebben een meter die Ja of Nee zegt met een cut-off waarde
2cvvrijdag 3 juli 2009 @ 17:17
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 17:14 schreef Maruna het volgende:

[..]

Volgens mij is dat natuurkundig onmogelijk, of ze hebben een meter die Ja of Nee zegt met een cut-off waarde
Jij hebt 100% gelijk. Echter, die meter meet tot maximaal 250 eenheden (welke eenheden dat zijn weet ik even niet). De straling kan dus veel hoger zijn. Maar in een afstand van 5cm gat die meter van 250 naar 0 (nouja, eigenlijk 2, maar dat is de natuurlijke straling die er altijd is). Dus hoewel er geen harde grens is, is het wel zo dat naarmate de afstand toeneemt de straling ENORM snel zakt. Misschien had ik het wat beter uit moeten leggen.
2cvdonderdag 9 juli 2009 @ 19:53
Of ik er blij moet zijn weet ik niet, maar ik kom in elk geval in aanmerking voor kneuzensubsidie (een Wajong uitkering). Echter, omdat ik een betaalde baan heb met een salaris boven het minimum loon bedraagt de hoogte van de uitkering §0,-. Maar als ik een vers contract krijg dan mag mijn baas mij onder het CAO minimum betalen en dan vult de Wajong/UWV het aan. Ook hoeft mijn baas dan niets te betalen als ik ziek ben: dat komt dan ook uit hetzelfde potje.

Ook weet mijn baas inmiddels dat lassen met en pacemaker niet echt een optie is en hij wil het ook niet hebben. Als het mis gaat, krijgt het bedrijf een slechte naam. Kan ik mij voorstellen. maar hij wil aan een oplossing werken. Hopelijk wordt die oplossing niet meer lassen en verder hetzelfde werk houden.

Vandaag ook maar eens gebeld met het ziekenhuis wanneer die operatie dan eindelijk is. Dat wordt dan zo eind augustus/begin september. *zucht*
freecelldonderdag 9 juli 2009 @ 19:58
Hmmm, dan pas.
Wel goed van je kneuzensubsidie Ook goed nieuws voor je baas!
Marunadonderdag 9 juli 2009 @ 22:13
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 19:58 schreef freecell het volgende:
Ook goed nieuws voor je baas!
2cv mag blij zijn met een baas die zo goed meedenkt.
ASromadonderdag 9 juli 2009 @ 22:18
oeh eind augustus is dan nog wel even weg, maar jah er komt in ieder geval een datum aan.
LoudGirldonderdag 9 juli 2009 @ 22:52
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 19:53 schreef 2cv het volgende:

Vandaag ook maar eens gebeld met het ziekenhuis wanneer die operatie dan eindelijk is. Dat wordt dan zo eind augustus/begin september. *zucht*
En dan bellen ze je weer een dag voor de opname? Stelletje...
2cvdonderdag 9 juli 2009 @ 23:33
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 19:58 schreef freecell het volgende:
Hmmm, dan pas.
Wel goed van je kneuzensubsidie Ook goed nieuws voor je baas!
Jup, die heeft het wel verdiend Ik ben niet de makkelijkste
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 22:13 schreef Maruna het volgende:

[..]

2cv mag blij zijn met een baas die zo goed meedenkt.
Daar ben ik inderdaad erg blij mee. aan mijn baas !
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 22:18 schreef ASroma het volgende:
oeh eind augustus is dan nog wel even weg, maar jah er komt in ieder geval een datum aan.
Datum staat nog niet vast he
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 22:52 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

En dan bellen ze je weer een dag voor de opname? Stelletje...
Als het goed is niet. Maar nu ik snap hoe 'prettig' het werkt ga ik zelf af en toe ook eens bellen. Tot ze echt helemaal compleet schijt- en schijt ziek van me worden
Frikadel_Speciaaldonderdag 9 juli 2009 @ 23:39
Wie de fuck is 2cv?
Marunavrijdag 10 juli 2009 @ 00:28
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 23:39 schreef Frikadel_Speciaal het volgende:
Wie de fuck is 2cv?
Verkeerde topic om te trollen, daaag
#ANONIEMvrijdag 10 juli 2009 @ 00:39
Sterkte_!

[ Bericht 82% gewijzigd door o.us op 10-07-2009 00:40:39 ]
ASromavrijdag 10 juli 2009 @ 12:37
nog 1

Ik ben het zat! #3 Steun 2cv! Rustig de zomer door!

[ Bericht 92% gewijzigd door ASroma op 10-07-2009 12:49:04 ]
ASromavrijdag 10 juli 2009 @ 12:38
op naar topic 3, komt eraan

hier door Ik ben het zat! #3 Steun 2cv! Rustig de zomer door!

[ Bericht 71% gewijzigd door ASroma op 10-07-2009 12:48:43 ]