abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66908570


CUL Wedstrijd: Indiaas!

Kip Madras, Tandoori of Curry. Iedereen heeft er van gehoord, het gegeten, maar slechts weinigen hebben het ooit zelf gemaakt. De Indiase keuken is onbekend en dus onbemind in Nederland. Jammer, want hij is zeer divers en rijk aan geur, kleur en smaak.

Daarom is de opdracht voor deze wedstrijd: kook Indiaas! Een mooie gelegenheid om te zoeken naar mooie recepten, de toko weer eens met een bezoek te verrijken en te experimenteren in de keuken.

De voorwaarden:

Iedereen kan meedoen
Geef in je inzending het precieze recept
Post tenminste een foto van het eindresultaat
Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom!
De wedstrijd loopt tot zondag 22 maart 20:00
Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht
Stemmen kan tot dinsdag 24 maart 20:00
De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen

Vorige wedstrijden:

CUL in de keuken: Pizza met als winnaar Isabeau
CUL in de keuken: Nasi Goreng met als winnaar childintime
CUL in de keuken: Pasta met witte saus met als winnaar vaagsel

Heel veel kookplezier gewenst!

[ Bericht 2% gewijzigd door vaagsel op 12-03-2009 18:42:02 ]
Life is too short not to have fun
pi_66909382
Je maakt het er niet makkelijker op he
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66909553
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:11 schreef PdeHoog het volgende:
Je maakt het er niet makkelijker op he
Ja heb er een tijdje over nagedacht en vond het moeilijk iets te kiezen. Het nadeel aan 1 specifiek gerecht vind ik dat je dan veel gerechten krijgt die maar op kleine punten van elkaar verschillen. Ik heb zelf ook weinig met de Indiase keuken, maar het moet een wedstrijd blijven en dit lijkt mij voor velen een mooi excuus om zich eens in deze keuken te verdiepen in plaats van op gebaande paden te blijven.

Daarbij is de Indiase keuken ook zeer divers, van gegrild vlees tot curry's. Ik heb het express zo breed gehouden zodat iedereen iets kan maken wat in zijn straatje ligt.
Life is too short not to have fun
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:28:10 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66910158
leuke uitdaging
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66910276
ik heb nog nooit écht indiaas gekookt

maar heb volgens mij wel een kookboek met wat goeie recepten, zal eens neuzen
Ja doei.
pi_66910501
Oei, ik ben dol op indiaas! Als ik tijd heb...
pi_66911345
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:15 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Ja heb er een tijdje over nagedacht en vond het moeilijk iets te kiezen. Het nadeel aan 1 specifiek gerecht vind ik dat je dan veel gerechten krijgt die maar op kleine punten van elkaar verschillen. Ik heb zelf ook weinig met de Indiase keuken, maar het moet een wedstrijd blijven en dit lijkt mij voor velen een mooi excuus om zich eens in deze keuken te verdiepen in plaats van op gebaande paden te blijven.

Daarbij is de Indiase keuken ook zeer divers, van gegrild vlees tot curry's. Ik heb het express zo breed gehouden zodat iedereen iets kan maken wat in zijn straatje ligt.
Leuk idee Ik zal eens kijken als ik tijd heb Heb hier wel een indiaas kookboek Eindelijk een goed excuus om me er eens in te verdiepen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:57:10 #8
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66911526
Ik heb sinds kort nieuwe buren en je raadt nooit waar ze vandaan komen Misschien als ze de keukendeur een uurtje open laten staan........
pi_66912801
Ah leuk, ik ken wel een paar fotogenieke indiase gerechten
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_66913930
tvp
pi_66913980
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:47 schreef Den_Haag het volgende:
tvp
Kom anders terug naar de SC
pi_66914910
TVPindia
  dinsdag 10 maart 2009 @ 22:07:01 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66914955
Leuk. Heb zelf nog nooit echt Indiaas gekookt. Lijk mij wel een mooie uitdaging.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_66917847
TVP. Ik houd niet zo van Indiaas, maar ik ben benieuwd.
full stops and exclamation marks
pi_66919782
Ik ben ook niet dol op de Indiase keuken, maar er is vast iets te vinden wat ik wèl heel lekker vind. Iets milds dus

Nu maar hopen dat het beter gaat dan mijn pasta van vorige week De foto's waren mooi, maar ik heb zelden zo'n smerig gerecht gehad
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66920440
Hmm, nou misschien ga ik mij wagen aan de peshwari naan, heerlijk brood met boter, pistache, rozijnen en suiker
  woensdag 11 maart 2009 @ 02:36:16 #17
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66922609
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 23:01 schreef krioro het volgende:
TVP. Ik houd niet zo van Indiaas, maar ik ben benieuwd.
Bij mij thuis anders wel
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66926085
Palak Paneer en Chana Masala!
Ik vrees alleen dat ik geen tijd heb om uitgebreid te koken de komende weekends.
pi_66927770
Leuke opdracht!
There is no love sincerer than the love of food.
  Licht Ontvlambaar woensdag 11 maart 2009 @ 12:09:18 #20
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_66930153
Vandaag Kip Korma op menu, eens kijken of het lukt een verslag te maken
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_66930194
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:48 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Kom anders terug naar de SC
  woensdag 11 maart 2009 @ 12:14:07 #22
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_66930294
Leuk, ik ben dol op Indiaas eten! Gebruik toch vaak Patak's, maar wil zeker proberen zelf wat in elkaar te flansen.
pi_66931972
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 02:36 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Bij mij thuis anders wel
Oh, heb ik bij jou Indiaas op? Vergeten dan.

Nu ik erover nadenk vind ik sommige Indiase dingen eigenlijk toch wel lekker ja. Maar met een aantal gerechten heb ik slechte ervaringen.
full stops and exclamation marks
pi_66932393
Mmmm. TVP
Is dat zo?
pi_66933145
Tering, gisteren gemaakt, dus eigen recept maar geen footage van.
Ja van hetgeen wat er in de pan zit, maar niet de ingredienten op de foto etc
Op vrijdag 5 oktober 2007 14:40 schreef BobRooney het volgende:
Volgens mij probeerde die invalide zelf een strijker af te steken, maar ging er iets fout.
pi_66933591
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 13:35 schreef fuckbuddy het volgende:
Tering, gisteren gemaakt, dus eigen recept maar geen footage van.
Ja van hetgeen wat er in de pan zit, maar niet de ingredienten op de foto etc
Foto van het eindresultaat + recept en verslag is genoeg hoor!
Life is too short not to have fun
  woensdag 11 maart 2009 @ 14:05:29 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66934230
Je doet je naam wel eer aan, Vaagsel. Pffff, "iets indiaas", dat is nog minder specifiek dan "iets europees".
Maar we zullen eens zien.
pi_66947941
Ik kijk even mee! (of ik mee doe is nog een tweede, ik ben niet zo thuis in de Indiase keuken)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_66978889
Nu met plaatje! Met dank aan Étoile.
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 20:36 schreef Tezz het volgende:
Ik kijk even mee! (of ik mee doe is nog een tweede, ik ben niet zo thuis in de Indiase keuken)
Volgens mij is er niemand echt thuis in de Indiase keuken, wat natuurlijk ook leuk is voor een wedstrijd. Daarbij ben ik heel benieuwd naar ervaringen van anderen op dit gebied, denk dat de leercurve voor iedereen dan een stukje steiler wordt .
Life is too short not to have fun
  Licht Ontvlambaar donderdag 12 maart 2009 @ 23:50:12 #30
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_66993453
Kip Korma

Ingrediënten
  • 400 g kipfilet, in stukjes
  • 250 ml Griekse yoghurt, volvet
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 1 bakje amandelschaafsel (55 g)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 1 bakje verse koriander (15 g), fijngesneden



    Bereiding
    Bestrooi de stukjes kip met zout naar smaak en leg ze in de yoghurt. Schep de rode peper, de knoflook en de gember erdoor en marineer het minimaal 3-4 uur in de koelkast.



    Rooster het amandelschaafsel in een pan goudbruin en laat het op een bord afkoelen.



    Laat de kip met marinade op kamertemperatuur komen. Neem de kip uit de marinade. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom aan. Draai het vuur laag (anders gaat de yoghurt schiften) en voeg de marinade toe.





    Bestrooi de kip met de garam massala. Voeg de kokosmelk toe en de helft van de amandelen. Laat het op een kookplaatje en met de deksel op de pan 15-20 minuten op laag vuur sudderen.









    Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur even inkoken. Bestrooi kort voor het serveren met de koriander en de rest van de amandelen. Lekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel.





    Smakelijk eten!
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_66993882
    O Sjeen, wat een héérlijke instructieve foto's bij je verhaal
    En het is zo'n typisch Indiaas gerecht wat ik wèl lekker zou vinden, helemaal top.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      vrijdag 13 maart 2009 @ 00:30:38 #32
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66994450
    Ziet er lekker uit, Sjeen.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      vrijdag 13 maart 2009 @ 11:58:44 #33
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67003516
    Goed idee, ik ben GEK op Indiaas eten en ga even kijken of ik tijd heb om mee te doen
    (Want als ik meedoe wil ik wel Serieus meedoen natuurlijk.. zelf garam massala, deeg, chutney enz. maken)

    Het is inderdaad superlekker en ondergewaardeerd eten. Het leuke is ook dat je een hele tafel vol kunt zetten met allerhande kleurige en lekker ruikende sauzen, soepen, broden, pappadums, rijst, chutneys, vlees, raita, groente, pepers enz. enz. het houdt niet op. Een maaltijd die ik af en toe maak als ik Indiaas wil koken, wordt door een vriend van me de "Never Ending Curry" genoemd, omdat ik ongeveer alle potjes en pannetjes die ik in huis heb, moet gebruiken, en de hele tafel vol staat en geloof me dat zijn er Heul Veul.

    Voor de volgende wedstrijd suggereer ik overigens Ethiopisch (Lekker! Injera met groente/vlees/visprutjes!) En daarna Israelisch.
    Deze drie keukens vind ik eigenlijk de beste in de wereld. Als er suggesties nodig zijn voor wat het Ethiopische/Israelische betreft, help ik graag.

    Mijn lievelingsgerecht is trouwens een goed hete Rogan Josh met lekker veel koriander en een frisse komkommer-yoghurt-munt-knoflook raita erbij

    [ Bericht 4% gewijzigd door Leef op 13-03-2009 12:15:59 ]
      vrijdag 13 maart 2009 @ 13:36:31 #34
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67006783
    Ben benieuwd, Leef.
    Wil wel eens zien hoe jij het allemaal maakt.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zaterdag 14 maart 2009 @ 22:44:08 #35
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67054308
    Ik vind Indiaas echt niet lekker. 2 Keer geprobeerd en sinds een tijdje dus buren die dagelijks Indiaas koken. De keukendeur staat dan open en als ik die lucht alleen al ruik

    Maar misschien is er nog wel een soepje of een broodsoort die ik wel lust en kan gaan proberen; wel een uitdaging
      zaterdag 14 maart 2009 @ 23:22:38 #36
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67055500
    Ik heb een paar jaar terug de Currybijbel gekocht om "te bewijzen" dat ik niet van indiaas eten hield.
    Nou, dat bleek dus niet waar. Er zijn genoeg recepten die hier regelmatig op tafel komen. Uiteraard veel curries. Lekkerder en spannender dan gewoon hollands stoofvlees. Dat vind ik ondertussen maar saai.
      zaterdag 14 maart 2009 @ 23:30:36 #37
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67055743
    Ik vind dus juist de curry's niet lekker
    pi_67056171
    krijg de foon ff niet aangesloten. morgen komt de foto
    pi_67056342
    quote:
    Op zaterdag 14 maart 2009 23:30 schreef childintime het volgende:
    Ik vind dus juist de curry's niet lekker
    Ik de meeste ook niet nee.
    full stops and exclamation marks
    pi_67056498
    Sjeen, mooie plaatjes, goed beschreven
      zaterdag 14 maart 2009 @ 23:59:46 #41
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67056695
    Ik vond curries vroeger ook niet lekker hoor.
    Maar ja, in de loop der jaren is mijn smaak gewoon veranderd. Ik ben niet meer bang voor koriander of komijn of weet ik veel wat voor smaak. Integendeel zelfs. En nou ja, dan kun je je lol op in de indiase keuken.
      Licht Ontvlambaar maandag 16 maart 2009 @ 12:55:54 #42
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_67098825
    Doe ik ook eens mee
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_67099119
    weinig concurrentie Sjeen
    pi_67099597
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 13:07 schreef Den_Haag het volgende:
    weinig concurrentie Sjeen
    Ik zal vanavond m'n foto's posten van wat ik zaterdag gekookt heb
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      Licht Ontvlambaar maandag 16 maart 2009 @ 13:25:11 #45
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_67099654
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 13:23 schreef SuperRembo het volgende:

    [..]

    Ik zal vanavond m'n foto's posten van wat ik zaterdag gekookt heb
    Tof!
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      maandag 16 maart 2009 @ 13:27:03 #46
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67099714
    Shoot, ik kom er qua tijd niet aan toe voor de deadline.
    - ik ga wel een keer een currywedstrijdje in m'n eentje voeren als ik weer kan.
    Want dan weet ik tenminste zeker dat ik win.

    Tegen die tijd post ik de foto's hier.
    pi_67099820
    mijn foto is redelijk mislukt
    pi_67100790
    Oh leuk!
    Even dit topic volgen! Heel misschien doe ik nog mee met deze wedstrijd, ga dadelijk toch naar de toko.. maar gok dat ik niet heel veel tijd heb deze week . Maar leuk! Vorige gerechten zien er ook allemaal errug lekker uit
      maandag 16 maart 2009 @ 14:23:59 #49
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_67101369
    Deze wil ik volgen voor de recepten!

    Succes allen!
    Snobs have more fun!
    KLIK!
      maandag 16 maart 2009 @ 14:29:17 #50
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67101497
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 13:27 schreef Leef het volgende:
    Shoot, ik kom er qua tijd niet aan toe voor de deadline.
    - ik ga wel een keer een currywedstrijdje in m'n eentje voeren als ik weer kan.
    Want dan weet ik tenminste zeker dat ik win.

    Tegen die tijd post ik de foto's hier.
    Je hebt nog 6 dagen de tijd om ons allemaal versteld te doen staan en je winnende inzending te doen.
    Na al je uitspraken in het verleden hebben we natuurlijk wel wat hoge verwachtingen van je en zou het jammer zijn als je dat niet waar kunt maken en het alleen maar bij mooie woorden houdt.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      maandag 16 maart 2009 @ 16:05:28 #51
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67104495
    De vervulling van de mooie woorden komt op het mooiste moment.
    En daar ben ik het unaniem over eens.

    Sorry man (voor nu dan!)
      maandag 16 maart 2009 @ 16:46:37 #52
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_67105866
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 16:05 schreef Leef het volgende:
    De vervulling van de mooie woorden komt op het mooiste moment.
    En daar ben ik het unaniem over eens.

    Sorry man (voor nu dan!)
    Is dat nou onhandig, meerdere persoonlijkheden, als je kookt?
    Dat de één nog wat peper wil toevoegen, maar de ander zegt dat het 'm schort aan een bittertje?
    Snobs have more fun!
    KLIK!
      maandag 16 maart 2009 @ 16:56:09 #53
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67106201
    flauw ik weet het, maar ik had net "Are you being served" gekeken.
    pi_67106313
    pi_67119301
    Lazeez (kruidige kip kebabs)
    Panat Bhat (geurige rijst)
    Mango lassi (mango yoghurt drink)









    Het is misschien veel werk, maar het resultaat was heerlijk
    Recept volgt nog...
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    pi_67119884
    Ziet er heerlijk uit
    Goede foto's, en die kip kebabs wil ik wel opeten
    Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
    pi_67120040
    Oh dat ziet er echt heel mooi uit!
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_67120226
    WOW! Superrembo, dat ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar de recepten
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      maandag 16 maart 2009 @ 22:55:44 #59
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67120411
    Ziet er erg lekker uit. (mooie foto's ook)
    Benieuwd naar het recept.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_67120459
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 22:33 schreef SuperRembo het volgende:
    Lazeez (kruidige kip kebabs)
    Panat Bhat (geurige rijst)
    Mango lassi (mango yoghurt drink)

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]

    Het is misschien veel werk, maar het resultaat was heerlijk
    Recept volgt nog...
    Ziet er mooi en lekker uit
    full stops and exclamation marks
    pi_67120499
    Hier móet ik een tvp hebben, wat ziet dat er lekker uit!

    *op recept wacht*
    Als het pannen van daken waait
    Als het gras naar je voeten graait
    Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
      maandag 16 maart 2009 @ 23:07:12 #62
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_67120969
    Holy Mascarpone!
    Snobs have more fun!
    KLIK!
      Moderator maandag 16 maart 2009 @ 23:14:21 #63
    72712 crew  Rene
    Dabadee dabadaa
    pi_67121298
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 22:33 schreef SuperRembo het volgende:
    Lazeez (kruidige kip kebabs)
    Panat Bhat (geurige rijst)
    Mango lassi (mango yoghurt drink)

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]

    Het is misschien veel werk, maar het resultaat was heerlijk
    Recept volgt nog...
    Oh... my... !
     | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
    pi_67121527
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 22:45 schreef FutureFairytale het volgende:
    Ziet er heerlijk uit
    Goede foto's, en die kip kebabs wil ik wel opeten
    pi_67188035
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 22:57 schreef shmoopy het volgende:

    *op recept wacht*
    ?
    Als het pannen van daken waait
    Als het gras naar je voeten graait
    Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
    pi_67189174
    Zoals beloofd de recepten


    Lazeez (Green herbal chicken kebabs)
    voor 4 personen

    Green masala paste
    8 gram munt blad
    8 gram koriander blad
    2 tenen knoflook
    1 1/2 thl verse gember
    1/2 thl koriander (zaad)
    1/2 thl komijn
    1/2 thl kurkuma
    1/2 thl zout
    1 mespunt fenegriek
    1 mespunt kruidnagel
    1 mespunt kardamom
    25 ml azijn
    25 ml olie
    10 ml sesamolie

    Marinade
    150 ml yoghurt
    650 gram kipfilet in blokjes

    Maakt eerst de green masala paste:
  • Hak de verse kruiden fijn en maal de specerijen.
  • Hiervan maak je samen met de azijn een pasta.
  • Roerbak de pasta op matig vuur in de olie. Het is de bedoeling dat al het water uit de pasta verdampt, dit duurt een paar minuten.

    De marinade maak je van de green masala paste met de yoghurt. Laat de kip hier 24-48 uur in marineren in de koelkast.
    Rijg de kipblokjes aan spiesjes. Grill daarna een minuut of 5 per kant.


    Panat Bhat (geurige rijst)
    voor 4 personen

    350 g gekookte rijst (mag koud zijn)
    1 eetl lekkere olie, zoals pistache-, sesam-, walnoot- of hazelnootolie.
    2-3 eelt citroensap
    2 eetl gebakken uitjes
    2 thl mosterdzaad, geroosterd
    1 handje cashewnoten, geroosted
    0-4 pepers, fijngesneden
    zout

    Gewoon alles door elkaar roeren


    Mango lassi
    voor 2 glazen

    vruchtvlees van 1 mango
    250 ml yoghurt
    250 ml melk
    snufje zout
    zaadjes van 1 kardamompeultje, fijngemalen

    Mixen met een staafmixer zodat er een licht schuimige drank ontstaat. De verhouding tussen melk en yoghurt kan je wat varieren om een wat dikkere of dunnere consistentie te krijgen.
    's Zomers kan je er ook was uit door malen, zodat het lekker koud wordt.
    De hoeveelheid kardamom steekt vrij nauw, iets te weinig en je proeft er niets van, iets te veel en het overheerst.

  • Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      woensdag 18 maart 2009 @ 22:46:38 #67
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67189325
    Die Lazeez ga ik zeker een keertje proberen te maken.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_67201882
    Zeker mooie recepten en nog mooiere foto's!

    Ik ga dit weekend mij uitleven, maar kan je nu al vertellen dat de foto's niet zo mooi zullen worden .
    Life is too short not to have fun
    pi_67202738
    Wordt nog een hele klus om hier van te winnen vaagsel
    pi_67234004
    Eindelijk een Lassierecept. Zit er eigenlijk altijd kardemom door? Ik heb het in Egypte nooit geproefd. Ik kijk even of ik dit weekend nog aan koken toe kom, ben bijna het hele weekend aan het werk. nl.
    pi_67238890
    quote:
    Op vrijdag 20 maart 2009 11:31 schreef piepster het volgende:
    Eindelijk een Lassierecept. Zit er eigenlijk altijd kardemom door? Ik heb het in Egypte nooit geproefd. Ik kijk even of ik dit weekend nog aan koken toe kom, ben bijna het hele weekend aan het werk. nl.
    Nee, ik heb eigenlijk nog geen recept gezien waar het in zat. Maar ik vind het er zelf wel goed bij passen
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      zaterdag 21 maart 2009 @ 22:26:29 #72
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67279921
    Vandaag speciaal voor Fok zalmcurry gegeten.

    ZALMCURRY

    Dit recept is gebaseerd op Madhur Jaffrey's Salmon Curry uit de Curry Bijbel. Alleen verander ik altijd de verhouding zalm-saus zodat ik er ook nog een hele zooi groenten in kwijt kan. Meestal gewoon courgette, maar als ik okra kan vinden ook okra. Gezond (zalm, groente, bijna geen olie) en lekker. En combineert in een warme zomer heerlijk met een glaasje pernod!



    De ingrediënten (wij eten dit met zijn tweetjes)

    350g zalm
    200g (lichtgroene/gele) courgette ( ≈ 1 kleintje)
    200g okra
    200g tomaten (≈ 4 kleintjes)

    Specerijen voor de “zalmrub”:
    ½ tl cayennepeper
    ½ tl kurkuma/koenjit
    ½ tl zout

    Specerijen voor de saus:
    1½ el gemalen koriander/ketoembar
    2½ tl zwart mosterdzaad (zelf malen in de koffiemolen of oelekan)
    2 tl gemalen komijn/djinten
    2 tl heet kerriepoeder
    1½ tl zout (of bouillonpoeder naar smaak)
    1 tl cayennepeper
    ½ tl kurkuma/koenjit

    En ook nog:
    2½ tl zwart mosterdzaad (ongemalen)
    1 tl venkelzaadjes (of een flinke scheut pernod)



    Voorbereiden
    1. Snijd de zalm in dikke repen en bestrooi met het cayenne/kurkumma/zout-mengsel. Laat 1 tot 6 uur marineren in de koelkast.
    2. Snijd de courgette in schijfjes of halve maantjes. Wrijf een eetlepel olie in je handen en masseer daarmee de courgetteschijfjes zodat ze allemaal een gelijk laagje olie krijgen. Paar minuutjes met wat zeezout grillen in de grillpan. Wegzetten tot gebruik.
    3. Snijd de okra in stukjes en blancheer het een minuutje in kokend water met het sap van een citroen. Hierdoor worden ze wat minder slijmerig. Ik vind dat wel prettig. Na het blancheren even afspoelen onder de koude kraan en wegzetten tot gebruik.
    4. Tomaat ontvellen als je dat nodig vindt. (ik niet) En dan in kleine stukjes snijden.

    Bereiden
    1. In een hapjespan een eetlepeltje olie heet laten worden op middelhoog vuur. De hele mosterdzaadjes toevoegen en op het moment dat die beginnen te poppen gooi je de venkelzaadjes bij. Meteen daarna ook tomaten en de specerijen voor de saus. Laat die heel even meebakken zodat de smaken goed vrijkomen. Je kunt nu een scheut pernod toevoegen als je eerder geen venkelzaadjes had. En ach, je kunt sowiezo een scheut pernod toevoegen want dat is lekker.  Daarna zo’n 350 ml water, aan de kook brengen en 10 minuutjes laten sudderen. Als je dit voor gasten maakt was voorgaande zo’n beetje wat je vooraf al kunt doen. De volgende punten doe je vlak voor opdienen.
    2. Bind de saus met een maizenapapje (1 a 2 eetlepels maizena met wat koud water).
    3. Voeg de gegrillde courgette en geblancheerde okra toe om door te warmen.
    4. Leg de zalm in de saus en pocheer die gaar. Het ligt helemaal aan de grootte van je stukjes en hoe gaar je ze wilt hebben. Maar ik zou zeggen minuutje of 2.

    Serveren met rijst of nog beter nasi kuning. (indische gele rijst)

    pi_67301777
    Ziet er goed uit Robin!

    Ik ben helaas in het gesjouw van de laatste dagen mijn camera kabeltje kwijtgeraakt. Gaan nu eerst in de stad wat eten dus wordt pas vanavond dat ik mijn foto's etc. kan plaatsen. Gemaakt zijn:

    Naan
    Lamscurry
    Groentecurry
    Kip Tandoori
    Kruiden-yoghurtdip

    Was allemaal heerlijk en niet al te moeilijk. Sorry voor de vertraging!
    Life is too short not to have fun
    pi_67311149
    Hmm het kabeltje wil nog steeds niet gevonden worden dus mijn inzending komt te laat helaas...

    Hierbij de poll om te stemmen!

    Poll: Wie kookte het best Indiaas?
  • Sjeen
  • SuperRembo
  • RobinOok
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier


    Mijn persoonlijke ervaringen toch nog even:

    Indiaas koken is leuk! Veel stoven, veel smaken en spelen met onbekende kruiden. Voor de Groningers: kruiden zijn verreweg het goedkoopst bij de Souk in de Folkinge, al is het assortiment wat beperkt. De rest is allemaal verkrijgbaar bij Kruiden en Keramiek of de kraam op de markt.
  • Life is too short not to have fun
      zondag 22 maart 2009 @ 23:57:43 #75
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67311614
    Mijn stem gaat naar SuperRembo.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      maandag 23 maart 2009 @ 00:14:54 #76
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67311962
    Ik heb voor RobinOok gestemd. Dat kwam vooral door de vis. ik ben zelf iemand die nooit zomaar vis in een gerecht zou doen, omdat ik dan bang ben dat ik het niet lekker vind

    Maar voor alle 3 de gerechten Ik heb me er niet aan durven wagen. Bij de gedachte aan de geur van de Indiase keuken zonk me de moed al in de schoenen, dus ik vind dat jullie het allemaal fantastisch gedaan hebben
    pi_67312029
    Poll: Wie kookte het best Indiaas?
    Je hebt gestemd op: SuperRembo

    Want ziet er echt uit. En bonuspunten voor de toffe foto's.
    full stops and exclamation marks
    pi_67313672
    Ik heb gestemd op Sjeen. Gewoon omdat ze meteen zo super enthousiast aan de slag ging!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      maandag 23 maart 2009 @ 07:10:37 #79
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67313746
    Ik geniet er evengoed van ook al doe ik zelf nu niet mee. Maar op een dag haal ik m'n revanche. Prachtig allemaal. De goeiste kook nerds van Nederland zitten op cul.
    pi_67314274
    Ik heb op RobinOok gestemd. Omdat het er allemaal zo mooi en lekker uit zag (en omdat de kruiden zo tof in dat schaaltje lagen, daarom ook).
    De andere recepten zien er trouwens ook lekker uit. Ik zie nu pas dat het helemaal niet zo onmogelijk is om Indiaas te koken.
      maandag 23 maart 2009 @ 12:00:07 #81
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67319509
    Mijn stem gaat eigenlijk naar superrembo, omdat die het beste indiaas heeft gekookt. Mijn zalmcurry is een beetje meer fusion, met al die groenten erin. Hoewel de okra dan wel weer heel indiaas is.

    [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 24-03-2009 10:10:20 ]
    pi_67320703
    Ik heb op RobinOok gestemd omdat alles er zo mooi uitzag op de foto's (met die kruiden zo leuk in bergjes ) en omdat ze okra heeft gebruikt en ik dat nog nooit heb gedaan en nu heb ik gezien hoe simpel je dat kunt snijden en toevoegen (incl de anti-slijm tip ).

    Sjeen en SuperRembo hadden ook al zulke mooie foto's en gerechten
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_67327322
    Inmiddels een universeel kaartleesapparaatje gekocht dus kan toch nog wat foto's uploaden. Hier alvast 1 van de gedekte tafel. Let niet op het samengeraapte serviesgoed..

    Life is too short not to have fun
      maandag 23 maart 2009 @ 23:25:18 #84
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67343023
    Ook al zo'n uitgebreide rijsttafel!
    Jammer dat je je kabeltje niet kon vinden zeg.
    pi_67343759
    Ziet er lekker uit. Wat heb je er eigenlijk bij te drinken? Het zal wel geen rode wijn zijn, maar wat dan wel...
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    pi_67344204
    quote:
    Op maandag 23 maart 2009 23:45 schreef SuperRembo het volgende:
    Ziet er lekker uit. Wat heb je er eigenlijk bij te drinken? Het zal wel geen rode wijn zijn, maar wat dan wel...
    Rose. Op zich had ik er liever rood bij gedronken maar GF had de wijn gekocht . Op de foto mist nog de gele rijst, die was wel ok, niet heel bijzonder ofzo. Zal morgen de andere foto's + recepten hier neerzetten.
    quote:
    Op maandag 23 maart 2009 23:25 schreef RobinOok het volgende:
    Ook al zo'n uitgebreide rijsttafel!
    Jammer dat je je kabeltje niet kon vinden zeg.
    Tjah ach, zo maken jullie tenminste ook nog een kans
    Life is too short not to have fun
    pi_67345742
    Als ik als lurker niet hoor te stemmen moet je bij rembo er even 1 afhalen maar verder _o_ voor de recepten en de foto's. Krijg bijna zin om zelf een keer een poging te wagen
      dinsdag 24 maart 2009 @ 03:17:56 #88
    182666 Harajuku.
    C'est magnifique.
    pi_67345793
    Poll: Wie kookte het best Indiaas?
    Je hebt gestemd op: SuperRembo
    I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
    pi_67347643
    quote:
    Op dinsdag 24 maart 2009 02:53 schreef sexymofo het volgende:
    Als ik als lurker niet hoor te stemmen moet je bij rembo er even 1 afhalen maar verder _o_ voor de recepten en de foto's. Krijg bijna zin om zelf een keer een poging te wagen
    Als lurker mag je ook stemmen hoor
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      woensdag 25 maart 2009 @ 14:46:36 #90
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67393201
    Gefeliciteerd SuperRembo!
    En wat wordt de volgende opdracht?
    pi_67416672
    Het was leuk om te doen, en toch ook wel leuk om te winnen.

    Ik ga nog even een nachtje slapen over de volgende opdracht
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    pi_67436065
    Het nachtje is forbei
      donderdag 26 maart 2009 @ 20:25:25 #93
    4089 BE
    Gewoon gelukkig!
    pi_67442284
    Mango Lassie!
    ***
    pi_67446634
    quote:
    Op donderdag 26 maart 2009 17:11 schreef Bluezz het volgende:
    Het nachtje is forbei [ afbeelding ]
    De volgende opdracht...
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')