abonnement Unibet Coolblue
pi_66908570


CUL Wedstrijd: Indiaas!

Kip Madras, Tandoori of Curry. Iedereen heeft er van gehoord, het gegeten, maar slechts weinigen hebben het ooit zelf gemaakt. De Indiase keuken is onbekend en dus onbemind in Nederland. Jammer, want hij is zeer divers en rijk aan geur, kleur en smaak.

Daarom is de opdracht voor deze wedstrijd: kook Indiaas! Een mooie gelegenheid om te zoeken naar mooie recepten, de toko weer eens met een bezoek te verrijken en te experimenteren in de keuken.

De voorwaarden:

Iedereen kan meedoen
Geef in je inzending het precieze recept
Post tenminste een foto van het eindresultaat
Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom!
De wedstrijd loopt tot zondag 22 maart 20:00
Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht
Stemmen kan tot dinsdag 24 maart 20:00
De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen

Vorige wedstrijden:

CUL in de keuken: Pizza met als winnaar Isabeau
CUL in de keuken: Nasi Goreng met als winnaar childintime
CUL in de keuken: Pasta met witte saus met als winnaar vaagsel

Heel veel kookplezier gewenst!

[ Bericht 2% gewijzigd door vaagsel op 12-03-2009 18:42:02 ]
Life is too short not to have fun
pi_66909382
Je maakt het er niet makkelijker op he
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66909553
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:11 schreef PdeHoog het volgende:
Je maakt het er niet makkelijker op he
Ja heb er een tijdje over nagedacht en vond het moeilijk iets te kiezen. Het nadeel aan 1 specifiek gerecht vind ik dat je dan veel gerechten krijgt die maar op kleine punten van elkaar verschillen. Ik heb zelf ook weinig met de Indiase keuken, maar het moet een wedstrijd blijven en dit lijkt mij voor velen een mooi excuus om zich eens in deze keuken te verdiepen in plaats van op gebaande paden te blijven.

Daarbij is de Indiase keuken ook zeer divers, van gegrild vlees tot curry's. Ik heb het express zo breed gehouden zodat iedereen iets kan maken wat in zijn straatje ligt.
Life is too short not to have fun
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:28:10 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66910158
leuke uitdaging
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66910276
ik heb nog nooit écht indiaas gekookt

maar heb volgens mij wel een kookboek met wat goeie recepten, zal eens neuzen
Ja doei.
pi_66910501
Oei, ik ben dol op indiaas! Als ik tijd heb...
pi_66911345
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:15 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Ja heb er een tijdje over nagedacht en vond het moeilijk iets te kiezen. Het nadeel aan 1 specifiek gerecht vind ik dat je dan veel gerechten krijgt die maar op kleine punten van elkaar verschillen. Ik heb zelf ook weinig met de Indiase keuken, maar het moet een wedstrijd blijven en dit lijkt mij voor velen een mooi excuus om zich eens in deze keuken te verdiepen in plaats van op gebaande paden te blijven.

Daarbij is de Indiase keuken ook zeer divers, van gegrild vlees tot curry's. Ik heb het express zo breed gehouden zodat iedereen iets kan maken wat in zijn straatje ligt.
Leuk idee Ik zal eens kijken als ik tijd heb Heb hier wel een indiaas kookboek Eindelijk een goed excuus om me er eens in te verdiepen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:57:10 #8
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66911526
Ik heb sinds kort nieuwe buren en je raadt nooit waar ze vandaan komen Misschien als ze de keukendeur een uurtje open laten staan........
pi_66912801
Ah leuk, ik ken wel een paar fotogenieke indiase gerechten
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_66913930
tvp
pi_66913980
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:47 schreef Den_Haag het volgende:
tvp
Kom anders terug naar de SC
pi_66914910
TVPindia
  dinsdag 10 maart 2009 @ 22:07:01 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66914955
Leuk. Heb zelf nog nooit echt Indiaas gekookt. Lijk mij wel een mooie uitdaging.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_66917847
TVP. Ik houd niet zo van Indiaas, maar ik ben benieuwd.
full stops and exclamation marks
pi_66919782
Ik ben ook niet dol op de Indiase keuken, maar er is vast iets te vinden wat ik wèl heel lekker vind. Iets milds dus

Nu maar hopen dat het beter gaat dan mijn pasta van vorige week De foto's waren mooi, maar ik heb zelden zo'n smerig gerecht gehad
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66920440
Hmm, nou misschien ga ik mij wagen aan de peshwari naan, heerlijk brood met boter, pistache, rozijnen en suiker
  woensdag 11 maart 2009 @ 02:36:16 #17
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_66922609
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 23:01 schreef krioro het volgende:
TVP. Ik houd niet zo van Indiaas, maar ik ben benieuwd.
Bij mij thuis anders wel
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_66926085
Palak Paneer en Chana Masala!
Ik vrees alleen dat ik geen tijd heb om uitgebreid te koken de komende weekends.
pi_66927770
Leuke opdracht!
There is no love sincerer than the love of food.
  Licht Ontvlambaar woensdag 11 maart 2009 @ 12:09:18 #20
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_66930153
Vandaag Kip Korma op menu, eens kijken of het lukt een verslag te maken
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_66930194
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:48 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Kom anders terug naar de SC
  woensdag 11 maart 2009 @ 12:14:07 #22
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_66930294
Leuk, ik ben dol op Indiaas eten! Gebruik toch vaak Patak's, maar wil zeker proberen zelf wat in elkaar te flansen.
pi_66931972
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 02:36 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Bij mij thuis anders wel
Oh, heb ik bij jou Indiaas op? Vergeten dan.

Nu ik erover nadenk vind ik sommige Indiase dingen eigenlijk toch wel lekker ja. Maar met een aantal gerechten heb ik slechte ervaringen.
full stops and exclamation marks
pi_66932393
Mmmm. TVP
Is dat zo?
pi_66933145
Tering, gisteren gemaakt, dus eigen recept maar geen footage van.
Ja van hetgeen wat er in de pan zit, maar niet de ingredienten op de foto etc
Op vrijdag 5 oktober 2007 14:40 schreef BobRooney het volgende:
Volgens mij probeerde die invalide zelf een strijker af te steken, maar ging er iets fout.
pi_66933591
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 13:35 schreef fuckbuddy het volgende:
Tering, gisteren gemaakt, dus eigen recept maar geen footage van.
Ja van hetgeen wat er in de pan zit, maar niet de ingredienten op de foto etc
Foto van het eindresultaat + recept en verslag is genoeg hoor!
Life is too short not to have fun
  woensdag 11 maart 2009 @ 14:05:29 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66934230
Je doet je naam wel eer aan, Vaagsel. Pffff, "iets indiaas", dat is nog minder specifiek dan "iets europees".
Maar we zullen eens zien.
pi_66947941
Ik kijk even mee! (of ik mee doe is nog een tweede, ik ben niet zo thuis in de Indiase keuken)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_66978889
Nu met plaatje! Met dank aan Étoile.
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 20:36 schreef Tezz het volgende:
Ik kijk even mee! (of ik mee doe is nog een tweede, ik ben niet zo thuis in de Indiase keuken)
Volgens mij is er niemand echt thuis in de Indiase keuken, wat natuurlijk ook leuk is voor een wedstrijd. Daarbij ben ik heel benieuwd naar ervaringen van anderen op dit gebied, denk dat de leercurve voor iedereen dan een stukje steiler wordt .
Life is too short not to have fun
  Licht Ontvlambaar donderdag 12 maart 2009 @ 23:50:12 #30
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_66993453
Kip Korma

Ingrediënten
  • 400 g kipfilet, in stukjes
  • 250 ml Griekse yoghurt, volvet
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 1 bakje amandelschaafsel (55 g)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 1 bakje verse koriander (15 g), fijngesneden



    Bereiding
    Bestrooi de stukjes kip met zout naar smaak en leg ze in de yoghurt. Schep de rode peper, de knoflook en de gember erdoor en marineer het minimaal 3-4 uur in de koelkast.



    Rooster het amandelschaafsel in een pan goudbruin en laat het op een bord afkoelen.



    Laat de kip met marinade op kamertemperatuur komen. Neem de kip uit de marinade. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom aan. Draai het vuur laag (anders gaat de yoghurt schiften) en voeg de marinade toe.





    Bestrooi de kip met de garam massala. Voeg de kokosmelk toe en de helft van de amandelen. Laat het op een kookplaatje en met de deksel op de pan 15-20 minuten op laag vuur sudderen.









    Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur even inkoken. Bestrooi kort voor het serveren met de koriander en de rest van de amandelen. Lekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel.





    Smakelijk eten!
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_66993882
    O Sjeen, wat een héérlijke instructieve foto's bij je verhaal
    En het is zo'n typisch Indiaas gerecht wat ik wèl lekker zou vinden, helemaal top.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      vrijdag 13 maart 2009 @ 00:30:38 #32
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66994450
    Ziet er lekker uit, Sjeen.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      vrijdag 13 maart 2009 @ 11:58:44 #33
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67003516
    Goed idee, ik ben GEK op Indiaas eten en ga even kijken of ik tijd heb om mee te doen
    (Want als ik meedoe wil ik wel Serieus meedoen natuurlijk.. zelf garam massala, deeg, chutney enz. maken)

    Het is inderdaad superlekker en ondergewaardeerd eten. Het leuke is ook dat je een hele tafel vol kunt zetten met allerhande kleurige en lekker ruikende sauzen, soepen, broden, pappadums, rijst, chutneys, vlees, raita, groente, pepers enz. enz. het houdt niet op. Een maaltijd die ik af en toe maak als ik Indiaas wil koken, wordt door een vriend van me de "Never Ending Curry" genoemd, omdat ik ongeveer alle potjes en pannetjes die ik in huis heb, moet gebruiken, en de hele tafel vol staat en geloof me dat zijn er Heul Veul.

    Voor de volgende wedstrijd suggereer ik overigens Ethiopisch (Lekker! Injera met groente/vlees/visprutjes!) En daarna Israelisch.
    Deze drie keukens vind ik eigenlijk de beste in de wereld. Als er suggesties nodig zijn voor wat het Ethiopische/Israelische betreft, help ik graag.

    Mijn lievelingsgerecht is trouwens een goed hete Rogan Josh met lekker veel koriander en een frisse komkommer-yoghurt-munt-knoflook raita erbij

    [ Bericht 4% gewijzigd door Leef op 13-03-2009 12:15:59 ]
      vrijdag 13 maart 2009 @ 13:36:31 #34
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67006783
    Ben benieuwd, Leef.
    Wil wel eens zien hoe jij het allemaal maakt.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zaterdag 14 maart 2009 @ 22:44:08 #35
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67054308
    Ik vind Indiaas echt niet lekker. 2 Keer geprobeerd en sinds een tijdje dus buren die dagelijks Indiaas koken. De keukendeur staat dan open en als ik die lucht alleen al ruik

    Maar misschien is er nog wel een soepje of een broodsoort die ik wel lust en kan gaan proberen; wel een uitdaging
      zaterdag 14 maart 2009 @ 23:22:38 #36
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67055500
    Ik heb een paar jaar terug de Currybijbel gekocht om "te bewijzen" dat ik niet van indiaas eten hield.
    Nou, dat bleek dus niet waar. Er zijn genoeg recepten die hier regelmatig op tafel komen. Uiteraard veel curries. Lekkerder en spannender dan gewoon hollands stoofvlees. Dat vind ik ondertussen maar saai.
      zaterdag 14 maart 2009 @ 23:30:36 #37
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67055743
    Ik vind dus juist de curry's niet lekker
    pi_67056171
    krijg de foon ff niet aangesloten. morgen komt de foto
    pi_67056342
    quote:
    Op zaterdag 14 maart 2009 23:30 schreef childintime het volgende:
    Ik vind dus juist de curry's niet lekker
    Ik de meeste ook niet nee.
    full stops and exclamation marks
    pi_67056498
    Sjeen, mooie plaatjes, goed beschreven
      zaterdag 14 maart 2009 @ 23:59:46 #41
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67056695
    Ik vond curries vroeger ook niet lekker hoor.
    Maar ja, in de loop der jaren is mijn smaak gewoon veranderd. Ik ben niet meer bang voor koriander of komijn of weet ik veel wat voor smaak. Integendeel zelfs. En nou ja, dan kun je je lol op in de indiase keuken.
      Licht Ontvlambaar maandag 16 maart 2009 @ 12:55:54 #42
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_67098825
    Doe ik ook eens mee
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_67099119
    weinig concurrentie Sjeen
    pi_67099597
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 13:07 schreef Den_Haag het volgende:
    weinig concurrentie Sjeen
    Ik zal vanavond m'n foto's posten van wat ik zaterdag gekookt heb
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      Licht Ontvlambaar maandag 16 maart 2009 @ 13:25:11 #45
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_67099654
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 13:23 schreef SuperRembo het volgende:

    [..]

    Ik zal vanavond m'n foto's posten van wat ik zaterdag gekookt heb
    Tof!
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      maandag 16 maart 2009 @ 13:27:03 #46
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67099714
    Shoot, ik kom er qua tijd niet aan toe voor de deadline.
    - ik ga wel een keer een currywedstrijdje in m'n eentje voeren als ik weer kan.
    Want dan weet ik tenminste zeker dat ik win.

    Tegen die tijd post ik de foto's hier.
    pi_67099820
    mijn foto is redelijk mislukt
    pi_67100790
    Oh leuk!
    Even dit topic volgen! Heel misschien doe ik nog mee met deze wedstrijd, ga dadelijk toch naar de toko.. maar gok dat ik niet heel veel tijd heb deze week . Maar leuk! Vorige gerechten zien er ook allemaal errug lekker uit
      maandag 16 maart 2009 @ 14:23:59 #49
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_67101369
    Deze wil ik volgen voor de recepten!

    Succes allen!
    Snobs have more fun!
    KLIK!
      maandag 16 maart 2009 @ 14:29:17 #50
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67101497
    quote:
    Op maandag 16 maart 2009 13:27 schreef Leef het volgende:
    Shoot, ik kom er qua tijd niet aan toe voor de deadline.
    - ik ga wel een keer een currywedstrijdje in m'n eentje voeren als ik weer kan.
    Want dan weet ik tenminste zeker dat ik win.

    Tegen die tijd post ik de foto's hier.
    Je hebt nog 6 dagen de tijd om ons allemaal versteld te doen staan en je winnende inzending te doen.
    Na al je uitspraken in het verleden hebben we natuurlijk wel wat hoge verwachtingen van je en zou het jammer zijn als je dat niet waar kunt maken en het alleen maar bij mooie woorden houdt.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      maandag 16 maart 2009 @ 16:05:28 #51
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67104495
    De vervulling van de mooie woorden komt op het mooiste moment.
    En daar ben ik het unaniem over eens.

    Sorry man (voor nu dan!)
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')