abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66930194
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:48 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Kom anders terug naar de SC
  woensdag 11 maart 2009 @ 12:14:07 #22
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_66930294
Leuk, ik ben dol op Indiaas eten! Gebruik toch vaak Patak's, maar wil zeker proberen zelf wat in elkaar te flansen.
pi_66931972
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 02:36 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Bij mij thuis anders wel
Oh, heb ik bij jou Indiaas op? Vergeten dan.

Nu ik erover nadenk vind ik sommige Indiase dingen eigenlijk toch wel lekker ja. Maar met een aantal gerechten heb ik slechte ervaringen.
full stops and exclamation marks
pi_66932393
Mmmm. TVP
Is dat zo?
pi_66933145
Tering, gisteren gemaakt, dus eigen recept maar geen footage van.
Ja van hetgeen wat er in de pan zit, maar niet de ingredienten op de foto etc
Op vrijdag 5 oktober 2007 14:40 schreef BobRooney het volgende:
Volgens mij probeerde die invalide zelf een strijker af te steken, maar ging er iets fout.
pi_66933591
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 13:35 schreef fuckbuddy het volgende:
Tering, gisteren gemaakt, dus eigen recept maar geen footage van.
Ja van hetgeen wat er in de pan zit, maar niet de ingredienten op de foto etc
Foto van het eindresultaat + recept en verslag is genoeg hoor!
Life is too short not to have fun
  woensdag 11 maart 2009 @ 14:05:29 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66934230
Je doet je naam wel eer aan, Vaagsel. Pffff, "iets indiaas", dat is nog minder specifiek dan "iets europees".
Maar we zullen eens zien.
pi_66947941
Ik kijk even mee! (of ik mee doe is nog een tweede, ik ben niet zo thuis in de Indiase keuken)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_66978889
Nu met plaatje! Met dank aan Étoile.
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 20:36 schreef Tezz het volgende:
Ik kijk even mee! (of ik mee doe is nog een tweede, ik ben niet zo thuis in de Indiase keuken)
Volgens mij is er niemand echt thuis in de Indiase keuken, wat natuurlijk ook leuk is voor een wedstrijd. Daarbij ben ik heel benieuwd naar ervaringen van anderen op dit gebied, denk dat de leercurve voor iedereen dan een stukje steiler wordt .
Life is too short not to have fun
  Licht Ontvlambaar donderdag 12 maart 2009 @ 23:50:12 #30
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_66993453
Kip Korma

Ingrediënten
  • 400 g kipfilet, in stukjes
  • 250 ml Griekse yoghurt, volvet
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 1 bakje amandelschaafsel (55 g)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 1 bakje verse koriander (15 g), fijngesneden



    Bereiding
    Bestrooi de stukjes kip met zout naar smaak en leg ze in de yoghurt. Schep de rode peper, de knoflook en de gember erdoor en marineer het minimaal 3-4 uur in de koelkast.



    Rooster het amandelschaafsel in een pan goudbruin en laat het op een bord afkoelen.



    Laat de kip met marinade op kamertemperatuur komen. Neem de kip uit de marinade. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom aan. Draai het vuur laag (anders gaat de yoghurt schiften) en voeg de marinade toe.





    Bestrooi de kip met de garam massala. Voeg de kokosmelk toe en de helft van de amandelen. Laat het op een kookplaatje en met de deksel op de pan 15-20 minuten op laag vuur sudderen.









    Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur even inkoken. Bestrooi kort voor het serveren met de koriander en de rest van de amandelen. Lekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel.





    Smakelijk eten!
  • You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_66993882
    O Sjeen, wat een héérlijke instructieve foto's bij je verhaal
    En het is zo'n typisch Indiaas gerecht wat ik wèl lekker zou vinden, helemaal top.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      vrijdag 13 maart 2009 @ 00:30:38 #32
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66994450
    Ziet er lekker uit, Sjeen.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      vrijdag 13 maart 2009 @ 11:58:44 #33
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67003516
    Goed idee, ik ben GEK op Indiaas eten en ga even kijken of ik tijd heb om mee te doen
    (Want als ik meedoe wil ik wel Serieus meedoen natuurlijk.. zelf garam massala, deeg, chutney enz. maken)

    Het is inderdaad superlekker en ondergewaardeerd eten. Het leuke is ook dat je een hele tafel vol kunt zetten met allerhande kleurige en lekker ruikende sauzen, soepen, broden, pappadums, rijst, chutneys, vlees, raita, groente, pepers enz. enz. het houdt niet op. Een maaltijd die ik af en toe maak als ik Indiaas wil koken, wordt door een vriend van me de "Never Ending Curry" genoemd, omdat ik ongeveer alle potjes en pannetjes die ik in huis heb, moet gebruiken, en de hele tafel vol staat en geloof me dat zijn er Heul Veul.

    Voor de volgende wedstrijd suggereer ik overigens Ethiopisch (Lekker! Injera met groente/vlees/visprutjes!) En daarna Israelisch.
    Deze drie keukens vind ik eigenlijk de beste in de wereld. Als er suggesties nodig zijn voor wat het Ethiopische/Israelische betreft, help ik graag.

    Mijn lievelingsgerecht is trouwens een goed hete Rogan Josh met lekker veel koriander en een frisse komkommer-yoghurt-munt-knoflook raita erbij

    [ Bericht 4% gewijzigd door Leef op 13-03-2009 12:15:59 ]
      vrijdag 13 maart 2009 @ 13:36:31 #34
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67006783
    Ben benieuwd, Leef.
    Wil wel eens zien hoe jij het allemaal maakt.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zaterdag 14 maart 2009 @ 22:44:08 #35
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67054308
    Ik vind Indiaas echt niet lekker. 2 Keer geprobeerd en sinds een tijdje dus buren die dagelijks Indiaas koken. De keukendeur staat dan open en als ik die lucht alleen al ruik

    Maar misschien is er nog wel een soepje of een broodsoort die ik wel lust en kan gaan proberen; wel een uitdaging
      zaterdag 14 maart 2009 @ 23:22:38 #36
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67055500
    Ik heb een paar jaar terug de Currybijbel gekocht om "te bewijzen" dat ik niet van indiaas eten hield.
    Nou, dat bleek dus niet waar. Er zijn genoeg recepten die hier regelmatig op tafel komen. Uiteraard veel curries. Lekkerder en spannender dan gewoon hollands stoofvlees. Dat vind ik ondertussen maar saai.
      zaterdag 14 maart 2009 @ 23:30:36 #37
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67055743
    Ik vind dus juist de curry's niet lekker
    pi_67056171
    krijg de foon ff niet aangesloten. morgen komt de foto
    pi_67056342
    quote:
    Op zaterdag 14 maart 2009 23:30 schreef childintime het volgende:
    Ik vind dus juist de curry's niet lekker
    Ik de meeste ook niet nee.
    full stops and exclamation marks
    pi_67056498
    Sjeen, mooie plaatjes, goed beschreven
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')