abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 16 maart 2009 @ 16:46:37 #52
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_67105866
quote:
Op maandag 16 maart 2009 16:05 schreef Leef het volgende:
De vervulling van de mooie woorden komt op het mooiste moment.
En daar ben ik het unaniem over eens.

Sorry man (voor nu dan!)
Is dat nou onhandig, meerdere persoonlijkheden, als je kookt?
Dat de één nog wat peper wil toevoegen, maar de ander zegt dat het 'm schort aan een bittertje?
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 16 maart 2009 @ 16:56:09 #53
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67106201
flauw ik weet het, maar ik had net "Are you being served" gekeken.
pi_67106313
pi_67119301
Lazeez (kruidige kip kebabs)
Panat Bhat (geurige rijst)
Mango lassi (mango yoghurt drink)









Het is misschien veel werk, maar het resultaat was heerlijk
Recept volgt nog...
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_67119884
Ziet er heerlijk uit
Goede foto's, en die kip kebabs wil ik wel opeten
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_67120040
Oh dat ziet er echt heel mooi uit!
There is no love sincerer than the love of food.
pi_67120226
WOW! Superrembo, dat ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar de recepten
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 16 maart 2009 @ 22:55:44 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_67120411
Ziet er erg lekker uit. (mooie foto's ook)
Benieuwd naar het recept.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_67120459
quote:
Op maandag 16 maart 2009 22:33 schreef SuperRembo het volgende:
Lazeez (kruidige kip kebabs)
Panat Bhat (geurige rijst)
Mango lassi (mango yoghurt drink)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het is misschien veel werk, maar het resultaat was heerlijk
Recept volgt nog...
Ziet er mooi en lekker uit
full stops and exclamation marks
pi_67120499
Hier móet ik een tvp hebben, wat ziet dat er lekker uit!

*op recept wacht*
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 16 maart 2009 @ 23:07:12 #62
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_67120969
Holy Mascarpone!
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator maandag 16 maart 2009 @ 23:14:21 #63
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_67121298
quote:
Op maandag 16 maart 2009 22:33 schreef SuperRembo het volgende:
Lazeez (kruidige kip kebabs)
Panat Bhat (geurige rijst)
Mango lassi (mango yoghurt drink)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het is misschien veel werk, maar het resultaat was heerlijk
Recept volgt nog...
Oh... my... !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_67121527
quote:
Op maandag 16 maart 2009 22:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Ziet er heerlijk uit
Goede foto's, en die kip kebabs wil ik wel opeten
pi_67188035
quote:
Op maandag 16 maart 2009 22:57 schreef shmoopy het volgende:

*op recept wacht*
?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_67189174
Zoals beloofd de recepten


Lazeez (Green herbal chicken kebabs)
voor 4 personen

Green masala paste
8 gram munt blad
8 gram koriander blad
2 tenen knoflook
1 1/2 thl verse gember
1/2 thl koriander (zaad)
1/2 thl komijn
1/2 thl kurkuma
1/2 thl zout
1 mespunt fenegriek
1 mespunt kruidnagel
1 mespunt kardamom
25 ml azijn
25 ml olie
10 ml sesamolie

Marinade
150 ml yoghurt
650 gram kipfilet in blokjes

Maakt eerst de green masala paste:
  • Hak de verse kruiden fijn en maal de specerijen.
  • Hiervan maak je samen met de azijn een pasta.
  • Roerbak de pasta op matig vuur in de olie. Het is de bedoeling dat al het water uit de pasta verdampt, dit duurt een paar minuten.

    De marinade maak je van de green masala paste met de yoghurt. Laat de kip hier 24-48 uur in marineren in de koelkast.
    Rijg de kipblokjes aan spiesjes. Grill daarna een minuut of 5 per kant.


    Panat Bhat (geurige rijst)
    voor 4 personen

    350 g gekookte rijst (mag koud zijn)
    1 eetl lekkere olie, zoals pistache-, sesam-, walnoot- of hazelnootolie.
    2-3 eelt citroensap
    2 eetl gebakken uitjes
    2 thl mosterdzaad, geroosterd
    1 handje cashewnoten, geroosted
    0-4 pepers, fijngesneden
    zout

    Gewoon alles door elkaar roeren


    Mango lassi
    voor 2 glazen

    vruchtvlees van 1 mango
    250 ml yoghurt
    250 ml melk
    snufje zout
    zaadjes van 1 kardamompeultje, fijngemalen

    Mixen met een staafmixer zodat er een licht schuimige drank ontstaat. De verhouding tussen melk en yoghurt kan je wat varieren om een wat dikkere of dunnere consistentie te krijgen.
    's Zomers kan je er ook was uit door malen, zodat het lekker koud wordt.
    De hoeveelheid kardamom steekt vrij nauw, iets te weinig en je proeft er niets van, iets te veel en het overheerst.

  • Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      woensdag 18 maart 2009 @ 22:46:38 #67
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67189325
    Die Lazeez ga ik zeker een keertje proberen te maken.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_67201882
    Zeker mooie recepten en nog mooiere foto's!

    Ik ga dit weekend mij uitleven, maar kan je nu al vertellen dat de foto's niet zo mooi zullen worden .
    Life is too short not to have fun
    pi_67202738
    Wordt nog een hele klus om hier van te winnen vaagsel
    pi_67234004
    Eindelijk een Lassierecept. Zit er eigenlijk altijd kardemom door? Ik heb het in Egypte nooit geproefd. Ik kijk even of ik dit weekend nog aan koken toe kom, ben bijna het hele weekend aan het werk. nl.
    pi_67238890
    quote:
    Op vrijdag 20 maart 2009 11:31 schreef piepster het volgende:
    Eindelijk een Lassierecept. Zit er eigenlijk altijd kardemom door? Ik heb het in Egypte nooit geproefd. Ik kijk even of ik dit weekend nog aan koken toe kom, ben bijna het hele weekend aan het werk. nl.
    Nee, ik heb eigenlijk nog geen recept gezien waar het in zat. Maar ik vind het er zelf wel goed bij passen
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      zaterdag 21 maart 2009 @ 22:26:29 #72
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67279921
    Vandaag speciaal voor Fok zalmcurry gegeten.

    ZALMCURRY

    Dit recept is gebaseerd op Madhur Jaffrey's Salmon Curry uit de Curry Bijbel. Alleen verander ik altijd de verhouding zalm-saus zodat ik er ook nog een hele zooi groenten in kwijt kan. Meestal gewoon courgette, maar als ik okra kan vinden ook okra. Gezond (zalm, groente, bijna geen olie) en lekker. En combineert in een warme zomer heerlijk met een glaasje pernod!



    De ingrediënten (wij eten dit met zijn tweetjes)

    350g zalm
    200g (lichtgroene/gele) courgette ( ≈ 1 kleintje)
    200g okra
    200g tomaten (≈ 4 kleintjes)

    Specerijen voor de “zalmrub”:
    ½ tl cayennepeper
    ½ tl kurkuma/koenjit
    ½ tl zout

    Specerijen voor de saus:
    1½ el gemalen koriander/ketoembar
    2½ tl zwart mosterdzaad (zelf malen in de koffiemolen of oelekan)
    2 tl gemalen komijn/djinten
    2 tl heet kerriepoeder
    1½ tl zout (of bouillonpoeder naar smaak)
    1 tl cayennepeper
    ½ tl kurkuma/koenjit

    En ook nog:
    2½ tl zwart mosterdzaad (ongemalen)
    1 tl venkelzaadjes (of een flinke scheut pernod)



    Voorbereiden
    1. Snijd de zalm in dikke repen en bestrooi met het cayenne/kurkumma/zout-mengsel. Laat 1 tot 6 uur marineren in de koelkast.
    2. Snijd de courgette in schijfjes of halve maantjes. Wrijf een eetlepel olie in je handen en masseer daarmee de courgetteschijfjes zodat ze allemaal een gelijk laagje olie krijgen. Paar minuutjes met wat zeezout grillen in de grillpan. Wegzetten tot gebruik.
    3. Snijd de okra in stukjes en blancheer het een minuutje in kokend water met het sap van een citroen. Hierdoor worden ze wat minder slijmerig. Ik vind dat wel prettig. Na het blancheren even afspoelen onder de koude kraan en wegzetten tot gebruik.
    4. Tomaat ontvellen als je dat nodig vindt. (ik niet) En dan in kleine stukjes snijden.

    Bereiden
    1. In een hapjespan een eetlepeltje olie heet laten worden op middelhoog vuur. De hele mosterdzaadjes toevoegen en op het moment dat die beginnen te poppen gooi je de venkelzaadjes bij. Meteen daarna ook tomaten en de specerijen voor de saus. Laat die heel even meebakken zodat de smaken goed vrijkomen. Je kunt nu een scheut pernod toevoegen als je eerder geen venkelzaadjes had. En ach, je kunt sowiezo een scheut pernod toevoegen want dat is lekker.  Daarna zo’n 350 ml water, aan de kook brengen en 10 minuutjes laten sudderen. Als je dit voor gasten maakt was voorgaande zo’n beetje wat je vooraf al kunt doen. De volgende punten doe je vlak voor opdienen.
    2. Bind de saus met een maizenapapje (1 a 2 eetlepels maizena met wat koud water).
    3. Voeg de gegrillde courgette en geblancheerde okra toe om door te warmen.
    4. Leg de zalm in de saus en pocheer die gaar. Het ligt helemaal aan de grootte van je stukjes en hoe gaar je ze wilt hebben. Maar ik zou zeggen minuutje of 2.

    Serveren met rijst of nog beter nasi kuning. (indische gele rijst)

    pi_67301777
    Ziet er goed uit Robin!

    Ik ben helaas in het gesjouw van de laatste dagen mijn camera kabeltje kwijtgeraakt. Gaan nu eerst in de stad wat eten dus wordt pas vanavond dat ik mijn foto's etc. kan plaatsen. Gemaakt zijn:

    Naan
    Lamscurry
    Groentecurry
    Kip Tandoori
    Kruiden-yoghurtdip

    Was allemaal heerlijk en niet al te moeilijk. Sorry voor de vertraging!
    Life is too short not to have fun
    pi_67311149
    Hmm het kabeltje wil nog steeds niet gevonden worden dus mijn inzending komt te laat helaas...

    Hierbij de poll om te stemmen!

    Poll: Wie kookte het best Indiaas?
  • Sjeen
  • SuperRembo
  • RobinOok
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier


    Mijn persoonlijke ervaringen toch nog even:

    Indiaas koken is leuk! Veel stoven, veel smaken en spelen met onbekende kruiden. Voor de Groningers: kruiden zijn verreweg het goedkoopst bij de Souk in de Folkinge, al is het assortiment wat beperkt. De rest is allemaal verkrijgbaar bij Kruiden en Keramiek of de kraam op de markt.
  • Life is too short not to have fun
      zondag 22 maart 2009 @ 23:57:43 #75
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67311614
    Mijn stem gaat naar SuperRembo.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      maandag 23 maart 2009 @ 00:14:54 #76
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67311962
    Ik heb voor RobinOok gestemd. Dat kwam vooral door de vis. ik ben zelf iemand die nooit zomaar vis in een gerecht zou doen, omdat ik dan bang ben dat ik het niet lekker vind

    Maar voor alle 3 de gerechten Ik heb me er niet aan durven wagen. Bij de gedachte aan de geur van de Indiase keuken zonk me de moed al in de schoenen, dus ik vind dat jullie het allemaal fantastisch gedaan hebben
    pi_67312029
    Poll: Wie kookte het best Indiaas?
    Je hebt gestemd op: SuperRembo

    Want ziet er echt uit. En bonuspunten voor de toffe foto's.
    full stops and exclamation marks
    pi_67313672
    Ik heb gestemd op Sjeen. Gewoon omdat ze meteen zo super enthousiast aan de slag ging!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      maandag 23 maart 2009 @ 07:10:37 #79
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_67313746
    Ik geniet er evengoed van ook al doe ik zelf nu niet mee. Maar op een dag haal ik m'n revanche. Prachtig allemaal. De goeiste kook nerds van Nederland zitten op cul.
    pi_67314274
    Ik heb op RobinOok gestemd. Omdat het er allemaal zo mooi en lekker uit zag (en omdat de kruiden zo tof in dat schaaltje lagen, daarom ook).
    De andere recepten zien er trouwens ook lekker uit. Ik zie nu pas dat het helemaal niet zo onmogelijk is om Indiaas te koken.
      maandag 23 maart 2009 @ 12:00:07 #81
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67319509
    Mijn stem gaat eigenlijk naar superrembo, omdat die het beste indiaas heeft gekookt. Mijn zalmcurry is een beetje meer fusion, met al die groenten erin. Hoewel de okra dan wel weer heel indiaas is.

    [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 24-03-2009 10:10:20 ]
    pi_67320703
    Ik heb op RobinOok gestemd omdat alles er zo mooi uitzag op de foto's (met die kruiden zo leuk in bergjes ) en omdat ze okra heeft gebruikt en ik dat nog nooit heb gedaan en nu heb ik gezien hoe simpel je dat kunt snijden en toevoegen (incl de anti-slijm tip ).

    Sjeen en SuperRembo hadden ook al zulke mooie foto's en gerechten
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_67327322
    Inmiddels een universeel kaartleesapparaatje gekocht dus kan toch nog wat foto's uploaden. Hier alvast 1 van de gedekte tafel. Let niet op het samengeraapte serviesgoed..

    Life is too short not to have fun
      maandag 23 maart 2009 @ 23:25:18 #84
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67343023
    Ook al zo'n uitgebreide rijsttafel!
    Jammer dat je je kabeltje niet kon vinden zeg.
    pi_67343759
    Ziet er lekker uit. Wat heb je er eigenlijk bij te drinken? Het zal wel geen rode wijn zijn, maar wat dan wel...
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    pi_67344204
    quote:
    Op maandag 23 maart 2009 23:45 schreef SuperRembo het volgende:
    Ziet er lekker uit. Wat heb je er eigenlijk bij te drinken? Het zal wel geen rode wijn zijn, maar wat dan wel...
    Rose. Op zich had ik er liever rood bij gedronken maar GF had de wijn gekocht . Op de foto mist nog de gele rijst, die was wel ok, niet heel bijzonder ofzo. Zal morgen de andere foto's + recepten hier neerzetten.
    quote:
    Op maandag 23 maart 2009 23:25 schreef RobinOok het volgende:
    Ook al zo'n uitgebreide rijsttafel!
    Jammer dat je je kabeltje niet kon vinden zeg.
    Tjah ach, zo maken jullie tenminste ook nog een kans
    Life is too short not to have fun
    pi_67345742
    Als ik als lurker niet hoor te stemmen moet je bij rembo er even 1 afhalen maar verder _o_ voor de recepten en de foto's. Krijg bijna zin om zelf een keer een poging te wagen
      dinsdag 24 maart 2009 @ 03:17:56 #88
    182666 Harajuku.
    C'est magnifique.
    pi_67345793
    Poll: Wie kookte het best Indiaas?
    Je hebt gestemd op: SuperRembo
    I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
    pi_67347643
    quote:
    Op dinsdag 24 maart 2009 02:53 schreef sexymofo het volgende:
    Als ik als lurker niet hoor te stemmen moet je bij rembo er even 1 afhalen maar verder _o_ voor de recepten en de foto's. Krijg bijna zin om zelf een keer een poging te wagen
    Als lurker mag je ook stemmen hoor
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      woensdag 25 maart 2009 @ 14:46:36 #90
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67393201
    Gefeliciteerd SuperRembo!
    En wat wordt de volgende opdracht?
    pi_67416672
    Het was leuk om te doen, en toch ook wel leuk om te winnen.

    Ik ga nog even een nachtje slapen over de volgende opdracht
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    pi_67436065
    Het nachtje is forbei
      donderdag 26 maart 2009 @ 20:25:25 #93
    4089 BE
    Gewoon gelukkig!
    pi_67442284
    Mango Lassie!
    ***
    pi_67446634
    quote:
    Op donderdag 26 maart 2009 17:11 schreef Bluezz het volgende:
    Het nachtje is forbei [ afbeelding ]
    De volgende opdracht...
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')