Zie hier voor deel 1.quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 12:57 schreef Spindizzy het volgende:
Het valt me op dat de Knorr Wereldgerechten erg populair zijn en ik heb nooit goed begrepen waarom. Knorr laat je met veel plezier heel veel geld betalen voor een zakje saus en een schepje rijst. Het eindresultaat is een liefdeloos klaargemaakte hap. De Tandoori lijkt absoluut niet op Tandoori, de moussaka niet op moussaka, de roti niet op roti enz. enz. Het is allemaal dezelfde smakeloze en grauwe hap.
Terwijl de oorspronkelijke gerechten helemaal niet zo moeilijk klaar te maken zijn. Als je de Knorr pakken links laat liggen en zelf aan de slag gaat is je eindresultaat niet alleen vele malen lekkerder maar ook goedkoper en gezonder. Het enige dat je nodig hebt is een goed recept. Daar is dit topic dus voor, voor het verzamelen van oorspronkelijke wereldgerechten.
quote:Roti
Snij 1 ui en een flinke teen knoflook in stukken. Gooi deze samen met 2-3 Maggi Bouillonblokjes en een flinke eetlepel masala in een vijzel en stamp fijn tot een dikke pasta. (Kan ook gerust met de staafmixer)
Verhit wat olie in een pan en bak de currypasta zachtjes.
Voeg nu kip toe (pootjes, vleugeltjes, filet, kijk maar) en bak deze even aan. Daarna kunnen de aardappels (geschilt en in stukken) erbij, even omroeren en een grote mok water toevoegen. Aan de kook brengen en een minuut of 5 laten pruttelen.
Kousenband (gewassen en in stukjes van ongeveer 2 cm groot gesneden) toevoegen en zachtjes laten koken tot aardappeltjes gaar zijn en de jus is ingekookt. Als de jus te dun is even een aardappeltje kapot prakken en jus laten indikken.
Kunt rotivellen zelfmaken of kant en klaar bij de Toko kopen (diepvries).
-Voor een vego roti gewoon het kip gedeelte overslaan. Kunt er ook gekookt ei bijdoen.
-Extra lekker met gele sambal
quote:kip tandoori
6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Bereiding:
Verwijder het vel van de kippenbouten. Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 min. afgedekt in de koelkast.
Meng ui, knofloof, gember, koriander, komijn, extra citroensap en zout in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe en meng goed. Voeg zoveel kleurstof toe dat de saus een dieprode kleur krijgt.
Leg de stukken kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenbouten op een rooster boven een bakplaat. Bak ze in 45 min. gaar. Serveer met rijst.
Of kijk eens op: Mamta's Kitchen voor de allerbeste Indiase recepten.
quote:Vegetarische Moussaka
Ingredienten: Aubergine, aardappels, tomaten, ui, knoflook, Quorn Fijngehakt, melk, bloem, kaas, dille, kaneel.
Fruit een gesnipperd uitje met wat knoflook en voeg de ontvelde en in partjes gesneden tomaten toe. Laat pruttelen tot je een dikke tomatensaus hebt.
Snijd de aubergine in dikke plakken, bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn:
Aardappels schillen, snijden, in dikke plakken snijden en paar minuutjes voorkoken.
Doe een beetje olijfolie in een koekepan en bak hierin de Quorn eventjes. Voeg dille toe en een snufje kaneel.
Meng de Quorn met de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
Maak van boter, bloem, melk, wat geraspte kaas en peper een kaassaus:
Vet een ovenschaal in en dan kunnen we assembleren Begin met een laagje tomatensaus, dan aardappels, tomatensaus, aubergine, tomatensaus, aardappel, tomatensaus, kaassaus en eindig met nog wat geraspte kaas:
Ongeveer 30-40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
quote:Burrito's:
750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui
Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.
Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
quote:Lasagne bolognese
4-5 pers
20 lasagnevellen
5-6 dl bechamelsaus
2 bollen mozzarella in plakken
50-75 g geraspte parmezaanse kaas
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij
100 g pancetta (of bakbacon) fijngesneden
400 g rundergehakt
2 dl droge witte wijn
zout
peper
3-4 dl gezeefde tomaten
1-2 dl kippenbouillon
Verhit de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 min. Voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 min tot 1 uur zachtjes koken. Voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bouw de lasagne als volgt:
laag bechamelsaus
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnebladen
bechamelsaus
Strooi over de laatste laag bechamel de parmezaanse kaas en bak de lasagne in 20-30 min in het midden van de oven.
Totale bereiding 1,5 uur
quote:Bechamelsaus
40 g boter
40 g bloem
500 ml melk
Smelt de boter in een grote pan. Meng de bloem erbij en verwarm dit goed door.
Roer geleidelijk de melk erbij en breng de saus aan de kook. Lat dit 4 min koken.
quote:indiase korma.
4 personen,
4 kippeborstfilet of lekkerder, 8 poten, of gewoon een grote kip.
1 Grote Ui
4 Kruidnagels
4 Kardamom zaadpotten (schoongemaakt)
3 Knoflooktenen
1 EL geraspte Gember
2 EL Olie
1 TL Koriander
¼ TL Piment
1.5 TL Komijn
½ TL Kurkuma
1 TL Sambal
1 EL TomatenPüree
75 g Gemalen amandelen
250 ml Kippenboulion
200 ml room
Zout en peper naar smaak
Kip in stukken snijden, in de olie aanbraden, vuur lager zetten. De ui toevoegen en glazig laten worden. Specerijen in mortel fijn stampen, en toevoegen, mee laten bakken. Rest van de ingredienten toevoegen en laten smoren tot kip moddergaar. Af en toe wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen..
Verseren met rijst of Naanbrood.
quote:Kip Palava: (is dat eigenlijk nog wel te koop??)
500 gr kipfilet
500 gr verse spinazie
2 a 3 uien
2 rode paprika's
4 teentjes knoflook
2 tomaten (of klein blije tompu)
kuipje pindapasta (ongeveer 250 gr) (ik gebruik altijd pindakaas :p)
bruine suiker
tijm
chilipoeder
zwarte peper & zout
water of melk
arachide of zonnebloemolie
sesamolie
Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze in de helft sesam en de helft arachide-olie, twee tenen knoflook, zwarte peper, chilipoeder tijm en bruine suiker.
Hak de paprika, uien, ontvel en snij de tomaten, was en snij de spinazie en laat uitlekken.
Bak in de marinade-olie de kipfilet aan en voeg als dit is dichtgeschroeid de paprika, ui, tomaten en resterende knoflook toe.
Naar eigen smaak nog wat peper, zout en chilipoeder toevoegen.
Voeg dan de pindapasta met (niet teveel)water of melk toe en laat het geheel weer aan de kook komen.
Voeg de spinazie toe en laat koken tot deze is geslonken.
zoiets?quote:Op dinsdag 3 maart 2009 17:02 schreef PM-girl het volgende:
Ikzelf ben steeds meer fan aan het worden van 'zelf maken'. Is toevallig het recept van kip Siam ook al voorbij gekomen?
Zal hem van de week eens goed bekijken. Ik ben alleen nooit zo'n ster in de engelse benamingen van de kruiden.quote:
geen idee.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 20:04 schreef LoudGirl het volgende:
Ik kijk nooit bij de pakjesWelke gerechten missen we nog? Dan kijk ik mijn kookschriften ff na.
Een handig trucje voor de vertaling van planten/kruiden/beesten/vissen namen van NL-Eng (of welke taal dan ook:)quote:Op dinsdag 3 maart 2009 21:59 schreef PM-girl het volgende:
Zal hem van de week eens goed bekijken. Ik ben alleen nooit zo'n ster in de engelse benamingen van de kruiden.
Een korte route is om direct naar wikipedia te gaan, op de engelse naam zoeken en links in het gevonden artikel bij de talen op nederlands te klikken. Dan ga je naar het bijbehorende nederlandse artikelquote:Op woensdag 4 maart 2009 12:10 schreef Leef het volgende:
[..]
Een handig trucje voor de vertaling van planten/kruiden/beesten/vissen namen van NL-Eng (of welke taal dan ook:)
Google de naam van het kruid in de taal die je hebt (bv "Sage".)
- Gebruik de advanced search en vink "Alleen zoeken op pagina's in het Engels" aan
Zoek nu tussen de zoekresultaten naar een pagina met uitgebreide informatie over het kruid. Waarschijnlijk Wikipedia ofzo. Hier vind je waarschijnlijk ook de wetenschappelijke (-> Latijnse) naam van het kruid:
"Salvia Officinalis"
Je gebruikt het - universele - Latijn in feite als een brug-taal.
Google nu op "Salvia Officinalis" en gebruik advanced search om te zoeken op "Alleen pagina's in het Nederlands"
En ja hoor: het gaat over "Salie (Salvia Officinalis)"
Ik heb vaak wat aan dit trucje gehad, het heeft tot nog toe altijd gewerkt.
quote:
Je vergeet de Saigon sticks.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:07 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
geen idee.
dit is momenteel de lijst wereld gerechten :
chinese kantonese kip
indiase chappati
nasi rames
italiaanse lasagnette verdi
mexicaanse enchiladas
zweedse gehakt bullar
argentijnse beef chimichurrie
chinese beef shanghai
griekse kofta
griekse moussaka
indiase kip madras
indiase kip tandoori
italiaanse lasagne bolognese
italiaanse lasagnette napoletana
italiaanse risotto
japanse teriyaki
mexicaanse burritos
mexicaanse taco's
russische stroganoff
spaanse paella
surinaamse roti
thaise kip siam
turkse durum
zuid-afrikaanse babotie
zuid-afrikaanse kip palava
Die vond ik best lekker, iemand daar een recept van?quote:
Italiaanse roerbakgroenten? Die doe ik tenminste altijd door de lasagne.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 13:57 schreef Soldier2000 het volgende:
Ik kick hem even omhoog
Ik heb 1 pakje Knorr Lasagne Bolognase gekocht
[ afbeelding ]
En ik vroeg me af wat ik hier nog meer aan kan toevoegen dan de standaard ingrediënten die erop vermeld staan:
-melk
-water
-gehakt
-geraspe kaas
Ik dacht zelf sowieso aan:
-1 ons uitgebakken bacon
-2 bollen mozarella
-Misschien een blik gepelde tomaten?
Das een goede! Hoeveel gram?quote:Op vrijdag 10 juli 2009 14:02 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Italiaanse roerbakgroenten? Die doe ik tenminste altijd door de lasagne.
Okai!, wat doe jij er nog meer bij?quote:Op vrijdag 10 juli 2009 14:06 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
* _Arual_ kijkt in de koelkast, naar zakje AH-groenten.
400 gram!
Bacon hoort knapperig te zijnquote:Op vrijdag 10 juli 2009 14:14 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Okai!, wat doe jij er nog meer bij?
Wat denk je overigens van die bacon? Wel of geen goed idee?
Het probleem is dat ik die std lasagne bolognase bakjes in de supermarkt echt heerlijk vind, en wat er std uit een Knorr pakje komt eigenlijk niet zo. Maar daar wil ik dus verandering in brengen
Vers koken is meestal veel duurder . Ook veel lekkerder . Maar alleen aan de kruiden die je nodig hebt ben je meer kwijt dan 2 euro.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 07:42 schreef Erasmo het volgende:
Vers is juist niet duurder als je goed oplet met het boodschappen doen.
Surinamers kunnen geeneens lezen man.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 07:47 schreef Seven.of.Nine het volgende:
Hoe is dat roti-recept, iemand die al geprobeerd? En wat vinden de Surinamers van dat recept?
maar dan kan je ze wel 20x gebruiken; als je een paar doosjes kruiden koopt voor 1x ben je duur uit, maar als je het vaker doet kan het goed uit.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 07:45 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Vers koken is meestal veel duurder . Ook veel lekkerder . Maar alleen aan de kruiden die je nodig hebt ben je meer kwijt dan 2 euro.
De Roti van Knorr is echt een aanfluiting. Het is gewoon een wrap met kip in masala kruiden. Terwijl roti (de pannenkoek) vele malen lekkerder is bij een Surinaams eethuis. De rest is ook een slap aftreksel van het recept.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 07:47 schreef Seven.of.Nine het volgende:
Hoe is dat roti-recept, iemand die al geprobeerd? En wat vinden de Surinamers van dat recept?
http://www.fastfoodvoorfijnproevers.nl/index.asp?id=9quote:Op donderdag 23 juli 2009 16:10 schreef Freak187 het volgende:
[..]
Daarom wilde ik vragen waar je een beetje fatsoenlijke wraps kan kopen. Niet die taaie droge supermarkt zooi. Iemand een idee?
Waar woon je?quote:Op donderdag 23 juli 2009 16:10 schreef Freak187 het volgende:
[..]
De Roti van Knorr is echt een aanfluiting. Het is gewoon een wrap met kip in masala kruiden. Terwijl roti (de pannenkoek) vele malen lekkerder is bij een Surinaams eethuis. De rest is ook een slap aftreksel van het recept.
Turkse Durum is ook een, inderhaast bij elkaar geworpen, maaltje. Vlees, kruiden (en weer die zelfde taaie wrap die ze gebruiken bij de Roti en Burrito's).
Daarom wilde ik vragen waar je een beetje fatsoenlijke wraps kan kopen. Niet die taaie droge supermarkt zooi. Iemand een idee?
Die is toch lekker zeg!quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:07 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
geen idee.
dit is momenteel de lijst wereld gerechten :
argentijnse beef chimichurrie
Hmm, die wil ik ook gaan halen. Even kijken of ik het zelf bij elkaar kan verzamelen, anders ga ik lekker zo'n pakje kopenquote:Op woensdag 26 augustus 2009 16:55 schreef Anne het volgende:
Ik mis deze:
[ afbeelding ]
Laatst gegeten, erg lekker! Maar inderdaad, er zitten eigenlijk alleen maar kruiden in.
Ben benieuwd of iemand die kan achterhalen.
Oh, tip! Bij de Xenos hebben ze ook zulke pakketjes (ik ben bij de Duitse geweest, dus pin me er niet op vast dat ze dit in Nederland ook hebben).quote:Op maandag 21 september 2009 13:57 schreef EchnaDarr het volgende:
[..]
Hmm, die wil ik ook gaan halen. Even kijken of ik het zelf bij elkaar kan verzamelen, anders ga ik lekker zo'n pakje kopen
Mja, probleem daarmee is dat de super om de hoek zit en ik voor de xenos de stad in moet. En ik is lui.quote:Op maandag 21 september 2009 14:03 schreef Anne het volgende:
[..]
Oh, tip! Bij de Xenos hebben ze ook zulke pakketjes (ik ben bij de Duitse geweest, dus pin me er niet op vast dat ze dit in Nederland ook hebben).
¤ 2,55 en daar zitten 12 (!) taco's in! Ik heb hem alleen nog niet geproefd (gisteren pas gehaald, vandaar), dus of ie net zo lekker is, geen idee.
Ik zal straks even een kiekje plaatsen.
Die komkommersaus heet Raita. Google eens op komkommer raita en je vindt bergen recepten.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 20:47 schreef morgane het volgende:
Heeft iemand een recept voor Kebab Bombay? Dat waren die gekruide gehaktballetjes met een soort komkommersaus en rijst. Ik was enorm fan van dat pakket, maar het bestaat niet meer.
http://www.epicurious.com(...)ichurri-Sauce-243268quote:Op woensdag 9 maart 2011 17:16 schreef Redcoon het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor dit pak?
[ afbeelding ]
Eigenlijk hoef ik alleen een lekker recept voor de saus, lijkt me heerlijk me een goede steak.
Omdat je met afgieten alle goede stoffen uit de rijst (vooral bij volkoren rijst) weggooit in de gootsteen. Bij het droogkoken neemt de rijst die stoffen geheel op. Er zitten veel goede mineralen in die steeds minder uit het voedsel te halen zijn omdat landbouwgrond steeds armer wordt qua goede zouten en mineralen.quote:Op donderdag 11 november 2010 20:56 schreef Paul het volgende:
Jongens waarom moet je tegenwoordig de rijst droog koken!?
Gaat niet goed
Rijst droog koken
Is het proberen waard, thanks!quote:Op woensdag 9 maart 2011 18:16 schreef _Loki het volgende:
[..]
http://www.epicurious.com(...)ichurri-Sauce-243268
deze misschien?
Staat ook in de Allerhandequote:Op woensdag 9 maart 2011 17:16 schreef Redcoon het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor dit pak?
[ afbeelding ]
Eigenlijk hoef ik alleen een lekker recept voor de saus, lijkt me heerlijk me een goede steak.
Als je dan toch voor de ECHTE recepten gaat...quote:kip tandoori
6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Bereiding:
Verwijder het vel van de kippenbouten. Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 min. afgedekt in de koelkast.
Meng ui, knofloof, gember, koriander, komijn, extra citroensap en zout in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe en meng goed. Voeg zoveel kleurstof toe dat de saus een dieprode kleur krijgt.
Leg de stukken kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenbouten op een rooster boven een bakplaat. Bak ze in 45 min. gaar. Serveer met rijst.
Of kijk eens op: Mamta's Kitchen voor de allerbeste Indiase recepten.
Ik kwam er toevallig met oud en nieuw achter hoe je de gehakt aardig na kunt maken. We hadden voor de fondue wat uitgeprobeerd met kruidenmixen voor gehakt, waaronder Indiaas gehakt mix van Verstegen (zakje kruidenmix dus bij de kruiden te vinden als ze tenminste verstegen hebben, en niet silvo bijv.). En die smaak deed me zo ontzettend denken aan de Kebab Bombay dat ik echt heb zitten zoeken op internet wat het nou ook alweer was, kom er nu dus eigenlijk pas achter dat ie niet meer bestaat, zonde. Blijkt wel weer wat een herinneringen een simpele smaak op kan roepen, zag het hele gerecht gewoon weer voor me.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 20:47 schreef morgane het volgende:
Heeft iemand een recept voor Kebab Bombay? Dat waren die gekruide gehaktballetjes met een soort komkommersaus en rijst. Ik was enorm fan van dat pakket, maar het bestaat niet meer.
Tof, dank je! Dat ga ik maar eens proberenquote:Op woensdag 4 januari 2012 16:11 schreef KarinvdB het volgende:
[..]
Ik kwam er toevallig met oud en nieuw achter hoe je de gehakt aardig na kunt maken. We hadden voor de fondue wat uitgeprobeerd met kruidenmixen voor gehakt, waaronder Indiaas gehakt mix van Verstegen (zakje kruidenmix dus bij de kruiden te vinden als ze tenminste verstegen hebben, en niet silvo bijv.). En die smaak deed me zo ontzettend denken aan de Kebab Bombay dat ik echt heb zitten zoeken op internet wat het nou ook alweer was, kom er nu dus eigenlijk pas achter dat ie niet meer bestaat, zonde. Blijkt wel weer wat een herinneringen een simpele smaak op kan roepen, zag het hele gerecht gewoon weer voor me.
Maar goed, met deze mix kan je de gehakt dus goed namaken, nu nog eens wat Raita recepten uitproberen om te kijken of die ook te benaderen is.
Als je iets wil maken dat precies naar het gerecht uit het pakje smaakt, waarom koop je dan het pakje niet gewoon?quote:Op dinsdag 17 januari 2012 12:54 schreef Fokpop het volgende:
Iemand een goed recept die die burrito's benadert? Want er staat wel een burrito recept in de OP maar dat is totaal anders dan het knorr wereldgerecht. Ik zou dus graag zoiets maken als het wereldgerecht, dus met kip en paprika en vooral dat lekkere sausje op basis van zure room.
Geld besparen en niet afhankelijk willen zijn van de blijvende beschikbaarheid van de knorr wereldgerechten.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 14:54 schreef MaximusTG het volgende:
Geld besparen gok ik zo :p. Snap het probleem niet echt, er staat toch een ingredientenlijst op zo'n pak. Nou, koop die kruiden en probeer wat uit.
Verhoudingen is niet zo moeilijk hoor. Scheid het deel dat de paprika+kip kruid, en het deel voor door de zure room. Begin gewoon met een beetje kruiden en proef.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 15:34 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Geld besparen en niet afhankelijk willen zijn van de blijvende beschikbaarheid van de knorr wereldgerechten.
Probleem: zitten veel vage fabrieksingredienten in die ik niet heb + ik weet de verhoudingen niet en heb geen zin om 2 weken lang elke dag burrito's te eten tot ik die doorheb.
Ingredienten:
Maltodextrine -> glucosestroop, soort suiker
gemodificeerd zetmeel -> bindmiddel,kan waarschijnlijk wel weg
zout,
knoflook,
witte peper,
suiker,
smaakversterker E621 -> MSG, mononatriumglutamaat ve-tsin
chilipoeder,
dille,
peterselie,
plantaardige olie,
citroensap,
voedingszuur E330 -> citroenzuur
lavas -> kun je dit kopen? maggiplant,volgens mij wel gedroogd te krijgen
rode bietenextract -> is dit alleen een kleurstof? kan het weggelaten worden? waarschijnlijk wel
lavasextract
kleurstof E160c
meeste dingen waarvan ik niet weet wat het is zul je wel weg kunnen laten, maar blijft over: welke verhoudingen?
Die vond ik ook altijd erg lekker, alleen zo als met alle pakjes als mijn moeder hem 3 keer in een korte tijd maakte hoefde ik het niet meer. Het smaakt namelijk precies hetzelfde altijd.quote:Op zondag 8 januari 2012 22:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jaren geleden, toen ik nog kookte uit pakjes, waren wij verzot op de Portugese Fornello. We waren de enigen want hij verdween vrij snel uit het assortiment. Daarna nog eens 5 pakken gescoord bij Xenos maar dat is ook alweer 6 jaar geleden ik weet amper nog hoe het smaakt. Kip, cherrytomaten, omelet, rijst, zoiets geloof ik. Morgen eens het oude topic doornemen.
Ik geloof niet dat wat Knorr verkoopt als Teriyaki erg veel lijkt op wat ze in Japan verstaan onder teriyaki. Maar op zich zijn er 2 mogelijkheden om teriyakisaus te maken:quote:Op donderdag 19 januari 2012 20:04 schreef Sparkling_Butterfly het volgende:
Heeft er iemand misschien het recept van de Japanse Teriyaki voor mij??
Daar zijn al zoveel recepten van dat je een topic kan vullen. Binnen de streken hebben ze niet eens hetzelfde recept laat staan tussen de verschillende streken..quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:07 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
italiaanse lasagnette verdi
italiaanse lasagne bolognese
italiaanse lasagnette napoletana
italiaanse risotto
komt eraanquote:Op vrijdag 1 april 2011 12:06 schreef roos85 het volgende:
heeft iemand toevallig het recept van dit pak?
[ afbeelding ]
Staat er al volgens mij maar:quote:Op dinsdag 10 januari 2012 20:51 schreef Dragonberry het volgende:
De kofta vinden wij echt super lekker![]()
Iemand een recept? anders ga ik zelf ook maar eens op zoek.
woow dankjequote:Op woensdag 25 januari 2012 08:40 schreef Aegithalos het volgende:
Ik moet wel zeggen dat ie die pakjes nooit geproeft heb. Ik heb gewoon een italiaanse schoonmama!![]()
Risotto.
Ongeveer 80 gram per persoon aan rijst. per 80 gram ruim 2 dl bouillion. Bijvoorkeur verse en niet van een blokje. Erg lekker met rucola erover/doorheen bij het serveren.
risotto alla milanese (2 pers)
250 gr spekjes
3 sjalotjes of 2 uitjes, gesnipperd
100 gr (zon)gedroogde tomaten, in stukjes
10 zwarte olijven in 2 (optioneel)
150 gr parmezaan of peccorino (van schapenmelk). Geraspt
160 gr risotto rijst
5 dl bouillon
Pan (hapjes of koekepan) heet laten worden. Spekjes enigszins uitbakken. Sjalot en rijst toevoegen. De rijst moet helemaal glazig worden. Vuur lager zetten. Zongedroogde tomaten erbij doen en dan een beetje bouillon toevoegen tot de rijst net onderstaat. Langzaam laten pruttelen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf roeren. Wanneer de rijst bijna gaar is de olijven toevoegen. Dan laten pruttelen tot gaar. Wanneer de rijst gaar is moet het geheel nog smeuïg zijn. Bij serveren parmezaan erover heen doen.
risotto con funghi (2 pers)
Vlees kan er eventueel naast.
500 gr paddestoelen in grove stukjes (morieljes, cantharellen, oesterzwammen verzin het maar)
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn
150 gr peccorino
160 gr risotto rijst
5 dl bouillon
Pan heet laten worden en (truffel) olie erin. Sjalot en knoflook fruiten met de rijst. Wanneer de rijst bijna helemaal glazig is de paddenstoelen erbij. Dan een beetje bouillon toevoegen tot de rijst net onderstaat. Langzaam laten pruttelen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf roeren. Dan laten pruttelen tot gaar. Wanneer de rijst gaar is moet het geheel nog smeuïg zijn. Bij serveren peccorino erover heen raspen.
lasagna/lasagnette de sauzen kunnen ook bij gewone pasta
Bij de pasta kan je dan parmezaan toevoegen. bij de lasagnette of lasagna kan je geraspte kaas of mozzarella gebruiken. Dan gaat de pasta altijd bij de saus en niet de saus bij de pasta!
Ragu alla napolitana (2 pers)
1 ui, gesnipperd
300 gram gepelde tomaten in blokjes gesneden
paprikapoeder
zout
klein handje peterselieblaadjes, grof gehakt
klein handje basilicumblaadjes grof gehakt
200 gram gehakt (kruiden met peper en zout)
Ui fruiten en het gehakt rullen in de olijfolie, tomaten toevoegen. Het geheel op smaak brengen met paprika poeder en zout en peper. Dit mag wel even pruttelen. Qua groente kan je eventueel prei, paprika en courgette toevoegen. Wanneer het bijna gaar is de peterselie en basilicum toevoegen. Dan de lasagna of lasagnette klaarmaken als normaal. Of serveren met gewone pasta
Ragu alla bolognese (2 pers)
80-100 gram pancetta fijn gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 kleine teentjes knoflook, fijn
200 gram rundergehakt
scheut rode wijn
1 theelepel oregano
400 gr gepelde tomaten
80 gr zongedroogde tomaten, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt
1 handje verse basilicum
Bak de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie licht goudbruin. Dan de uitjes en knoflook erbij en aanfruiten. Doe dan het gehakt erbij. Het gehakt rullen en daarna een scheut rode wijn toevoegen. Iets laten inkoken en dan de oregano, tomaten en zongedroogde tomaten erbij. Voeg naar smaak peper en zout toe. Het vuur lager zetten en laten pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder de saus wordt. De basilicum kan erbij wanneer de saus klaar is. Dan de lasagna of lasagnette klaarmaken als normaal. Of serveren met gewone pasta
Ragu verdi
Dit kan spinazie geitenkaas zijn of spinazie room saus.
400 gram spinazie
1 ui gesnipperd
200 gr gehakt (bij geitenkaas vind ik dat nooit zo lekker)
200 gram zachte geitenkaas of 200 ml room
Bij de geitenkaas ook een goede eetlepel roomkaas erbij
Mozzarella bij de room versie
Ui fruiten en het gehakt rullen in de pan. spinazie erbij en laten slinken (diepvries kan eventueel ook). Dan de geitenkaas of room erbij. Bij de geitenkaas ook een beetje roomkaas toevoegen. Dit langzaam laten pruttelen en dan in de lasagna, lasagnette of bij de pasta.
ve-tsin is in de supermarkt te koop, staat meestal bij de Oosterse producten.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 18:10 schreef Fokpop het volgende:
hmm zo lijkt het wel te doen jazout, peper, suiker (weinig denk ik?), knoflook, chilipoeder, dille, peterselie, citroensap en lavas.
alleen die msg? weglaten of bij de toko kopen?
Als je echt lui wil doen, dan kan je zo'n zakje van die aoili-kruiden halen van Calvé (bij de sauzen) en die mengen met cremefraiche en een beetje water/mayonaise. Dat sausje was vroeger toen ik nog uit pakjes kookte de enige reden waarom ik dat pak haalde, de rest kan je gewoon los halen of zelf maken. Tegenwoordig maak ik dat sausje gewoon zelf met cremefraiche, verse knoflook en wat groene kruiden naar keuze.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 12:54 schreef Fokpop het volgende:
Iemand een goed recept die die burrito's benadert? Want er staat wel een burrito recept in de OP maar dat is totaal anders dan het knorr wereldgerecht. Ik zou dus graag zoiets maken als het wereldgerecht, dus met kip en paprika en vooral dat lekkere sausje op basis van zure room.
Gewoon normale rijst koken (en eventueel wat creme fraich er door mikken), die stukjes gedroogde aardappel die er bij zitten in het pak smaken echt nergens naar, en de rest is ook niet bijzonder, en dat hoeft ook niet, die biefstuk / peultjes / chimichurri hebben smaak genoeg, het is juist lekker om er wat neutraals bij te hebben.quote:Op zondag 5 februari 2012 23:06 schreef Redcoon het volgende:
Heeft iemand enig idee hoe het beste de Chimichurri rijst geëvenaard kan worden? De saus ken ik al.
Zal het met basmati of witte rijst proberen. Tip, niet voor zilvervlies gaan, dat werd me een partijtje ranzig.quote:Op maandag 6 februari 2012 11:35 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Gewoon normale rijst koken (en eventueel wat creme fraich er door mikken), die stukjes gedroogde aardappel die er bij zitten in het pak smaken echt nergens naar, en de rest is ook niet bijzonder, en dat hoeft ook niet, die biefstuk / peultjes / chimichurri hebben smaak genoeg, het is juist lekker om er wat neutraals bij te hebben.
Heb even op mijn laptop gezocht:quote:Op maandag 5 maart 2012 19:47 schreef _Loki het volgende:
Zo, iemand nog een heel goed recept voor tjap tjoi/chop suey?
Had héle lekkere bij de chinees, met wortel, kip, taugé, paprika en ik denk prei. De 'saus' smaakte boullion-achtig. Iemand enig idee? maak het tot nu toe alleen maar uit een pakje van conimex. Maar dat is niks vergeleken met die
Is van koken met karinquote:Zelf maken?
Nodig voor 4 personen:
400 g varkenskarbonades (haaskarbonades)
1 ui
1 knoflookteen
1 eetl verse gemberrasp
150 g worteltjes
150 g haricots verts
150 g witte kool
150 g taugé
300 ml kippenbouillon
scheutje plantaardige olie
Marinade:
2 eetl Japanse sojasaus
2 eetl sesamolie
1 eetl verse gemberrasp
1 afgestreken eetl maïzena
peper uit de molen
Doen:
Snij de karbonades in dunne reepjes (zonder bot). Meng alles voor de marinade in een kom door elkaar en schep de reepjes erdoor. Laat een kwartier staan. Snij intussen de wortels in plakjes, de haricots verts in vieren, de witte kool in reepjes, de ui en knoflook in flinterstukjes. Verhit een wok met een scheutje olie op hoog vuur. Bak het vlees al omscheppend 1-2 minuten, haal uit de pan en bewaar op een bord. Doe indien nodig een nieuw scheutje olie in de wok. Roerbak ui, knoflook, wortel en boontjes 1-2 minuten, voeg de kool toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Giet de bouillon erbij. Voeg taugé en vleesreepjes toe en warm alles even door. Proef en voeg eventueel nog een scheutje sojasaus toe. Serveer met rijst.
Tips:
1. Begin met rijst koken, die kan daarna rustig nastomen terwijl er gewokt wordt.
2. Wokken gaat snel, dus zorg dat alle groente en vlees gesneden klaarstaat. Snij alles in kleine stukjes, alleen zo wordt alles ook gaar. Begin altijd met wokken van de stevige groente, daarna de wat zachtere, die hebben minder tijd nodig. Taugé pas op het allerlaatst, die moet knapperig blijven.
3. Sesamolie maakt het echt 'Chinees-achtig'. Voor een nog authentieker effect zijn gedroogde Chinese champignons (toko) een goed idee, of een blikje bamboescheuten.
4. Toch liever kip? Van mij mag het. Of vegetarisch? Neem dan blokjes gefrituurde tofu.
5. De maïzena zorgt voor binding en houdt het vlees sappig
Of bij de review van de Kofta:quote:Bereiding (volgens de verpakking):
Bak en rul in wat (olijf)olie het rundergehakt bruin en gaar.
Voeg de maïs toe en bak dit kort mee.
Voeg de inhoud van het zakje kruidenmix en vervolgens 150 ml water toe aan gehaktmengsel.
Laat het geheel ruim 1 minuut doorkoken. (Let op, u heeft nog 1 minuut kooktijd te gaan!)
Snij ondertussen de tomaten en paprika in kleine stukjes en voeg de tomaat en paprika toe aan het zakje dressing dat u met twee eetlepels water en twee eetlepel (olijf)olie heeft aangemaakt. (En dat in de ene minuut kooktijd die u nog rest volgens het pak)
Meng het zakje saus met de crème fraiche en drie eetlepels water en laat het twee minuten staan. (Nog altijd in die ene minuut kooktijd die u volgens de verpakking nog rest)
Verwarm de tortilla’s in de verpakking op in 30 seconden (bij 700 Watt).
Serveer de componenten los van elkaar.
quote:We hebben een beetje het idee dat het hoofd van de afdeling ontwikkeling bij Knorr een milde vorm van anorexia heeft.
http://veelkantie.nl/category/reviews/knorr/quote:Dit gerecht deed wat ons betreft de deur dicht. We hebben nog twee Knorr Wereldgerechten in de kast staan, en die maken wij af, maar dan houden wij het voor gezien met het testen. Want het testen van deze gerechten begint te ontaarden in een soort van kwelling. Het is gewoon zonde van het geld dat we toch nog in de aanschaf van de pakken en met name de ingrediënten steekt.
Wij hebben een regel in huis dat we een gerecht of eten nooit vies zullen noemen. Want poep is vies en eten kun je gewoon niet lekker vinden maar is nooit vies. We gaan geen uitzondering maken voor dit wanstaltige product, dus laten we het erop houden dat wij dit gerecht in deze vorm niet lusten. En wij vrezen dat, als u ook maar een beetje smaak heeft, dat ook u uw neus optrekt voor dit gerecht. Dus laat het pak gewoon in de schappen van de winkel staan. AUB!
Ik ga ook geen financiële verantwoording schrijven, want al zou het slechts een euro kosten dan was dit gerecht het nog niet waard. En ook de eindconclusie lijkt ons wel te raden.
Ik kook (bijna) nooit uit pakjes. Het lijkt me waarschijnlijk dat het inderdaad niet lang genoeg heeft opgestaan, wat stond op de verpakking?quote:Op dinsdag 17 december 2013 13:10 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:
Schopjee!
Anyway, vandaag Kip Tandoori gemaakt, opzich nog verdomde goed gelukt voor een eerste keer, op het sausje na, Was wat waterig, terwijl ik wel gewoon dat ding opgevolgd heb met 300 ml. Nu is het voor de volgende keer simpel: minder water de volgende keer erbij, maar nu heb ik misschien het te weinig laten koken of iets dergelijks?
Dit. Maximaal 2/3 van de aangegeven hoeveelheid, al deed ik meestal echt maar de helft en dan eventueel nog een scheutje erbij. Vreemd, dat dat nooit aangepast is/wordtquote:Op donderdag 19 december 2013 19:45 schreef Harajuku. het volgende:
Je moet bij al die pakjes altijd wat minder water gebruiken is mijn ervaring. Mocht één wel blijken te kloppen kan je later altijd nog wat water toevoegen.
En de marinade?quote:Op zondag 5 februari 2012 23:06 schreef Redcoon het volgende:
Heeft iemand enig idee hoe het beste de Chimichurri rijst geëvenaard kan worden? De saus ken ik al.
Uiteraard. Dat hebben ze met sommige andere Wereldgerechten gedaan. Maar deze is nadrukkelijk niet verbeterd, er staat alleen "vernieuwd"...quote:Op zaterdag 12 juli 2014 11:51 schreef uniekhoorn het volgende:
Je weet als er op de verpakking staat: verbeterd recept, oid, dat er dan goedkopere ingrediënten van vaak een andere leverancier wordt gebruikt?
Kook eens samen.. dan leert je vader koken en hoef jij niet voor jezelf te koken..quote:Op zaterdag 12 juli 2014 17:07 schreef emmyemmy het volgende:
Mijn vader maakt letterlijk elke dag wereldgerechtenGelukkig kook ik elke dag voor mezelf.
Maar da's ook niet samen koken, dan heb jij voor 'm gekookt...quote:Op woensdag 16 juli 2014 22:15 schreef emmyemmy het volgende:
Neuh, als ik hem zelfgemaakte pizza aanbied zegt hij dat bevroren lekkerder is. Die moeite neem ik niet.
Vergeet niet dat je een hoop zaken naast die verpakking moet kopen, in de verpakking zit alleen rijst en een paar poedertjes en dat voor ¤2,78quote:Op maandag 21 juli 2014 22:08 schreef RickoKun het volgende:
Ergens geloof ik niet dat de recepten goedkoper zijn dan de pakken.
Maar ik kan het mis hebben.
Desalniettemin een dikke tvp voor die mooie recepten. Heb binnenkort vakantie dus veel tijd om dit soort lekkere dingen te (leren) maken!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |