Inderdaad, echt TE irritant!quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:13 schreef ElZwino het volgende:
Vooral dat "Lekker zeg" van die dikzak uit Delft heb ik nu al iets te vaak gehoord. Zag er niet naar uit dat dat minder wordt.
Wat ga je er doen? Afwashulpje?quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:28 schreef piertje2 het volgende:
Ik wist het al![]()
, dat mijn nieuwe werkgever ging winnen vandaag
Ey Ey Ey !quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat ga je er doen? Afwashulpje?![]()
Maar Joshua is veruit de beste kok, dat was al duidelijk.
Met die locatie is niets mis. Ligt aan de Maas en je loopt er in principe zo tegenaan als je vanaf het station de stad in komt. Vind het stel wel erg arrogant!quote:Op woensdag 25 februari 2009 21:08 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dat en de locatie is ook niet echt top, jammergenoeg...
Valt het jou ook niet op dat de meerderheid geen reet verstand heeft van producten en koken, laat staan een onderneming runnen? Ik heb het idee dat iedere deelnemer graag en vaak in de horeca komt en denken dat ze het ook wel kunnen. Toffe tent om te zien, aardig eten en klaar. Dan denken dat ze er zijn. Opstellen in rijtjes van 3 voor de deur graag en wie het eerst komt, die het eerst maalt ofzo. Het amateurisme druipt er overal vanaf.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:33 schreef golfer het volgende:
Maar Joshua is veruit de beste kok, dat was al duidelijk.
Ik denk dat de deelnemers daarop worden uitgekozen om het een beetje leuk programma te laten zijn.quote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:50 schreef Xenomaniac het volgende:
Valt het jou ook niet op dat de meerderheid geen reet verstand heeft van producten en koken, laat staan een onderneming runnen?
quote:Voor deze door henzelf bedachte selectieprocedure mochten de twee meiden van Pastinaeck rekenen op de adviezen van Stefan, één van de hoofdrolspelers in de vorige editie van het populaire Mijn tent is top. Stefan nam zijn taak serieus, hield de verhouding tussen prijs en kwaliteit scherp in het oog en was niet mals in zijn kritiek.
bron: AD
Ja, daar begin ik me ook al aan te ergerenquote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:13 schreef ElZwino het volgende:
Vooral dat "Lekker zeg" van die dikzak uit Delft heb ik nu al iets te vaak gehoord.
Het zou wel erg zijn als hij er kwam voor de Sollicitatie...quote:Op woensdag 4 maart 2009 01:06 schreef ShinobizWinter het volgende:
Ik dacht eerst dat stefan (croix du chef; den haag) van 't vorige seizoen ook op auditie kwam bij de meiden, maar hij was er om advies te geven. Niemand verder opgevallen?
[ afbeelding ]
[..]
Is inderdaad flink triest. Vergeleken met vorig seizoen hadden alle "chefs" ook echt goede kwaliteiten. Nu laten ze bij een vis de schubben eraan vast zittenquote:Op dinsdag 3 maart 2009 22:50 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Valt het jou ook niet op dat de meerderheid geen reet verstand heeft van producten en koken, laat staan een onderneming runnen? Ik heb het idee dat iedere deelnemer graag en vaak in de horeca komt en denken dat ze het ook wel kunnen. Toffe tent om te zien, aardig eten en klaar. Dan denken dat ze er zijn. Opstellen in rijtjes van 3 voor de deur graag en wie het eerst komt, die het eerst maalt ofzo. Het amateurisme druipt er overal vanaf.
Ja maar Maastricht is ook gewoon een lachertje, 2 arrogante mensen...quote:Op woensdag 4 maart 2009 08:03 schreef rene90 het volgende:
[..]
Is inderdaad flink triest. Vergeleken met vorig seizoen hadden alle "chefs" ook echt goede kwaliteiten. Nu laten ze bij een vis de schubben eraan vast zitten
Dat viel me idd ook opquote:Op woensdag 4 maart 2009 01:06 schreef ShinobizWinter het volgende:
Ik dacht eerst dat stefan (croix du chef; den haag) van 't vorige seizoen ook op auditie kwam bij de meiden, maar hij was er om advies te geven. Niemand verder opgevallen?
[ afbeelding ]
[..]
quote:Bosschenaar Bülent Karaca verhuist voor Herman den Blijker
Mijn Tent is Top Het tv-programma 'Mijn Tent is Top' waarin vier koppels proberen om een horecabedrijf van de grond te krijgen, heeft een behoorlijk Bosch tintje. Bülent Karaca die met zijn partner Gül Sokmen meedoet, is geboren en getogen in Den Bosch.
Tot begin januari woonde het stel aan de Oude Engelenseweg. Dat was boven het Turks/mediterraans restaurant Pasha waar Bülent werkte. Om weinig reistijd te verliezen, logeren zij nu in een hotel niet ver bij de Kesselskade in Maastricht waar het tweetal zaterdag restaurant/loungebar Gold Delicious wil openen. Gül gaat in de zaak aan de slag als gastvrouw en Bulent houdt zich met de keuken bezig. In de aflevering die afgelopen dinsdag was te zien, kreeg Bülent de wind van voren van presentator Herman den Blijker. Er zaten wat graten en schubben in de door Bülent bereide vis. "Ik was erg zenuwachtig en heb mijn lesje nu geleerd", zegt Bülent daarover.
Met zo'n 600 anderen meldde hij zich aan voor deelname 'Mijn Tent is Top'. Hij mocht laten weten in welke stad hij het liefst zou beginnen. Bülent: "Dat was natuurlijk in mijn woonplaats Den Bosch. Eindhoven was tweede keuze. Maar de organisatie wilde Noord-Brabant overslaan, omdat vorig jaar Breda had gewonnen en het jaar daarvoor Den Bosch. We mochten naar Maastricht."
Bülent stond op 10 april 2007 op de Bossche Markt om te zien of exploitanten Sven Uijttewaal en zijn partner Geertje Klein in de prijzen zouden vallen met restaurant Coquille. Hij zag hoe zij van Den Blijker een cheque van 300.000 euro kregen. "Toen droomde ik ervan dat het mij ook zou overkomen", zegt Bülent.
(Brabants Dagblad)
Alléén van Amersfoort heb ik beeld...quote:
quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:39 schreef Nostalgist het volgende:
[..]
Alléén van Amersfoort heb ik beeld...
Delft is blauw![]()
Apeldoorn is zwart, maar wel geluid...
Maastricht is helemaal niet in de lucht....
even wachten tot de beeldschermen "testbeeld" geven, dan kun je klikken...quote:Op zaterdag 7 maart 2009 14:09 schreef Silver_Shark het volgende:
[..]
ik zie niks als ik "naar webcams"klikt zie ik 2 webcams rechtsboven en links onder en 4 tv met grijze schermen wat nu?
Duh, Delfts Blauw.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:39 schreef Nostalgist het volgende:
[..]
Alléén van Amersfoort heb ik beeld...
Delft is blauw![]()
Apeldoorn is zwart, maar wel geluid...
Maastricht is helemaal niet in de lucht....
Here neither....quote:
Ben er ook even langsgelopen gisteren... mijn eerste associatie was niet direct een restaurantquote:Op zaterdag 7 maart 2009 15:20 schreef ElZwino het volgende:
Ik liep net langs Golddelicious, even naar binnen gekeken, het ziet er allemaal redelijk 'af' uit...ik denk even 'af' als vorig jaar met flinsteringMaar het feest zal wel doorgaan vanavond, ben benieuwd wat ze voor mysteryact hebben. Waarschijnlijk weten ze dat zelf ook nog niet, maargoed. Lopen nog wel allerlei mensen rond om dingen naar binnen te dragen en ik zag ook nog een hoop niet afgewerkte dingen...aan de andere kant stond er wel iemand achter de bar die druk bezig was. Heb van de keuken niets kunnen zien. Btw Amersfoort gaat door tot 5 uur
Ja Lunizquote:Op zondag 8 maart 2009 20:43 schreef Merel het volgende:
Ik vind die mannen uit Delft maar irritant en ik vnd het eigenlijk onzin om ergens te gaan eten alleen maar omdat het op TV is geweest, maar ik ben toch wel nieuwsgierig, zo in m'n eigen stadje.
En ik denk met weemoed terug aan het oude Luniz, leuke feestjes gehad daar
Maar hoe werkt dat, stel dat je er over een tijd gaat eten terwijl ze nog bezig zijn met opnames enzo, kun je dan zomaar onverwacht met je kop op TV komen? Want dan wacht ik liever even tot de opnames afgelopen zijn, ik hoef mezelf niet kauwend terug te zienquote:Op zondag 8 maart 2009 21:20 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ja LunizIk ben wel van een plan een keer te gaan eten, gewoon om te kijken hoe het is geworden qua sfeer en eten enzo
Ik heb geen ideequote:Op zondag 8 maart 2009 21:23 schreef Merel het volgende:
[..]
Maar hoe werkt dat, stel dat je er over een tijd gaat eten terwijl ze nog bezig zijn met opnames enzo, kun je dan zomaar onverwacht met je kop op TV komen? Want dan wacht ik liever even tot de opnames afgelopen zijn, ik hoef mezelf niet kauwend terug te zien
Maar die webcams hangen er natuurlijk wel!quote:Op zondag 8 maart 2009 21:27 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik heb geen ideeIk zag vandaag al een volle tent zonder camera's zo te zien
Dat welquote:Op zondag 8 maart 2009 22:05 schreef Merel het volgende:
[..]
Maar die webcams hangen er natuurlijk wel!
Ontbijt bedoel jequote:Op maandag 9 maart 2009 10:56 schreef Silver_Shark het volgende:
valt me op dat niemand echt de lunch van 9 tot 12 doet ik zit nu te kijken maar ik hoor alleen maar gebrom van koelingen
Waar is die kaart te vinden?quote:Op maandag 9 maart 2009 01:52 schreef mooiiiiii het volgende:
De menukaart van Moodz ziet er te goed uit..Moeilijk om te kiezen,ben ik al een half uur mee bezig voordat ik ga bestellenVeel lekkere dingen !
Hier.quote:
Thanks, daar nou net niet gekeken. Ik vond het te voor de hand liggend dat het daar zou staan dus ging maar zoeken naar een website van moodz maar die is niet te vinden volgens mij. Kwam op één of andere sportzaak.quote:
Mja, ik vind het gek dat er niet gewoon een 'echte' site van is, maar alleen op de rtl sitequote:Op maandag 9 maart 2009 16:59 schreef rene90 het volgende:
[..]
Thanks, daar nou net niet gekeken. Ik vond het te voor de hand liggend dat het daar zou staan dus ging maar zoeken naar een website van moodz maar die is niet te vinden volgens mij. Kwam op één of andere sportzaak.
Ja was ik ook wel beniewd naarquote:Op maandag 9 maart 2009 17:02 schreef rene90 het volgende:
Jammer dat er geen prijzen bijstaan trouwens.
52,- voor een viergangenmenu valt toch wel mee?quote:Op dinsdag 10 maart 2009 00:06 schreef ElZwino het volgende:
Ik heb een jongen gesproken die bij Golddelicious in de bediening werkt en ook geïnterviewd is voor tv, en die vertelde me dat je voor een 4-gangenmenu bij golddelicious ongeveer 52 euro kwijt bent...wat een geld..Ik weet van de rest niets maar als je dat hier een beetje aan spiegelt snap je wat de prijzen zullen zijn. Echt buitensporig. Had al zo'n voorgevoel met dat 'fine-dining'-verhaal, maar dan maar voor een cocktail gaan..![]()
Kaart van Moodz is echt te uitgebreid, denk ik. Lijkt me iig lastig. Ik vind het menu van de Pastinaeck er echt leuk en apart uitzien! Ken ook nog geen restaurant wat hier op lijkt, alleen vind ik die Koreaanse kok niets, als ze Nederlands gaan koken..
een 4-gangenmenu is over het algemeen een stuk goedkoper als 4 aparte gerechten bestellen.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 08:40 schreef PurePoisonPerfume het volgende:
[..]
52,- voor een viergangenmenu valt toch wel mee?
8,- voorgerecht.
6,- soep.
20,- hoofdgerecht
6,- nagerecht.
Voor een gemiddeld restaurant ben je (volgens mijn bovenstaande berekening) toch ook snel 40,- kwijt. Als zij culinair gezien iets hoger willen, vind ik 52,- wel meevallen.. of ze het niveau ook halen, is weer wat anders natuurlijk.
Ik zou het ook niet dáár bestellenquote:Op dinsdag 10 maart 2009 11:31 schreef Anderkeertje het volgende:
[..]
een 4-gangenmenu is over het algemeen een stuk goedkoper als 4 aparte gerechten bestellen.
en 52 euro betalen bij een restaurant waar de kok niet eens een vis fatsoenlijk kan schoonmaken vind ik veel te veel. Zenuwen, tijdsdruk etc zijn geen goede smoezen voor graten en schubben
Op naar de lokale McDonalds dan.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 22:34 schreef hetismijrobbert het volgende:
wilde zaterdag met vriendinnen naar de pastinaeck, was het voor 22 jaar en ouder
Daarom nemen we dit soort programma's altijd op. Kunnen we de reclameblokken snel doorspoelen en al die in-program reclame van Heineken en ING ook.quote:Op dinsdag 10 maart 2009 22:34 schreef Gert het volgende:
Netto stelt de uitzending het eigenlijk maar weinig voor hè, met al die reclameblokken en voorbeschouwingen van wat er ná de reclame te zien is.
Ook jammer dat de kwaliteit van het eten zo afgeraffeld wordt. Hoppa hoppa snel snel.
Die 2 uit maastricht komen ook uit Den Bosch maar brabant was al over vertegenwoordigd in vorige edities. Daarom moesten ze ook naar Maastricht.quote:Op woensdag 11 maart 2009 08:58 schreef p-etr-a het volgende:
Ik lees in een artikel over De Pastinaeck (http://www.stadamersfoort.nl/page/Lokaal/Regionaal/Lokaal-nieuws/Hollands-eten-in-De-Pastinaeck.330616.news) dat Lie en Rianne uit Amsterdam en Den Haag komen, maar hun restaurant in Amersfoort moesten opzetten. Een reden hiervoor staat er verder niet bij. Hoewel ik dit vreemd vind, want waarschijnlijk komt het doordat het programma al eens in Den Haag en Amsterdam is geweest, is het volgens mij lang geen domme zet. In Amersfoort val je denk ik veel sneller op.
In hetzelfde artikel staat trouwens dat een etentje in De Pastinaeck een doordeweekse maaltijd kan vervangen. Daarom mag het niet duur zijn, maar wel gezond. Als het dan ook nog zo lekker is als het voorproefje dat de jury gisteren kreeg, lijkt het me met recht een toptent!
Ons viel ook die mobieltjes ineens op?quote:Op woensdag 11 maart 2009 06:44 schreef FoXje het volgende:
Oh man, wat was dat irritant, van die ING reclame.
KIJK! Ik heb hier een PIN apparaat van de I N G ! Zo kunnen we overal pinnen!
enz
Ach Brand is ook van Heinekenquote:Op woensdag 11 maart 2009 14:13 schreef BliksemSchigt het volgende:
Nou ja, dat het programma volstaat van de reclame is wel logisch en bekend natuurlijk, vind het nog best meevallen, op die paar hele slechte stukjes na.
Alleeeeeeeen, volgens mij schonken ze bij Joshua en Lianne Brand en geen Heinkenen, het glas was iig geen Heineken glas, dat vond ik dan weer het hele aparte!
Hmm, Herman was niet zo onder de indruk ("allemaal een beetje... vlak") en jij hebt het niet geproefd.quote:Op woensdag 11 maart 2009 01:00 schreef golfer het volgende:
Overigens ook na vanavond blijf ik Apeldoorn veruit de beste kok hebben en het lekkerste eten,
Het is al sinds het 2e seizoen 1 grote commercial helaas...quote:Op donderdag 12 maart 2009 09:41 schreef ytram het volgende:
De telefoon van Herman viel me op, daar stond "Herman" op.
Het bier wordt gekozen op basis van doelgroep. Amiral heeft schijnbaar Brand drinkers als doelgroep. Volgens mij is Brand het/een premium merk van Heineken. Het kan als enige pils op de tap verkocht worden, maar ook als "bijzonder" pils van de tap. Dat laatste kan omzet verhogend werken.
Het programma is gewoon een grote commercial. Het voornaamste doel is het imago van de horeca te verbeteren bij de consumenten. Op het aanprijzen van mobiele pin apparaten na stoor ik mij niet zo aan de sponsoring.
Wat mij opvalt, vorig jaar hadden ze bij Flinsteringen al in de eerste weken een kantoor waar mensen aan het werk waren. Het bedrijf lijkt vanuit het kantoor gestuurd te worden. Tot nu toe heb ik dat niet gezien (komt misschien nog).
Daar zat niets, het was vroeger een woonhuis, maar ik ken het vrijwel niet anders dan als leegstaand pand, en zolang ik in de A'foortse Horeca kom (een kleine 25 jaar), heeft men pogingen gedaan een horeca-vergunning op dat pand te krijgen.quote:Op vrijdag 13 maart 2009 12:24 schreef Stansfield het volgende:
Wat zat daar altijd dan? Wel aan goede plek vind ik.
WTFquote:Op zondag 15 maart 2009 13:17 schreef Merel het volgende:
Oh en pas op als je lekker brood met kruidenboter wilt bestellen. Dat zijn twee losse dingen op de kaart. Die je dus ook los van elkaar moet betalen: "Brood: ¤ 2,50; Kruidenboter: ¤ 2,50". Anders zit je met droog brood, of met kruidenboter die je nergens op kunt smeren
Ok, dit is echt te belachelijkquote:Op zondag 15 maart 2009 13:17 schreef Merel het volgende:
Oh en pas op als je lekker brood met kruidenboter wilt bestellen. Dat zijn twee losse dingen op de kaart. Die je dus ook los van elkaar moet betalen: "Brood: ¤ 2,50; Kruidenboter: ¤ 2,50". Anders zit je met droog brood, of met kruidenboter die je nergens op kunt smeren
Jammer zeg!quote:Op zondag 15 maart 2009 13:08 schreef Merel het volgende:
Gisteravond ben ik met drie vriendinnen een drankje gaan drinken in Moodz. We wilden het echt een kans geven, maar het viel helaas nogal tegen
Er waren allemaal kleine ergernisjes (serveerster die maar brutaal en ongemanierd blééf pushen of we niet nóg iets wilden drinken bijvoorbeeld), maar het ergste was de manier waarop ze hun gasten duidelijk maakten dat het sluitingstijd was. Normaal gesproken zegt de bediening op een gegeven moment "We gaan zo sluiten, willen jullie nog een drankje voor de laatste ronde?" en dan maak je daar geen punt van. Je drinkt snel je drankje op en je vertrekt, geen probleem. Maar Moodz geeft geen sluitingstijd aan (staat ook zo op de website: "Lekker chillen met goede muziek: 22.00 uur tot ...") en het personeel komt je niet vriendelijk vertellen dat het bijna sluitingstijd is, maar gooit gewoon onaangekondigd de muziek uit als subtiele hintTypisch ook dat ze je eerst nog een drankje schenken zonder iets over sluitingstijd te zeggen, en je vijf minuten later overuidelijk de tent uit willen hebben.
Ik moest op dat moment toevallig naar het toilet, en bij de ingang werden net mensen geweigerd door George: "We gaan sluiten". En toen kon ik het niet laten om te zeggen: "En je gasten die hier nog zitten en even hun drankje op willen drinken voelen zich ook bepaald niet welkom meer!"Toen ging de muziek weer aan. Het was toen kwart voor twee (de meeste café's in Delft sluiten om twee uur, dus het was ook echt niet zo dat we expres lang bleven, want totdat de muziek uit ging hadden we geen idee dat ze ons weg wilden hebben) en het meisje van de bediening kwam zeggen "Ja sorry, maar we moesten eigenlijk sluiten om 1 uur, dus zal ik jullie de rekening brengen?".
Dan denk ik dus: zeg dat dan metéén! Schenk me niet ver na enen nog een drankje, om me vervolgens zo ongemanierd en haastig de deur uit te werken. Ik heb er geen problemen mee als een café op een gegeven moment sluit, maar dat kun je best op een nette manier tegen je klanten zeggen
Nouja, als ik het zo achteraf zo teruglees klinkt het als een hoop gezeur, maar het was (samen met de andere kleine ergernissen) echt een domper op de avond. Nette gastheren/-vrouwen zijn het niet. Jammer!
Wij zaten nog te denken, zijn we nou extra kritisch omdat je weet dat het nieuw is en bij zo'n TV-programma hoort? Maar we waren eigenlijk juist extra mild. Hebben bijvoorbeeld niets tegen de serveerster gezegd over 't feit dat ze zo zat te pushen, omdat we wisten dat ze die instructies over drankverkoop hebben gekregen. Maar de eigenaren hebben al aardig wat ervaring in de horeca, dan mag je toch verwachten dat het qua gastheerschap toch allemaal wat netter gaat.quote:Op zondag 15 maart 2009 17:10 schreef Quoi het volgende:
Jammer zeg!
Ben er zelf nog niet geweest. Geef ze eerst die eerste weken maar ff om te stuntelen, zat leukere tenten in Delft ;-)
Waar ik benieuwd naar ben, is hoe het was van 22:00 tot 02:00 (dus) Is het een beetje te pruimen qua sfeer en muziek?
Wou zaterdag middag in Apeldoorn luchen, dat kan vanaf 12.00 tot 15.00 uur. Rond 14.30 kwam ik aan alleen toen was de deur dicht, vaag maar er zaten nog wel mensen binnen. Het restaurant ging weer om 18 uur open.quote:Op zondag 15 maart 2009 23:14 schreef ElZwino het volgende:
Ik ben vrijdagavond met een vriend naar Golddelicious gegaan, even wat cocktailtjes drinken. Aan de voorkant ziet het er nog niet spectaculair uit maar als je de deur door gaat wel! Heel mooi gedaan die muur, echt apart. Bij de aankomst stonden er 3 mensen voor ons en de jassen werden aangepakt. Gül en Bülent stonden met ze te kletsen en meteen zei Bülent dat we de jassen af konden geven en dat we lekker ergens konden gaan zitten.Nog even mee gekletst, en is een hele sympathieke kerel. Gül ook aardig, maar btje huppeldoos vond ik. We gingen zitten in de lounge, en we werden eigenlijk meteen geholpen. Ik vroeg van tevoren ook wel of we daar wel op zouden vallen
omdat het toch apart is van het restaurant maar ze kwamen meteen. Ik nam een cocktail "Golddelicious" met oa gember, honinh, limoengras, goldstrike, bacardi en nog wat dingen. Maat van mij een rum cola. Voordat we de drankjes hadden ging er wel een kwartier/20 min overheen, btje lang. Het was overigens best druk in het restaurant, en ook aan de bar en de lounge aardig vol. Leuke muziek, geen Tarkan oid wat ik verwachtte
Cocktail was prima, maar de rum cola was een whiskey cola. Jammer, maargoed kan gebeuren. Later waren de bestellingen allemaal goed. Het was wel knetterwarm zodat ik op een geveven moment aan de 0gradenbiertjes zat die heulemaal niet zo koud waren
Maar verder dus een leuke avond gehad! Op een gegeven moment naar achterin de zaak gegaan, waar je ook kan loungen, je voelt je voorin toch enigszins bekeken. Later kwam Bülent nog even bij ons en hij vertelde dat hij 1 dag voor de opening dacht dat het allemaal niet goed kwam, maar dat dacht ik ook
![]()
Verder nog even op de kaart gekeken, en prijzen gaan wel, maar voor een student als ik wel boven het gemiddelde. Voorgerechten van 11-15,50. Hoofdgerechten van 20-23,45, ossenhaas was 23,45. nagerechten iets van 9-13eu. 3-gangenmenu was 30 euro.
Iemand al (uitgebreid) naar Apeldoorn of Amersfoort geweest?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |